- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Mini-ITX
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Autóhifi
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Picco
addikt
kerdeznem a tisztelt 2600 xt ddr3-ddr4- kartyatulajokat.
tenyleg ennyire gyengen teljesit a kari mint ahogyan az a tesztben le van irva?
szeretnek egy ilyen karit de jo lenne tudni h csak a driver miatt ennyire gyenge vagy magaban a kariban nincs tobb szufla....... -
Tuco Ramirez
őstag
Na, megvolt a VGA csere a menyasszonyom masinájában (X700Pro --> Sapphire HD2600XT). Minden simán ment, a kártya prímán működik.
Szerencsére nem jött ki a másoknál tapasztalt homályos kép a CRT monitoron. Nagy a boldogság!
-
Olasza
aktív tag
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Végre feltünt nálunk Pécsett az Asus 2600XT-je, 29k az ára (gddr3), szal kb. annyi, mintha rendelnék valahonnn az országból. Szerintem ezt fogom venni hamarossan majd.
Sapphirre és Xpertvisionra hány év gari szokott menni? Ahol asust láttam, ott rájuk 2 év, asusra 3... -
ellington
tag
az miért van, hogy néhány videónak teljesen mások a színei, mint ahogyan lenniük kéne? 7.9es catalyst van fent.
-
Zolee11
senior tag
''Csak a Giga vett a régebbi si ostáyból mert olcsobb volt szal felesleges pánikeltés....PH! AMD válaszát elfelejtette megirni...''
Lehet, de akkor az ASUS és az MSI is miért rendelte vissza az első szállítmányokat? Csak óvintézkedés volt? Ha igen akkor ők nem tudták, h csak a Gigabyte kapott belőle? Túl sok itt a miért...
De legyen igazad. Én mindenesetre megvártam amíg tudok egy ASUS-t szerezni, és megérte, legalábbis eddig. Egy fagyás nem volt, nem akasztja ki semmi, max nem működik, pl. AtiTool. Azért arra kív. leszek, h ezek a kártyák produkálnak-e hasonló hibákat mint a Sapphire és az ExpertVision. Én a tényeknek hiszek, nem a sajtónak -
Olasza
aktív tag
válasz
valentinho #285 üzenetére
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
valentinho #287 üzenetére
Végülis miért is vagyunk egy fórumon... Ha nem akarsz, én nem beszélek.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
valentinho #280 üzenetére
Tájékozódnia nem kell. Az, hogy mostanra leesett a GT-ára elég sokkal, és annyiért kapod mint a pro, az nem azt jelenti, hogy a pro az ellenfele, csak mert most ugyanannyi az áruk. Volt a GT nem régen 40k, a pro meg még 30k sem soha...
Egyébként a 8600GT-k igen szépen vesztik az árukat, nekem ez jön le a dologból.
Rumkóla: hogy miért lenne elfogult... -
diegho
nagyúr
azért vicces ez a 8600gt jobb duma
végülis csak az új játok 75%-ában gyorsabb és még a 8600gts-t is néha megveri a ddr3-as xt, de a sima 8600gt tényleg tuti jobb
[Szerkesztve] -
Olasza
aktív tag
válasz
valentinho #280 üzenetére
Az általad említett árban DDR2-es GT-ket lehet kapni. Van olyan 8500-as kari, ami ennél drágább.
-
drlovi
aktív tag
Hi
A 2600XT-mellé milyen Procit érdemes venni? (Persze AMD ben gondolkodok).
THX -
valentinho
senior tag
Nem értem, miért kell vitáznod velük.Mindig mindenkinek a saját karija a jobb!
Én megvagyok elégedve a 8600 teljesítményével is egy darabig.Óriási különbség meg úgysincs a két kari között.
olasza:Sztem inkább előbb tájékozódj az árakkal.A 2600pro 20k körül van, a legolcsóbb, 8600GT pedig 23k a legolcsóbb, új ára.Egy és ugyanaz cégnél, sztem nem kell bemutatni, hogy hol.AZ neked 40-50%-os árkülönbség
[Szerkesztve] -
Olasza
aktív tag
Csoda is lenne, ha egy tizenezer forintos (max 20e) Pro-t nem verne le egy 40-50%-kal drágább 8600GT.
De a GT-nél még az XT is olcsóbb, pedig ott már nem mernék ilyeneket írni. Ha pedig úgy vesszük, akkor a GT-t az 1950 Pro lealázza kb. ugyanolyan árkülönbséggel, mint amit te írtál!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Még mindig nem válaszoltál.
A 2600pro-t gyakorta szerelik GDDR2-es rammal, mitől lenne ez ellenfele a 8600GT-nek?
Egyébként az ár/teljesítmény melett nekem baromira fontos az értékállóság, ebben jobb a HD széria.
Mindemelett meglehet keresni a hozzászólásaimat a 8600GT topicban, ameddig nem jött ki, addig biztos voltam benne, hogy azt veszek, de aztán magas ára (40k körül volt), és alacsony teljesítménye (főleg amit CoD2-ben produkált) meggyőzött, hogy temetőbe való... Most úgy vagyok karivásárlással, hogy hamarossan összejön a lóvé, és 25k körül kapok egy jó kis karit (2600XT), ami megéri a pénzét. -
7600GT
senior tag
válasz
ellington #270 üzenetére
Azért ilyen rossz a dx10-es teljesítménye a kariknak, mert elég rosszak a driverek.
Optimális esetben a dx10-nek a teljesítménye a dx9 felett van és mellette még szebb is.
A 8600 széria borzasztó kevés lesz kevesebb mint 5 hónapon belül ellentétben a HD2600XT-vel, mert ugyan kissebb a textúrázó teljesítménye de elég nagy a shader teljesítménye és elkövetkezendő játékok eléggé shader intenzívek lesznek tehát ki fog majd tudni jönni az ereje (huh de csúnya mondat de ez most így sikerült).
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
wid22
aktív tag
Sokkal jobbak a játék tesztek mint a 3Dmarkok.
Nálam az Infernalmegy 35-130 Fps között. Az Oblivion 19-46 fps
Jobb ezekböl kiindulni. -
ellington
tag
de a dx10ben ezek a kártyák is simán elvéreznek.
-
ellington
tag
viszont az xt elkeni a 8600os száját
-
m4rc!
őstag
Hát..nem is tudom mit mondhatnék...
Én is megválok a 2600-asomtól, ma vettem egy 8600GT-t és mit mondhatnék, sokkal komolyabb teljesítménye van, mint a 2600pro-nak. 3DMark 05-ben ca. 12000pontot nyes, Carbon 1280-ban minden full 25-30fps min.
Ezt nem azért írtam, hogy most bárki elkezdjen háborogni, h így meg úgy, nekem ezek a tapasztalataim és a véleményem is.
Az eddigi segítségeteket köszönöm szépen, további jó topicolást! -
zolinagy
csendes tag
Sziasztok!
lenne 1 problémám felraktam az atitool 0.26-os és vagy csíkozást ad be vagy lefagy
vagy van valamien másik tuning progi? Ti milyet használtok?
Előre is kösz -
belaazallat
addikt
Köszi! Mükszik minden!
Lehet h én hallucinálok, de mintha jobb lenne a hangzás!
[Szerkesztve] -
belaazallat
addikt
válasz
risingtide #256 üzenetére
Hali!
Köszi. Érdekes. Nekem is ugyanolyan tv-tunerem van, viszont kapásból összevesztek.
Igaz, nálam semmi nem úgy működik, mint másnál.
Akkor felrakom a HDAudio drivert, megnézem mi történik.
Thx
Üdv -
risingtide
csendes tag
válasz
belaazallat #250 üzenetére
Ismeretlen hardver: szerintem a HDaudio-drivert nem telepítetted ( a driver cd-n a HDAudioDrv mappa ). Utánna a Vezérlőpul--->Hangok és audioeszközöknél válaszd ki hogy melyik hangkártyát akarod használni.
TV: nálan egy Leadtek Expert tuner mellé letett berakva egy ugyan olyan kártya mint amilyen neked van, és eddig nem veszekedtek -
ellington
tag
beléptem én is a klubba, sapphire hd2600xt 256gddr3. eddigi 7600GS kártyámmal 15 fps-t produkált 1024ben az Airborne -minden magas részletesség-, az ati hoz olyan 40-50 fps-t
viszont azt nem értem, hogy a jobbklikk tulajdonságok/beállítás fülnél miért kettő darab kártyát tart számon. és a 3dmark06 nem indul el. itt jön az a bizonyos átírok egy dll-t dolog? -
Zolee11
senior tag
Ha jól tudom, akkor a firmware rossz ezekben a kártyákban, pontosan nem lehet tudni mert az AMD persze nem nyilatkozik, h száradna le a p****k, mert esetleg megtudnánk, h egy új firmware megoldja-e a problémát, vagy hardveres hibáról van szó, mert erre is célozgattak. A gyártók ''javításra'' hívták vissza a kártyákat, tehát valószínüsíthető, h firmware, de megint más infók szerint sok kártya javíthatatlan. Szóval köszönjük szépen kedves AMD, h tájékoztatnak minket potenciális vásárlókat, ezzel csak jobban lerontják a hírnevüket, és így sem állnak jól.
Én a helyedben visszavinném, csak az időt húzod. Akinek eddig rosszalkodott, az visszavitte (ha rosszul tudom javítsatok ki), csak rosszabodott a helyzet...
Sajnos ez van. -
belaazallat
addikt
Hali!
Tegnap beraktam a kátyát, felraktam csak a drivert. Telepítés után restart, betölt Win, kép jó, de vmi ismeretlen PCI hardvert érzékel, és a TVtunerem szoftvere meghülyült. Le kellett tiltani az indításból. FElraktam a magyar CCC, más valamit kéne még feltenni?? Korábban írták h valami WDM drivert kell feltenni. Erről lehetne vmi bővebbet?
Köszi!
Üdv! -
Zolee11
senior tag
Ha az Aerot kikapcsolod, akkor is hibázik? Meg kellene nézni másik gépben is. Olyan nincs, h egy kártyát kiadnak úgy h nem jó hozzá az illesztőprogram, főleg nem 2D alatt. Milyen kártya ez? Sapphire vagy ExpertVision? Ők valamiért elfelejtették visszahívni a kártyáikat, ezért nem is vettem olyat, pedig Sapphire volt a kiszemelt, inkább vártam.
-
diegho
nagyúr
na kipróbáltam 2 másik játékot. two worlds 1024 AA off minden maxon amit csak lehet tökéletesen megy. oblivion 1024 AA off minden max szintén tökéletesen megy. Airborne-t is kipróbálom majd.
-
Zolee11
senior tag
A megoldás:
- Right click on your desktop and select ''Properties'' to bring up your display properties;
- Select the ''Settings'' tab and click on ''Advanced'' on the bottom right;
- Select the ''ASUS'' tab on the top right and then the ''ASUS Splendid'' tab;
- Unselect the check box next to ''Enable ASUS Splendid''
Most már tökéletes
És megelőztek, borzasztó
[Szerkesztve] -
CPT.Pirk
Jómunkásember
- Right click on your desktop and select ''Properties'' to bring up your display properties;
- Select the ''Settings'' tab and click on ''Advanced'' on the bottom right;
- Select the ''ASUS'' tab on the top right and then the ''ASUS Splendid'' tab;
- Unselect the check box next to ''Enable ASUS Splendid''
Szóval akkor levileg:
jobb klikk az asztalon, tulajdon ságok, megjelenítési beállítások/beállítások/speciális
ott válaszd ki az asus szöveget, aztán az asus splendid oldalt, majd szedd ki a pipát.
Ha ez nincs, akkor túrd át a regeditet minden splendid kifejezés után, és töröld ki őket (bár ez veszélyes lehet)
A legegyszerűbb talán ha felrakod wint újra, és a gyári cd-t sosem teszed be, hanem rögtön amd drivert nézel... Elvileg.
mod: elkéstem
[Szerkesztve] -
Zolee11
senior tag
Sziasztok. Pár napja én is ASUS 2600XT tulaj lettem. Nekem semmi gondom nincs az itt felsoroltak közül. Persze a progik ugyszintén nem müxenek de nem is okoznak fagyásokat csak le kell lőni őket. Nagyon csendes és nagyon jó gyári hűtője van, eddig nem találkoztam problémás játékkal, de amióta feltettem az új 7.9-es drivert a videók nem mennek. Azaz mennek csak szép zölden meg csíkosan, nem codec hiba, driver nélkül szépen mennek, a hiba okozója a csodálatos ASUS Spledid képjavító. A gyári driverrel simán ment. Ezzel nem. Vki esetleg tudná, hogyan kell azt leírtani mert már minden kipróbáltam de a rohadék még mindig él
Ha nincs megoldás akkor vmi ASUS drivert kell keressek ami új....
Szerk:
Na ehhez külön gratulálnom kell:
''Megjegyzés: Az ASUS Splendid technológia kifejezetten az ASUS meghajtószoftverekkel működik , amelyek megtalálhatók a termékhez mellékelt CD-n, vagy az ASUS terméktámogatási oldalán.''
És ha már nem az van akkor esetleg nem lehetne eltávolítani? Kedves programozó barátaink már megint kitettek magukért...
[Szerkesztve] -
Levin01
őstag
Coh-ban az árnyékok pixelesek nagyon. Valaki tudja esetleg az okát? 7.9-es driver, tuning nincs.
-
csonzzi
csendes tag
Sziasztok. Videókari vásárlás elött állok, 2600XT-re,vagy egy 1950pro/XT-re gondoltam,nem tudom melyiket lenne érdemesebb megvenni. Tudnátok segíteni ezzel kapcsolatban?
[Szerkesztve] -
Levin01
őstag
Ma megjött végre a Sapphire 2600XT-m. Holnap bedobom a gépbe. Ha tényleg ilyen halk és hatékony a gyári hűtője mint ahogy itt olvasom, akkor lehet, hogy nem is rakom rá a Vf700-asomat.
-
m4rc!
őstag
Na úgy néz ki sikerült megoldani a problémámat
Mostmár szuperül kezeli a moncsimat a kari: feltettem a 7.9-es drivert meg egy másik monitor drivert is és így most tökéletesen működik a cucc.
A kép nagyon szép, állítom, ez az edigi kártyáim közül (7600GT, 1950pro, x600, integrált GF6250) ennek vannak a legszebb színei
Alapon futtattam gyorsan egy 3DMark 05-öt is megy gyorsan nyomtam egy kis Carbon-t:
05-ben cirka 7000 pontot csinált (lehetne jobb is, reméljük húzva jobban pakolja)
Carbonban 1280-1024-ben minden max, 2xAA, motion blur off olyan 25fps körül, ha AA is off akkor olyan 35-40fps..
Majd holnap még megnézem több gamával is, meg tuningolok egy picit, meglátjuk mit tud úgy! -
KrAt
veterán
Rivatunert használtam most (a probléma régebbi) monitorozásra, de előtte is fennállt sajna
És amiatt vagyok szomorú, hogy játék alatt semmi baja, szépen megyen ''óverkókolva'' és egyszerűen amikor semmit nem kéne csinálnia (win vista asztal vagy képnézegetés vagy ''jútúb'') akkor haldoklik..
De ami bizakodásra ad okot, hogy az előző driverrel ha becsíkozódott, akkor csonttá is fagyott, ezzel már csak villan egyet, de megy tovább. Driver nélkül meg ofkorsz tökéletes
[Szerkesztve] -
KrAt
veterán
Lehet rájöttem vmire
Nézem az új beta everesttel, és 16% ventiforgást ír. Elkezdtem mozgatni ablakokat (jobb terhelést nem találtam ki) és felment a GPU terhelés 40-50%-ra, és egyszercsak ez fogadott:
De a venti forog rendesen. Lehet, ez kavar be? Fokilag jó (37fok)
[Szerkesztve] -
KrAt
veterán
Na leszedtem tegnap a CCC-t, most is becsíkozódott, de érdekes, hogy a háttérben futó IE nem reagált, de az egér frankón ment.. Most mi legyen? HW hiba, vagy mi?
Ezt kapom, miután elmegy ill visszajön a kép: -
AMD Power
titán
Toltam neki ma egy kis Call of Juarez-t.
1024*768. Maxon minden AA nélkül:
Max, Avg
801, 73.192 -
AMD Power
titán
válasz
belaazallat #218 üzenetére
Akkor jó. Nem csak az enyémnek nincs hangja.
-
blackthorn
csendes tag
válasz
horvathkrisz #152 üzenetére
-
belaazallat
addikt
Hali!
Beléptem én is végre a klubba! Sapphire HD2600XT 256MB. Mikor beraktam meg kellett néznem megy e a venti, mert olyan halk volt. (csak a vidkari megy léggel(még), máson víz van).
Kicsi, aranyos kéknyákos kari. -
ellington
tag
na, úgy néz ki holnap én is boldog tulajdonosa leszek egy hd2600xt-nek. remélem nem kell csalódnom. még sose volt ati kártyám.
-
AMD Power
titán
A Black Box-hoz 3 játék tartozik ugye?
Day of Defaet: Sourche
HL2 Deatmatch
HL2 Lost Coast
Ezek halózati játékok ugye? -
c41r0^
őstag
válasz
Tuco Ramirez #210 üzenetére
[link]
WDM driver fontossága: video capture miatt kell elsősorban, magyarul enélkül nem fogsz tudni szoftveresen pl. TVTunerről filmet felvenni ( gondolom hacsak nem az adott szoftvernek nincs saját WDM drivere), igazából ez sem létfontosságú, de jó, ha fent van
a CD-n rajta lesznek, csak kérdés, hogy melyik...szvsz a 7.8 lesz rajta, én fel sem tenném, ilyen friss kártyánál mindig a legújabb driver javasolt
ami minimálisan kell: display driver
amik jó, ha fent vannak a display driveren kívülCC (kell hozzá .NET Framework, asszem a 7.9-hez már a 3.0-s), WDM driver, HDMI audio driver (plussz hozzá UAA HDMI audio Windows patch)
tudtommal nincs megoldás rá (gariban lehet, hogy cserélik, ez az ok is elegendő lehet, ugyanis ez valószínűleg a hibásan kikerült példányok tulajdonsága) és szerintem valamelyik kártyára szerelt alkatrész silánysága miatt lehet a homályos kép
[Szerkesztve] -
Tuco Ramirez
őstag
Köszi a választ!
Az általad említett progik, tehát a CCC, HDMI audio driver, WDM driver (tényleg, ez micsoda?) nincsenek rajta a kártyához kapott CD-n?
Ha esetleg homályos képet adna a kártyacsere után a CRT monitor (mint ahogy ez más Sapphire tulajokkal is előfordult már), arra van már valami megoldás? -
c41r0^
őstag
válasz
Tuco Ramirez #208 üzenetére
1. be kell szerezni a 7.9es Catalystot, a CCC-t, a HDMI audio drivert, a WDM drivert és egyebet, ha van rá szükség (pl. AVIVO pack), AMD weblapján mind-mind ott van letölthetőként
32 bites XP driverek (magyar CCC és XP-hez HDMI audio driverhez kellő patch is elérhető itt, az Optional Downloads alatt, és ne zavarjon meg, hogy for HD2900 van kiírva, ez jó a HD2600hoz is): [link]
2. uninstalláld az előző drivert
3. cseréld ki a kártyát
4. telepítsd az új drivert (a HDMI hang telepítése után ő lesz az alapértelmezett hangkártya a Windowsban, ne lepődj meg, állítsd utána elsődlegesként vissza az eddig használtat)
5. használd egészséggel
Nem szabad, hogy különbség legyen a DVI-ok között, mindegy, melyikre kötöd a CRT-t. Csak Sapphirenál sokaknak CRT-vel használva gondjaik voltak, pl a frissítési frekvencia 3D alatt nem fixálódott a beállítottak szerint, és homályos lehet a képe. -
Tuco Ramirez
őstag
Üdv skacok!
Biztosan nagyon hülye kérdés, de mindegy, hogy a kártya melyik DVI kimenetére dugom a CRT monitort? Van valami spec dolog, amire oda kell figyelni egy X700Pro --> Sapphire HD2600XT cserénél? Rég cseréltem már VGA-t, ha röviden leírnátok, hogyan csináljam, nagyon megköszönném! -
AMD Power
titán
válasz
Tuco Ramirez #200 üzenetére
Kicsit hülyén hangzik de én már kezdem meg szokni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest