- Multifunkciós adattároló érkezett a Patriot színeiben
- Egyedi megjelenésű Radeon VGA a Yeston és a GravaStar keze nyomán
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- A hírek szerint a jövő év végére érkezhet a sokat pletykált NVIDIA N1X SoC
- nVidia GeForce GTX 1070 / 1070 Ti / 1080 (GP104)
- Elképesztően drága az új Ryzen Threadripper PRO generáció
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 3D nyomtatás
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Fujifilm X
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Parlagfű
tag
Egy MSI 8600gts 256mb, ddr3 , OC version (700\2100mhz) jobb lehet az én 2600xt-mnél?
-
adcsyka
csendes tag
válasz
BenceShearer #1388 üzenetére
Sajnos ehhez nem találtam. Tudsz esetleg konkrét helyet ahonnan hozzá lehetne jutni?
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
Komplikato #1391 üzenetére
Rajottem mar,csak gondoltam kozlom a tenyallast,amire mar mas is rajott.De a driver sem ismeri a kartyat?
-
Parlagfű
tag
Merre eme pecs?
-
radírfej
senior tag
-
Parlagfű
tag
El se indulnak a 3Dmarkok, fagyás... Na ez mitől van? (Sapphire 2600xt, ddr3, 7.1 driver..)
-
radírfej
senior tag
válasz
BenceShearer #1388 üzenetére
ez az ami a sapphire-nél nincs... bios támogatás. gigabyte, msi, asus, a nagyobb gyártók mind mind win alól flashelő progikat és bios-támogatást nyújtanak.
-
radírfej
senior tag
válasz
DeadMeat #1384 üzenetére
AMD gpu clock tool progival lehet tuningolni... bár nálam 10 indításból olyan 7szer indul el a program. ha elindul, akkor viszint teljesen jól működik.
amit sikerült kihoznom a sapphire gdr3-as xt-ből, az 857/762. e felett kellemes fekete képernyő fogad...
ami érdekes, hogy tök mindegy a kártya hőmérséklete, nem befolyásolja az eredményeket. régi zalmi passzív szendvicshűtővel alapon 60 fok körüli, terhelve 110 fok... tuning ugyanaz, mint ha gyári hűtéssel 52 ill. 68 lenne a dolog, sőt, most a zalmi mellé beálított 9-es ventivel már 40 fok üresjáratban, terheleve 55... de eredmények nem változtak.
-
DeadMeat
nagyúr
Hat ez beszaras.Mi a turoval lehet tjuningolni ezt a kartyat?atitool,riva,ati tay tool driverben a tuning nem megy.
Esetleg probalta valaki az omega drivereket?
Amd Power:mind1 holnap kerul ra 1 vf900 ocsoeaz majd halk lesz.
Mod2:Mi a turo az a jumper a kartyan?
-
adcsyka
csendes tag
Sziasztok.
A segítségeteket kérném. Nemrég vettem egy MSI RX2600Pro AGP-s kártyát. Sajnos a gyári cd-n lévő (7.7) driveren kívül semmelyik ATI driver sem hajlandó feltelepülni. Azt írja hogy nincs kártya a gépben. Pedig hát ott van és az MSI saját kreálmányú drivere felmegy. Légyszíves aki tud segítsen! Köszönöm. Egyébként egy ABIT AN7-ben van a kari. -
Locutus
veterán
Szerintetek Asus vagy Sapphire 2600pro-t vegyek? Asus 2k-val drágább.
-
Alex123
senior tag
A mai nap hozzák meg az új alaplapomat (conroe1333-glan), ideje volt már lecserélnem a foxconn 3gtla560a-t...
A régin sokat szívtam az integrált vga-val, ezen már nem lesz ilyen gond.
Rendeltem hozzá rögvest 2 giga 667-es ramit is de a prociról még nem döntöttem (a régi egy d346-os cerka 3GHZ-es volt)
Két procit néztem ki:
- D940 vagy E4400Szerintetek melyiket érdemes (árban ua. a kettő) ennyi guba van rá, nem fikázni...
- Alex -
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
VaniliásRönk #1368 üzenetére
uhh vazze, asszem minnyájan visszalépünk egy rangot...
-
gabor907
tag
az asrock k8nf4g sata2 pci-e 4x-esen ismeri fel a kártyát hol állíthatom be 16x-osra???
ha bios akkor részetesen irjátok le kösz -
DeadMeat
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1359 üzenetére
A huto miatt,vagy a tobbi miatt?
A hangja meg csak addig lesz ilyen,amig le nem cserelem valami masra.Nameg vizhuteshez vagyok szokva,az kicsit halkabb,mint a leghutes...
No a monitort sikerult ugynezki megoldani:ezt kellett kipipalni -
éN79
addikt
válasz
DeadMeat #1358 üzenetére
Nem tartozom a tapasztaltabb tulajok közé, lévén csak kb 3 napja van meg a Sapphireom, de semmi olyat nem tapasztaltam, amit te. Iszonyat halk a venti igencsak jó szabályozással (szvsz. a halkságra törekszik, ami működik is), a kép olyan szép, ahogy az elvárható tőle, a tuning az nálam is kérdéses, de nem életfontosságú számomra egyelőre.
-
DeadMeat
nagyúr
Nu megvan a kartya.Igaz nem ultimate,de sapphire.Elso benyomas:
Asztaqrva derohadt hangos es undorito szabalyozasu a ventillatora.A masodik,terheles alatti benyomas,meg roszabb mint az elozo,lesem irom...
A driver valami fortelem (7.10-es).A tuning rsze nem mukodik,nem megy atitool sem,sot 37Mhz-nek ismeri fel a ramot.Ati tray tools folinstallalasa utan a rendszer csontra fagy,kerdes nelkul.Amd gpuclocktoolal tudom allitani az orajeleket,normalisan is ismeri fel,de randomra kikapcsolja a monitort.Ha allitom.
A monitorom (samu 1953s) 75Hz-en ugy nez ki,mintha szetfolyna,a betuket nem lehet latni,60hz-en mint az integraltal ugy nez ki.
Szoval egyelore ennyi,kuzdok vele,remelem megszokom,rajovok a lelkivilagara,vagy nemtudom milesz vele...
Tanacsokat,minden jot varok a tapasztaltabb tulajoktol! -
Zolee11
senior tag
-
gabor907
tag
hy
megvettem a 2600xt-t
a pci device az micsoda mert telepiteni akarja mindig ...
telepitsem a cd-ről? -
-
Parlagfű
tag
Amd Clock Tool-nál ugyanaz a jelenség, beállítom a magasabb órajeleket , de visszaveszi alapra...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Locutus #1347 üzenetére
Ha kicsit visszaolvasol, megtalálod a HL2 Lost Coast tesztjeim eredményeit 7.8 és 7.9 (7.10) eredményeit.
Stabilitásra azt tudom mondani, hogy időnként előjön egy kékhalál "ati2dvag" hibával, de játék alatt semmi baj, bár a 7.10-es driver óta asszem még nem volt kékhalál. Valamint a CCC auto recovery tud meggajdulni, de mióta kikapcsoltam, azóta jó...
-
Locutus
veterán
Driver kérdéssel hogy állnak ezek a kártyák most, xp meg vista alatt?
Mik a tapasztalatok? Stabilitás, teljesítmény... esetleg tvout dolgai.
Játékok terén engem főleg a HL2 és modjai érdekelnek (CSS), Supreme Commander, esetleg a Crysis... ha valaki játszik ezekkel, irhatna tapasztalatokat
A kártya nálam egy E6300-al és (egyelőre) 1gb ddr2 1066-al lesz megtámogatva, p35-ben. -
Zolee11
senior tag
válasz
elit_hun #1343 üzenetére
miért is kellene rádobni ventit? próbáltátok már h mennyit ér a hűtés tuning esetén? szinte semennyit, mert tök mind1, h 70 fokos a kari vagy 130, szinte pont ugyanaddig a MHZ-ig bírja hiba nélkül, persze az élettartama miatt nem mind1, de tuning szempontjából lényegtelen.
sokkal hamarabb hibázik a feszültség alacsonysága miatt, mint a hőmérséklet miatt...
ha valaki nem hiszi ki kell próbálni, én is kétkedve olvastam annó, de tény és való, h így van, persze lehetnek kivételek de az nagyon ritka. -
DeadMeat
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1341 üzenetére
Mint a szel
Na persze nem extrem tuningra kell gondolni,csak sima atlagos "alapfeszes" tuningra.Vagy meg az alattira
-
DeadMeat
nagyúr
Gondolkodok egy 26xt-n,meghozza sapphire istallobol,az ultimate valtozaton.Valakinek esetleg tapasztalata volna-e rola?Mennyire melegszik,oc eseteg?
-
Locutus
veterán
válasz
VaniliásRönk #1337 üzenetére
Áááácsi.
Itt nem 2600pro ddr2 vs 2600xt ddr3-ról van szó.
hanem pro vs pro! ugyanis pro-ból van ddr2 meg 3 is.
Vagy én keverem a dolgokat?
-
Locutus
veterán
válasz
Komplikato #1332 üzenetére
és ez a teszt hol van?
-
elit_hun
őstag
válasz
Komplikato #1332 üzenetére
ja, kb az a helyzet mint a GDDR2 vs GDDR3-mas 7600GS-ek között
najó, annyi talán nem, de közelíti
-
Locutus
veterán
válasz
VaniliásRönk #1329 üzenetére
Igazából a 8500gt-t tényleg nem szeretném.
De most néztem az xbitlabs tesztjét, abban 512mb-os gddr2-es pro van, valamint az ati féle referencia gddr3-as pro. És a tesztekben semmi különbség nincs a kettő között, max 1 fps...
-
elit_hun
őstag
válasz
Locutus #1328 üzenetére
neee, 8500GT-t ne
itt van szerintem HD2600pro GDDR3
-
Locutus
veterán
Hali
Meg tudná valaki mondani, hogy 2600pro-ból mennyivel lassabb a ddr2-es mint a ddr3-as?
Vagy esetleg van e valami teszt, amiben ezeket, meg mondjuk egy XT-t összehasonlítanak?
köszi -
Parlagfű
tag
Melyik a legjobb driver a 2600xt-hez?
-
AMD Power
titán
válasz
VaniliásRönk #1319 üzenetére
Még átgondolom. Ha "jó" árban eltudom adni akkor menni fog.
-
AMD Power
titán
Hát fiúk. Ennyi volt. Szerintem eladom a karit + az egész gépet. Sok ez a VGA nekem. Nem használom ki. Pedig ez az első ATi kártyám de erős és halk.
-
ktg3
őstag
egy 3700+ kicsit meggyúrva lazán kihajt egy 1900gt-t (kb 2600xtnél picit erősebb) mai játékokban 1024 és afölötti felbontásban..
pedig csak egymagos: )egyébként nem lenne olyan vészes a helyzet a 3ghz-s cerbonával sem!
olyan normális teljesítmény 60-70%-át kapná.... ami azért még használható!és ugye minél magasabb a detail annál kevésbé van procilimit...
mondjuk ha belőné magasra akkor is szaggatna -
radírfej
senior tag
válasz
VaniliásRönk #1314 üzenetére
meg tudom erősíteni... nagyon olcsón egy stabil lap, tuningra is alkalmas, kétkártyás rendszer, későbbi procibővíthetőség mellette szól még...(viszont van egy két ostoba hibája is, ami persze egy átlag usert nem zavar, de akkor is.)
de hogy a témához is szóljak... kipróbáltam az unreal3 bétademo-nak titulált verzióját, és nagyon elégedetten nyugtáztam, hogy a kártya teljesítménye megfelelő ott is. 1280*1024-ben maxon kényelesen 25fp-s felett.
igazán szerintem kell még kb 3-4 hónap, hogy igazán jó driverek jöjjenek ki, ennek megfelelően remélem a kártya teljesítménye még fél évig elegendő lesz élsimítások nélkül az újabb játékokban is.
-
Alex123
senior tag
Ok.
Tehát síri csend, semmi válasz...Mind1.
Lecserélem a régi alaplapomat egy újra, amin még véletlenül sincs integrált vga.
Erre: Asrock ConRoe 1333-GLANEbbe már nem 400-as ddr ram kell, hanem 667-es ddr2-es, továbbá belemegy a dualcore 2....
Hogy milyen alacsony áron válok meg az alaplaptól, a procitól meg a ramoktól azt már le sem írom...
- Alex -
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
SteveButabi #1311 üzenetére
csináld a rendes progival. AMD GPU CLOCK TOOL [link]
-
-
Sdi
addikt
válasz
SteveButabi #1308 üzenetére
Futtass a 3dmark-ot defaultra állított órajelekkel, majd állíts be magasabb értékeket, teszteld le, okézd le és megint futtasd a tesztet. Magasabb pontszámot kell kapnod. Nekem ezt történt. Mindegy mit írnak ki a progik, ha te is magasabb pontszámot kapsz, akkor működik az overlocking.
-
SteveButabi
csendes tag
Nu, egy érdekesség. Ha a test-re nyomok rá és húzom, akkor 1mp alatt visszaáll alaphelyzetben, mintha semmi nem történne, mert ha alaphelyzetben nyomok rá a test-re, akkor dolgozik 10mp-t majd kidobja, hogy PASSED,és akkor nyomhatok az accept-re.Remélem világos! Ha húzva van, akkor a test nem csinál semmit, ha nincs húzva, akkor meg igen.
-
Sdi
addikt
válasz
VaniliásRönk #1305 üzenetére
Kipróbáltad amit írtam ? Én is azt hittem tegnapig, hogy nem működik.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Amikor elindítom a RivaTunert, és engedélyezem a Low-level hardware overclockingot, akkor megváltoznak az órajelek az Overdrive-ban, de Everestben nem. Az a gyanúm annyira low-level ez a RivaTuner, hogy a Catalyst beépített túlhajtórendszerét akarja használni, de az (legalábbis nálam) nem működik.
Sdi: Ment PM.
-
Sdi
addikt
válasz
SteveButabi #1303 üzenetére
Az a 7.1 valószínüleg a 7.10 akar lenni. Azt írja ki, hogy visszaállt, de csak amíg nem kap 3d-s terhelést. Akkor már a beállított magasabb értékeken fut a kártya. Próbáld ki tesztekkel.
-
SteveButabi
csendes tag
Hi!
Az mitől van, hogy leszedtem a legújabb (7.1-es, ezt a számozást nem értem, mert elvileg a 7.9-nek kéne lennie, de 2007.okt.11-i dátumu a driver) catalyst-t, de az overdrive nem megy. Hibajelenség: Overdrive van, felhuzom, rányomok az appyly-ra vagy test-re, és visszaáll eredetibe az egész!
Sapphire 2600xt-m van!Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Reklámblokkolók topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- nVidia GeForce GTX 1070 / 1070 Ti / 1080 (GP104)
- Elképesztően drága az új Ryzen Threadripper PRO generáció
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Háztartási gépek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 450 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG OLED Televíziók: KÉSZLETKISÖPRÉS -30%
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest