- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fujifilm X
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
éN79
addikt
válasz
VaniliásRönk #1296 üzenetére
Elnézést. Valóban, hiába állítottam be túlhajtott órajeleket, a valós nem változott.
-
éN79
addikt
Nem tudom volt-e már, de a RivaTuner V2.05-ben már működik a tuning opció, elvileg, legalábbis az alkalmazás aktív.
-
Bögre
aktív tag
2600PRO OC tuning a max hőmérséklet a bench ideje alatt 66°C volt. Azt hiszem megy még feljebb....
-
diegho
nagyúr
celeronos témához annyit hogy ugyanaz a vga kártya egy 1700-as cerkával és 1000-es duronnal összehasonlítva a duronnal volt gyorsabb... amúgy 3 gigás p4 cerka elég vérszegény a mai kártyákhoz, a hd2600xt-hez már egy dupla magos proci kell hogy rendesen kihajtsa. mondjuk eddig csak dupla magosokkal raktam össze 2600pro/xt-ket, szóval egymagossal nem nagyon teszteltem de 7600gt-t raktam már össze több procival és már ott látszott hogy 3200+ egy mag vagy 3800+ 2 mag van alatta. persze celeron mellé is meg lehet venni a kártyát és később egy olcsó dupla magost bevágni alá és kész is van.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Na de emberek, mert most egy celeron van a gépében, az nem indokolja, hogy 2600pro/xt helyett mondjuk egy 2400xt-t vegyen, csak mert kicsi a proci. Azt lehet cserélni másikra később...
-
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Emberek, azért annyira nem vészes a helyzet, nekemsincs duplamagos procim, egy 3000+ om van, igaz 1800 helyett 2430MHz-en fut, hozzá 1,5G DDR1 ram, és vígan elvagyok. Persze biztos jobban menne egy gyorsabb, kétmagos proccal, de ez van, ezt kell szeretni...
-
misike83
csendes tag
Sziasztok!
Konfigom:
-CPU típusa: Intel Celeron D 336, 3100 MHz Prescott-256
-2gb ddr2 533 mhz memória
-420W-os tápegység
-Asus P5VDC-X AlaplapEbbe a konfigba szerintetek nyugodtan beletehetek egy Sapphire HD2600xt-t?
És lehet a mostani játékokkal nyomni ezzel a karival?
Előre is köszi.
-
misike83
csendes tag
x1650xt-nek sincs tápcsatija? Egy p4-es 3.1 ghz-es celeron procihoz milyen karit vegyek? van 2gb ddr2 ramom. HD2600Xt vagy x1650xt?
-
AMD Power
titán
World in Conflict tesztben 31 volt az átlagom. Ez most vagy rossz?
-
SteveButabi
csendes tag
Hi!
Olyan furcsaságot tapasztalok Sapphire 2600XT kártyámmal, hogy ha kiterjesztett asztalt hasnzálok (LCD TV miatt), akkor akadozik a film lejátszás. 720p-s MKV videot ha klón módban játszom le 30%-ra terhelo a taskmanager szerint a procit (X2 4000+ procim van, tehát az egyik magot 60%-ra terheli). Viszont kiterjesztett asztal módban 50%-ra, ami egy mag esetében 100%-ot jelent, és ezért akad a film. Ezt miért csinlja? valami ötlet a megszüntetésésre?
Köszi: Isti -
Mkill
aktív tag
Halli
2600Xt vásárolnék de nem tudok dönteni
SAPPHIRE HD2600XT 256MB HTD DDR3 Full PCIE GPU/Mem 800/1400 MHz 23eFT
HIS HD 2600XT IceQ Turbo 256MB GDDR3 PCIe GPU/Mem 830/1920MHz (Turbo) 29eFTHIS megéri a +6e-Ft
Létezik 2600XT VIVO?
Mkill
-
misike83
csendes tag
Hali!
a SAPPHIRE hd2600xt 512mb gddr3-as karit is össze kell kötni a táppal?
Ha igen akkor hogyan? -
Parlagfű
tag
hai. Szert tettem egy Sapphire HD2600xt-re, DDR3 as. Mire számitsak tuningban, és Atitool-t használjak, vagy valami mást?
-
Balus
tag
válasz
VaniliásRönk #1260 üzenetére
Egyetértek, de a mostani kártyámból nem sokmindent tudok kihozni. Na majd ha meglesz a 2600pro akkor fájhat a fejem...
-
Mops
tag
Sziasztok!
Tudja esetleg valaki, hogy a sapphire 2600pro ddr3 oc kártyákhoz mellékel-e a gyártó dvi-analóg átalakítót?
Megköszönném, ha egy ilyen vga tulajdonosa segítene, mivel holnap kapom meg a kártyám és nem szeretném, ha kellemetlen meglepetés érne. -
Balus
tag
VaniliásRönk: Tudom lehetne tuningolni, próbáltam a gyári hűtőjével, ment is 200 MHz-et tuninggal.de minek...
AGP-s tapasztalata van valakinek esetleg?
-
Xelo
addikt
2600XT helyett 2900PRO jön, így mégsem leszek gyakori látogatója a totyiknak.. nem tudom melyik smile illik ide:
vs
vs
-
éN79
addikt
Természetesen rá lehet kötni analóg csatis monitort, de asszem a dobozban én nem találtam ilyen dvi-analog átalakítót, bár szerintem ha volt korábbi nem túl régi ilyen kártyád, ahhoz adtak valószínüleg.
Balus: nem kizárt hogy van 512-es, de semmi jelentősége nincs, hogy 256 v 512, és ha a Sapphire is "csak" 256-os, akkor is azt venném, szvsz. nem ér többet a másik kari sem.
-
-AD4M-
tag
Hali!
Egy HD2600XT-t tervezek venni, és azt szeretném tudni, hogy rá lehet-e kötni hagyományos csatlakozós monitort? Mert ahogy néztem a karinak 2 DVI kimenete van.Köszi
-
éN79
addikt
A tápod teljesen rendben van, bírni fogja. Különbséget pedig annak ellenére is éreznél, hogy csak "GDDR2"-es ramokkal szereltek a kártyák.
A konfig is bírná, bár lehet itt már cpu limittel találnád magad szemben. A két említett kártya közül mindenképp az olcsóbbat venném, de ha közeli áron lenne DDR3-as, az lenne az igazi. -
Balus
tag
Hali!
Egy AGP-s kártya beruházását tervezem és a HD 2600PRO-ra esett a választásom. Az alaplapom egy A7V880 3000+ sempronos procival, ATI 9550 VGA. Ehhez kapcsolódóan lenne néhány kérdésem, hátha tud valaki segíteni.
1. Érdemes váltani? Fogja bírni a konfig?
2. Egy FSP350-es tápom van. Fogja bírni?A lenti két AGP-s kártyát találtam elfogadható árban, melyiket érdemes? Megéri az MSI a plusz 4000 HUF-ot?
HD2600PRO 512MB DDR2 TD Lite AGP - 21.361Ft
MSI - RX2600PRO-T2D256Z/D2 AGP - 25.448FtKöszi előre is a segítséget....
-
strebacom
senior tag
Cellcom ha kell valami én innen vásárolok:[link]
-
beneszilo
tag
köszi srácok
-
Bögre
aktív tag
Megjött a Sapphire 2600Pro oc -m
Milyen pilike doboza van
teszt később -
Clemi
veterán
válasz
Komplikato #1225 üzenetére
Komplikato: Köszi a választ, legalább te reagáltál a kérdésemre. Ezek szerint mindenki másnak tökéletes a TV kimenete, vagy senki nem használja.
A gondom nem az, hogy a TV képaránya más mint a monitoromé, (mert szerintem nagyjából ugyanaz) hanem először is a ccc-ben hiába állítom be az overscan-t, amint elindítok egy filmet, ez a dög kikapcsolja, és visszatolja a csuszkát alapra. Na most ettől kezdve a TV kimeneten kimenő jel nem kicsit laposabb lesz, mint kellene, vagyis már a sima megjelent kép is, ami ugyebár az asztalom kiterjesztése lenne lapított, vagyis alul felül fekete csík virít a TV-n, mintha átkapcsoltam volna 16:9-re, és persze az ezen megjelenő filmek ennek megfelelően magasságban össze vannak nyomva.
Ha visszaemlékszem, az X9600XT kártyámon ezt a gondot még nem ismertem. Aztán jött az X1600XT karim, aminél már jelentkezett ez a gond, de ha annak a jelét átállítottam M/NTSC-re, akkor megjegyezte az overscan-t, és a TV-n megjelnő mozi képe teljesen arányos volt. Most viszont a 2600-as kártyámon nem elég hogy az M/NTSC üzemmódban valami állat módon világosabb a TV-n megjelenő film (asszem a gamma legalább duplája lesz mint PAL módban), de mostmár sem PAL/B sem M/NTSC módban nem jegyzi meg a beállított overscant, vagyis lapos a kép.Ha valaki tud erre valami megoldást, esetleg registry beállítást, légyszi ossza meg velem.
Köszi
Ja és a ventillátorhangon vitatkozóknak: Az én kártyámnak nem hallani, hogy megy a ventije, vagy nem. Amúgy az előző kártyám Sapphire volt (nagyon elégedett voltam vele, most a nejem gépében figyel) de annak bizony kicsit hallani lehetett (lehet) a hangját.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
beneszilo #1242 üzenetére
AMD GPU CLOCK TOOL [link] -kicsit fapados, de tudja tuningolni kareszt vista alatt is. Órajelekre meg nemtudunk mit mondani, lehet h. 1 MHZ-et sem tudsz rajta húzni, de lehet hogy 150-et... szóval mondjuk 20MHz-enként léptetve nézd meg meddig bírja. (előbb utóbb kifog akadni, és vagy vpu recover visszateszi alapra, vagy kékhalál és reset, ekkor fogod megtudni a felső határt, érdemes ez alá belőnni kicsivel az órajelekt, aztán ha stabilnak érzed, akkor játszni vele, vagy/és tesztprogikat tolni, esetleg ha hibázik, szemetel a képre, akkor még lejebb kell kicsit venni...)
Mod: az értékeket külön- külön állítsd és alkalmazd, mert jön a harakiri, mondtam hogy fapados...
-
Sdi
addikt
válasz
VaniliásRönk #1240 üzenetére
Igen
beneszilo
Nekem Vista alatt még semmivel sem sikerült.
-
beneszilo
tag
hali
egy sapphire hd 2600xt gddr3-at milyen programmal célszerű tuningolni és milyen órajeleket szoktak bírni?(gyári hűtő van rajta) -
Sdi
addikt
válasz
VaniliásRönk #1240 üzenetére
A mútkor még egy NV-vel szemezgetett
-
Atter
csendes tag
Sziasztok!
Új gép vásárlása előtt állok és az lenne a kérdésem, hogy az alábbi két kártya közül melyiket ajánljátok:
MSI RX2600XT-T2D256EZ/D3
Sapphire Radeon HD 2600XT Ultimate 256MB DDR3 PCI-EUgye ezek passzív hűtésűek?!
Vagy valaki tudna ugyanebben a kategóriában jobbat ajánlani?Hol lehet megtudni, hogy melyik kártyához mit kapok a dobozban a kártya mellé?
-
VaniliásRönk
nagyúr
Hát igen, a VF900 sem halkabb mint a Sapphire saját hűtője, ha nem számítana nekem az a pár 10MHz tuning amit nyerek vele, akkor úgy sem lett volna érteleme felszerelni hogy itt állt a polcon...
Passzív cuccokat valahogy sose szerettem, még a HDD kerregését is szeretem hallani.
Az ASUS-nak állítólag szintén halk a hűtője. (de én nem veszek ANUS-t<- ezt a napokban olvastam, hatalmas
)
-
Alex123
senior tag
Ha le lehetne tiltani, már rég letiltottam volna...
Más ötlet???
- Alex -
(lásd az előző hozzá-kérdéseimet is) -
Locutus
veterán
Kérdés: mi a különbség a dd2-3-4 memóriákkal szerelt darabok között?
egy 256mb-os ddr2 pro-t néztem ki, az most sokkal rosszabb mint a ddr3-as, vagy a ddr4-es xt? -
éN79
addikt
válasz
VaniliásRönk #1223 üzenetére
Nekem az volt a döbbenetes benne, hogy a VF700 5V-on járatva számomra hangosabbnak tűnt. A 8800GTS-eken van kb. ilyen halk alapjáraton, de a kettő mérete össze se hasonlítható. Vajon a többi gyártó hűtője is ilyen korrekt? Nem bántam meg hogy nem passzív Gigát választottam.
-
Komplikato
veterán
Nem tudom a választ bevallom őszintén, de azért okozhat problémát az, hogy ...
A tévénél a tévéadások az Overscan miatt igaziból kilógnak, kétoldalt jhobban, alul felül picit.
A TV képaránya 3:2, a monitoroknak 4:3, a 17-es TFT-nek 5:4, az állítólagos szélásvásznú filmeknek 16:9 (de igazából nem annyi!), a wide monitoroknak meg 16:10. Szerintem ez is közrejátszhat. -
Komplikato
veterán
válasz
SteveButabi #1207 üzenetére
Alapból egyszerre 3 megjelenítő kezelésére spéci kártyák képesek (Pl. Matrox Parhelia drágábbik verzió, de van G200/G400-ból is 3-4 kimenetes), valamint a két GPU-s Radeon kártyák tudnak 4 kimenetet kezelni. Ha ATI kártyád van, akkor a következő képpen tudsz 3 vagy 4 monitort használni:
1.) Beteszed egy integrált ATI-s lapba, telepítgetés és a Surround View engedélyezése után mehet a sok monitor ...
2.) Beteszel CF-be még egy ugyanolyan Radeont, ehhez persze kell CF lap és még egy ugyanolyan kártya.
3.) Veszel egy két GPU-s X1600, X1650XT, X1950Pro vagy HD2600XT kártyát (elég drága)
4.) Veszel egy PCI-os vagy 1x-es PCIe VGA-t ami Radeon (X1300/X1550-ből van, elég rága 22-24K) -
VaniliásRönk
nagyúr
Valaki próbált már 2600Pro DDR3-ra XT BIOS-t tenni? XpertVision-höz van neten, Sapphire-hez meg tudok adni én is.
ATi Flash erre található.
-
Alex123
senior tag
Sziasztok!
Csak nem sikerül teljesen...
Segítsen valaki!!!
Format c, majd install win xp sp2 hun, kártyára dugott monitorral...(bios-ban átállítva alaplapi vga-ról first-re a pci-e slot...)
Telepítés után install .NET 2.0, majd Catalyst 7.10
Namost elindult, ismeretlen eszközök 2db az eszk.kezelőben 1pci és egy vga - gyanítom, hogy az alaplapi vgat-nem telepítette...
kép van de csak 4x-esen megy a pci-e port...Találtam egy külföldi oldalon leírást az alaplapomhoz (Foxconn 3GTLA560A) de nem értek angol segítsen Valaki!!!
PCI Express x16 Support (only for 915G/P/PL7MH series)
· Supports 4 GB/sec (8 GB/sec concurrent) bandwidth
· Low power consumption and power management featuresExpansion Slots
· Three PCI slots
· One PCI Express x16 Graphics slot (only for 915G/P/PL7MH series)PCI Express Slot
PCI Express will offer the following design advantages over the PCI and AGP
interface:
-Compatible with existing PCI drivers and software and Operating Systems.
-High Bandwidth per Pin. Low overhead. Low latency.
-PCI Express supports a raw bit-rate of 2.5 Gb/s on the data pins. This
results in a real bandwidth per pair of 250 MB/s.
-A point to point connection, allows each device to have a dedicated connection
without sharing bandwidth.
-Ability to comprehend different data structure.
-Low power consumption and power management featuresWARNING
If a performance graphics card was installed into 16X PCI Express slot,
2 x 12 pin power supply was strongly recommended.Note
To install the system with an add-on PCI Express VGA card, please make
sure to install the driver of the add-on PCI Express VGA card before you
install the onboard VGA driver. If the onboard VGA dirver has already been
installed prior to installing the add-on PCI Express VGA card, the system
will automatically set the onboard VGA as the primary graphics adapter. In
this case, if you want to install the add-on PCI Express VGA card, you need
to remove the onboard VGA driver first, and then install the add-on PCI
Express VGA card and its driver.Bios settings;
vPCI Express Root Port Func
Press <Enter> to set the items of PCI Express root port function.vPCI Express Port 1
This option is used to enable or disable PCI Express port 1/2/3. The available
setting values are: Auto, Enabled, Disabled.vPCI-E Compliancy Mode
This option is used to select the PCI Express compliancy mode version. The
available setting values are: v1.0a, v1.0.
***********************************************************************fontos lennea segítség, mert már szétsz* magam...
Előre is Thx!
- Alex -
-
éN79
addikt
Nos, én is kipróbáltam egy ilyen 2600 XT-t a Sapphire istállójából, és mondhatom tényleg nagyon halk, ez dícséretes nagyon, ráadásul 3dm06 alatt is kb. csak 60 fok volt a nagyon nagyon max.
-
Clemi
veterán
Srácok a TV kimenet képarányára van valakinek ötlete? Részletesen leírtam a bajom a 1185-ben.
-
szatyi85
csendes tag
Rájöttem mi okozta a problémát: Asus GamerOSD vagy/és Smart Doctor.
Mindkettőt leszedtem és nincs több restart.Úgytűnik vigyázni kell velük.
-
szatyi85
csendes tag
Nemrég vettem egy Asus 2600XT DDR3-at. Már kezdtem csodálkozni, hogy telejesen simán megy minden, gond nélkül beüzemel a kártya, stabil is meg minden. Pár napja azért kiderült, hogy azért nem lehet minden teljesen rendben. Az történik, hogy ha elindul a Windows és még nem áll fel teljesen(antivirus, videokaris progik töltődnek be), bármit próbálok csinálni, a gép újraindul. De ha megvárom azt a pár másodpercet, hogy szépen betöltődjenek, utána semmi gond nincs. Pedig néha napokig nem kapcsolom ki a gépet és közben semmi probléma.
Szóval kissé aggasztó, de inkább tűröm, minthogy visszapostázzam és utána heteket várjak, hogy küldjenek egy másikat!
-
Clemi
veterán
válasz
CPT.Pirk #1213 üzenetére
Hát azon hogy AA nélkül mennyire nagy a külömbség, meg hogy mennyivel rondább minden elvitatkozgathatnánk itt egész este, de nem sok értelme lenne. Megint végigjátszottam, és ki-be kapcsolgattam a az AA-t és a 4X-et kipróbáltam. Az igaz, hogy a levegőben belógó vezetékek rondábbak, mivel egy kicsit fűrészfogasak. Menetközben direkt megálltam, alaposan szemügyre vettem mindent, ki-be kapcsolgattam az AA-t, de azon a néhány vezetéken kívül (amit egyébként eddig nem is figyeltem) egyszerűen nem találtam semmit aminek a látványa változott volna. Igaz nekem 19"-os CRT monitorom van, és LCD-n lehet hogy van külümbség.
-
Clemi
veterán
Nos kipróbáltam a COD4 demót bekapcsolt 2XAA-val, a látványon semmi észrevehető javulást nem láttam, viszont a sebesség rendesen visszaesett a felére.
Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
929, 46156, 10, 29, 20.127
703, 29261, 19, 32, 24.025 -
luci
aktív tag
Hi all !
Nos nekem specko asus driver van fent így nem pontosan úgy találhatóak benne a fájlok mint a catalyst-be !
Valaki tudott csinálni ilyen driverrel 3dmark-ot ?
-ezen kivűl más problémám nincs a karival ,nekem megérte a csere x1600xt -ről pici ráfizetéssel ,de azért mégis kiváncsi lennék mit mondanak a pontok -
diegho
nagyúr
-
SteveButabi
csendes tag
Hi!
2(4/6)00Xt/pro kártyák közül van olyan, amin EGYSZERRE tudok 3 képernyőt nézni? TV (Tv-Out), LCD TV (hdmi 5.1-es hanggal), monitor DVI/D-SUB(lehetőleg mindkettőre legyen lehetőség átalakítóval). Xpertvision, Sapphire képes erre, vagy csak egyszerre 2-t tudok nézni az adott lehetőségek közül(ilyennel már találkoztam valami 2400xt leírásban, illetve 2400pro esetén ha hdmi-re ment a jel, akkor a többi port le lett zárva)! Válaszokat sűrgőssen várnék, mert holnap készülök megvenni! Köszi!
-
ellington
tag
#1170? sapphire kártyám van.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Ez az UT3 ugyanolyan sz@r ugra-bugra mint a többi, de kegyetlen jól néz ki, 4-es textúrarészletességgel csak néha-néha akad meg egy tizedmásodpercre, de absz. játszható 1280x1024-ben. (pedig én a falra mászok ha nagyon rángat a cucc
)
-
Clemi
veterán
1185-re légyszi valaki, fontos lenne
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen autót vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged