Új hozzászólás Aktív témák
-
Lazax
csendes tag
Sapphire 2600XT DD3 Ultimate (passzív hűtésű) kártyám van (800/700 MHz). A Catalyst nem tud rajta semmit sem állítni, azaz az Auto Tune után is 800/700 marad és kézzel sem lehet feljebb vinni. Az AtiTool meg 2 perc után indul csak el, és akkor is azt mutatja az órajel helyett, hogy "-1.#J", és minden kattintásra 2-3 perc gondolkodás után válaszol. Mi lehet a gond? Az Ultimate nem hagyja magát húzgálni?
-
CocooN-z
őstag
válasz
VaniliásRönk #6996 üzenetére
Persze, Azért köszönöm szépen
-
CocooN-z
őstag
válasz
VaniliásRönk #6994 üzenetére
nesze neked hardveres gyorsítás fogd meg jól
any ideas_??
üdv -
CocooN-z
őstag
-
ftc002
csendes tag
válasz
Csokibácsi #6989 üzenetére
Akkor beírom már ide is a gondomat, hátha valaki tud rajtam segíteni...
Adott az alábbi konfig: NF7 v2.0, 2500+ barton, 512/400 Kingston mem, és persze egy AGP-s Sapphire HD2600XT 512 DDR3. Catalyst 8.1333 Fsb-n minden okés volt, de ahogy az FSB-t felhúzam 400-ra (vagy a közelébe) nem kezelte a kártyát tovább normálisan. Se 3dMark03, se játék nem indult el. Az rFactor configja pl azt írta a karira hogy -1MB a memóriája.
Olvasgattam itt egy kicsit, és feltettem a 8.1 hotfixet. Ezután már kezeli a kártyát, de fagyogat. a 3DMark03 például a második tesztet el sem indítja, lelövi a monitort standby-ba.
Van ötletetek mit kellene varázsolnom? -
Csokibácsi
tag
igy van manuálisan felmegy(itt gondolom az ini fájlok átfirkálására gondolsz)
de aki jáccani szeretne az felejtse el mert nem fog menni
nekem a lagutolsó mukűdő catalyst 7.8 és azis megbuherálva
vagy még az omega driver amit ajánlani tudok de azzal meg nekem cod2-4ben sulyos fps gondok voltak szal várjuk a rendes catalystot ha végre valahára az atisok rászánják magukat és összehozznak vmi normálisat :S -
ghud
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #6983 üzenetére
Jó, mert azért írtam, hogy a catalyst nem megy fel. Szal ezexerint a hotfixszel semmit nem érek.
-
csaszinho
csendes tag
Na ma végre tesztelgettem egy kicsit a karimat:
Sapphire radeon hd 2600xt 256mb agp, intel p4 3,0ghz@3,6ghz, 1,25gb ddr ram, windows xp service pack 2:
3DMark 05 alap vga órajel (800/700): 7661 pont
3DMark 05 vga órajel (850/972): 8036 pont
Gondolom azért ilyen kevés, mert a p4 nem tudja kihajtani eléggé a vga-t, de nem baj nekem ez is bőven elég -
sereeff
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #6974 üzenetére
Kipróbáltam az általad adott linket! Config Asus P4V800D-X Alaplap P4 3.00 Ghz proc Sapphire 2600xt 512mb AGP kari Minimum 72 Frame/sec de nem ritkán 90 felett a hőmérséklet max 68 celsius semmi hűtés buhera csak ahogy megkaptam, és beraktam! Nem fagyott nem akadt! Remélem segít az itt jelenlevőknek a leírás! Köszi a linket! 1 hét után én szeretem ezt a kártyát! Jó hétvégét mindenkinek! :-))
-
sube
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #6974 üzenetére
Na játszottam vele egy picit. Max 65C ig ment fel (minimum hűtés), utána meg mindent ráadva 55ig is lement. Kettőt egyszerre futattva meg néha belagzott már kép - elfogyott az fps ;> - de nem melegedett jobban és nem fagyott ki...
Amúgy ez a konkrét kifagyási ok:
- \SystemRoot\SysWow64\drivers\tandpl.sys has been blocked from loading due to incompatibility with this system. Please contact your software vendor for a compatible version of the driver.
- \SystemRoot\SysWow64\drivers\pfc.sys has been blocked from loading due to incompatibility with this system. Please contact your software vendor for a compatible version of the driver.
Ha vkinek van konkrét ötlete örömmel várom, fél éve küszködök vele mindent megtettem amit találtam ezzel kapcsolatban (kivéve a windows újrarakását). -
sube
aktív tag
válasz
Matamata #6965 üzenetére
Kikell próbálni
én előszőr egy K7 lap chipset bordáját akartam rárakni 2x akkora mint a jelenlegi, talán 3x, csak sajna az AGP foglalat miatt nem fért oda és mivel nem réz így súllya sem volt ami lentartsa. Pasztázni nem volt kedvem. A mostaninak az alján gyárilag van némi ragasztó
-
sube
aktív tag
Az, hogy mitől hal meg a kártya továbbra sem világos számomra. Amég nem volt rajta borda és csak a gyári félcentis lapátú venti kergette a levegőt elég hamar kiakadt. Miután rátettem a réz bordát úgyvéltem javult a helyzet, de úgyanúgy kifagyogattam, pedig közvetlen környezetében 4db 8centis venti van. Legvégül ráfordítottam egy ventit teljesen telibe a kártyára rialtóra igazából, mivel a borda baromi forró volt, azután relatív ritkán fagytam ki. Utsó körben a saját ventijének a szabályozását átraktam fizikálisan manuálisra gondoltam, hogyha készenlétiből jövök vissza, akkor nemveszi észre a terhelést és nem pörgeti a ventit.... Viszont így is kifagytam már... Hozzáteszem, csak játék és leginkább CoD4 közben mint említettem már, igaz mással nem is igazán játszok.
Röviden: vmennyit ér, de nem vagyok benne biztos, hogy a melegedés a kifagyás oka.
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
ghud
csendes tag
Helló!
Már harmadik napja szivatom magam a hd2600xt-mmel. Sikerült beüzemelnem végülis, de az a problémám, hogy szemetel a kép.
Előzmények:
MSI KT6V alaplap (tudom, nem mai) - AGP slot, VIA chipset
Sapphire HD2600XT
winxpsp2hunprofegyetlen felállásban működik: VIA legutolsó agp driver (5.valami), és Omega driver legutolsó (4.8.valami). Ez alatt azt értem, hogy bármely más driverek esetén a direct3d nem volt hajlandó elindulni. Most ugyan megy, de szemetel (nem veszélyes, de a játékot pont élvezhetetlenné teszi). [link]
Alaplapon BIOS-t frissítettem, már csak az marad, hogy valami VGA beállításokat nyomogassak (Fast writes pl). Egyelőre azonban semmire nem jutottam. Az AGP Tray nevezetű (Omegához) cuccon belül mindent állítottam, a játékon belül minden beállítást próbáltam, de nem jutottam eredményre.
Akinek esetleg van tippje (azon kívül, hogy cseréljem le a kártyámat), azt szívesen fogadnám.
Köszi előre is!Üdv,
GHud -
CPT.Pirk
Jómunkásember
A blue ray lejátszást a blue ray olvasó támogatja hardveressen. A kari a video folyam dekódolásában tud segíteni, a normál dolgok melett VC1, x264 kódolásokkal is elbír, azaz ha ilyen HD kódolású filmet nézel vele (és megfelelő lejátszóban be is van kapcsolva a hardveres mód pl. powerdvd tudja), akkor szépen számol a proci helyett.
Egyebek iránt 1. hsz...
-
1010
őstag
ez a krai ha jól tudom támogatja a blu ray lejácást valmi hardwares gyorsitással?
-
DRB
senior tag
válasz
Matamata #6965 üzenetére
Nem kell oda két süni, ha leszeded a rózsaszin valamit róla így néz ki. De csak óvatosan nehogy valami rövidre zárodjon, elég sok felületi alkatrész van rajta. Vagy esetleg még az is jó megoldás lehet, hogy egy borda aljából lereszelni kb. 3-4 mm-t úgy, hogy a közepén meghagyni egy akkora részt mint a Rilato chip magja. Ezt rá lehetne úgy illeszteni, hogy a rózsaszin vackot nem szeded le(gari szempontjából ez jobb megoldás), mert ugye a mag felett lyukas, egy kis paszta, rögzíteni ahogy fagy53 írta és kész is a hűtés. És így nem is tudna elcsúszkálni rajta, mert a helyén tartaná a rózsaszin izé.
-
fagy53
nagyúr
Jó képet csináltál! Ennek alapján én, mivel nem szeretem ezt az öntapadós bordaragasztást, pl egy rugalmas acéllemezzel leszorítanám a bordát a chip-hez persze pasztát tennék rá előbb, a két csavart felhasználva ami a GPU hűtőjét rögzíti. A lemez két végén U alakú bevágás lenne, ami a csavarfejek alá feszülne.
Lenne egy kérdésem, a Rialto, borda és venti nélkül előbb megfogja a kártyát mint bordával és még mindig venti nélkül? A ráapplikált borda jelentett előnyt a gyári megoldáshoz képest? -
DRB
senior tag
válasz
barnam_ #6959 üzenetére
Igyekszem majd jó minőségü képeket csinálni.
A hűtésel meg majd kisérletezek, szerintem leszedem azt a rózsaszin izét a Rialto-ról és ráteszek valami hasonló bordát mint sube. Amúgy ahogy elnézem sube kártyája is más, pedig 512-es, de ha jól látom "csak" DDR2.
Más:
Valami szemet szúrt nekem, r9550 a #6946-ban ezt írta: "...ha hd-zni is akarsz vele akkor ne sapphire-t vegyél mer valami olyat mondtak hogy annak a biosábol kifelejtették vagy valami ilyesmi..." Ez most komoly? -
DRB
senior tag
Aggregátor: Úgy néz ki megtaláltam az AGP-s 512-es verziónál a mérőpontokat(nem volt túl nehéz), de a két ellenállást még nem, persze nem is kerestem igazán(nem szedtem ki a kártyát csak bent a helyén nézegettem illetve mértem). Délután lesz időm akkor kiszedem és átnézem nagyítóval. Ha megvan és működik a dolog akkor csinálok róla pár képet, ha gondolod beteheted kiegészítőnek a vmodos cikkbe.
Lenne egy kérdésem is, van ez a Rialto chip az AGP-s kártyákon, ez olyan rohadt forró, hogy azt találtuk ki a haverokkal, hogy e fölött sütünk szallonát a hétvégén.De a viccet félretéve nem kéne ezt hűteni valahogy, vagy jó ez így? Nekem kétségeim vannak, de ha azmondjátok jó az olyan forrón akkor megnyugszom.
-
popey37
addikt
elado a VGA-m, h esetelg vlakit érdekel.
-
AMD Power
titán
Nagyon jó ez a Sapphire kari de nekem túl sok.
-
r9550
senior tag
válasz
adam_454 #6945 üzenetére
és ezt mé ide kellett irni
mind1 ha arra akarsz kilyukadni hogy ajánlom/juk-e ezt a kártyát akkor én bátran ajánlom mer 20k-ért elég szép teljesítménye van minden game majdnem higho-n fut vele 1024X768 esetleg 1152X864-ben kivéve crysis de nekem az nem játék hanem tesztelőprogi
ha hd-zni is akarsz vele akkor ne sapphire-t vegyél mer valami olyat mondtak hogy annak a biosábol kifelejtették vagy valami ilyesmi mind1 de ajánlott márka sztem gygabite msi sapphire(a fentivel felsoroltak szembe nagyon kiválóan húzható mem akár 1ghz)
MOD:sztem a géped azé nem olyan rossz ki bírná hajtani monnyuk még annyit tehetsz max hogy veszel egy p4d805-öt oszt perfekt minden itt a ph-n használtan 8-10k -
adam_454
tag
Üdv emberek!
Segítségeteket szeretném kérni. Még mindig a videókártya cserén gondolkodok. ebbe a konfigba: intel p4 3,2 ghz, asus p5ld2 deluxe 1,5 gb ddr2 800 mhz memória (a lap csak 667et tud úgyhogy csak azon megy), kéne venni egy olyan kártyát amit még rendesen kihasznál, pci-e csatoló felülete van a lapnak.
-
fagy53
nagyúr
Hoppá, neked AGP-s karid van? Mert akkor nem biztos, hogy a Zalmanok rámennek.
Valószínű a HSI chip melegszik, azt pedig tényleg egy külső venti hűti a legjobban.karell20: az ATITool-ban beállíthatsz 2D és 3D profilt, amit automatikusan alkalmaz a progi. Játéknál pl: 850/920 és filmnézésnél: 500/500. Nekem működik.
-
sube
aktív tag
Az.. Kb 1 hónapja van meg a kártyák, általában CoD4 (itt lehetne azt mondani, hogy akkor a progival van vmi ügye, de jórészt/vagy inkább mindig akkor fagy ki ha csak a gyári hűtő kevergeti a levegőt ott... Ha ráállítok egy másikat hogy fújja telibe, akkor nem csinálja... Szóval innen ered a gyanú. Másfelöl eseménynaplóba mindig a "tandpl.sys" és a "pfc.sys" re hivatkozik hibaként. Ezek konkrétan nemtudom mire valók, viszont mindenféle ajánlást megtettem amit googleszerte találtam és ennek ellenére is csinálja. Anno x800pro-val akkor fagyott ki a CoD2 ugyanezzel a hibával [ugyanezzel a rendszerrel], ha ment az AtiTool.. Másfelöl amikkel szoktam még játszani nem egy nagy újdonságok, így valsz nem is terhelik úgy mint a CoD4, lehet ez is közre játszik...) alatt fagyok ki vele, de előfordult már másba is elvétve.
Itt idle: 45C, aktív használatba 60, de akár fölé is mehet amikor kifagy, csak akkor azt ügye már nem látom... Engem leginkább a tetején a 'hőszétosztó" lappal letakart chip irritál, mert az izzik szinte a rajta lévő bordával együtt (ami nem gyári tartozék).
Szóval röviden ennyi a panaszom
Próbáltam már másik driverekkel, minden progit lelőve, csak a szükségesek futottak a háttérbe de még nem lett meg mi a konkrét ok. Lehet, hogy a melegedés sem az...
A jelenség meg úgy néz ki, hogy egyszer csak megáll a kép, pár másodpercre a hang is, de utána folytatódik 10-20sec erejéig (normális, nem ismétlődő zakatolás), ezután kikapcsol a monitor és beakad a hang majd reset... Betöltés után előfordul, hogy 16 bitbe visszarak.
na ennyi voltam
-
karell20
csendes tag
kösz a segítséget, még egy kérd, le akartam venni a sebeségből hogy ha filemt nézek akkor ne zümögjön annyira meg kicst pihizen a kártya is, és lám ugy kb felénél kisebbre állítás után lefagyott, vagyis kisebb órajelet nem bír kezelni már? Eléggé fura volt
-
1010
őstag
mintha ezzel a kártyával a fekete szín feketébb lenne az eddigi feketénél
tv tunernél is játékoknál is
pl a quake4 ben a fekete nagyon fekete régebben mintha világosabb lett volna
nem tom ez most a kártya jó tulajdonsága vagy micsoda?
tapasztalt valki iesmit? -
karell20
csendes tag
most ATITool0.27 van fent, core:837; mem:783 eddig; aztán próba még tovább
azért köszi a felvílágosításokat, most tanulom, hogy miket hogyan lehet tuningolni -
fagy53
nagyúr
válasz
karell20 #6934 üzenetére
Igen, gyári hűtővel pontosan addig tudod húzni, mint nem gyári hűtővel.
A húzás mértékét a GPU és a feszültsége határozza meg, mivel ezek az egyes lapokban kismértékben eltérnek, nem lehet pontos értéket mondani. Általában 900MHz-g elmennek alapfeszen a GPU-k az XT-nél. -
karell20
csendes tag
Nekem egy Sapphire HD 2600 XT-m van DDR3.
Olyan kérdésem lenne, hogy gyári hütővel max meddig lehet húzni, hogy ne fagyjon.
Elöre is köszi! -
sube
aktív tag
Elég húzós ára van, vmi satnyább/olcsóbb lehetőség nincs?
Alapon használom, jó házban elég jó légmozgással, mégis túlmelegszik kb fél óra aktív használat alatt. Ramhűtőket és a felső csipre is tettem bordát, mindegyik dúrván kézmeleg.
Ha készenlétből jövök vissza, akkor meghülyül a ventivezérlése és pár perc alatt leisfagy a gép feltételezhetően túlmelegedés miatt. Ha sima indítás után használom akkor is félóra-1 óra elég neki a halálhoz, szóval muszáj egy 8centis ventivel pluszba hűtenem, egyedül így bírja ki... -
sube
aktív tag
Hello
Sapphire 2600pro -ra mien hűtőt érdemes venni? Van külön erre való? Kb mekkora összeg?
köszi, üdv -
DreiNN
tag
Helló!
Kérdésem lenne. Akinek van Crysis-a,s 256-os videókarija(XT) Elviszi szépen a 256 MB?
Vagy inkább egy 512-es DDR3 30-ért?
Köszönöm -
Tuja1
aktív tag
válasz
barnam_ #6170 üzenetére
Sziasztok! Nekem még a 9600xt-m ről maradt rám egy ilyen átalakító.Bele is dugtam a karimba (asus 2600pro) majd rca kábelen a tv-be de nem akarja a ccc felismerni a tv-t. A 9600-asommal nem volt ilyen gondom. Van valami tippetek? Jó lenne a tv-n nézni a filmjeimet
Köszi!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Strapás egy karik ezek, nemrég vettem észre, hogy a kari ventije nem forgott (vmoddal meg van kínálva a kari), csak a légcső túlsó végén lévő venti tolt be egy kis hideg levegőt, így ment a gép kb. 1 héten át, mert javarészt 2D-re használtam (56 fok), 3D-t is játszottam, de Postal2 nem volt képes túlmelegíteni, ellenben atitool hamar felvitte 80 fok fölé, akkor esett le h. nem megy a venti.
Bajjal járhat, ha túl nagy kussban működik a gép...
-
Mackósajt
senior tag
válasz
Flatron710 #6912 üzenetére
Nem tudom, jó?
Különben ha nem muszáj, nem támogatom az átalakítókat. Egyel több dolog, amivel baj lehet.
szerk:
gbors, fagy53: akkor tehát az átalakító mindig vele járó gyári tartozék? Ha igen, akkor végeredményben megnyugodhatok. -
Mackósajt
senior tag
Sziasztok!
Tudtok olyan 2600XT-t 256 MB, amelyik PCex16-os, és van D-SUB/VGA (szal régi) kimenete? Én futó keresésre nem találtam, és sajnos nincs időm átnyálazni a fél netet utána.
(És ha nem, akkor mi legyen szerintetek helyette?)
-
grunge
addikt
válasz
Flatron710 #6909 üzenetére
igy van, sohasem lehet tudni hogy mikor csap le a "zufallsgenerator" ahogya német mondaná...
-
grunge
addikt
válasz
Flatron710 #6907 üzenetére
nekem pl az egyik kábelell még képet sem hajlando adni a tv-re...szal bármi lehetséges
-
Flatron710
tag
Álmodni sem mertem, hogy egy kábel ( ha az a baj? ) így hazavághat egy gépet..
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Flatron710 #6901 üzenetére
Nézd meg egy másik kábellel, v. másik készüléket rákötve...
Csokibácsi: írd be a googlebe, hogy "file upload"
-
Csokibácsi
tag
nos hát
7.6 tól 8.1ig végigpróbáltam az összes drivert ugy hogy átírtam az ini fájlokat(lásd 1 hsz.)
és a legutolsó működő driver a 7.8
a többinél nem mennnek a gémek
ha valakinek szüksége van az átjavitott driverekre az szóljon és feltölötm vhova
csak mondjatok oan oldalt ahova fel lehet tölteni mert oanokat nem ismerek
üdv -
Tomate
veterán
válasz
Flatron710 #6901 üzenetére
Nemlehet, hogy mikor nincs egér, akkor úgy van beállítva, hogy a másik képernyőn legyen a lényeg? (amire S videóval viszed a képet)
-
Flatron710
tag
Nem tudom, hogy volt-e már ilyen kérdés, de azért megpróbálom. Ki tapasztalt már olyan problémát a HD2600XT (256 Mb, Sapphire, Pci-E) kártyával, hogy ha használva van az S-video kimenet ( be van dugva a kábel ), akkor kb. 5 perc alatt indul el a gép. És a poén, hogy nem működik olyankor az Op. rendszerben az egér. Sőt... a BIOS-ban pedig nem lehet használni a billentyűzetet.
Ha üres az S-video foglalat akkor működik minden rendesen!!!
Most ilyenkor mi baja van? Csere?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest