Új hozzászólás Aktív témák
-
Picco
addikt
hali
nah ujra felvetul a kerdes, mostmar mindenhol neztem, minden progival es tovabbra is 512mb-ramot ir az asus 2600xt-re ami fura mert olyat allitolag nem gyartottak.
tehat mi lehet itt a gubanc?
hogy tudom tenylegesen megnezni?(hatha a jotunder 512mb-t csempeszett ra)
-
Komplikato
veterán
válasz
VaniliásRönk #1082 üzenetére
Ahhoz képest, hogy a januári egyik béta ATT-hez írták, hogy benne van a HD2400/2600 támogatás, azóta eltelt 8 hónap és még semmi ... nem tudom, lehet Ray Adams befáradt vagy nem kap már annyi fülest a gyártótól, mint amikor még külön ATI volt, de egy halom szar most ezen kártyákhoz az ATT.
-
Sabre
őstag
tényleg csak 5-10% a teljesitménytöbblet amit a gddr4 memósok hoznak a gddr3-asokon?
-
BenceShearer
aktív tag
Urak!
Az MSI új 2600xt biosokat adott ki! :-)
Nekem megoldódott vele az órajel problémám! (797-es hozzászólás)
Most már megy rendesen!
-
luci
aktív tag
válasz
sosperecek18 #1048 üzenetére
3d/minden beállítás/várakozás a függőleges frissítésre-->teljesítményre állít
-
gabor907
tag
jah meg a másik most jönnek a dx10.1es meg sm4.1es karik
a dx 10.0ás vgák akkor már azt nem is támogatják???
mert akkor elég jó hogy mindenki bevásárolt a dx10.0ásbol de a dx10.1es elvileg gyorsabb lesz majd -
gabor907
tag
tervbe van a proci + alapla is de még nemdöntöttem pontosan milyet is akarok a kártya az már biztosra vehető hogy egy sapphire hd2600xt 256mb gddr3
a többi alkatrésszel még várok mert a prostreet november végén jön addig meg ugyis wowozok meg warrock januárba meg veszek egy amd 4600+ vagy vmi c2d-t még nem döntöttem :S azért köszi mindenkinek aki linkelt és megerősített egy xt mellett -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
gabor907 #1087 üzenetére
Mivel jelnelg egy sempron 3000+ -od van, teljességgel felesleges 8k-t ráköltened egy GDDR4-es karira, ha valami jobb kétmagos proc ki is hajtja, akkoris csak max 5, esetleg 10% külömbség van a GDDR3-as társához képest, azaz felesleges a pénzt rákölteni.
Helyedben vennék egy GDDR3-as 2600pro-t, mert az csak órajelben tér el az XT-ktől, és ált. simán viszik az XT órajeleit, a külömbözetből meg vennék jobb procit.
Felsorolt játékaidban UT, CoH tuti jól fognak menni a 2600-ak, többit nem ismerem ilyen szinten, sajna nekem nem adatott meg, hogy ennyi mindennel játszhassak...
IIIstIII: A tomshardveros dolgokat fentartással kell kezelni, bizonyos részrehajlások miatt...
-
IIIstIII
senior tag
Nagyon jó teszt van a tomshardware.comon nem is egy. És mindenhol szerepel a 2600 a ddr3 is meg a 4 is. És teljesen az jön le hogy a régi játékok (minden eddig megjelent) az NVnek kedveznek kivéve a companies of... . De az új főleg DX10ben az Atinak kedveznek csak szegény nem bírja a szűrőket ott mindig elvérzik. Utánajártam ennek az ingyen gammáknak itt az oldal:
[link] -
gabor907
tag
csákkó
nemtudtok nekem mondani egy olyan tesztet ahol a hd2600pro/xt és gddr4es xt meg a 8600gtgts egybe szerepel eggyet sem találtam és érdekelne h akkor melyiket is vegyem köszi
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1081 üzenetére
Na megoldódott, a hibák forrása: ATi Tray Tools
Ideje lenne kiadni egy normális verziót...
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1043 üzenetére
Az AMD GPU Clock Tool is elszáll, mi a fene történhetett a kártyával?
luci: Ezzel az a baj hogy a refenrenciahűtőnek sincs hangja, a VF900 meg nem egy kimondottan halk hűtő mikor dolgozik.
-
barnam_
nagyúr
válasz
Komplikato #1077 üzenetére
Na majd akkor hétvégén kiderül...
-
Komplikato
veterán
-
barnam_
nagyúr
válasz
Komplikato #1066 üzenetére
Valamint összes ATI kártyáhot HL2 Deatmatch, HL2 Lost Coast, meg talán a Source DoD
Ez hogy van? Kapok egy kupont amivel letudom tölteni a Steamről? Korábban egy Asus X1950Pro-m volt, de semmi arra utaló nem volt benne, hogy ezeket letudom tölteni, Steamen meg csak pénzért lehet letölteni.
Pénteken lesz egy Sapphire 2600XT DDR3 Lite-m, azzal is lelehet tölteni? -
IIIstIII
senior tag
Ó ne már. A fél megás netemen egy hét mire lejön.
asszem marad a warez akkor. De a sapphire mellett sztem kitartok ha tényleg csendes.
-
sutyi^
senior tag
válasz
belaazallat #1050 üzenetére
Próbáld ki másik DVI csatival, esetleg a képernyő időzítés módját változtasd meg. Hátha.
-
somé
őstag
válasz
Komplikato #1067 üzenetére
Nem tudom mit tegyek,én is DVI-os tft-t szándékozom venni,de így csak analóg bemeneten használhatnám a monitort?
-
IIIstIII
senior tag
válasz
Komplikato #1066 üzenetére
Mivel fanatikus HL rajongó vagyok ezért sztem Sapphire lesz. Amúgy időpontra tegnapp jelent meg az EP2. Pl a gamestaros srácok már tolják. A boltokba lehet egy kis csúszással fog érkezni.
Ezt úgy tudom elképzelni hogy kapok egy kuppont és azzal ha bemegyek a boltba kezembe nyomják a black boxot?! Csak kérdéses hogy mely boltokban lehet ezt megtenni nem akarok emiatt pestre utazni.
Amúgy ha passzív lenne akkor ráraknám az itthon porosodó 8cmes ventit de inkább sapphiret veszek (a 9550 tuningisten bedobta magát a szívembe)
-
Komplikato
veterán
Mostani kártyákhoz nem tudok Bios buherálót, de régebben megnéztem, és benne van, hogy mi az alap képfrissítés adott felbontásokhoz, azokat régi kártyáknál lehetet variálni. Az átalakítós dolog meg gyanús felettéb, van olyan TFT ami nem hajlandó digitális csatin csak max. 60Hz-en menni, analógon meg 75-ön. Létezne, hogy a kettő közötti freki van alapból belőve a Biosban? Csak mert ugye általában 60Hz szokott lenni érthető okokból ...
-
Komplikato
veterán
válasz
IIIstIII #1064 üzenetére
Nem is tudom, szerintem az EP2 még nem jelent meg, de mostanában fog. Igen a full kártyához jár HL2-Ep2, Portal és Team Fortress 2. (Valamint összes ATI kártyáhot HL2 Deatmatch, HL2 Lost Coast, meg talán a Source DoD.)
Húzásról nem tudok mit mondani. Passzívból állítólag a Giga elég jó, valaki írta, hogy 54 fok körül 2D-ben és 71 fok körül 3D-ben egy eléggé szűk XPC-ben.
-
somé
őstag
válasz
Komplikato #1063 üzenetére
Analóg átalakítóval miért jó?Tudsz valamilyen ATI vga bios buherátort?
-
IIIstIII
senior tag
Hy.
2600Xt-t szeretnék venni de nem tudok dönteni melyiket. Amik ki vannak szemelve:
Gigabyte 2600 Xt 256mb ddr3as passzív hűtővel
Sapphire 2600xt ugyancsak ddr3 lite aktív
Sapphire 2600xt ddr3 full ismét aktív hűtéssel.Első kérdésem hogy a Full verzióhoz mit adnak? Egyik oldalt láttam a dobozon egy HL2 ep 2 feliratot meg egy 3Dmark06ot. Ezeket adják hozzá? Az ep2 most jelent csak meg akkor ez hogy van?
A másik az az hogy később tuningolni akarom a karit e szemszögből mind1 melyiket veszem mert később akarok rá venni normális hűtőt de melyik márkát lehet jobban húzni?
-
Komplikato
veterán
Hmmm. Akkor vagy a másodlagos kimeneten van a monitor, vagy a kártya Biosába olyan képfrissítések vannak írva a bootoláskor használt felbontások közben, amit nem bír a megjelenítő. Mondjuk nem értem miért van leírva, hogy driverrel meg nélküle, amíg nem bootol be a rendszer addig semmi köze hozzá.
-
Zolee11
senior tag
Az esetemben nem lesz kép, mert hardver hibáról van szó, csak restart segített, azaz miután a kártya újraindult...
És nála is:
"Másodjára fordul elő, h bekapcsolom a gépet és nem kapcsolódik be a monitor, a gép elindult, win betölt, de nincs kép"
Nálad is hasonló lehet a gond, mivel üzemmódváltásakor megjelenik a kép, de nálam akkor se. -
somé
őstag
válasz
belaazallat #1047 üzenetére
A probléma nálam is hasonló,lásd itt. Van ill lesz kép,de nagysokára.Csak ha DVi-vel van összekötve a tft-vel,driverrel és nélküle is.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
sosperecek18 #1058 üzenetére
Mivel húztad?
Nálam csak az AMD gpu clock tool volt hajlandó húzni, máshol csak a csúszka mozgot...
3Dmark06 meg nem mérvvadó, én alig kaptam benne 3k pontot, és kevesebb fps-el ment, mint a 7300GT-men, holott játékokban lazán 2x-et ráver a GT-re...
-
barnam_
nagyúr
válasz
sosperecek18 #1055 üzenetére
50 Mhz/6% tuningtól ne várj túl sokat. Játékban lehet van pár fps különbség, de 3DM-ban csak pár +pontot fog dobni.
-
barnam_
nagyúr
Sapphire 2600XT DDR3-nak lehet ATT-ből szabályozni a ventijét? Mert ahogy néztem csak 2 eres a ventije, ezért kétlem.
-
barnam_
nagyúr
válasz
sosperecek18 #1051 üzenetére
Vedd visszább a gpu-t, akkor szokott ilyen lenni, amikor már sok a tuning.
-
Zolee11
senior tag
válasz
belaazallat #1050 üzenetére
Sajnos énse találkoztam még ilyennel, ha igen akkor halott volt a kari.
Azt azért hadd kérdezzem meg, h milyen kártyád van? Szintén ASUS? -
sosperecek18
őstag
válasz
sosperecek18 #1048 üzenetére
Sőt most vettem észre, hogy ugyanazon eredményeket kapom hogy ha "húzom" a vga-t, mintha nem húznám...akkor most mi is van csak látszatban lehet tuningolni mert sem a 3dmark, sem az atitool-ban nincs fps többletem, de akkor miért láttam javulást az Airborne-ban vagy lehet hogy csak akartam látni?
-
Zolee11
senior tag
válasz
belaazallat #1047 üzenetére
Szia.
Nekem fordult elő egy ASUS kártyával. Átnéztem a karit és a kimenetnél érdekes lerakódást találatam, ami elért a kimeneti jelekre kötött ellenállásokig. Ezt letakarítottam. Ha vezette az áramot (nem jutott eszembe, h ellenállást mérjek rajta), akkor megtaláltam a hiba okát ellenben nem ez okozta a gondot...
Azóta nem jelentkezett a hiba, de előtte se gyakran. 3 hét alatt 2x fordult elő...
-
sosperecek18
őstag
Hali mindenkinek!
Leteszteltem a vga-t 850/900-on, de az a gondom,hogy pl. az Airborne-ban, jelentős javulást vettem észre, meg a bf 2142-ben is(itt vmiért meg megakad a kép néha receg, de az fps szám 70-80fps között van), futattam egy 3dmark06-ot de itt viszont csak 4500p-t kaptam ilyen értékek mellett...én ugy látom mintha a vsync lenne bekapcsolva, de nem tudom hol lehet ezt kikapcsolni, mert sztem az veszi le a teljesítmény... -
belaazallat
addikt
Hali!
Másodjára fordul elő, h bekapcsolom a gépet és nem kapcsolódik be a monitor, a gép elindult, win betölt, de nincs kép. Vkinél már valami hasonló előfordult, de most nem találom azt a hszt, kereső meg nincs. Vki emlékszik volt-e megoldás a dologra?
Köszi!
Üdv!
-
VaniliásRönk
nagyúr
VF900 on board. (28°C)
De azóta nem megy az Everest-ben az "Érzékelő".
-
MC Pite
veterán
2×12 a radiátoron, 3×8be, 2×8ki, táp12cm, ramon 6cm, felső vinyó blokkban 1db 4cm. És mégis a vinyók és a pumpa hangosabbak, pedig WD RE vinyók a halkabbik szériából. (mindegyik ventinél ki van kísérletezve a legalacsonyabb fesz amin még leindul, a ramok ventije így is potis+smart fanos, és csak terheléskor pörög... szal a max az 5V mindenüttGengye fantáziájúaknak pár régebbi kép
-
AMD Power
titán
válasz
sosperecek18 #1036 üzenetére
Az enyémnek szinte semmi hangja nincs.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
barnam_ #1034 üzenetére
Soroljam? 1db. 12cm-es autómata szabályzós (én építettem) venti van a szekrényem hátulján, és az elvisz minden hőt...
Ezeken kívül csak ugye proci venti, tápventi (ezek is szabályzósak), meg a vidakri ventije van, ami 7,5V-on már hangosabb a teljes rendszernél, no de hamarossan lejebb fog halkulni őis.
MC Pite: helyesbítek, ATI RS 482/G
-
barnam_
nagyúr
Soroljam?
1db 12cm@5V hátul, 1db 12cm@5V a ház tetejénél a táp mögött, 1db 12cm@5V a vga mellett. Ha kell egy 8cm-s ráteszek a vga-ra, mert az alaplap tudja szabályozni (méghozzá halkra). Még mielőtt megkérdeznétek, alig hangosabb a gép mint a laptopom, pedig az tényleg halk.
-
MC Pite
veterán
válasz
CPT.Pirk #1025 üzenetére
Jól szellőző házaknál elöl van 1-2 venti, ami ha takarólemezekt kiveszed (én amúgy is hogy a nyák körül is legyen légmozgás) akkor van légmozgás a vga körül... Persze ettől még rá lehet segíteni... De nálam is elment X850XT is anno passzívan... (igaz, oldalt is van 5Von éppen forgó ventim)
Vkinek segített már a friss win a vpu recoveres dologra amúgy? Mert szomszédban az írják hogy nem...
-
AMD Power
titán
válasz
sosperecek18 #1028 üzenetére
Halk ugye?
-
MC Pite
veterán
Srácok akinek 2d-ben vpu recoveres problémája van, azok közül kinek milyen chipsetes lapja van? (És igen, ha vpu recover off akkor fagy is... múltkor vpu recoverel is fagyott 1×, 2 napig X550el is ment a gép mérgemben, 2600 meg ott lógott a blokkon a házban
965ös versenyzőként nyitom a sort...
2.03as Rivatunernél van már jobb/működő másik tuningprogi?
-
L4mie
veterán
válasz
sosperecek18 #1028 üzenetére
\o/
Aggregátor-nak, a lényeg, hogy nekem csak 1 system fun-om van az is ferdén nekidöntve a CPU-nak az alja a videokarin van, így pont ráfujja a levegőt a karira (12-cm essel nemtom megtudod e csinálni, de a 8cm essel biztos) ha még hozzá van egy alaplapod ami szabályozza a ventik fordulatszámát azzal iszonyathalkan meg tudod úszni
de tényleg egyszerűbb mondjuk egy ASUS-t venni -
sosperecek18
őstag
Mától én is 2600xt tulaj vagyok! Egy sapphire 256mb-osé!
Megosztanám veletek eddigi tapasztalataimat:Korábban egy vmoddolt 7900gs tulaja voltam(670/1700), és ugyanolyna beállítások mellett (1280*1024 M/M/M/K) az Airborne sokkal jobban fut...ez nem azt jelenti hogy 1-2 fps a különbség, hanem az hogy majdnem mindenütt kb. 10-15fps többletem van, pl zoomoláskor régebben mindig leesett 20-24-re az fps, most pedig 30-40 között mozog, és belső helyeken pedig 50-60. Ennyit a dx9-ről
Hogy egy másik játékról is beszámoljak, amiben már nincs fps növekedés az a Battlefield 2142, amiben viszont 5-10 fps a különbsége, de van mikor teljesen ugyanazon értékeket produkálja mint korábban a gs!
Este kipróbálom a Dirt-et, és arról is beszámolok!
Vmiért nekem csak 823/846-ig engedi húzni a karit, de itt stabil teljesen...Hát ennyi lenne az első órák tapasztalata...tehát aki 7900gs vagy e között gondolkodik nyugodtan vegye ezt!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
barnam_
nagyúr
válasz
AMD Power #1021 üzenetére
Árlistákban Sapphiret és Gigabyte-ot láttam olcsón. Akkor meg már inkább passzív, melyre tennék egy ventit. Sokat meg nem akarok költeni rá, mert akkor értelmetlen volt eladnom a 1950Pro-t.
(#1022) CPT.Pirk: Képzeld van otthon fűtés
Egyébként csak válaszolni kellett volna, hogy lehűti-e egy ventivel/jó szellőzéssel, vagy sem -
munky
őstag
válasz
Komplikato #1014 üzenetére
bocs keverek itt össze-vissza
-
L4mie
veterán
válasz
barnam_ #1012 üzenetére
nekem X800XL em van Gigabyte passzívban!
Tojást sütni kitűnő!! ha nincs venti a házadban közel a karihoz akkor mindenképpen tegyél mert nekem mindig megsül (pixelhibák, majd autokikapcs) amikor véletlenül nincs rákapcsolva, amugy egy alacsony fordulatszámon pörgő zalman 9cm es támogatásával hajtom, hangja semmi, viszont ezzel már kézmelegre hül!
Szval hiába passzív, kell neki egy kis légmozgás! -
somé
őstag
Üdv!
Van egy Sapphire 2600xt-m,és a következő a probléma.Nekem -egyenlőre-analóg bementű tft-m van,minden rendben.Azonban átvittem a kártyát haverhoz,DVI-os tft-je van.Előzőleg is ATI kártyája volt,driver leszed,kártya be kártya-monitor összeköt (DVI-DVI),gép indít.Boot képernyő nincs,a legelső kép ami előjön az "Üdvözöljük" bejelentkező képernyő nagy sokára.Bios-ba nem lehet belépni semmilyen módon.Driver felrak,a helyzet változatlan.Mindkét kimenetét próbáltuk a kártyának.Bios reset,elem ki,semmi nem változik.A kábel DVI-D.Ha közbeiktatjuk a kártyához adott analóg átalakítót,semmi probléma.
Mi lehet a gond?
Egyébiránt a kártyával,a képminőséggel semmi probléma. -
AMD Power
titán
Felraktam a Rise of Nations Rise of Legends-t. 1024*768 Full grafikán. Fraps pedig nyomot nekem egy 52 FPS-t átlagot. Ezt már szeretem. És még húzva sincsen.
-
Komplikato
veterán
Tévedés jogát fentartva, a Balck Boxban "csak" a HL2-EP2, a Portal és a Teamfortress2 van benne (meg a minden ATI kártyához járó HL2 Deathmatch, DoD Source, és a HL2 Lost Coast), de a HL2 és HL2-EP1 nem.
És azért kiszúrás, mert dobozban vagy online csak az Orange kapható, ha meg darabonként veszed meg, akkor meg sokkal drágábbért adják.
-
barnam_
nagyúr
Gigabyte 2600XT DDR3 tapasztalatok esetleg?
Egy ventivel megtámogatva milyen a passzív hűtése? -
luci
aktív tag
Hi all !
Asus 2600xt -hez javaslom az asus álltal buherált legujjabb drivert felrakni ,rengteget javít a teljesítményen
-
barnam_
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1007 üzenetére
Költségcsökkentés... nem használom ki, ezért most valami olcsóbbat szeretnék, a Pro-t már eladtam. Amúgy eszembe se jutna
-
pires
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #1007 üzenetére
Köszi.Akkor majd megpróbálom.Hátha
-
pires
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #1004 üzenetére
Ugyanolyan.Olyan mintha hőtérképet néznél.Ha leveszem a drivert akkor van kép.Próbáltam másik driverral is akkor is zöld.
-
barnam_
nagyúr
X1950Pro-ról váltok lefele 2600XT-re. Melyiket érdemes megvenni, ami olcsó is?
Néztem Asus, Gigabyte, és Sapphire van jó árban. 2600Pro-ból csak a Sapphire csinál DDR3-asat? -
pires
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a problémám,hogy vettem egy 2600xt kártyát,de nem játsza le a filmeket.Codecs pack telepítve.Játékok mennek,filmeknél csak zöld a képernyő.Mi lehet a gond? -
ellington
tag
valakinek nincs olyan gondja a crysis bétánál, hogy csak úgy kidobálja a program? az elején még a catalyst is adott vmi error üzit, hogy el akarom e küldeni a hibajelentést, de mostanság csak úgy kilép, semmi köszönés, hibaüzi.. lehet hogy az atit nem szereti.
-
Flatron710
tag
Sziasztok!
Ha a párt is úgy akarja, akkor holnap délután érkezik meg a Sapphire Radeon HD 2600XT 256MB DDR3, 128bit, 2xDVI, TV-out (PCX) kártyám...És már nagyon várom! Az Agp-s Geforce 6600 GT-t fogja váltani ( persze alaplap, proci és memória kíséretében )
Olvastam, hogy sok embernek "rosszalkodik" a Sapphire kártya...
Én éppen az ellenkezőjét hallottam... legalábbis itt a környéken mindenki meg van elégedve a kártyával... Semmi hibajelenség...
Ezért is választottam!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Goddess of Victory: Nikke
- Honda topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Linux kezdőknek
- Azonnali fotós kérdések órája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- iPhone topik
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest