Hirdetés

2014. szeptember 23., kedd

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  AMD Catalyst™ driverek topikja (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#27751) wwenigma válasza Dtomka (#27749) üzenetére


wwenigma
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

[link] :U

Egyébként nem tapasztaltam semmi problémát vele, mukodik...

http://evaper.info - Magyar eVaper Elektromos cigaretta fórum / apróhirdetés / chat | -- Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd

(#27752) Out válasza Dtomka (#27749) üzenetére


Out
(PH! addikt)

Szerintem már rég leáldozott a moddolt driverek ideje és csak az rak fel olyat, akinél az eredeti driver valami hiba miatt nem működik rendesen. Emlékszem régen én is használtam OMEGA drivereket valamelyik kártyámhoz, mert más driverrel hibásan működött a kártya.

Nálam az az érdekes helyzet állt elő, hogy a 13.12-es driver óta az ÖSSZES 14.x-es driver-rel kékhalálom volt, de a "nem hivatalos" 14.8-al (ami az info file szerint tartalmazza az APU-kat és a DVGA-kat is) ami nem is DVGA-khoz van szerinted, azzal még nem volt semmi problémám.

Commodore Plus/4 --- The home computer with built-in professional software

(#27753) Picturemaker válasza Out (#27752) üzenetére


Picturemaker
(őstag)

Rosszul csinálsz valamit. Tessék hibát generálni azzal a driverrel is. A többi dVGA-hoz valót meg rosszul raktad fel! Te vagy a hibás! :DDD

A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!

(#27754) Out válasza Picturemaker (#27753) üzenetére


Out
(PH! addikt)

Igen, tudom, minden eredeti AMD driver jól van megírva, de a videókártya gyártók nem veszik figyelembe az AMD előírásait amikor egy kártyát legyártanak és ez okozza a problémákat. Hihető? :F

Commodore Plus/4 --- The home computer with built-in professional software

(#27755) Coccolino_O


Coccolino_O
(senior tag)

Sziasztok!

Olyat kérdeznék, hogy miért van az, hogy a driver R7 200-nak ismeri fel a videokártyámat, amikor valójában a gépemben HD 7770 van? Eléggé furcsállom, hiszen a jó drivert töltöttem le hozzá a hivatalos weboldalról. Van valami ötletetek? Köszi. :)

The only thing achieved in life without effort is failure.

(#27756) StSanya


StSanya
(senior tag)

Nah, kíváncsivá tettetek, ki kéne próbálnom ezt a 14.8-as APU drivert... Csak olyan stabil nálam a 14.4-es, eddig talán ez a legstabilabb...

Szerk: Majd elfelejtettem; pedig ez a 14.4-es szivatott a rossz AHCI driverrel először... :DDD

[ Szerkesztve ]

"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."

(#27757) Out válasza StSanya (#27756) üzenetére


Out
(PH! addikt)

Ha stabil a 14.4-es akkor szerintem ne cseréld le a bizonytalan és nem hivatalos 14.8-ra, csak ha APU-d van.

Commodore Plus/4 --- The home computer with built-in professional software

(#27758) Picturemaker válasza StSanya (#27756) üzenetére


Picturemaker
(őstag)

Csatlakozom Out véleményéhez. Ha most jól megy, akkor ne piszkáld, mert ha az új nem jó nálad és visszateszed a régit, semmi nem garantálja, hogy megint jó lesz.

A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!

(#27759) zsizsef válasza irhejja (#27750) üzenetére


zsizsef
(tag)

Ha APU-hoz van, miért nincs tiltva a DVGA?

(#27760) irhejja válasza zsizsef (#27759) üzenetére


irhejja
(lelkes újonc)

Ezt tudod értelmezni: "AMD Catalyst™ Software for AMD Desktop APUs" ?

Lehet, hogy nincs tiltva, hogy miért azt nem tudom, de, hogy ez nem hivatalos VGA driver az 100%, kár ezen vitatkozni. Amúgy szerintem sokkal érdekesebb kérdés az, hogy miért nem jelenik meg a VGA rész alatt? Mert ott még ugyanúgy 14.4 és 14.7 Beta van... Nyilván azért, mert nem 100% a driver (már ami a VGA részt illeti).

(#27761) InfiniteReality válasza irhejja (#27760) üzenetére


InfiniteReality
(őstag)

Pont ezt pedzegettem én is az előbb, de "lehurrogtak", hogy a 14.8 hivatalos, mert a Google megtalálja az AMD oldalán.
Számomra is ez volt furcsa, hogyha van tényleg újabb, miért a 14.4 van még mindig kint?

http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

(#27762) Abu85 válasza Picturemaker (#27738) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ha a hiba egy driver verzióig áll fent, akkor gyanús, hogy nem hardveres az oka. Ha már jó ideje fennáll, és másnál sehogy sem jelentkezik, akkor az valószínűleg hardveres lesz.

A helyzet az, hogy a netezés abból a szempontból nagyobb terhelés, hogy a GPU néha felvált max órajelre és vissza. Rövid időn belül ez a hibás kártyákat kifekteti. Ezért van a gépi teszteknél egy olyan program, amely maxra és minimumra kényszeríti az órajelet folyamatosan. A kártyák számára nem a 3D, a legnagyobb terhelés, hanem az órajel- és feszültségváltás.

Próbáld ki a Mantlet egy jó kártyával. Nekem semmi gondom nincs vele.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#27763) katt777 válasza Abu85 (#27722) üzenetére


katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

De hát úgy adták ki, hogy APU ÉS desktop!!! :Y Ha meg a 7870-em egy "APU" meghajtóval megy rendben, akkor azt fogom használni. :P :DDD Ráadásul, ahogy elnézem, másnál is bevált.

Tehát mégis úgy készülnek az AMD meghajtók, hogy Inteles lapokon ne menjenek rendben? :F :( Nyilván a VGA-drivernek kellene lekezelnie a dolgot, nem az alaplapgyártóknak kitalálni, hogy milyen VGA kerül majd a gépbe. :(( Végül is, utólag legalább megtették.

Jó kis AB-rel és fix profillal nem ugrál sem az órajel, sem a fesz sehova, és minden királyul fut (lehet netezni, videózni, TV-zni), ergo az is kapitális baromság az AMD részéről, hogy a driver folyton felb.ssza ezeket, mert semmi szükség rá. :P Persze, marketingszempontból érthető, hiszen hamarabb tönkremennek a kártyák, így a user jóval előbb vesz másikat, mint e "szolgáltatás" nélkül. :C

Mantle nálam a 3-4. meghajtóval Thief-ben simán szétesett, de DX-ben amúgy is gyorsabb.

Picturemaker: Az ATi egy minőségi szintet jelentett, az AMD meg nem. A tiszta drivertelepítés mindig ajánlott, főleg, hogy a frissítésekkel egyre lassabb lesz a megjelenítés, még ha "szabályosan" csinálod is.
Ha az órajel-ugrálás a probléma, akkor AB.

Out: Pontosan. :K Amúgy meg user error minden.

wwenigma. Játékok esetében a problémát gyakran a Steam és társai okozzák, vagy éppen a szerverek. Én teszteltem jó pár játékot offline-osítva, vagy anno NoDVD fixekkel, és gond nélkül futottak, amikor más nem fért hozzá a gépemhez, vagy éppen nem kellett folyton a lemezt tekergetnie, hátha az elmúlt 5 percben illegálissá vált a játék.

irhejja: Tényleg remek minden ilyen "nem tapasztaltam hibát"-hsz, azon ismeretek teljes hiányában, hogy mire és hogyan használtál és milyen gépet. :C Nem mindegy, hogy egy C3-at tolsz fullban, vagy egy Quake 2-t full CPU-limittel, stb.

Dtomka: Azt hol nem fogtad föl, hogy a legtöbb user éppen, hogy tiszta telepítéssel is kipróbálja a meghajtót, mielőtt rájönne, hogy úgy is valami gond van.

[ Szerkesztve ]

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#27764) Abu85 válasza katt777 (#27763) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem. Úgy adták ki, hogy Desktop APUs. Ami az asztali piacra szánt APU-kat jelenti. De nyilván ez már szövegértelmezés kérdése. Hazánk ebben nem áll jó helyen sajnos. :(

Nem szabványos energiagazdálkodási sémákra nem lehet készülni. Ezt az alaplap gyártójának kell kezelnie. A grafikus driver maximum workarounddal állhat elő.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#27765) Dtomka válasza katt777 (#27763) üzenetére


Dtomka
(őstag)

Én a 14.7RC3-at használom, mert intel CPU-m van. Akik feltették a 14.8 at még nincs probléma, (ne is legyen én azt kívánom nekik) de ha lesz akkor megint elindul a sírás...

Kiváncsi vok, ha megjelennek az R9 3xx vga-k akkor a Catalyst milyen számozást fog kapni?15.0?:)

(#27766) katt777 válasza Abu85 (#27764) üzenetére


katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Értem, mit jelent a "Desktop APU", de már Guru 3D-n írták, hogy jó "discrete" VGA-khoz is. Az mondjuk, a piaci politikájukat ismerve, szerintem egyáltalán nem áll távol az AMD-től, hogy csak APU-ra adjanak ki hibátlan meghajtót. :DDD Amíg viszont ez nem tér el a VGA-kétól, addig a szemfüles user vígan és elégedetten használja a kimondott "discrete" kártyákhoz kiadott bugcsomagok után. :C :R Én legalábbis tudok élni azzal, hogy restartkor kapok egy illesztőhibát, aztán tökéletesen megy minden, még az előző béta és whql verziókban egyaránt bugos acc. video is.

Nem, a drivernek kellene felismernie, ha vmi nem szabványos, és ez esetben nem használnia. Én tudom, mit tegyek, te is, de egy átlag usertől nem várható el, ő csak a hibát fogja látni.

Dtomka: A számozástól egyik driver sem lesz jó vagy rossz. ;)

[ Szerkesztve ]

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#27767) Abu85 válasza katt777 (#27766) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az asztali piacon megjelent Kaveri, Richland, Trinity, Llano, Kabini és Brazos rendszereket.

Nem. A driver nem kap ahhoz információt, hogy ezeket felismerje.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#27768) katt777 válasza Abu85 (#27767) üzenetére


katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Mint mondtam: nekem az számít, hogy minden működik vele, és ahogy nézem, másnak is. Kíváncsi vagyok, hogy ha majd lesz "desktop desktop" meghajtó, azzal mi gondok jönnek elő. ;] Én tutira rögtön megnézem a videólejátszás gyorsítását.
Valami infót csak kap, ha besz.rik tőle. :N :DDD Na, erre kéne felkészíteni. ;)

[ Szerkesztve ]

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#27769) irhejja válasza katt777 (#27763) üzenetére


irhejja
(lelkes újonc)

Kicsit nehéz is lenne felsorolni, hogy az utóbbi 5-7 év alatt, hogy alakult a konfigom mivel folyamatos fejlesztés alatt állt, volt Intel platform, most AMD, stb. amúgy a mostani gépem a profilomon látható.

A gépet játékra és egyéb "mezei" dolgokra használom, filmezés, zene, net, stb. Játék alatt nyilvánvalóan Quake 2 :C

Amúgy annyira nem értek hozzá, de az egyik fő téma itt az energiagazdálkodási opciók által fellépő hibák voltak. Mi köze ehhez annak, hogy Crysis 3-at játszom vagy Quake 2-t?

Annak idején remegő kézzel vettem meg az első Radeon videokártyát, mert mindenhol ment a hiszti, hogy mennyire használhatatlanok a driverek... azóta sem tértem vissza nVidia-ra és sosem tapasztaltam hibát. Ezt még mindig tartom.

[ Szerkesztve ]

(#27770) Zsébernardo


Zsébernardo
(senior tag)

AMD Catalyst 14.8 WHQL (14.201.1008 August 12) drivert használom. Miért is?... mert más nincs! A 14.4 WHQL-t nem telepítem fel, mert a random böngésző fagyásokat, újraindulásokat nem vagyok képes elfogadni. Az R9 285 videókártyához kiadtak AMD oldalon is hozáférhető drivert, akkor egy WHQL-t is összeollózhattak volna... ha már a Guru3D képes volt erre. A HD7850 csak a Guru3D 14.4 WHQL (Március 27-i Catalyst csomaggal) volt képes Battlefield 4-ben a MANTLE API használatára és előtte a 14.1 WHQL, ami szintén kazán üzemmódban képes volt a kártyát melegiteni... teljesitményben meg nem volt előrelépés a 13.12 WHQL (13.9 WHQL) driverekkel szemben. Ez már történelem, ahogy az is mikor volt utoljára AMD Catalyst kiadva. :D Azóta zöld oldalon jópár Nvidia driver kijőtt, és még az előző driverek teljesitményéhez is sokat hozzáadtak. Itt most nem 2-3 +FPS-t kaptak és ettől melegedő kártyákat, hanem szintiszta erőt minden Nvidia kártyatulajnak válaszolva a MANTLE kihivásra. :(((

[ Szerkesztve ]

(#27771) CJ4567 válasza wwenigma (#27748) üzenetére


CJ4567
(fanatikus tag)

Én nekem mindig is Nvidia kártyám volt, ez a második(passzív 4550, és a mostani 4670) AMD-m, úgyhogy kettős ügynök kettő jelen :DDD

Más: két problémám van: egyik hogy SEHOL nincs a Catalystban nálam GPU skálázódás.
Második: nem egy helyen láttam a GPU Accelerated Coverterter résznél hogy ott van konvertáló, nálam csak egy pipa van, miért?

[ Szerkesztve ]

Battlelog nevem: ACatKilledYou | Intel Core 2 Duo E8400 Coming soon...

(#27772) Zsébernardo válasza CJ4567 (#27771) üzenetére


Zsébernardo
(senior tag)

Hiányosan telepitett Catalyst elavulást jelent. A driver és a videókártya generációban nem egyezik, ezért néhány funkció tiltásra kerül. A HD4670 mellé egy régebbi 9.7 vagy 11.10 driver az ajánlott. [link]

[ Szerkesztve ]

(#27773) Pacy válasza Zsébernardo (#27744) üzenetére


Pacy
(tag)

Dvi lehetőségem van még. Driverben természetesen a monitor az elsődleges. A prociban lévő hd4600 letiltva uefiben. Soha nem volt még gondom a driverekkel előző kártyákkal. Ez úgy tűnik kifog rajtam.
Szerk: Azt elfelejtettem hozzá tenni hogy pl 14.6, 14.7rc3, 14.8 driver telepítésnel azt írja a végén hogy figyelmeztetések jelentek meg. Megtekintéséhez nézzem meg a napló filet. Abban meg nincs semmi. :F

[ Szerkesztve ]

Asus Maximus VII Ranger / 4790k + Alpenföhn K2 / Kingston Hyperx 1600Mhz 2x4 Gb + Kingmax Hercules 1600Mhz 2x2 Gb / Samsung 840 evo/ Sapphire r9 290 Tri-x/ Corsair tx 650 v2 / CoolerMaster 690 III / Dell U2312HM

(#27774) CJ4567 válasza Zsébernardo (#27772) üzenetére


CJ4567
(fanatikus tag)

Nem fognak újabb játékok parázni hogy hoppá régebbi a drivered?

Battlelog nevem: ACatKilledYou | Intel Core 2 Duo E8400 Coming soon...

(#27775) Zsébernardo válasza CJ4567 (#27774) üzenetére


Zsébernardo
(senior tag)

Igen... Battlefield 4 (14.1-et kér) és a Watch Dogs (14.4-et kér). Néhol ezek a VGA-k már el sem indulnak egy adott játékkal (DX11 hiánya) vagy csak alacsony felbontásban és részletességgel. Őcsémet is unszolom egy "modernizált" kártya beszerzésére 15000-20000 FT körüli ősszegért, ha játszani szeretne a friss cimek valamelyikével is.

(#27776) CJ4567 válasza Zsébernardo (#27775) üzenetére


CJ4567
(fanatikus tag)

Felraktam a 11.10-et, és nem változott semmi a nyelven kívül, meg most már van video options.

Battlelog nevem: ACatKilledYou | Intel Core 2 Duo E8400 Coming soon...

(#27777) Zsébernardo válasza Pacy (#27773) üzenetére


Zsébernardo
(senior tag)

Én is DVI-DVI csatlakozást használok átalakitók nélkül. A HDMI-t meghagytam egy asztali DVD lejátszónak. A HDMI csatlakozás is több problémát jelentett nekem (pl. átméretezési hibák), ami DVI-on nem jelentkezett. A 14.4 WHQL-t és a DVI-t próbáld ki és hagyd a béta drivereket. :)

(#27778) Zsébernardo válasza CJ4567 (#27776) üzenetére


Zsébernardo
(senior tag)

AMD videókártya eltávolitó szoftver és utána Catalyst 9.7 WHQL. Eszközkezelőben (rejtett eszközök) az AODDriver-t távolitsd el mielőtt a driver telepitésbe kezdesz (újraindulást kér). Net Framework (4.5.1 vagy 4.5.2) és Visual C++ 2012 legyen fent a gépen.

[ Szerkesztve ]

(#27779) CJ4567 válasza Zsébernardo (#27778) üzenetére


CJ4567
(fanatikus tag)

Mindig Express ALL Uninstallt nyomok, és utána CCleanerrel gyomlálok.
Nem nagyon régi az a driver? Vagy csak az Nvidiás emlékezeteim szólnak közbe, mert a legújabb driver nagyon sok teljesítményt adott :D

Battlelog nevem: ACatKilledYou | Intel Core 2 Duo E8400 Coming soon...

(#27780) Zsébernardo válasza CJ4567 (#27779) üzenetére


Zsébernardo
(senior tag)

HD4850-et használtam egy darabig a 9.7-es driverrel. A 11.10-et már a HD6850-re telepitettem fel talán a COD Bad Company 2 játékhoz.

(#27781) CJ4567 válasza Zsébernardo (#27780) üzenetére


CJ4567
(fanatikus tag)

Maradok egyelőre 13.9-nél, talán a drag n' drop Catalyst videókonvertáló kéne csak.

Battlelog nevem: ACatKilledYou | Intel Core 2 Duo E8400 Coming soon...

(#27782) asdxv


asdxv
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A 14.8 menet közben úgy döntött, hogy nem jelenik meg?
Vagy az AMD mostantól csak APU-kra ad ki drivert? :C

(#27783) gog válasza asdxv (#27782) üzenetére


gog
(PH! addikt)

nem csak apu van benne
van 260x, sőt még "AMD Mobility Radeon HD 5000 Series" is, úgy tűnik hd5000-től de csak átfutottam a listát a csomagban
14.201.1008-140812a-175109C a vga
talált még új hdmi, usb, video kódolót, és ccc-t is a telepítője
végül is nem tettem fel, csak kíváncsi típus vagyok

ez most megint elég fura lett

[ Szerkesztve ]

a pszihé és a test, vagy a test és a pszihé?

(#27784) asdxv válasza gog (#27783) üzenetére


asdxv
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nekem az lesz a 14.8, ami a GPU driverek között van.
Ez az APU driver nálam szar, ugyanúgy SOD-ol, mint a beta driverek.

(#27785) Fang


Fang
(tag)

Sziasztok, sajnos nem találtam megoldást a problémámra, úgy hogy hozzátok fordulok.

A VGA-m: AMD Radeon HD 6900 Series (2048 MB)
Monitor: DELL U2312HM - géphez csatlakozik DVI-D
TV: LG LM660S - géphez csatlakozik - HDMI 1.4
Driver verzió: 14.20.1004-140811a-174673E

A kérdésem az volna, hogy hogyan tudom beállítani azt, hogy ha a tv-t bekapcsolom, akkor a kép automatikusan átkerüljön arra és a monitor kikapcsoljon. Jelenleg úgy tudom használni, hogy a két asztal "egymás mellett van". de nekem elég volna egyszerre az egyiket használni.

Valamint ha már itt vagyok, akkor volna még egy kérdésem:

Ha HDMI-n keresztül átküldöm a képet a tv-re akkor a tv eredeti képaránya mellett nincsen kitöltve a teljes képernyő. Mit kell ahhoz, tennem, hogy a tv képét teljesen kitöltse a kép. (akkor sem működött ha a monitort letiltottam). Feltételezem itt is user error van...

Előre is köszönöm a segítséget!
Fang

Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség, gyakorlatilag viszont van!

(#27786) Fang válasza Fang (#27785) üzenetére


Fang
(tag)

Ja és még annyi, hogy az op rendszer Win7 64bit

Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség, gyakorlatilag viszont van!

(#27787) gog válasza Fang (#27785) üzenetére


gog
(PH! addikt)

win7-ben start/minden progi/kellékek/"Kapcsolódás kivetítőhöz" ott lehet váltani másik kijelzőre, én ezt szoktam használni(kiteszem a tálcára)
vagy ccc-ben be lehet állítani gyorsgomb kombinációt kijelző váltáshoz, vagy váltás a köv. kijelzőre vagy ilyesmi neve van

a hdmi képet meg a ccc-ben a kijelző méretezési beállításainál kell egy csúszkával beállítani teljes méretre

ma már nem nézek vissza ide, így hirtelen ennyit tudok segíteni

üdv!

a pszihé és a test, vagy a test és a pszihé?

(#27788) katt777 válasza irhejja (#27769) üzenetére


katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

De azt is rengetegszer leírtuk, hogy csak bizonyos kártyákon, bizonyos driverekkel, és bizonyos játékokkal vannak bizonyos hibák, éppen ezért parázik mindenki. En. gazd. hiba nálam volt, ill. Thiefben kép-szétesés, MoH WF-ben végtelenbe megnyúlt sisakok, ilyesmik. Hogy mit játszol, annak ahhoz van köze, mennyire használod ki a VGA-t. egy 80%-ban kihajtott kártyán nem feltétlenül jönnek ki olyan hibák, amelyek 100% terheléssel igen. Természetesen az is közrejátszhat, hogy egy játékot megfelelően támogat-e egy driver, illetve, hogy milyen beállítással, mert én olyan hibát is láttam, hogy X beállítással frankón ment, Y-nal meg esett kelt, és még csak nem is CCC-ből állítottam át.

Zsébernardo: Hát nem érted, hogy generációk óta semmiféle probléma az AMD-meghajtókkal?! :Y
Konkrétan mindenben 7-8%-ot gyorsult az nV meghajtó, de ők nem azt akarták, hogy gyenge AMD procik mellé 3GB RAM-mal szerelt VGA-t vegyél, amely alá majd kénytelen leszel drágább procit venni. ;)

CJ4567: Pedig megfelelő driverrel ott van. Nekem az elmúlt sok évben volt jó pár AMD és nV kártyám is, mindig a jobb ár-érték arányú, vagy éppen az, amelyet az időben éppen meg tudtam fizetni (ezek jobbára az AMD-k). Szóval van tapasztalatom sok kártyával és soxor annyi meghajtóval.
Az AMD avultatása ellen viszont nem tehetsz semmit.
CCleaner nem gyomlál ki mindent.

asdxv: Rátelepítetted az előzőre? Mert amúgy nem SOD-ol (tudtommal). Javasolnék egy C uninstall utilityt ÉS pucolást, ill. remélem AB vagy egyéb 3rd party program maradványa nincs fent sehol!

[ Szerkesztve ]

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#27789) asdxv válasza katt777 (#27788) üzenetére


asdxv
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A DDU-val lepucolom az előzőt mindig és úgy kerül fel az új. AB, vagy más tuningprogram nincs fent. Ez a driver hibája, bizonyos alaplapokkal bugos az energiagazdálkodás beta drivereknél..

[ Szerkesztve ]

(#27790) Coccolino_O


Coccolino_O
(senior tag)

Erre valaki?

The only thing achieved in life without effort is failure.

(#27791) katt777 válasza asdxv (#27789) üzenetére


katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Illetve bizonyos béta drivereknél, nálam ugyanis ez pár hónapja rendben van, valamint ezzel a "csak APU"-s meghajtóval is. Viszont anno WHQL-lel is gázos volt, tehát a verzió lényegtelen, csak az számít, hogy éppen elcseszték-e vmi más miatt, vagy véletlenül rendben maradt.

Coccolino_O: Örülj neki, hogy ingyen újabb kártyát kaptál. :C Nálam egy egész sorozat van a gépben a meghajtó szerint "HD7870 series". Az XT-n kívül a többit el is kéne adnom. :DDD
Van egyébként bármilyen probléma a meghajtóval? Mert ha felismeri újnak (átnevezéses marketing rulez), talán a régebbi kari miatt jelentkező bugok sem lépnek majd föl. Egyébként, ha visszaolvasol (vagy rákeresel), volt már ilyen.

[ Szerkesztve ]

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#27792) irhejja válasza katt777 (#27788) üzenetére


irhejja
(lelkes újonc)

Najó de attól a pillanattól, hogy csak bizonyos kártyákon, bizonyos driverekkel, bizonyos játékokban van gáz, elképzelhető az is, hogy nem mindig a driver a hibás, nem?

Félreértés ne essék, szimpatikus nekem az AMD, de soha nem állítottam, hogy tökéletes. Nyilván vannak driver hibák, csak szerintem rohadtul fel lett fújva ez az egész "AMD driver = sz@r" elmélet. Ami azért szomorú, mert szerintem sok felhasználó rögtön a drivert szidja pedig lehet teljesen más a hiba oka... tehát a kicsit konstruktívabb hozzáállást hiányolom.

És ez nem is neked szól, hanem általánosságban beszélek, elvégre erre valóak a fórumok nem? :)

(#27793) katt777 válasza irhejja (#27792) üzenetére


katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Igen, erre valóak, és ha visszanézed, én is számtalanszor írtam, hogy egy-egy hibáért nem feltétlenül a driver a felelős. De vegyük, amit írtál: ha bizonyos kártyákon, bizonyos játékokkal, bizonyos hardverkörnyezetben (stb.) hiba van X meghajtóval, aztán tökéletesen ua. hardverkörnyezetben egy újabbal (vagy éppen régebbivel nincs), akkor elég sanszos, hogy az AMD meghajtója a hunyó. Ha nem lennének ilyen hibák, senki nem szidná a drivert. ;) Első mindig a tapasztalat, abból adódnak a következtetések. Vannak gyártók, amelyek a rossz felhasználói tapasztalatokra fejlesztésekkel reagálnak, mások marketinggel. ;) :DDD (És ügynökökkel, mint Abu85. :D )

nV kártyáknál pl. fordítva működik: bug esetén rögtön egy-egy játék v. alkalmazás hibája merül fel, mert a meghajtókkal ritkán van gond, de még 2. lépcsőben is a hardver a gyanúsított, mert pl. a pár évvel ezelőtti BS-errorok jól behatárolhatóan a gyengébb minőségű alkatrészekkel szerelt, vagy gyárilag túlhúzott kártyákon lépett fel. Viszont amikor ezt az nV javította, nem romlott el más a meghajtóban.

Én egyébként azt is számtalanszor hangsúlyoztam, hogy ha valaki leszed egy tök új játékot, akkor főleg mellőzze a meghajtó szidását, tekintve hogy évek óta egyetlen játékot sem adnak ki normálisan játszható állapotban, mert olcsóbb a sok mohó usert, és azok erőforrásait használni, mint drágán saját bétatesztelő csapatot tartani. De ugyanide tartoznak a rendre grafikai hibákat generáló, gagyi böngészők (pl. Chrome), vagy éppen a Windows elcseszett frissítései (ezért kapcsolom ki ezeket).
Fentiek miatt tartom fontosnak minden vélt driverhibát szűz winen tesztelni, és tartok is ilyen partíciómentést szükség esetére. Ami hibát én jeleztem eddig, azt mind teszteltem is, ilyen esetekben sosem kavartam 3rd party programokkal meg oda-vissza telepítéssel a rendszerben.

[ Szerkesztve ]

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#27794) Coccolino_O válasza katt777 (#27791) üzenetére


Coccolino_O
(senior tag)

Nincsen semmi probléma vele szerencsére, csak kicsit furcsállom, mert a régebbi driver még a "normális" nevét írta ki. Akkor nem aggódok. Köszi.

The only thing achieved in life without effort is failure.

(#27795) TIT


TIT
(senior tag)

A tesztelők a játszhatóságot tesztelik nem a bugokat,régebben nem volt ilyen,kell a gyors pénz azért adják ki szarul,aztán majd ha mindenki vissza viszi,hogy játszhatatlan észhez térnek.

(#27796) Goose-T


Goose-T
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Felraktam a legújabb, 14.8-as Catalyst-ot a gépemre, amiben egy A10-7850K APU van. A Catalyst Control Center az istennek sem akar települni, bármit is csinálok. Úgy kezdődött, hogy fent volt a 14.4-es driver, és felajánlotta a frissítést. Frissítettem, aztán mondta, hogy indítsam újra a gépet. Mielőtt rányomtam volna az OK-ra, egy programot be akartam zárni, rányomtam a taskbarban, és a feljövő animáció alatt kék halált dobott. Újraindult utána a gép, akkor még ott volt a jobbgombos menüben a CCC, de amikor rányomtam, valami hibaüzenetet dobott. Utána ezekkel próbálkoztam:
* AMD Clean Uninstall Utility futtatása, majd a 14.8-as driver telepítése
* AMD CUU futtatása, majd a 14.4-es driver telepítése, onnan automatikus frissítés 14.8-ra
* Catalyst telepítővel teljes uninstall, majd teljes újratelepítés
* Catalyst telepítővel célzott uninstall a CCC-re (mert abban mutatja, hogy fel van telepítve), majd célzott újratelepítés
* Törlős-registrys-assemblys hack innen, 14.8 újratelepítés (egyébként nem is volt ott olyan assembly, amit írnak)

Ötletek? Működik a gép, de azért lehetne CCC.

Ja, van egy A10-5700-as gépem is, arra csont nélkül felment a 14.8-as driver, CCC is van.

Egyszer király lesz: http://logout.hu/bejegyzes/goose-t/hangfalat_epitek_1_resz.html

(#27797) Urzu_7 válasza Goose-T (#27796) üzenetére


Urzu_7
(újonc)

Nem kizárt hogy valamilyen .net framework hibád van, vagy csak a telepítő szimplán nem 'látja' az új driver-t ezért inkompatibilitás miatt nem teszi fel a CCC-t.
Nálam általában csak úgy szokott a frissítés sikerülni hogy duplán telepítek és másodjára nem indítom újra a gépet hanem már egyből nyitom is meg a CCC-t.
Mellesleg ahogy olvasom nem egyedi a probléma :D

~nya

(#27798) kaszaf válasza Goose-T (#27796) üzenetére


kaszaf
(fanatikus tag)

Szia!

Próbáld ezt [link] csökkentet módban. Ügyelj arra, hogy az AMD-t válaszd ki.

[ Szerkesztve ]

(#27799) katt777 válasza Coccolino_O (#27794) üzenetére


katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Na, akkor a hívők most örülhetnek egy pozitív hsz-nak. :R

TIT: A mai játékok fényében kétlem, hogy a maflább (értsd: gyors) vásárlókon kívül bárki komolyan tesztelné a játszhatóságukat. Bár lehet, azokban van a hiba, akik nem tartanak játszhatónak egy grafikai hibáktól hemzsegő, akadozó, netán asztalra kidobáló játékot.

Goose-T: A frissítés soha nem jó ötlet. Reg-pucolás mellett is maradnak beállítások a gépen (User, ProgramData, stb. könyvtárak), ráadásul a reg is csak akkor van kipucolva, ha kézzel tisztítja meg az ember saját maga. A többszöri kísérletezés és oda-vissza telepítés garantált hibaforrás (AMD-nél).
Egyébként nem pucoltál valamit uninstall/reinstall után restart előtt? Mert akkor is előfordulhat az említett jelenség.
Urzu_7: Az még az AMD-től is durva lenne, ha a saját, legfrissebb processzorára nem telepedne fel normálisan a direkt APU-driver (mint azt itt sokan hangsúlyozták).

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#27800) Goose-T válasza Urzu_7 (#27797) üzenetére


Goose-T
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem lehet .NET Framework hibám, mert én egy .NET-es szoftverfejlesztő vagyok, és ilyen szempontból mindig up-to-date a fejlesztésre használt gépem. :D

Egyszer király lesz: http://logout.hu/bejegyzes/goose-t/hangfalat_epitek_1_resz.html

(#27801) Csorosz


Csorosz
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Segitség!

Catalyst telepités közben:
Alkalmazás telepítés: telepítőcsomag hiba!
Asus H81M-K alaplap I5 4400 proci 8 gb ram.
HD7850OC kari.
Szűz Win7 64 bit
Csak a driverek telepitve.
Net framework és Visual C++ x64 fent, Visual C++ X86 nem.

Mi lehet a gond?
Se a 14.4, se a beta se régebbi driver nem települ...

"Mikor a Margit hídról repül a vasszék - Minden vágyad, hogy csinálj egy sasszét."

(#27802) Zsébernardo válasza Csorosz (#27801) üzenetére


Zsébernardo
(senior tag)

Net Framework 4.5.2 és Visual C++ 2012 x64 és az x86 a békesség kedvéért legyen telepitve. Az AODDriver-t az eszközkezelők rejtett eszközökből törölni kell (újraindulást kér). Aztán egy alapos pucolás és a fentmaradt ATI mappák manuális törlése az APPDATA és az USER helyeken. Ezután mehet fel egy friss Catalyst telepités.

(#27803) _PicuR_


_PicuR_
(fanatikus tag)

.

AMD platform ? mert nem észnélkül költekezem ! És igenis számít - mit kapok a rákölthető végösszegért ! Hogy a lehető legjobbat hozzuk ki belőle .

(#27804) cintula187 válasza cintula187 (#21940) üzenetére


cintula187
(őstag)

Megint előjőtt a probléma megint.

Hiába kényszerítem itt a 50hz -et.

És szedem ki innen a 24 mhz-et vibrál s kép extended módban.

[ Szerkesztve ]

(#27805) katt777 válasza Zsébernardo (#27802) üzenetére


katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

A reegpucolást (kézzel) kihagytad. ;)
A szükséges szoftverkomponenseket a telepítőnek fel kellene tennie/frissítenie. Rühellem is, hogy szar mobilnettel 300MB-ot kell letöltenem, csak mert .net-et meg a többi szarságot is belecsomagolják. Régebben legalább lehetett választani, hogy csak driver, vagy a szemét is :(( .

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#27806) Anono


Anono
(újonc)

Sziasztok, nekem mióta a 14.4-es catalyst lett frissítve lefagy a gépem és ezt írja ki:
BluScreen:

Several times when the computer crashes I get this.

"Attempt to reset the display driver and recover from timeout failed.

If this is the first time you've seen this stop error screen restart your computer. If this screen appears again, follow these setps;

Check to make sire any new hardware or software is properly installed. If this is a new installation, ask your hardware or software manufacturer for and windows updates you might need.

If this problem continues, disable or remove any newly installed hardware or software. Disable BIOS memory options such as caching or shadowing. If you need to use dafe mode to remove or disable components, restart your computer, press f8 to select advanced startup options, and then select safe mode.

Technical information:

*** STOP: 0X00000116 (0XFFFFFA800D8734EO, 0XFFFFF88004E57DAC, 0X0000000000000000, 0
X00000000000000002)

*** ATIKMPAG.SYS - ADDRESS FFFFF88004E57DAC BASE AT FFFFF88004E4C000, DATESTAMP
53507abb

collecting data for crash dump...
initializing disk for crash dump...
Beginning dump of physical memory.
Dumping physical memory to disk: 100
physical memory dump complete.
contact your system admin or techincal support group for further assistance."

Most ez milyen hiba? Én a VGA-ra gyanakodom, de lehet más is?

HD Radeon 5670 1GB DDR5-s a VGA.

[ Szerkesztve ]

(#27807) CJ4567


CJ4567
(fanatikus tag)

13.9 Legacy támogatja a 8.1-et? Mindenhol azt olvasom hogy igen.

Battlelog nevem: ACatKilledYou | Intel Core 2 Duo E8400 Coming soon...

(#27808) Orlin


Orlin
(őstag)

Sziasztok!

Csak nekem nem nyílik meg a driver oldal?

Xperia T,Kindle Paperwhite,ASUS K53TA - Windows 8

(#27809) bobalazs válasza Anono (#27806) üzenetére


bobalazs
(senior tag)
LOGOUT blog

Mivel azóta van kékhalál hogy telepítetted, a vga / driver -el van gond. Próbálj meg egy korábbi vagy a béta verziót.

(#27810) Goose-T válasza kaszaf (#27798) üzenetére


Goose-T
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ezzel a DDU-val jó lett, köszi! Érdekes, hogy most is sárga kérdőjelet írt ki a telepítés végén, de végre felment a CCC.

Egyszer király lesz: http://logout.hu/bejegyzes/goose-t/hangfalat_epitek_1_resz.html

(#27811) Honzi


Honzi
(senior tag)

Sziasztok!

Melyik driver ajánlott 270 mellé?
14.4-et néztem ki az megfelel?

Battlelog/Origin:Honzi

(#27812) bobalazs válasza Honzi (#27811) üzenetére


bobalazs
(senior tag)
LOGOUT blog

Meg hát.

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  AMD Catalyst™ driverek topikja (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2014 PROHARDVER Informatikai Kft.