- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
Új hozzászólás Aktív témák
-
dudi
senior tag
válasz
Zolee11 #12853 üzenetére
logikus, de teszteltem a kártyát és teljesen hibátlanul működik, elég sokat nyúztam rtdribl-lel.
Az viszont elég hihetetlen, hogy csak a device id változott meg, semmi más szoftveresen "látható" eredménye nincs, még órajelek se változtak, gpu-z ugyanazt mondja, mint eddig, csak más dev.id-vel -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Zolee11 #11571 üzenetére
Van két kis tekercs a karin, amiken átmegy a delej a gpu-hoz és a ramokhoz, ezek egyikét gyárilag nem megfelelően csinálták, és tud mocorogni, onnan jön a cicergés, ha ujjadat ráteszed, érezni is fogod. Ez megesik néha, volt ilyen cicergős alaplapom, videokarim, és szerencsésebb embereknek a tápja is hasonlóképpen cicereg. Egy a jó, problémát nem okoz a gépnek, ellenben nem feltétlen cserélik ki ilyen miatt a karit.
-------------------------------------------
Catalyst 8.7 béta: [link]
-
-
KMT
addikt
válasz
Zolee11 #10734 üzenetére
"CPU csere esetében, 1000%, hogy nem kell reinstall
, csak alaplap esetében kell újratelepíteni a wint."
Akkor sem. Nekem túlélte a win az egy magos AMD rendszerről két magos intelre való cserét. Pedig elfelejtettem törölni a drivereket is előtte. Csak azért raktam újra, mert jobb tiszta lappal kezdeni. :]
-
válasz
Zolee11 #10729 üzenetére
Szerintem nem így van, mert VGA-ból nem lehet egy ATI és egy nV is a gépben... legalábbis el nem tudom képzelni, hogyan lehetne lekezelni. Épp ezért akadnak össze a driver-eik is szerintem. A CPU csere után is kell egy reinstall. Max akkor él a dolog, ha ATI-ATI váltás történik, mert akkor a driver ugye ugyanaz. Nem tudom, jól gondolom-e, de ennyire nem egyszerű szerintem, hgy az nV driver-t fennhagyom. (olyat se hallottam még, hogy egy agp és egy pci kártya egyszerre lenne a gépben... teljesen más az egész, a BIOS-ban is csak annyit jelent, hogy melyiket használod)
-
gyiku
nagyúr
válasz
Zolee11 #10055 üzenetére
cod4et toltam (mast nem jatszom) everest fut, 1 ora game utan alt+tab, es 65 fok. akkor?
ugy tudom, ez a kartya mehet 100 fokig is, vagy nem?
az a kerdesem, hogy mondjuk huto nelkul mit merjek neki adni a mostani 850/850 helyett, hogy meg ne legyen gaz? hol van az a 17 mhz lyuk? 850-867? nem emlexem hol bugos ez a vacak -
fagy53
nagyúr
válasz
Zolee11 #10065 üzenetére
Működik a maglassulás, csak az elektronika nem a monitort nézi, hogy aszerint szabályozzon, hanem a hőfokot. Sok kártya már 80-90°C-nál fagyogat, mások 100°C környékén is simán játszhatóan működnek. Az adott GPU-tól és annak gyári beállításaitól függ a dolog.
A szabályozás a tönkremeneteltől óv, a CPU sem megy tönkre ha leáll a venti. Volt aki hűtő nélkül kapcsolta be a gépet, persze az rögtön ki is kapcsolt és károsodás nem történt. -
bolcsodal
addikt
válasz
Zolee11 #10055 üzenetére
Ezeknél a kariknál nem gázos a 65fok.
ATT-vel meg tudod nézni, hogy mekkora a GPU kihasználtság. Nekem alapból a DSII csak 40%-on pörgeti a GPU-t. Ha ATT-ben belövöm a max AA+AF-et, amit enged Direct3D-alatt, akkor felmegy 99%-ra a GPU usage ezzel egyidőben kb 66-67fok úgy, hogy a házventik is maxon pörögnek. Kikapcsolt házventikkel még a 70 fokon sem lepődnék meg...
-
válasz
Zolee11 #10055 üzenetére
Nekem is Sapphire van.
Ha rendesen ki van tisztítva, D3D9 alatt hamar felmegy a hőmérséklet 60 fokra, de egy óra után is annyi marad. Amikor pedig klépek, pár másodperc alatt gyorsan esik a hőmérséklet és kb. 10-15 s múlva már az alap 45-ön van. szerintem ez korrekt és annyira nem melegszik ahhoz képest, mikori kártya. -
válasz
Zolee11 #10030 üzenetére
akkor még konkrétabban:
- nem az OS hibája, hanem az alaplapé (asszem a chipseté, de itt nem mozgok annyira biztos talajon)
- az OS nem a fizikai memóriából foglal, hanem minden egyes processz virtuális címteréből. így 1 processznél megvan a 2G korlát, de 2 processz már ki bírja használni a 4G fizikai memóriát. -
válasz
Zolee11 #10015 üzenetére
a levágás (ha van) nem az OS hibája, a virtuális memóriakezelés miatt nem gond, ha több forrásból 4G-nál több memóriát kell címezni. a baj ott kezdődik, hogy a 32-bit miatt a processzek virtuális címtere is 4G-ban korlátos - és ott lesz nagy (mármint a baj), hogy ebből a win 2G-t lefoglal magának, azaz az alkalmazás (ha 1 processzből áll) max. 2G-val tud gazdálkodni, és ebből még vmennyit a VRAM-ra is el kell pazarolni. XP-n ez relatíve kevés, de a korai Vistán pl. a teljes VRAM-ot le lehetett vonni, így nagyon érdekes volt Vista alatt 88GTX-szel Supreme Commanderezni... ezen segít vmennyit a Cpt.Pirk féle kapcsoló.
-
válasz
Zolee11 #10015 üzenetére
Akkor marad a kánon!
Már megijedtem, hogy csak nálam nem megy akkora felbontásban semmi, amikor már a 256-ot túllépné. Persze ezt nem néztem vagy mértem ki, csak tapasztalás...Az tetszik a legjobban, hogy AGP-set szinte már nem is lehet kapni 512 alatt, pedig oda aztán plána nem kell
fagy53, akkor a RaceDriver GRiD nem képviselteti magát nálam egy ideig -
válasz
Zolee11 #9995 üzenetére
Pedig ez tényleg egyszerű és ha a kábel, a tv is jó, akkor mennie kell a Catalyst-on belül. Ha rá van duga és látja a tv-t, akkor elvben kellene adnia a klón, kiterjesztett és egyéb módokat a felismert megjelenítőn jobb klikkre. Nincs eldugva sem.
Ezt az nVidia sokkal jobban megbonyolította, mint az ATI.A tv-t rendesen felismeri? driver-frissítés esetleg?
-
twine
veterán
válasz
Zolee11 #9303 üzenetére
igen ez tiszta sor lenne és bele is nyugodtam volna,,,sőt bele is nyugodtam,,,de most a napokban némileg hűvösebb van a helyiségben ahol a gép van, és az alapon 50-51-52fokos GPU most 43-44 fokos, és durvábban szabályozgat mint eddig,,,
De mingyárt jól megküldöm valami 3dmark-al,had izzadjon a roh@dék! akkor aztán pöröghet,,, csak még hárvan vagy 7 dvd másolása
-
twine
veterán
válasz
Zolee11 #9301 üzenetére
Köszi, a megerősitést,,,,igen én is ilyesmire gyanakszom,de nagyon nics kedvem gariztatni,,,inkább kap egy új hűtőt....esetleg ha addig le akarnám cserélni akkor elviszem legariztati, legalább az új tulaj zsir zsugát kap! Egyébként amikor 50-51-52 fok környékén van a GPU akkor csinlája azt is hogy mondjuk itt a fórumban scrollozok lefelé vagy fölfelé, azzal párhuzamosan felpörög a venti, majd vissza
szedtem már le a hűtőt,,,ujra pasztázás,stb...lófüttyőt sem segitett...
-
-
fagy53
nagyúr
válasz
Zolee11 #7140 üzenetére
Azt, hogy ezek mennyire "tiszta" értékek az az embertől függ.
Az ominózus akadozás szűk tartománya a tuningőrűlteknek is kerülendő, mert kevesebb pontot jelent. Egyébként ezt a jelenséget, most jutott eszembe, visszahajlásnak is szokták mondani.
Én a 3DM eredményemet csak akkor publikálom, ha többször hibátlanul végigfuttatom. Van amikor játékban is kipróbálom, a listás órajeleimen a VGA és a konfig simán vitte az NFSPS-t. Használni rendeltetésszerűen természetesen nem szoktam ezeken a beállításokon. -
fagy53
nagyúr
válasz
Zolee11 #7135 üzenetére
Persze le lehet menni az alapokig és lehetne elemezgetni a jel emelkedés sebességét, a komparálási szint és a vele összefüggésben lévő hiszterézis változását a feszültség függvényében, de nincs értelme. Az akadás ill a kevesebb pont a 3DM-ben kikerülhetetlen tény, van és kész. Aki komolyabban foglalkozott tuninggal, pláne vmoddal, találkozott vele.Jellemzője a magasabb órajel és alacsonyabb pontszám. Csak a fesz. emelése vagy ha ez már nem megy, az órajel csökkentése segít. Ha működik is a VGA a 3DM-ben, egy hajszál választja el a lefagyástól, működésképtelenségtől.
Felesleges foglalkozni ezzel a tartománnyal, mert józan ember itt nem használja a VGA-t.KrenAtesz: mindjárt megnézem, hogy Aggregátor karijával mennyit kapnál.
Hoppá! 6627 pont
-
fagy53
nagyúr
válasz
Zolee11 #7129 üzenetére
Ezt nem olvasni kell, hanem látni, tapasztalni.
Két szorosan összefüggő tényező határozza meg, hogy mennyire működik jól, ill. milyen hibákat csinál a VGA. A GPU és a vmemória általában jól megkülönböztethető hibákat okoz, de vannak kivételek.
A GPU-ra kényszerített órajel a feldolgozás sebességét hivatott fokozni, ennek gátja az áramkörök energiaigénye, ill. annak kielégítése. Ha ez nem elég a GPU lefagy, de ezt megelőzhetik átmeneti jelenségek un. akadások, amelyek jelenlétét ha éppen szemmel nem, de a 3DM pontokban tetten lehet érni.
A vmem hibái, pixel, textúrahibák kezdetben nem bénitják meg a procedurát csak látványosak, de szélsőséges esetben valóban kommunikációs hibát okoznak ami a GPU működését is lehetetlenné teszi. Ez esetben az elsötétedő monitor és újraindulás vagy ritkábban a RAM problémára emlékeztető kékhalál is lehet.KrenAtesz: szuper!
Emlékszel a 6331-re?
-
barnam_
nagyúr
válasz
Zolee11 #7124 üzenetére
Ezt a 7300GT vmod-ból következtettem ki, annál figyeltem meg.
Toltam neki, majd ha valaki jobbat ér el, folytatom
-
barnam_
nagyúr
válasz
Zolee11 #7122 üzenetére
Ezt úgy értem, hogyha nem elég a fesz az adott órajelhez, akkor végig megy a 3DMark, de egy ponton (a firefly forest végén) megakad, és megy tovább. Ilyenkor nálam kevesebb pontot adott, mintha kisebb órajelen ment volna.
Bocsi, de azt hiszem van elég tapasztalatom vmod terén...
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Zolee11 #1700 üzenetére
A chip izzadása egy dolog. a gond, hogy a környező alkatrészeket nem akkora hőmérsékletre tervezik, kondenzátorokat pl. 85-105 fokra... Próbáld csak ki, hogy kicsit leállítod a vetnit, vagy erőssen lelassítod, játszasz vele kicsit, nem kell több, mint 70 fokra engedd a GPU-t, a nyák úgy standepityere átmelegszik mint a disznó... (égeti az ember úját)
-
Locutus
veterán
válasz
Zolee11 #1457 üzenetére
Ez pont olyan dolog, mint az összes eddigi szériánál volt.
Eleinte azt mondják, mondod, hogy majd dx10-ben jobb lesz a kártya. Igenám, de mire a dx10-es dolgok elterjednek, addigra a kártya teljesítménye relatíve a béka segge alatt lesz. Szóval hiába tud majd a ténylegesen dx10 alkalmazásokban akár másfélszer gyorsabb lenni, most 10 helyett 15 fps nem egy nagy üdvösség, főleg 1 év múlva...
A számítógép cuccai nem olyan longlife termékek, hogy a jövőre tervezzen velük az ember, max a high-end cuccokkal, de annyit meg már betegség kiadni számítógépre. Aki viszont ennyit is hajlandó költeni rá, az megintcsak nem évekre tervez vele.
Mire majd kell a dx10-ben az a kis plusz kakaó, már itt is lesz a következő kártyacsalád, ami megint frissebb lágyabb jobb lesz. Ez nem a 8500gt mellett szól, csak a 2600pro lehúzása ellen. -
adcsyka
csendes tag
válasz
Zolee11 #1413 üzenetére
Sajnos nálam már megvolt párszor a win install és olyankor semmit sem lát a windows. Egyszerűen üres a kártyanév rész és valami vga kompatibilis meghajtót használ. Olyankor sem megy fel egyetlen ATI-s driver sem. Még a 7.10-es drivert kipróbálom kézi megmutatással, hátha. Már írtam ezügyben az MSI-nek is de semmi reakciójuk sem volt még rá. Ennek kb. 2 hete. Ennyit a supportjukról!
-
Komplikato
veterán
Nekem meg elmúlt X év alatt mint eladónak az volt a tapasztalatom, hogy a Deer (bár gagyi) még mindíg SOKKAL jobb, mint Codegen, MS Industrial, Trust, Acorp, Mercury és társai. Usákoknál a SuperPower házakat (gy.k. Acorp/Codegen) is ilyen táppal árulják. Nem állítom, hogy jó, de ennyire nem szar, mint ahogyan le tetszett festeni. Szerintem.*
*Tévedés jogát mindíg fentartom. És ez a magánvéleményem tapasztalataim alapján.
[Szerkesztve] -
Olasza
aktív tag
-
Zolee11
senior tag
A megoldás:
- Right click on your desktop and select ''Properties'' to bring up your display properties;
- Select the ''Settings'' tab and click on ''Advanced'' on the bottom right;
- Select the ''ASUS'' tab on the top right and then the ''ASUS Splendid'' tab;
- Unselect the check box next to ''Enable ASUS Splendid''
Most már tökéletes
És megelőztek, borzasztó
[Szerkesztve] -
CPT.Pirk
Jómunkásember
- Right click on your desktop and select ''Properties'' to bring up your display properties;
- Select the ''Settings'' tab and click on ''Advanced'' on the bottom right;
- Select the ''ASUS'' tab on the top right and then the ''ASUS Splendid'' tab;
- Unselect the check box next to ''Enable ASUS Splendid''
Szóval akkor levileg:
jobb klikk az asztalon, tulajdon ságok, megjelenítési beállítások/beállítások/speciális
ott válaszd ki az asus szöveget, aztán az asus splendid oldalt, majd szedd ki a pipát.
Ha ez nincs, akkor túrd át a regeditet minden splendid kifejezés után, és töröld ki őket (bár ez veszélyes lehet)
A legegyszerűbb talán ha felrakod wint újra, és a gyári cd-t sosem teszed be, hanem rögtön amd drivert nézel... Elvileg.
mod: elkéstem
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- Apple iPhone SE 2020 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest