Hirdetés

2014. április 19., szombat

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  AMD Catalyst™ driverek topikja (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#25801) ollie válasza szakacsd (#25800) üzenetére


ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

És a monitor a radeonra van csatlakoztatva?

Go for the eyes, Boo, go for the eyes! --- Hearthstone videóim: http://www.youtube.com/user/gyokzoli

(#25802) Rider74 válasza _PicuR_ (#25702) üzenetére


Rider74
(tag)

Kissé későn reagálva a felvetett problémámra, közben megtaláltam a megoldást. Esetleg ha másnál is felmerül, már ismert lesz a megoldás.
Nos, nem a kábel a hibás és nem is a GPU, vagy az alaplap. Úgy tűnik a TV sajátossága volt az alkalmankénti, furcsa zöld-rózsaszín színárnyalat. Sem a driver újratelepítése, sem másik oprendszer (Win 8.1) telepítése nem hozta meg a várt eredményt.
Egy elkeseredett pillanatomban elkezdtem kapcsolgatni a catalyst saját digitális síkképernyő fülein belül. Ekkor figyeltem fel a "színes képpont formátum" opciókra. Alapértelmezettként az YCbCr 4 4 4 4 a beállítás.
Ezt átállítottam RGB 4 4 4 4-re és megszűnt a probléma. Sajnos nem igazán tudom mi is a különbség a két formátum között, de legalább működik végre...

Köszönet mindenkinek a topicban segítő hozzáállásért. :R

(#25803) gog válasza Rider74 (#25802) üzenetére


gog
(PH! addikt)

olyan lcd tv még nincs aminek nem elég az rgb, talán majd pár év múlva, vagy ha mégis van akkor millákért
amúgy wikipédián találsz infót

a pszihé és a test, vagy a test és a pszihé?

(#25804) gog válasza gog (#25803) üzenetére


gog
(PH! addikt)

na hülyeséget mondtam, már volt pár 10bites lcd tv a piacon 100-300ért is, csak le vagyok maradva azokhoz kell a YCbCr

a pszihé és a test, vagy a test és a pszihé?

(#25805) szakacsd válasza ollie (#25801) üzenetére


szakacsd
(újonc)

Azt hol tudom beállítani?

;)

(#25806) janos666 válasza gog (#25804) üzenetére


janos666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az utóbbi néhány év legtöbb készüléke mind fogad 10 és 12 bites jelet is (DeepColor), számolni pedig akár még többel is tud (azok a hihetetlen hosszú számok a specifikációkban). Hogy megjeleníteni mennyit sikerül, és abból menyi a "valódi" (illetve van-e értelme így szétszedni), az más kérdés, illetve így önmagában ez a szám még nem mond el mindent (pl. ha nagyon rossz a pontosság, akkor hiába a precizitás).

Ehhez nem kell YCC, RGB-ből is kimegy a 10 bit a consumer Radeon-okból is!
HDMI-n és DisplayPort-on is működik, csak a rendereren múlik.
(A FireGL-nél azt veszed meg, hogy 8 bites asztalkezelőn belül, ablakos alkalmazásban legyen 10 bites felület, nem konkrétan magát a 10 bites támogatást, ami teljes képernyőben régóta megy minden kártyával.)

[ Szerkesztve ]

Monitor, TV, projektor, kamera és nyomtatókalibrálást vállalok. +36 30 577 1994

(#25807) ollie válasza szakacsd (#25805) üzenetére


ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

A radeonba dugtad a monitorkábelt, vagy az alaplapi csatlakozóba?

Go for the eyes, Boo, go for the eyes! --- Hearthstone videóim: http://www.youtube.com/user/gyokzoli

(#25808) gog válasza janos666 (#25806) üzenetére


gog
(PH! addikt)

azért szerintem nem az a lényeg hogy fogadja-e hanem hogy mit kezd vele
nekem pl. csak csatornánként nativ 8bitem van és ehhez pont elég a fullrgb, bár a vga-m többet tud de szerintem, akkor se lesz több színem a képen 85milliárt színt adok neki, nézegettem hogy látok-e eltérést deep color-nál és nem, nem láttam
én úgy tudom rgb-n csak max csatornánként 8bit van, dvi csatin
hdmi már tud többet is, és a display port is azért kell mert már a sufniban a 10bites cuccok elterjedése ahhoz meg karcsú a dvi
szóval én még elvagyok a jól bevált dvi-vel még jó pár évig
van még hová fejlődni a szemünk kissé több színt lát

[ Szerkesztve ]

a pszihé és a test, vagy a test és a pszihé?

(#25809) pendre54


pendre54
(fanatikus tag)

Így kezdődött a problémám néhány nappal ezelőtt:[link] Itt is, meg még két másik topikban számos javaslatot kaptam, amit ezúton is köszönök mindenkinek, de sajnos egyik se hozott eredményt.
Viszont ma született megoldás ami eddig úgy néz ki, hogy bevált, ezért leírom, hátha másnak is segít. Erről a kártyáról van pontosan szó: [link]
A javaslatok alapján a Win 7 teljesen újra lett telepítve, de ez sem orvosolta a problémát, ezért ma visszavittem a kártyát ahoz a céghez ahol vásároltam, szerencsére csak 20 km-re van. Ott is kiróbálták egy másik gépben, és ott is maxon jártak az órajelek. Belenéztek a kártya BIOS-ába, és azt a fura dolog derült ki, hogy csak max órajeleket tartalmaz a BIOS, nincs benne alapórajel.
Mivel különösebben nem kellett magyarázni, hogy ez így nem igazán nyerő, felajánlottak egy másik típust, de előtte még kutakodtak az ASUS honlapján, és láss csodát és ehhez az R7 260X-es szériához volt egy korábbi BIOS, felrakták erre a kártyára, és láss csodát:

Mint látható terheletlenül azonnal alapra álltak vissza az órajelek, és nem 45-47 fokos volt a kártya, hanem 30 alatti.
A következő képen már a jó BIOS verzió látszik, szóval, ha valaki hasonló cipőben jár, akkor ezt próbálja felrakni, addig amig az ASUS ki nem javítja a később megjelenő kártyáknál ezt a hibát.

(#25810) szakacsd válasza ollie (#25807) üzenetére


szakacsd
(újonc)

Én sehova, ez egy laptop, és nem szedtem szét.

;)

(#25811) janos666 válasza gog (#25808) üzenetére


janos666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igen, DVI-on alapvetően csak 8 bit megy ki (bár dual-link esetén elvileg mehetne 10, és lásd később a * részt), de HD4xxx óta HDMI-n és DisplayPort-on is kirepül a 10-bit. Sőt, mindig 10 bit megy ki magán a kábelen, ha a megjelenítő EDID azt mondja, hogy >=10 bit-et is tud fogadni, még akkor is, ha a framebuffer csak 8 bit, illetve még a DVI is ugyan úgy ditherelt 8 bitet kap, ahogy a HDMI és a DP is 16 bit-ről ditherelt 10 bitet!

Ha a framebeffer csak 8 bit, akkor a 16 bites kalibrációs LUT használatakor tudod élvezni a magasabb precizitást. Ha a framebuffer is 10 bit, akkor az végig is megy a kijelzőig, és nem is olyan bonyolult fullscreen módban 10 bites framebuffer-t használni (csak ablakos módban trükkös és igényel extra driver-es megoldásokat).

Hogy a kijelző mit kezd vele, az már az ő dolga, de többféleképp is lehet ezt kamatoztatni akkor is, ha a valódi panel precizitás csak <=8 bit, mert a feldolgozás valószínűleg >=10 bit, és néha az sem mindegy (ha pl. már a forráseszköz oldalán akarod elvégezni a 3D-s színkorrekciókat, amik a panel valódi színeinek szabványhoz igazításához kellenek, mert nem is kínál erre megfelelő megoldást a készülék, vagy nem kellően pontos az igényeidhez).

De pl. PDP és OLED megjelenítőknél nem is nagyon lehet értelmezni olyat, hogy valódi precizitás. Szinte minden csak ditherelés, és sok, folyamatosan változó paraméter függvényében skálázódik a mindenkori "valódi" paletta, amiből aztán a dither dolgozik. A "valódi" árnyalatok itt mindig <8 bit precizitásúak, de az effektív precizitás még mindig lehet >8 bit, szóval lehet értelme >8 bit precizitású átvitelt használni (persze felhasználástól függően).

A 10 bites renderelést még sajnos csak tesztvideókkal tudtam kipróbálni, pedig nagyon érdekes lenne megnézni, hogy fest a kijelzőn egy DX11-es játék, ami 1:1 áttolja a 16 bites frambuffer-t, hogy ditherelje vissza a hardware a kijelző és átviteli protokoll által támogatott maximális, vagyis gyakorlatilag 10 bites precizitásra. De már az is elég lenne tesztelésre, ha DX9+ alatt 10 bites framebuffer-t és display mode-ot használna egy játék.

Ez lenne az igazi HDR és meglepően sok mai eszköz támogatná, még ha sokkal kevesebb is lenn az, ami ténylegesen profitál belőle, és még annál is kevesebb embert érdekelne.

[ Szerkesztve ]

Monitor, TV, projektor, kamera és nyomtatókalibrálást vállalok. +36 30 577 1994

(#25812) _PicuR_ válasza Rider74 (#25802) üzenetére


_PicuR_
(fanatikus tag)

Sejtettem és rá is mutattan , hogy TV körül vizsgálódj - lényeg , hogy minden frankó ... :C
Azért mondtam h ne kamerával csinálj videót , mert mi ellenben tökéletes képet láttunk volna abban az esetben :R

[ Szerkesztve ]

AMD platform - mert nem észnélkül költekezem ! És igen , számít - mit kapok a pénzemért !

(#25813) _PicuR_ válasza szakacsd (#25810) üzenetére


_PicuR_
(fanatikus tag)

És telepítve lett az AMD Radeon drivere :F ha alapon maradt , akkor nemigazán , akkor persze h nincs mire átváltani , hiszen nem kapta meg a drivert , emiatt az intel IGP-t használja csak .

[ Szerkesztve ]

AMD platform - mert nem észnélkül költekezem ! És igen , számít - mit kapok a pénzemért !

(#25814) szakacsd válasza _PicuR_ (#25813) üzenetére


szakacsd
(újonc)

Eppen ez az... Tudok a beallitasokon belul leptetni a catalystban, de azon kivul semmi.

;)

(#25815) TheProb


TheProb
(senior tag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Az mennyire normális, hogy pl WoW alatt a cpu kihasználtság 56-60%-át a CCC eszi meg, míg maga a játék csak 10-15öt? Szaggat is mint a huzat olykor... laptopról van szó amúgy

HTC One, Dell Insprion 5537 with 8850M | Steam/Origin: TheProb_HUN BattleTag: theprob#2922

(#25816) _PicuR_ válasza szakacsd (#25814) üzenetére


_PicuR_
(fanatikus tag)

Na b@szod , ezt hogy érted :D :F mert ezt meg én nem értem , mire akarsz utalni : Tudok a beallitasokon belul leptetni a catalystban ----- ez mit akar takarni ?

AMD platform - mert nem észnélkül költekezem ! És igen , számít - mit kapok a pénzemért !

(#25817) szakacsd


szakacsd
(újonc)

Az hogy van illesztoprogram fonn, meg vmilyen verzioju catalyst, mert mg tudom nyitni a programot, tudok allitgatni benn stb

;)

(#25818) _PicuR_ válasza szakacsd (#25817) üzenetére


_PicuR_
(fanatikus tag)

Ha 2D módban látod a CCC-t és tudsz beállításokon állítgatni , akkor mutass egy GPU-Z -t róla , mert annak is kell akkor látnia , holott nem volna szabad , kivéve ha BIOS-ban IGP tilva van ...

AMD platform - mert nem észnélkül költekezem ! És igen , számít - mit kapok a pénzemért !

(#25819) _PicuR_ válasza _PicuR_ (#25818) üzenetére


_PicuR_
(fanatikus tag)

Nah szóval a géped - hogy látható legyen :

Processzor típus: Intel Core i7-4500U + Intel HD Graphics 4400
Processzor frekvencia: 1,8 GHz
Processzor FSB frekvencia: 5 GT/s
Chipkészlet: Mobile Intel® HM76 Express
Memória: 8GB DDR3 1600MHz
Memóriahelyek száma: 2 db
Memória max. bővíthetőség: 8 GB
Merevlemez kapacitás: 1 TB
Merevlemez fordulatszám: 5400 RPM
Kijelző méret: 17,3"
Kijelző típusa: HD+ (900p), LED
Kijelző felbontás: 1600x900 pixel
Grafikus vezérlő: ATI Radeon HD8870M
Grafikus memória: 2GB
Optikai meghajtó: SuperMulti
Hálózat: 10/100 LAN, Bluetooth, WiFi
Csatlakozók: 2xUSB 2.0, 2xUSB 3.0, HDMI, LAN
Kártyaolvasó: 8in1
Operációs rendszer: Linux
Operációs rendszer kompatibilitás: Windows 8

Én egy SSD-t tennék bele a lassú HDD helyére az tuti :C

AMD platform - mert nem észnélkül költekezem ! És igen , számít - mit kapok a pénzemért !

(#25820) kona005


kona005
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Hogyan tudnám feltenni a 13.1 -es drivert Win 8.1 64bit-re? Folyton telepítőcsomag hibát ír, egy HD 4870 a kártya...

Előre is köszi :R

(#25821) Picturemaker válasza kona005 (#25820) üzenetére


Picturemaker
(őstag)

Üdv!

Több helyről is próbáltad letölteni, vagy mindig ugyanazzal próbálkozol?

A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!

(#25822) kona005 válasza Picturemaker (#25821) üzenetére


kona005
(fanatikus tag)

Szia!

Igen, 2 helyről is leszedtem de nem jó, nekem azt mondták hogy Win 8.1-re nincs hivatalos driver...
Valahogy, valamit biztos fel lehet rakni

(#25823) _PicuR_ válasza kona005 (#25820) üzenetére


_PicuR_
(fanatikus tag)

Remélem jó lesz a link :
sajna így nem jött össze

[ Szerkesztve ]

AMD platform - mert nem észnélkül költekezem ! És igen , számít - mit kapok a pénzemért !

(#25824) kona005 válasza _PicuR_ (#25823) üzenetére


kona005
(fanatikus tag)

Leszedem innen is hátha, de szerintem nem lesz ha a download-nál kiválasztom a 8.1 már ott is azt írja no data found :(

Akkor most ezt nem is lehet Win 8.1- el használni?

[ Szerkesztve ]

(#25825) _PicuR_ válasza kona005 (#25824) üzenetére


_PicuR_
(fanatikus tag)

De, a követelménynek bőven megfelel :K de neked is legacy kell ...

[link]

[Ati HD 4850 driver Windows 8.1 alatt is ] van megoldás rá , igaz némi munkával jár , de mennie kell , itt a példa és megoldás :C

[ Szerkesztve ]

AMD platform - mert nem észnélkül költekezem ! És igen , számít - mit kapok a pénzemért !

(#25826) kona005


kona005
(fanatikus tag)

Köszi, próbálom :R
Remélem jó lesz, nincs kedvem Win-t telepíteni...

(#25827) makoj20 válasza kona005 (#25826) üzenetére


makoj20
(fanatikus tag)

Menni fog.

Nekem egy HD4850 van es ment a legacy driverrel.

eszközkezelőből kell manuális módon felrakni.

[ Szerkesztve ]

HTC AMAZE 4G (Független,4.0.3),Alcatel One Touch Fire (Firefox OS 1.1)

(#25828) ETOM


ETOM
(PH! addikt)

"Miután feltelepítette a drivert, lesz Catalyst Control Center is és működő driver is Windows 8.1 alá."

Mondjuk nekem a ccc nem jött össze ha volt is nem lehetett állítani semmit..

Fast N' Loud / Gas Monkey Garage

(#25829) kona005 válasza ETOM (#25828) üzenetére


kona005
(fanatikus tag)

Felment a 13.4, köszönet érte :C

(#25830) Grafirka


Grafirka
(újonc)

Sziasztok,

Van informacio arrol, hogy kb.mikor jelenik meg az uj AMD meghajto? Nem beta, hanem vegleges verzio ?

[link]

[ Szerkesztve ]

(#25831) Grafirka válasza bklara79 (#25799) üzenetére


Grafirka
(újonc)

nics valami gond az aramforrassal? pl a konnketor? biztos le van foldelve?
Hasznalsz e hosszabbitot? Egy rossz minosegu hosszabbito / eloszto siman okozhat furcsa dolgokat)

[ Szerkesztve ]

(#25832) wwenigma válasza Grafirka (#25830) üzenetére


wwenigma
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Végleges nem fog megjelenni, mindig frissitenek. ;] Egyébként milyen problémára vársz megoldást amiben nem jó az aktualis verzió?

http://evaper.info - Magyar eVaper Elektromos cigaretta fórum / apróhirdetés / chat | ---- Steam: http://steamcommunity.com/id/wwenigma/ , Origin: wwenigma ---- | ---- OT995 utolso gyari ICS rom: http://d-h.st/users/wwenigma

(#25833) _PicuR_ válasza kona005 (#25829) üzenetére


_PicuR_
(fanatikus tag)

"Miután feltelepítette a drivert, lesz Catalyst Control Center is és működő driver is Windows 8.1 alá."

Mondjuk nekem a ccc nem jött össze ha volt is nem lehetett állítani semmit..

Hát rettenetesen sokat köszönhetsz ezért ETOM -nak ... ;)

AMD platform - mert nem észnélkül költekezem ! És igen , számít - mit kapok a pénzemért !

(#25834) ETOM válasza _PicuR_ (#25833) üzenetére


ETOM
(PH! addikt)

Igazából több tipokban folyt a beszélgetés erről. Gondolom ezért keverte össze. [link]

Itt valóban neked jár érte a köszönet nem nekem :)

[ Szerkesztve ]

Fast N' Loud / Gas Monkey Garage

(#25835) adamssss


adamssss
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Thief (patched)
Win 8.1 Update 1
HD7850 GPU:1100 mhz, RAM:1310 mhz. 14.3 beta 1.0
FX8320 @ 4,7 ghz

Mantle:

DirectX:

WTF? Erre vártunk olyan nagyon? Ez a Mantle ereje? Hol is van az a 45%-os gyorsulás?
Inkább fejlesszék a Dx12-t, ezt a mantli-t meg dobják a levesbe. Ez is ugyanakkora marketing bullshit mint amit néha az NV csinál. (legalább ott van normális support, itt több mint 4 hónapja nincsen driver, beta is 1 hónapja jött)
Szerintem az a cég ássa el magát nagyon mélyre aki kihoz egy terméket, és nem ad ki hozzá hivatalos driver-t. (Kaveri)
Mindenesetre ez a mantli, így hogy most a saját bőrömön tapasztaltam baromi nagy kamu. (szerintem)

(#25836) ollie válasza adamssss (#25835) üzenetére


ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

A Mantle gyors VGA és lassú CPU párosnál működik jól. Nálad ez a feltétel épp nincs meg.

Go for the eyes, Boo, go for the eyes! --- Hearthstone videóim: http://www.youtube.com/user/gyokzoli

(#25837) janos666 válasza adamssss (#25835) üzenetére


janos666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"mint amit néha az NV csinál"

Nem, ez pontosan olyan, mint amilyet az AMD csinál VGA fronton, mióta csak megvette az ATI-t (akivel nagyon összeillettek ilyen szempontból). :DDD

Minden évben új, nagy, formabontó, reformer, világmegváltó ígéretek, aztán a magyarázkodás, hogy miért nem az ő hibájuk, hogy nem úgy sikerült, ahogy szerették volna.
A felhasználó szemszögéből ez szerintem továbbra is az ő hibájuk.

De a fenti kijelentés ellenére, talán adhatnánk még némi időt a Mantle-nek.
Jelen esetben sem tudjuk, hogy az AMD vagy a játékfejlesztő a ludas.
Illetve akár késnek vele, akár nem, várjunk meg még egy "stable" driver-t tőlük.

(#25836) ollie

Hohó! Eredetileg még nem erről volt szó!

A Mantle-nek a GCN architectúra képességeit is jobban kéne kamatoztatnia amellett, hogy a CPU igényt is csökkenti. Némi + mindkét oldalon.

Szerintem is az lenne a minimum, ha némi véletlen szóráson belül legalább ugyan azt a teljesítményt hozná minden program Mantle-el, mint DX11-el.
Ha ez meglenne, onnantól kezdve tényleg nem nagyon lenne min (legalább is joggal) alkudozni, hogy ennyi meg annyi javulás ígértek és vártunk.
De ha egyenesen lassabb, miközben változó mértékű, de egyértelmű gyorsulást ígért, az szerintem azért joggal szúr szemet.

[ Szerkesztve ]

Monitor, TV, projektor, kamera és nyomtatókalibrálást vállalok. +36 30 577 1994

(#25838) adamssss válasza ollie (#25836) üzenetére


adamssss
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ja. Én kérek elnézést.

Idézek Abu egyik cikkéből: A vállalat mérései szerint a Mantle API másodpercenként kilencszer több rajzolási parancs kezelésére képes, mint a DirectX és az OpenGL, így drámaian gyorsulhatnak majd a játékok az alkalmazásával, de az extra sebesség akár jobb grafikára is elkölthető

Se gyorsulás, és néhol még a grafika is szarabb.

Másik: A Mantle eltérő működése azonban technikailag lineáris skálázást tesz lehetővé, ráadásul tényleg rengeteg szál futhat párhuzamosan. Ez a jövő szempontjából még kedvezőbb, mivel ha a mai nyolcmagos processzorok után esetleg lesznek 10-12-16 magos opciók, akkor abból a DirectX leképző tulajdonképpen nem profitál, miközben a Mantle kód folyamatosan gyorsul.

Most akkor mivan? Nem épp nekem kéne, hogy gyorsuljon? Meg nem is értem ezt az egészet. Végre itt van az alacsony szintű hozzáférés a GPU-hoz.De semmit nem gyorsul? Akkor ezek szerint a dx 11 is elég lenne? Az is kihajtja a GPU-t? Megint a szemünkbe hazudtak?

Én nagyon becsapva érzem magamat. 1 az AMD felől, 2 az itteni cikkektől. Én bizalmat szavaztam az AMD-nek, vártam türelemmel, de egy dupla nullát kaptam. Kiábrándító.

janos666: Teljesen egyet értek. CPU-t és VGA-t is direkt AMD-ből vettem, most már látom, hogy nagy hiba volt. Az áron kívül az AMD semmiben sem versenyképes. Nem is hiába csökken a piaci részesedésük.

[ Szerkesztve ]

(#25839) wwenigma válasza adamssss (#25838) üzenetére


wwenigma
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

[link]

Mondjuk en 7850-re nem koltottem volna ha mar keszulodok mantle-ra.

[ Szerkesztve ]

http://evaper.info - Magyar eVaper Elektromos cigaretta fórum / apróhirdetés / chat | ---- Steam: http://steamcommunity.com/id/wwenigma/ , Origin: wwenigma ---- | ---- OT995 utolso gyari ICS rom: http://d-h.st/users/wwenigma

(#25840) adamssss válasza wwenigma (#25839) üzenetére


adamssss
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Készült a rosseb. Erre volt keret, meg be volt ígérve, hogy ez úgyis next gen, és jön a mantli és azzal ez is gtx Titan verővé válik. Meg nem azért, de milyen driver az ami nem skálázódik semmilyen szabály szerint. Össze vissza ugrál minden konfigon az fps.

(#25841) Grafirka válasza wwenigma (#25832) üzenetére


Grafirka
(újonc)

ujrafogalmazom, ;] mikor jelenik meg mar vegre az iden ( 2014 ) az elso, nem - beta driver ?
wacom intuos5 tablak ( AMD driverbol adodo ) psd ( es nemcsak ) alatt elofordulo, gondok orvoslasara varok .

[ Szerkesztve ]

(#25842) ollie válasza adamssss (#25838) üzenetére


ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ha elolvasod Abu cikkeit pont az derül ki, hogy erős GPU kell hozzá, és viszonylag gyenge CPU, mivel a gyenge CPU teljesítményét tudja ellensúlyozni. Ha van egy erős CPU-d, akkor nincs mit ellensúlyoznia, így nem is fogsz látni különbséget.

[ Szerkesztve ]

Go for the eyes, Boo, go for the eyes! --- Hearthstone videóim: http://www.youtube.com/user/gyokzoli

(#25843) janos666 válasza ollie (#25842) üzenetére


janos666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"így nem is fogsz látni különbséget."

Na de hát lát! Méghozzá számottevő mértékűt! Egyértelműen mínuszba! :Y
Te elolvastad az ő hozzászólását is, vagy csak Abu cikkét? :U

[ Szerkesztve ]

Monitor, TV, projektor, kamera és nyomtatókalibrálást vállalok. +36 30 577 1994

(#25844) szakacsd


szakacsd
(újonc)

Nem is értem... :W

;)

(#25845) Gaabe


Gaabe
(kvázi-tag)

Hello!
Samsung ue40f6640 Tv van hdmi 1.4 kábellel összekötve pcvel,tudtok e megoldást arra, hogy a köv. hardverrel miért akad meg néha a videolejátszás (annyira nem vészes, de külső vinyóról ugyanaz a film akadásmentes ha usbn a tvre dugom. Főleg hirtelen oldalirányú mozgásnál. Nem mindig csinálja, de szerintem ennek a vasnak vinnie kéne:
adott rendszer: w8.1 64bit, i3 4130, radeon r7 250 1gb sapphire, kingston 4gb ddr3 1600 mhz
tv: samu ue40f6640
próbáltam: mpchc, vlc, wmp eredmény ugyanaz. a különféle asztalkezeléseket is próbáltam de eredmény ugyanaz

(#25846) adamssss válasza ollie (#25842) üzenetére


adamssss
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

1. Ki az aki berak egy 290x mellé, mondjuk egy FX4300-at, csak azért, hogy segítsen neki a mantli.

2. Idézem még egyszer: ha a mai nyolcmagos processzorok után esetleg lesznek 10-12-16 magos opciók, akkor abból a DirectX leképző tulajdonképpen nem profitál, miközben a Mantle kód folyamatosan gyorsul.
Most vagy én nem tudok magyarul, vagy a cikkíró nézett be valamit, de nekem ebből az jön, le, hogy minél erősebb a CPU annál jobban gyorsul a játék.

3. Ha elolvastad a cikket, akkor kb 2 oldalon az van részletezve, hogy a mantli milyen jól kihasználja a GCN-ben lévő erőforrásokat. Ennek semmi köze nincs a CPU-hoz. Kb 0 ráhatása van. Akkor most miért is nem gyorsul?

4. Ez a mantli kb úgy volt beállítva, hogy ehhez képest Jézus Krisztus megváltása kismiska volt, sőt valószínűleg a második eljövetel is a mantli-ban fog megtestesülni, nem pedig a galamb képében.

Szóval szerintem jogos, hogy kicsit többet várna az ember mint mínusz 9 FPS sebességcsökkenést.

(#25847) _PicuR_ válasza szakacsd (#25844) üzenetére


_PicuR_
(fanatikus tag)

Ott az AMD VGA driver nem egészen ment fel ... :N illesztő nélkül nincs átkapcsolás .

AMD platform - mert nem észnélkül költekezem ! És igen , számít - mit kapok a pénzemért !

(#25848) adamssss válasza szakacsd (#25844) üzenetére


adamssss
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Először fel kell rakni a gyártó oldaláról a legfrissebb intel drivert, majd ugyanonnan az AMD-t. (lehet, hogy egy fájlban lesznek).
Ha ez megvan akkor frissítheted az AMD drivert az AMD oldaláról.

OS update-et ki kell kapcsolni, illetve az Intel-t sem frissítheted az intel driverekkel, csak azokkal amiket a gyártód kiad.

[ Szerkesztve ]

(#25849) _PicuR_ válasza Gaabe (#25845) üzenetére


_PicuR_
(fanatikus tag)

Sapphire R7 250 1GB , drivere fenn vann ugye ?

Akkor próbáld meg a Mirillis Splash Pro EX lejátszót ;)

Mirillis Splash PRO HD player - nagyfelbontású videolejátszásra optimalizált (High Definition AVC/H.264) és TV csatornák nézésére (DVB-T) szolgál. Beépített Mirillis AVC/H.264 kódekekkel rendelkezik, amely a cég saját fejlesztése. A lejátszó stílusos és kellemes kezelőfelülettel rendelkezik.
Támogatott formátumok: AVI, MKV, MOV, M2TS, MTS, M2T, MP4, MPG, TS, DivX, XviD.
A program,a Mirillis Splash Pro / Pro EX , ez nem más, mint egy HD felbontásra optimalizált lejátszóprogram, ami kiválóan képes kezelni a hardveres gyorsítást (kivéve lite verzió), ezáltal szinte 0 rendszerterheléssel nézhetünk 720p, 1080p filmeket.
Garantált GPU gyorsítás :K Lényeg : A programot húzd át a kiterjesztett képernyőre ( TV ) és ott indítsd el a HD / FHD filmet :R

[ Szerkesztve ]

AMD platform - mert nem észnélkül költekezem ! És igen , számít - mit kapok a pénzemért !

(#25850) gog válasza Gaabe (#25845) üzenetére


gog
(PH! addikt)

itc-t kapcsold ki a ccc-ben és akkor a vga intézi a filmet nem a tv, ha úgy is akkor megnézném egy másik kábellal
amúgy win7 vagy vista óta nem szinte mindent lejátszik a wmp és a wmc
matroska, gabest splitter és vobsub(csfilter) kell csak és akkor mindent visz, a több hangsávval van csak gond(ha azóta nincs megoldva(nem vagyok naprakész)

[ Szerkesztve ]

a pszihé és a test, vagy a test és a pszihé?

(#25851) gog válasza gog (#25850) üzenetére


gog
(PH! addikt)

jav.:
amúgy win7 vagy vista óta szinte mindent lejátszik a wmp és a wmc
matroska splitter, gabest splitter és vsfilter(vobsub) kell csak és akkor mindent visz, a több hangsávval van csak gond(ha azóta nincs megoldva(nem vagyok naprakész)

[ Szerkesztve ]

a pszihé és a test, vagy a test és a pszihé?

(#25852) CsonkaImo válasza adamssss (#25846) üzenetére


CsonkaImo
(senior tag)

Nem akarok vitatkozni, de nekem bf4-ben jó szolgálatot tesz a mantle. Ahol directx-el beesett 30 fps-re nagyobb robbanásoknál, ott mantle 60fps felett tartja az értéket. Konfigom az adatlapomon. Azt is hozzá kell tenni, hogy egy játékban sincs egyenlőre natív támogatás. Elismerem nincs 200fps-em, de sokkal simább a játék.(Ingyen)

Persze megértem a problémádat, ilyen helyzetben lennék, ugyan így reagálnék. :R

[ Szerkesztve ]

(#25853) szakacsd válasza adamssss (#25848) üzenetére


szakacsd
(újonc)

Megcsináltam így, ebben a sorrendben, a Tomb Raidernél még sem tudom úgy kiválasztani..

;)

(#25854) szakacsd


szakacsd
(újonc)

+ csgoban sem ment fel az fpsem.

;)

(#25855) ollie válasza adamssss (#25846) üzenetére


ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Az egy dolog, hogy mi lesz a jövőben, azt kell nézni, hogy most hol áll. Ráadásul a teljesítménye attól is függ, hogy a játék fejlesztője hogyan írja meg a kódot a saját játékában. Pl. a Battlefield 4-nél kell egy 3+ GB-s VGA, hogy jól működjön a mantle. Most az a helyzet, hogy egy gyengébb cpu és erősebb vga párosnál javít a teljesítményen, ha ez nem áll fenn, akkor akár lassabb is lehet, mint directx-szel. De ez egyértelműen kiderül Abu cikkeiből szerintem. A te konfigodon tök felesleges, nem fog előrébb vinni.

(#25843) janos666: sebességnövekedésre gondoltam. Neked mindenbe bele kell kötnöd? :U

[ Szerkesztve ]

Go for the eyes, Boo, go for the eyes! --- Hearthstone videóim: http://www.youtube.com/user/gyokzoli

(#25856) pEtii94


pEtii94
(újonc)

Sziasztok. Szerintetek várható a "közeljövőben" új catalyst driver amiben orvosolják a Mantle által okozott fps droppokat ? (gondolok itt a Battlefield 4-re ) Mert eddig én nem tapasztaltam tőle semmi teljesítmény változást, csak dúrva fps droppokat.

Alaplap: GIGABYTE GA-970A-DS3P, Processzor: AMD FX-6300 3.50GHz, Processzor hűtő: COOLERMASTER Hyper 212 EVO RR-212E-16PK-R1, Memória: KINGMAX 8GB DDR3 1600MHz, Videókártya: ASUS R9 270X-DC2T-2GD5, Merevlemez: SEAGATE 1TB Barracuda 7200.14 7200rpm 64MB SATA3 , Táp: CORSAIR VS Series VS450

(#25857) adamssss válasza ollie (#25855) üzenetére


adamssss
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ok én értem, csak nem tudom elfogadni. Van egy viszonylag korrekt procim, GCN-es radeon-om, és lassabb lesz a játék? De azt sem tudnám elfogadni, hogy ha ugyanazt hozná, mint a dx. BF4-et még nem néztem, de a Thief nagyon kiábrándító. Ez így nemhogy előrelépés, hanem inkább kettő hátra. Ez van akkor ha valaki kiskapukat keres és ügyeskedni próbál. Szabvány megoldások kellenek, nem pedig sufni fejlesztések. A Dx12 lesz remélhetőleg az üdvösség. A Mantle arra volt jó, hogy meggyorsítsa a folyamatokat másra jelen formájában nemigazán.

(#25858) janos666 válasza ollie (#25855) üzenetére


janos666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én is!

Nem, de ez az általános reakcióm a vak arroganciára. :P

A: Na ne már! Ez változó mértékű gyorsulás helyett egyértelműen lassul!
B: Azóta már pontosították az ígéretet, hogy csak bizonyos esetekben gyorsít.
C: De itt arról van szó, hogy kimondottan lassít!
B: Igen, az a bajom, hogy egyenesen lassít.
A: Miért kötözködsz? Megmondták, hogy nem mindig gyorsít.

Csak én érzek itt némi logikai bakit az érvelésben? :U
A "csak bizonyos esetekben gyorsít" az nem egyenlő azzal, hogy "néha lassít"!
Továbbá, az eredeti ígéret az volt, hogy szinte mindig gyorsít mindkét oldalon, tehát a GPU és a CPU oldalán is. Arról véletlenül sem volt szó, hogy erős CPU-val akár még lassíthat is!
Az eredeti ígéretek szerint a GCN GPU-kat is hatékonyabban kéne használnia végtelenül erős CPU mellett is, miközben egy erős GPU-t jobban tud hajtani egy sovány CPU-val is, mert kisebb CPU-val is elboldogul.
Ezt nem én és nem Abu vagy mások találtuk ki, hanem ezt volt a médiában!

Mindemellett én is leírtam a legelső ez irányú hozzászólásomban, hogy az "ítélkezés" előtt meg kéne még várni egy új "stable" driver-t és pár más programot, mert most még nem tudjuk, hogy melyik oldalon milyen problémák lehetnek (tehát lehet a játékfejlesztő hibája, illetve lehet hogy csak driver probléma, stb). De az eddigi tényeken, vagyis a konkrét mérési eredményeken ez nem változtat. A még tavaly leírt Mante mesék sem íródnak már újra és ezek a számok is ott vannak feketén-fehéren. Ezt ezzel az érvelési stílussal nem tudod megváltoztatni. Ugyan úgy, ahogy személyeskedéssel sem. :P

[ Szerkesztve ]

Monitor, TV, projektor, kamera és nyomtatókalibrálást vállalok. +36 30 577 1994

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  AMD Catalyst™ driverek topikja (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2014 PROHARDVER Informatikai Kft.