- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Ismét 128 és 256 GB-os memóriaszetteket villantott a G.Skill
- BIOS frissítés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SSD kibeszélő
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
wwenigma
Jómunkásember
Sziasztok!
Érdemes softmoddolni FireGL v3600-ra a HD2600XT-t? Játékokban előjöhet valami plussz? Tervezőprogikban nemgyengén gyorsabb...
N.
-
Clemi
veterán
válasz
sosperecek18 #1149 üzenetére
Végignyomtam a COD4 demót, mindent feltoltam maximumra, V-Sync kikapcsolva, és 1280X1024-es felbontásban az eredmény:
Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
13607, 338098, 16, 75, 40.246Mindezt a legmozgalmasabb részben mértem, amikor mindenhonnan lőttek, és tele volt a képernyő robbanásokkal, ráadásul én rohantam át a kereszt tűzön megsemmisíteni a légvédelmi lövegeket.
-
AMD Power
titán
"Tesztelte" már valaki az új driverel a gameket!?
-
luci
aktív tag
A Smootvision hd:vonalsításban van egy szűrő alpont ,amiben a következők !-box,narrow-tent,wide-tent
<--ezek mire szolgálnak
-
papi7
csendes tag
Két nap óta (boldog) tulajdonosa vagyok egy Sappire HD2600XT-nek, na most a topicot olvasgatva láttam, hogy néhányan panaszkodnak a hűtőventi hangjara, mert az "hangos" , nekem hangosnak ugyan nem tűnik, de olyan mintha kihagyna és utanna újból felpörögne ciklusosan(kicsit aggaszt a dolog).A kártyának sem a BF2-ben sem a TF2-ben nem volt gondja és óriási fellendülésnek tűnik a 9600PRO után. A bűvös 3 napban meg benne vagyok Hétfőig, kérdésem az lenne, hogy emiatt érdemes-e vagy ajánlatos lenne élnem a cserével? A CCC-ben 41-43 fokot mutat 2D-ben, 3D-ben nem mértem.
-
-
Alex123
senior tag
Na úgy néz ki életre kel magyar winfos alatt is a kari, de:
- csak Catalyst-ból állítható a monitor felbontása...
- ha a desktopon jobb-egérgombot nyomok, tul., beállítások hibaüzenetet kapok:
"A kijelölt video-illesztőprogramot nem lehet használni, stb.. bla bla...Érdekes, pedig a tesztek ua. mutatják, mint a másik "jól" működő angol win. alatt...
Most akkor mit és hogyan?
(vagy maradjon így...)
- Alex -
-
Olasza
aktív tag
válasz
sosperecek18 #1189 üzenetére
Nem egészen, ugyanis a HD2600XT-t a Vsync ON fogja vissza. Anélkül más lenne a felállás, de a min. 30 természetesen játszhatót jelent, ami inkább az XT-t dicsőiti, hisz ilyenekre elvileg nem lenne képes.
-
Lui76
őstag
válasz
VaniliásRönk #1183 üzenetére
World és textura detail csúszka maxon
1280x1024
30-45 FPS 8600GT-vel alapon . -
Alex123
senior tag
50%-ban sikerült életre keltenem a karit.
2 hdd-m van 2 winfossal (magyar és angol xp-k sp2-vel...
Az angol xp alá fel is ment, de nem eccerűen:
- Catalyst-ot nem hajlandó feltenni, ezért manuálisan install driver, restart, Catalist felmegy...kártya és driver üzemel...A magyar xp alá viszont sehogy sem sikerül...
Már uninstalláltam minden drivert, sőt még az alaplapi vga drivert is, restart, alaplapi vga driver vissza (természetesen oda is van akkor dugva a moncsi), restart...
Ez műxik de ez eddig is ment...Kábel átdug, Bios átállít, stb...próbál Catalyst telepíteni de aztat mondja mint már sokszor, hogy nem installálható a Catalyst...
Elvileg pedig minden drivert kipucoltam (driver cleaner is volt csökkentett módban, stb...)Ötletek?
- Alex -
-
sosperecek18
őstag
válasz
VaniliásRönk #1183 üzenetére
Itt van a 728-as hozzászólásban...De ő 1024-ben tesztelt, ugyhogy nem tudom nagyobb felbontásban hogy megy, de a vga eléggé tuning darabnak néz ki aláírás alapján
-
Clemi
veterán
Hali mindenkinek!
Konfigomat alul látjátok.... Szóval a vidkarival minden tökéletes, hibátlanul megy minden játékkal, a képe gyönyörű tűéles, viszont lenne egy két dolog amire ha válaszolna valaki megköszönném.
Először is a ccc Ati Overdrive szerint a 845/1165-ös sebességig lehet hajtani a kártyát, viszont hiába állítom be, illetve hiába fogadom el a teszt eredményt, mindíg visszaáll a 800/1100-as alapsebességre. A ccc-vel lehetséges egyáltalán az az overdrive beállításait fixálni?A másik gondom a TV kimenettel van. Jó minőségű S-Video kábellel lövöm a képet a TV felé (egyszerű 72 cm-es CRT Sony TV), amivel nincs is semmi gond, legalábbis a minőségével, annál inkább a felbontásával. Bármit állítok, bármit csinálok torzítja, illetve lapítja a képet. Nagyjából úgy, mintha alapból 720x576-os képet küldene ki a TV felé vagyis vagyis erre állítja be az overlay felületet, és erre helyezi rá a filmet ami ha 4:3-as felbontású, akkor kitölti az egész képernyőt, de ha már 16:9-es vagy ennél szélesebb felbontású, akkor szemmel láthatóan laposabb a kép, mint amilyennek eredetileg lennie kellene.
Az TV tulajdonságoknál (TV Properties 2) hiába állítom be a széthúzást, (Overscan) mintha nem állítanék semmit, ráadásul ha elindítok egy filmet egyszerűen visszaállítja alapra. Próbáltam többféle lejtátszóval, minden esetben ugyanaz az eredmény. A korábbi kártyámmal, (X1600 XT) be tudtam lőni, hogy megjegyezze a beállításokat, de csak akkor, ha NTSC -re állítottam a kimenő jelet. Most ez sem segít. Sejtem, hogy a Catalist lehet a ludas a dologban, de már lövésem nincs, hogy mivel trükközzek, hogy ne lapítva nézzem a filmeket.
Valakimek valami ötlete?????
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
sosperecek18 #1178 üzenetére
Hmm, ez tetszik (holnap én is kipróbálom
), vajon 8600-akon hogy fut?
-
ellington
tag
válasz
belaazallat #1176 üzenetére
na most felraktam a 7.10-est, hogy tudom kiszedni alóla a régit?
-
sosperecek18
őstag
Ut3 teszt:
Min: 30 Max: 64: Average: 43,5
Mindez 1280*1024-ben textúrák 4/5-ön és Vsinc on beállítások mellett...
Akkor lehet hogy nem is olyan rossz vga ez -
ellington
tag
az miért van, hogy néhány videónál elég furcsák lesznek a színek, minden csupa világoszöld, meg kék.. mpg-nél átlagban nem, wmv csinálja pl.
-
belaazallat
addikt
-
Alex123
senior tag
Nahh, csak nem jön össze.....
1. Bios-ban beállítottam, hogy PCI-e legyen az alapértelmezett
2. karira rádug monitor
3. indít, nincs kép
4. indít csökkentett mód, van kép de nem engedi telepíteni Catalyst-ot
(aztat írja, hogy nem talál megfelelő drivert vagy oprendszert.... ez érdekes)5. manuálisan megmutatom winfosnak a drivert, feltelepít...
6. újraindít, most engedi Catalyst-ot feltenni...de valami nem az igazi, folyamatosan valami PCI cuccot akar telepíteni a win, de
persze nem találja meg...Ötletek?
(itt jegyzem meg, hogy már az előző karinál is gondok voltak az alaplapi miatt...)- Alex -
-
brumesz
aktív tag
sziasztok!
nyomtam az UT3 BETA demoval egy tesztet...hát nem semmi a game
konfigom:X2 5200+,2*1giga 800-as kingmax mars,sapphire hd2600xt gddr3
frapssal mértem,full grafon,1024*768-ban.no AA.
[link]Fraps-os bench:
Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
5224, 119110, 35, 61, 43.859Szerintem elég meggyőző...főleg ha azt nézzük hogy valószínű hogy még optimalizálják
Néhány kedvcsináló
[link]
[link]
[link] -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #1164 üzenetére
Az opció neve is: "Init display first", mi értelme lenne ilyen nevet adni neki, hogy "másodikat" nem is keresne semmilyen körülmények között.
Hogy ON is legyek, VF900-zal stabil a GPU 900MHz-en is, de egyrészt nem láttam számottevő különbséget, másrészt a Set default clocks-tól is kaptam ajándékba egy resetet, szóval az AMD GCT sajnos felejtős...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
VaniliásRönk #1163 üzenetére
Nem hiszem. Miért lenne ott egyáltalán a választási lehetőség, ha csak rádugom a monitort, és azt erölteti? Max akkor több monitor esetén lenne valami értelme, amiben meg nem hiszek. Szóval tuti nem DFI ficsőr. Azt csodálom, hogy más alaplapnál nem így van, nemis gondoltam volna ilyet.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
VaniliásRönk #1161 üzenetére
Ennek ellen kell mondjak. Akárhova van kötve nálam a monitor, mindig a biosban beállított vidkarival indul a gép, lehet az PCIe, PCI vagy Integrált.
-
Flatron710
tag
válasz
IIIstIII #1113 üzenetére
Tudom, hogy nem sokat számít, mert úgyis megcáfolják vagy 27-en, de nekem nagyon csendes a Sapphire kártyám... Sőt...
Igaz akik 0 zajszinthez szoktak, azoknak biztos, hogy hangos.
Én nemrég cseréltem le a régi kártyámat erre és az első pár napban folyamatosan figyeltem, mert olyan halk volt, hogy azt hittem megállt... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
Alex123
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy XpertVision HD 2600 XT Sonic GDDR3 256 MB-os karit tegnap és ezzel kapcsolatos a kérdésem:
- szeretném egyből "jól" telepíteni a kártyát, ezt hogyan kell (lépésről-lépésre kellene...)
Opredszer xp sp2, de nehezítés, hogy alaplapi integrált videókarim is van...Olvasgattam a fórumot, hogy problémák adódtak a még friss gyárilag hozzáadott driver-ekkel, ezért már előre leszedtem a netről a Catalyst 7.10-et (7-10_xp32_dd_ccc_wdm_enu_53250).
Gondolom tegyem a gépbe az új karit, stb...(de már az elején állítsam át Bios-ban, hogy ne alaplapi legyen vagy csak a driver install után, stb...
A Catalyst-ot tartalmazza a gyári cd is, vagy külön kell feltennem, stb...Elég láma vagyok ezért is kérek itt a nagy Guruk-tól segítséget
Előre is nagyon köszönöm a segítséget:
- Alex -
-
Julot
aktív tag
válasz
sosperecek18 #1149 üzenetére
Még nincs meg a játék, de ha meglesz, beszámolok róla!
-
Julot
aktív tag
Köszönöm Uraim!
Holnap összerakom a gépet, aztán meglátjuk!
-
Julot
aktív tag
válasz
sosperecek18 #1144 üzenetére
...az a catalyst 7.10.-es jól tudom?
-
Julot
aktív tag
Sziasztok!
Tanácsot kérnék tőletek!
Ma vettem meg az új konfigomat, ( Asus P5K SE, E4400, 2GB Geil DDR-800, Samsung 500 GB HDD) Sapphire HD2600XT GDDR4..-el. Életemben nem volt még Ati kártyám, azért döntöttem mellette, mert nagyobbrészt HD videókat szeretnék nézni egy Panasonic LCD TV.-n. a monitorom pedig egy 17".-os Xerox XL775I. Milyen drivereket és trükköket ajánlotok, hogy ne essek bele "nagy csapdákba", és rendben menjenek a dolgok ? Nagyon sokat melóztam ezért a konfigért, nem szeretnék csalódni benne....
Előre is köszönöm a segítségeteket!
Üdv.:
Julot -
Picco
addikt
válasz
Komplikato #1103 üzenetére
everest is es minden letezo progi (jatekok, aquamark, stb) is 512-eset ir ki
-
AMD Power
titán
válasz
sosperecek18 #1138 üzenetére
Használj PC Wizardot. Az baba.
-
sosperecek18
őstag
válasz
CPT.Pirk #1136 üzenetére
Engem sem érdekel az AA...mindegy várjuk ki a végleges game-t
De legalább vhogy kitudnám tapasztalni, hogy hol a vége a vga-nak, mert ez az amd clock, elég furcsán teszi a dolgát, meg nekem nem tudom nálatok hogy van de az everest is csak annyit ír ki vga-ra, hogy ati crossfire és semmi egyéb(mindegy nem is ezzel van a gond) -
AMD Power
titán
válasz
sosperecek18 #1131 üzenetére
Remélem hamarosan meglesz. Akkor majd gyorsan nyomok egy tesztet.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Most olvastam a cod4 fórumában, hogy 8800gts-el, v. 2900xt-vel is gáz fps-eket ad, szóval még nincs optimalizálva, ergo nem érdemes figyelni az fpst... Ha rosszmájú lennék, azt mondanám, hogy végre valami a gazdagéknak sem megy!
2. hszedre:
Az 1950pro akkor jobb, ha feltétlen kellenek AA-k, és/vagy nem shader orientált a játék. Gyorsulás folyamatos, az aktuális új driverek eddig mindig dobtak a kari sebességén, nem is keveset. Ha picit visszaolvasol, kb. 10 helyen összegeztük, hogy mi szól az 1950pro/8600gt/hd2600 vásárlása ellen/melett.Én spec nem vennék elavult karit, mint az 1950pro, csak mert most még pár játékra jobb...
-
sosperecek18
őstag
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Panthera #1133 üzenetére
"Remélem hogy más is találkozott már ilyennel..." -ezt azért ne kívánd másnak, mert a probléma amit leírtál, az memória hibára utal, ergo kari megy gariba vissza. Esetleg próbálj meg egy szűz windózt, ahová csak a vidkari driverjét teszed fel, és ha akkoris van ez a probléma, akkor gari...
Egyébként van külön topica 2400-aknak, de nem hinném, hogy tipushiba áldozata lennél.
-
Panthera
őstag
Sziasztok!
Igaz, nekem nem pont 2600-am van, de a kérdés szempontjából lehet hogy nem is érdekes. Fogalmam sincs hogy a kártya a rossz, vagy én csinálok valamit helytelenül. HD2400pro kártyáról van szó, most a legfrissebb driver van fenn. Az egyik hibát ez megoldotta, de másik még megmaradt. (Akit érdekel a régi hiba: [link] )
Rengeteg hibás képpontot tesz a képernyőre. Ha nézek egy weblapot, mikor scrollozok az oldalon aközben szedi össze ezeket, de ha képeket nézegetek, és teljes méretben pl. oda akarok menni a kívánt helyre akkor ott is folyamatosan lehet látni őket. Aztán ha a hibás képpontot "kiviszem" a látható felületről aztán vissza akkor eltűnik. Például képet szerkeszteni lehetetlenség, mert a hibás képpontok is mentésre kerülnek!!! Játékoknál is előfordulnak, de akkor egy kis területen jelennek meg, és ott össze-vissza villognak.
Ma meg többször elvesztette a videojelet a monitor, tehát úgy csinált mintha kikapcsoltam volna a gépet (a kártya rendesen a helyén van).
Remélem hogy más is találkozott már ilyennel...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
kvázi hasonló értékeket kaptam mint te, 600/700-on javarészt játszható volt nálam, 1280*720, aa nélkül, glow és depth field bekapcsolva, többi ahol volt kb. ...
-
sosperecek18
őstag
Hello!
Aki próbálta a Cod4-et írjon már fps értékeket, mert nekem (840/800)-on leesik akár 22 fps-re is de van olyan hely(ha egyedül vagyok, hogy akár a 100-at is eléri), de sajnos sok embernél eléggé a 20-ban van az fps
Beállításaim: 1280*1024/no vsinc/no aa/shadow low, a többi a legmagasabb értékeken...
Előre is kössz!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
grunge
addikt
télleg van valakinek ddr4es sapphire-ja? azon menyire hangos/halk a hütés?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Flatron710 #1118 üzenetére
"amint egy 3dMarkot telepítesz, a windows/system32/futuremark/msc mappába bepakol egy DLL-t, ami miatt nem indul a program HD2x00 kártyákkal
csak a atimgpud.dll-t hagyd meg, a másik dll a hibás, ezt letörölheted vagy átnevezheted (direcpl.dll)"
Egyébként fagyásteszten kívül felejthető a 3dmark...
MOD: tévedtem, CoD4 demója csak DX9... (bár igen szép)
-
Flatron710
tag
Miért nem indul el egy 3dmark 05 sem a gépemen??? Már 3 különböző helyről töltöttem le 3 kölünböző változatot és semmi... mindig ki fagy...
A konfig-ot tudjátok... és a legújabb Catalyst van fent valamint a 2007. aug. DirectX...amúgy műxik a kártya rendesen... Colin Mcrae Dirt, WiC, CoD 4 demo, CoH simán fut rajta hiba nélkül...
-
Gyuri27
félisten
-
szatyi85
csendes tag
-
IIIstIII
senior tag
Lehet mégse Sapphire lesz ha tényleg hangos (nekem minden venti 6 volton jár ami csak van a gépben)vagy ultimate vagy gigabyte
-
Hack3er
őstag
Megjelent a 7.10-es catalyst!!!
Valaki bizonyitsa már be hogy tényleg van teljesitménytöblet a régebbi katalistokhoz képest. [link] -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Emberek, CoD4 Modern Warfare demo kijött, DX10-el, tessék tesztelni! [link] -igen hamar lent lesz a linkről, de tesztelnei már csak mikor megjöttem előadásról, akkor tudom. Majd beszámolok róla.
-
kiss(b)
tag
Pontosan melyik 2600Xt-khez jár black box kupon, tudom a sapphirehoz jár a fullnál de valahol olvastam másik gyártónál is hogy ad.Ha valaki tud segítsen.
-
wiggen123
senior tag
Sziasztok én is csatlakozom a Sapphire hűtését szidók sorába
Nemrég szereltem ösze az új konfigomat, és erre már sikerűlt feltennem a TT Big Typhoont. Mit ne mondjak kicsit csalódott voltam, mikor rájöttem, hogy a videókártyám produkálja messze a legnagyobb zajt a házban. Sapphire 2600XT-m van, kék nyákos, hogy pontosítsak.Milyen halk, esetleg passzív hűtőt lehet egy ilyenre applikálni?
-
Sdi
addikt
válasz
VaniliásRönk #1104 üzenetére
Biza nem
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Komplikato #1096 üzenetére
Tulajdonképpen az ATT miatt vagyok ATi párti, most már tényleg ideje volna lépnie valamit az ürgének, Vista 64 alatt sem működik a cucc.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Anime filmek és sorozatok
- Gaming notebook topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Gumi és felni topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Ismét 128 és 256 GB-os memóriaszetteket villantott a G.Skill
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- További aktív témák...
- GIGABYTE GeForce RTX 4070 WINDFORCE OC V2 12GB GDDR6X 192bit
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- Eladó Powercolor 5700XT Red Devil Dobozában
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest