- 200 milliárd dollárt önt a memóriagyártásba a Micron
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
Új hozzászólás Aktív témák
-
MMSZoli
tag
Sípolós/ciripelős tekercseknél be adzokott válni 1-2 csepp átlátszó körömlakk. A szilikon is jó lenne, de egyt ponta arra találták ki, hogy bevonjon valamit, és jól megkeményedjen..
Szervízekban sokat használták a körömlakkot a CRT TV-k tekercseinek a ciripelő hangjára. -
fagy53
nagyúr
Aki tuningra adja a fejét, érdemes megnézni ennek a tesztsornak az eredményeit, különös tekintettel a memória tuningra!
Crysis bench-csel készült, olyan beállítással, hogy kihasználja 256MB-os memóriát, a felbontás 1024x768................GPU[MHz]........700..........800.........900
MEM[MHz]700..................................30.75.......33.91.......36.98
850..................................31.38.......35.31.......38.67
1000................................31.44.......36.21.......39.31 FPS.
-
fagy53
nagyúr
Visszatettem a 8.2 Catalyst-ot, CCC-vel együtt. A 8.3 Cat. driver jó volt, de a CCC-t állandóan ledobta a hátáról.
Nem bennem és nem a gépemben van a hiba, mert a korábbi verzíóknál ez a probléma ismeretlen volt, mintahogy a 8.2 simán felment most is.
Másnak nem volt baja a 8.3-as csomagban lévő CCC-vel? Ha nem, akkor lehet, hogy sérült fájlt szedtem le? -
+12V 14A
ez nem hangzik jól... nekem a 300W-os csodagen tápomra 16A volt írva, és közepes játékterhelés alatt 11.5V környékére esett a +12V (11.4V-ot enged a szabvány) - konfig hasonló volt, csak kisebb HDD és no CDíró, no FireWire.
meg lehet próbálni, de könnyen lehet, hogy nem fog menni...
nincs 6e pénz egy normális tápra? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
honotib #8287 üzenetére
Természetessen csak a hivatalos 8.3-ast. Sajna megmaradt driver darabok, stb. okozhaatnk hibákat, időnként elkél egy win reinstall...
Szállító: Az SC4-hez egy GF2 is elég, annak mindegy mit veszel. 7600GT-t még árúlják? Pf... A másik két kari közül egyiket sem venném meg, várj egy napot, és nézz körül a rendes boltokban. Javaslom nézz körül itt PH-n az apróhírdetések között.
-
Fecóóóó
tag
Up a topicra
-
Fecóóóó
tag
többet tud egy ati HD mint egy 8800GT?
erre kicsit kiváncsi lennék hogy menyivel tudhat többet az ati mint az Nvidia.. de az is biztos hogy én soha többet nem veszek atit.. kezdem unni hogy az öszes játék már lassan NVidias lesz -
Fecóóóó
tag
Helló
Agregátor: ha lennél oly kedves és megkeresnél msn en.. ezt az atis tuningprogit át küldhetnéd nekem.. nekem is most Ati figyel a gépbe.. és érdekelne egy kis tuning.. van rajta némi de látom hogy ezel a progival kicsit többet lehet nyomni rajta. várom a válaszod -
szállitó
senior tag
válasz
CPT.Pirk #8284 üzenetére
kÖSZÖNÖM NOS AZ A GONDOM HOGY MA NEM IGAZÁN VAN BOLT AHOL TUDNÉK MIT VENNI
VAGY VAN 512 PRO 20900 ÉRT VAGY VAN 512 XT 23900 ÉRT VAGY 7600 GT UGYANENNYIÉRT TE MELYIKET VENNÉD MEG? ÖSZINTÉNSZOLVA 2-3000FT NEM SZÁMIT VISZONT NINCS 200AM EGY ÚJ KONFIG RA
A renglistákon nem is láttam ezt a 2600 pro t csak xt t az üti a 7600gt
nekem föleg stratégihoz kell sim city 4 panzers rush for berlin
-
sulep
senior tag
válasz
CPT.Pirk #8284 üzenetére
Na megnéztem.
Ezek voltak ráírva:
MS INDUSTRIAL
GOLD MS400 ATX P4
230V 5A 50/60Hz+3,3V 20A
+5V 24A
+12V 14A
-12V 1ATotal O/P 153W
Ezek most aránylag elfogadhatónak számítanak? Ez a Gold táp tudom hogy szar de azrét azok között is a jobbik fele vagy a rosszabb? Ez még elbírja a fennti konfigom + a 2600XT videókarit?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
szállitó #8282 üzenetére
Caps nélkül is látjuk...
Természetessen elviszi, de a kompatibilitás sosem volt garancia sehol, erre van a 3 nap cseregari minden eladott termékre. 512-est ne vegyél, semmi értelme, helyette olyan Pro-t nézz ki, aminek 256 GDDR3-as ramja van, árban ugyanannyi, mint a többi ddr2-es rammal szerelt vacak. (Sapphire)
Másik dolog, hogy a gép kicsit kevés lesz már, azzal az alplappal meg tuning sem fog túlzottan működni, mert 192MHz FSB-nél megáll a tudománya...
honotib: Win reinstall kellene...
Sulep: Igen, rá van írva a tápra, hogy 12V és alatta egy amper szám, kb. 9-10A lessz írva. Ezeket összeszorozva kijön, hogy hány vatt lehet a maximális leadott teljesítmény 12V-on -
szállitó
senior tag
Üdv gyors segitséget kérnék
Van egy A7N8X ALAPLAPOM 2*512 400RAM AL ÉS EGY 6600GT BENNE AMI ELHALT SZERETNÉK EGY HD 2600PRO T 512 HELYETTE SZERINTETEK ELVISZI AZ ALAPLAP? VAGY LEHETNEK KOMPATIBILITÁSI PROBLÉMÁIM? -
honotib
csendes tag
Sziasztok!
Pár napja írtam ide, driverrel kapcsolatban. Akkor azt tanácsoltátok, hogy tegyem fel a catalyst8.3-as drivert. Semmivel nem lett jobb az eredmény, sőt néhol kb maradt ugyanaz. Pl Sims2 szaggat, mint állat, pedig elméletileg ezzel a konfiggal simán kéne futnia. Mi lehet még a probléma? Mit tanácsolnátok, mit próbáljak ki? A gyári driverrel is ment így! A gép P4 2,4 Ghz - 800Mhz, Msi Neo 845P alaplap, 1Gb Ram, Sapphire Radeon 2600xt 256 mb video, 120Gb HDD, Leadtek Expert2000 tuner kari. Nem lehetséges, hogy ezzel akadhat össze? A tv képe is szebb volt a régi Ti 4200-as kártyával. Légyszi Help me!!! Köszi!
-
sulep
senior tag
Elég hozzá egy sima még ha gagyi 400W-os táp igaz?
P4 630 3GHz
Asus P5GDc Pro alaplap
2*512MB 533MHz memória
1db 250GB SATA winchester
1DVD-író
1CD-író
1firewire kártya
400W codegen vagy ilyesmi tápkb ennyi
+ ehhez jönne az x2600XTEzeket így elbírná a táp? A passzív hűtés miatt kellene valami plusz hűtő a gépbe? Az eladó szerint crysis játék 1 órás futtatása alatt 60 fokos a kari. Ez jó vagy rossz?
-
sulep
senior tag
Sziasztok!
Úgy néz ki veszek egy Sapphire 2600XT Ultimate 256 mb ddr3 PCI-E videókarit vaterán, de lehet hogy nincsen hozzá gyári driver CD mert elveszett.
Honnét tudom leszedni XP-hez? Vagy csak a Catalist kell hozzá? Mert amíg nemtudom addig nemszeretném megvenni. Légyszi dobjatok egy linket ahol fennvan.
Köszi előre is.
-
Maeg
tag
-
faqutya
csendes tag
válasz
CPT.Pirk #8260 üzenetére
koszi a valaszt.
remelem a szerviz kicsereli, vagy megjavitja...
ha nem, akkor van valami megoldas? olyan amivel a garanciat nem bukom?
esetleg nagyon meghajtani, hatha tonkre megy es akkor mar kicserelik?csak annyi meg, hogy orulok, hogy vegre talaltam egy forumot, ahol reagalnak a kerdesemre, mert sok helyre irtam, de volt ahol valaszra sem meltattak, vagy elhulyultek a kerdest.
ugy latszik ez tenyleg egy komoly forum es vannak itt hozzaerto emberek. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
faqutya #8262 üzenetére
Elolvastad, amit írtam? Tamadobos nem neked válaszolt...
Ugyanilyen ciripelős szitum volt egy alaplappal, és egy 6600GT-vel is.
Szkink: egy játék miatt már csak ne kapj szív infarktust... Alapjában a CCC-ben vagy application controlledre rakod az élsimítást, és a játékból álítasz be, vagy a CCC-vel állítod be. Az előfordúlhat, hogy esetleg egyik megoldás sem megy, jártam így a Project Torque esetében, de ott a játék egyik frissítése után már működött az élsimítás.
-
szkink
aktív tag
Sziasztok.
Remélem valaki tud segíteni!!!!!
A gondom az hogy a double agent játokot ma felraktam és a vonalak olyanok mint a fürészlap.HD 2600 xt karim van 8.3 ati driver de mintha nem reagálna a beállításokra a CCC.Felvittem a 3d beállitást ahogy tudtam még a játék is full grafikán megy de mégsem változott a fürészlap jelenség.
Légyszi valaki mert szétb..z az ideg.
Elöre is köszönöm. -
faqutya
csendes tag
válasz
tamadobos #8261 üzenetére
nekem csak egy db 2gigas modulom van. kingmax-os 800Mhz assem DDR2
probaljam ki masik RAM-al?bar most eppen a szervizben van a kartya.
amugy most kaptam kolcson egy geforce 6600GT-t nvidias es az nem "ciripel"...
ebbol arra kovetkeztettem, hogy tenyleg a videokartyaval van a gond, vagy megsem? :S
-
tamadobos
csendes tag
Szia
Nekem is ugyan ez volt a problémám a gépemmel, szintén volt benne egy HD2600XT
és a baj a rendszer MEMÓRIÁVAL volt (ami szintén nekem is kingmax volt). Próbáld meg csak egy memória modullal, vagy küldj rá egy memtetsztet.
Valahogy ez a HD2600XT szeret kifagyni ha a rendszer memória valamiért nem stimmel. Én sokáig azt hittem hogy a videokártyám, szar. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
faqutya #8258 üzenetére
Belefutottál egy gyárilag nem tökéletes tekercsbe, jellemzően laza vasmag szokott ilyen hangot okozni, nézd meg a kártyát, van rajta kettő kocka forma tekercs, egyik a gpu-nak, másik a memóriának viszi tovább a delejt, ezek egyike adja a hangot. Egyetlen megoldásként kb. szilikonnal talán ki tudod önteni, de az nemtudom milyen hatással lesz a tekercs hőleadására, mert azok melegednek szépen. Ha ez nem járható, akkor el kell gondolkoznod a kártya, és mikrohullámú sütő kapcsolatán.
-
Grandi
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #8257 üzenetére
Igen AGP-s és nem volt letíltva.
Letíltottam, de sajnos nem lett jobb -
faqutya
csendes tag
sziasztok, egy kis problemam van.
KERLEK SEGITSETEK!a videokartyam:
Gigabyte RX26P512H
asszem radeon HD 2600 pro chip-elszoval a problemam a kovetkezo:
a kartya "ciripelo" hangot ad amikor barmilyen grafikus muveletet vegez.
Mar akkor is ha a windows desktop-on egy ablakot megfogok es huzogatom ide-oda vagy egy mozgo bannert nezek a neten, de amikor pl. egy jatek megy, vagy egy CAD programot hasznalok 3D-ben akkor szinte elviselhetetlen hangosan teszi ezt.A kartya nem hibaz, asszem. tehat elvegzi a muveleteket. viszont hangos! A kartya passziv hutessel van, hogy elvileg ne is legyen hangja (direkt azert valasztottam ilyet).
Visszavittem ahol vettem, ott is meghallgattak es tenyleg produkalja a "hibat". Ami szerintuk nem az, mivel hogy a kartya elvegzi a muveleteket...
Megnezettem egy sraccal aki ert az ilyenekhez, o azt mondta, hogy valoszinu az egyik kondenzator anyaghibas es ez adja a hangot. Elobb utobb fel fog robbanni a kondenzator. :S
Szoval a kerdesem, hogy mit tudok csinalni? ha nem akarjak kicserelni a kartyamat. En ugy gondolom, hogy igy nem "uzemszeru" a kartya mukodese.
De nem tudom hogy egyaltalan vitatkozhatom e egy szervizzel... :SKerlek segitsetek, hogy mitevo legyek.
Koszonom!
Surgos!
-
Grandi
aktív tag
HDR tesztet csináltam és ATItoolt is futtattam.
HDrnél semmi hibát nem láttam
Atitoolnál meg nem pöttyöződött sem hangot sem adott.
Mi lehet akkor a hiba forrása? -
Hetti
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #8250 üzenetére
Off: Abszolute joindulat sugárzik a szövegedböl!
("#8251 Hetti: Ezért szeretnek itt." Büszke lehetsz rá ;) )
-
Hetti
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #8245 üzenetére
Amugy meg volt s még van is rajta tápcsati (a 75 wattot egy forumbol vettem ahol az egyik tag az ati -val mailezett s neki ott azt irták hogy teljes terhelésnél kb 75-wattot eszik kissé soknak tünik de csak tudják hogy mit ir de kitudja hogy ki válaszolt neki
)
apropo: No komment .... ;) -
CPT.Pirk
Jómunkásember
9800Pro soha nem evett meg 75W-ot, mert az agp slot nem tud annyit leadni, és tápcsati sem volt a karin.
Mostani géped sem eszik 200W fölött, szall 400W névleges teljesítmény fölé csak akkor menj, ha duplavidkaris izomgépet akarsz, könönben csak pénzkidobás.
Problémádra javasolnék egy win reinstalt, valami esetleg megmaradhatott előző kari driveréből, stb.
Jah és tölcsd ki az adatlapod, úgy egyszerűbb segíteni. (beállítások menü)Vaniliásrönk: 1 hónapja majdnem vettem egy trustot, mert szépen nézett ki, nagy venti, aszittem valami korrekt tákolmány, aztán a tápos topicban nem találtam pozitív hozzászólást, úgyhogy vettem egy fasza deltát 3K-ért...
-
VaniliásRönk
nagyúr
Csakhogy a 9800Pro 3.3V-on fogyaszt, a mostani konfigod meg 99%-ban 12V-on, pont ez a gyengéje az ilyen Vargányné tápoknak, egy db. 12V-os ága van kb. 13-14A terhelhetőséggel max., ki tudod számolni ez hány Watt, vagy segítsek?
Ragaszkodj csak a 450-500W-os táphoz is, legalább a béka segge alá esik majd a hatásfoka alulterhelés miatt. Bár valószínű tipikus magyar mentalitással lendülsz majd neki a vásárlásnak, és beújítasz egy Trust tápszörnyet. (annak mondjuk legalább nem lesznek alulterhelési problémái)
Kompetenciád mint egy üveg kompótnak. -
wwenigma
Jómunkásember
Akkor 400PNF
Viszont ár értékben a 350PNF a nyerő, és mostanság, ha csak nem akarsz extrém tuningot 6 3870X2-vel, teljességgel felesleges a nagy táp.
Pont azért, mert azoknak kell egy minimum terhelés, ahol optimális hatásfokkal mukodnek. Gyakorlatilag, a 600-as űberfrankó tápnak kell 200W terhelés vagy - több - hogy 85% hatásfok felé menjen... magyarul minikonfiggal energiapocsékolók. Persze azt hozzátenném, hogy ez a magánvéleményem, amiket csak a tápok datasheetjei támasztanak alá.Majd számolj be a fejleményekről, mindenekelott, hogy VPU recovery kikapcsolása segített-é...
-
Hetti
csendes tag
válasz
wwenigma #8242 üzenetére
A 300-ast azért nem veszek mert akkor már inkább 400-felettit veszek!! Ebbe már nem lehet igy belekötni...
Igen elégnek kéne lenni mert a régi gépbe a procim 89w-ot evett alapbol s egy 9800 pro volt benne ami kb 75 wattot eszik ahogy tudom s néha volt melette 3-nál több hdd s 2 dvd....
Pont azzal lett betesztelve s nem volt vele semmi baj. -
wwenigma
Jómunkásember
3dmark 2006-ot rakj fel, es futtatsd le nehanyszor, ha elpusztul, vidd vissza a karit.
Táp, még ha nem is a legmegbízhatóbb, de elég kell hogy legyen, ez a konfig tényleg nem eszik sokat. (ennek ellenére nagyon baráti áron van az FSP 350PNF... 6e)
Szedd le a memtest86+ -ot, írd ki rw-re és bootolj le róla. De kizart, hogy a RAM hibazzon (szerintem), ha hibazik, adj neki +0,1V-ot.mod: és a legfontosabb. Mindezek elött Catalyst-ban kapcsold ki a VPU recovert, és egy kicsit hagyd, fagyogat-e még.
-
Hetti
csendes tag
válasz
wwenigma #8239 üzenetére
Tuning nincs! Sött antituning van jelenleg a cpu-n
A ram 1066-os és csak 750-körül hajtja a lap
ugyhogy a mem em lehet szar s még mem-teszten sem mutatott hibát
A kártya egy Sapphire HD 2600 XT 512 MB ram-mal és nincs huzva, xp prof van fenn minden frissitéssel legutolsó ati driverrel és ccc-vel. -
Hetti
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #8235 üzenetére
Tipikus magyar mentalitással neki is lendültél ( Túlfütött segitsé vágytol hajtva) a gépelésnek! Nem hiszem hogy ismered a kompetenciámat a témában s mindezektöl függetlenül én nem basz****alak s nem oltottalak akkor légyszives áljál te is igy hozzám s másokhoz is...!
Tudom hogy a tápom nem egy csucs enermax de ez van jelenleg s már hajtott meg nagyobb teljesítmény felvételű konfigot is. Jelenleg le van huzva a 250-es hdd és az optikai meghajtó s a winfos alatt is ezt a jelenséget produkálja anélkül hogy terhelném a gépet (máskor megy 45 percet is full terhelve minden baj nélkül)
Ha bárki tapasztalt hasonlot akkor szivesen várom a segítséget! -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
VaniliásRönk #8235 üzenetére
Annyira szeretem, mikor leosztod a népet! Mondjuk teljessen igazad van.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Annyira szeretem, amikor 0 hozzáértéssel okos valaki.
Ez a táp 300W-os, 300W-ot tud leadni a gép felé, a zóna tápod 200W-ot sem tud felvenni a konnektorból, mert megsül a p****ba. A konfigod fogyaszt vagy 150W-ot üvegen.
Ha ezek után is kevesled a normális 300W-os tápot akkor maradjon csak a gépedben a 400W-os csoda, megérdemled. -
VaniliásRönk
nagyúr
Vegyél egy FSP 300PNF tápot, az ipari hulladékot meg vágd ki a kukába.
-
Hetti
csendes tag
Sziasztok! Lenne egy nagyon idegesítő problémám az új konfigommal!
A konfig:
Abit KN9 sli, AMD athlon 64 x2 BE + AC freezer 64, 2*1024 MB Kingmax 1066MHz Ram, Samsung s-ata 80,250GB hdd, Optiarc dvd, Sapphire HD 2600 XT 512MB ram, Azona 400Watt tápA rendszer nagyon flottul megy mindaddig amig egyszer csak nem kap jelet a monitorom de ez elött megáll a kép pár másodpercre. Ha pl kint vagyok winben és nem csinálok semmit akkor is meghal akár az elsö 10 percben de van ugy hogy játszok fé-háromnegyed orát s csak akkor csinálja ezt!
A legujabb ati driver és ccc van fent.
Már kezdek nagyon elkámpicsrodni -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ezt a képet jobb lett volna linkelni, vagy ha már beteszed, átméretezni 640*480-ba, pl. imageshack.us tud ilyet rögtön feltöltéskor.
Hőmérséklet: 70-80 körül még nem lesz baja, de 80 fölé már ne engedd menni. Pl. érdemes építeni egy kis szélcsatornát, ami friss levegőt visz a kari ventillátora felé, ez már sokat tud segíteni.
-
Tomate
veterán
-
Hack3er
őstag
Az lehet videókártya hiba ha menet közben elsötétűl a kép mint ha kikapcsolták vola a monitort, de ha ujra inditja a gépet akkór meg vissza jön a kép?
Egy 2600XT megy a gépben-
-
válasz
VaniliásRönk #8225 üzenetére
jó ég, uraim, hány évesek maguk?
ez a kora-közép kilencvenes években bevett módszer volt - még ma is emlékszem a magyar ékezetes betűk nagy részének a kódjára
-
Polllen
nagyúr
válasz
belaazallat #8220 üzenetére
Erre van állítva alapból egy hotkey...az érdekesség az, hogy ha kikapcsolod a hotkey használatot, vagy átállítod másra, akkor sem fogja engedni az '&' jel használatát...bár lehet egy restart után menne....
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Őszinte kérdés srácok, megy az altgr + c kombó? AND jelet kellene írnia a gépnek.
-
Grandi
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy kis(?) problémám.
Előre is bocsánat, ha csúnyán lerágott csont már, de probáltam megkeresni a betegségemre a választ, csak éppen közben rájöttem,hogy fogalmam sincs, hogy mit keresek..
Idáig régi, elvult videókarim volt, 9600 xt..
Eljött az idő,hogy lecseréljemA régi drivert eltávolítottam és amit kaptam ehhez lemezt, azt felpakoltam.
Legújabb DirectX-et is felpakoltam. Magát a kártyát próbálgattam állítgatni a magam módján de semmi.
Inkább linkelek képet, minthogy leírjam mi a bajom.
Mi a gond? Beállítás, Driver?[link]
Gyönyörű szép látvány mi ? Lejebb kéne vennem a kari beállításait, vagy mitöl van ez?Előre is köszönöm szépen !
-
ricsy888
senior tag
Szerintetek megér 14k-t egy Sapphire HD 2600 PRO 512Mb (GDDR2) AGP-s kari?
Szinte új és gari is van rá. Csak még mindig félek azoktól a driverektől. Nagyon sok rosszat hallottam, hogy az AGP-s verzióra nem nagyon akarnak felmenni csak manuáliusan.
amúgy mi a helyzet a gyári driverekkel(Sapphire)? Azok felmennek normálisan? -
Bandit21
addikt
válasz
CPT.Pirk #8183 üzenetére
Üdv,
Köszi a választ nem vettem észre meg késő is volt már mire visszanéztem ide.
A 8.3-al jó, csak annyit szúrtam ki itt a forumba vmelyik hsz-ben, h nem kell már egyes driverekkel ezt a manual installt csinálni.
Én megbírkózom vele, de kb 2 hónap, jön az új PCI-ex-es gépem, amibe már értelemszerűen nem ez a kari lesz, ez pedig meg hugom/lovagja gépébe, és Ők viszont nem értenek hozzá még annyira sem mint én. (elég gáz de a családban én vagyok a "számtekes" mindig engem kérdeznek miből mit vegyenek, most ezt az AGP-s 2600XT-t is én találtam ki, erre amikor megkapják látják h nem síma ügy az install) Tehát egy automatán feltelepülő driver a lelkemet nyugtatná meg, h olyan kártyát kapnak, amivel absziolút semmi para nincs.
Amúgy tetszik a 8.3 meg a CCC is elindult miután külön leszedtem feltettem, a húzást még nem próbálgattam, nem tudom van-e értelme egyáltalán, egyenlőre örülök annak, h a FarCry 1024-ben very high-on AA-val Aniso-val 40-50 FPS-t ad. (még az 1.0-ás FC) Peccselni nem részletezendő okok miatt sikeresen nem tuduom. Esetleg ha erre valaki tud gyógyírt. Egyáltalán mennyit jelentenek az 1.3-as patch szépítései? Mert a 9800pro-ra ha feltettem vna se látszott vna semmi a DX 9 miatt, most meg ha már van DX10-es kari megnézném milyen a látvány. -
sulep
senior tag
MEgvan már mi az Ultimate(passzív). Ez a passzív megoldás mennyire nyerő? MSI 2600XT passzívot máér láttam működés közben suliban de iszonyat forrók a gépek és fagynak is rendesen igaz nemtudom videókártyától-e.
-
sulep
senior tag
Sziasztok!
Mi a különbség a Sapphire 2600XT és a 2600XT Ultimate között?
-
DRB
senior tag
Én mostanág szórakoztam azzal, hogy a checksum errort javítsam, de semmivel nem ment. Gondoltam lesz ami lesz, én feltolom a módosított bios-t. Azért a biztonság kedvéért csináltam boot floppyt, amivel "vakon" vissza tudom flashelni az eredi biost. Bár ha jobban körülnézek a cuccok között talán akadna egy sima PCI-s vidkari. De úgy tünik nincs ilyesmire szügség, Aggregátor-nak igaza van, nem kell foglakozni a crc hibával, a WinFlash sem problémázik miatta, feltette és a restartnál nem fekete képernyő fogadott. Ekkor már kezdtem hinni benne.
Úgy állítottam be, hogy 2D-ben 110/594/1.05v, low 3D-ben maradt az eredeti, high 3D-ben pedig 850/897/1.30v(nem akartam egyenlőre 857 fölé menni). És szépen állítja is ahogy kell, a memókét is, viszont azt nem tudom, hogy a "low 3D"-t is, mert azt egyenlőre nem tudtam ellenőrizni. A feszültséget sem tudtam megmérni, mert a nagy izgalomban sikerült lerántanom az asztalról a multimetert, és kissé széthullott.
De semmi pánik, volt már ilyen, csak most nincs kedvem összerakni, na meg megkeresni a kis gyolyót/rugót ami a tekerőgombot rögzíti az adott állásban. Majd holnap, azaz ma du. megmérem azt is.
Szóval így első nekifutásra jónak tünik, de egy kicsit hosszabban is tesztelni kell.Aggregátor: Nekem se nyitja meg a modosított biost, ugyan azt írja ki mint neked, szeintem a checksum error miatt.
-
barnam_
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #8206 üzenetére
Nem kell checksum-al szórakozni, win flash simán felrakta a biost.
Ment pár percet a Fur benchmark, ami rendesen megizzaszotta a kártyát.
2D-re 1.25V-t, 3D-re 1.30V-t állítottam be, 2D-ben 1.25V-n megy, 3D-ben 1.31-1.33V-n.
Azt nem tudom hogy bios miatt megy-e ennyin, mert korábban is hasonló értékeket mértem. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Itt a kép a pro-m biosából, csak nálam ram beáéllításokat nem ismeri fel. Kérdés mi van, ha kézzel állítom be őket. [link]
-
barnam_
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #8199 üzenetére
Módosítani lehet, de még nem tudom hogy változik-e a feszültség.
857MHz feletti gpu órajelet nem akarom kipróbálni, a bios bug miatt tizenvalahány Mhz-en menne.DRB: Ezeket lehet állítani, nagyjából ugyanazt mint HEX editorral.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest