- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Ismét 128 és 256 GB-os memóriaszetteket villantott a G.Skill
- BIOS frissítés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SSD kibeszélő
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeviL-B
tag
válasz
VaniliásRönk #1999 üzenetére
Rendben. Miért is
akkor mit nézzek?ha jól látom, neked is 2600XT van
-
DeviL-B
tag
Sziasztok!
A következő kérdésem lenne. Jelenleg van egy 8500GT karim, de rájöttem, hogy nem volt túl jó beruházás.
Szeretnék egy cserét. Mindenképp a DX10 kategóriában. 2 jelöltem lenne. 8600GTS / 2600XT.
Szerintetek melyik lenne jobb?? Előre is Köccci -
t.tomi
tag
Sziasztok!
Ma vettem egy HD 2600XT AGP-s karit (Sapphire).
Rögtön Omega drivert (Catalyst 7.10-re épülőt) tettem föl. XP SP2 van telepítve.
Gyanús volt, h túl gyorsan lefut a telepítés.
Gép újraindítása után a hardver varázsló fogadott ismét, ahol én adtam meg a telepítő
információk helyét.Így sikerült a drivereket installálni.
Müködik!
1 kis problémám van, mégpedig a TV-out.
Csak a windows asztal TV-re kiterjesztés működik.
Klónozni nem tudom a monitort a tv képernyőre.Pedig amikor az xp indul a tv-n ua. látom amit a monitoron.
Driver probléma?
CCC-t nem használok, de az Ati Tray Tool legfrisseb verzióját nem tudom használni a finom hangoláshoz, mert indulás után kilép, mert nem ismeri föl a kártyát
Van még mit csiszolni...Egyébként nem álltak le az AGP-s támogatással:
[link] -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Frenszisz #1994 üzenetére
A hőmérséklet nem függ össze a hibázással, sem a tuningpotenciállal, elvileg 100 fokon is ugyanúgy fog menni, mint 40-en...
Hogy tuningban meg mit érsz el, azt én nem mondhatom meg, lehet nálad is előjön majd az, hogy 870 körül fagy, 900 körül meg stabil, nálam ez nem jött elő...
Vmodot meg először senki nem tervezi, aztán később megcsinálja, én már csak tudom...
mod: nekem asszem 60 fok körül ment a gyárival
-
Frenszisz
csendes tag
válasz
CPT.Pirk #1991 üzenetére
nálam a Riva is jól állítja az órajeleket,az AGCT-t nem szeretem,túl fapados
Remélem 850/850 tényleg viszi még,mert vmod-t nem tervezek. 900/900 fölött csak a sapphire XT-k mentek??
még1: hőmérséklet nem számít? mert most jó ez az érték (átlag 52fok game alatt,idle 45fok körül),de ha nagyon megugrik az gázos? v pont a magas hőmérs. miatt fog esetleg hibázni magasabb órajelen? -
Matamata
aktív tag
Bocs lehet hogy buta kérdés de pontosan miben mások a Sapphire Lite-os kártyái?
Van ahol csak ezeket árulják.Amúgy valaki próbálkozott már passzívizálni aktív hűtéses kártyát?
Engem igazából gyárilag passzív AGP-s HD2600XT érdekelne csak nem nagyon találok. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Frenszisz #1990 üzenetére
Rivatuner még nem tökéletes ezeknek a tuningjára, javaslom neked az AGCT -t, az állítja is a sebességeket. Kb. 850/850 -et még megtudok adni a karinak, de 3d alatt hibázik, magasabb értékeken meg egyből gép restart. majd csak lesz ezekhez is vmod...
Nos igen, az ára a leg csábítóbb, 18,6k-ért megkaptam gyakorlatilag egy XT-t. HD audio hiánya meg nem zavar.
-
Frenszisz
csendes tag
válasz
CPT.Pirk #1989 üzenetére
Kössz,sztem is jó kari! főleg h így kevesebből is kijöttem mintha XT-t vettem volna.
Azt honnan tudod h hol van vége? hibázik 3d alatt v fagy a Win,esetleg a driver újraindul? am Rivatuner 2.06attal húzom és azzal is monitorozom.
Ja,így a végére a hütő: hát lehetne csendesebb,de engem nem zavar annyira.
-
Frenszisz
csendes tag
[P
][/P]Hy Everybody!
már nyár vége óta tulaja vagyok egy Xpertvision HD2600Pro Sonicnak,csak eddig még nem jutott időm tuningolni,meg jól vitt eddig is mindent.
De most a szünetben: XT órajeleit simán viszi, hőmérséklet max 55fok, teljesítményben 20% plussz.
Sztetek meddig birná még? mert sztem van még benne kakaó! esetleg saját tapasztolatok Pro Xt fölé húzásáról... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
nos, 1. hsz, hát elsűjedt az előző topiccal együtt...
Szal akkor még nem voltam kari tulaj sem, csak éreztem az erőt ebben a kariban. Éreztem vívódik benne az erő. Nem tud dönetni, hogy a Sötét DX9-es oldalt válassza, vagy az erő másik oldalát, a DX10-et. Azóta döntött, a fényt választotta, joda megmurdelt, véder kivette a szájából a szájharmonikát, azóta kap levegőt rendessen, a császár meg használ arckrémet...
-
válasz
Tuco Ramirez #1963 üzenetére
nekem biztosan. engem a részletesség nem annyira érdekel, mer'hogy már a 30-40 fps-es mozgás is sokat elfed belőle. viszont az árnyékokon és az egyéb fényeffekteken állhat vagy bukhat a játék atmoszférája, és az nekem über alles.
másrészt a crysis mediumon szép, de semmi extra. a high szint mutat olyat, amit eddig még nem láttunk - még alacsonyabb felbontáson is.Aggregátor, 512M VRAM: ha már úgyis a crysis-nál vagyok, ahhoz szerintem lehet értelme - jó opció, hogy a textúrákat very high-ra pakolja az ember, a többi settinggel meg úgy variál, ahogy a configja engedi.
a 2-3e HUF-ot, amit írtál, még meg is éri - többet nemigen. -
éN79
addikt
válasz
Nzothan #1981 üzenetére
Ez "szerencsére" nem így van egyértelműen. A magok vége kb. ugyanott lehet, a ramokat meg csak akkor tudnád tovább húzni, ha valami nagyon válogatott DDR3-asok lennének rajta, vagy éppen DDR4-esek. Mivel nem DDR4-es, a magas sebességű válogatott DDR3 meg nem valószínű ill. állítólag a Sapphire-okon is megtalálhatók 1.0-0.8 ns-os ramok, így nincs szvsz köztük különbség, még túlhajtás terén sem.
-
Scarp
csendes tag
szerintetek melyiket válasszam:
ASUS EAH2600XT 256MB GDDR3
vagy
Sapphire Radeon HD 2600XT 256 MB GDDR3
órajelek ugyan azok. magyarul asus vagy sapphire? árban nagyjából ugyan azt tudják -
Nzothan
tag
hello skacok!
SAPPHIRE HD2600XT 256MB HTD DDR3 PCIE GPU/Mem 800/1400 MHz Vs.
HIS HD 2600XT IceQ Turbo 256MB GDDR3 PCIe GPU/Mem 830/1920MHz (Turbo)
A HIS megéri az árát?jobb lenne a Shapphire-nél?
vagy várjak egy kicsit a kártyacserével?
Kösz... -
éN79
addikt
válasz
barnam_ #1971 üzenetére
Állítólag nem, tehát nem érdemes (persze árkülönbség kérdése(?)), mert nem ez a szűk keresztmetszet.
2-3K felárra: a tudat érne meg nekem annyit, technikailag szvsz. nem járnék jobban, max. némely "régebbi" játékban pl, Doom3 Ultrára állíthatnám, lévén egyes kártyák a memória mennyisége alapján korlátozzák ezen opciót.
-
barnam_
nagyúr
A HD2600Pro/XT kitudja használni az 512MB videomemóriát?
Vagyis van értelme 512-eset venni 256-os helyett? -
-
gaborbol
őstag
válasz
Hack3er #1968 üzenetére
Raktam össze gépet Gigabyte 2600XT siletpipe2(heatpipe-os) kártyával.
Először nagyon beparáztam, mert winfos üresjáratban 62 fokos volt, és eszméletlenül melegedett az egész lap körülette.Miután kapott egy 5 voltos 8cm -es tápventit, lement 37 fok köré,és szinte így is hangtalan.
8 cm-es tápventiből 2 darab is elfér a hatalmas bordán ami ikább grillrács,így viszont már nagyon meggyőző.
Szerintem 1 venti mindenképpen kell rá,csak akkor figyelni kell rá,hogy esetleg a mellette lévő slotba nem tudsz berakni semmit a venti miatt.3 év gar,valamint az,hogy állítólag extra hosszú élettartalmú alkatrészekkel szerelték szerintem jó vétellé teszik(+ajándék never winther night 2 game).Nekem sapphire ventis van,de így utólag a giga+tápventi időtállóbb megoldásnak tűnik.
Tuningot nem is próbáltam,így arról nem tudok mit mondani.
-
Hack3er
őstag
Esetleg van valakinek tapasztalata a Gigabyte féle 2600XT-ről?
-
Komplikato
veterán
válasz
Tuco Ramirez #1963 üzenetére
Crysis felbontásra annyira nem lassúl sajnos, mint a Medium, High, Very High közötti átkapcsolástól. Sz'al gyenge kártyával saccra 640-ben sem menne normálisan.
-
-
válasz
Matamata #1962 üzenetére
Szia!
x1950GT-t nem ajánlom, a Pro az jó, de nem hajtja ki. HD2600Xt-t akarok én is venni (ezt sem hajtja ki teljesen), ám ebből nincs DDR4, viszont AGP-be bőven elég a DDR3 is ;) Passzív van, de akkor a házadnak kiváló szellőzése kell legyen (és nem úgy, hogy nincs feltéve az oldala
), nem javaslom. A Sapphire csendes aránylag, ha ezért kellene passzív.
a 3400+ se hinném, hogy full kihajtja, de mindenképpen jobb szvsz
belaazallat : Köszönöm a választ és a linket
!
-
Matamata
aktív tag
Heló!
Szerintetek egy S754 2800+-os Sempron proci és 2GB DDR ram mellé melyik lenne jobb választás? - X1950Pro AGP
- X1950GT AGP
- HD2600XT AGP GDDR3-as
Nem tudom hogy az X1950-eseket egyáltalán kihajtaná a gépem?(nem valószínű)
De lehet hogy sikerül szereznem egy S754 3400+-os Athlont és akkor lehet hogy kihasználná
az erejüket.
A HD2600XT-nagyon szimpatikus de sok helyen leszólják
A HD2600XT AGP-ből van GDDR4-es vagy esetleg passzív hűtéses?
Ja amúgy RTS-eket játszanék a gépen 1280X1024-ben ( CNC3 ) -
válasz
Tuco Ramirez #1954 üzenetére
elbírni elbírja, de szerintem a Crysis-t nem érdemes mediumban játszani
ha a processzorom nem fogná vissza, akkor 800x600-ban játszanék high beállítással (így vszleg egyáltalán nem fogok jövő tavaszig).
-
válasz
belaazallat #1958 üzenetére
Azt hallottam, hogy pl. az AGP-s HD2600XT nem feltétlenül támogatott driver szinten a legújabb driverekkel.
Valakinek AGP-s tapasztalat, tudás erről? esetleg javaslat driver-re?
Köszi -
Tuco Ramirez
őstag
Oké, köszi srácok!
-
válasz
Bőven... az én konfigomon is megy 1024x768-ban
Daffit: épp most akarok HD2600XT-re váltani
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Simán viszi, 2xAA-val.
-
Tuco Ramirez
őstag
Skacok, milyen beállításokkal érdemes tolni a Crysis demoját 2600XT-vel (X2 4200+ és 2x1GB RAM társaságában)?
Esetleg 1024x768, minden mediumon, ezt még elbírja...? -
Daffit
tag
Szeretném megkérdezni, hogy kinek mi a tapasztalata a kártyával. Nekem egy kicsit csalódás (sajnos).
Három hónapja használom és a teljesítményben nincs problémám, ebbe csak az OPrendszer tud beleszólni, mert Vista alatt sokkal kisebbek az FPS-ek.
Ugyanakkor az árnyékokat nem tudja rendesen megjeleníteni. A legfeltünőbb a MOH Airborne-ban van. Ott feketék az emberek, ha árnyék vetül rájuk. Ugyanakkor a NFS:MW és Stalker-ben is vannak érdekes árnyékok (Beállítás: 1024x768, max kivéve AA). Oblivion gyönyörű, ott nincs ez a hiba.
Stalker Dynamic lights-ban nagyon szép.
Aki kártyát akar venni, azt nem akarom elrémiszteni, mert NAGYON megéri. Egyedül az árnyékokkal vannak gondok.
(lehet, hogy lecserélem majd egy 8800GT-re) -
Scarp
csendes tag
Szerintetek 1 256 megás 2600xt elég hogy játékokat pl CoD4, WoW futasson, közepes - magas beállításon 1680x1050ben?(20" wide)
-
barnam_
nagyúr
válasz
#41133696 #1947 üzenetére
Aktívat. A passzív csak akkor tudja lehűteni, ha jól szellőzik a házad a vga környékén. De egy jó aktív hűtés többet ér mint a passzív. Pl. a Sapphire hűtése jól lehűti, és nem hangos.
DDR3 és DDR4 között kb. 5-10% a különbség, úgyhogy az előbbit. Bár van itt Asus 2600XT GDDR4 26.9k-ért, annyiért megéri.(#1948) gbors: Látom eléggé mérnöki megközelítésben közelítetted meg a témát, úgyhogy vagy bemásolom, vagy egy link lesz benne
köszi
-
törölt tag
Melyik 2600-as XT-t javasoljátok ? Az aktív vagy a passzív hűtésűt ?
DDR3 és DDR4 között mennyi a sebességbeli különbség ?
DDR4-esből van Passzív hűtésű? -
barnam_
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #1940 üzenetére
No de a cpu score kihat az SM2/SM3 pontokra is, ezért nem sokkal több (bár ha ugyanannyi, akkor valami gebasz van nálad
). X2 jól fög jönni, ma már elég sok játék kihasználja, meg amúgyis gyorsabb
Igen, emlékszek(#1941) wwenigma: Letudnád írni, pontosan mit írtál be a registry-be?
Mert akkor kipróbálom holnap, vagy holnapután.
Mindenkinek: Mi lenne, ha lenne egy első hsz., amiben össze lenne írva minden lényeges infó a HD2600-akról?
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Locutus #1938 üzenetére
Az. TV-out csak akkor megy, ha a monitorod a dvi->hdmi képes csatiban van, egyébként nem. Én is morogtam 10-20 percet, mig rajottem.
Aggregator: mar beraktam registrybe az AGCT-t, nem fagy mikor indulasnal beallitja az orajeleket. -3dclock kapcsolot is beletettem, igy elmeletileg a 3d orajeleket allitja. Hatha nem szol bele a 2d-s cuccokba. (amikor a kari lekapcsol nehany SP-t a fogyasztas miatt.)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
barnam_ #1934 üzenetére
Proci egy dolog, de a másik két pontszám sem lett több a VGA csere óta, és azért ez nem lehet reális, mert játékokban jelentősen gyorsabb, szal ennyit a prociról.
De már nem sokáig, hamarjában upgradélni fogok X2-re...Nos igen, az én 7300GT-m is széjjel volt vmoddolva, de emlékszel rám a másik topicból...
Jim74: átállni még nem érdemes, hanem tedd fel az XP mellé, és akko jön a kánaán... Nézd meg neten az eljövendő DX10-es játékokat, vagy a mostani fél DX10-eseket, és döntsd el, hogy érdekelnek-e. Az x1650XT nem egy rossz kártya, még ha elégnek érzed a mostani játékaidat, akkor ne cseréld szerintem. CoD2-ben lenyomja a 8600GT-t (bár csak ott
)
-
válasz
VaniliásRönk #1931 üzenetére
Köszi
Lehet, hogy várok még, hátha kijön valami best buy kártyaÉs, ha esetleg átállok Vistára?
-
válasz
asadasad22 #1929 üzenetére
Munky:
Bocsánat elírtam. HD2600XT-t akartam írni, nem PRO-t -
Locutus
veterán
A következő a probléma: nem tudom életre kelteni a tvoutot.
4tűs svideo kábelem van scarttal bedugva a tv-be, geforce6-on még ment. Most bedugom ezt a sapphire tvoutjába, elinditom a gépet. Az első ami feltűnik, hogy apró villódzások lesznek a TV képén néha.
Viszont a catalystból sehogyan sem tudok képet rakni a TV-re. Force tv detectionnal odarak egy tv ikont, enablezem clone módban, a monitoron felbontást vált, de a tv-n nem jelenik meg kép.
Ilyenkor mit kéne tenni? (cat 7.10 + vista 32bit) -
barnam_
nagyúr
válasz
Igen
(#1932) CPT.Pirk: Csak nálad, és a proci miatt. Attól mert nálad nem olyan eredményt ad, attól még másnál megfelelő. Nálam pl. alapon több mint 2x-ese a 7300GT-nek, pedig azt szét tuningoltam
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
A 3dmark 06 szerint a 2600pro-m Xt órajelén kevesebb pontot kap, mint egy húzott 7300GT, akkor miről is beszélünk? Az embereknek el kéne végre felejteni azt a szemetet.
(jobban szaggat nálam a 06, mint a 7300gt-vel...)
-
Sziasztok!
X1650XT-ről szeretnék válatani valamilyen HD2XXX-es kártyára. A 2600Pro-n gondolkodtam.
Szerintetek hozza azt a teljesítményt DX9-es játékoknál, mint az X1650XT? Vagy gyengébb, vagy erősebb? XP-t használok 2 X 1GB DDR2 RAM-mal és egy E6550-es procival.Előre is köszönöm a válasz(oka)t.
-
barnam_
nagyúr
válasz
asadasad22 #1926 üzenetére
Picit húzol rajta és jó lesz, ha nem 3DMark-okkal szoktál játszani
Amúgy +5k-ért nagyon megéri. -
aspirin47
csendes tag
Az FPS limit be lett kapcsolva, az 1.3-as Patch természetesen fent volt és AA 4*esre volt kapcsolva.
Nekem is ingadozott eléggé nagy kilengésekkel. Igaz még friss a gép és a BIOS-ban sincs semmi optimalizálva, minden AUTO özemmódon van... -
efegyke
tag
Hali srácok!
Lenne egy kérdésem.Nemsoká váltok agp-s VGA-t és vacillálok az 1950Pro/GT köszt meg a 2600 DDR3mas között.Szerintetek melyiket tudná kihajtani a gépem:Sempron 3400+2000@2600Mhz(kb. olyan gyors mint egy Athlon64 3700+)és van mellette 1.5 giga RAM?
-
ellington
tag
válasz
barnam_ #1913 üzenetére
pedig ma is adják ki a legújabb drivereket. egy srác írta sg crysis topicjába, hogy miután feltette kapott 10-15 fps-t, ennek akartam utánajárni. leszedtem a legújabbat, feltelepítettem, restart, és mikor újra bejött a vindóz, fel se ismerte a kártyát
szóval le is gyalultam és tettem vissza a 7.10et.
-
barnam_
nagyúr
Jó választás a 7600GT leváltására, bár a procid kevés lesz hozzá (attól függetlenül megéri, ha nem akarsz PCI-e-re váltani).
(#1911) beneszilo: Ha ráér szerda estig/csütörtökig, akkor lemérem. Furatátmérő, vagy a furatok távolsága érdekel (gyanítom utóbbi).
(#1912) ellington: Én nem próbáltam még 2600XT-vel, de szvsz felesleges. Anno Ati 9500 softmodhoz volt jó, mert könnyedén lehetett aktiválni a +4 pipát.
-
ellington
tag
omega drivert használ valaki?
-
beneszilo
tag
hello
tudja valaki hogy a pci-e-s sapphire hd2600xt ddr3-nak mennyi a pontos furatközép-távolsága? -
aspirin47
csendes tag
Üdv!
Most raktam össze egy új gépet:
Asus M2N-e
2*1 Gb Corsair RAM 800 MHz dual kit
az említett 2600Xt DDR4 -es ramokkal - Sapphire
5200+ os CPUFeltettem a COD2-őt és 1024*768-on futtattam DX9-en High beállításokkal. A kérdésem az lenne, hogy normális a 40 -50 közötti FPS vagy esetleg valamit kellene állítgatnom ( és most nem tuningra gondolok csak optimalizálásra) ?
Előre is köszönöm a válaszokat!
asp
-
barko
tag
Nektek nincs gond a Crysis-al? Mindjárt az elején a gépfegyveremnek csak a körvonala látszik, a pisztoly viszont jó. (Vagy ez lopakódós fegyver?) De van olyan hely ahol érdekes függőleges texturák jönnek be mintha az égből köteleket ersztenének le. Azonkívül jól néz ki, és1024*768-ban minden medium átlag 32, min. 17. De csak az első lövöldözésig próbáltam. Ja 7.10 Catalyst
-
barnam_
nagyúr
válasz
belaazallat #1904 üzenetére
Köszi!
A venticsatlakozóval én is szenvedtem egy kicsit, mire letudtam szedni... arra gondoltam, hogy Fanmate 2-vel szabályozom, de csak egyben jött le (az egész, a tüskéről), és kiderült hogy nem is megy bele a Fanmate csatlakozójába -
belaazallat
addikt
válasz
barnam_ #1865 üzenetére
"Az érdekelne még, hogy a Sapphire 2600XT DDR3 gyári hűtőjét mennyire könnyű leszedni? A ramokon lévő hőátadó cucc ragadni fog még, ha egyszer leszedem a hűtőt?"
Hali!
A hűtő könnyen leszedhető, a hővezetők is könnyen visszaragadnak, ami problémá lehet a ventilátor csatlakozó, azt csak segítséggel tudtam kiszedni a helyéből.
-
DeadMeat
nagyúr
-
Bögre
aktív tag
Nálam ilyen hibaüzenetet dob indításkor
-
Bögre
aktív tag
válasz
barnam_ #1881 üzenetére
köszi, megpróbáltam, de húztam egy kicsit az egeret és megfagyott, befeketedett.
Érdekes, nekem is feltűnt, hogy vannak órajelek amiket nem szeret a progi.
Szóval a GPU-t nem tudom feljebb húzni a memó elketyeg 900 on is, kérdés, hogy érdemes e
a lehető legmagasabb órajelen járatni(egyébként PRO -m van
)
ezt az atitraytoolt meglesem mindjart
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyaralás topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Anime filmek és sorozatok
- Gaming notebook topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Gumi és felni topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Ismét 128 és 256 GB-os memóriaszetteket villantott a G.Skill
- További aktív témák...
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- Új FULL HD webkamera + Számla
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest