- Az ASUS legfrissebb analóg billentyűzete az ízületeinket is kímélni szeretné
- A Team Group SSD-je gondoskodik arról, hogy az utolsó bitig letörölhető legyen
- Maximum 320 Hz-et képes magából kipréselni a Philips dual mode-os monitora
- A TSMC gyárthatja a Nova Lake legfontosabb komponensét
- Majdnem mindenki a TSMC 2 nm-es node-jára vágyik, de van egy nagy probléma vele
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HP notebook topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
barnam_
nagyúr
válasz
Csokibácsi #6198 üzenetére
Töröld le a drivert, és DriverCleaner-el pucolj le mindent, ami ATi-hoz tartozik. Majd a 7.11-es drivert tedd fel, az első hozzászólásban leírt módon.
-
fagy53
nagyúr
válasz
Csokibácsi #6198 üzenetére
Üdv! Tanulmányozd át az #1hsz-t!
-
Csokibácsi
tag
Sziasztok!!!
Segítségre lenne szükségem de nagyon!!!
3 napja vettem egy agps sapphire radeon hd 2600 pro 512mb ddr2 videokarit.
öeültem neki mint majom a farkának(előtte 9800prom volt)
ugy gondoltam nem kell uj vindózt rakni mert annyira nem cserélek durván konfigot
szal csak leszedtem a drivert beleraktam a karit beinditom a gépet
bejön a vindóz felrakom a drivert a cdről amit kaptam hozzá ugye(7.10-es)
ok felrakja szép meg jó minden--->restart
ok na akkor nézzük meg mennyi változás történt fps-ügyileg a cod2be
hát bejön egy fekte kép és villog mint állat(történt már ien a 9800 proval is mikor 7.8asnál magasabb számu driverrel próbálkoztam)
ok leszedem a drivert
próbáljuk meg a legujabbat a 7.12est
ezt a hibaüzit dobta ki
utána próbálkoztam mindegyik driverrel még a 7.5el is és nem mindegyikél ezt dobálja ki kivéva a amit adtak hozzá de azzal meg nem mennek a gémek és még ki tudja mik nem.
na szóval ebbe a gépbe raktam bele a karit
Alaplap:ABIT NF-7
Mem:2x512mb 400mhz hynix(de csak 333on fut)
Proci:2800+ Sempron
Vinyó:80gb Maxtor
Táp:350W FSP
Haver azt mondja lehet biost kellenne frissítenem de nemtom gondoltam azért irok ide előbb nehogy vmi fatális marhaságot csináljak.
PM-be is jöhet a segitség mindegy csak segitsetek pls!!!
Előre is nagyon köszi!!!
Üdv: Csokibácsi -
t.tomi
tag
válasz
istikovacs #6193 üzenetére
Nem directx error van hanem driver hibád, szvsz.
Az ati3duag.dll-t cseréld le az Omega 3.8.421 driverében levőre csökkentett módban.
Utána szerintem jó lesz... -
istikovacs
csendes tag
válasz
barnam_ #6190 üzenetére
csó
reggel óta a driver genius professionallal frissítem a rendszert, már minden frankó, de még mindíg directx errorom van (COD 4)
már feltettem sokadszorra a 9c-t, meg a legújabb directx-et is.(még a hangkártyának is a legfrissebb van fenn)
már semmi ötletem nincs
valakinek valami ötelt erre a directx errorra? -
ktg3
őstag
válasz
barnam_ #6190 üzenetére
az is szomorú h a mai játékok sokkal jobban futnak pl egy 1900gt-vel mint egy 2600xt -vel vagy 8600gt vel legyenek azok akár húzva is...
pro street is crysis meg cod 4 is jobban futott 1900gtn mint húzott 2600xt-n vagy 8600gt-n
szal én nem értem h a ph-s teszt mit hozott ki de baromi nagy kamu az pl h a 8600 erősebb egy 1900 esnél..
nagyon nem
8600 talán vmodolva beéri az 1900est
pedig 3 dmark2006 ban vagy 6700 pontot kap--ez is mekkora kamu
mondjuk a 2600xt 5300 körüli pontja is -
levill
tag
az mitöl van hogy ma elinditom a Crysis-t és a fák körül fehét kockák meg afünél is mikor új játékra megyek lila,kék,piros valamikor a kép. de a menü jó ha esc-et nyomok. 2napja még jó volt.
-
fagy53
nagyúr
válasz
barnam_ #6187 üzenetére
Üdv!
"Ez XP SP2-vel készült teszt.
AA=off, shader= high, többi medium: 33.14 FPS
Milyen órajelen ment a vga? Nekem 880/1000 MHz-en volt ennyi, ugyanezzel a beállítással."
900/900, most mindig ezzel megyek, mert ezt írtam be az AGCT-be.
Az NFSPS néha nekem is elszáll, de soha nem a játék alatt, és a 76GS-szel is megcsinálja! Az NFSPS-nél nemcsak a játék gyenge.
Viszont nagyon jól lehet látni, érzékelni a különbséget az egyes beállítások között.
Az élsimítás hatását, részletességeket, különböző látványjavítókat remekül lehet tesztelni és nem az FPS-ek érdekesek elsősorban, hanem a megjelenítésre gyakorolt hatásuk, a grafikai élmény miatt érdemes eljátszani vele egy kicsit. -
neti
csendes tag
válasz
mestery #6184 üzenetére
Köszi
A hőfokot mértem a GPU-n az 55 celsius volt legutobb mikor resetelt.
A ventillátor fordulatszámát felállítottam 100% ra így gyakrabban következett be a reset efect ezért gondoltam tápra mert dinamikus fordulatszabályozásnál csak ritkán dobja el a kanalat.Az nem lehet még hogy nem a GPU melegszik túl hanem a memória.
Csak más játéknál nem jelentkezett mégMivel VGA-s csak Omega driver + Ati tool jöhhet szóba. Az újabb driver nem oldhatja meg a problematikát?
-
mestery
csendes tag
szerintem ha más izmos játéknál nem jelentkezik akkor a pro street a szar. már sokan irták h szar. nekem a demó volt csk meg de az iis kikilépegetett ha állítottam a grafikán fejjebb kapásból ujraindult.vagy a felbontásnál is. ha nem akkor meg a játék közbe pár méter után.
ha más gamenél is ezt csinálja akkor a táp is lehet.de szerintem nem az a gond kérj kölcsön 1 nagyobbat
ha nem a szoftver lehet valamid túlmelegszik.szerintem -
neti
csendes tag
Sziasztok!
Gondok vannak
na nem iszem hogy megoldhatatlanok éppen ezért fordulok eme társasághoz.
A gond okozója Sapphire 2600XT 256MB DDR3 VGA
A konfig amiben gondot okoz:
2.8 Intel P4 nagy hűtő
Abit 478 IS-7
1G 400MHz Ram
400W- os tápMaga a gond:
NFS ProStreet alatt véletlenszerű időközönként ( akár 3 perc akár 4 óra) a gép újraindul (reset). Eddig más játék alatt nem jelentkezett. Lehet játékspecifikus?
Lehet kevés a táp?Ha tud valaki valami okosságot megköszönöm.
-
mestery
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #6181 üzenetére
jah én is igy gondoltam thx!
lehet hogy csrélek majd alaplapot 1 haver msi je rosz van rajt 1 karc ami szakadás szerintem lehet megpróbálom javítani.
msi k8n neo4 ozt belevaló prociját is megszerzem ha jó 3200+ athlon 64 es és akkor veszek lehet 2600xt t vagy még kialakul arra mi mennyibe kerül mert ahogyan olvastam a sphire oldalán 3850 en is agp be is van vagy lesz nem tom még mi lessz ebből.
mer amim ost van agps kari nem rossz de ideje elaadni a proci is má régi igy a crysis is csk mediumon ippen hogy megy jól. igyóaz lóvalószínű a ram a kevés
megéri csrélnem szerinted így?pce 2600xt re .az alaplap ddr es. -
mestery
csendes tag
hali
megérné nekem msi 2600pro ról 2600xt re cserélni?agpsbe?
de lehet mégis a gépet kéne cserélnem.de az meg sokba kerülne.
érdekelne olyan alaplap amibe agp és pcie is belemegy valaki már irta itt h. neki olyan van? -
GRaul
őstag
Hát sajna nekem ilyen nem volt benne
A másik kettő igen plusz még 1 kábel ami s-video/s-video. -
xtmod
senior tag
-
grunge
addikt
juiced2. jol fut a karin nagyon, de ritka xar, ne probáljáto ki. télleg!
-
GRaul
őstag
válasz
rumkola #6162 üzenetére
okés.Azt tudom h mi kell Nekem
Sőt van is egy.De állitólag ami Nekem van az NVidiához való.Mert az s-video végén csak 4 darab lábacska található.Bele is megy a kártyába, a tvbe is.A tv-t észre is veszi, de sajna a TV-n ugráló kép van.És azt mondták Nekem h az Atihoz "több soros S-video kábel kell".
-
GRaul
őstag
Sziasztok!
Van egy HIS 2600 Xt kártyám.Összeszeretném kapcsolni a tv-vel.De sajnos nekem nincs hozzá olyan átalakitóm.Hol tudok venni?A dobozban csak rgb kábelszerüség volt.Egy VGA DVI átalakitó illetve egy s-video kábel.Amelynek mind a két vége ugyan olyan bemenetü.De a TV-men csak RCA bemenetü video lyuk van.
Köszi előre is a választ -
barnam_
nagyúr
válasz
istikovacs #6156 üzenetére
Tedd fel a legújabb DX9-t, lehet egy régebbi van fenn neked.
-
istikovacs
csendes tag
válasz
Aranygyerek #6155 üzenetére
szia
jó lett, csak most meg kiírta, hogy directx error. pedig 9c van fenn(call of duty 4)
az igaz, hogy az agp.-s kártyákra nem szabad feltenni a 7.12-t? -
barnam_
nagyúr
Ez XP SP2-vel készült teszt.
Milyen órajelen ment a vga? Nekem 880/1000 MHz-en volt ennyi, ugyanezzel a beállítással.
Szerintem így még szép, és simán játszható.#6153: Igen, ez elég zavaró hogy nem lehet visszarakni defaultra.
Viszont ha elküldöd aludni a gépet (S3 - supsend to ram), és utána bekapcsolod, alapórajelen fog menni. -
fagy53
nagyúr
válasz
Aranygyerek #6151 üzenetére
Azért kérdeztem mert én a procira raktam fel a hűtőt, és véletlenül memóriahibás VGA lett belőle.
De a proci azóta is jól érzi magát.
Akkor csak azt tudom mondani, hogy szedd ki nézd át alaposan, majd tedd vissza.
Valami kontakthiba lehet.Aggregátor: egy picit bosszant az, hogy bár egy kattintás az AGCT ikonjára és az órajelek 900/900-ra állnak be, de vissza az alapórajelekre, 700/700 nem lehet menni.
Muszáj így hagyni a kikapcsolásig. -
fagy53
nagyúr
válasz
barnam_ #6148 üzenetére
Hát persze, hogy nem optimális!
Én csak azt akartam ezzel megmutatni, hogy ha nem is maximális igénnyel, de a szebb grafikára való törekvés jegyében a 2600, 900/900-on ennyit tud és ez bizony nem elég.
Nekem éppen a duplája, azaz a 100%-kal több FPS-t produkáló VGA felelne meg pl a Crysis-hez.
A 7.12 van fenn, és érdekesek a minden high RAM, vmem értékei is, melyek mutatják a 256MB-nél nagyobb memóriák létjogosultságát és a RAM méretének szűkösségét.
Ez XP SP2-vel készült teszt.
Semmilyen patch nincs feltéve, ez demó. -
carrot
tag
Tulajdonképpen mi a külömbség a sima 2600xt és a FULL között?
megelhet már írtátok, bocs, de megkérdem...vagyis nem kérdeztem SEMMIT!!
-
fagy53
nagyúr
Crysis bench: 1024x768, AA=4x, shader=high a többi medium
FPS: 18.7
2600 DDR3 256MB OC 900/900MHz
Ha AA=off, többi high
FPS: 16.8 és a RAM:1.67GB, a vmem:286MB! -
barnam_
nagyúr
válasz
istikovacs #6141 üzenetére
-
barnam_
nagyúr
válasz
istikovacs #6139 üzenetére
megjalanik a 2600pro
, de csak az. akkor az jó?
Hát az van neked, nem?
Igen, csináld úgy, ahogy le van írva. -
barnam_
nagyúr
válasz
istikovacs #6137 üzenetére
Ott megkell jelennie a 2600Pro-nak, ha nincs olyan, akkor valamit nem jól csináltál.
-
barnam_
nagyúr
válasz
istikovacs #6135 üzenetére
hogy jön ide a 7900GS?
szerk: nem tudom mit néztél, de itt van magyarul is. -
istikovacs
csendes tag
válasz
barnam_ #6133 üzenetére
szia!
Köszi az öteltet, mivel nekem nem világos
, hogyan kellene az eszközkezelőben kiválasztani a geforce 7900gs driverét megpróbálnám mauálisan.
Nincs meg az az oldal véletlenül magyarul is? az világos, hogy hol kellene átállítani, de az nem, hogy melyiket is válasszam (gondolom sapphire radeon hd 2600 pro, de olyat nem találtam), és mire kell átírni -
barnam_
nagyúr
válasz
istikovacs #6131 üzenetére
Első hozzászólást olvasd el, levan írva, hogy kell feltenni a drivert.
-
fagy53
nagyúr
válasz
Aranygyerek #6130 üzenetére
Egy kiszedéstől nem romlik el, és miért szedted ki, csináltál vele valamit, hűtőt cseréltél?
-
istikovacs
csendes tag
sziasztok !
Vettem egy Sapphire Radeon HD 2600 pro 512 ram-os kártyát, agp-s. Nekem 32 bites XP-m van SP2-vel, 1.5giga ram.
Most az a probléma lépett fel, hogy a call of duty 4 közben, illetve az intrónál a windows pittyen egyet, és semerre sem megy, lefagy.
A www.canitrunit.com-on megnéztem, és azt kéri a gép, frissítsem a drivert (amúgy minden más jó). catalyst7.10 a gyári, az is van fenn.
Letöltöttem a 7.12-est nem megy fel (sem a 7.11, sem a saaphire oldaláról, sem az ati-ról)
Azt írja ki, hogy nem kompatibilis a driver, vagy az operációs rendszer.
A call of duty 2 a régi geforce 4200ti- kártyával jól ment. (Ezzel is elindul, de elég tré a célkereszt, az iránytű, stb.)
Most mit lehetne tenni? (gondolom valahogy fel kellene erőszakolni a drivert)u.i.:athoni neked ugyanilyen kártyád van ugye? hogyan tetted fel a drivert?
Köszönöm
-
fagy53
nagyúr
válasz
Aranygyerek #6126 üzenetére
Tilsd le az integráltat a BIOS-ban!
-
Aranygyerek
aktív tag
Sziasztok
Megkérdezem itt is hátha.
Tegnap ki kellett vennem a sapphire 2600xt pcie kártyát.Visszaszerelés után nincs kép,a venti forog és nem látszik semmi hiba.Minden a helyén van.
Az alaplapi integrált vga üzemel,most is azt használom.
Tudok valamit tenni? -
subaruwrc
félisten
hello.
egyik újraindítás után kicsit homályos lett a kép a gépemen és nyomtam egy auto beállítást a monitoron most meg ilyen cérnavékonyak lettek a betűk...ilyen
ezen hogy tudok változtatni? -
t.tomi
tag
Hi!
1 kis info AGP-s vonalon.
Lecseréltem régi ASUS A7V8X VIA KT400-as chipset-es alaplapomat 1 ASRock 4CoreDual-SATA2-es lapra.Alaplapi lapkakészlet VIA PT880Pro/Ultra.
Gyors directx teszt:A 7.11-es ATI driverrel a Dxdiag nem ad hibát.
Tehát én azt a következtetést vonom le, h a túl régi alaplap is hibás lehet abban, h sok embernek az AGP-s HDxxxx driver hibákat okoz. -
szkink
aktív tag
Seva.
Van valaki akinek HŰTŐBORDÁS a 2600xt-je,megköszönném ha leirná hogy nála mennyire jó és stabil!!!Mert volt pár emberke aki ebben-abban segített azoknak köszönöm,de hiába friss driver nem vagyok vele megelégedve van hogy így is csak sötétség játék közben,pedig az órajeleim GPU 800,Memory700Mhz.Elöre is köszi a válaszokat.
-
levill
tag
Hotfixxel se jó. igy már megint kifagy a run3Dmark-nál
-
levill
tag
valaki tudna adni egy 3dmark05 linket?
-
r9550
senior tag
vista alatt tapasztaltatok olyan problémát hogy a menüben kockás a kép kajak lassan tölti be az egészet betöltés után kb 2 perc után jön be csak a játék és néha kilép a catalist control center???
-
mestery
csendes tag
régebben írtam hogy akad a crysis elején a videó. meg a menü is szaggat.valaki írta hogy szedjem le az 1,1 es patchet.de még szarabb lett mint volt. pl nem látom a kezemet nem tok felvenni a fegvereket meg ott ahol biz.h. embernek kéne álni ott nem ált.meg talán még lassabban is ment no mind1. most leszedem majd meg felrakm.szóval a probléma tovább él.
-
TomiFiu
tag
Ja! A hozzá kapott driver lemezt telepítettem. Ez 7.10-es.
-
TomiFiu
tag
Sziasztok!
Inmáron én is Ati HD2600XT tulaj lettem. Az ok hogy lecseréltem a 9600-ast (128MB),hogy a mai játékok (MOH Airborne) már beszoltak, hogy nem támogatott a karim.
Nos amit vettem az egy Sapphire gyártmány és AGP-s és 256Mb GDDR3. Szép a kártya kivitelezése....De!
Néha pl. a MOH Airborne -ban a képernyő alján és jobb szélén ilyen elszíneződéses dolgot tapasztalok. Emellet a Trackmania Nations-ban is tapasztalok olyat, hogy amikor elkanyarodok akkor darabosan fordúl el a tály.Emellet érdekelne, hogy driverbe most melyik verziók érhetők el az én kártyámra?
Köszi a segítséget előre is!
-
tzimash
őstag
hi!
valaki nem tapasztalt itt olyat, hogy 2600xt-vel nem hajlandó elindulni a c&c generals?
haverom most vett új gépet, azt nem akarja az igazságot a game.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest