- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Everest / AIDA64 topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Akciókamerák
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagy53
nagyúr
Én ebben nem tudok segíteni, mert nem támogatom a satírozást, akár a Sapphire a kártyámat.
Ne az ellenállást mérd, hanem a feszültséget amit az ellenállás nagysága határoz meg.
Ezt csak fokozatosan, lépésről lépésre lehet megcsinálni, bekapcsolt állapotban soha ne satírozz! -
KrAt
veterán
Egyre inkább az az érzésem, megkell csinálnom a voltmodot
Ha satírozom, akkor tudtok egy ellenállás értéket adni, meddig szabad? Nem szeretném elfüstölni, ellenben nagyon meghajtanám
Igaz, csak gyári hűtésem van, szóval azzal lehet, vagy tök esélytelen?
-
barnam_
nagyúr
1000/1000 Mhz @ 1.41V, még csak 2D-ben
-
DreiNN
tag
Köszi szépen skacok! Asszem hamarosan én is 2600XT-sek táborát fogom bővíteni
Az én csajom nem VGA mániás,beéri egy szimpla egygombócos fagyival is
-
KrAt
veterán
Ennyit a voltmodról
Voltmod nélkül: [link] 5921 pont wháháháááááá
-
KrAt
veterán
válasz
CPT.Pirk #7075 üzenetére
Köszi mindenkinek
860/860 megy, már eredményben majdnem megvan a 3. helyezés (ami voltmoddos
) csak míg full gyári a cucc, nem nagyon akarok voltmoddolni
Bár lehet belefogok, ha vki segít nekem
Elolvastam a LOGOUT-os cikket, és frankó is, csak nemtudom, mennyire merjem besatírozni, nehogy túlfeszeljem
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nem órajelkorlát, hanem kevés bit. A lényeg, hogy az órajel képzésére 7 bitet használ ilyen módon:
"Az alap 6,75MHz-et - amiből a GPU órajelét származtatják - 7 biten szorozzák föl. Igy 857,25MHz felett szükség lenne a 8. bitre, hogy ne csorduljon túl..." --wwenigmaEz annyit jelent, hogy pl. Amd Gpu Clock Tool ugyan probléma nélkül beállítja bármekkorára az órajelet, 857 felett pl. atittól nálam a gpu-ra 13MHz-et írt ki, holott 880-on megy. Azaz ezzel a progival simán tudod majd húzni, és mérni a hőmérsékletét, bár tuningban időnként lehetnek gixerek, mert pl. nem szereti ha egyszerre állítják benne a gpu és ram órajeleket. Ennek mikéntje (és 3dmark dolgok) le lettek írva 1. hsz-ben.
3Dmarkolás szép dolog, én pl még tuningolva is negatív rekordot csinálok csak benne...
Csatlakozva fagy kollégához, 880MHz-hez már vmod kelett nálam is, alapon 820 körülig megy el, plusz a PRO-k magfesze picit kevesebb az XT-k magfeszénél.
-
fagy53
nagyúr
Üdv!
Mindenkit nem kell, csak az elsőt! Az már elég.
Az órajel korlát a 857MHz-es GPU frekvencia, de nem gond mert az AGCT-vel addig húzhatod, amíg a GPU bírja.
Én 900MHz-et csak vmoddal tudok elérni, ez is különbség az XT és a PRO között.
Egy profin vmoddolt, és jól tuningolható XT GPU-t soha nem tudsz befogni, mert a PRO a gyengébb GPU-kat kapja.
A konfigod kárpótolhat egy kicsit a PRO-ért. -
KrAt
veterán
Sziasztok!
Kérdés: visszaolvastam, kerestem, de nem jutottam megoldásra: adott ugye a Sapphire 26Pro OC karim, ami uaz, mint az xt. Mi ez az órajel korlát, és hogy lehet áthidalni?
Segítsetek plz, le akarok mindenkit verni 3DMark06-ban
-
barnam_
nagyúr
Pászor leírtam már, de mindegy:
idle: 38-43°C; load 55°C körül, szobahőmérséklettől függően. Mindezt úgy, hogy a vga szabályozza (16% és 29%-on megy; 42°C körül kezd forogni be a ventillátor).(#7067) AMD Power: Főleg DX10-es játékoknál látható nagy különbség, DX9-es játékok nem (vagy csak kicsivel) lassabbak mint XP-n.
-
AMD Power
titán
Vista alatt mennyivel lesz "gyengébb" ez a kari mint mondjuk XP alatt? Játékok alatt.
-
AMD Power
titán
Vista alatt is homályos a kép.
-
válasz
VaniliásRönk #7048 üzenetére
na közben magamhoz tértem a sokkból. tehát, még ha a framework is megy is linux és egyebek alatt, a low level cuccokat feltételezem újra kell írni, és ezek azért a Catalystnek nem kis részét teszik ki. vagyis marad a gui és az alatta lévő logika, ami (remélhetőleg) gond nélkül portolható. nem áll ez nekem össze...
CPT.Pirk: azért ez már perverz
-
VW_Beetle
tag
Én meg most gondolkozok egy 8800GS vételével, de nincs szívem ezt a kis drágát eladni
-
VW_Beetle
tag
válasz
barnam_ #7049 üzenetére
Szép nagyon.... na és egy érdekesség minden simán ment erre ma ugy 16 körül videokari eléggé furákat mmávelt ki-majd bekapcsolom ugy 2 óra külömbséggel erre belép és pár másodperc mulva összeeset a kép.. jó okés ezt 4x eljátszotta begurultam kivittem lehűteni... betettem a fagyasztóba
aztán BIOS reset... na hát semmi ujraraktam a Winfost erre most jó wááá és emiatt odalett 3 filmem ez mitől lehetett kérdem én
??
-
válasz
barnam_ #7053 üzenetére
nagyon leegyszerűsítve, a 2600XT-t főleg a kevés textúrázó fogja vissza (ill. AA-val a ROP-ok, de azzal felesleges is foglalkozni, ez a kártya nem alkalmas AA-ra), a 8600GT meg még a belét is kitapossa a 32 (ill. az órajellel normalizálva inkább 64) SP-nek.
és akkor még ott van a TWIMTBP... -
válasz
CPT.Pirk #7047 üzenetére
már csak annyit tennék hozzá, hogy 8600GT-t akkor érdemes venni, ha húzni akarod (vagy esetleg az MSI OC-t érdemes alapon, az nagyon jól van belőve). És 256M memóriával. Amúgy inkább a 2600XT-t javaslom - főleg, ha a Bioshock meg a Rainbow Six: Vegas szerepel a terveid között
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
barnam_
nagyúr
Én most 8600GT-t vennék, de csak azért mert annál van értelme a vmod-nak
Jó hogy külön órjelen megy a shader, ha a gpu órajelén menne, sokkal lassabb lenne.
Igazából nem is értem, ATi-nál miért nem így oldják meg. Illetve azt se értem hogyan lehet, hogy 32 SP közel azonos teljesítményt nyújt mint 120 SP.MOD: én csak összeszereltem, fater reszelt a lefogatóból
-
fagy53
nagyúr
válasz
barnam_ #7046 üzenetére
Nem tudom már magam sem, hogy melyik a jobb!
A GT hardveresen nem a legszerencsésebb szerkezet, zavaros ez a külön órajeles shader egység megoldás, több márka igencsak melegszik, alapon 60°C felett vannak, aktív hűtéssel!
A PRO-m meg remek egy szerkezet, de pocsék szoftverekkel.Ügyesen megcsináltad!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Alap 8600GT esetében itt aztmondják jobb a 2600XT, de igazából játékfüggő a dolog, nézd meg mivel akarsz játszani, aztán nézd meg a PH!-s tesztet a karikkal, és dönts. Ill. ha van kb. 2k külömbség, akkor vedd az olcsóbbat, és 512 ram tényleg felesleges ezekre a karikra. Ha picit több pénzed van, akkor meg vegyél HD3850-et.
-
DreiNN
tag
Hellósztok!
Szerintetek játék teljesítményben jobb egy 8600GT 512 DDR3 128bit VAgy vegyek inkább 2600XT 512 DDR3 128 bit- et?
Köszi!! -
Elvileg van build a 2.0-ból, de úgy tudom, ez nem sűrűn változik. Nekem a gépemen az 50727-es van fent november óta, amit viszont 2006 tavaszán már kiírtam egyszer. Ebből kiindulva írtam, meg abból, hogy ezen dolgozok, de frissíteni nem kellett még.
De mindegy, pl. langpack-ban is lehet eltérés.
-
stevve: nincsenek inkrementális buildek belőle? nálam az volt a probléma a Catalystnál, hogy a 7.5-ös mellé adott .NET x verziójú komponense helyett a 7.7 valami magasabbat szeretett volna...
ghud: garanciális csere, és mielőbb, nehogy kárt találjon tenni az alaplapodban...
nyikoláj: ha mindenképpen e kettő közül, akkor 27e-ért a GTS nem rossz vétel, viszont 2600XT-t meg már 21 körül kapsz. de én is azt javaslom, amit SzMhun - 3850.
VaniliásRönk:
&
hová kéred a szobrot?
amúgy csak azért nem omlott bennem össze egy világ, mert nem a MS által támogatott dologról van szó -
-
ghud
csendes tag
Újraraktam a windowst, feltettem a via 515A-t, feltettem a hotfixes drivert, valamint a directx 9c 2007 novemberit. Eredmény: ugyanaz, kép szemetel. Egyéb más javaslat?
-
nyikoláj
tag
Hy! Segítene vki?
27k körüli áron Gigabyte 8600GTS vs Sapphire 2600XT DDR4?
Köszi -
Csak 1 kiegészítés:
.NET-ből redist van, nincsennek extra verziók, hacsak nem developer, de azt nem olyan egyértelmű elérni.Más. Találtam egy ilyet a neten:
Xtreme-G Catalyst 7.12 XP 32bit
ismeri valaki? Használható?És még valami. A GPU Riva szerint (meg minden más szerint is) 55 fok körül mozog alapon. 3D-s alkalmazás használatakor 70 fölé megy kicsivel. Ezek normális értékek? Nem találtam referencia hőmérsékletet eddig. Sapphire XT DDR4. Egy Pro nyilván alacsonyabb hőmérsékletekkel rendelkezik.
Köszi
-
válasz
VaniliásRönk #7029 üzenetére
que? mióta van linuxon .NET?
VW-Beetle: hát ez magic... mindegy, lényeg, hogy megy
-
VW_Beetle
tag
ÉS még1x köszönöm a segítségeteket
-
-
-
VW_Beetle
tag
Más programok amik kérnek .Net-et azok meg simán mennek
-
VW_Beetle
tag
Magyar a win, de Net 3.0-at hazsnálok és az is magyar
-
ftc002
csendes tag
No hát, kipróbáltam mindegyiket, egyikkel sem megy a kártya...
Végső elkeseredésemben feltoltam egy legfrissebb Omegát, és így kezeli rendesen (3DMark is fut), de játékoknál meg beszaggat gyakran, nem is kicsit....ű
Ráadásul 3DMark03 több mint 500 ponttal kevesebbet hoz, mint eddig. Nagyon érdekes...
Lehet el kell passzolnom ezt a karit... -
VW_Beetle
tag
NA ez mitől van nékem.. és erre mi a megoldás??-> [link]
-
ghud
csendes tag
No a helyzetem egyre kilátástalanabb.
A hotfix-szel sem tökéletes. Bár ugyan a direct3d elindul már, de a kép annyira szemetel, hogy játszani nem lehet.Ezen felül jelenség még a böngészőben, hogy a linkek színe piros, egyes feliratok más színűek, mint amilyennek lenniük kellene.
Legújabb alaplapi driver van fent (régebbit is próbáltam, az sem segített), valamint működésre tudom bírni (bár nem tökéletes), Omega driverrel és hotfix-es driverrel.
Akinek lenne ultimate megoldása, megköszönném.
Üdv,
GHud -
Tuja1
aktív tag
Az én karim tökéletesen fut a Sapphire AGP driverével [Driver]
pedig nekem asusom van.
Ha Xp-d van (mert nekem az) én a 2007 nov 4. 233MB-osat töltöttem le.
de már látom van fent újabb is azokat még nem próbáltam(van még olyan ami 32-64 bites Xp-hez is jó,meg olyan is amelyik csak egyikhez vagy másikhoz. Meg 8.1 hotfixel meg minden.....
3 driver biztosan jó ezek közül a karidhoz, próbálgasd.Az alaplapi chipset driverét sem ártana frissíteni elképzelhető az kavar be.
Legvégső esetben, az alaplap bios-át kell frissíteni.
Sok Sikert!
-
Tuja1
aktív tag
hát nem tudom de én a pro-mat ha 830 ra húzom akkor sem megy 55 foknál följebb (asus)
Kapcsold be a gpu recovert és ha hibát érez akkor kilövi a karit, mielőtt megsülne.
Mondjuk azt hittem, hogy az atitool tényleg kifűti a karit sec-perc alatt, de való igaz néhány játéknál még mehet feljebb a hőmérséklet 5 C° is."Temperature of Temp. chip" sztem a kártya környezeti hőmérséklete lehet, memória ilyesmi de olyan ezen nincs, ezért mutat 99C°
érdekes mert előtte egy 9600xt volt és azon mérte
Mivel az enyém AGP-s van rajta rialto chip is ami aztán tényleg forró
minden esetre zalman ragival raktam rá jó nagy bordát és még az is forró,sztem egy 8cm-es ventivel megtámogatom a hátulját a karinak.
Ja és a memókra nem külön-külön süniket raktam, hanem két mem-re egy hosszabb bordát.
Régi procihűtőjéből. Így a 500MHz helyett 657MHz megy. Ami sztem egy ddr2 től egész szép -
ghud
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #6992 üzenetére
Vágom. Köszönöm!
Sajnálom, hogy én nem úgy születtem, hogy mindent elsőre megértek.
Peace.
GHud
-
Lazax
csendes tag
válasz
barnam_ #7005 üzenetére
Kösz, ez volt a gond - 0.26-os volt fenn.
AtiTool 0.27 beta 4-et találtam, azzal már megy a tuningolás.Amikor a GPU hőmérséklete 70 fok felé is felkúszott, akkor megnyomtam az Abort-ot. Meddig bírja ez a chip?
Meg van ott egy "Temperature of Temp. chip" nevü doboz. Ez teszt közben 99 fokra ment fel. Ez vajon mit mér? Alaphelyzetben 0 fokot mutat.
-
barnam_
nagyúr
ATI tool-ból a 0.27 beta 3 a jó, korábbi verziókkal nem működik a tuning.
A Riva azért írja ki, mert főleg Nvidia-ra találták ki, ebből kifolyólag nem mindig ismeri fel a legújabb Ati drivereket. Pipáld be, hogy ne figyelmeztessen többet.
Ha riva-val húzod, akkor everest az alapórajelet mutatja, de valójában emelt az órajelen, ezt egyszerűen 3DMark-al tudod megnézni. -
-
Lazax
csendes tag
válasz
barnam_ #7000 üzenetére
Átolvastam. 3DMark probléma nincs, nem Vista az Oprencer (XP SP2), a .dll file törlése sem változtatott semmit és a RivaTuner sem tudja változtatni az órajeleket. Sőt panaszkodik, hogy nem a legújabb driver van fenn, pedig de, 8.1.Egy picit specifikusabban kifejtenéd a "User error" mibenlétét?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpársportok
- EAFC 25
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Honor 200 Pro - mobilportré
- MuziX blog: Kipróbáltuk a GGMM multiroom rendszerét
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Légies iPhone halvány színei
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest