- Multifunkciós adattároló érkezett a Patriot színeiben
- Egyedi megjelenésű Radeon VGA a Yeston és a GravaStar keze nyomán
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- A hírek szerint a jövő év végére érkezhet a sokat pletykált NVIDIA N1X SoC
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sonja
nagyúr
Hopp, jött ki Catalyst 7.9-es patch!
KATT!
Változtatások:
This hotfix resolves the following issues:
* Enemy Territory Quake Wars: Crossfire flickering issues are resolved. Performance is improved
* Bioshock: Resolved intermittent hangs for the Radeon HD 2400 and Radeon HD 2600
* Call of Juarez: Texture corruption is fixed
* World In Conflict: Performance is improved
* Team Fortress 2: Facial morphing corruption is fixed
* Time Shift: Resolved random crashes for Radeon 9xxx and Radeon X8xx series of products -
VaniliásRönk
nagyúr
Episode 2 és Portal még nem elérhető, Team Fortress 2 és Day of Defeat már lent van.
2D-ben 45-53°C (mikor milyen kedve van), játék után 55-nél többet még nem láttam, közben nem mértem, de abból ítélve hogy nem hallottam a karit gondolom nem volt melege, 6x°C lehetett.
Tuning nem nagyon megy egyelőre, AMD GPU Clock Tool 750MHz-es memóriánál megölte a drivert (kékhalál), magot még nem húztam, várok egy normális Tray Tools verzióra. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Mondjuk ez igaz, de azért nem olvastam el a tesztjeidet, mert nem tartom semmire a 3dmarkokat...
Most akartam csinálni tuningos tesztet, de a clock tool valamiért nem emelt órajelet, majd még próbálkozok...
GDDR4-es karid mennyi píz volt? Az én pro-m 18690Ft volt postával...
-
Skica
őstag
Kis tuning után:
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
HL2-es tesztemhez egy kiegészítés.
Most jöttem rá, hogy az előző tesztet még Catalyst 7.8-al toltam
Ezt írtam:
"Néztem egy kis HL2 Lost Coast stress tsztet, 1280*720, minden fullon, hdr fullon, 16x textúra szűrés, 2xMSAA, alap órajelen (600/700) AVG 42,93 FPS, tuning után (800/800) 48,73 FPS"-
Erre most felrak Catalyst 7.9, beállítások azonossak, viszont mostmár tuning nélkül 48.86FPS
GO AMD GO
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Elkészült az első modding. Fogtam az Xpertvision 2600Promat, és a bordából kicsavaroztam a ventit (megis lepődtem, hogy a 3 csavarból csak 1 volt belegyilkolva a fémbe, ált. mindet belegyilkolják a gyártók), és ráraktam először egy 8cm-es SES ventit, 5V-on 2d ben elment, de 3d alatt nem bírta, felraktam 12V-ra, úgy már jó volt csak bazi hangos volt. Aztán azt leszedtem, ráraktam egy 9,2-es Coolink ventit (Alcomp bordáról szárm.), 5V-on ugyan az sem vitte el, de 12V-on alig van hangja, és igencsak küldi a levegőt neki. Gyári hűtéssel RTHDRIBL 71-73 fokra melegítette fel a karit, venticsere után kb. 65 foknál megált a melegedés. Egyenlőre úgy néz ki, hogy éjszakára visszakapcsolom 5V-ra, játéknál meg 12V-ra, de lehet h. beépítem egyik szabályzómat, csak most nincs kedvem forrasztgatni...
Szóval röviden amit a zalmi kinézetű xpertvision hűtőbordáról mondhatok: soklapátos pici venti a szokásos sivítós hangal pörög, bár nem túl hangos, engem zavart. Jah és a borda nem leszedhető, csak garivesztés ellenében, mivel összematricázták...
Feltettem egy képet, elég impozánsan néz ki a venti a kis kártyán: [link]
-
Gyuri27
félisten
MSI HD2600pro agp ez látta már valaki?
-
AMD Power
titán
válasz
AMD Power #670 üzenetére
Kicsit érdekes ez a CCC.
A Requested résznél ha 840/840-n van. Hiába nem azt írja a Current Clock Settings ,hogy 840/840 hanem csak 800/700-n. De hallucinál!!
500pont + kaptam a 3Dmark06-ban ha a Requested résznél be voltak lőve a tuning értékek, Ha nem akkor meg kevesebb volt, hiába a írta azt a Current Clocknál ,hogy 800/700Mhz.
-
AMD Power
titán
Talán majd ezzel.
-
Gugyu007
csendes tag
Hi All! Vettem egy Sonicot, de memóriahibás lett és vissza garba ment. Kb 4 hete nem tudnak keríteni ilyet.
Tusdtok vmit ajánlani helyette, ami legalább ilyen jó mint ő volt?
HIS, Sapphire, ... vagy milyen? Vagy esetleg tudtok Mo.-ra érkező Xpert szállítmányról?
-
joshua7
veterán
válasz
VaniliásRönk #661 üzenetére
Akkor mesélj csak!
Ilyen kuponos valami? Van hozzá pl. Ep2, amit le tudsz majd tölteni a Steam-ről? Hűtője 2d-ben milyen? 3d-ben? Tuning?
-
joshua7
veterán
Ez olcsóbb, mnt a bazárosok. Létezhet, h csak ennyi? Nameg black box is.
-
Larry303
addikt
nézegettem visszafele, de nem találtam összehasonlítást az msi és a saphire xt modeljéről....tudnátok segíteni a döntésben?
előre is köszi.... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Powerstrip még létezik???
Egyébként AMD GPU Clock tool alkalmas a tuningra. Nem olvastad még? Egy rakás embernek lett leírva...
S.Szabi: a 3dmark egy rakás k..i 2600pro-m XT órajeleken sem kap benne 3100-nál több pontot, és jobban szaggatnak a tesztek, mint a vmodos 7300GT-en, holott játékokban lazá megvan a 7300GT sebességének a duplája...
-
S. Szabi
őstag
Ti mennyi pontot kaptatok a 3DM03-ban és a 06-ban 2600XT-re?
-
Gabboo
tag
Hi!
#619-re valaki?Üdv: Gabboo
-
somé
őstag
MSI rx2600xt 256mb-os verzió passzív hűtéséről van valakinek infója?(Alap és terhelt állapoptú hőmérséklet)
-
válasz
CPT.Pirk #640 üzenetére
A bitrate (és ezzel összefüggésben az 1080p) mellett a formátum érdekes még - a h264-es video-k az igazán erőforrás-gyilkosok.
A bitrate-tel kapcsolatos véleményedet amúgy osztom, de már a DVD-knél is szokásba' volt, hogy a stúdiók irdatlan bitrate-ekkel adták ki a lemezeket, pusztán azért, mert a lemezre ráfért. -
CocooN-z
őstag
válasz
Komplikato #639 üzenetére
Haali media splitter jó dolog, próbáld ki
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Komplikato #639 üzenetére
Na erre voltam kíváncsi. Meg hogy honnan tudok leszedni valami igazi HD-s videót tesztelgetésre. Egyébként nemtudom még hova kellene emelni ezt a bitrate-t, 720p-s monitoron néztem, közelről sem láttam pixeleket, v. akármit...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Olassza és Coon-Z:
Most ez a file járt nálam:
Teljes név : ***********.*.DirCut.1991.HDDVDrip.720p.x264.
HUN.AC3.5.1-HDX-Ray.mkv
Formátum : Matroska
Fájlméret : 6.81GiB
Játékidő : 2ó 33perc
Adatsebesség : 6355Kbps
Kódolás dátuma : UTC 2007-08-26 19:40:38
Kódoló szoftver : mkvmerge v2.0.2 ('You're My Flame') built on
Feb 21 2007 23:40:55DC++ kliens futása melett is simán viszi a gép, vitte integrált vidkarival is. Szóval nemtudom mi lehet még ennél dúrvább. Hmmm, átkellene menni valami HD-s fórumba, ezt kitárgyalni. Egyébként csak ffdshow + AC3filter van a gépen, mediaplayer classiccal. Meg egy mplayer, de azt egy ideje már nem kelett használnom.
-
Olasza
aktív tag
válasz
belaazallat #632 üzenetére
És mennyit ér neked az a 4% mag túlhajtás memóriahúzás nélkül?
Ha megnézed a linked, észreveszed, hogy az egyik kapcsosjel rossz helyen van -
Sdi
addikt
válasz
Linkelést így csináljátok:
1. beírod amit szeretnél, hogy megjelenjen a link szövegeként
2. kijelölöd
3. rákatt a link gombra alul
4. beír urlPompi leírása.
-
AMD Power
titán
válasz
Semmi nekem sajnos. Talán ha nem Trial Version lenne.
-
belaazallat
addikt
válasz
belaazallat #631 üzenetére
[L:http://kepfeltoltes.hu/view/070927/793153396tuning_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][/L] vmi ilyesmi???
eh nem megy ez a linkesítés izé
-
AMD Power
titán
válasz
belaazallat #624 üzenetére
Nekem a CPU "húzást" írja.
-
AMD Power
titán
válasz
belaazallat #622 üzenetére
Érdekes. Mind1 engem nem zavar. Neked is baromi halk?
Tud valaki valami jó progit ami az aktuális GPU/Memory "állapotát" ki írja. Everest nem csinál semmit. Se a 3DMarkok.
-
belaazallat
addikt
válasz
AMD Power #621 üzenetére
Nekem is ilyen karim van, de az enyémen van. Korábban bekérdeztem h mire szolgál, akkor tudtam meg, de nem értem még mindig h miért van egyes kártyákon és miért nincs. Miért jó ha van, vagy miért jó ha nincs?
Netes képeken is csak ezen a karin találtam:
[L:http://images.dailytech.com/nimage/4969_large_HD2600_4layer.jpg][/L]#623#-ra:
nekem is halk volt, de lecserétem vizesblokkra, most még halkabb. Korábban írtam h ellenőriznem kellett, h forog-e mert a passzív vízhűtés mellett nem hallottam hangját. Venti vezérlést meg nem tudtam semmilyen progival megoldani, meg nem is akartam nagyon vele szórakozni, úgy is ment rá a víz, de kiváncsi lettm volna mekkora a max hangerő, amit ki lehet csiholni belőle. -
AMD Power
titán
válasz
belaazallat #620 üzenetére
Én nem láttam rajta. Bár nem is kerestem.
-
Gabboo
tag
Hello!
Nekem egy Sapphire 2600XT GDDR4-esem van már július végétől, és eddig meg vagyok vele elégedve, halk is, szépen is megy. Mondjuk van olyan, hogy meg-megakad egy játék, de az gondolom a 3000+os proci miatt van inkább.
A CCC 845/1165-ös órajeleket ajánlott auto-tune-ban, viszont a kártya alapórajelen is 60 fok körül van, és ilyen órajelekkel már Windows alatt is 67-68 fokra emelkedett. Hozzáértőket kérdezném: tekintettel arra, hogy elég jól szellőző házam van, nem sok ez egy kicsit?Üdv:
Gabboo -
Oliverda
titán
XP alatt normálisan működik az UVD 2600XT-vel?
-
AMD Power
titán
Ha belépek a CCC-be akkor az Overdrivenál ezt írja.
Requested Clock Settings:
GPU: 840Mhz
Memory: 840MhzDe a Current Clock-nál pedig az alap 800/800 órajeleket írja. Akkor most mennyin is megy a kari?
-
CocooN-z
őstag
válasz
CPT.Pirk #600 üzenetére
3700+ oson behalok 1080p mkv vel, (8ezres bitráta minimum kell ehhez), mindenféle hd support nélkül. x800xl em van, és most tervezek 2600XT t venni pont emiatt. Tehát igenis van olyan hd anyag, ráadásul ezek tömörített állományok, a rendes apple-s trailerekről inkább nem is mondok semmit se...
Pedig CoreCodec befigyel, ami a legjobb hd codec...mondjuk én deblockingolom, nekem kell a szebb kép, nem elégszem meg azzal hogy fusson, minőségromlással...direkt azért szedem le hd ban, hogy minnél szebb képet láthassak.
csak hangosan gondolkodtam bocsi
-
válasz
VaniliásRönk #604 üzenetére
nem, ez szerintem is így van.
viszont imádom a f.e.a.r.-t, és úgy gondoltam, védelmet érdemel -
VaniliásRönk:
Igen, pl. itt van ez rögtön az elejéről, 7.5-ös Catalysttal. Tényleg komoly a különbség - majdnem pont a textúrázó-kapacitások különbsége. De ha ennyire nem lehet sarkítani a dolgot (bár a F.E.A.R.-ről közismert, hogy rengeteg textúrát használ), akkor még tedd hozzá a TWIMTBP programot is.
Persze az is lehet, hogy köcsögök voltak a játék készítői, és az nVidiára gyúrtak direkt (én személy szerint nem hiszem) - de ettől még nem sz*r az engine, csak egyoldalú.AMD Power
És mennyit hozott?Atio85
Ha már 50e-t szánsz a dologra, akkor toldd meg még 7-tel, és vegyél egy 2900Pro-t.
De miért akarod az x1950xt-t lecserélni? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Jelenleg nincs igazából 40-50k környékén vidkari amd-nál (nv árait nem ismerem fejből), de neked azt mondom, ha pénzt akarsz spórolni, vegyél 2600pro-t (GDDR3 rammal megkapod 20k-ért, és nagy valószínüséggel megy XT órajelein), vagy ha nem, akkor várj egy picit, és megveheted 50k körül a 2900Pro-t, ami meg megy az XT órajelén. Szóval kis pénz, kis foci. Nagy pénz, nagy foci.
így a 2600pro/XT mellett szerintem az szól, hogy AA nélkül mindenre elég jelenleg, és majdan DX10 alatt csak jobb lesz.
-
Atio85
csendes tag
2600xt t venni mennyire éri most meg?Játékra kellene,illetve ha van jobb max 50ezerért,légyszi segítsetek választani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Háztartási gépek
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- EAFC 25
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 15ITH6H Gamer notebook - i7 11800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB W11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest