Hirdetés

2014. október 31., péntek

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  AMD Catalyst™ driverek topikja (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#28451) dethroner válasza AtHoS (#28448) üzenetére


dethroner
(senior tag)

De ha mindkét kijelző a saját natív felbontásán megy, akkor a háttérképnek beállított képnek mindkét kijelzőt teljesen ki kellene tölteni, nem? A tévé tényleg csak sztereót tud, de mivel össze van kötve a házimozi erősítővel optikai kábelen, így tudja továbbítani a többcsatornás hangot is. Eddig működött, de most hogy beszállt a játékba a pc is egy hdmi kábelen keresztül, ezen már nem megy át csak a sztereó hang.

(#28450) gog Én eddig olyat találtam a tévé kiterjesztett beállításához, hogy asztal tulajdonsága: alap: és itt fel van sorolva pár felbontás, de a full hd nincs benne, és van alatta hd tv, itt van 1080i és 1080p is.
A powerdvd hang beállításait hol tudom megpiszkálni?

[ Szerkesztve ]

Nincs semmi más, ami jobban egységbe forrasztja a normális értékrend szerint nevelt futballszurkolók táborát, mint a Bayern München feltétlen gyűlölete.

(#28452) AtHoS válasza dethroner (#28451) üzenetére


AtHoS
(PH! kedvence)

"De ha mindkét kijelző a saját natív felbontásán megy, akkor a háttérképnek beállított képnek mindkét kijelzőt teljesen ki kellene tölteni, nem?"

Ha az a háttérkép megfelelő méretű értelem szerűen igen, vagy esetleg megfelelő beállítás van a háttérkép kezelésére (pl. nyújtás, kitöltés, stb..)

"A tévé tényleg csak sztereót tud, de mivel össze van kötve a házimozi erősítővel optikai kábelen, így tudja továbbítani a többcsatornás hangot is. Eddig működött,"

No igen, de az erősítő nálam nem TV. Ha erősítőről beszélsz ne TV-t írj akkor ;]

Na de lényegében eddig milyen forrásból származó sokpontegyes hangot továbbított optikán keresztül a TV az erősítőnek? (pl. média lejátszóval HDMI-n TV-re küldött hangot?)

PowerDVD-hez egy tipp: How do I output Dolby TrueHD or DTS-HD Master audio hasonló analógia alapján ez a beállítás működik a "sima" többcsatornás hangoknál is

Vistaboy: "Nem kell, ugyanis nem lesz DNF-em. A demó alapján felejtős" válasz rá KKaresz45-től: "Ez van, ha gyorsan összecsapnak valamit"

(#28453) Out válasza dethroner (#28451) üzenetére


Out
(PH! addikt)

A Catalyst Control Centerben a TV beállításainál van egy csúszka, amivel a kép méretét tudod állítani.

Commodore Plus/4 --- The home computer with built-in professional software

(#28454) Montesantos válasza dethroner (#28451) üzenetére


Montesantos
(fanatikus tag)

Itt keresd:

(#28455) gog válasza dethroner (#28451) üzenetére


gog
(PH! addikt)

Ne a hatterkep;el foglalkozz hanem hogy mit kap a tv, gondolom kiirja.
1080i, 1080p az a full hd, a p a jobb progressziv 60/50hz-t jelent azt haszald ha lehet

Nem emlekszem a powerdvd-t mar regen hasznaltam, talan jelold ki hogy a hdmi legyen a hang ki, meg hogy ne virtualizaljon, passz, vagy 10eve hasznaltam utoljara.
Nezd at a beallitasokat amiket irtam, kulonben se a dts se egy 24/96os dd filmbek se lesz mas hangja max pcm stereo.
Turelmesen at kell nezni es prpbalgatni, hogy megertsd, hogy mit hova allits es menni fog.
Egyebkent miert nem a pc-be dugod az erositot optikaival, vagy azt is kulon? Asszem ugy jobban jarsz egy picivel.

a pszihé és a test, vagy a test és a pszihé?

(#28456) dethroner


dethroner
(senior tag)

Köszönöm mindenkinek a segítséget, próbálok válaszolgatni.
AtHoS Valóban úgy van, ahogy írtam. A pc-n a mappát amiben a filmek vannak, elérhetővé tettem a tévé számára, és azokat a tévé beépített lejátszójával lan kábellel értem el. Ezek többnyire mkv és 5.1-es avi filmek voltak. A tévét pedig optikán csatlakoztattam az erősítőhöz, ami ki is írta minden esetben ha dolby digital jel érkezett rá. Szóval a tévé tud sokcsatornás jelet küldeni, ha megfelelő a forrás.

Out és Montesantos A csúszkát csak akkor engedi használni, ha a monitor képét klónozom, kiterjesztettnél inaktív az a rész. Klónnál tényleg szépen ki tudom tölteni a tv teljes felületét. Viszont kiterjesztetnél arra lettem figyelmes, hogy ugye fhd a tévé felbontása, direkt egy fhd felbontású képet tettem a monitoron háttérképnek, és ha kiterjesztett módban a tévére beállítom 1920x1080-at, akkor nem tölti ki a képernyőt. Csak ha lejjebb veszem, pl 1366x768, vagy 1600x900 pixelre. Ez miért lehet?

Sajnos a tévém topikjában már megadták a választ a hdmi kérdésre. A lényeg annyi, hogy pc-ről kapott sokcsatornás jelet hdmi kábelen lebutítja a tévé, nem veszi át 5.1-nek.
Arra a kérdésre hogy miért nem a pc-t kötöm össze az erősítővel optikán az a válasz, hogy 99%-ban a tévé beépített lejátszóját használom, azon tökéletes a dolby digital hang, szépen tovább is adja az erősítőbe. Csak ki akartam próbálni 3D bluray lemezt lejátszva pc-ről külső programmal, ami így sajna sztereó hanggal élvezhetetlen. Marad a belső lejátszó és az mkv fájlok.
Még egy kérdés. Ha a tévére kiteszem a pc képét, akkor milyen képfrissítést kell beállítani? 60hz?

Nincs semmi más, ami jobban egységbe forrasztja a normális értékrend szerint nevelt futballszurkolók táborát, mint a Bayern München feltétlen gyűlölete.

(#28457) Montesantos válasza dethroner (#28456) üzenetére


Montesantos
(fanatikus tag)

Nálam kiterjesztett asztalnál is lehet a csuszkát állítani, egyéb beállításokhoz nem nyúltam hozzá, nálam hdmi kábel megy a tv-be monitorhoz dvi....(mindkettő fhd) szerintem rakd vissza az alapbeállításokat, és kezd elölről az egészet....

(#28458) gog válasza dethroner (#28456) üzenetére


gog
(PH! addikt)

olyan soha nem fog összejönni(tudtommal) hogy a tv leszedi neked a hdmi csatin érkező hangot és átadja optikán az erősítőnek
az viszont lehet hogy az erősítő leszedi megának hdmi-ről a hangot és a képet továbbitja a tvnek hdmi csatin, de csak ha tudja ezt az erősítőd, ami csak "hdmi switch" funkciós azzel ez nem fog menni
szóval akkor pc-ből a hdmi kimenet(más nincs is) és erősítő hdmi in vagyis bemenetbe kell egy hdmi kábel és aztán erősítő hdmi out összekötve a tv hdmi bemenetével egy másik hdmi kábellel.

[ Szerkesztve ]

a pszihé és a test, vagy a test és a pszihé?

(#28459) StSanya válasza gog (#28458) üzenetére


StSanya
(senior tag)

Dehogynem, pl. nálam is, a Serviio áttolja wifin az LG TV-nek az 5.1-et, TV-re optikán rákötve a Technics, s jöhet DD vagy DTS nem gond.

TV-m egy tavalyi LA667 (LA660 fehérben), menüben engedélyezni kell a pass through-t.

Szerk: Jahogy HDMI-n jön befelé... Az passz, bár szerintem azt is tudnia kell, majd max rápróbálok.

[ Szerkesztve ]

"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."

(#28460) dethroner válasza gog (#28458) üzenetére


dethroner
(senior tag)

Hogyne tudná. Ha lanon vagy wifin veszi a tévé a filmet át a pc-ről, akkor bármi jöhet, DD, DTS. Mind szépen megy optikán az erősítőbe és jó. HDMI-in viszont csak sztereó a hang. Erősítőn nincs HDMI, de ebben a formában nem is kell.

Montesantos Megpróbálom talán még a drivert is újratenni. Igazából az is zavaró(lehet), hogy a vga-n dvi porton van a monitor, hdmi-n pedig a tévé, és amióta rátettem a tévét, azt mutatja 1-es számmal. Ki tudom jelölni elsődlegesnek a monitort is, de a számozás szerint akkor is 1-es a tévé, 2-es a monitor.

[ Szerkesztve ]

Nincs semmi más, ami jobban egységbe forrasztja a normális értékrend szerint nevelt futballszurkolók táborát, mint a Bayern München feltétlen gyűlölete.

(#28461) Montesantos válasza dethroner (#28460) üzenetére


Montesantos
(fanatikus tag)

nálam is úgy van 1-es a tv (hdmi kábel), 2-es a monitor(dvi kábel)..... monitor az elsődleges, a többi beállításom gyári....
a tv-re pedig két kattintással el lehet küldeni a képet, hangot (vagy gyorsbillentyűvel)

(#28462) dethroner válasza Montesantos (#28461) üzenetére


dethroner
(senior tag)

Nálad a monitor és a tévé felbontása megegyezik?

Nincs semmi más, ami jobban egységbe forrasztja a normális értékrend szerint nevelt futballszurkolók táborát, mint a Bayern München feltétlen gyűlölete.

(#28463) Montesantos válasza dethroner (#28460) üzenetére


Montesantos
(fanatikus tag)

még ezt találtam nálam:

CCC-ben 1-es a monitor, vezérlőpultban pedig 2-es a monitor sztem a számozásnak nincs jelentősége

igen megegyezik FHD mindkettő, ha nálad nem egyezik akkor be kell pipáljad a csuszka állítás alatt hogy nem egyezik az asztal felbontása a digitális síkképernyő felbontásával (lásd pár hsz-el feljebbi képet)

[ Szerkesztve ]

(#28464) TA68


TA68
(senior tag)

Erre valaki? [link]

Szeretnék egy kicsit több színt a játékoknál.

[ Szerkesztve ]

(#28465) Bali27 válasza TA68 (#28464) üzenetére


Bali27
(őstag)

Rossz a monitorod? vagy miért? :)

(#28466) Out válasza dethroner (#28460) üzenetére


Out
(PH! addikt)

Azt próbáltad már, hogy csak a TV-re rakod ki a képet, és amikor a csúszkát (ha aktív, remélem az lesz) beállítod, akkor megjegyzi a kép pozícióját és a kiterjesztett módban is jó lesz. Egyébként melyik driverről is beszélgetünk itt?

Commodore Plus/4 --- The home computer with built-in professional software

(#28467) TA68 válasza Bali27 (#28465) üzenetére


TA68
(senior tag)

Nem, csak van olyan játék, ami elég fakónak tűnik. A monitoron állítgatni mindig elég macerás.

(#28468) gog válasza dethroner (#28460) üzenetére


gog
(PH! addikt)

Akkor pedig jó válaszokat adtam(a külalak meg a hibákon kívűl, de pl. telórol lesz amilyen lesz az 5"" is kicsi virtual billel)
Amikor hdmiről kapod a jelet azt a pc ill. a vga adja neked ezért a pc-t úgy kell beállítani hogy jó legyen, ez vonatkozik a hangra is. Vista óta fejlettebb lett a hang a windowsban, többet tud és több állítás kell, alapon max beépített hangszóróhoz kielégítő a beállítás, rendes hangfalakhoz, füleshez, erősítőhöz már nem.
A hdmi funkcióit nem ismerem a tv-dnek ezért írtam az hogy tudtommal nem megy, még a hm erősítőknél se mind tudja azt amit akarsz.
Feltételezem van még üres optikai, vagy spdif(coax) bemenete az erősítőnek majdnem biztos hogy sokkal, jobban jársz.
Én is ezt teszem, nálam a hm erősítőbe(amin még nincs hdmi, mert amikor vettem még nem nagyon volt olyan, vagy esetleg horror árban) régen coax-on, most optikán megy a film.
Zenére, és játékra az analóg 5.1 a legjobb 96/24 vagy 192/24 ben ki, előerősített 5.1 bemenetre(sacd) az erősítőbe ha van ilyen, nekem van és úgy használom. Persze csak ha olyanok a feltételek akkor jobb.
Szóval alap beállításon max tejfölös doboz tip. hangra 24/48 dobby digital 5.1 vagy sztereo beállítás van, minden egyébhez át kell állítani. Max tv-t nézni jó így.

Ami az elsődleges hdmi kezelést illeti a winben sajna ez van, ott nem fogot tudni berakni 1-re a dvi-t ha megy a hdmi. Ezzel szerintem mindenki küzd egy darabig, engem is zavart :D

a pszihé és a test, vagy a test és a pszihé?

(#28469) Sanyi19 válasza TA68 (#28467) üzenetére


Sanyi19
(senior tag)
LOGOUT blog

Milyen monitorod van? Nekem van egy Acer azon fakók a színek némelyik játéknál, igazából az összesnél, csak van amelyiknél nem annyira látszik. Meg van egy LG tv, azon meg minden játék színe jó. Az Acer-en nem tudtam én se beállítani, hogy minden úgy nézzen ki ahogy kéne. De nem is ezért szeretem, hanem mert 14W-ot fogyaszt azon a beállításon, ahogy én használom... Netezni jó.

“Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.” (Oprah Winfrey)

(#28470) dethroner válasza Out (#28466) üzenetére


dethroner
(senior tag)

Megpróbáltam, félsiker. Ha csak a tévére teszem mi a képet, beállítom a csúszkát hogy teljesen kitöltse a képet. De amikor a monitort kiterjesztem akkor az ikonok átkerülnek a tévére és szépen a képernyő széléig, de a háttérkép csak jóval kisebb méretű. Ez biztos azért lehet mert a monitor és a tévé felbontása nem egyforma.
14.9-es driver.

Nincs semmi más, ami jobban egységbe forrasztja a normális értékrend szerint nevelt futballszurkolók táborát, mint a Bayern München feltétlen gyűlölete.

(#28471) AtHoS válasza dethroner (#28456) üzenetére


AtHoS
(PH! kedvence)

Értem. Az eddig működő esetben a forrás nem más, mint a TV saját lejátszója, ami hálózati megosztásból "gazdálkodik".

Sejtettem, hogy ilyesmi lesz a felállás. Sajnos a régebbi konstrukciójú TV-k csak ilyen esetben (pl. saját lejátszó használata esetében) tudják optikán továbbítani a többcsatornás hangot. Minden egyéb esetben (pl. HDMI-n érkező jelnél) csak stereo-t tudnak továbbítani. Az újabb konstrukcióknál már elérhető HDMI forrás esetén is a többcsatornás hang továbbítása (lásd StSanya hozzászólása)

[ Szerkesztve ]

Vistaboy: "Nem kell, ugyanis nem lesz DNF-em. A demó alapján felejtős" válasz rá KKaresz45-től: "Ez van, ha gyorsan összecsapnak valamit"

(#28472) asdxv válasza gog (#28418) üzenetére


asdxv
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez volt a megoldás, ki kellett kapcsolni :R

(#28473) dethroner válasza AtHoS (#28471) üzenetére


dethroner
(senior tag)

Nem régi tévé, samu h6400. Idei modell.

Nincs semmi más, ami jobban egységbe forrasztja a normális értékrend szerint nevelt futballszurkolók táborát, mint a Bayern München feltétlen gyűlölete.

(#28474) gog válasza dethroner (#28473) üzenetére


gog
(PH! addikt)

átfutottam a manualját(kiváncsi lettem most már és úgy is ezen kattognék)
nem semmi hiperszuper tévéd van, ez már nem is tv, csak lehet arra is használni :)
jó sok oldal van szóval tényleg nem néztem át teljesen
van hdmi pc mód(lehet hogy ki kellene választani), és dvi-hdmi átalakítós mód is van külön(na így viszont lehet majd 2. a tv ha két dvi kimeneted van a videokártyán, vagy ha a hdmi kimenetet a monitorhoz használod) és nem láttam olyat hogy kitenné érintetlenül a hdmin érkező hangot az optikai kimenetére, csak olyat hogy ahhoz hogy hdmin kiküldje a hangot egy hm erősítőnek ahhoz arc-hdmi funkciós hm erősítő kell
meg van valami multiroom de ahhoz gondolom wifis erősítő kell(ezek szerint már ilyen is van) de lehet hogy az is csak olyan mint amit optikain ad
[link]
[link]

[ Szerkesztve ]

a pszihé és a test, vagy a test és a pszihé?

(#28475) dethroner válasza gog (#28474) üzenetére


dethroner
(senior tag)

A hdmi pc módot majd megnézem és jelzem hogy van-e eredmény. A vga 1 hdmi és 1 dvi porttal bír. A monitorom meg csak analóg, szóval a dvi marad a monitoré. De valahogy kezdek kiábrándulni a pc-ről tévén filmnézésből, talán majd lesz egyszer egy media box is és akkor jöhetnek a Bluray 3D filmek, addig meg marad az sbs képernyő.
A második link majdnem jó, csak nem 48 colos, hanem 55 :P

Nincs semmi más, ami jobban egységbe forrasztja a normális értékrend szerint nevelt futballszurkolók táborát, mint a Bayern München feltétlen gyűlölete.

(#28476) Out válasza dethroner (#28470) üzenetére


Out
(PH! addikt)

Ott a hiba, hogy a TV-d az elsődleges képernyő és nem a monitorod. A kiterjesztés előtt állítsd be a monitorod az elsődleges képernyőnek. Nekem egy 1280x1024-es felbontású monitorom és 1920x1080-as TV-m van, tehát két különböző felbontás és kiterjesztésnél mégis jól jelenik meg mindkét képe. (14.9.1beta drivert használok)

Commodore Plus/4 --- The home computer with built-in professional software

(#28477) TA68 válasza Sanyi19 (#28469) üzenetére


TA68
(senior tag)

LG IPS

(#28478) dethroner válasza Out (#28476) üzenetére


dethroner
(senior tag)

Félre értettél valamit. A monitor az elsődleges kijelző és a tévé a másodlagos. Csak a vezérlőpult számozza másként, ott kettesnek írja a monitort, de a ccc meg egyesnek. És nincs ráhatásom erre, nem tudom hogy lehetne a vezérlőpultban is egyesként szerepeltetni a monitort, de nem tudom hogy ez tényleg lényeges-e? :U

Nincs semmi más, ami jobban egységbe forrasztja a normális értékrend szerint nevelt futballszurkolók táborát, mint a Bayern München feltétlen gyűlölete.

(#28479) wwenigma válasza dethroner (#28478) üzenetére


wwenigma
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Windows telepitesekor ne legyen rádugva a TV, mert azt veszi elsőnek. Egyebkent gondot nem okoz.

http://evaper.info - Magyar eVaper Elektromos cigaretta fórum / apróhirdetés / chat | -- Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd

(#28480) F_Zolee válasza dethroner (#28478) üzenetére


F_Zolee
(PH! kedvence)

Elvileg ha a vezérlőpultban megfogod és áthúzod a monitort a másik mellé akkor a számozás felcserélődik.

(#28481) vlevi válasza F_Zolee (#28480) üzenetére


vlevi
(PH! kedvence)

" és áthúzod a monitort a másik mellé akkor a számozás felcserélődik."
Nem cserélődik meg. Nekem legalábbis sosem cserélte meg. Mindíg a HDMI kábelre kötött lapostévé az 1-es sorszámú, és a DVI-on lévő monitor a kettes.
Az, hogy arrébhúzgálod, az annyit jelent, hogy a desktop mekkora, és milyen irányú. Ha pl. a két monitor pont fordítva van egymás mellett, mint ahogy a valóságban, akkor a jobboldaliról balra áthúzott egér bejön a másik oldalon, azért, mert a win azthiszi, hogy fizikailag úgy vannak egymás mellett.
De teheted egymás fölé is őket, akkor pedig egymás fölött lévőnek fogja kezelni a windows.

(#28482) dethroner válasza wwenigma (#28479) üzenetére


dethroner
(senior tag)

Meg sem volt a tévé a win telepítésekor.

Nincs semmi más, ami jobban egységbe forrasztja a normális értékrend szerint nevelt futballszurkolók táborát, mint a Bayern München feltétlen gyűlölete.

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  AMD Catalyst™ driverek topikja (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2014 PROHARDVER Informatikai Kft.