Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Projektor topic
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- LG LCD és LED TV-k
- Redmi Pad 2 Pro / Poco Pad M1 - egy teszt, két lélek
Új hozzászólás Aktív témák
-
vence
aktív tag
Motorola Edge 70 with Moto AI (12/512GB, Triple Camera 50MP + Flicker Sensor, Selfie 50MP, Ultra Slim 6 mm, 4800 mAh Silicon-Carbon, Display 6.67 Inches Super HD 120Hz,
- - Pantone Gadget Grey / Bronze GreeenAz Amazon IT-n máig érvényes az € 150 azonnali engedmény!
- - Save 150€ at checkout ( From 18 Nov. 2025 to 30 Nov. 2025 )
és most a zöld és a szürke készleten is van.
[link]
€ 649,- ( inkl. ~ 300/ 200 € értékű ajándék)A #19 képen szereplő extrák (Moto Buds Loop sound by bose TWS, Tu-Po PD töltő ... stb. igénylésére is jogosít a vásárlás!
-
ghiottone
nagyúr
Az aksihoz újabb szösszenet - reggel 7-kor vettem le a töltőről, most 14 óraval később 2 simmel, 1 óra hívással majd 5 óra kijelző idő és 40% van még az aksiban:
-
ghiottone
nagyúr
Novemberi patch érkezett:
-
mhydas99
senior tag
válasz
ghiottone
üzenetére
Oke de ha van sokkal olcsobban egy edge 60 pro, ami meg jobb is specifikaciokban, cserebe ehhez kepest csak annyi a hatranya, hogy par millimeterrel vastagabb, akkor mirol beszelunk??? Elhiszem, hogy nagyon meno a vekonysaga, de na es??? Beszelunk most kb. 2 mm-rol....arban meg ugy 150 ezer a kulonbseg jo esetben...
-
vence
aktív tag
válasz
Bareszotron
üzenetére
Miért?
Látsz még a múltkori áron??(Egyébként olyan teló sosem lesz, amelyik mindenkinek megfelel minden szempontból!
Végre elkészült az Edge 70 Review -val a GSM Arena,
lehet olvasni nézegetni:
[link]Kíváncsi vagyok írnak-e valamit az akciókról ...
Yout - Video is van, aki nem szeret olvasni!
-
ghiottone
nagyúr
Lehet marad addig, amíg az Ultra ki nem jön, vagy beszerzek egy fa hátlapos Edge 60 Pro-t a gomiboról. - az eléggé egyedi lenne és van zoom lencse, meg nagyobb az aksi, hogy a 2 nap biztosan meglegyen kb. - csak a lekerekített kijelzőn gondolkodom, azt annyira nem kedvelem.
-
vence
aktív tag
válasz
ghiottone
üzenetére
Köszönjük a beszámolót!
Akkor most ez marad egy ideig?
Az árakról többször írtam ... mindenfelé nagy kedvezmények voltak ... esetleg még most is akad valami szokásos + esetleges akciók, ha lesz mennyiség ... kivéve persze nálunk.
(( Erről talán a Bravo-sok(k) mesélhetnének ...
De még az edge 60 Pro -t sem listázzák, nem hogy az Edge 70 -est!
Az 2 edge 60 fotóit pedig felcserélték ...
úgy tűnik nagyon mostohagyerek náluk a Mot.! ))Az ajándék csomag-os 2-300 € akció pedig az ezévi vásárlásokra él.
-
ghiottone
nagyúr
Így pár nap után azt kell mondjam ez egy remek teló lett. 1 hibája van, az pedig a 320 ezres nyító ár.
- Kamerában a Honor 400 Pro és az OnePlus 13-al együtt teszteltem. A 2 között van. Színekben 1-2xer volt csak amikor a zöldet és a leveleket erősebbre vette, mint a honor. Jó a részletessége. Nincs meg az a lassulás a kamera appban, ami régebben a Motorola telefonoknál előfordult. Igaz, itt az Edge 60 Pro volt ilyen szempontból az első és ezt megtartották. A videón kellene javítani, mert ott nem olyan szépen simítja ki a kézremegést.... + ezen a nyitó áron a zoom lencsét meg kellett volna kapnia az Edge 60 Proból.
- Kijelzőre érzékeny vagyok, főleg a pwm miatt. Azt kell mondjam, hogy itt semmi gondom nincs vele. Az ultra villódzáscsökkentő mód aktív nálam és nem érzek semmi zavart a használatakor. + ugye végre sík a kijelző is.
- A rendszer a szokásos. Pörög, megbízható, jól működik. A Moto Display szerintem az egyik legjobb megoldás.
- Ujjlenyomatolvasó - megbízható, nem tévesztett még egyszer sem.
- Hangszórók - kicsit lapos, gondolom kevés a hely és nem sikerült úgy hangolniuk.
- Hívásminőség - pazar. Van egy audiofil haverom, aki nagyon háklis és mindig osztályozza a készülékeket, amikor beszélgetünk. Az utóbbi időben az Oppo Find X8 Pro mellett erre jegyezte még meg, hogy ez nagyon jól, tisztán szól a telefonálás alatt, mintha ott lennék mellette.
- Haptikus visszajelzés jó. Itt a Honor 400 Pronál pl. jobb.
- Akkumulátor - meglepetés számomra, de 2 simmel, az én használati szokásaimmal a 1,5 nap simán megvan.
- A megjelenése a telefonnak szubjektív. Szerintem jól néz ki. A gyári tok az csúszós és könnyen karcolódó kemény tok lett.Ha beesik az ára 220 környékére akkor már nyugodtan tudom ajánlani is.

-
vence
aktív tag
válasz
Bareszotron
üzenetére
Veszel másik tokot!
Egyébként is akkor lehetne igazán megítélni, hogy mit mutat, ha rajta van.
(Mindkét változat kipróbálható ... és akkor még mindig belép ... "Az ízléseken kár ...")Engem sokkal inkább zavar, hogy a render-képekről, attrak-fotókból teljesen mást vár az ember, mint ami a valóság.
Itt nem lenne probléma, hogy sokkal visszafogottabb élőben, de - szerintem - legalábbis amennyire a képekről lejön, a kameraszigetet kicsit elcseszték.
A sima felülete nagyon "kilóg" a hátlap mattságából ...
és a szálírányok sem a legoptimálisabbak.
De ezek, lehet egy átlagos szemlélőnek fel sem tűnnek, de egy tervezőnek, grafikusnak stb. már biztosan!(Egyébként vannak kételyeim azzal kapcsolatban is, hogy a mindenféle képfeldolgozó, ide-oda tömörítő algoritmusok munkája után, vajon mi köze lehet a valósághoz egy átlagos laptop kijelzőjén megjelenő képnek ... mit lehet az alapján megítélni ??)
Ezek után mindenképpen meg fogom nézni valahol élőben.De lehet, hogy csak a nekem már megszokott és szerintem hatalmas ötlet - one piece -
kameradombos megoldás miatt fura ennyire.
Mert ettől orbitálisan rondább kamera-(sziget) megoldások vannak,
sőt, nagyon is általánosak. (Lehet, szándékosan a feltűnésre játszanak, mint a kamu-kamerákkal.)Lehet, azért szeretik sokan a Samukat, mert azokban aztán semmi szokatlan, vagy feltűnő nincs!
-
ghiottone
nagyúr
20 órával ezelőtt szedtem le a töltőről. 2 simmel használom, óra BT-n rákötve. Telefonáltam 1 óra 10 percet, lőttem vagy 20fotót, a kijelző meg 2 óra 43 percet volt aktív - opera böngésző, yt - és 55%-on állok - ezt úgy nem értem hogyan, de kellemeset csalódtam ilyen aksi kapacitás mellett.
-
Gábor-KJ
őstag
válasz
Bareszotron
üzenetére
Az aki téged nem.
A tű pontostól meg nagyon messze vagy, de legalább elégedett vagy magaddal és mindezt úgy, hogy kezedben nem volt még nem csak ez hanem más Motorola telefon sem... -
ghiottone
nagyúr
válasz
Bareszotron
üzenetére
Azért az túlzás, hogy csak az iphone-t viszik használtan. A kiegészítőknél pedig a Moto Buds például eléggé jó minőségű.
Ennek a telefonnak 1 problémája van, ami a kezdő ár. Én most tesztelem, használom és eléggé rendben van, kivéve a hangszóró, az nem olyan, mint az Edge 60 Pro volt - itt a csengőhangoknál dobozosabb. Gondolom kevés volt a hely.
-
Gábor-KJ
őstag
válasz
Bareszotron
üzenetére
Te ilyen nagyon okos megfejtő arcképcsarnok lehetsz - ja nem!
Majd rákérdezek a Motonál, hogy ingyen adhatnánk e neked egy ilyen telefont - hátha nagy duzzogva elfogadod...
Amúgy viccnek egész jó a dumád!
És kb ennyi. -
Bareszotron
tag
Nem, nem akadna rá vevő, max nagyon olcsón. csak az iPhont viszik használtan is mint a cukrot, a többit nagyon olcsón kell add. a (volt) ajándékoknak pedig hiába van ára, az ilyen Motorola cuccok tényleg csak ingyen jók, (kivéve a Moto Tag, ha megérős), pénzt nem adnék értük. ahol veszik ezeket talán esetleg india. (de gondolom olcsóbb is)
A másik pedig, Android telefonokkal már bizonytalan vagyok a jövővel kapcsolatban, + jobb a kis méret
-
-
vence
aktív tag
Pár árinfo / komment:
"It's euro 500 in EU now (there's 300 euro discount). And if you are a student or medic - there's an additional 100 euro discount. And Motorola adds many gifts with it."
"We actually can get the Motorolla Edge for free here, if you buy a mobile data package that costs only 15 bucks monthly "
Kár, hogy nem részletezte, de $ 360,
- benne a kétéves mobilelőfizu. -
vence
aktív tag
válasz
ghiottone
üzenetére
Csak tesztre?

és mennyi időre?Melyik szín?
Valahol azért majd írjál róla!Németben nem gond ... ( előfizu mellé stb.
(( Nem is néztem, készen van-e már a GSMAr teszt, vagy vmi más
színvonalas .... NBCH .....Látod .... látod,
miért nem vettél ?!
Biztosan akadna rá vevő.A 4 db-os ajándék csomag is, min. 1300, a mostani legjobb eMaG-os árakon számolva!
-
ghiottone
nagyúr
Ha minden jól megy nálam holnap lesz egy tesztre

-
vence
aktív tag
Az eMAG / Ro oldalon most 1000 Lei kuponnal 3000,- ( 228 eFt)
( - 100k az itteni indulóból)Csak azt nem tudom, h most mi van az eredeti ajándékcsomaggal ??
(4db Mot. cucc ~ 1300 Lei értékben, kinti árak!)
mert azt meg most mintha külön (is ??) árulnák ...TWS Moto Buds Loop + Motorola Moto Watch Fit +Tracker Moto Tag + Incarcator retea TurboPower 68W ........ 1000 Lei
[link] -
vence
aktív tag
Az Alza-nál, minden oldalukon van ~ 140 € értékű eng-kód,
csak a HÚ oldalon nincs! - szokásuk szerint -A 4 db moto ajándék ~ 500 € ( 228.860,- Ft !!) értékben,
mindenhol ott van, még a .HÚ-n is!
A Ft-érték (és az adott országi adatok) az Alza saját, aktuális árainak összegéből jön ki.
(Az eltérések jóval nagyobbak, mint amit az ÁFFA különbözetek indokolnának! Természetesen nálunk fog a legvastagabban a ceruza!>> CZ-SK
Ezenkívül még + Lenovo cashback is elérhető, csak véleményt kell írni.
Azt azért meg lehetne kérdezni az Alza-tól, hogy minek köszönhetjük ezt a diszkriminációs HÚ -árat ?!Aki pedig venni szeretne még mindig talál ezektől sokkal jobb lehetőségeket is!

Szóval nem a szokásos szintű ajánlott áron (az = EU-s) kell síránkozni, hanem szétnézni a piacon és kaszírozni az aktuális kedvezményeket!
-
Phoenixy
senior tag
válasz
Bareszotron
üzenetére
Félreértettem, bocsi. Most így újra elolvasva már egyértelmű.
#159: Akkor ugyanez a helyzet az Edge 60 Pro-nál is. -
ghiottone
nagyúr
válasz
Bareszotron
üzenetére
Igen, ezt írtam.
-
ghiottone
nagyúr
válasz
Phoenixy
üzenetére
Első Edge 60 Promnál rárakott mindent pluszban, aztán a másodiknál már néztem, kilőttem és nem láttam. Amúgy a hasonló kategóriás Honor 400 pro is így kezdett, hogy nesze játék, program itt van minden bloatware, válogass.
A Motonál az nem tetszik, hogy a gyári időjárás widget az accuweather alapú. Elkezded az első app frissítéseket és rárakja az 1weathert, ami meg reklámos szemét - letiltás után már újra az accuweather él a widgetnél... -
Phoenixy
senior tag
válasz
Bareszotron
üzenetére
Nem tudom ez most az Edge 60-aknál, és itt a 70-nél hogy van, de nálam is felajánlott egy rakás appot az Android 15-ös frissítésnél, de nem fogadtam el, és nem is rakott fel semmit.
Pedig még a lenovo forum is tele volt mikor kijött a frissítés, hogy minden szart feltelepített a telefon. Csak figyelni kellett volna, és akkor nem telepíti.
Úgyhogy lehet, hogy az újaknál is ez a helyzet. -
Bareszotron
tag
válasz
ghiottone
üzenetére
A Motonak pedig az ívelt kijelzőt is el kellene felejteni az Edge szériában. vagy pedig kevesebb legyen belőle.
Mert ameddig a legjobbakat ívelt kijelzővel adják ki, addig a Motorola megérdemel minden rúgást.Egyébként a rendszer is számít, mert hiába van olcsóbban jobb, ha teli van szemetelve saját márkás appokkal és bloatwarekkel.
+én finnyás vagyok az értesítési panelekre is -
ghiottone
nagyúr
válasz
Oldfoksz
üzenetére
Persze A-ból B-be elvisz egy közép kategóriás autó is. Azt kell elfogadnunk, hogy a személyes preferenciák mindig mások mindenkinél. Nekem volt Edge 50 Ultrám kiadás után rögtön - voltak szoftveres bakik és nem jött be, eladtam. Volt Edge 60 Pro-m is, amiből most pl. 8/256 112 az emagon - az annyiért per pillanat nagyon jó vétel.
Itt az Edge 70-nél ár az tényleg túlzás és ebből fakadóan már a felső kategóriában van, ahol meg elvérzik. Legalább egy 8 gen proci kellett volna bele, de az a Razr 60 Ultrában se lett az igazi a vékony készülékház miatt. Én remélem, hogy ezt a véknyítási hullámot elfelejti mindegyik gyártó, mert nem tűnik jó ötletnek.... -
Phoenixy
senior tag
válasz
Oldfoksz
üzenetére
El is felejtettem, hogy nálam igazából csak Motorola és Samsung jöhet szóba a SmartConnect (Moto) és DeX (Samsung) miatt. Én ezt rendezeresen használom, más gyártóknál ilyen lehetőségek nincsenek.
Mindent tud a Smartconnect, tv-re, bármilyen kijelzőre kirak egy asztali módot. Az is nagyszerű (nem tudom ilyet más gyártók mennyire tudnak), hogy automatikusan összekapcsolodik a számítógéppel, így nem kell kábelen összekötni, ha átnásolnám a képeket/videókat, hanem a teljes tárhely elérhető a windows fájlkezelőből, de az összes üzenet, hivás, minden a számítógép kijelzőjén is megjelenik, sőt még a telefont is lehet onnan irányítani.Bár értelmetlen, de azért még egyszer utoljára:
8GB RAM vs 16 GB RAM
256 GB tárhely vs. 1024 GB tárhely
UFS 3.1 vs. UFS 4.0
IP65 vs. IP68
GG 7i vs. Victus
Pl a Wifi is 7-es és tripla band a Motonál, meg UWB is van.
De a legfontosabb a kamerák! Főleg nekem, aki állandóan fotóz, videóz vele. Eleve nem veszek telefont zoom kamera nélkül.
A főkamera is gyengébb benne, kisebb szenzorral.
Az ultraszéles sokkal gyengébb.
Zoom pedig nincs is, míg az 50 Ultrában egy 64 MP-es periezkópos 1/2"-os 3x zoomos kamera van.
Mindhárom kamera tud 4K 60p-t is a Motonál.Örülök, ha neked jó a Nord 5, de elég nagy eltérés van a két telefon közt. Amire nekem kell, az nem elég. Attól neked az lehet egy tök jó telefon persze.
-
guftabi96
addikt
Nyilván nagyon kisarkosítva írtam le. Ettől sajnos a felsorolt problémák valósak.
De ettől függetlenül tök jó, hogy ennyire megtaláltad a számodra töméletes készüléket.
Én is szemezgettem az Edge 50 ultrával pár hónapja, amikor kiszórták őket Media Marktból 200 alatt, de elengedtem a rövid szoftvertámogatás miatt. (Megfejelve a lekerekített kijelzővel). Használd egészséggel
-
Phoenixy
senior tag
válasz
guftabi96
üzenetére
A Moto érzés, hmm...
Nekem 2015 óta a Moto Display, meg a "twist wrist" kamera indítás. Egyszer ugyan vettem egy Zenfone 5-öt, mert nem volt jó Motorola, de 1 évnél nem bírtam tovább, mert a Moto Display hiánya miatt 2x annyit kellett használnom a telefont, ami felesleges időpocsékolás.
A jelenlegi Motom fahátlapja pedig 1 év után is nap, mint nap lenyűgöz. Csináltam már vele több ezer fotót és videót és sosem hagy cserben.
300e ft volt 1TB/16 GB RAM-mal, más gyártóknál 256-ról 1tb-re csak az kb. 200e ft. Akkor volt a telefon 100e ft, és van egy erős hardver (8s gen3), 3 nagyon jó kamera és egy 125w-os töltő ami negyedóra alatt feltölti, amit mellesleg adtak hozzá a dobozban. -
guftabi96
addikt
Nem egyesek vannak odáig meg vissza, hanem csak 1
Moto-érzés:
Induló-áron kapsz egy bőven árkategória alatti hardvert, ami legalább nincs is addig támogatva, mint a konkurencia.
Szerencsére felesleges alkalmazásokkal már legalább annyira megtömik, mint a többiek.
De legalább a doboza illatos, mert az nagyon kell addig a pár percig, amíg kibontod.
Meg ugye a pantone színek is nagyon fontosak, anélkül nem élet az élet.De legalább idén az Emagnál leakcióztak sok modellt annyira, hogy legalább érdemes legyen elgondolkozni a vételen. (igen, tudjuk, mindenhol máshol Európában tapossák egymást az emberek a Motorolákért, mert ugye esim van bennük
) -
Loik
aktív tag
válasz
Bareszotron
üzenetére
Én naivan azt hittem, hogy a szójatintával összefirkált, citrusillatú doboz. Kedvelem a Motorolát, valószínűleg lesz még a jövőben a birtokomban, de azért nem ájulok el tőle (egyik márkától sem).
-
Oldfoksz
tag
A motok másik orbitális hibája hogy sz@rért-h....ért sem lehet eladni használtan ......
Ez is egy komoly itélet a piac részéről
Patika állapotú motoimat inkább szintezésre használom a konyhában + könyvnehezéknek
-
Loik
aktív tag
Valaki magyarázza már el, hogy milyen a Moto érzés. Nekem volt több modellem is a gyártótól, ahogy sok másiktól is, de itt egyesek úgy el vannak ájulva ettől a túlárazott középkategóriás telefontól, mintha minimum egy Lambo kabrió lenne. Istenem gyere le...
-
Oldfoksz
tag
válasz
Gábor-KJ
üzenetére
Kontra
Bizarr ár,
középkategóriás hardver
Csúszós szilikon hátlap
Nincs teleobjektív,
átlagos képstabilizálás
Temérdek alkalmazásfelesleg,
felemás Moto AIKár, hogy az Edge 70 csúcsárat kapott, ahol egy Poco F7 Ultra vagy Red Magic 10S Pro a Snapdragon 8 Elite chippel körberöhögi, de még az olcsóbb Xiaomi 15T Pro és a Poco F7 is fürgébb.
Ezeket irta Bog.
Nincs rosszindulat .
Tények vannak. -
vence
aktív tag
Készül a GSM Arena review ...
[link]" While the iPhone Air and Galaxy S25 Edge are both technically thinner, they can't come close to the Moto's presence and feel! "
... vékonyabbak, de
... a moto érzés és megjelenés közelébe sem érnek!
-
blueMerle
veterán
Én azért remélem, hogy a pure Harmony OS is eljut majd ide, mert amit láttam, hogy működik a Huawei ökoszisztéma (laptop, tablet, mobil, óra stb... együtt) az bizony keményen Apple szint, sőt... Habár semmi bajom az Apple ökoszisztémával, tökéletesen működik (természetesen az idióta EU tiltásokat kijátszva), de van még mit rajta reszelgetni, jöhetne egy komolyabb vetélytárs. Mert ami Windows-Android fronton megy, az szóra sem érdemes, siralmas vicc.
-
vence
aktív tag
Nem tudom, ezt a részét nem látom át ...
De nem is igazán értem, mert éppen ezekben a dolgokban a Gúúúú folyamatosan kavar, változtat elég gyakran.
Nem csak a főverzióknál!Lehet Ki-ndiában még kevés autó van, de ez is gyorsan változik.
Érdekes dolgok ezek ...
az USA-ban elég szigorú monopólium ellenes szabályok vannak,
de ha övék a világhatalom (MS, Gúúúúú)
akkor úgy látszik, mégsem akkora gond!
FY -
adabra
senior tag
Jelezni kell a motorola support fórumán...
"Motorola telefon - Android Auto - Névjegyek - Kedvencek" témakörben itt egy szép példa:
No Favourites contacts in Android AutoÉvek óta ismert (modellfüggetlen) Motorola probléma, és sz@rnak rá.
-
Bareszotron
tag
Lehet Huawei-re telepíteni bármit, mivel nincs megtiltva. viszont ellentétben az Android-nál már lassan az lesz.
De már a Huawei sem alternatíva talán, mert már arról beszélnek hogy innen is kitiltják.
Nem kell teljesen saját rendszert csinálni, csak megalkudni egy harmadik féllel amelyik megbízható és javítani rajta, mint pl a GrapheneOS. -
válasz
Bareszotron
üzenetére
Van másik rendszer. A Huawei (igaz, hogy kényszerből), de megcsinálta a saját op rendszerét (Harmony) amely egy komplett ökoszisztéma és (már) nyomokban sem tartalmaz androidot. Nem is telepithetők rá droidos appok. Viszont politikai okokból pont a zeuban kár a Harmonyban remémykedni. Más mobilpiaci szereplőnek meg nem érdeke hogy saját oprendszert csináljon.
-
Bareszotron
tag
Dual Boot
A sorsa ismert ... telón sem kellett az alternatíva az emberek többségének.
Akkor nem, de ma már tényleg kezd egyre jobban jogos ok lenni rá, hogy kell. már akik értenek hozzá valamennyit.
Gondolom majd a jövőben lesznek gyártók akik erre rájönnek, a Google és az Eu kezdik átlépni azt a határt. -
vence
aktív tag
válasz
Bareszotron
üzenetére
Mi több kell még ?!
- Kisebb méret nagy akkuval,
Ott van az 50 és a 60 NEO.- olcsóbb ár,
A árról írtam ...
és térjünk vissza később erre a kérdésre.
Te egyébként se szólj semmit, nálatok reklámárak és olyan akciók vannak, amiről a határ innenső oldalán csak álmodozunk!
+ ugye az ÁFA!- lámpa csúsztatásra aktiválható lezárt képernyőn,
Ez meg minek?
Nem ismered a moto "Gyors zsemlámpa" funkcióját ?!
... ami a klasszikus dupla suhintás/csapásra működik.
Beírod h. "gyors " a Beállítások keresőjébe, és már ott figyel a listában!- bekapcsoláskor kiválasztható rendszer ami nem Android..
Volt hasonló tableteknél, amíg élt a Mobile Win. (( >> Dual Boot
A sorsa ismert ... telón sem kellett az alternatíva az emberek többségének.
Nyilván, ez a mostani helyzet nagyon "egészségtelen.
De ezen a nagyoknak kellett volna idejében elgondolkozni és lépni. -
vence
aktív tag
válasz
elmepocok
üzenetére
Azért azt ne feledd, hogy anno az - edge 30 - is erős középkat. modell volt! .... és nem igazán olcsó.
Nekem még ma is üzemben van ...
(De én már kifutóban vettem, ellenállhatatlan áron és 8-256 GB, ami ugye még ma sem számít rossznak, csakúgy, mint az SD 778+ teljesítménye, és hiába "edge", sík a kijelzője is és 144 Hz.
Ez mellet azért szinte minden teló nehéznek érezhető, még a moto-k is!
Szóval, van ennek a kategóriának létjogosultsága.
És a 3-400 Euro közötti effektív (az ajándékok értékével számoló)
áron, azért sokan vettek az - edge 70 -ből is, a szerencsésebb helyeken, akármilyen céllal (és még vehetnek is).
Az ajándékakció az év végéig tart ... kérdés, mi lesz a bevezető bónuszokkal, hová áll be az ár.Nagyon szép és könnyű - a kategóriabajnok akku ellenére.
(Az alma, szégyenében rögtön be is dobta a törölközőt!)
Jó kamerák és vadiúj, jó teljesítményű optimális SoC, stb.
Gyors töltés + Qi, inkl. Magsafe kompatibilis tok.
Mi több kell még ?!
Így elsőre, nagyon is jónak tűnik ...És talán még volt is értelme előre hozni, a konkurens floppok által keltett figyelmet meglovagolva, ill. az űrt kitölteni.
Úgy tűnik nem túl sok könnyú tel lesz mostanában a nagy akku-méretverseny közepette.We'll see!
-
elmepocok
tag
Nincs gond ezzel a telefonnal, csak az ára. Évekig használtam edge 30-at, az most visszanézve 6,8 mm vastag volt, vagyis vékony. A kutyát nem érdekelte, engem sem, mert senki nem tudta, hogy ezzel foglalkozni kéne. Tokban úgyis teljesen mindegy, de ezek szerint ma már el lehet kérni érte a prémiumot. Vagy legalábbis megpróbálni.
-
vence
aktív tag
válasz
Bareszotron
üzenetére
Jelezni kell a motorola support fórumán, mert lehet nem is tudnak róla.
Egyébként sajnos egyre több a probléma a frissítésekkel.Valamelyik Guuuuukli kavarás nálam két teló-n nyírta ki az aut.
zseblámpát egyszerre és nem is egyforma a hibajelenség.Ja nem egy a Droid verzió sem !!!
Csak a Gúúúúú lehetett a tettes! FYHát, sajnos az életben semmi sem tökéletes, csak mi!
-
vence
aktív tag
válasz
Bareszotron
üzenetére
Sőt ...!
szerintem, nagyon is innovatív!Mindig is az volt. Én már a klasszikus időkben nézegettem,
követtem. Az akkori különleges modelleket kevesen ismerik
és elég korlátozott volt az elérhetőségük.
Keress "motorola droid" v. "verizon drioid" -ra és érdekes képeket/ hátlapokat fogsz látni ...Vagy a cserélhegtő hárlapos,
>> "moto mods" >> fa, JBL, Hasselblad-tele, projektor, develop stb.
modulos moto Z sorozat.
Moto Mod Collection — Still Absolutely Amazing!
Lenovo/Motorola) Moto Z és Moto MOD bemutatóMondjuk marketingben sosem voltak erősek. Talán ott szúrták el,
pl. Europában nem voltak elérhetőek sokáig a dual SIM-es moto g stb. modellek.
Csak sejteni lehet, hogy kiknek volt ez az érdeke ...
egy biztos, nem nekik.Igen, már jó régen voltak valódi bőr, többféle fa és más
exkluzív hátlapok, sajnos gyakran, csak a Verizon-nak.Talán ezért is látták meg a fantáziát ebben az új "vegan" natúr
műa. hátlapokban, a dizájnt pedig nagyon eltalálták.
Ez adott lehetőséget a Motorola specialitás, innovatív
"integrált kamera sziget" alkalmazására is !!!Mert az edge 40, vagy a moto g54 Power pl. még nem olyanokkal
volt. Talán az 50 Fusi volt az első ilyen típus.De az első "moto g" is világsiker volt.
Az utóbbi években pedig még az eSIM-trendre éreztek rá,
aminek a moto g54 5g és az € 100 körül versenyző moto g34 5G köszönheti, a régi moto g-s időket idéző világsikerét.
>> megfizethető 5g és eSIM !!De most is ott van a diófa hátlapos
"Walnut" edge 60 Pro, akinek nagyon egyedi tel kell.
,,, vagy az abszolút egyedi és fiatalos Pantone színválaszték.Marketing /sales-ben sajnos nagyon kevés a változás.
Ebben a lenovo-s idők óta sem volt elég változás, legalábbis a
"futottak még" piacokon.
Az edge 60 STYLUS -t pl. eszükben sincs Európába hozni,
miközben ez egy abszolút piaci rés.
(Indiába persze elvitték ezt a sokáig US exkluzív modellt is.)
És ebben a lenovo is erős a tablet vonalon.
Így talán jobban érthető, a leírt, nem túl hízelgő véleményem.(Mondjuk ezt valószínűleg nem olvassák, azok, akik engem állandóan elfogultsággal vádolnak.)

-
Bareszotron
tag
Nem fanboyságból mondom, dizájnban tényleg nem unalmas a Motorola.
Kipróbálnak minden anyagot hátlapnak, a lencse színei+gomb színei más, illatos doboz, és az Edge 70 előtt elegáns kamerasziget. mondjuk lehet ennek sem rossz, nem láttam még élőben. a fa/színtelen doboz is tetszett.
Mutatnak jó dolgokat, de többet kellene -
vence
aktív tag
válasz
Phoenixy
üzenetére
Igen, mert ők a versenytársakhoz mérik!
(és ott is van ajándék!)Egyébként ez kb. € 500 és annyiért sokfelé van.
Az € (300 ) ~ 200 értékű ajándékokat pedig jan. közepéig lehet igényelni (számla alapján), az érintett országokban.
Szóval addig nem valószínű, hogy sokkal olcsóbb lesz.Legfeljebb nálunk.
Itt van miből engedni.Nyugaton megveszik 2. / 3. x-edik telónak!
Húúú!
Nagyon szépek tényleg! -
Phoenixy
senior tag
válasz
Bareszotron
üzenetére
Most olvastam a techradaron az Edge 70-ről, és azt írják a telefonban a leglenyűgözőbb az ára, mert csak 450 font.
Hát igen, az kb. 193 000 Ft. -
Bareszotron
tag
Kinába menjetek, ott csak 102ezer kb az Edge 70
-
szetib
tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Eleve gugli tárcsázóval jön, nem?
-
Cserebe a Moto szoftverfrissitesi csapata kritikan aluli, a szoftver maga nagyon fapados,
Nekem Motorola telefonom van (50 Ultra, csakhát ugye egy kolléga miatt ezzel nemnagyon szoktam dicskedni
), semmi gondom sincs a szoftverfrissítéssel.A szoftver meg abszolút nem fapados, a koncepció az, hogy minél közelebb legyenek a stock droid verzióhoz, így eléggé hasonló a Pixelek szoftveréhez

Sőt, amióta bejött ez az AI hülyeség, azóta nemhogy nem fapados a szoft, hanem (számomra!) egyre inkább kezd telelenni csilivili hülyeségekkel

Ha valami meg nem tetszene rajta, akkor tehető rá origi google szoft, kamerához mehet a GCam, tárcsázóhoz, üzenetkezelőhöz, stb-khez is a gogle verzió.
-
Róka86
csendes tag
válasz
kbyte1024
üzenetére
Nem mellette vagy ellene akartam érvelni, hanem, hogy most ezen olyan hűdenagyon meg kell-e lepődni. Szerintem is drága, szerintem is kevés, de ha 150k lenne se kéne, de a felsorolt alternatívák se. Van egy használt újszerű edge 30 ultram, boldog vagyok vele. Főleg az 500k-s redmagic körberöhögi-n horkantam fel, mert persze, hogy körberöhögi. Miért ne röhögné körbe a csúcskategória a középkategóriát? Ha a moto fizetne egy milliót érte, hogy elvidd a boltból, akkor is körberöhögné.
Amennyire követtem, az 50es szériának csinált nagyon prémium hírverést és azok (szerintem) egész korrektek is/voltak az árukon. Talán a "felépítettük a brandet, most kaszáljunk azon meg pár buzzwordon" gondolom én. Mint ahogy többlet ár van a hardveren, ha rányalják, hogy ai, evo, pro, oc, z, x, i7, i9, x3d, nvidia, ti, xt stb. Nézz körül a hirdetések között a használt piacon, a 7 éves mobil 4x annyi, mint amennyit megér, mert samsung, a 10 éves "gamer" gép 10x annyi, mert i7. Mindenki a legkisebb energiabefektetéssel akarja a legtöbb hasznot hajtani magának. Ez nem változott mióta élet létezik, csak már tudunk rajta gondolkozni ideológiák mentén. Természetesen lehet azon bosszankodni hogyan áraz a moto, samu, apple vagy tapsikolni mennyi a xiaomi vagy a poco, de lehet közülük azt választani, amire szükséged van annyiból amennyit a lehetőségeid engednek.
-
mhydas99
senior tag
válasz
janeszgol
üzenetére
S23 meg pont nem kaptaeg a 7 eves tamogatast.
Tudom-tudom, ez az en maniam, de ha nem is hasznalok majd 7 even at S24-et, csak mondjuk 4 evig, akkor is ugy tufom eladni hasznaltan, hogy meg 3 evig be lesz biztositva, igy az ara sem fog bezuhanni 1 kilo kenyer arara.
Amugy meg 1+1 ev maradt az S23-ra, hat az karcsu azert...akinek nem szempont, az vegye meg, mert jo telefon, plane zoldben. -
janeszgol
félisten
válasz
mhydas99
üzenetére
Ma még egy S23 is tök jó vásár. Ott történt egy igen erőteljes teljesítmény előrelépés (iPhone 13 szint). Már az SD8+ gen1 is jó volt amúgy. Sőt igazából terheléses teszteken az volt az utolsó kiváló eredményeket hozó, még az sd8 gen2 is jobban leszabályoz.
Én ia támogatom azt, hogy aki nem szán annyit rá/nincs rá pénze az nyugodtan vegyen 1-2 éves csúcskészüléket. -
janeszgol
félisten
válasz
Bareszotron
üzenetére
Gondolom akkor az óvodák környékén keresel... A masszív hülyeség után visszatérhetnénk a telefonra, mint témára?
-
mhydas99
senior tag
válasz
Bareszotron
üzenetére
Valoban, en meg szuzet nem vennek el soha, tul sok lehet a buktato

-
válasz
mhydas99
üzenetére
2 éves csúcsot 250 ezerért? Kinek van türelme 2 évet várni? Ha megjelenik egy telefon, várok fél évet, aztán megveszek egy alig használtat féláron.(aktuális telefonom pl. S23 2023 februárban jelent meg 410 ezerért, fél évvel később augusztusban 170 ezerért vettem egyet, még garancia is volt hozzá)
Igy lesz ez a Vivo 300-al, vagy a Xiaomi 17-el is. -
Bareszotron
tag
Dizájn és funkció diktálónak kellene lennem a Motorolánál, és ez lenne a legjobb Androidos telefon a jóízléső embereknek. de ugyanúgy nem a virsli méregetők lenne a célközönség.
-
szetib
tag
Miért jöttök mindig az Edge 60 pro-val? Kézzel össze lehet hajlitani, mint anno az iphone 6-ot (bendgate).
-
mhydas99
senior tag
Asus ota nincs semmi 6 col alatt androidon. Bar azert a 6,2 colos telefonok is teljesen jok meretben. Tenyleg csinalhatnanak mar "gyengebb" hardveru, de jo kiskijelzos telefont OLCSON! Mert amugy szerencsere egyre tobb van beloluk, csak dragabban. Ezert jo a 6-7 eves tamogatas, mert igy mar nagyon is sok ertelme van 2 eves csucsokat venni 200-250 ezerert. Erosek, kicsik es a kameraik is jok (nem kivaloak, de nagyon jok). Pixel 8, S24, Xiaomi 14...
-
haruspex
aktív tag
válasz
janeszgol
üzenetére
Itt a design-t, és a hozzá szükséges technológiát fizeted meg,és az erősebb hardvernek nem sok értelme van, ha visszathottlingol 20mp után, meg amúgy mire kellene? Sztem a legtöbb játékot ez is elviszi, de legalább nem döglik ki egy óra után, ez jó komprumisszumnak tűnik, ha használni is szeretné az ember.
Tele az egyik vékonyított csodában sincs, a a csoda iphone-ban még nagylátó sem. Nem fér el fizikailag ezekben. Itt a normális üzemidő lenne a selling point ami sztem fontosabb józan ésszel, de szemmel láthatólag nem az.
Sztem az egész kategória értelmetlen, én is előbb vennék egy edge 60pro-t vagy xiaomi 15-t mint ilyet, de nem értem ezt a negatív hangnemet, már a címben, valahogy az iphonnál, de még a samsungnál sem volt.....
Nem hiszem, hogy hogy olyan csoda lenne a 2014-es ipad, de az apple egy vallás, (azért lesz valszeg az új if_s air is siker pedig az aztán még nagyobb vicc mint ez), szal arról nem szeretnék vitatkozni. -
Hát basszus, Oneplus telok egy csomó ideig nem jöttek tesztre. Egy kurva teszt nem volt mert nem adtak telot. Végre van és az is baj? Ha egyszer jó akkor jó. Ha meg gagyi akkor gagyi. De a szeretett Motorollád mindig is fukarkodott a vassal. Cserébe olyan árakat ad a keszulékeinek hogy az ember seggre ül. A frissiteseket meg vagy adja vagy nem.
-
Ricardo
titán
Olvastad a s25 edge és az iPhone 17 air teszteket?
Segítek
S25:
"Az én saját értékelési sémámban a vékonysággal együttjáró modern, elegáns és letisztult külső semmilyen körülmények között nem ér meg ekkora felárat, ez valahol szubjektív, de objektív nézőpontból szemlélve szerintem túlzás az árkülönbség akkor, ha ez még funkcionális visszalépéssel (üzemidő, töltési sebesség, melegedés) is jár. "17 air:
"jelenleg azonban azt gondolom, hogy ugyanúgy elkapkodott döntés volt ezt piacra dobni, mint a Galaxy S25 Edge-et, kifejezett funkcionális előnye nincs a karcsúsításnak, viszont nagy mértékben befolyásolja a belepréselhető akkumulátor kapacitását akkor, ha ezt ugyanazzal a technológiával oldják meg, mint az összes többi iPhone-ban. Ár/érték arányban az Air a legkevésbé védhető dönté"Edge 70.
"Azt gondolom, hogy 2015 után a 2025-ös mobilvékonyítási trend is földbe áll, hacsak nem igazodik az árazás a piaci realitáshoz. Amikor Kínában 8000-10 000 mAh-s telefonok készülnek elfogadható méretű házzal, nem indokolható meg a nyugati világrendhez köthető márkák felárazása fele ekkora teleppel és elspórolt komponensekkel."
Tehát mindegyik esetében leírták, hogy túl vannak árazva, és nem érnek annyit amennyit kérnek érte.
Az a te saját problémád, hogy a Motorolával kapcsolatos kritikákat személyes sértésnek veszed.
-
vilmose33
őstag
Köszönöm a tesztet.
-
haruspex
aktív tag
válasz
Permet Elek
üzenetére
edge 40 neo-m volt, egy gcam csodát tett a kamerájával, érdemes kipróbálni, meglepően jó lett utána.
-
Permet Elek
senior tag
Én is vetten egy Edge 50 neo-t. Sajnos nem vált be. Ahogy nézem az összes moto tesztet, a telefonok a zöldből uv zöldet csinálnak. A topikjába meg is osztottam egy képet erről. Sajnos azt a hozzászólás falat is vence uralja.
-
haruspex
aktív tag
Nekem elég lenne, ha megoldanák, hogy úgy lehessen a lakásomból telefonálni, hogy nem szaggat a hang....Szóval nekem egy darabig nem lesz motorolám... .Bár lehet nem árt jóban lenni a szerkesztőséggel, lásd hmd skyline...
DE nem ez volt a felvetés, hanem hogy miért olyan fontos az a nyomorult soc, különösen, hogy bármelyik csúcs úgy is belassul ezekben a vékony házakban 20 mp alatt...Ez a csoda meg ugyanannyi mint a többi vékony csoda, vagy kevesebb, csak másban nyújt többet, ami sztem mondjuk kicsit fontosabb, ha használni is szeretnéd. Ezért nem értem asem a hőbörgést, sem a negatív felütést a cikk elején. (Az egész műfajjal van a baj, nem a konkrét telefonnal) -
janeszgol
félisten
Mert minden esetben a hardvert is megfizeted. Az Apple mindig nagyon erős procival (és pár évvel ezelőttig) erős GPU-val szerelt eszközöket adott el remek összeszerelési minőség, jó/remek kamera mellett. Ezért van az, hogy egy 2014-es iPad Air 2 ma használhatóbb, mint a ma megjelent tabletek 100k alatt. De ez mindenre igaz.
A telén meg azért rugózunk, mert 200k huf felett kötelező. Kiváló tele van az Edge 50-ben, itt használom cégesként. Amúgy az Edge 50 egy szuper telefon.
Az Edge 70 is az lenne, ha jóval olcsóbb lenne vagy jóval erősebb SoC és tele kamera került volna bele. -
Graphics
Jómunkásember
Mi az elméleted?
Hogy pénzt kap érte a MA, hogy Oneplus híreket közölnek, miközben tesztkészüléket sem akarnak ide hozni?Hülyeség. Nincs ilyen, hogy illik. Baromságokat írsz megint.
Az utóbbi időben szerintem rengeteg Motorolát leteszteltek vagy hoztak le hírt... , Te mégis sározod az oldalt...Nem látod a fától az erdőt.
Gerjeszted ezeket a feszkókat, feleslegesen. Szóltak pedig, hogy nem kéne..Neked ez is a bajod, hogy nem folyik a csapból is a motorola... NEm érted, hogy nem rólad és a kedvenc márkádról szól a mobilos világ, a csekély piaci részesedésük nem forgatja fel a piacot..
Persze, minden moto tesztnél ez van... ÖSszeesküdtek ellened a moto tesztelők...Nem vagy Te egy kicsit konteós?
Pfú, nem semmi vagy már tényleg... Hihetetlen, hogy egy topicot mennyire szét tudsz cseszni...Jajj látom, átszerkesztetted, kivetted az őket illik tolni szöveget... Enyje.
-
vence
aktív tag
Ha megnézed, szinte minden egyes moto teszt-nél ez van/ volt.
Más márka termékei meg már a megjelenés előtt "bajnokok".
Elég csak a mai cikkek címeit megnézni ...
Motorola előbb hozott Android 16 frissítéseket, arról hír sem volt ...
bezzeg a one+, az igen ...
az "szélsebes" !
-
haruspex
aktív tag
Amúgy csak kíváncsiság miért rugózik mindenki a hardveren (meg a telén) ? Nem vennék vékonyított telefont, sem ezt sem mást, de ez egy dizájntelefon, miért olyan fontos, ha a többi része rendben van, itt is elég negatív felütéssel kezd már a cím is, a többinél meg nem. A tele amúgy nyilván nem fért ell, ahogy a többiben sem.
-
Ricardo
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Lehetnének süti receptek is
-
-
pietrrr
aktív tag
Nos, eljött hát a történelmi pillanat: a RIOS bezárhatja kapuit, hiszen a szakmaiság ideje lejárt. A csillagfényben tündöklő, mindenek felett álló vezetőnk végre megvilágosította a jövő útját — és ki merne kételkedni benne?
-
Ricardo
titán
"Ennek a topiknak pedig a nehézkes és egyéni meggyőződésből adódó szakmai viták helyett, arról kellene szólnia, hogy miért maradunk ki állandóan a szinte minden más EU ( + UK is !!)
országban elérhető akciókból ???
.... és csak nevetséges lehúzós árakat látunk."Egy szakmai topikban akciók léte, nemléte kellene, hogy a téma legyen? Picit el vagy tévedve.
Kérdezd m,eg a Motorola döntéshozóit, miért nincsenek nálunk akciók.
Talán erre ők tudnának neked választ adni.
De érdekes módon más gyártónak megy. Nézd meg pl a samsung kuponjait, esetleg a Xiaomi akcióit, és lehetne sorolni. -
balint82
senior tag
Itthon is van hozzá ajándék, azt írja 228e értékben. Kétfajta füles (!) óra és airtag.
336e -
vence
aktív tag
Nyilván több szempontból érdekesebb az Edge 60 Pro -
ez az Edge 70 "csak" szép! (különösen a bronz!)A 8 - 256 GB-os edge 60 Pro akciós megjelenése pedig még inkább a fentieket erősíti.
#205753Ennek a topiknak pedig a nehézkes és egyéni meggyőződésből adódó szakmai viták helyett, arról kellene szólnia, hogy miért maradunk ki állandóan a szinte minden más EU ( + UK is !!)
országban elérhető akciókból ???
.... és csak nevetséges lehúzós árakat látunk. -
Ricardo
titán
"Ezt konkretan a Pixelekre ertettem, mint pwlda nem a Motora, mert a Moto nem vanilla. Rajta van a Hello UI."
Akkor ezt félreértettem, mert a Hello UI is közel van ehhez." Lerakhatsz elem egy iPhone 16-ot meg egy Samsung A56-ot hogy valasszak egyet es az enyem ingyen. Hat nem az iPhonet valasztanam (es nem azert, mert utalom az Applet, csak szimplan az androidot szeretem). "
Ezzel én is így vagyok. Főleg, amiket mostanában olvasok/hallok az iOS-ról
Ettől függetlenül lehet, hogy az iPhone-t választanám (van akinek érdekelne körülöttem)
, és meg is lenne egy szép karácsonyi ajándék.
" Hardver-szoftver kez a kezben jar. Ha az egyik nem szolgalja ki a masikat, akkor maris nem olyan jo az a telo.Ebben egyetértünk. De ebben a konkrét esetben ahogy írtam is házon belül is van jobb ajánlat. Én most inkább Edge 60 prot vennék.
Írtam is hogy maga a telelefon tetszik, de ez nem változtat azon, hogy jelenleg szerintem túl van árazva.
-
mhydas99
senior tag
"Valaki szimpla vanilla droidot akar megbizhato mukodessel es rendszeresen erkezo frissitesekkel,"
Ezt konkretan a Pixelekre ertettem, mint pwlda nem a Motora, mert a Moto nem vanilla. Rajta van a Hello UI.
Szoftvertamogatasban nagyon erosen van hova fejlodniuk, igen!Sosem mondtam, hogy ez a 70 megeri az arat, sot. Szerintem max. 220-at er, annal tobbet nem. Nekem legalabbis nem.
Az meg ha egy telefon a konkurensenel 5 dologban jpbb es csak egyben nem.....mindenkinek mas a fontos. Lerakhatsz elem egy iPhone 16-ot meg egy Samsung A56-ot hogy valasszak egyet es az enyem ingyen. Hat nem az iPhonet valasztanam (es nem azert, mert utalom az Applet, csak szimplan az androidot szeretem). Hiaba jobb az akksimeretet leszamitva mindenben az iPhone (no meg a 60Hz), akkor sem kene. Na akkor most hogy van ez?! Es nagyon nem en vagyok az egyetlen. De mondhattam volna Honort, Sonyt mast is, nem a Samu a lenyeg...a lenyeg az, hogy valamiert az emberek foleg ezeken a forumokon verszemet kapnak, ha nem a nyers hardver a lwgfontosabb szempont az ar kapcsan....hat pedig nem csak az. Hardver-szoftver kez a kezben jar. Ha az egyik nem szolgalja ki a masikat, akkor maris nem olyan jo az a telo.
De mindegy, kisebbsegben vagyok a velemenyemmel tudom, nem baj. -
Majdnem jó az érvelésed. Csak engedj meg egy két meglátást. Ez nem drága,hanem kurva drága. És ezt nem indokolja hogy új teló meg hogy vékony. Ráadásul nem kell a felsőkategóriás készülékeket nézni ehhez a tudáshoz,mert egy bő 100ezer pénzel olcsobban is van jobb. A Moto megint a már évek óta létező hibába esik 1000-ed szerre. Gyenge vas és brutál ár. Mert ha még felsőkategóriás cucc lenne akkor indokolt lenne az érvelésed.
-
Róka86
csendes tag
Ár tök új telefon, nem is a felsőpolc az edge névséma szerint. Laptopból is az msi summit vagy a hp spectre gyengébb és kisebb mint az asus rog strix , de nyilván ott azt fizeted meg, hogy kisebb és ahhoz képest használható is. + ami frissen kijön, az mindig drága ahhoz képest amit nyújt. Ezen miért lepődünk meg? Körberöhögi egy elit chipes elit kategóriás készülék a az akármilyan jól vagy rosszul pozicionált középkategóriás készüléket? A kérdés ugyan az, miért lepődünk meg ezen?
Egy slim dizájnba akár a poco vagy akármelyik árérték bajnok mintájára van értelme csúcschipet beletenni? Nyilván nem, mert vagy trothingol vagy megsül vagy az üzemidő lesz rossz azzal az aksival ami belefér.A kinyitható becsukható készülékek is drágábbak, mint a nem kinyitható becsukhatók és talán még rosszabbak is valamilyen szempontból, de ott arra fizeted a többletet, hogy nyílik, ennél meg arra, hogy slim, az ályfónnál arra, hogy ez alma nem körte, a samsungnál meg hogy a 26 az pont egyel több a 25nél most aktuálisan.
Majd gondolom lesz sima, pro, fusion, razer meg talán ultra, aztán változnak az árak, de akkor is a fusion meg a sima lesz az olcsóbb, nem az extra nevű társai.
Egyébként köszi a cikket, tök jó, csak ezen az egy kis nüanszon akadtam fennt és forgattam a szemem.
-
ComptonLA
tag
Mivel egyáltalán nem érdekel a telefon vastagsága (itt meg az a kb 2 mm mínusz pláne nem), semmi értelmét nem látom az Edge 60 Pro mellett. Az szinte mindenben jobb és sokkal olcsóbb. EZ majd kb jövőre lehet jó vétel, amikor meredeken becsusszan az ára. Nekem akkor sem kéne. Sokkal fontosabb az aksi méret, mint hogy milyen vastag a teló.
-
guftabi96
addikt
Újabb csodálatosan beárazott Motorola...
Már mondható hagyománynak is akár.
És legalább sikerült a nevezéktant is megborítani, egy éven belül most már van Edge 60 és 70 is. Mondjuk azt a 30 embert, aki megveszi valószínűleg nem fogja érdekelni
Az dicséretes, hogy végre hosszabb szoftveres támogatást biztosítanak. Illett volna a többinek is, de minimum az Edge 60 Pronak ennyit kapnia.
Mondanám, hogy bízom benne, hogy jövőre összekapja magát a Motorola, de már elengedtem őket, minden egyes készüléknél elbaltáznak minimum egy dolgot.
Jöhet az Edge 80(?)-as széria.. Alig várom hogy 200 ezerért lehúzzanak egy újabb bőrt a Dimensity 7300-ról. De legalább lesz pantone szín meg illatos doboz, mert az aztán nagyon kell.
#71Bog
Őszintén nem értem, hogy miért tűritek ezt a másfél éve tartó ámokfutást.
-
Bog
HÁZIGAZDA
Szerintem ne csináld ezt. Főleg ne álljál belénk azért, mert a Motorola szar árat adott a cuccnak itthon. Ehhez nekünk semmi közünk és teljes elvakultság és kreténség akkor idecitálni román meg indonéz meg piréz árakat, amikor ez egy magyar tartalom magyar júzereknek. Szóval elég lesz.
-
Mark0815
csendes tag
Az eléggé túlzó kezdőár ellenére, most németben előfizetéssel (70€ kezdő es havi 15€ ) akciőzzák. Összesen 430 euróra jön ki a két év alatt, és ebben benne van a szolgáltatás ára is, valamint egy ajándékcsomag is. Igy azért már jobban hangzik. (S25 Edge-t is kiárusítják 500€ ért ajándék Tab s10 Fe)-vel
-
Ricardo
titán
"Valaki szimpla vanilla droidot akar megbizhato mukodessel es rendszeresen erkezo frissitesekkel,"
Ahogy olvasom frissítések terén van még hova fejlődnie a gyártónak.
Abban egyetértek, hogy mindenki azt vesz amit akar, de azt tartom ,hogy ez atelefon nem ér annyit, amennyit elkérnek érte, és csúnyán túlárazták.
"Nem jobb semmi ugyanannyi penzert, hanem minden masban jobb. "
csak ha mondjuk a másik telefon 5 dologban jobb, egyben elmarad ugyanennyiért, akkor bizony jobb vétel. Ha valakinek a Motorola rendszere kell, még akkor is akad jobb vétel házon belül.
-
Graphics
Jómunkásember
Legyen így.
Biztosan nem nézek utána. Nem értem miért akarod arra kihegyezni, hogy én nem nézek utána semminek.
Tévedsz. Nem csak Te nézhetsz utána dolgoknak, ne akarj már felsőbbrendű lenni mindenkinél.
Máskor is leírtam, hogy nem tud itt a fórumon senki olyan érvet írni, amit elfogadnál. Egyszerűen valamiért nem tolerálod mások véleményét. Így meg nincs meg a vitakultúra.
Helyette végtelen pingpongozás... Neked van igazad. Én ezzel nem akarom magam fárasztani.
Kértük, mondtuk, változtass ezen az arrogáns - lehengerlő stíluson, amit a Motorolára építesz.
Az ár ennyi, ezen nincs mit csavargatni. Ha neked nem tetszik az ár, akkor beszéld meg a forgalmazóval ahelyett, hogy a Mobilarénán baszogatod az embereket ezért...

Én sajnos nem tudok változtatni a Te mentalitásodon, illetve a Moto árazásán sem. Lehet hőzöngeni, meg cseszegetni egymást, de még mindig nem jöttél rá, hogy ez nem célravezető.
És nem én fogok foglalkozni az akciókkal sem. Dumáld meg ismét a forgalmazóval. Számonkéred rajtam? Hát nah. persze.Majd lenyugszol egy idő után, ahogy az ember öregszik, ha nem, megint nem az én problémám... Mi várjuk, hogy csiszolódj és végre normálisan fórumozz, de támadsz.. Folyamatosan. Nem tudom mit kell kompenzálni, de ne csináld.
Sok sikert a továbbiakban.
-
mhydas99
senior tag
Nem jobb semmi ugyanannyi penzert, hanem minden masban jobb. Eleg osszetett. Mondhatod, hogy egy BMW meg egy BYD is tud egy arban lenni, es osszessegeben a BMW az jobb, mert azt simerik az emberek, szervizhasznalat, minoseg stb...
A BYD meg elektromos, sokaig birja es eleg jo kocsi. Hoaba vannak egy arban, pl. egy M3-mal, teljesen mas liga a 2. Telefonoknal is masban is. Ezert vesz mindenki azt, amit tud vagy akar. Oppoban is vannak hibak am, foleg szoftveresen es biztonsagtechnikai kerdesben. Valakinek az szamit. Valaki szimpla vanilla droidot akar megbizhato mukodessel es rendszeresen erkezo frissitesekkel, valaki mert a nyers vas megszallotja. Kinek mi. -
Ricardo
titán
"Plusz a legtobb embernek egyszeruen nincs szuksege a legerosebb vasra, valoszinuleg sosem lesz. "
Itt nem az a lényeg. Adnak valamit x összegért, és adnak valamit ami erősebb jobb ugyanennyiért. Az ember a jobbat veszi meg ugyanazért a pénzért, még akkor is ha nem használja ki. -
vence
aktív tag
" Ránézésre. Az nem jó."
Miért is nem jó, ha csak 5 eFt eltérés jött ki számolásra is ?!
(Közelebbről ismerem a termékeket és egyébként is van rutinom az ilyen becslésekben.)És főleg, mi a gond, a kisebb eltérésekkel, ha azok csak erősítik az általam írtakat ?!
Szóval szorgalmasan írogatsz, de leginkább nem tudod, hogy mit, mert látszik, hogy szinte semminek nem nézel utána.
Töredéke "kutató" checking-munkát nem teszed bele, mint pl. én.Amiket írtam azok kőkemény alapokon állnak!
Kutass és számolj és kötözködés helyett érvekkel gyere, cáfold meg a dolgokat, ha tudod!Kicsit segítek ...
Mo. kivételével minden általam követett, nézett helyen hasonló akciók vannak. Az ajándék akció hivatalosan év végéig él.
+ sok helyen van még +50 € bónusz régi tel. beszámításnál is.Az MA által, az ajánlott árra épített érvelés, pedig nevetséges, amikor éppen a Mot. megy Eu-szerte a fele alá!
( € 400 fölött pedig eleve nem lehet hosszabb távon, mert ott van a komolyabb edge 60 Pro, ami még natívan is jóval erősebb! )Ilyen tényeket azért nem szabadna egy tesztelőnek sem (hát még egy képviselő/forgalmazónak) figyelmen kívül hagynia, főleg, ha nem keveset, piacelemzésekbe merül!
Ha elfuserált hazai árakkal/dolgokkal jössz, akkor inkább azzal foglalkozhatnál, hogy miért nincsennek nálunk soha a széles európai akciók ??
Miért nem jutott el még csak az edge 70 listázásáig sem a hazai forgalmazó ??
Ha egyáltalán még ők azok ... -
Phoenixy
senior tag
Szlovák Alzában most 660 euro (kb. 257ezer Ft) és jár hozzá 524 eurónyi ajándék.
Sajnos mindenhol van kupon, amivel kb. 660 eurora csökken az ára, kivéve nálunk (Szlovákia: EDGE70SK, Ausztria: EDGE70AT, Németo.: EDGE70DE, Cseho.: EDGE70CZ).Egyébként 4 év főverzió frissítés és 6 év biztonsági frissítés jár a telefonra.
"With four years of Android™ OS upgrades plus six years of security updates, enjoy regular feature drops and cutting-edge updates that keep your phone fresh." -
mhydas99
senior tag
válasz
janeszgol
üzenetére
A Tensor G3-at eppenseggel ez a 7 gen 4 megugorja. Igaz hogy alig. Szerintem ez egy kifejezetten szep es jo hardveru telefon lett, de 200 koruli arat er. Eleg keves nagynevu brandnek van ujonnan kiadott telefonja, amiben csucshardver van es 200 ezer. Ugy hogy kamerak teren sem kell szegyenkeznie... (Poco nem erdekel, nem nagy nev).
Plusz a legtobb embernek egyszeruen nincs szuksege a legerosebb vasra, valoszinuleg sosem lesz. Ha kulon lenne a kamera ISP-je es nem a prociba integralva, akkor nekunk is boven eleg lenne a 7 gen 4 es melle egy bitang ISP a jo kepekhez. Videokhoz meg ennek a GPU-ja is eleg (persze nincs 8k meg valtott latoszogu 4k60) de azt amugy is kevesen hasznaljak.
Igazabol le szoktak szolni a Tensorokat is, hogy a konkurenseknel rendre feleakkora teljesitmenyu a csucslapkajuk, ami igaz is. De mire nem eleg???
Szoval szerintem ez a Moto jol sikerult vegre, jobban, mint az edge 40-em, amit szeretek ugyan, de a kamerak nagyon sz*rok sajnos. Az egyetlen dolog, amitol nem vagyok elragadtatva, az a Motorola szoftvere illetve szoftvertamogatoi halozata... -
janeszgol
félisten
+1
Hihetetlen, hogy erre egyik gyártó sem jött még rá. Erre szokták mondani, hogy nem lenne nagy kereslet rá. Miért erre a sokadik lapát szarra van kereslet?
A múltkor is leírtam ezt a CMF olcsó szaránál, hogy hány gyenge hardveres, gyenge kamerás lapát vacak van 100k alatt, erre kihoznak még egyet. -
A Motorola csinálhatna végre egy 150 mm. alatti (max 6") telefont. Nem kell csúcshardver, elég lenne ilyen hardverrel is, csak tisztességes kamerákat rakjanak bele. Nagyobb értelme lenne mint egy ilyen lapított vacaknak, amire a vevők amúgy is tokot raknak.
-
Hallosz
senior tag
A zöld színű tetszik.
-
Ricardo
titán
Ez egy remek telefon, de nem ennyiért. Erősen túl van árazva. Az "ajándékok" meg simán bele vannak számolva. Minden gyártónál. Ez sima árukapcsolás.
-
janeszgol
félisten
Miért lenne jó a hardver? Mert 12/512? Ezt már 2014-ben is megkérdeztem itt, hogy pusztán a ram mennyiségétől miért lesz jó egy telefon hardvere? Ez a Pixel 8-nál is gyengébb processzorban. GPU-ban nem biztos.
A kamera képminőségén meglepődtem, de tudni kell, hogy ez is, mint a Samsung exponálás után kell 3-4 másodperc a kép elkészültéig. Baromi lassú. -
Graphics
Jómunkásember
Ránézésre. Az nem jó.
Tudod jól, te szoktad emlegetni, hogy szakmailag.
Nem kell másik gyártóval példálozni, de ha mégis, a Xiaomi a legutóbbi akciókban elég nagy értékű ajándékot adott hozzá, amit nem ránézésre is meg lehetett mondani mennyi. ( Fura módon a Xiaomi új készülékei sem ennyibe kerülnek. 🤣15T, ja igen nem ad 3*50 gigapixelt)Az a baj, hogy egyszer külföldi árakat hasonlitasz magyarhoz, majd a román ajándékok mennyiséget forintban határozod meg
Így nem egységes a hasonlításod... Ferdíti a dolgokat
De egyszerűen ez most itthon 315 ezer, nincs hozzá semmi. És ez nem versenyképes.
Egyetértünk ebben mindenféle magyarázat nélkül?
( Mert felesleges megmagyarázni ...)De a vége az, tudjuk jól, hogy ez megint egy bestbuy vêtel, amiről mi hülyék lemaradunk...
( Próbálok rájönni, hogy ez hogy jön ki az év vételének, és tudom hogy erre az lenne a válasz, hogy mondjak jobbat. 315-ert már mondtak... Olcsóbban én nem kapom meg....)
Ne fogadd el a válaszokat, mert nem lesz neked megfelelő.
-
Lesz ez még olcsóbb is.
-
Bareszotron
tag
Pl a Xiaomi Poco F7 Ultra Snapdragon 8 Elite-ot ad ugyanannyiért, vagy még kevesebb is (Kb 180ezer asszem, kuponnal a Xiaomi oldalán)
Bár ebben csak a proci jó. és gondolom ehhez jó hűtés is kellEgyébként a román Emagon sorsolnak pörgetős tombolán nov 7-én iPhone 17 pro, ps5 stb és az Acer Aspire Lite 15 (Intel) 46ezer lesz
-
vence
aktív tag
1. Te kezdtél dobálózni a számokkal különösebb tájékozódás, vagy a napokkal ezelőtt kezdődött akciók ismerete nélkül.
A 120 pedig onnan jött ki, hogy az ajándékok értékét ránézésre 100 k-ra tippeltem .......
Egyébként az Árukereső árai alapján 105 k száll nélkül és van, aminél
szürkével (B-tel ár) számolok.
És nyugodtan meg lehet nézni azt is, hogy mennyiért van egy Bose rendszerű TWS szet.És amennyivel ezek esetleg kevesebbet érnek, annyival többet ér ez a friss Air teló is, mert akkuban senki nem versenyez vele.
A Snap 7/4 ellen pedig ezen az árszinten nem lehet kifogás és még elég friss is. Első global-nak tűnik.De nyugodtan lehet mondani másik extrás telót ezen az áron,
1,1 m Antutu fölött, 3x 50 Mp kamerával, 12-512 GB stb.És mivel az eMAG-os előrendelés, valószínűleg szállítani is fogják.
Fura módon a Poco, Xiaomi akcióknál nincs sírás, hogy nem érnek ennyit, vagy annyit az ajándékok.
-
mhydas99
senior tag
Valaszolok, mert az illem igy diktalja.
1. Magyarorszagon a hivatalos ara 315 ezer forint. Nem lattam magyar bevezeto akciot, tehat az ara ennyi.
2. Romaniaban most az eMag adja 190 ezerert ajandekokkal. Na annyiert nagyon jo aron van. Az ajandekokat teljes aron nem lehet eladni, vagy szerencses esetben lesz par madar, aki megveszi annyiert, de az eselye konvergal a nullahoz. Szoval 190-et kell ott kicsengetni erte, ez az ara egyelore. Ha valaki meg tudja onnan venni, vegye, ha kell neki, mert annyit meger.
3. Habar en is szoktam neha kulgoldi arakat berakni ide, de inkabb csak azert, ba valakinek van kint ismerose, akkor annak tudataban megvetetheti vele.
Peldaul most Angliaban a Pixel 9a ujonnan 249 font. Az nagyjabol 120 ezer forint. Egy olyan meretu, vadi uj es viszonylag friss telefonert akkora tudassal es kamerakkal, szoftvertamogatassal ajandek. De biztos van olyan akcio is erre a Motora Timbuktuban, ahol lekuponozhato par 10 kilos vizesvodor boltba cipelesevel 80 ezerre az ara....
Nem tulzottan relevans jelenleg... -
mhydas99
senior tag
Egyebkent nem tudom honnan jott az a 120 ezer (ha a kiegeszitok osszerteke lenne annyi, akkor hat na, nem ernek annyit, meg ha az aruk az is), a roman pelda az, hogy 5000 lej teljes aron (380 ezer). Ebbol elengednek 50 szazalekot igy 2500 lej (azaz 190 ezer ft) az ara es adnak hozza allitolag par dolgot ...annyiert kifejezetten jo vetel, raadasul a roman emag adja, habar en nem lattam mar a kedvezmenyt, de ok azok. Meg Magyarorszagrol is meg lehetne rendelni, max a hatarhoz kozeli atveteli pontra es oda kiautozni. Mar akinek kell ez a telefon...
-
Bareszotron
tag
-
ben11
őstag
válasz
Bareszotron
üzenetére
Ezt hol tudod így megrendelni?
-
vence
aktív tag
válasz
Bareszotron
üzenetére
Egy-két piac kivételével marketingben nem túl erősek/ céltudatosak.
Mintha elégedettek lennének azzal, ami van.Indiával nem kell foglalkozni, az teljesen más világ és azzal foglalkoznak is eleget. A legtöbb modell onnan, ( vagy Kínából) indul.
A moto Loop fülesnek más a koncepciója, más nagy neveknek is van ilyen mostanában. Választék bővítés.
-
Graphics
Jómunkásember
És ha nem kell az ajándék cókmók nekem hozzá?
Attól a telefon ára nem lesz kevesebb
..Ezek nem olyan dolgok, amik hatalmas értékeket képviselnek, apróságok... Nem tudom ezeken mi kerül 200 euróba, hacsak nincsenek ezek túlárazva...
120 ezer forint, oksa, annyiért jöhet nekem is... De annyiba sosem fog kerülni, ha igen, akkor valamit tényleg nagyon elcsesztek ...
Szerencsétlen márka...
Tehát ha féláron is kapható, akkor vajon miért adják ennyiért?
Tuti ez valami huncut márkastratégia.
Szerintem ez még mindig egy szar piaci koncepció... Ez van. De legalább magyarázható...
Jó lesz ez, valaki vár vele pár hónapot, aztán beáll 150 ezerre, annyit is ér kb.
Markáns értékvesztés vagy jól mutat a nagy akció. Majd kiderül karácsony előtt .
-
vence
aktív tag
Te olvasol/ látsz is ?
vagy csak "write only" módban vagy ?!Akinek kell/ (jut az akciós bevezető áras készletből)
most veheti-viheti kevesebb, mint féláron !!
(( Mármint a szerencsésebb helyeken.))Ennyiért biztosan nem lesz mostanában!
Az ajándékok értéke ~ min. 200 Euro.
Szóval most 120k körül van az a nagyon várt 220 !!
És azért ez egy 12-512 GB-os tel, nem 128, vagy 256 GB-os.
-
-
mhydas99
senior tag
www -
Graphics
Jómunkásember
-
válasz
Bareszotron
üzenetére
Mondjuk ja,de legyünk őszinték,a Moto okosórák se váltották meg a világot.....
-
vence
aktív tag
Ezt a hangulatkeltő értékelést ...
nulla piaci, akció stb. információval.
és ahogy szinte mindenki rácuppant!
+ a gyártó fikázása, amikor az itteni árat a képviselő határozza meg!
Illetve ő nem akar az akciókban (sokadjára) résztvenni.Nála kellene reklamálni, vagy minimum pár kérdést feltenni azoknak akik kapcsolatban vannak vele.
... mondjuk az abszolút megtévesztő és csak az itteni helyzetre vonatkozó infók helyett.
.........
-
mhydas99
senior tag
Ugy erzem az edge 40 utan ez lesz az elso Moto, aminek az ara bezuhan kozel a felere fel even belul. Akinek kell, az varjon vele. Szepen lemegy majd 220-ra.
-
válasz
Bareszotron
üzenetére
Én még ezt is sokallom amúgy érte
-
raulicio
senior tag
315 ezerért jó hogy nem USB minit raktak bele…
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Bareszotron
üzenetére
Csapj le rá.

-
Bareszotron
tag
Meg tudom venni 190 ezerért, és kapok még hozzá ilyen cuccokat!!!Edit: van még egy kupon hozzá, és így 186ezer
-
Graphics
Jómunkásember
Nézem, na mondom végre egy fullos Moto... Erre megint egy középkategóriás vas, megnyugodtam nem sokadjára Dimensity 7300-7400... De 315 ezer?
Bakker annyiért kapok két jobban felszerelt mobilt... Ez így nagyon túlárazott kezdés.
-
ghiottone
nagyúr
Múlt héten meglepődtem amikor láttam a 800 eurós árat. Jó lenne még egy 3x zoom lencse az Edge 60 pro-ból, de ezeket leszámítva és hogy végre sík a kijelző én biztos kipróbálok majd egyet. Az Edge 60 Pro is egy jól sikerült darab, csak a túlzottan lekerekített kijelző zavart.
-
Bareszotron
tag
Ennyiért lehúzhatja magát a Motorolaj.
De a Moto-nak hamar esik az ára, szóval fél év és jobb lesz
-
DS39
nagyúr
Hogy mennyi?

Van pofájuk középkategóriás hardvert adni ennyiért... -
janeszgol
félisten
315 ezer ft? Oké a kijelző felsőkategóriás és a kamera állóképei szintén azok. A videónak a képe szép, csak picit jobban remeg a kelleténél. Nincs tele, az Edge 50 teléje baromi jó.
315 ezer ft? Hülye ez a Motorola Mobility (aka Lenovo leányvállalata). -
Bog
HÁZIGAZDA
-
Segal
veterán
Érdekes hogy erről a telefonról jön a teszt a Vivo X300 Pro-ról meg nem. Valahogy nagyon nem akar megérkezni...
-
mhydas99
senior tag
315 ezerert van Samsung S25, iPhone 16, Xiaomi 15, Pixel 9 es kis kutakodassal 9 Pro is. Meg ezeknel 1 evvel regebbi telefonok boven...sokkolo az arazas, plane ezert a hardverert...
Cserebe a Moto szoftverfrissitesi csapata kritikan aluli, a szoftver maga nagyon fapados, zsenialis 2 ev!!! android foverzio es meg 2 ev biztonsagi frissites. Kullemre szep, fotominosegben hozza az elvartat csak hogy pozitivum is legyen. A karcsusag meg wgeszen addig jo, mig nem kerul tokba. De ha nem kerul es parszor kiesik az ember kezebol, akkor fajdalmas lesz a kijelzocsere...
Biztos siker lesz
-
Snapi 7gen 4 es 315ropi
-
Vtwo
őstag
A samunak és az almának is annyira bejött ez vékonyítás horror áron a piacon, hogy a moto se akart kimaradni.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
atosan
veterán
Ez egy használható vékony telefon, powerbank cipelés nélkül. De az az ár...
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 16 pro, 128GB eladó
- Samsung Galaxy Z Fold7 Dual SIM 256GB 12GB RAM 5G (Jet Black) Fekete, gyári független. BONTATLAN!
- LEGJOBB ÁR AKCIÓ! Samsung Galaxy Z Fold7 256GB 12GB RAM, gyári független. 2 hetes, hibátlan!
- UTOLSÓK A KÉSZLETEN! - ÚJ, bontatlan iPhone 17 AIR 256GB AZONNAL! - Space Black
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Z790 i9 14900KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070TI 16GB NZXT H6 Flow RGB 1200W
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Byintek Love U14 Projektor
- PlayStation 5 Pro /// Boltból, Számlával és 1 Év Garanciával
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

És kb ennyi.

Már mondható hagyománynak is akár.
Meg tudom venni 190 ezerért, és kapok még hozzá ilyen cuccokat!!!