- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen SSD-t vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HP notebook topic
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Egyesítené a ChromeOS-t és az Androidot a Google
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ganxxta
csendes tag
Nálam pirosak maradtak a betűk 8.2-vel is valamiért Firefoxbon (IE-be nem)
-
carrot
tag
izé, bocs, elfelejtettem, 8.1 vegyem le mielőtt felrakom a 8.2-t?
Köszépen! -
fagy53
nagyúr
Valóban eltűnt a piros betűárnyék, de keményebb lett az egész, kicsit a kék felé ment el a megjelenítés, legalább is én így látom.
-
DRB
senior tag
sata??: Neked a RivaTuner hogy ismeri fel a Catalys 8.1-et?? Vagy már van újabb a 2.06-os rivatunernél?
-
Joci??
senior tag
válasz
Vasinger! #7283 üzenetére
mid van? ddr3 vagy 4?
nekem ddr4 és 856/2600-on ment de ha neked nem ez akkor van a catalyban egy automata gpu/memo beállitás ami belővi neked az optimális értekre! biosba max a cpu/ramokkal szorakozz a vidokarinál csak a win-be kell! gyári hűtő bőven elég lesz ha csak nem voddolni is akarsz! állitsd teszt alatt 100%-ra hadd hűccse!
elötted irtam hogy semmi +/- t nem hozzott a konyhára tehát tök mindegy hogy 8.1 vagy 8.2 -
Vasinger!
nagyúr
válasz
efegyke #7274 üzenetére
efegyke: Volt mikor nekem 4 napon át ment a gép. (letöltés
) Szval nekem nem robbant fel
Igaz kicsit fostam a suliba h mire haza érek mi fog várni.... De no problem.
Én is szeretném tesztelni, mit is bír a kicsike
. Felteszem a 3D mark06-tot és uccu neki? Vagy kell vmit beáll vmit a biosba ill. a progiba?
Nekem is kell a rivába állítanom? Mekkora ennek a kártányak a gyári hűtővel való tunningolási %-ka? Érdemes letölteni a 8.2-es catalystot? És az ati toolst?
Előre is kösz a válaszokat! -
fagy53
nagyúr
Kezeli az AGCT mindkettőt, de a Riva-t lődd le, ha az AGCT-vel húzol. Elég ha a tuningból kiveszed a pipát, a monitorozása meg a GPU-nál valóban újrakezdi az órajelet, de ez csak kijelzés, a valóságban az AGCT-ben beállított órajelek működnek és az Everest ezeket jól mutatja, vagy a GPU-Z.
gbors: lehet, még nem próbáltam, csak letöltöttem ahogy megjelent.
-
Joci??
senior tag
vazeh! kiprobáltam amit adtál AGCT-t és megy 880Mhz a gpu DE a riva tuner 880 fölött újrakezdni a mhz számlálást ami azt jelenti hogy szinte 0mhz-ről iditja a számlálást!
1200Mhz felhúzta a rivával és 200-mhz környéként ment a kariez mitől van? a másik a riva kezeli 2600Mhz-es memot mig a agct-nem!! ez mi?
fagy: de örülök én is mostg raktam fel a 8.1-et
nembaj letöltöm nyomok azzal is egy tesztet kiváncsi vagyok lehet mégtöbbet nyom a karim!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
efegyke #7264 üzenetére
Most mondjam, h. "olcsón" vetted? Itt mifelénk nem átalnak 9k-t is elkérni érte, GDDR3-as XT-t meg már láttam 19k árban, szal az arányok stimmelnek... Egyébként meg amíg 80 fok alatt van a kari, nincs gáz.
Tuja1: AMD Gpu Clock Tool szépen kezeli 857 fölött is.
fagy: Még jó, hogy egy órája raktam újra 8.1-et vidkari csere miatt, mert a pro-m ra nem raktak analog tv-hez kimenetet...
-
Tuja1
aktív tag
Bocsi de úgy látom sata ddr4es ramja alapból 1100MHz jár
és 1300MHz-re húzta.
elég lenne neki gpu voltmod sztem de előtte valami olyan progi amivel egyszerre lehet memet és a gpu-t is húzni.
Ti a gpu-t meddig tudtátok húzni és melyik progival?Én atitoolt használok a pro-hoz de ott is belimetel 857MHz-nél.
-
fagy53
nagyúr
Megvan a 8.2 Catalyst!
-
Joci??
senior tag
még annyi hogy lehet állitani a pcie frekvency-t alapon 100Mhen van.
ezt szabad elállitani vagy nem ajánlatos? -
efegyke
tag
válasz
CPT.Pirk #7262 üzenetére
Hát azért 26000nek a fele nem 7500
Vmoddolni meg nem akarom mert nem érzem magaménak a tudást amivel megcsinálhatnám és a procim így is kicsit kevés a karinak.hangos volt a gyári hűtés(Sapphire) meg féltem hogyha most 65fok loadon akkor mi lesz nyáron...és pont jött a jegyzettám
-
Joci??
senior tag
900-tól mikor 870fölött már szétmegy a kép csikos stb...
azt mondják hogy a 26XT DDR4-es memoját nem lehet más szinte semmit húzni mert hogy állitólag "maxon vannak járatva" akkor ezt nézétek meg [link]
400Mhz-et ráemeltem és Vmod nélkül!! ja 1xx pöty és utólérem 3dmark06-ban a Vmodos karikat!
u.i valahogy kikellene szedni ezt a bugot mert kelle az a 860körüli érték a karinak! -
efegyke
tag
hello! Ma vettem egy VF-900a a kártyámra(2600XT agp 256MB)20 fokot csökkent a hőmérséklete idle és load állapotban is.Így most 857/980on 45-50 között változik a hőmérséklet legalacsonyabb fordulatszám mellett.
-
Joci??
senior tag
még egy kérdés! nem tudja valaki véletlen nem e lehet valamit tenni a 860-nál kezdődő bugra DDR4-en mert már olvastamróla hogy ez ref hiba! de pont 860tól?
ott még 100% hogy menne a karesz! miért nem 890nél van eza hulye bug!
-
finest
addikt
Régóta nem volt Ati karim. A driverhez szükséges .net2.0 keretrendszer feltelepülése után egyedüli felhasználóként is be kell léptetni magam induláskor, ahelyett, h a gép rögtön betöltené a profilomat. Hogy lehet ezt kikerülni, annyira bosszantó?
-
-
tildy
nagyúr
Felraktam a hotfixet:
Elb@ssza a színeket a weboldalakon (bekarikáztam mire gondolok: az ott kéknek kéne , hogy legyen. ).De legalább a játékok futnak vele.
-
fagy53
nagyúr
-
Thrawn
félisten
-
tildy
nagyúr
Teljesen szűz winre végre felmászott a sapphire legújabb drivere a 12-es, azt hittem öröm és bódottá , de:
A játékok nem indultak el vele, directx miatt rinyáltak, pedig vna fnen directx. Így felkerült a telepítőcdről a 7.8as driver.
Ati bekaphassa.
(januári dátumú volt a driver. ati oldalán nincs 2600 pro agpshez driver. ) -
fagy53
nagyúr
válasz
Vasinger! #7244 üzenetére
21s, ez már jó érték rendben van a gép.
Az élsimítás pedig a nagyobb teljesítményű VGA-k kiváltsága, főként persze a mai játékokban.
A 25 FPS feletti sebességet a szem nem érzékeli, a tv és a filmek is ezen a sebességen mennek a mozgás 25 FPS felett folyamatos, akadozásmentes.
Teljesen mindegy, hogy 30 vagy 80 FPS van, a fontos, hogy soha ne menjen 25 alá. -
fagy53
nagyúr
válasz
Vasinger! #7237 üzenetére
SuperPi eredmények, ez alapvetően CPU teljesítmény teszt. Minnél rövidebb idő alatt végez a számításokkal annál jobb a proci. Nagyban függ a belső órajel nagyságától és kisebb mértékben a RAM-beállításától az eredmény.
Ha 40s az eredmény akkor az a 2600XT-nél enyhe proci limit. Azért írtam az én eredményeimet, hogy összehasonlítsd a tieddel, mert nagyon hasonló a konfigunk, és egetverő a különbség. -
Vasinger!
nagyúr
Hát. Miben jobb? Az én lelkiismeretemnek talán
. De egypként, cod2 max graf 40 fps
. Meg CSS-be is néha lezuhan 40-50-re sőt...Szval vmi nincs rendeben.
A configom: 1.6 GHZ Daul core húzva---> 3.0GHZ , 2x 1 GB geil ram ddr 2 dualba, Gigabyte P35C-DS3R , 450 W táp, Samsung 931 LCD 19". És persze: 2600 xt.....
Kell még vmi?Ja és csináltam egy testet Super PI-vel(nemtom mi a jó benne de azért nesze) :
Ezt írta ki a végén: KAtt -
Vasinger!
nagyúr
Hali!
Van én nekem egy Ati Radeon 2600 xt-m 256 mb ram, Sapphire. Nagy lelkesen megvette apám h mien nagy és jó ez a kártya, csak driver kell hozzá. Nade. Mikor játszok, átlagban van 70 fps-m max grafikán 1280*1024-be. (Counter Strike: Source). Hát, én a 120 minimum vártam volna "ettől". Elvileg a legújabb driver van fenn. Mi lehet a problem?Előre is THX
Ui.:helyesírásra kérlek ne figyelj!
-
DreiNN
tag
Hellósztok!
Kérdésem lenne. Szerintetek megéri olyan alaplapot venni amin 2db PCI x16-os foglalat van,s később,ha a 2600xt-m elavul venni még1-et,s dual-ba nyomatni? Vagy ez tök fölösleges?
THX -
jan5650
csendes tag
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy megéri-e lecserélni a régóta szívemhez nőtt ATI 9800 PRO-t (128Mb) egy szintén AGP-s ATI HD-2600 (512Mb) -ra. Körübelül 10.000 Ft-ot kellene ráfizetnem, csak kicsit tartok tőlle, hogy a 9800PRo is kihozott midnent az AGP-ből. De ha nem így lenne, én annak csak örülnék
SZóval a konfig :
AMD64 3200+
1 Gb DDR ramIlyen proci mellet a videókártya megvásárlása jelentősen megnövekedett teljesítményt jelentene ? Megérné leváltani ? Mennyivel lassabb az AGP-s HD-2600 a PCI-e hez képest?
-
1010
őstag
hosszab játék idó után a játékokban a texturák elkezdenek pixelesedni
betudható ez annak,hogy a kártyát a végletekig huzva használom? -
Kötelező
senior tag
Egy szakértőt ide
Link -
AMD Power
titán
Jól megy Maxon AA nélkül a Pro Vista alatt.-
-
KrAt
veterán
Na gyerekek
Szóval:
Sapphire Radeon 2600Pro GDDR3 @ voltmod 1.45V gpu / 2.0V RAM
Órajelek: 990MHz / 1090Mhz (GYÁRI HŰTÉSSEL)
Proci: Q6600 @ 3780 MHz (420 FSB) (ezt javítsd Rover plz)
Eredmény: 6613 pontRemélem megfelel
Amúgy javítsatok ki, de tudomásom szerint ez 2600Pro WR
Ugye?
(igen, ide is bemásoltam a 3DMark06 topicból, dicsekszem
)
-
lambda5
tag
válasz
rumkola #7216 üzenetére
Hasonló problémával találkoztam. Sapphire HD 2600XT 256MB GDDR3 AGP -vel + Celeron 2.8@3500Mhz + MSI i848 chipset + 512 DDR -> Cod2Mp alatt 91-100 FPS...
Elötte ASUS 9550QE/TD 256MB -> Cod2Mp alatt 130-140 FPS...
A kérdés, hogy miért, illetve: - Mit lehet ellene tenni?
(Tudom, hogy a Cerka egy f**, de a tulaj ragaszkodott a konfighoz, viszont a teljesítmény csökkenés érthetetlen)
Ötlet?
-
gyiku
nagyúr
van vmi gadget pistara, ami kiirja a vga homersekletet? vagy everest aux erteke az lenne?
-
norbi0401
tag
válasz
rumkola #7209 üzenetére
Köszi a választ, de viszzaolvastam még tovább is előbb egy omega driverrel próbálkoztam de az nem müködött de ezzel igen.
Crysis-ban néha az írás elmosódik, mitől lehet ez feljebb olvastam, hogy a táp lehet a baja kevés lenne neki, pénteken vettem.
Mégegyszer köszi a választ. -
marunga
csendes tag
Sziasztok !
Van egy kis problémám!
Nemrég vettem egy sapphire ati 2600 pro 512 AGP-s kártyát.Minden játékban villognak és szétesnek a textúrák, a 3dmark03-ban is...már ha végigmegy.A hardverem a következő:alaplap: Asus A7V8X
cpu: Amd Athlon 2000+ Palomino
ram: Kingston ddr 512Mb 333Mhz
256Mb 333Mhz
Hdd: Maxtor 160 Gb 7200 Rpm Ata
80 Gb 7200 Rpm Ata
Win XP SP2 és DX9.c van fentA kártya drivere és a BIOS frissítve lett.
Mi lehet a baj?
Előre is köszi!
maru -
Joci??
senior tag
1 kérdés!
ez a hűtő rámegy erre a karira?
Thermaltake CL-G0080D TMG ND1 -
Joci??
senior tag
üdv!
csinált már valaki ddr4-re Vmod-ot? vagy pencilest? mert arra kiváncsi lennék lehet ki is proszálom!
nekem most 5222Pöttyöt sikerült elérnem alap cpu-val!! holnap jön a hűtöm rá és akkor jobban meghajtom a dolgot! de Vmoddal biztosan sokkal többet ki lehetne hozni ebből!
-
norbi0401
tag
Sziasztok
Nekem olyan problémám lenne, hogy 2 napja vettem egy ilyen kártyát(agp), ma felraktam a Crysis-t és a Need for Speed ProStreet-et.
Betölti a játékot és amikor játszani akarok akkor újraindul a gép.(Mindkettőnél)
Gép: Athlon 3000+, 2GB DDR, HD 2600XT(512MB), Chieftec 400W
Ha valaki tudja mi lehet probléma, kérem segítsen. -
gugcsi
csendes tag
Tenkjú, icc vörking. -Catalyst 8.1 Hotfix
-
DRB
senior tag
Úgy látom a CCC-s link nem jó, nem lehet közvetlen linkelni. De innen le tudod szedni, csak elöbb válaszd ki a magyar nyelvett.
Aggregátor: Az agp-s vmod képek készülnek, de mint tudjuk jó munkához idő kell.
Na szal az a helyzet, hogy különböző problémákkal küzdöttem a héten, úgyhogy VGA vmodra már nem jutott idő, de igyekszem a jövőhéten megcsinálni.
-
DRB
senior tag
Nekem is olyan kátyám van, de soha semmi probléma nem volt vele. Leírom nekem, hogy van feltelepítve, talán segít, bár nem tudom a te konfigod milyen, ha leírnád biztos többet tudunk(nánk) segíteni. Mondjuk én nem szoktam alt+tab-ozni játék közben, sok nem is szereti ezt, pl. a Counter-Strike teljesen más felbontásban jön vissza(ha egyáltalán visszajön).
1. Friss XP sp2 (de nem árt felrakni hozzá az azóta kijött javításokat is)
2. Az alaplap legfrissebb driverei. (nekem nForce2 U400, itt van hozzá driver, ha netán a neked is ez van) Ha nem ilyen lapod van akkor google a barátod
3. A VGA-hoz kapott cd-n lévő driver illetve a 8.1 felejtő, neked a 8.1 HOTFIX kell. Catalyst 8.1 HOTFIX for AGP cards and WinXP 32-bit (nem kell elöbb telepíteni a normál 8.1-et vagy bármi mást, csak a hotfixet rakd fel!)
4. Most jöhet a CCC, ha kell. Catalyst Control Center 8.1(Hungarian)
Ha van még egyéb cucc is a gépben természetesen azoknak is a legfrissebb(de nem béta) driverek feltelepítése.
Esetleg tunigolni, tesztelni stb. akarsz akkor keress a gúglival ATI Tray Tools-t, ATiTool-t meg AMDGPUClockTool-t.
Kb. ennyi, remélem segít. -
hawk00
csendes tag
sziasztok! nemrég vettem ugye egy 2600xt ddr3 512(agp) -s kártyát...felraktam hozzá a drivert amit adtak hozzá de ha elindítok 1 játékot és alt+tab -ozo közben vagy csak simán kilépek újraindul a gép...ha éppen nemindul újra akkor visszajön (alt+tab) és máshogy néz ki a játék mint eddig(pl: lineage-ezek és a skillek elvannak mosódva meg a characterlistnek is más a színe...)amikor meg felakarom rakni a 8.1es drivert ezt dobja ki: setup did not find a driver compatible with your current hardwer or operating system. setup will now exit.
lécci segítsetek mert már túl sokszor raktam újra az xpt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Xbox tulajok OFF topicja
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen SSD-t vegyek?
- Építő/felújító topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest