- 200 milliárd dollárt önt a memóriagyártásba a Micron
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
Új hozzászólás Aktív témák
-
lujo10
aktív tag
Hi!
A múltkoriban vásároltam egy Xpertvision Radeon HD 2600PRO Sonic karit a gyártó az alábbi paramétereket adta meg:
Memory Support: 256MB GDDR3, Memory Interface: 128bit, Core Clock: 600 MHz,
Memory Clock: 1.4 GHz, RAMDACs: 400 MHz
Ezzel szemben a Catalyst Conrol Center szerint a kártya paraméterei a következők:
Memory Support: 512MB DDR2, Memory Interface: 128bit, Core Clock: 600 MHz,
Memory Clock: 700 MHz, RAMDACs: 400 MHz
Ami egy megeggyezik a Radeon HD 2600Pro Super paramétereivel.
A csomagoláson és a kártyán található jelölés és paraméterek a Sonic-é.
Szerintetek reklamáljak a forgalmazónál, vagy inkább maradjak csendben és örüljek, mert jobban jártam ? HELP -
g@bo
nagyúr
-
AtHoS
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
Tud valaki olyan tesztet, amiben DDR3-as 2600XT van és X1950 Pro; valamint minél újabb legyen (a driverek miatt)?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Kötelező #794 üzenetére
Igazából a konfigod (már ha ez a valós, amit erősen kétlek) elnézve nemtudom mit keresel ebben az olcsó videokártyában. Nem a HD2900 fórumában lenne a helyed?
ROP tényleg kevés, ezért nem szereti az AA-t, viszont az újabb cuccok már inkább shader részeket használják, sem mint a ROP-ot, emiatt később ez nemfog túl nagy gondot jelenteni.
-
Kötelező
senior tag
Én nagyon keveslem ezeknél a kariknál a 4 ROP-t. Valószinű ezért kell nemet mondanom neki. Nem akrok bukni rajta.
-
Zolee11
senior tag
Ma szembesültem az első hibával: gép indul, kép az nincs nézem wtf?, de semmi. Win szépen betöltött de kép az nem volt, a monitor bekapcsolt, jelezvén, h van jel.
Kábeleket, csatlakozókat megmozgattam. Semmi. Öcsém megkérdezem, h mivan, tud róla?
Na ja már volt ilyen, újra kell indítani... én lenyomtam sleepbe, majd start és hopp lett kép...
Eccóva ez már a második eset és nem is az első, csak nem tudtam róla... Remélem többet nem akar ilyenekkel ilyesztgetni, habár ez nagyon nem jó jel... -
MC Pite
veterán
Uff!
2D-s VPu recover bugra van vmi gyógyír már?
Tuningra még mindig csak Rivatuner? -
KrAt
veterán
Lassan 2.5 hete van a karim gariban. Vissza akarom kapni
-
lowbass
csendes tag
Hello!
Csatlakoztam a klubhoz egy Sapphire 2600XT 256GDDR3 személyében. Analog kimenetet használva a képe tűéles. Egy x600 után jelentős a fejlődés....
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Kötelező #784 üzenetére
Nem írom le huszadszorra: #756-757 hozzászólás.
Annyit kiegbe, hogy felépítése miatt az 2600 széria nem szereti az AA-t annyira, mint a GF8600-ak. Mondjuk ez nem különösebb probléma...A 7600GT-nél minden gyorsabb.
Gyuri27: Én nem nézném a tomshardvert, a pártatlanságuk legalábbis kérdéses.
-
Kötelező
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek a 7600GT-nél , vagy X1950PRO-nél gyorsabb VGA a 2600XT ?
Everest képet valaki tud adni akinek ilyen 2600XT-je van?Köszi
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Aquamark3-ban ti mennyi pontot kaptok? (def. measurment)
nekem gfx: 7xyz
cpu:68xy
összpont: 472yzSzóval ez baromi kevés, egy ratyi 6600GT-is csinált ennyit nálam, de legalább vista alatt egyáltalán lement a teszt, és nem lépett ki a progi. Valami hiba biztosan van a mérésben, mert elején, mikor felkapja a hajót a talaj elött, és rálátás lesz a tájra, ott dúrván beakad a kép minden alkalommal, holott még az integrált vidkarimmal sem akadt ott meg... (Az kapott össz 11k pontot)
-
AMD Power
titán
válasz
Tuco Ramirez #777 üzenetére
Szerintem elég. De inkább húz rajta még egy picit. Nekem a 4000+ 4800+-ra van húzva.
-
-
nap
addikt
válasz
Komplikato #776 üzenetére
Nekem is most jutott eszembe, hogy megnezzem egy masik atalakitoval is. Szerencsere megtalaltam a regit. Majd estere megnezem azzal is. Hatalmasat fogok rohogni, ha azzal meg eles lesz a kep.
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz
VaniliásRönk #775 üzenetére
A menyasszonyom gépében is éles képet ad a Sapphire XT analóg kimeneten (Belinea CRT monitoron). Úgy látszik szerencse kérdése, milyen Sapphire kártyát fog ki az ember.
Tényleg, meg tudnátok mondani, hogy egy AM2-es X2 (4200+ alapórajelen), elég-e egy 2600XT full kihajtásához (2x1 giga DDR2 RAM társaságában)? -
Komplikato
veterán
Nem te vagy az első, sem az utolsó. De azt megkérdezhetem, hogy a hozzáadott átalakítóval ilyen csak, vagy nem próbáltad másikkal? Mert amikor kérdezték tőlem, akkor írtam nekem nem homályos a kép, de eszembe jutott, hogy egy original ATI átalakítót használok hozzá, nem azt ami járt a kártyához.
-
-
nap
addikt
Gondoltam kiprobalom milyen a Sapphire XT kartyam analog kimeneten... HOMÁLY!
Ennyire szarok meg a gef2-esek se voltak, se a tnt2-es. -
S. Szabi
őstag
A Colin MecRae DiRT-ben DX9-ben XP-n Ultra grafikán 6-7FPS, DX10-ben Vista Ultimate-en 13-17 FPS az első páján! High-on 24-30FPS!!!! Talán lehet, hogy mégse hal meg a 2600XT DX10 alatt!
-
válasz
VaniliásRönk #768 üzenetére
ezek az ösztönök... asszem a "hirdessen nővel" és a "kutya-gyerek-happyness" formula még hosszú évekig (évszázadokig?) működni fog...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
VaniliásRönk #766 üzenetére
Mitgondolsz miért kerül a dobozra Ruby, meg a másik nv-s tünde?
És így korhatár nélküli sikeres marketinget megis oldották. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
VaniliásRönk #764 üzenetére
Ezt a döntést énis meghoztam, egy 45k-s Sapp. 9800Pro 256/256 -os kari után, ami hát. "kijött belőle a füst", bár adtak árában egy 6600GT-t, azt manapság már 10k-ért sem venné meg senki. Szóval csak a bukás van a pécéken...
Egy ideig még csak csak kielégítik az embert, de aztán fiatalítani kell... -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Komplikato #763 üzenetére
Én a 45k-s 8500LE után döntöttem így, mondjuk az akkor brutál kártya volt, mindenki a csodájára járt.
Akkorát kb. a 9700 szólt még.
-
-
AMD Power
titán
Mióta meg van nekem ez a kártyám azóta tudom , hogy én 30K-ál többet nem fogok adni egy VGA-t se. Ez "kategória" nekem bőven de bőven elég mindenre.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
BalintUG #760 üzenetére
Olvass csak kicsit vissza, milyen HL2 Lost Coast eredményeket produkált a pro-m, megfog győzni. #682-es hozzászólás
Egyébként ezeken a karikon nem dobna sokat a 256bit mem sávszél, de ha erre vágysz, akkor gddr4-es XT-t kell venni, magas órajel kompenzálja a sávszélesség problémát, de nem hoz túl sok javulást, kb. 5-10%-ot.
-
BalintUG
tag
Megmondom őszintén nekem 4 fontos dolog van... ami majdnem, hogy fő szempont. Mennyen a Crysis a HL2 episode2 az NFS PRO street és a MAFIA 2. Ha ezek elmennek egy élvezhető grafikával szaggatás nélkül akkor nekem a 2600XT simán jó
De vaj elviszi-e ezeket
? Mert uyganakkor meg nézegettem ilyen összehasonlító teszteket és hát elszomorító, hogy 7900GS elveri szinte mindenvben. Persze ezért is vagyok tanácsatalan, mert nemtom, hogy ezeket elviszi-e majd vagy esetleg a fent említetteket is ía 7900GS viszi jobban....
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
BalintUG #758 üzenetére
Besz@rok, volt valami marketingkampány mint a Pentiumnál, csak lemaradtam róla?
Tudod mit, ne vegyél majd 2950-et/8700-at se, mert azok meg csak 256 bitesek lesznek! Vegyél min. 8800GTX-et, mert az 384 bites, de a legjobb egy 2900XT lenne, mert az már 512-es, és az is fontos hogy 1GB-os legyen! -
BalintUG
tag
válasz
CPT.Pirk #757 üzenetére
Köszönöm a gyors választ..
Most még azt mondták nekem, hogy várjak a 87xx-as szériára GT vagy ilyesmi mert azoktól jóval többet várnak mint a 86xx-októl. De bakker egy csautakon hajtott 6600Gt-m van mert megsült a 7900GS-em
. Visszatérve pedig a HD2600okra engem az zavar bennük egyébként marhára, hogy csak 128 bites a memóriájuk... még akkor is a gddr4-eset veszek...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
BalintUG #756 üzenetére
Nagyjából jól elmondták a dolgokat, az újabb shaderigényes gamékban (erre haladnak a dolgok) jobb a 2600XT, mint az 1950pro, XT-vel a magas ára miatt nem szokták hasonlítgatni. Tuningban átlag 850/850 szokott menni velük. Aztmondom ezek a karik jó vételnek számítanak, vígan elleszel vele addig, míg kijönnek a DX 10.1-es középkategóriás karik (asszem 2008 első negyedév, de lehet hamarabb, ezt nem tudom fejből biztosra) Most a helyedben egy XT-től csak órajleben külömböző PRO-t vennék, eddig szinte mindenkinek sikerült ugyanazt elérni velük, mint az XT-kkel, és árban olcsóbbak...
NV terén 8600GT,GTS van ellene, DX9-ben inkább az nvidiáknak áll a zászló, DX10-ben meg a GTS-t is letudja nyomni az XT... Szóval izélsek pofonok. Ha elég a DX9, akkor vegyél X1950pro-t olcsóért. Ha kicsit továbbra tervezel, akkor 2600Pro/XT. 8600 szériát én nem venném semmire.
-
BalintUG
tag
Szevasztok.
Látom ez már a második nyitott tpopic ennek a témána... Szóval nem vetem alá magam annak, hogy minf végig olvassam. Kérdésem lenne egy emberkéhez aki összefoglalná nekem pár sorban a dolgokat és ért is hozzá
Szóval ez a kárty egy középkategóriás kártya ugyebár. Engem csak az XT érdekel a kérdésem hogy mit tud. Hallottam ugyanis, hogy 1950Xt agyon alázza, de hallottam azt iis pl, hogy az új játékokban ez többet tud mint pl az 1950. Mennyire tuningolható a vas? Érdemes-e ilyet venni ha most szánom rá maga? illetve van-e jobb kártya középkategóriában aki NV-ben jártas abból is elfogadok tippeket, bár ide húz a szívem... Előre is thx .
-
L4mie
veterán
válasz
VaniliásRönk #748 üzenetére
WOW ra elég
csak reméltem, hogy jóáron eltudnám adni 1-2 ezres ráfizetéssel tudnék venni valami újabbat és nyerek néhány fps-t
de aztán megnéztem milyen áron futnak ezek a karik és inkább megtartom!
Prockó-t lehet majd húzom egy picit, de igazából utoljára a 2000+ osomat húztam, gondolom sokat nemváltozott a technikája a dolognak. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Komplikato #751 üzenetére
Ha 90-100$-ért megéri eladni egy 2600XT-t, akkor nem értem miért nem éri meg nekik 250-ért ez a dual kacat.
-
AMD Power
titán
válasz
Komplikato #751 üzenetére
Ennyiért inkább ne.
-
AMD Power
titán
A WCG-n debütál a Sapphire HD 2600 X2 DUAL
Kíváncsi vagyok ,hogy mire lesz ez képes.
-
válasz
VaniliásRönk #748 üzenetére
tudtam, hogy az AA mellett még valamit elfelejtettem
-
-
wiggen123
senior tag
-
laci666
senior tag
válasz
VaniliásRönk #740 üzenetére
Igazad van.44K nem ér meg semmilyen sima XT
Csak megtévesztett a doboz jobb felső sarkánál a dual core felirat azt hittem ez ez dual magos. -
VaniliásRönk
nagyúr
Ránézésre nem az, ahogy az adatlapja és a dokumentációja szerint sem...
PERFORMANCES
• Memory interface: 128-bit
• Engine Clock Speed: 850MHz
• Memory Clock Speed: 2300MHz
• Stream Processing Units: 120
• Texture Units: 8De ha dual GPU-s lenne, akkor sem lenne érdemes most erre váltanod, szerintem.
-
laci666
senior tag
válasz
VaniliásRönk #738 üzenetére
Ez amúgy 2 magosXT.
Mondjuk engem is a 2950XT érdekel de ez is jó vétel lehet enyiért. -
L4mie
veterán
Sziasztok!!
Azt hiszem megszületett a döntésegy Sapphire 2600XT lesz a gépben (asszonykáéban
) viszont a kérdésem az, hogy Ipon-on néztem és 3 féle változatot lehet rendelni Lite, Full és Ultimate mi a különbség??
mert linkre kattintva mind3x ugyanazt a sapphire weblapot hozta be. Egyébként ha bejön, eladom a X800XL emet
és veszek én is egy ilyent
szerintetek mennyivel gyorsabb a 2600XT mint egy X800XL
na meg azt mennyiért lehet elpasszolni .1éves -
Sonja
nagyúr
Új béta Catalyst (7.10 RC4) csak XP alá, KATT!
-
S. Szabi
őstag
válasz
cellardoor #729 üzenetére
Én ha minden igaz akkor majd 2 hét múlva kb.
-
cellardoor
csendes tag
haho. használtátok már az XT-t crossfire módban?
-
S. Szabi
őstag
válasz
VaniliásRönk #726 üzenetére
XP vagy Vistánál
-
S. Szabi
őstag
Nektek milyen DRIVEREk vannak fent? XP-n Vista-an?
Mert nekem egyszerűen nem askar jó lenni a cucc.
Nem indítja el a 3DM-okat és pl. Az Everest sem ismeri fel a v.karit
Játékok közben pedig igen jól megy
Most töltöm le a frissebb drivereket: Chipset, BIOS, stb. -
Sonja
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #717 üzenetére
RefreshLock Garantáltan működik Vista alatt!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Akkor most valaki mondja meg nekem, a CCC-ben WinXP alatt miért van "3D refresh rate override" a display options fülnél, és Vista alatt miért nincs ez ott? Mert bizony ez kellene nekem.
Vagy valami módszer van rá, hogy kitöröljem az 1280*720@60HZ-es beállítást, amit a monitor jelez vissza, de valszeg tévessen, mert így keretes képet kapok, 1280*720@50HZ-en meg jó...
-
Skica
őstag
1440x900 High
-
Zolee11
senior tag
Gyakori lefagyások?
Én 2 hete használom és 1x nem volt lefagyás, GPU Recovery, játékok alatt sem... -
blackthorn
csendes tag
Sziasztok!
Becserélték a sapphire 2600xt-met, ami homályos képet produkált VGA átalakítóval egy ugyanolyan csak ultimate változatra. Eddig minden ok, nem homályos a kép VGA átalakítón keresztül.
Csak az ultimate passzív hűtésű és fűt rendesen. Kell vennem házventit.
Köszi még1szer a hasznos tippet a cserére vonatkozóan. Én meg majdnem vettem egy DVI-os monitort.
-
-zaki-
tag
válasz
CPT.Pirk #680 üzenetére
"Jah és a borda nem leszedhető, csak garivesztés ellenében, mivel összematricázták..."
Nem rossz a moddingod, de a fenti mondatot cáfolnám: hajszárítóval melegítve óvatosan le lehet szedni egészben, én is így raktam el a gári hűtést, hátha szükség lesz még rá.. (remélem nem, esetleg eladáskor)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
VaniliásRönk #703 üzenetére
Ritkán, de előjön ati2dvag -os kékhalál, ilyenkor a reset! sem elég, a bekapcs gombal lehet csak újraindítani. (ez igaz driver frissítésre is, bár ott a reset elég szokott lenni)
Egyébként az egész sokkal stabilabb, mióta kiiktattam ccc-ben a recovert..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 Plus Enermax 750W
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W11 I CAM I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest