- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- A DirectX 11 natív támogatását bizonygatja az Imagination
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Apple asztali gépek
- Bluetooth hangszórók
- Nagyon is lát fantáziát a Socket AM4-ben az ASRock
- Nem engedik el a kábeleket a GameMax pénztárcabarát tápjai
- Pánik a memóriapiacon
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Apple MacBook
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
6120
tag
Magyarországi kisvárosba (Borsod) melyik cégtől rendelhetnek sört kiszállitva? Ajándék
szulinapra, más országból… -
coco2
őstag
válasz
hockeyapu
üzenetére
Obiban darabokra vágják neked, ahogyan csak akarod (nekem bedarabolták). De ha mégsem fát akarsz, hát akkor nem azt akarsz. Apropó, a kartont is átgondoltad? Még mindig barátibb anyag, mint azok a hab lemezek. És persze nem célom okoskodni, csak hangosan gondolkodtam.
-
BiP
nagyúr
válasz
janos666
üzenetére
60percen belül vett matrica érvényes. Ezt már bukta, hiszen 4 órával utána vette meg. (Mit tökölt ennyi amúgy? Ezalatt megnézhette volna ő maga is)
75 napon belül lehet kérni visszavonást, éves matrica vásárlásával elkerülhető a pótdíj.
Nemzetiutdij.huKérdés, hogy félreállítás+ büntetésre is vonatkozik-e?!
-
janos666
nagyúr
Egy ismerősöm felhajtott az M4-re matrica nélkül. Félreállították és megbírságolták 26k-ra.
Rá 4 órára vett matricát. Lehet valahogy zsugorítani ezt a büntetést? -
hockeyapu
senior tag
Hol tudok venni raktér oldalburkolásához anyagokat ?
-
mentor_4
csendes tag
válasz
konci79
üzenetére
Segítek: szeretnél...De nem fogsz.
Szívesen.Köszi szépen a segítséget!

Ma tankoltam 40 liter v-power dieselt egy helyi shell kútnál 615Ft-ért.
Kezdem azt hinni, hogy gyakorlatilag nincs értelme kérdést feltenni egyik topikban sem, mert valami önjelölt foteltudós szinte mindig egyből beböfög egy általa általános és egyetemes igazságnak vélt f.szságot. Ráadásul akkora meggyőződéssel, ami még egy alázatosabb hangvételű javaslatnál is sok lenne.
-
mentor_4
csendes tag
a védett ár bevezetése óta nem tankoltam, nem is voltam kúton, most viszont kell majd a napokban
kérdés:
A prémium dízel ára is 615?
Tegnap elmentem egy orlen mellett és a prémium dízel is 615-ért volt kiírva a nagy oszlopra.vagy kutanként változik?
próbáltam kutakodni, de az internet és az ai ellentmondásos infókat adott
nyilván prémiumot tankolnék védett áron
-
coco2
őstag
válasz
I02S3F
üzenetére
Például halgass a kollégáidra. Egyszerre csak 1, és nem gondolkodni előre. Kifáraszthat. Az AI egyik előnye, hogy faggatod kicsit, elég hamar ad röpstartot. Nem kell neked kotorászni a kuplerájban, hogy elindulhass. Megteszi helyetted. Csak arra figyelj, amire az AI nem jó. Elnézi a részleteket, nem érti meg a miért-et. Ellenőrizni kell, nem tévedett-e el.
-
I02S3F
addikt
Sziazstok! Nem akarom mindig az LLM-eket faggatni!
Ha a munkahelyemen rám sóznak 4-5 feladatot egyszerre (a mennyiség ne tévesszen meg senkit, ez nem az összes feladat, csak amit éppen egyszusszra elmondanak!) (a határidő nem szűk! Esetünkben egy hét), én mindig összesz.rom magam. Mindet egyszerre meg akarom oldani! És szétforgácsolom magam!
Azt tanácsolták kollégák, hogy csináljak egyet végig és aztán kezdjek a következőbe!
A következőre gondoltam! Számomra két feladat a fontos! Amit most csinálok, meg a következő! Ha befejeztem az aktuálist, akkor mérlegelek, hogy melyikkel a legfontosabb kezdeni(?).
Ez így szerintetek jó megoldás? Tudtok jobbat?
-
coco2
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
A mesh hálózat egy olyan dolog, hogy van 2 ghz-n 13 csatorna, 5 ghz-n 40, 6 ghz-n 59, és abból a routerek párat arra használnak, hogy az eszközökkel kommunikáljanak, párat arra, hogy egymással. Sőt, párat redundanciára. Olyankor nem kell kábelezni. "Légvezeték" van a kábel helyett. Az mondjuk más kérdés, hogy melegszenek, mint állat. Úgyhogy kell melléjük helyiség klíma.
-
MaxxDamage
félisten
Azért nem olyan egyszerű az.
Nekem is van 4 Mesh eszköz és csak az első van kábellel csatlakoztatva a fő modem/routerhez és nagyjából az első Mesh eszköz a lakás közepén (emeleten) elhelyezve, és így 95%-ban az egész terület le fedve.
Persze vannak műhelyek ahol már nem igazán jó a lefedettség.
Ha nem a közepén lenne a háznak, akkor nem lenne jó a lefedettség sem....tapasztalat!
Az utólag lett így csinálva, fúrás és vezetékelés, elrejtés, stb... legalább 1 Mesh eszközzel és a többi csatlakozik hozzá WiFi-n.
-
coco2
őstag
válasz
I02S3F
üzenetére
Szóval, gép, tv, tabletek, telefonok, minden rajta van ugyan azon a wifi-n, meg valószínűleg még a szomszédok is ugyan azt teszik, csak hogy biztosan zavarhassák egymást a routerek, és aztán csodálkoznak, hogy "rossz a vpn" ? Nahát, ki hitte volna ?

Szólj rá, hogy a számítógépből az hiányzik, amit a tv meg a többiek elvesznek. Azért kell mindent bekábelezni, amit lehet, hogy stabilabb maradjon az, amit nem lehet bekábelezni.
Aztán ha nem érti, akkor plan B. Természetesen van wifi 7 mesh. Ja igen, tv, telefon, tabletek, wifi kártyák, tessék 6 ghz-esre cserélni mindent. Kipakolsz minden fordulóba egymásra rálátással wifi 7 mesh router-eket. Kábelcsatornázni akkor nem kell, helyette konzolokat fúrni fel a falra igen (
). Ahány forduló / lépcső van náluk, mindenhova 1-et. Összeszámolod, és adsz neki egy árbecslést, mibe kerül a kényelem. A mindent kedvesen kifizető ügyfélnek természetesen van bármi 
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Temu-n van mindenféle átalakító.
-
Catman
aktív tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Esztergáltatni kell egy adaptert, ha van ismerősöd, aki megcsinálja...
-
MaxxDamage
félisten
Vettem egy csapviz tisztítót ami sajna nem lett jó.
22 mm a csati ami csatlakozik a csaphoz (külső menetes) és 24 mm átalakító is van hozzá.
A csapom vége külső menetes, de csak 20 mm-es és vajon megoldható a csaphoz csatlakoztatás valahogy?
-
I02S3F
addikt
Ezt nem tudjuk még, majd ha rákérdezek jövőhéten.

-
-
I02S3F
addikt
Nagyon random sztori!
Kolleganőnek szakadozik a vpn-je. Valójában sokat nem tudunk neki segíteni, mert vélhetőleg az otthoni hálózattal van gond. Kapott már új laptopot is, ugyanúgy szakadozik.
Kérem, hogy nyissa meg a Teamviewert. Nem találta (utólag kiderült, nem is volt telepítve, ami teljes mértékben az én hibám, mivel én készítettem elő a gépét). Nosza-rajta, akkor a "Gyors segíség" beépített Windowsos távasztallal belépek a gépére és megcsináltam. Kapott Teamviewert is és új verziójú vpn klienst is.
Ami miatt ezt megírom, először mondtam neki, hogy be kell hoznia a gépét. Erre ő mondta, hogy az neki nem könnyű, meg orvosokhoz jár munka után, oda nem tudja vinni a gépet.
És édesanyám jutott eszembe, aki nagyon-nagyon beteg. Gondoltam ki tudja mi van a háttértben(?).
Nem is kértem és nem is kötötte orromra mi a baja. De napi jó megcselekedve
. -
MaxxDamage
félisten
-
Szar amikor a tolvajt meglopják
MaxxDamage viccelek, nehogy vízbe fojtsd magad....ja nem tudod, ellopták
Vannak ilyen kis kamerák de ezek szerintem ilyen otthonfigyelőknek jók, képminőség terén.
Ez viszont ötletes, beteszel az ablakba egy lámpát, beletekered és kész.
Persze nem feltétlenül innen és ezt, csak mint ötlet. -
BiP
nagyúr
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Szomszéd lopja vissza a saját vizét, ha már az ő tetőjéről loptad el

-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Milyen világban élünk, már az is baj ha szomjas az ember
-
MaxxDamage
félisten
Olyan 15-20 méter max.
Csak nappal. (éjjel nem hiszem, hogy ilyennel foglalkoznak, aztán kitudja....
Zárt sziszterna, azt úgy oldják meg, hogy lefolyó csatorna részen csövet dugva le kiszívják a vizet.
Van egy tipp, hogy ki az...de kéne róla videó.
Catman:
Az sem kizárt! Inkább biztosra mennék. -
Catman
aktív tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Egyébként lehet már az is elég lenne, ha látható helyre kitennél egy álkamerát.
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Milyen távolság? Nappal és éjszak is vagy csak egyik?
Ha üveg mögé teszed lehet a mozgásérzékelőnek bezavar. -
BiP
nagyúr
válasz
MaxxDamage
üzenetére
vadkamera? Azok ilyenek, hogy mozgásra indulnak be.
-
MaxxDamage
félisten
Érdekes téma, de lehet van topikja is. (nem találtam)
Nem okos eszköz kéne, pontosabban kamera ami mozgásra indul be (felvétel) és netet nem igényel. Hegyre kellene, villany van, de net az nincs. Kis ablakba tenném, ahol szembe van 2 sziszterna, melyből a vizet most kezdték el (ki)lopni...és azt kéne megcsípni, felvenni.Ebben tudna segíteni valaki? Fontos lenne. Előre köszi!
Jah és emberi áron kellene, mSD kártyás is tökéletes, de HDD is megoldható lehet, mint felvételi/rögzítési forrás.
-
flash-
veterán
Cr2032 gombelemből mindegyik egyformán tartós?
Mindegy hogy panasonic, duracell energizer vagy varta? -
mentor_4
csendes tag
ha valakinek van qubit hozzáférése, át tudná nekem dobni ezt a cikket?
https://qubit.hu/2026/03/04/az-arcfelismero-rendszer-kidob-ot-fotot-kovacs-fotorzs-rabok-az-egyikre-o-lesz-a-gyanusitottmost éppen nincs élő előfizetésem, és sajnálok kiadni rá 2000Ft-ot (a qubitet egyébként már többször támogattam adománnyal az elmúlt években, előfizetésem is többször volt néhány hónapra)
-
Cs1csó
titán
válasz
AMD Power
üzenetére
Nem fix cím jell, hanem a gép MAC címét kell "lefoglalni" hogy a routerben mindig ugyanazt a belső IP-t kapja, és így a nyitott portot mindig ez a gép kapja.
Itt egy leírás ez alapján megoldható: [link]1. upnp kikapcs mindwmhol
2. port megadása kliens
3. mac cím rögzítése (address reservation)
4. port nyitás (port forwarding) itt kell uyganazt a portot megadniEzután tesztelni. a korwbban leírt oldalon
Ha nem nyitott akkor hívd fel a netszolgáltatód és kérj:
"PUBLIKUS DINAMIKUS IP CÍMET" kérszDe ma már akár IPv6-on is lehet torrentezni (be kell ezt is kapcsolni talán a kliensben ezt is az ncore-on már megy)
-
Andris...
aktív tag
Forduló - azt hittem, ez fogyasztó-függő valami egyedi dolog alapján. Mostmár tudni fogom.
Egyébként simán benne van, hogy volt olyan hónap, hogy túlléptem a 210-et. Csak hát az ő rossz becslésük után már nem is figyeltem egyáltalán. De régebben is előfordult pár kwh plusz, akár 250-ig is elmentem (de az tuti, h 300-at pl. sosem léptem át).
Most megnéztem, és jelenleg +143 kwh-val vagyok a 210 fölött, és mindjárt vége a hónapnak. Szóval annyira nem lesz vészes a dolog. Találtam egy kalkulátort, ami szerint ebben a pillanatban kb 18.000 lenne a számlám.
Köszi a segítséget

-
BiP
nagyúr
válasz
Andris...
üzenetére
Értem, hogy elk-rták, de amikor ezt kompenzálandó elkezdted a "trükközést", úgy kellett volna megoldani, hogy hiába lógsz túl a havi 210-es kereten, de azért szép lassan fogyjon a hátralék. De így, hogy mindig a limitet diktáltad csak, (tippem szerint néha többet is fogyasztottál), csak egyre távolabb kerültél.
(mert ugye ha 2 hónap alatt diktáltak 50-50-et a valós helyett, akkor nem jöhet össze 4-500kwh hátralék, ha mindig 210 alatt van a valós. érted).Na mindegy, most már ez van, ebből kell főzni. Szép lassan dolgozd le a hátrányt, és akkor eloszlik a pluszköltség.
Éves fordulónapot meg úgy találod meg, hogy
1. gugli.
2. ellenőrzésképp megnézed a számlákat, és ahol látszik, hogy elszámoltak túlfizetést vagy ilyesmi. Láthatóan pár sorral több van, mint egy normál havi számlán.MVM-nél ez augusztus 1-je.
-
Andris...
aktív tag
Én csak azért "trükköztem", mert ők egyszer teljesen elk.rták nekem. Két hónapra 100 kwh fogalmam sincs hogy jött ki nekik. De ha ott folytattam volna a valós diktálással, már ott lett volna egy többszáz kwh eltérés, ami teljesen abszurd.
Azt meg tudom nézni valahol, hogy mikor van az éves fordulóm?
-
BiP
nagyúr
válasz
Andris...
üzenetére
Az a számla lesz több, amikor bediktálod a valóst.
De ha csak 2 hónapot csesztek el, és havi 210 körül fogyasztasz, akkor hogyan görgetsz 4-500kwh hátralékot? Vagy a többi hónapban is többet fogyasztottál, de csak 210-et diktáltál?Jobban jártál volna, ha a többletet >210-nél nagyobb léptékekben "fogyasztod le", mondjuk minden hónapban +50-et bevallasz, ami emeli az adott havi fogyasztást, de legalább időben elosztva a pénzügyi terhelést. Most meg egyben fog a nyakadba szakadni az összes hátralék.
Nem tudom, mikor szokott lenni az éves elszámoló számla, de olyankor úgyis kiegyenlítik. Tehát ha évközben fizettél piaci áron is, de végül éves viszonylatban az éves limit alatt maradtál, akkor azt visszakapod.
Ezért nem érdemes trükközni a havi számlákkal.Szóval ha tudod, mikor van az éves elszámolás, akkor azzal tudsz kalkulálni (pl. augusztus 1), akkor még van 5 hónapod elosztani, tehát minden hónapban a valós fogyasztásod felett +100kwh-t bevallasz a hátralékból, (210-es limittől függetlenül) így közelítve a valós óraálláshoz, és a végén pont megleszel.
-
Cs1csó
titán
válasz
AMD Power
üzenetére
"Bittorent" "uTorrent" nem tudom ezek alatt mit értesz de Windows rendszeren otthoni használatra a Qbittorrent ajánlott.
IPv4-es vagy IPv6-os címed van? Vagy mindkettő? Ha van IPv4-es akkor NAT mögött vagy?
(kapcsold ki az UPNP-t a routerben és a kliensben majd a kliensben adj megy egy portot amin kommunikálhat a kliens pl. 53xxx, majd fixáld a torrentes gép MAC címét a routerben (address reservation ) majd nyiss portot a torrentes gépnek ami ugye legyen ugyanaz a port mint amit megadtál a kliensben.
Ha jól tudom ennyi elég ezek után itt le tudod tesztelni, hogy az a port nyitott e: [link]
beírod a port számát és akkor kiderül, hogy IPv4-es címed nincs e NAT mögött.
Elvileg enélkül is kideríthető, hogy NAT mögött vagy e úgy, hogy a routerben nézed meg, hogy milyen a gép IP címe és ott ha 100-assal kezdődik akkor NAT mögött vagy.Magyar torrentoldal? Friss tartalmakat kell szedni legjobb a friss XXXHD, és persze legalább 1 TB nem árt ha seed-ben van.
-
Andris...
aktív tag
Igaz, köszi

Még egy kérdés: egy régebbi, rendszer által teljesen rosszul becsült állás miatt (2 hónapra becsültek összesen 100 kwh-t, fogalmam sincs, mi alapján...) most hatalmas elmaradást görgetek magam előtt (ugyanis lekövettem utána +210-ekkel a diktálásokat). Ha egyszer bediktálom a valós állást, 4-500 kwh-val túllépem majd sajnos a kedvezményes árat. (Leveleztem velük, valahogy végül elengedtem, beletörődtem, alapból kisfogyasztó vagyok). Ilyenkor a következő számla lesz 40-50k-val több, vagy valahogy átlagolják a többletet? -
BiP
nagyúr
-
Andris...
aktív tag
Lakossági áram ára a rezsicsökkentett keretig 2523 kWh, havi 210. A számlán viszont lakossági kedvezményes: 207, piaci 3. Tudja valaki, miért van az eltérés? [kép]
-
AMD Power
titán
Sziasztok!
Mostanában azt vettem észre Bittorent és a uTorrent-nél ,hogy alig akar visszatölteni. Pár MB és kész. Pedig van ,hogy napi 10-12 órát is megy a gép. És ráadásul olyan tartalmaknál is amiket tudom ,hogy Nagyon sokan töltenek. És akár 7 hét Seed után is 100MB lett visszatöltve. Nem értem. Valami ötlet? -
coco2
őstag
Van arra valami okosság kitalálva, hogy kertben termett dolgokból (japán birs, gránát alma, félig-érett dolgok) illó olajat facsarni valamivel / valahogy?
-
AMD Power
titán
Jó reggelt!
AI topic nincsen?
-
-
Beni2360
félisten
válasz
bobalazs
üzenetére
Az MVM appban már lehet nyilatkozni, hogy miről szeretnéd levonatni a majdani 30%-t.
Na meg le van írva részletesen minden.
Többfajta villany és egy gáz. De már levélben is megjött, 3 lap példányban. Csak egy választható és többiről kell mondani.
Na ki volt látható a 3. lapon?
-
-
Top cat
addikt
válasz
bobalazs
üzenetére
Ezt hol írja neked?
Nálunk a januári számlázás nem egyszerű. Minden hónapban 4-7 ig kell leadni az óraállást. Azt már rég ki is fizettük.
Viszont januárban jönnek az éves óraleolvasásra is. Az is megvolt 21-én. Számla azóta sincs, de még online az egyenlegben sem látszik semmi.
Viszont legközelebb, csak márciusban lehet óraállást leadni. így a januári fizetnivaló, három részletben történik.
-
Inhouse
őstag
válasz
bobalazs
üzenetére
Elég hirtelen érhette őket ez a a kormány részéről. Ha jól rémlik, akkor ilyen még nem volt. Egy ekkora cég számlázási rendszerébe (kisebbébe se) nem lehet csak úgy belenyúlni, mint egy excel táblába, hogy -30% és lehúzod azt az cellát, aztán kész.
Amíg nincsenek meg a konkrét megállapodások, nem tudnak semmit elindítani. Ha meg meg van, akkor azt ki kell dolgozni és ellenőrizni, majd újraküldeni mindenkinek, azoknak is, akiknek már kiment előtte a sima. Ez nem kevés plusz munka, és nem kis felelősség.
De mégis, ha nem kell most befizetni, akkor elköltöd inkább, hogy pár héttel később már ne tudd rendezni? -
Azt mondja MVM hogy:
jelenleg nem állítunk ki számlákat
az aktuális Rezsistop miatt.
A januári számlák késedelmes befizetése esetén késedelmi kamatot nem számítunk fel.
Ezt mégis hogyan gondolták? Kiszámlázzák két havit?
Mennyire lehet nehéz levonni 30 százalékot a csekk összegéből, hogy több hétig tart nekik a folyamat? -
EmberXY
veterán
válasz
Borisz76
üzenetére
Én is azt mondom, hogy túl szép, hogy igaz legyen.
Egyébként az is érdekes, hogy ha valóban nyertél, akkor a nyeremény átadásának hogyan lehet még részükről plusz feltétele?
Ha pedig azt nézzük, hogy sok más embert is ugyanezzel kerestek meg, elgondolkodik az ember, hogy valóban fél milliós utazásokat osztogatnak itt ennyi embernek egy puszta kérdőív kitöltéséért?
99.99 %, hogy valami kamu. Ahogy előttem is utaltak rá, megpróbálnak majd rávenni valami gagyi cucc megvásárlására, és cserébe rád sóznak valami bóvlit ajándék gyanánt, sőt, ha szerencséd van, még a lakásodat is kipakolják a bemutató közben, ha többen is lesznek, neked meg le lesz kötve a figyelmed egy órán át...
Nálam is piros zászló, sőt, fekete... Ingyen ebéd nem létezik és a csodák sem. -
Borisz76
nagyúr
Sziasztok !
Van mostanában valami "csalás" ?
Egy , a hangja alapján 40 körüli nő hívott , számot kiírta a mobil ( 70-s volt ).
Bemutatkozott és közölte, hogy nyertem.
Állítólag egy online kérdőívet töltöttem ki még valamikor tavaly november körül és a beküldők közül engem sorsoltak ki.
A kérdőív állítólag energetikai jellegű felmérés volt.
Mivel fűtünk , mivel állítjuk elő a melegvizet, van e szigetelés...illetve pár egészségügyi kérdés.
Nem emlékszem biztosan de lehet tényleg volt ilyen kérdőív .....mintha kitöltöttem volna.A telefonszámot onnan tudja.
A nyeremény egy fél millió forint értékű kupon, amit belföldön nyaralásra tudok használni szállodákban , panziókban.
2 fő felnőtt számára szól és nem fontos egyszerre felhasználni , lehet 2-3 rövidebb alkalom is.
Elmondása alapján nem kell semmit aláírni, elköteleződni stb.
A nyereményt egy előre egyeztetett időpontban adják át, házhoz jönnek ...cserébe 1 órás bemutatót kell meghallgatni, megnézni....ennek a német orvosi cégnek valami lézeres berendezésével kapcsolatban.Annyit mondott még, hogy egy úr fog keresni engem előtte telefonon a pontos cím és időpont miatt.
Szerintetek ?
Kicsit kerestem telefonszám alapján :
[link] -
BiP
nagyúr
válasz
Cs1csó
üzenetére
Arra építik ezt a kvázi stratégiát, hogy az ember eredendően LUSTA.
Tehát nem néznéz utána, sajnálja a pénzt a váltásra stb.
Autónál is ez megy, mivel a mostani jön ki legolcsóbbra, évváltásnál én rendszeresen felbontom, és online újrakötöm UGYANAZT. Olcsóbb, mintha folytatnám az előző évit. Abszurd. -
-
Cs1csó
titán
Hogyne. Vannak "független" biztosításkötő alkuszok egy ilyet kell keresni ő ismeri és rád szabva kiszámolja melyik mit ad mennyiért és ha más jobb váltasz.
Sajnos sok helyen olyan agresszív árképzéssel vadásznak az új szerződőkre, hogy közben a régiekre magasról tesznek.Arra építik ezt a kvázi stratégiát, hogy az ember eredendően LUSTA.
Tehát nem néznéz utána, sajnálja a pénzt a váltásra stb. -
Lakásbiztosításnál van értelme váltogatni?
Azon kívül hogy a másik esetleg olcsóbb (ugyan azokkal a kondíciókkal) mondjuk a következő évben már nem mehetek vissza az előzőhöz ahol már voltam korábban?
Alfánál vagyunk, tegnap jött levél hogy március 31.ig lehet váltani.
Még nem néztem máshol mennyi lenne. -
Borisz76
nagyúr
-
G@ben
addikt
A Yato fúrószárak milyen minőségűek? Pl ez: [link]
290 forintért titán-nitrid bevonat? -
Inhouse
őstag
-
mh197
őstag
Írtam rá választ, megírva azt is, hogy mi volt az ok, de válasz sem érkezett utána, vagy semmi olyan, hogy bocs, ok, stb.. Lehet én sem a legmegfelelőbben kezeltem, de tudod, nem annak kellene helyretenni szerintem ilyen helyzetben a dolgot, akinek magyarázkodnia kell egy alaptalan feltevés miatt.. Persze gondolom Te ilyen helyzetben is mindig jól kezeled az ilyeneket, és még ha alaptalan vélelmet kapsz, akkor is te érzed maga kellemetlenül.
-
BiP
nagyúr
Továbbra is azt gondolom, hogy túlreagáltad, (törlés) és a következtetés ("nem ajanlom az oldalt senkinek") is téves.
Egyszerűbb lett volna tisztázni, hogy benézték, rosszul nyitottak.
Ehelyett inkább a rossz nyitás után rosszul reagáltál te is. Majd részedről lezárva. Szerintem ez nem jó megoldás. -
-
Ha itt PH-n letiltok valakit (Prémium előfizetésem van), és ő szeretne nekem privátot küldeni, tudni fogja, hogy le van tiltva?
-
mh197
őstag
Felhúzni semmiképp, töröltük feleségem regjét, ennyi. Marad minden ugyanúgy, majd nem itt vásárol ennyit mondott rá, ezzel részéről lezárta a témát. Igazából én sem ajánlom ezen túl az oldalt, sajnos ez szerintem így nem megfelelő kezelése a dolognak, de ez saját véleményem, téma ezzel lezárva nálam is..
-
BiP
nagyúr
És ezért kellett volna az első felháborodáson túl elszámolni 10-ig, majd normálisan válaszolni, hogy nálatok mi a helyzet.
És akkor lehet, hogy változik a hangnem is a túloldalon.
Lehet, legalábbis élek a feltételezéssel, hogy kb. 100 duplaregből 1 olyan van, ami valós másik családtag. A moderátor meg azt hitte, hogy ez is egy olyan eset, mint a másik 99.
Rosszul kezdte. De nem hiszem, hogy menthetetlenül.
Ha felhúzod az orrod, hogy "mivé lett az oldal", nem jó senkinek, csak még jobban besavanyodsz.#49817 mh197 : igen, értettem elsőre is, hogy mi a szitu, és mi a problémád a kommunikációval. És egyfelől jogos.
CSak azt mondom, tedd túl magad rajta, és ha már te vagy a normális a kettő közül, akkor ne durcázz, hanem normálisan kommunikálva le tudod rendezni a szitut.
Ha továbbra is hajthatatlanok és rugalmatlanok, nem hisznek neked, akkor onnantól én is megértem a gondodat. -
mh197
őstag
Tudod, ha egy udvariasabb üzenet érkezik, hogy ok, létre lett hozva fene tudja mi alapján feltételezte, hogy egy pontról, de gondolom azért mert a szolgáltatói IP azonos, hisze feleséggel általában egy ingatlanban élsz jó esetben és nem két szolgálttód van, bár mobilon lehet, hogy néha ha épp lemerül ő az enyémen én az övőn nézem meg az oldalt, és azon lépek be ugyanazzal a reggel, mert ugye nincs más egy van.. Na ezt akartuk ketté venni, hogy végre ne a virágcserépre írjam majd esetleg, hogy hány Gb tárhellyel bír, stb.. De mindegy is, marad így, bár értelmetlen..
Szóval ha az üzenet úgy jön, hogy ok láttuk, hogy ezen a gépen két reg van mi az oka, mindjárt más, mint azt írni elsőre telibe egy több tízéve tagnak, hogy ja, melyiket töröljem... pfff... -
mh197
őstag
Lehet, csak tudod ilyen esetre az üzenetnek nem úgy kell szólni, hogy "melyiket törölje", hanem kérdéssel, hogy miért van kettő... Ugye itt a gond az, hogy alaptalanul feltételezve van az üzenetben, hoy Te már pedig szabálytalanul két reggel bírsz, miközben messze nem ez a helyzet.. Remélem érzed a különbséget ebben..
-
mh197
őstag
válasz
Petrónius
üzenetére
Azt ugye érted, hogy nem nekem van/lett volna két regisztrációm?! A családban van egy asztali gép, van egy telefon amit a mindenféle hirdetéses ilyen olyan kapcsolatokhoz használunk, igen, közösen, privát telefon van ezen kívül, de azon ilyesmit nem intézünk. A regisztrációk email címe külön volt, szintén szemetelős email címeink vannak ilyen célra, ezt gondolom nem kell magyarázni. Még a nick névből is következett volna a saját neve, de sebaj.. Ami felháborító szerintem, hogy inkvizíció jelleggel érkezett az üzenet, nem kérdésként, hogy ez miért van, küldj rá választ. A kérdés az volt melyiket törölje. Vagyis az üzenetben már feltételezéssel - ami alaptalan volt - benne van, hogy te mint felhasználó sértetted meg, és mindkét reg a tiád, stb.. Eddig is közösen nézegettük, épp ami érdekelte őt, vagy épp engem, pont ezt az állapotot tette volna megfelelőbbé, hogy két külön reg lesz, de gépet, eszköz, internet elérést már ne is haragudjon senki ezért nem vesz senki külön névre szólót, vagy eltérő IP -vel, stb..
Így már érthetőbb mi volt ebben a felháborító, és miért sajnálatos, hogy ilyen alaptalan feltételezéssel és még csak nem is érdemi kérdéssel csinálják ezt?! Ezért szomorú, hogy idáig jutott ez az oldal.., illetve annak üzemelétetői. Kicsit átgondoltabban kellene ezeket csinálni.
-
8
őstag
nem kéne ezt ennyire felfújni részedről, besértődni - bár nyilván azt csinálsz, azt érzel, amit akarsz, lelked rajta
inkább örülj neki, hogy ilyen módon is törődnek az oldal tisztaságával, rendben tartásával, ezért is tudsz 22 éve egy átlátható és nem szemetes fórumon nézelődni-hozzászólnigondolj bele, nem te voltál az első az elmúlt 10 évben, aki fennakadt ezen a szűrőn.
most beleestetek a szórásba amivel lehet hogy napi 50-100-200-500 dupla reget szűrnek és írnak üzenetet, ebből napi 1-2 az olyan vagy hasonló szitu mint a tiétek, a többi troll, csalás előkészítése, stb
-
Inhouse
őstag
válasz
Inhouse
üzenetére
Csak egy adalék a Facebook Lite-os működéshez...ez tartalmazza a saját Messengerét is beépítve.
Fél hónap alatt 671MB az össz és ebből 401MB a Lite mobilnet forgalmam, kb. ugyanazzal a használattal. Ezt számszerűsítve 2GB alatt mararhat a hónap, szemben azzal, hogy ezt pár nap alatt megette a Messenger. Továbbra sem értem.
Annyitt tudni kell, hogy a Lite nem tud hívást, meg pl. másik készülékes belépésnél azonosítást, meg néha "elfogy", ki kell lőni és újból lehet böngészni. No meg az üzenet jelzés sem az igazi. De legalább keveset fogyaszt.
-
coco2
őstag
válasz
Petrónius
üzenetére
Akkor talán úgy kellene írni a szabályzatot, hogy egy ip címről csak egy felhasználó engedhető meg. De nem az van oda írva.
Apropó miféle szakanalfabéta dolog azt mondani, hogy 1 ip = 1 ember? Tűzfalról talán nem hallottak a dev-ek? Vagy hogy egy asztali gépet közösen használ a családban papa, mama, gyerekek?
Egyébként pont a profi fórum trollok vagy 12-15 ip-t használnak, és ugyan arról a gépről. Csak mellesleg.
-
-
-
BiP
nagyúr
Kérdés, melyiket akarod megtartani?
Válasz: mindkettőt, én a sajátomat, feleségem meg az újat, mert neki regisztráltuk be, közös a gép.End of story.
Szerintem a duplaregeket szűrik.
Inkább az az elszomorító, hogy sokan még mindig ezzel trükköznek, és emiatt a moderátoroknak foglalkozni kell ezzel.Mondjuk én azt se értem, ha valakinek 3 Facebook regje meg 5 gmail cime van. És van ilyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Futás, futópályák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Google Pixel topik
- EAFC 26
- A DirectX 11 natív támogatását bizonygatja az Imagination
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB / WD19TBS / WD22TB4
- ÚJ Lenovo Yoga 7 - 14" WUXGA OLED - Intel Ultra 5 226V - 16GB - 512GB - Win11 -3 év gari - HUN - PEN
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf FX506I Gamer Notebook! R7 4800H / 1650Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Dell Latitude 5400 14" FHD IPS, i5 8365U, 8-16GB RAM, SSD, számla, 6 hó gar
- Creality HALOT ONE gyantás nyomtató
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

). Ahány forduló / lépcső van náluk, mindenhova 1-et. Összeszámolod, és adsz neki egy árbecslést, mibe kerül a kényelem. A mindent kedvesen kifizető ügyfélnek természetesen van bármi