- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
radírfej
senior tag
sziasztok birtokomba került egy AGP-s sapphire hd2600xt.
úgy látom, hogy a AGP fordításért felelős (talán "relatio") chip-en nincs hűtőborda... ez normális? érdemes kiegészítő hűtést feltennem?
-
radírfej
senior tag
válasz
tzsolesz #13091 üzenetére
persze némileg lassabb a 256-os verzió, de nem 40%-os a difi, mint árban... szóval nem nagyon van ennél a karinál jobb vétel mostanság.
és szerintem 1280-ig elég is lesz még egy darabig, felvállalva, hogy imitt amott a memó mennyisége miatt némileg (10%?) visszafogottabb a rendszer...
mod: különben a ph-s tesztben is csak 256-os volt a HD3850, így maradt alul, kb 85%-át hozva átlagban a 4670-nek...
-
radírfej
senior tag
válasz
tzsolesz #13089 üzenetére
az ár határozza meg, hogy akkor egy kártya a maga kategóriájában hogyan is.
a hd3850 a ph-s teszt alapján kb 85-90%- át hozza a 4670-nek. tehát ha több mint 10%-al olcsóbb akkor már jobb vétel.
ár érték szempontjából. én is hd4670-et akartam, csak az most 18-20k.
a 256-os msi hd3850 meg 14k. így már nem kérdés ár érték arányban melyik a jobb (persze egyel régebbi generáció, nagyobb fogyasztás, méret, melegedés...)
-
radírfej
senior tag
válasz
barnam_ #13062 üzenetére
hol volt annyiért újonan.
égész durva ár. msi-t láttam 14 ért iponba, az oc verzió, gondolkodok is rajta. égész durva ár. msi-t láttam 14.
de hogy on is legyek, GEARS OF WAR 1280*1024, xp alatt dx9 max grafikán.
had2600xt-vel abszolute játszhaó min fps 25 átlagban 40-45.
szóval végül is ez is elég...
-
radírfej
senior tag
válasz
empir3 #13056 üzenetére
az újraindulásnak van néhány tipkus oka:
- memóriahiba
- halódó vagy rossz alaplap
- driver gubanc, ami megfejeti az oprendszert
ebből az első kettő kiszűrhető könnyen, aharmasik már picit nehezebb, legózni kell.
a 70 fok sok, de mondjuk 100-ig még simán rendben van.
különben rivatuner monitorozo progi, vagy éppen egy rhtbl elég hogy ellenőrizd a vga-t, hoyg túlmelegszik e.
-
radírfej
senior tag
ismét visszatértem a hd2600xt táborba egy 256gdr3-as HIS kártyával. kemény 7500 forintért sikerült megvennem, amabból az olcsó iponos szériából származik.
egyenlőre nem raktam hozzá új drivert, mostmár megvárom 10-est aztán hajrá, UT3, GoW, Warhead lesz az étlapon, és hogy ennyi nyalóka után kicsit egyek is, az Oblivion kiegészítőjével visszatérek a fantáziakonyhához!
amit észrevettem, hogy pista alatt jó 10-15% ot javult a cucc a 6-8 hónappal ezelőttihez képest, legalábbis FEAR alatt.
köszönöm, hogy megoszthattam.
-
radírfej
senior tag
válasz
fagy53 #11232 üzenetére
ez nagyon korrekt ötlet, ami a ventilátor beljebb helyezését illeti, távtartónak mit használtál?
gumibakokat? még elnyelne a rezonanciából is.
én oldalfalról hűtöttem a passzív gigát, 9cm-es coolink-el 1300-on, de még így is épphogy elég volt.
a sapphire gyári hűtését most nem kell támogatni, de akarok mellé még egyet, így viszont már nem árt megint az oldalventit bevetni.
-
radírfej
senior tag
válasz
HartgeH3-2.8 #5322 üzenetére
hello, Neked is BUÉK!
egy vga-t akkor érdemes megvenni, ha megfelelő az ár érték viszonya, és ha megfelel a kivánt feladatokat. a HD 2600 széria "média" képességei kiemelkedően jók, és a legtöbb új játékban élsimitás nélkül max grafikán akadásmentes játékélményt biztosít átlagos tft felbontásokban.
a 7600GT nem ellenfelea HD 2600 szériának, egyel korábbi generáció ugyanis. az igazi ellenfél a 8600GT sorozat, az alapórajeles 8600GT-nél jobb is.
ha elolvasod az első hsz-t akkor látod a kártya specifikációit, azaz valóban dx10-es a kártya és valóban képses HD-t hardveresen gyorsítani minimális CPU terhelést biztosítva.
a ddr4 es változatokat nem éredemes venni, kivéve ha nagyon jó áron jutsz hozzá, mert gyakorlatban alig (5-10%) gyorsabbak, mint a gdr3-as verziók. ebből az is következik, hogy a kártyát nem a memórisávszélesség, a memóriák sebessége fogja vissza, hanem a gpu felépítéséből következően jönnek ki bizonyos esetekben a hátrányok. ergo a 700mhz es memóriaórajel a gdr3-as verzónál elfogadható.
a sapphire tidtommal nem ír külön drivereket, hanem a hivatalos catalyst ami ajánlott. azokkal sincs több baj, mit a forceware-okkal.
minden kérdésedre a válszt nagyjából 10X kitárgyalták/uk a topikban, légyszives használd a kersőt.
-
radírfej
senior tag
válasz
phallos #4439 üzenetére
a probléma, hogy még nem jelent meg service pack vista-hoz.
különben vista home premium 64 bit. a kártya tökéletesen muzsikált, company of heroes-t toltam végig full garfon 1280-ban élsimítás nélkül.
se videolejátszásnál, se úgy általában 2d-nél semmilyen probléma nem volt tapasztalható.
-
radírfej
senior tag
képzeljétek mi történt, meghalt a spphire kártyán a venti...
pontosabban nem a venti, hanem a kártya nem ad naftát szegény kis pörgőnek.
holnap megy vissza gariba. kiváncsi vagyok miva.
-
radírfej
senior tag
válasz
HUNNIA1920 #3826 üzenetére
esetleg vindóz telepítőt is használhatsz a művelethez... biztos, ami biztos.
-
radírfej
senior tag
válasz
HUNNIA1920 #3823 üzenetére
na... egyáltalán nincs ebben semmi különös, hogy ha két operációs rendszert teszel egy helyre, akkor gubancok vannak. ismered a mondást: "két dudás egy csárdában...".
most fenn volt az nvidia driver, vagy nem? "szerintem nem" kifejezés nagyjából azt takarja, hogy fogalmad sincs. mindenesetre -és itt jön a lényeg- azt javaslom, hogy nyúljunk vissza egy klasszikus megoldáshoz:1. partició törtöl mindenféle vindóziostúl, nvida driverestűl, meg úgy általában
2. telepítsünk friss, ropogós vindózt, friss ropogós particiónkra
3. telepítsük az alaplap drivereit
4. telepítsük a vga drivert
5. telepítsünk egy vagy két tesztprogramot, kedvenc játékunkat és
6. teszteljünkha ez után is gondok lesznek, akkor már legalább a keresés iránya egyértelmű lesz, plusz lesz egy használható vindózod.
-
radírfej
senior tag
válasz
HUNNIA1920 #3814 üzenetére
egy partición két win... hm, Te igazi hazárdjátékos vagy!
-
-
radírfej
senior tag
válasz
-Deejay- #1588 üzenetére
azért azt nem szabad elfelejteni, hogy milyen beállítások mellett tesztelt a ph. ez a kártya nem az élsimítások nagymestre, de van olyan oldala, ahol nagyon domborít.
ár/érték arányban kitünő vétel, talán "picivel" jobb mint a 8600gt... és igen, a driverek hatására van némi változás, bár egyenlőre inkább jelzésértékű, legalábbis az én személyes tapasztalataim alapján (HL2, Call of Juarez, Oblivion, FEAR).
CS source alatt nem okozna csalódást... de ott a 8600GT is jól teljesít, mindkettő kártya átlagos felbontás mellett jól szuperálna.
-
-
radírfej
senior tag
válasz
Silverr #1451 üzenetére
valószínűleg nem lesz ez örökzöld téma, mégha annak is néz ki...
a két kártya viszonya azért bonyolultabb, annál a kijelentésénél, hogy élsimítás nélkül a hd2600xt a 1950pro nyomában jár...
a történethez hozzátartozik, hogy van olyan alkalmazás(és felbontás) , ahol jobb, mint a korábbi házverseny győztese. pl TDU.. aztán van, ahol nagyon kikap...
de, hd2600xt
pro:
- olcsóbb
- kisebb
- jóval kisebb fogyasztású
- a gyári hűtési megoldás halkabb a legtöbb esetben (sapphire, his, ill a passzív változatok)
- fejlettebb "média" képességek
- a dx10 miatt időtálóbb megoldás (persze, persze, 5 meg 8 FPS...)
- az újabb driverekel folyamatosan javuló teljesítmény...
- olcsóbbkontra:
- dx9-es game-k többségében jelenleg alulmarad, különöen élsimítássalezek alapján döntsd el, hogy.
-
radírfej
senior tag
-
radírfej
senior tag
válasz
BenceShearer #1388 üzenetére
ez az ami a sapphire-nél nincs... bios támogatás. gigabyte, msi, asus, a nagyobb gyártók mind mind win alól flashelő progikat és bios-támogatást nyújtanak.
-
radírfej
senior tag
válasz
DeadMeat #1384 üzenetére
AMD gpu clock tool progival lehet tuningolni... bár nálam 10 indításból olyan 7szer indul el a program. ha elindul, akkor viszint teljesen jól működik.
amit sikerült kihoznom a sapphire gdr3-as xt-ből, az 857/762. e felett kellemes fekete képernyő fogad...
ami érdekes, hogy tök mindegy a kártya hőmérséklete, nem befolyásolja az eredményeket. régi zalmi passzív szendvicshűtővel alapon 60 fok körüli, terhelve 110 fok... tuning ugyanaz, mint ha gyári hűtéssel 52 ill. 68 lenne a dolog, sőt, most a zalmi mellé beálított 9-es ventivel már 40 fok üresjáratban, terheleve 55... de eredmények nem változtak.
-
radírfej
senior tag
válasz
VaniliásRönk #1314 üzenetére
meg tudom erősíteni... nagyon olcsón egy stabil lap, tuningra is alkalmas, kétkártyás rendszer, későbbi procibővíthetőség mellette szól még...(viszont van egy két ostoba hibája is, ami persze egy átlag usert nem zavar, de akkor is.)
de hogy a témához is szóljak... kipróbáltam az unreal3 bétademo-nak titulált verzióját, és nagyon elégedetten nyugtáztam, hogy a kártya teljesítménye megfelelő ott is. 1280*1024-ben maxon kényelesen 25fp-s felett.
igazán szerintem kell még kb 3-4 hónap, hogy igazán jó driverek jöjjenek ki, ennek megfelelően remélem a kártya teljesítménye még fél évig elegendő lesz élsimítások nélkül az újabb játékokban is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest