- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
L4mie
veterán
na felmerült egy probléma
sajnos csak msn en tudok most kommunikálni a "videokarival" de aztmondja, hogy SC nem indúl mert ezt írja ki!
starcraft was unable to switch video modesWTF??
ezzel mit tudok kezdeni?
-
Kötelező
senior tag
Igy nézne ki a konfigom:
AMD Athlon 64 X2 3800+ @ 2800Mhz
Biostar Nforce 4 A9A 1.2
2 * 1GB DDR400 Samsung
Gigabyte HD 2600XT GDDR4 256MBEzzel a konfiggal sztetek még meddig mennek majd el az ujjabb játékok?
-
Kötelező
senior tag
Sziasztok!
Egy X2 3800+ kitud hajtani egy Gigabyte HD 2600XT GDDR4 256MB-ot? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Most kipróbáltam az Omega drivert XP-n, telepítése nem volt egyszerű, a vidkari driverjét kézzel kelett megmutatnom a winnek, de azóta megy szépen. Kicsit nyakatekert módon, de betudtam lőnni a frissítést is 50HZ-re, aztán toltam vele játékot. Az RTHDRIBL (real time hdr ibl rendering) Nem változott, max 1-2 FPS pluszba, aztán toltam most CoD2-őt DX9 módban, elég sokat javult, már aránylag jól ment 2X AA-val is, tuning nélkül. (shadowst nem használom)
ellington: ottvan a 3d beállítáásokban, meg az okosabb játékok optioncában is
-
ellington
tag
a V Sync-et a driverben hol lehet kikapcsolni?
-
nap
addikt
A CCC-n kivul milyen mas lehetoseg van, hogy bekapcsoljam az AF-et es az AA-t, ha a jatek ezt nem tamogatja?
-
L4mie
veterán
Na meglett asszonykának a gép
benne a 2600Xt sapphire
tetszetős! csak hl 2 ben (valami szarrátört béta változat
ai_diasbled
) picit furcsa volt a ködösítés, mert kb 2-3 m-re freeman tól is tök fehéresek maradtak a tárgyak, de bloodline-s ban nagyon szépen ment. amugy 4400X2 lett hozzá, picit meglepődtem, hogy nem 2x1MB L2 ese van
, de még így is sokkal gyorsabb mint az én 3600x2 esem
valszin majd lecserélem olyanra.
Szval eddig tetszett, de még nemigazán volt idő kipróbálni a kártyát, remélem nem lesznek vele típushibák! -
gent
csendes tag
Köszi a jó tanácsokat meg szívlelem! A 8,4-es cataalystot minden oprendszer alá láttam az asus és a his oldalán is!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Én nem ajánlanám már senkinek a 7300GT-t, még vmoddolva is nudli... (mondjuk sli-ben érdekes lehet, relatíve olcsó ára miatt) A srác gépe meg annyira nem gyenge, esetleg ha kicsit tuningol rajta, akkor még jobb lesz.
Én is csak egy 3000+ -al tolom, mégis tudok vele játszani, persze minden bizonnyal van még a kariban amihez kevés a proc, de ez van, ezt kell szeretni... A srác helyében én pro-t vennék, és akkor maradna kis pénz később X2-re váltáshoz.gent: a 8.4 emlékeim szerint linuxos, neked a hivatalos 7.9.1 driver kell [link] Vagy XP esetén megpróbálhatod az omega 7.9.1-es driverét.
-
szerintem sem érdemes a gDDR4-ben gondolkodni, főleg, hogy a processzorod nagyon kevés lesz hozzá. amúgy ha a hűtés egyforma az ASUS és a HIS kártyán, akkor nem lesz köztük különbség, csak a körítésben.
a táp nagyban függ attól, hogy mi van még a gépben, és nem is a W számít, hanem a 12V-os ágon felvehető Amper. nekem 1 HDD, 1 DVD-író, egy P4VM890 alaplap és egy közepesen éhes Northwood P4 (3GHz) mellett van a kártya, és a 12V: 16A-es táp elviszi (bár azért ez már eléggé határeset).
ha nem akarsz processzort cserélni, akkor inkább egy Galaxy 7300GT javaslok a konfigodhoz -
Balinov
titán
Üdv
GDDR3-as HD2600PRO Asuséktől, van ezzel vkinek tapasztalata? Fel lehet XT órajelekre húzni nagyáltalánosságban? -
gent
csendes tag
Sziasztok! Kérlek segítsetek! Már bele fájdult a fejem a sok infóba, meg a tesztekbe amit végig néztem. Nem értek igazán hozzá mi az fps stb Asus 2600xt ddr4-es kártyát néztem ki, vagy His ugyanez. A képeken tök egyformák. Kérdésem: van-e különbség, : ill a játékok jól futnak? A64 3800+ 2*1024 kingmax Asus M2N-E SLI elég hozzá? Eddig nf-7,512ram,2500+barton,9600próm volt.Mekkora táp kell ezekhez? Előre is köszi!
Ui:8.4-es catalystot találtam ez a legújabb?
-
válasz
BenceShearer #871 üzenetére
az lesz az, ennyi nálam is!
-
Hack3er
őstag
Valakinek van tapasztalata, ujjab "katalisztel" Dx 10-es játékok alatt hogy szuperál a 2600XT?
-
Olasza
aktív tag
válasz
BenceShearer #863 üzenetére
AMD GPU Clock Tool mit ír rá?
-
BenceShearer
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #864 üzenetére
Értem...
Akkor felhívom őket és érdeklődöm.....
thx
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
BenceShearer #863 üzenetére
Sajnos a Catalyston kívül még semmi sem támogatja a 2600-akat...
Szerintem biztos cserélik gariban, gyk. hibás a kártya, de ha nem korrekt az üzlet lehet hogy hivatkozhatnak a specifikációk megváltoztathatóságára.
-
BenceShearer
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #861 üzenetére
Ezt nem lehet komoly bazz....
Van valami BIOS editor 2600XT-alá?
Irtam levelet MSI-bek is, de még nem válaszoltak....
Ez lehet garis probléma?
-
AMD Power
titán
válasz
VaniliásRönk #861 üzenetére
Ja ,hogy úgy annyi. Akkor már tényleg nem nagy okosság.
-
-
BenceShearer
aktív tag
válasz
BenceShearer #797 üzenetére
797-re valaki?
Senki sem tud segíteni? :-(
-
Tibeeee
csendes tag
Sapphire Radeon HD 2600XT 256MB csak GDDR3 21.950 Ft ért jó?
vagy inkább nézzek mást? -
válasz
VaniliásRönk #853 üzenetére
nem ezt akartam mondani, de végül is nem kizárt
-
válasz
VaniliásRönk #851 üzenetére
az akadozás minden bizonnyal driver (még anno amikor vettem a kártyát, én a fear-rel szívtam ilyesmit, aztán az xp reinstall és 7.8 hatására elmúlt), de az ET 3fps-e gondolom nem általános tünet.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Ha a 128MB-os 6600GT-mel is lettek volna hasonló dolgok, akkor azt mondom kevés a VRAM, de nem voltak, és nem csak ET-ben csinálja, szóval arra sem lehet kenni, azt sem hiszem hogy a rendszermemória vagy a PCI-E sávszélessége lenne kevés, nem értem. Különben is a háromtrémárk tesztekben a leglátványosabb, amik nem viszik túlzásba a textúrákat, és azoknál is csak 1-2-ben... na mindegy, attól hogy értetlenkedek nem fog megoldódni, én arra tippelek hogy a driver a ludas, de ez idővel úgyis ki fog derülni.
-
válasz
VaniliásRönk #846 üzenetére
ühüm. akkor ez a megatexture miatt lesz, bár nem tudom, hogyan...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Kötelező #842 üzenetére
Képmegakadás a tesztprogikban szokott előfordúlni mint 3dmark, de az meg a kutyát se érdekli. Aquamark nálam reccen párat, 3dmark alig ad pontot, holott játékokban meg hasít szépen...
strebacom: Azzal a mondatommal a kari tuning képességeire akartam utalni, ha GDDR3-as pro-t veszel(másikat véletlense), azt valószínüleg feltudod majd húzni az XT-k órajelére, vagy tovább. Persze a tuning mindig helyben derűl ki, nekem stabilan 600/700 helyett 800/800-at tud a kari. Erre mondtam én, hogy nem rossz vétel...
G@bo: CoH-ban geforcenak áll a zászló? És ezt hogy hozták ki? Meg ki az az elvetemült, aki 1920*akárhányban teszteli ezeket a karikat?
Meg ugye semmi beállítást nemtudunk, így nem derűl ki semmi abból a tesztből...
-
válasz
VaniliásRönk #841 üzenetére
az ET:QW nekem 2 perc töltés után (ó, azok a C64-es idők...) 3 fps-sel indult el, és kb. 10-15 másodpercig így is "futott". utána sima volt.
Kötelező:
A 7600GT-nél érezhetően gyorsabb lesz, általában kb. 50-80%-kal. -
Kötelező
senior tag
Ugynéz ki hogy a 7600GT-met egy Gigabyte HD 2600XT GDDR4 256MB-osra cserélem
a 7600GT- előtt egy X1950GT-m volt remélem mindkét karinál jobb lesz
Sztetek lesz érzehető különbség a 7600GT után? Ugye nem lesz ilyen képmegakadás meg amiket irtok itt -
VaniliásRönk
nagyúr
3DMark05-ben a Firefly Forest és a Canyon Flight tesztekben is meg-megakad a kép (főleg az elején), meg ha jobban belegondolok apró röccenéseket az ET:QW demója és a TF2 is produkált, másnál is előfordul ez a dolog vagy egyedi?
-
AMD Power
titán
Végre egy jó program ami mindent ki ír a VGA-ról.
-
KrAt
veterán
Visszakaptam az új VGA-mat
-
AMD Power
titán
válasz
VaniliásRönk #836 üzenetére
Nekem ez nagyon szimpatikus.
-
strebacom
senior tag
-
strebacom
senior tag
Na midegy azért köszi a tanácsokat, de nem mondom le, már csak azért se, mert a haveromé a webshop ahonnan hozatom és igy is beszeráron adja, még a szállitást is lefelezte...Mégegyszer köszi mindenkinek, ha itt lesz majd letesztelem és irok....
-
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk #825 üzenetére
szerintem ezzel megsértetted
azt nem értem (rendben nem tudhat mindent az user), de miért vásárlás után irogat és miért nem előtte? -
strebacom
senior tag
Miért, már berendeltem, de ha szar akkor lemondom....??????
-
strebacom
senior tag
Töletek is szivesen fogadom a tanácsokat a #805-re.....
és ezt néztem ki: [link]
-
Komplikato
veterán
A GDDR4 minimálisan gyorsabb csak, hogy megéri e, azt neked kell eldöntened. Asusért én se vagyok mostanában oda, de nem a "minőség" miatt, hanem a használhatatlanulk f*s passzív bordáik, meg a butított kártyák okán. A passzív MSI-t csak akkor vedd meg, ha jól szellőző a házad. Akkor viszont tuti nagyon halk lesz ;)
-
Bögre
aktív tag
sziasztok!
hamarosan én is csatlakozom a 2600-osok klubjába. Ma rendeltem egy ilyet:
Sapphire HD 2600PRO,256MB GDDR3/128b,SS-fan,OC 21 615 Ft 2 év
tudtok róla valamit? Sapphire honlapján nem találtam semmi infot rólaSS-fan single slot fan-t jelentene?
-
Tibeeee
csendes tag
Sziasztok!
Videokártya vásárlás elött állok és igazából nem tudok dönteni!
Addig eljutottam már, hogy 2600XT lesz mert kb 2 évre tervezem a kártyát és a 8600Gt és 1950pro valoszinű ilyen távra rosszabb lesz!
Na most ezek vannak:
MSI RX2600XT-T2D256EZ/D3 ATI 2600XT PCIe 21.700,- Ft
Sapphire Radeon HD 2600XT 256MB GDDR4 PCI-E DUAL DVI-I 29.600,- Ft
ASUS EAH2600XT HTDP 256M PCIe GDDR4 PCI-E DUAL DVI-I / TVO 27.588FtKérdés, hogy az Asus mint VGA gyártó jó? mert most mindenkitől azt hallottam, hogy ASUSt ne vegyek mert sorra hullanak el és állandoan szarok!
Msi az jó? Amugy mennyit fog számítani, hogy GDDR3 as vagy 4 es? kb hány %ék?
Válaszotokat elöre is köszi! -
Balinov
titán
az 512mb-ba nem vok biztos, bevallom,de az AF-14 alapján és a Hynix linkjén látható GDDR3 pdf adatlap alapján 700MHz valós órajelre,tehát GDDR1400-ra van hitelesítve.
Valami egyébként nem smakkol a kódosorral,amit beírtál,mert sem Hynix weboldal (ami eléggé pontos egyébként) sem a gugli nem hoz egy árva találatot sem. -
strebacom
senior tag
válasz
CPT.Pirk #795 üzenetére
Hali:
Ezt irtad a 2600Pro/Xt-röl....
"Most a helyedben egy XT-től csak órajleben külömböző PRO-t vennék, eddig szinte mindenkinek sikerült ugyanazt elérni velük, mint az XT-kkel, és árban olcsóbbak.."
Ezt mire és hogyan érted: "ugyanazt elérni velük, mint az XT-kkel"
Ezt kérdem tanácsként, mert ilyet szeretnék (pro-t) a fiam gépébe!!
Köszi elöre is!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Konzol Screenshot
- Mesterséges intelligencia topik
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest