- Mégsem búcsúznak a DDR4-es memóriák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Elképesztően drága az új Ryzen Threadripper PRO generáció
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zolee11
senior tag
válasz
gaborbol #1698 üzenetére
Csak halkan annyit megjegyeznék, h ezeket a chipeket 100 fokra tervezik és ezen a hőmérsékleten kb. 4-8 év üzemidőre...
(ha megnézitek az nvidia 127 fokon csökkenti az órajelet, mert néhány driverben ezt is meg lehet nézni mint infót, az új drivereket nem ismerem...)
szal nem kell itt izgulni a hőfok miatt, izzadjon csak, azért van... -
gaborbol
őstag
Újrahúztam a gépet,a gigafos 2600xt silent heatpipe 2-nek sikerült belopni magát a szívembe
Terhelés nélkül leszedett oldallapokkal végül 62 fokra áll be.
1 kör 3dmark leszedett oldallapokkal 78 fok.Csak úgy löki a meleget,mindenkinek csak ajánlani tudom távfűtés,gázkazán,hőtárolós kályha a múlté ! Ez lever mindent mint vak a poharat.
Pécsett jelen pillanatban nem lehet más 2600xt-t kapni,először örültem hogy legalább ezt kaptam.Azt mondták jó ha 5 db-ot tudnak szerezni a héten, és azokat elviszik 1 óra alatt,nv az viszont van szarásig.......
-
tomika111
tag
Sziasztok!
Kérdésem a következő lenne:
Sapphire HD2600Pro OC karit mivel lehet húzni?
Ati tray tool-ból ez van fent de nem ismeri : ATI Tray Tools 1.3.6.1042
Kérem segítsetek!
Köszönöm előre is -
diegho
nagyúr
válasz
adalbert1 #1680 üzenetére
msi-t igen. 69 fok terhelve 39 alapon egy szellőzés nélküli házban nyáron. 5V-os ventivel terhelve se megy 40 fok fölé. ez a gigabyte passzív fos meg no comment. mikor vettem a kártyát beszéltem szervízesekkel, mindenki szidta az új gigabyte passzív hűtést hogy sorra döglenek a kártyák (ez még nyáron volt).
-
gaborbol
őstag
Hogy teljesen konkrét legyek, xp, nem csinál semmit csak megy a gép, gpu alaphelyzetben,jelen pillanatban 60 fok gyári 800/700 -on.(ház oldalfalai le vannak szedve)
Most újratelepítem az egész gépet, felrakom a gép oldalát nyomok pár kör 3dmarkot és meglátjuk, hogy akkor mennyi....
A doboza szerint heatpipe 2 technológiának köszönhetően a mag körül 70 C a borda széle 28 C fok.Aki ezt leírta, az szeretném ha megfogná a bordát ott ahol ő akarja 1 percre,nem kell többre.....
-
adalbert1
veterán
válasz
DeadMeat #1681 üzenetére
Pont a minél kevesebb venti minél kisebb fordulatszámon lenne a cél a házban, ezért gondolkozok passzív kártyán... Mondjuk 3d-t használó játékokat ha egy hónapban 60 órát játszok, már akkor sokat mondtam, 2d-ben meg csak bírja már ezzel is.
gaborbol : ez nem hangzik túl bíztatóan... A házad jól szellőzik?
-
ftc
nagyúr
válasz
Komplikato #1682 üzenetére
nálunk is tegnaptol van...
-
fenomen18
csendes tag
vajon az AGP-s tudja ugyanazt a szintet hozni mint a PCI-E társai?
-
fenomen18
csendes tag
Sapphire Radeon HD 2600XT 256MB GDDR4 PCI-E DUAL DVI-I / TVO LITE
és persze ő lesz benne -
fenomen18
csendes tag
nahát...ki gondolta volna hogy ez is eljön???de sztem jobban megéri full konfigot cserélni(ha van rávaló)mint (manapság)1 agp-s karcsiba befektetni!hosszutávon ugyse megoldás!!
én is konfigcsere mellett döntöttem -
slaci007
senior tag
Itt is van az árlistában csak valójában nincsen,most érdeklődtem.[link]
-
Komplikato
veterán
[Sapphire HD2600XT AGP!!! 19.000 jen az Akiban!]
Tegnaptól kapni. -
adalbert1
veterán
Sziasztok!
Passzív hűtésű 2600XT-t érdemes megvenni? Konkrétan őrá gondoltam. -
Locutus
veterán
TVout kérdés:
A geforce6-om össze volt kötve a TV-vel. A TV-ben scart átalakító, és jön az svideo kábel a géphez. Ennek a kábelnek a csatija a gépnél 4 tű, meg egy műanyag pöcök. Namost a kártya tvout csatija viszont ugyanigy kerek, de soktűs? Kell valami átalakító a kettő közé?
A geforce-hoz volt, de ehhez ide passzolót nem adtak, csak RCA-ra átalakítót. -
Zoli0410
csendes tag
válasz
FerrariF50 #1674 üzenetére
Köszi az infót!
Most sajna csak egy Giga van a boltban, és nincs rendelésükben jelenleg semmilyen 2600xt sajna. Valamiért a 8600gt-ket favorizálják.
A ház oldala állandóan le van véve, így a hűtéstől annyira nem félek. Inkább a kártyával kapcsolatos működési tapasztalatok érdekelnének. -
Zoli0410
csendes tag
Sziasztok.
Lenne egy nagy kérdésem.
Most szeretnék 2600xt-t venni az Öcsém gépébe.
Jelenleg egy Giga 2600xt passzív hűtéses GDDR3-at tudok 19+Áfáért
Ha tudtok segítsetek nekem abban, hogy jó vétel-e?
Esetleg ezzel a Giga-Byte-al kapcsolatban van-e valakinek észrevétele?Köszi szépen előre is!
-
AtHoS
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1624 üzenetére
Tájékoztató jelleggel, még mielőtt beírkálnátok az összes kártya órajeleit
-
wwenigma
Jómunkásember
Tessék:
tun4 (864/756) - 4521 pötty (GPU: 107,60%, RAM: 107,69%, pötty: 105,04%)
Szerintem is feszemeléssel sokat ki lehetne hozni belole, gyari hutessel 864-en 3dm06 alatt 56°C-ig ugrott fel. Bár a foga fehérjét a most megjelenő játékoknál fogja megmutatni a fejlettebb (Nv 86xx) architektura miatt.
Aggregátor: nekem 3 elméletem van:
- nem elég fejlett a program
- (ezért) elveszti a szinkront a RAM és a GPU között a kari
- kevés neki a fesz...Passz.
-
ftc
nagyúr
AGP-s kari
ATI Sapphire HD2600XT 256MB DDR3 AGP 8x DVI HDTV 3 560,50 azaz annyiba kerül mint PCI-E társa
-
barnam_
nagyúr
válasz
wwenigma #1664 üzenetére
Nos, ki milyen konzekvenciát von le ebből?
Én pl. azt, hogy nem csak nálam ad kevés pontotNekem ennyit sikerült összehoznom (vga alapon).
Rivatunerban nálam is mást ír ki, mint AGCT-ban, de sztem az AGCT pontosabb. Az fura hogy nálad is 860 mhz-ig lehet húzni, nekem se megy tovább, ha 870-et állítok be, akkor a monitor átvált stand-by-ba. Lehet hogy a programmal lehet valami? -
válasz
wwenigma #1664 üzenetére
én kettőt:
- egész jó egyensúlyban van a GPU és a RAM teljesítménye a gyári órajeleknél (csinálnál esetleg egy olyan tesztet, ahol 107.6% mind a GPU, mind a RAM clock?)
- feszemelés nélkül nem érdemes overclockkal foglalkozni ezeknél a kártyáknál, bár jól skálázódik, kicsi a mozgástér -
Bernardo20
őstag
Én sem tudok dönteni,hogy melyik gyártót preferáljam az XT-k közül:
MSI 23-ért passzívan jónak tűnik,csak kérdés mennyire melegszik.
Sapphire FULL 24-ért. Erről nem tudok sokat,csak half-life kupon vagy mi(ami annyira nem fontos).
XpertVision 25-ért. Magasabb órajelek,de nem túl bizalomgerjesztő hűtés és az itt leírt negatív visszajelzések.. Mennyit számít a megemelt órajel?
üdv,
Bernardo
-
wwenigma
Jómunkásember
Megpróbálkoztam egy kis 3dmark06-tal. Konfig adataimnál, progiban minden alapon.
alap (803/702) - 4304 pötty (GPU: 100,00%, RAM: 100,00%, pötty: 100,00%)
tun1 (803/810) - 4493 pötty (GPU: 100,00%, RAM: 115,38%, pötty: 104,39%)
tun2 (864/702) - 4440 pötty (GPU: 107,60%, RAM: 100,00%, pötty: 103,16%)tun3 (864/810) - 4648 pötty (GPU: 107,60%, RAM: 115,38%, pötty: 107,99%)
A frekiket rivatunerrel monitoroztam, a tun3-nél pl. AGCT-ban 860at lőttem be amiből 857,25-öt írt ki.
Ez volt a max GPU freki amit ki tudtam hozni belőle. Gyakoroltattam az XP-vel az ujraindulást jónéhányszor.
Nos, ki milyen konzekvenciát von le ebből?
mod: azon kivul persze, hogy jatekokban sokkal jobb a szereplése, mint 3dm06-ban...
-
Geza26
senior tag
XpertVision Radeon HD2600XT 256MB GDDR3, 128-bit, PCI-E kártyát meg szabad venni?
-
1Márton2
csendes tag
Megprobálom,nem sokat értek hozzá
-
1Márton2
csendes tag
Akkor hanyas tegyek fel?
-
1Márton2
csendes tag
Értem,hát most megprobálkozok vele,thx
-
1Márton2
csendes tag
Igen,most probálom,köszi
-
1Márton2
csendes tag
Sapphire,Xp Pfofessional sp2
-
1Márton2
csendes tag
Nah valaki segítene?
-
1Márton2
csendes tag
éN,amit linkelt azt leszedtem,elindítom és ezt írja ki error ablakban,"Setup did not find a driver with your current hardware or operating system." "Setup will now exit."
-
1Márton2
csendes tag
AGP-s a kártya
-
1Márton2
csendes tag
Sziasztok,segíteni kellene a frissen megvásárolt ATI Radeon 2600 Pro karihoz nem találok normális drivert,valaki segítene?
-
detroitrw
addikt
válasz
RazoR_45 #1637 üzenetére
hamár a DX9.0c -ről van szó ...
DirectX 9.0c Redistributable - November 2007 -
Locutus
veterán
Kérdés: Catalyst install után le lehet törölni a C:-n kreált ATI könyvtárat, ahova a drivert bontotta ki?
-
RazoR_45
tag
válasz
belaazallat #1050 üzenetére
Na nekem is holnap jön meg a HD2600XT-m Sapphires reméelm jó fog emnni Crysis-hoz
-
tomika111
tag
Sziasztok!
SapphireHd 2600pro GDDR3 OC - 7.9 catalyst, Colin Mcrae Dirt
Problémám: egyszerűen szétvan esve a kép már a menübe ezért tovább nem is jutotottam vele. ( De más játék pl. Pes2008 kiválóan fut )
Mit csináljak vele? Gyors help!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Itt egy kép a menüről hátha segít
[link] -
AMD Power
titán
Az olcsóbb szegmensben pedig számunkra egyértelműen a HD 2600XT tetszett a legjobban, megbízható teljesítményével. Ráadásul jóval olcsóbban hozzájuthatunk, mint a 8600GTS-hez, mellyel folyamatosan harcban állt.
-
slaci007
senior tag
Hy!
Sapphire HD2600XT 256Mb ddr3 AGP-ről esetleg tapasztalat,7600GT helyett lenne.
3dMark alap eredmények a GT-vel
2005 5885
2006 3054
mennyivel lenne gyorsabb,előre is köszi. -
Gabesz25
tag
Sziasztok!
Szeretnék véleményt kérni a következő kariról.Igazából nem is arról,mert elég pozitív hozzászólásokat olvastam,hanem erről a H-Pipe hűtési technológiáról.MSI RX2600XT-T2D512EZ 512MB PCIe
[link]Tuningolni nem hiszem h szeretném,akkor gondolom elég ez a hűtő neki.
Lenne még az is h érdemes-e az 512 mb-ost venni,vagy elég lenne a 256-os.
Előre is köszönöm a segítséget! -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1623 üzenetére
Az XpertVision 2600Pro Sonic jár 600/700-on.
-
válasz
VaniliásRönk #1609 üzenetére
Nem tudom, hogy AF-nél hol van a nagy ugrás (vagy nagy ugrás van-e egyáltalán, de a tesztem arra utalt) - 4x-nél mi a helyzet?
-
Olasza
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #1613 üzenetére
Kérlek olvasd vissza: Gddr3-asnál 600/700. 400Mhz ddr2-nél van.
De ott elszúrtam, hogy a pro-knál nem dupláztam a memória sebességét. -
wwenigma
Jómunkásember
Ruby: Whiteout (ATI DX10 Technology Demo) ezt gondolom már néztétek, elég szép kis cucc...
Sajnos nVidia DX10 techdemo nem megy, má miért is... pedig abba lenne tesszaláció...
-
Nincs valamelyikőtöknek, regisztrálatlan, eladó, Valve Black Box-a?
-
Nzothan
tag
kösz.jó kártyának tűnik....lehet ideje lesz váltanom
-
Olasza
aktív tag
válasz
Nzothan #1610 üzenetére
A különbség csupán annyi, hogy a második nem létezik!
GDDR3-as van:
Sapphire HD2600XT full (black box kuponnal) 800/1400
Sapphire HD2600XT lite (kupon nélkül) 800/1400
Más márkájú HD2600XT (játékokkal, vagy anélkül, mindegyiknél más) 800-830/1400-1600
HD2600 Pro csökkentett órajelekkel. Mégpedig 200 MHZ-cel. 600/700
HD2600 Pro OC 700/700 -
Nzothan
tag
szaisztok!
mennyi a külömbség a egy Sapphire Radeon HD2600XT full 256MB DDR3 és egy
Radeon HD2600XT Pro 256MB DDR3 között?
úgyhallottam hogy csak 100mhz-val kisebb az órajele... -
válasz
VaniliásRönk #1596 üzenetére
4xAF és 16xAF között nagyjából 0 különbséget mérek, úgyhogy attól nem
AA meg ugye by default nincs az UE3 engine-es játékokban.
A teszthez - két dolgot is megmutat szépen:
1. Végre valahol visszajön az a rettentő sok shader
2. A 8600-as széria sem fog rettentő mód elvérezni - persze a GTS árát ideje lenne drasztikusan levinni -
DeadMeat
nagyúr
Ha esetleg erdekel valakit mukodik a voltmod,megcsinaltam
-
Genius007
őstag
válasz
Locutus #1602 üzenetére
Hülye kérdés :
" Szintén ahogy te állítottad be, csak 16xAF még -> VST 138FPS. Ingame 80-150fps (de_rushon). "
VST ??? az meg mi ? VISTA ?
Amugy most css-ztem, italy-n betoltam minden szüröt meg mindent ami csak létezik maxra 1280x1024 90fps (minden very high szürök stb nélkül 200fps xD )
-
Locutus
veterán
Na mától én is klubtag vagyok a topikban
Végül Sapphire HD2600XT 256GDDR3 lett, mert 22-ért megkaptam
(pro meg semmilyen nem volt)
Egykét dolgot próbáltam csak eddig Vista Home Premiumban, 7.10-es driverrel, de megy mint a szél, halk is, szóval eddig elégedett vagyok vele
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- Corsair Katar Elite WL egér eladó (csak vezetékesen megy)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest