- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Körvonalazódnak a Lenovo új kompakt táblagépének tulajdonságai
- Milyen processzort vegyek?
- OLED monitor topic
- Mini PC
- Milyen széket vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Asztrofotózás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Clemi
veterán
Sajna a laphoz nincs újabb bios (a 2600XT-nek nem tudom van-e) de cmos cleart még nem próbáltam. Az áramellátásra gyanakodtam én is, de ha jól belegondolunk, a VGA nem azonnal szokott feléledni, hanem az alaplap szép sorjában éleszti fel az eszközöket, és nem a VGA szokott az első lenni.
Egyébként a P5LD2-DELUXE-nak simán vinni kellene a PCIEx16-os kártyát, de hogy reset után miért indul el a VGA kb 3-4mp után, és miért nem ad képet alvásból visszatérve, lövésem nincs. A BIOS-ban kipróbáltam már mindent, ami beleszólhat (szerintem) a VGA működésébe, de semmi eredmény. -
Clemi
veterán
Sziasztok...
Kérdés: Adott egy HD2600XT GDDR4-es kari, ami a P35-ös chipsetes AUSUS P5KC lapban tökéletesen muzsikál, de a 945-ös chipsetes ASUS P5LD2-DELUXE lapban csak úgy indul el, ha bekapcsoláskor egyszer megnyomom a resetet. Utána megy, sőt mindenféle teszt lefut rajta, de ha leteszem a gépet készenléti állapotba, onnan már nem jön vissza, vagyis nem ad képet, csak resetelés, vagyis a gép újraindítása után.
-
Clemi
veterán
válasz
Komplikato #1225 üzenetére
Komplikato: Köszi a választ, legalább te reagáltál a kérdésemre. Ezek szerint mindenki másnak tökéletes a TV kimenete, vagy senki nem használja.
A gondom nem az, hogy a TV képaránya más mint a monitoromé, (mert szerintem nagyjából ugyanaz) hanem először is a ccc-ben hiába állítom be az overscan-t, amint elindítok egy filmet, ez a dög kikapcsolja, és visszatolja a csuszkát alapra. Na most ettől kezdve a TV kimeneten kimenő jel nem kicsit laposabb lesz, mint kellene, vagyis már a sima megjelent kép is, ami ugyebár az asztalom kiterjesztése lenne lapított, vagyis alul felül fekete csík virít a TV-n, mintha átkapcsoltam volna 16:9-re, és persze az ezen megjelenő filmek ennek megfelelően magasságban össze vannak nyomva.
Ha visszaemlékszem, az X9600XT kártyámon ezt a gondot még nem ismertem. Aztán jött az X1600XT karim, aminél már jelentkezett ez a gond, de ha annak a jelét átállítottam M/NTSC-re, akkor megjegyezte az overscan-t, és a TV-n megjelnő mozi képe teljesen arányos volt. Most viszont a 2600-as kártyámon nem elég hogy az M/NTSC üzemmódban valami állat módon világosabb a TV-n megjelenő film (asszem a gamma legalább duplája lesz mint PAL módban), de mostmár sem PAL/B sem M/NTSC módban nem jegyzi meg a beállított overscant, vagyis lapos a kép.Ha valaki tud erre valami megoldást, esetleg registry beállítást, légyszi ossza meg velem.
Köszi
Ja és a ventillátorhangon vitatkozóknak: Az én kártyámnak nem hallani, hogy megy a ventije, vagy nem. Amúgy az előző kártyám Sapphire volt (nagyon elégedett voltam vele, most a nejem gépében figyel) de annak bizony kicsit hallani lehetett (lehet) a hangját.
-
Clemi
veterán
Srácok a TV kimenet képarányára van valakinek ötlete? Részletesen leírtam a bajom a 1185-ben.
-
Clemi
veterán
válasz
CPT.Pirk #1213 üzenetére
Hát azon hogy AA nélkül mennyire nagy a külömbség, meg hogy mennyivel rondább minden elvitatkozgathatnánk itt egész este, de nem sok értelme lenne. Megint végigjátszottam, és ki-be kapcsolgattam a az AA-t és a 4X-et kipróbáltam. Az igaz, hogy a levegőben belógó vezetékek rondábbak, mivel egy kicsit fűrészfogasak. Menetközben direkt megálltam, alaposan szemügyre vettem mindent, ki-be kapcsolgattam az AA-t, de azon a néhány vezetéken kívül (amit egyébként eddig nem is figyeltem) egyszerűen nem találtam semmit aminek a látványa változott volna. Igaz nekem 19"-os CRT monitorom van, és LCD-n lehet hogy van külümbség.
-
Clemi
veterán
Nos kipróbáltam a COD4 demót bekapcsolt 2XAA-val, a látványon semmi észrevehető javulást nem láttam, viszont a sebesség rendesen visszaesett a felére.
Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
929, 46156, 10, 29, 20.127
703, 29261, 19, 32, 24.025 -
Clemi
veterán
1185-re légyszi valaki, fontos lenne
-
Clemi
veterán
válasz
sosperecek18 #1149 üzenetére
Végignyomtam a COD4 demót, mindent feltoltam maximumra, V-Sync kikapcsolva, és 1280X1024-es felbontásban az eredmény:
Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
13607, 338098, 16, 75, 40.246Mindezt a legmozgalmasabb részben mértem, amikor mindenhonnan lőttek, és tele volt a képernyő robbanásokkal, ráadásul én rohantam át a kereszt tűzön megsemmisíteni a légvédelmi lövegeket.
-
Clemi
veterán
Hali mindenkinek!
Konfigomat alul látjátok.... Szóval a vidkarival minden tökéletes, hibátlanul megy minden játékkal, a képe gyönyörű tűéles, viszont lenne egy két dolog amire ha válaszolna valaki megköszönném.
Először is a ccc Ati Overdrive szerint a 845/1165-ös sebességig lehet hajtani a kártyát, viszont hiába állítom be, illetve hiába fogadom el a teszt eredményt, mindíg visszaáll a 800/1100-as alapsebességre. A ccc-vel lehetséges egyáltalán az az overdrive beállításait fixálni?A másik gondom a TV kimenettel van. Jó minőségű S-Video kábellel lövöm a képet a TV felé (egyszerű 72 cm-es CRT Sony TV), amivel nincs is semmi gond, legalábbis a minőségével, annál inkább a felbontásával. Bármit állítok, bármit csinálok torzítja, illetve lapítja a képet. Nagyjából úgy, mintha alapból 720x576-os képet küldene ki a TV felé vagyis vagyis erre állítja be az overlay felületet, és erre helyezi rá a filmet ami ha 4:3-as felbontású, akkor kitölti az egész képernyőt, de ha már 16:9-es vagy ennél szélesebb felbontású, akkor szemmel láthatóan laposabb a kép, mint amilyennek eredetileg lennie kellene.
Az TV tulajdonságoknál (TV Properties 2) hiába állítom be a széthúzást, (Overscan) mintha nem állítanék semmit, ráadásul ha elindítok egy filmet egyszerűen visszaállítja alapra. Próbáltam többféle lejtátszóval, minden esetben ugyanaz az eredmény. A korábbi kártyámmal, (X1600 XT) be tudtam lőni, hogy megjegyezze a beállításokat, de csak akkor, ha NTSC -re állítottam a kimenő jelet. Most ez sem segít. Sejtem, hogy a Catalist lehet a ludas a dologban, de már lövésem nincs, hogy mivel trükközzek, hogy ne lapítva nézzem a filmeket.
Valakimek valami ötlete?????
-
Clemi
veterán
Nah megoldódott a TV kimenet gondom. A lényeg, hogy az Svideo kimenet mellett lévő DVI csatlakozó megosztozik a kimenő jelen az Svideo csatival, és át kellett dugnom a távolabi DVI-be a monitort. Tegnap este ezt már próbáltam, de akkor nem volt rajta kép. Azt hittem, hogy csak az egyik csati ad képet a CRT moncsinak. Ma újra próba, de még álló gépnél átdugtam, és láss csodát ad jelet a CRT-nek a másik DVI csatlakozó is, és így már tökéletesen működik a TV kimenet is.
Azóta tesztelgetem a kártyát. A képe tökéletes, borotvaéles, és a CCC overdrive-ja 845/1165-re tudta felhúzni az órajeleket. Ezen a frekin hibátlanul fut a 3DMark, és a HL2:Lost coast GPU stresszelő része.
Azt hiszem jó választás volt ez a kártya. Igaz 35 e volt, (HOC) de kaptam hozzá Black boxot, DVI-HDMI átalakítót a DVI-HDTV mellé, és VIVO kivitel. A kártya valami brutális méretű, és rajta a hűtő is, viszont a ventinek nem hallom a hangját, igaz a többi ventinek sem, (2X 12cm-es házhűtő, Freezer 7pro, és 12cm-es tápventi).
[Szerkesztve] -
Clemi
veterán
Közben nyomtam egy 3Dmark06-ot a kártyával. Minden beállítást alapon hagytam, és 5077 pontot adott.
-
Clemi
veterán
Hali!
Beléptem én is a klubba, egy HIS Radeon HD2600XT 256MB GDDR4-el. A kártya képe a CRT moncsimon tökéletes, viszont képtelen vagyok bekapcsolni az asztal kiterjesztését az Svideo kimenetre kötött TV-re. A második monitort (TV-t) látja de csak az enable menüsor jelenik meg, a clone nincs is a felsorolásban. Ha rákattintok az enabledre, inicializálja a monitorom, de az engedélyezés nem marad aktív. Találkozott már valaki hasonló gonddal? Mi a fene lehet a gondja? Ja és egyből a 7.9-es catalistot telepítettem, minden hozzávalóval.
SOS segítsen valaki pls. -
Clemi
veterán
Ha lehet mondjatok véleményt erről a kártyáról:
[link]
26268 Ft az iPON-nál -
Clemi
veterán
Azért teszteltem 1024-ben mert a jelenlegi kártyámat akartam összehasonlítani a haver 8600GT-jével.
Nem mondtam hogy értek hozzá, bár azt se mondanám hogy nem, mivel egyrészt nem kevés információt össze szemezgettem a pár éve alatt amióta a monitort bámulom. Másrészt nekem nem az a lényeg, hogy hány pontot kapok, a különféle tesztekben, hanem az, hogy amivel játszom éppen, az milyen látványvilággal és milyen sebességgel fut. Az elmúlt pár év alatt egyedül a S.T.A.L.K.E.R volt amivel nem bírt a gépem, bár azt még a D820-as procimmal próbáltam, 1GB rammal, és egy 945 chipsetes lapon.
Van itt egyébként valaki, akinek a szeme meg tudja különböztetni, hogy egy mozgókép 30 fps-el, vagy 120 fps-el fut a monitoron? Mert ha van ilyen minden tiszteletem az övé. -
Clemi
veterán
Az előttem szólóknak.
A 3DMark06-ban teszteltem, (nem játszottam) úgy hogy mindent alapbeállításon hagytam, csak a felbontást állítottam át 1024-re. De miért is kenhetem a hajamra?
Amúgy én is GDDR4 memes kariban gondolkodom, és nagyon kacsalódok a HIS HD2600XT-vel, mert az az egyetlen ami mellé DVI-HDMI átalakítót csomagolnak (nem DVI-ypbr) vagyis olyan csatit, amibe egy az egyben bedughatom a HDMI-HDMI kábelt. De szóljatok ha tévednék, mert a jövőbeni terveim szerint ezen a káblen akarom kinyomni a mozi képet a sz.gépről a TV-re, illetve a házimozi erősítőmre a hanggal együtt (ha sikerül kicserélni az erősítőt).
Az nvidia tulajoktól kérdezem: Sikerült valakinek 8600-al kiküldeni a filmet a TV-re úgy, hogy amint a film elindul, a TV-n teljes képernyőn indul? A mostani kártyámon (theatre mode) így működik, de a haverom 8600-as karijával (s-video kábelen ment a videojel) több órás próbálkozás után sem sikerült elérnem ugyanezt.
Szóval akkor szerintetek melyik gyártó a legjobb? Az a néhány ezres plusz inkább megéri nekem, mint bajlódni a kártyával, mindenféle memória hibák miatt, meg beleőrülni, hogy homályos a kép, nem is beszélve arról, hogy ha megadja magát a kari, akkor vihetem garizni, és jó eséllyel napokig nem lesz gépem. Asus, HIS, vagy Xpert?
[Szerkesztve] -
Clemi
veterán
Vazze ez nagyon gáz pontszám. Az én jelenlegi X1600XT 128MB Sapphire kártyámmal, igaz 1024x768-ban kaptam 3400-at, a haverom 8600GT kártyájával pedig turbó módban 6100-at. Nyugtassatok meg, hogy ennél azért gyorsabbak a HD2600XT-k, mert most akarok én is ilyenre váltani, csak a gyártóval vacillálok, azért olvasgatom a tapasztalataitokat.
Szóval Sapphire kilőve, XpertVision kilőve, maradt az Asus, vagy a HIS.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jogász topic
- Nintendo Switch 2
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gran Turismo
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- AliExpress tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Körvonalazódnak a Lenovo új kompakt táblagépének tulajdonságai
- Formula-1
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4070Super 12GB GDDR6X Videokártya!
- ASRock RX 7800 XT 16GB GDDR6 Challenger OC - Új, bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- PALIT RTX 2060 SUPER 8GB GDDR6 DUAL Eladó!
- Asus TUF Gaming RTX 3080 10GB pár hetes újszerű 2 év Alza garancia
- XFX SPEEDSTER MERC310 AMD Radeon RX 7900 XTX BLACK
- Részletfizetés elérhető -noblechairs ICON Series Real Leather Gaming Chair - Midnight Blue/Graphite
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, újszerű állapotban
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest