Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ha valami hozzá jár, az miért kerülne pénzbe? Egyébként a Black Box kupont mellékelik, de csak a FULL verzióhoz, a retailhoz nem. Retail esetén asszem csak sima steammel letölthető játékok vannak, mint minden amd vidkari tulajnak. Jelenleg tudtommal nincs árbeli eltérés a két kari között. (legalábbis számotevő)
Olassza: Megnézném ezeket a HD-ket, mert nekem még nem sikerült a gépet leterhelő HD-kat találnom, eddig akármit néztem, elvitte a gép. A régebbi barcim is, szal kivi vok rá, mert valszeg nem valódi HD videókat tudtam eddig nézni...
-
joshua7
veterán
Vki világosítson már föl: melyik Sapphire hd2600xt-hez milyen Valve-os cucc jár és mennyibe kerül?
-
Olasza
aktív tag
Helló! AGP-s alaplapban nincs olyan proci, ami tényleg ki tudna hajtani egy x1950Pro-t. Viszont a HD támogatásra mindenképpen szükséged lesz előbb-utóbb. Nekem egy 3200+ -os Bartonnal is akadoztak még a 720p-s filmek is.
De ha rám hallgatsz, Gyorsan váltasz PCI-e -re! Az AGP-s és PCI-e-es kártyák közti 10e Forintból a váltást is meg tudod oldani. -
AMD Power
titán
Moha AirBone. 1024*768 Minden maxon AA nélkül.
Avg: 71.974
-
válasz
VaniliásRönk #590 üzenetére
tehát az 5% vagy a gddr4 10%-a egyértelműen nem éri meg az árkülönbözetet.
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz
VaniliásRönk #590 üzenetére
No offence, de attól még, hogy az ATI kártyákon valamivel lassabban megy mint az NV-s kártyákon, a FEAR egy korrektül megírt játék szerintem.
-
válasz
AMD Power #570 üzenetére
AMDPower:
És hoz valamit a konyhára a 840/840? Nekem a 840/800 gyakorlatilag 0% pluszt hozott. A processzor biztosan visszafogja a kártyát, de az gyanús kicsit, hogy ennyire...VaniliásRönk:
A Fear eleve olyan sz@rul van megírva mint kb. a Stalker
Ez azért erős túlzás. Nálam nagyon szépen ment a F.E.A.R., és minden szart bekapcsoltam az AA-n kívül. Arról meg nem beszélve, hogy a szumma sok óra játék alatt egyetlenegy fagyást sem tapasztaltam. -
VaniliásRönk
nagyúr
A GDDR4-es 512MB-os a tesztek szerint extrém esetben 10%-kal gyorsabb a 256-os GDDR3-asnál, átlag 5% a difi, amiből nekem egyértelmű, hogy sem a memória mérete, sem pedig a busz szélessége nem szűk keresztmetszet.
Komplikato: A Fear eleve olyan sz@rul van megírva mint kb. a Stalker, ATi kártyákon egyik sem fut normálisan, szóval ezek esetében nincs értelme arról beszélni hogy elég-e a VRAM, úgyis mindegy ATi GPU-val, a Doom 3 meg azért elszaladgál egy ilyen VGA-n, a jövőbeli id játékok pedig a Megatexture miatt nem igényelnek sok VRAM-ot.
-
Tuco Ramirez
őstag
128 bit mellett szinte tökmindegy, hogy 256 mega vagy 512 mega.
Ez a régebbi generációnál igaz volt, de a gyorsabb GDDR3 vagy főleg a GDDR4 RAM-okkal szerelt újabb VGA-knál már 128 biten is tisztességes memóriasávszélességet lehet kihozni. A HD2600XT (de a 8600GT is) nem utolsósorban a 128 bites memória vezérlőnek köszönhetően lett ennyire olcsó... -
Komplikato
veterán
válasz
Tuco Ramirez #586 üzenetére
Ha az a textúraméret miatt van használatban, akkor nem biztos.
-
válasz
Komplikato #583 üzenetére
128 bit mellett szinte tökmindegy, hogy 256 mega vagy 512 mega.
ergo felesleges ezért (és az esetleges pár százalék - garantáltan kevesebb mint 5 - fps többletért) pénzt kiadni. -
Tuco Ramirez
őstag
válasz
Komplikato #583 üzenetére
Szerintem olyan grafikai beállításoknál, ahol a game 256MB VRAM-nál többet igényel, már kevés a HD2600XT GPU-jának ereje.
-
Tuco Ramirez
őstag
A menyasszonyom gépén szépen viszi a Far Cry-t a HD2600XT (GDDR3). A 8600GT a mai játékok többségénél jobban teljesít, főleg ha látványjavítókat is használsz. De a 2600-os még feljöhet az újabb driverekkel, főleg az újabb játékoknál ez már látszik is ez a tendencia. Ízlések és pofonok kérdése ez is, de ha hosszabb távra tervezel, szerintebb jobban jársz az ATI-val.
-
Dolby
senior tag
Iceq turbo 2600XT-m mégsem jött meg :-/ már jó ideje várok a kártyára, azt hiszem váltani fogok. Kérdés hogy rendeljek-e egy Zalmanosat -2000ért, vagy ASUS EAH2600XT -3,5e, esetleg Gigabyte 2600 XT -6e-ért. Asus és Giga mellé lehet hogy rendelnék még 1 giga ramot, az még kb belefér a keretbe.
Esetleg legyen Sap 1950GT ami kb ugyanaz az ár? -
Komplikato
veterán
Nem tudom, de engem pár teszt (pl. CoH) meggyőzött, hogy van értelme az 512MB Vramnak. Másrészt már régebben is voltak olyan játékok, amik max. beállításoknál kisebb felbontásban ÉS élsimítás NÉLKÜL is igényeltek ennyit. Pl. ha jól tudoma FEAR ilyen volt, de hallottam ilyesmit a Doom3-ról is ...
-
g@bo
nagyúr
válasz
Komplikato #581 üzenetére
köszi, 6 crysis topik van...
1 mondatban az ott látottak?
-
g@bo
nagyúr
urak.
8600gt vagy 2600xt ddr4? a két kari között 1500 pénz a difi.
far cry hívő vagyok, ott eléggé kikap a 2600xt...
ettől függetlenül?
-
]Phobos[
senior tag
válasz
Komplikato #576 üzenetére
szintén köszi és
-
-
]Phobos[
senior tag
Kb. mikor jöhet a 2700, mit tudtok?
-
]Phobos[
senior tag
Köszi az infókat, és tisztában vagyok vele, h DX10-hez kevés lehet, de ha már ilyen progit akarok futtatni vele, akkor úgy okoskodom, h kell az 512mb! -xerintem... Ezért kellene vkitől pl. Mohaa AB Demó teszt! -és még az sem 1 ultrabrutál graph, mert nem túl szép...
-
válasz
]Phobos[ #569 üzenetére
Sztem se vegyél 512-est, felesleges. Én amit kipróbáltam gamét (nem sok: Lineage2, Civ4, FarCry, kb. ennyi, L2 fun vok
) azok tökéletesen futnak 1360x768-ban FULL beállítással, néhol 1 kis AA-t is bir. Az adatlapomon megnézheted milyen gépem van. Dx10 gamét még nem próbáltam...
-
]Phobos[
senior tag
Üdv!
Nem olvastam végig a hozzászólásokat, így lehet, h már kérdezték, de kinek mi a véleménye a 2600 pro/xt-ről? 512 megás változatot vennék E4300+2x1GB 667 memó mellé, de kicsit félek a teljesítményétől. Réggebi játékokat is tolnék vele(pl. UT2004, Q4 Single ), de leginkább átmenetileg kellene( kb. dx10.1-es karikig ), mert már előrendeltem az UT3-at! Természetesen a 800x600x16 medium-no AA is megfelel, de ahány oldalt néztem, annyi teszteredemény született, így nemigazán lettem okosabb. Xal ha valaki dobna pl. Mohaa AB fsp számot hardware környezettel, azt naon megköszönném!
-
Balinov
titán
Asus HD2600XT 256MB GDDR3-al mik a tapasztalatok? húzhatóság,stabilitás,VF700ALCu rámegy-e,ha nem elégséges a gyári hűtés?
Köszi
balinov -
AMD Power
titán
Meddig érdemes húzni a Sapphire HD2600XT-t? Illetve melyik progival? Mik azok az óra jelek amivel még nem lehet "probléma"?
-
válasz
VaniliásRönk #562 üzenetére
igen, nálam is csak az amd gpu tool működik, de egyetértek, nincs kedvem várni mikor fagy meg tőle a gép, és minden restartnál úrja belőni az órajelet...
várom az uj atitool-t. -
Sdi
addikt
válasz
belaazallat #560 üzenetére
Akkor még érdekesebb
-
Sdi
addikt
válasz
VaniliásRönk #557 üzenetére
Nagyon megy mostanában neked a piac
-
Sdi
addikt
válasz
VaniliásRönk #557 üzenetére
Ez érdekes és egyedi ?
-
Sdi
addikt
válasz
VaniliásRönk #555 üzenetére
Mennyi az a nem rendes ?
-
Sdi
addikt
válasz
VaniliásRönk #552 üzenetére
Hogy muzsikál ?
-
belaazallat
addikt
válasz
VaniliásRönk #552 üzenetére
Kösz az infót!
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
belaazallat #550 üzenetére
Az én kártyámon van NTSC/PAL jumper, de rendesen oda is van festve.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
belaazallat #550 üzenetére
Az xpertvisionomon sincs ilyen...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
belaazallat #548 üzenetére
Mivel nem látszik a felirat, kb. arra tippelnék, hogy PAL/NTSC váltó a tv kimenethez. De találkoztam már olyannal, hogy jumperrel +0.1V -t lehetett adni a gpunak...
-
belaazallat
addikt
válasz
belaazallat #536 üzenetére
Erre valaki?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Valakinek van valami infója a vmod kérdéskörében? Megnéztem alapossan a 2600promat, talátam rajta egy RT9259A jelű IC-t ebből ált. 2 szokott lenni, és vidkarikon ezzel állítják be a gpu és a ram feszültségét, itt viszont csak 1 darab van, de ennek kell lennie a keresett alkatrésznek, mert kínai oldalk is lefényképezgették külön ezt az IC-t. Mondjuk nem szeretnék első lenni, aki kipróbálja, de ha valaki vállalkozik rá, annak elmondom hogykell.
/mondjuk kikellene méricskélni, hogy melyik feszt csinálja, ez most a gép szekrénybe szereltsége miatt nálam nem megoldható, ahoz forrasztanom kellene, de most nincs kedvem.../Egyébként leendő xpervision tulajoknak: A kari hűtőbordája csak garivesztés ellenében távolítható el. (én most tervezek egy normális ventilátort odarakni, mert a kis venti számomra bitang hangos...)
Más: A CCC-t ki kelett lőnnöm, mert többször recoverezett 2D-ben alapórajelen is...
-
AMD Power
titán
Silent Hunter 4-el nagyon szenvedett a kicsike. Bár ez szerintem a 1GB RAM számlájára is írható.
-
válasz
VaniliásRönk #543 üzenetére
viszont checkeld be a settingsben az ''apply clock immediately after moving slider'' boxot, és azonnal rebootol az első mozdulatra...
-
VaniliásRönk
nagyúr
ATi Tool 0.27 Beta 2 elindul, de mikor Set clockot nyomok visszaugrik a csúszka default órajelekre, ez sem csinál semmit.
-
azt jelenti, hogy a HD formátumban (elsősorban a H264-re és a VC-1-re gondolok, de biztos vannak még ilyen varázsszavak) tömörített filmek dekódolásának egy részét (ill. jó nagy részét) átveszi a kártya a CPU-tól. Lejátszószoftver kell a kiaknázásához, a PowerDVD a 7.0-tól, a WinDVD a legutóbbi (nememlékszemmilyenszámú) verziótól tudja.
-
válasz
VaniliásRönk #520 üzenetére
nohát welcome to the club
megkérdezhetem, mennyiért vetted? csak azért vagyok kíváncsi, mert én pont 2 hónapja vettem 27e-ért, és érdekelne a tendencia. -
válasz
VaniliásRönk #531 üzenetére
kösz
eszembe sem jutott, hogy lehet gyárilag vf900-as, pedig kézenfekvő
amugy nekem nem ''black box'' hanem ''orange box'' járt hozzá. de nem tudom mit tartalmaz, nekem már eleve sok játék megvolt a steam-en, meg a 2900-asomhoz is adtak egy ilyen kódot, ami mivel nincs portal meg ep2 azért adta a dod:source-ot. azt hiszem team fortress2 meg még valamit tartalmaz.
viszont a team fortress2 tökéletesen fut a 2600-ason is 1240*768-ban fullon, teljesen akadásmentesen. egy 3 gigás 2160 van mellette meg 2*1024 ddr2-800 -
belaazallat
addikt
Hali!
A Sapphire HD2600XTmen van egy jumper, mint a képen a 2600Pron. Tudja vki mi célt szolgál?
[link] -
nortol
senior tag
sziasztok
jó lenne ha felvilágosítana valaki
arról lenne szó, hogy mit is takar az, hogy a 2600-os kártya tudja hardwaresen a HD filmeket kezelni.
ez valami olyasféle szolgáltatás, ami nem kíván plusz program feltelepítést? vagy miről is van szó?
és miben jelentkezeik a haszna?
én elég sok mkv kiterjesztésü hd filmet nézek, de nem látom hasznát annak, hogy a kártya hardwaresen is kezelné ... vagy mégis?
egy kis felvilágosításra lenne szükségem -
Balinov
titán
válasz
VaniliásRönk #533 üzenetére
2.04-es riva sem jó? [link]
-
éN79
addikt
válasz
VaniliásRönk #531 üzenetére
RivaTuner és AtiTool esetleg?
-
VaniliásRönk
nagyúr
A Full annyiban különbözik a Lite-tól, hpgy jár hozzá a Valve Black Box, ami nem egy rossz dolog.
Megkenném, de nincs mivel, max. margarinnal tudok nekiesni, az AMD GPU Clock Tool elszállt...
f4lcon: Mivel nincs mivel húzni, és tényleg halk a gyári hűtő, egyelőre nem szerelem fel. De itt vannak ezek, hátha megfelelnek.[link] [link]
-
Balinov
titán
azért annak lehet örülni,ha egy gpu család topikjába a legnagyobb gondja az a fórumozóknak,hogy adnak-e bundle gammákat a vga-hoz...hálisrtnnek..
-
Sdi
addikt
válasz
VaniliásRönk #520 üzenetére
Melyik ez a full, mert nem igazán találtam róla semmit
Egyébként meg kend meg, mit tud -
válasz
VaniliásRönk #523 üzenetére
várom az eredményeket
-
Dolby
senior tag
válasz
BenceShearer #518 üzenetére
Nincs bekapcsolva a ccc-ben a tuning? Azt hallottam hogy van benne automatikusan. De ez nem magyarázza a hibás kiírást :-/
Lacza: 1950vs2600 érdekes kérdés. 1950 igazából azért drágább mint 2600. Én 2600at választottam mert nincsenek nagy igényeim fps téren és azokat 2600zal is el fogom - remélem - érni a régebbi játékokban, új játékokban meg 1ik sem igazi már :-P
[Szerkesztve] -
válasz
VaniliásRönk #481 üzenetére
megnézted, hogy felmegy-e a sapphire ddr3-mas 2600xt-re a vf900?
-
VaniliásRönk
nagyúr
Sapphire 2600XT Full...
Ehhez Blackbox jár, Day of Defeat is van benne.
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz
horvathkrisz #99 üzenetére
Bocsi, félrement...
[Szerkesztve] -
BenceShearer
aktív tag
508-ra valami tipp?
-
diegho
nagyúr
srácok van valami progi amivel lehet vsync-et ki be kapcsolgatni ccc-n kívül?
-
Lacza
senior tag
Leht hogy ezt a kérdést nem itt kellene feltennem, de:
Csak ATI lehet, már csak az a kérdés, hogy milyen?
Ja és AGP-s lehet: dilemma: x1950 vagy 2600, ha van AGP-s?
Köszi a helpet -
Picco
addikt
hali
vettem egy asus 2600xt-t 256mb rammal, es lenne egy olyan kerdesem h meirt irja a CCC es az everest is h 512-es?
lehet h veletlenul 512-eset kaptam volna?
mivel tudom tuti biztosra megnezni h 256 vagy 512-mb van e a karin?
udv: Picco -
BenceShearer
aktív tag
Szasztok!
Valaki meg tudná mondani nekem, hogy egy MSI 2600XT 512 MB GDDR3-as kártyán a CCC miért írja azt, hogy a GPU 700-on (800 helyett), a ram meg 800-on (700 helyett)megy?
Illetve alul, a Current Clock Settings-nél a GPU 110 MHz illetve a Memory clolck 252MHz mi a fenét jelent?
Most rosszul ''hajtja'' a kártyám?
Mert vannak fagyásaim, VPU recover paráim...
üdv
Bence -
Komplikato
veterán
3D Mark 06 - 4321
SM 2.0 Score - 1553
SM 3.0 Score - 1937
CPU Score - 1642
Nagyon lol ez a 06-os, előző VGA is SM3.0-át tudta, ezen még is szebben nézett ki minden. Ha nem ugyan azt rendereli, akkor hogyan hasonlítható össze? Na mindegy. -
Levin01
őstag
Nem mint ha bármi bajom lenne a sapphire gyári ventijével de ha már van otthon fekvőben egy Zalman Vf700-asom akkor már csak rárakom. A Zalmi az mégiscsak Zalmi
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
VaniliásRönk #504 üzenetére
az artifact izé egy nagy sárga trutyi lesz minden próbálkozásnál, de nem csipog hiba miatt, és eddig minden 3d-s játék ment normálissan. Most próbálom a HL2 deathmatchet, megtetszett az a ''plumbed'' dolog...
Helyesbítek, most megy szépen az artifact scan, semmi hiba...
[Szerkesztve] -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Néztem egy kis HL2 Lost Coast stress tsztet, 1280*720, minden fullon, hdr fullon, 16x textúra szűrés, 2xMSAA, alap órajelen (600/700) AVG 42,93 FPS, tuning után (800/800) 48,73 FPS
Érdekes módon a ha kikapcsoltam MSAA-t, akkor piros pontocskák kerültek a textúrák sok részére, bár a játék láthatólag még több helyen bugos, nyílván techdemo volta miatt. Egyébként tuning nélkül is gyönyörűen játszható, volt pár pici szaggatás, de nem a videokarinak tulajdonítom be.
Jah igen, aki még nem próbálta, érdemes megnézni, főleg a víz megjelenítése gyönyörű, valamint a templomban a domború üveg, és a hdr dolgok nagyon ott vannak.
Jah: egymagos proc, single ch. ram, vista ultimate, catalyst 7.9 -ahol bevolt kapcsolva qualityre az adaptíve AA, nemtudom ez számít-e, valamint a catalyst AA high-ra volt kapcsolva.
És még valami, ez az AMD GPU clock tool nem a leg stabilabb jószág, HL2 játszása után akartam állítani, rögtön no signal, gép újraindítás csak táp kikapcsolásával ment, utánna a bios kiírta h. cpu overclock fail, de aztán köv. reset után rendbejött, és most a tuning is ment a progival...
[Szerkesztve] -
Komplikato
veterán
3D Mark 05 - 8573 pont
CPU Score - 2616
X2-4200, HD2600XT GDDR3 egy szénné installált falábú XP alatt 7.9es Catalysttal. Nem tudom ez jónak számít?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest