- Azonnali processzoros kérdések órája
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- E-book olvasók
- OLED TV topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Ez a topik kizárólag gamer, több pont egyes/virtuális térhangzású, vezetékes és vezeték nélküli fejhallgatókkal foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cipas
tag
válasz
tomee007007 #28731 üzenetére
Wireless a fejhallgató,az arctis app al meg nem tudok csatlakozni xiaomi mi 10t telefonon... írtam a supportnak, ők is kitesztelték , lassan dolgoznak az app updatején.
Még pc megpróbálom hogy telepítem, és ott magát a fejhallgatót visszaLlitom alapra. Viszont alapon 5.000 forintos hangzása van, és 50.000 volt....sajnos nekem akárhogy is lesz eddig csalódás ez a fejhallgató.
De azért köszönöm a tippet. -
tomee007007
őstag
Sziasztok!
Aki esetleg Steelseries fejes vásárlás előtt áll, annak most érdemes lehet szétnézni a gyártói honlapon (kiszállítás 3-5 munkanap szokott lenni) a szezonális akcióban:
[link]
Az árak viszont dinamikusan változnak naponta többször, jellemzően kora reggel lehet elcsípni a legjobb árakat, ma reggel pl. ezek voltak:
Nova 5/5P/5X - 99€
Nova 7/7P/7X - 119€
Nova Pro Wireless Pc/PS/Xbox - 256€
És a fenti árakból még lejön -50% a második (olcsóbb) termék árából, ha két terméket rendeltek a VALENTINE10 kuponkóddal.[ Szerkesztve ]
-
tomee007007
őstag
Általában - hacsak nincs fizikai hiba - akkor fordul ez elő, ha egyszerre két EQ is dolgozik és azt már nem tudja lekövetni a fejes a frekvenciaválasznál.
Próbáld meg, hogy az Arctis App-ban az EQ-t állítsd teljesen Flat-re, és csak a Tempest EQ-ját használd. Ha ez sem jön be akkor fordítva. A dongle hibát azzal tudod esetleg kiszűrni, hogy kábelen is kipróbálod. Ha mindhárom módszerrel továbbra is fennáll ez a probléma, akkor végső esetben csinálj egy gyári visszaállítást az 5P-n, de ha ezek egyike sem oldja meg, akkor valószínúleg membrán hiba lesz. -
Cipas
tag
válasz
tomee007007 #28729 üzenetére
Ps5
-
Cipas
tag
Sziasztok
Nova 5p játék közben, lövés végén, meg pár szitunál recseg,pukkan, mintha valami interferálná a jelet... valakinek ezzel, vagy más fülessel volt ilyen tapasztalata?
Remélem hogy ez még a steelseries app csatlakozási hibára nem jön mellé még 1 hibának ,mert akkor nagyon -nagyon nem ajánlatos a steelseries, pulse 3d mindenben verte, kivéve a kényelem....ha a pulse 3d nem nyomja a fülem még mindig azt használom.
-
Djsaba
senior tag
Sziasztok!
Asus ROG Pelta fejhallgatóról született már valamilyen elfogadott teszt? Igen csak megtetszett.
[ Szerkesztve ]
-
Cipas
tag
-
Speedy007
őstag
válasz
F.B.I. #28722 üzenetére
Nem tudom hogy nagy fülem van-e vagy sem bár ha az Astro nem volt jó így lehet benne valami
. Én a fejemről tudtam vagy is mondták sokan páromtól is megkapom néha hogy nagy
.Majd szét nézek hogy lehet-e hozzá kapni nagyobb párnát vagy sem edig nagyon bejöna cucc főleg a miki
...
Akkor ezek szerint a Corsair VOID Elite Surround lett volna a befutó mert annak van hasonló a képek alapján formája mint a G332-nek de itt helyben olyat nem forgalmaznak így is örülök hogy HS65-t lehetet volna kapni... Rendelni meg nem akartam mert újabban a róka posta megvan huzatva 4 nap kell automatából automatába kézbesíteni csomagot (nem először fordul elő) belföldön mind eközben spanyolból négy nap alatt jön csomag házhoz.. -
F.B.I.
veterán
válasz
Speedy007 #28721 üzenetére
Mert a Logitech azokon a szériákon, nem ovális párnát használt. Nekem is nagy fülem van, 65 mm belső méretnél kisebb párna zavar, még szerencse, hogy szinte bármilyen szériára, kis kompromisszummal, lehet nagyobb párnát rendelni. Neked a Hyperx széria is kicsi lett volna, ezért nem írtam ajánlást.
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
Speedy007
őstag
válasz
Speedy007 #28720 üzenetére
Végül is sikerült a csere Corsari HS65 Surroundra ami van magyarnyelvű teszt róla az igazat mondott hogy a Surround "bazári" maximum FPS játékokhoz jó csak vagy megszokást kíván kissé dobozos hangzás. Szerencsére ki lehet kapcsolni és stereoként is tud szólni de akkor a job oldali membrán egykicsivel jobban berezeg. Kényelmes nagy de számomra továbbra is fura hogy a G332-nél tudta a Logitecg úgy eltalálni a fülpárnát fele annyiért hogy nem lehet érezni füllel érezni a készülék házat Corsair esetén lehet érezni hiába egál a füllpárna vastagság. Ha nem fontos a Surround akkor inkább a Corsair HS55 Stereo-t válasszátok papíron egál a tulajdonságok de jóval kedvezőbb ár ha nem fontos a térhangzás.
-
Speedy007
őstag
válasz
DarthSun #28719 üzenetére
Bízom benne hogy ez már be válik ennyiért csak egy érdekes dolgot véltem fel fedezni. Fülre illeszkedő írtak rá tehát az én olvasatom szerintem ugyanúgy nyomhatja a fülememet de ahol én láttam magyar nyelvű teszt videókat ott a füll eltűnt benne tehát olyan volt mintha fület teljesen befedő lenne. Mivel a G332-m fület teljesen befedő volt és kényelmes bár tartósabb használat után éreztem a fejem búbján már a fejhallgatót. Így ennek tükrében szerintem a másik Corsair lehetne a befutó a Corsair VOID Elite Surround mivel ez állítólag a fület teljesen befedő lenne.
-
Speedy007
őstag
-
aktív tag
Sziasztok!
Találkoztatok már azzal a jelenséggel a Steelseries Arctis Nova (esetemben konkrétan Nova 5) szériánál, hogy hol halkabb, hol hangosabb a fejhallgató Windows 10 alatt?
A fejhallgatót játékra használom az esetek nagy részében, és van egy beállított hangerő, ami számomra kellemes (~80%). Ez a hangerő 10-ből 1-2 Windows indításnál eléggé felerősödik, ilyenkor 30-40% köré kell levennem, hogy nagyjából ugyanazt a hangerőt kapjam. Érzésre a hangosabb opció tűnik a fejes valós tudásának, és emlékeim szerint eleinte így is funkcionált.
A fejhallgató a stickjéhez kapcsolódik, a fizikai hangosítóját nem bántom, maxon van, akksi bőven 50% felett. Steelseries GG telepítve, engine-ben flatra állítva, volume limiter kikapcsolva. Sonart egyszer beállítottam ízlésem szerint, azt sem bántom. Fontos, hogy ez az ingadozás sosem menet közben jön elő, hanem időnként, frissen indított rendszernél.Van ötletek, hogy mi okozhatja ezt, mit kellene még beállítanom?
-
-
Speedy007
őstag
Benevezetem az itt ajálott Logitech Astro A10-re Gen2-re. Tapasztalatom az hogy kissebb a fejhallgató akármilyen dimenzióban nézem főleg a g332-höz nézve. Fülem alig férbe a füll párnába teljesen ki kell húzni mert kicsi,kábel rövid bár lehet hogy ez amit lehet mert én bár PC-n használom de PS-re valót vettem így erősen ajánlott a gépház elején lévő jack csatlakozót hsználni.Mikrofon "plöttyedt" G332-n határozott kattanás van mikor a a fejhallgatót le fel hajtom így tudom hogy ki van kapcsolva a DC szerint az Astro ezt csak 90°-s szöggel tudja és nincsen hozzá kattanás van akadás hogy vakon tudja az ember hogy a miki aktív vagy sem.. A hangzása rendben van nincsen rá panasz a kategóriájához képest jó.
-
Highground
aktív tag
Üdv mindenkinek!
40 évesen újra nekivágnék az fps multinak
Ehhez keresnék wireless mikrofonos gaming fejhallgatót. Vezetékes van vagy 3, de már couch gaming-re kell berendezkednem, ezért mindenképpen vezeték nélküli kellene.
Árkategória max. 30k körül, elég egy 5.1, kinézet mindegy, led meg ilyenek nem kől, lehetőleg USBs és circumaural.
Itt nézelődtem, egész jó árak vannak/tűnnek:
[link]
Csak épp lövésem sincs már, hogy melyiket érdemes
Előre is köszönöm a tippeket!Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Highground
-
tomee007007
őstag
válasz
Bosco1978 #28707 üzenetére
Szia!
Nekem az egyik nagy kedvencem....
A hangzás nem annyira kifinomult vagy részletgazdag mint a csúcskategóriának, de az egyik leginkább élvezetes hangprofillal rendelkező fejesnek tartom. Amennyiben szereted a V-karakterisztikát, úgy bátran ajánlom. A mélyek dübörögnek, részletesek minden tartományban, akárcsak a középmagas és magas hangok. A térhangzása pedig a kategória egyik legjobbja, még Nintendo Switchen is elég jó virtuális 7.1-es hangot kreál bluetooth-on.
Kényelem tekintetében nem érheti panasz, az összeszerelés minősége jó, egyedül az anyaghasználatot tartom egy fél kategóriával alacsonyabbnak, mint ahogy azt az ára alapján elvárnám. Aksi RGB nélkül, közepes haptikával kb 20 órát bír. Ha már haptika, én nagyon szeretem, bár sokan nem osztják ezt a véleményt, de kikapcsolható, ha Téged zavarna. Van mobilapp, azon van pár előre beállított EQ, de sajátot (custom) csak egyet tudsz beállítani. Pc-re tudod bluetooth-on is csatlakoztatni vagy a dongle-al, de a Razer Synapse-ban nem tudod állítani, nem is érzékeli. A Dolby Atmos viszont nagyon passzol hozzá, ajánlott a licensz beszerzése, ha nem lenne meg. A BT kapcsolatban játék vagy filmezés közben észrevehető késés szerintem nincs. Azt viszont tudd, hogy nem tudja egyszerre kezelni a BT hangot és a dongle-t, van egy váltó gomb, amivel tudsz váltani a két hangforrás között. De az általad leírt metódushoz megfelelő lesz (PS-en a dongle, Pc-n BT).
Ha bármi kérdésed van még, írj nyugodtan.[ Szerkesztve ]
-
tomee007007
őstag
válasz
FuRiONight #28706 üzenetére
Szia!
Ilyen problémával nincs tapasztalatom de az általad leírtak alapján valami nagyon jól szellőző fejesre van szükséged. A Maxwell nem lesz az, szerintem még a wc FZ párnákkal sem, annak van az egyik legjobb passzív zajszigetelése és egyben nem túl szellőző darab a viszonlyag erős szorítóerő miatt sem. Szövetpárnásakat keress mint pl a Steelseries Nova 5/7, Arctis Pro (nem nova), TB Atlas Air, Razer Barracuda Pro/Blackshark V2 Pro, stb
-
Shamli86
tag
Sziasztok. Van aki tudna segíteni beállításokon vagy ha valakinek van ilyen fejhallgatója hogyan használja? A válaszokat előre is köszönöm! Steelseries Arctis Nova Pro
-
Bosco1978
csendes tag
Sziasztok.Razer Kaira Pro Hyperspeed füles beszerzésén gondolkodok.Ps5-el használnám és még ami nagyon fontos lenne a filmezés is.A laptop össze van kötve a tv-vel.Igy szoktam használni de a hang elég gyengusz.Ha már van egy jó monitorom a ps5-höz és filmekhez jó tv csak egy jó füles hiányzik nekem.
Nincs más szórakozásom ráadásul a családot se zavarnám igy.A ps-el donglee-el csatlakozna de a laptopnak jó lenne a bluetooth?Nem csúszna a hang?Szeretnék valami jobbacska térhangzást,tudom nem kell csodákat várni de jó lenne a szép hangzás .Előre is köszönóm ha pár szóval is de segitenétek -
FuRiONight
addikt
Sziasztok!
Újból felteszem a kérdést, hátha tudtok segíteni.
Játékhoz vezetéknélküli fejhallgatót használok, jelenleg egy onemore sonoflow (előtte is ezt volt).
A problémám az, hogy a fülemnek nagyon nem jó, érsd: másnap tele van fülzsírral a fülem és ha olyan be is dugul. Közepes hangerőn használom a fülest, bár amúgy is inkább halk a sonoflow.
Próbáltam egy Astro A50 Gen 5-öt (sokkal kényelmesebb, jobb hangzás, de az, hogy a saját szoftvere nem ismeri fel, rövid üzemidő miatt vissza is küldtem) amit jobban is bírt a fülem. Utána is olvastam, hogy a fül ilyenkor nem tud szellőzni és úgymond "bemelegszik", majd megindul a zsírtermelés, ez okozza a problémát.
Most egy Audeze Maxwell-t néztem wicked cushions FreeZe Cooling Gel párnával, de őszintén félek, hogy sem fog bevállni. Valaki bármi ötlet, tapasztalat esetleg segítség ezen a téren?Köszönöm
-
Cipas
tag
Sziasztok
Végülis egy arctis nova 5p fejhallgatót vettem főleg ps5 konzolhoz... hangzás jó 2 óra elteltével is nagyon kényelmes..DE!!!
A play áruházban letöltött steelseries companion app nem találja a device-t, nem tudom párosítani...a Bluetooth működik, a 2.4 wireless is, de az app ban tudnám beállítani a preseteket a ps5 höz, de nem sikerül az appban..
Néztem videókat, hivatalos oldalt is, nem vágom mi lehet a probléma. Telefonomon Android 12 van, xiaomi mi 10t típus. -
F.B.I.
veterán
válasz
TheMartin03 #28701 üzenetére
AliExpress.
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
TheMartin03
aktív tag
Sziasztok!
HyperX Cloud Alpha-hoz honnan lenne érdemes kábelt rendelni?
Kezd kicsit szarakodni, megnézném mik a lehetőségek... -
Lokids
addikt
válasz
tomee007007 #28699 üzenetére
Hmm. Értem.
Akkor lehet marad a zárt. Csak én szeretem, ha nincs teljesen kizárva minden hang körülöttem.If you chase two rabbits you will lose them both.
-
tomee007007
őstag
válasz
Lokids #28696 üzenetére
Szia!
Nagyon szűk a nyitott vezeték nélküli fejhallgatók köre...nagyjából beszűkül a Turtle Beach Atlas Air-re, ez viszont belefér a keretedbe, jó párszor szóba került az elmúlt bejegyzésekbe. Összeszerelési minőségben és anyaghasználatba biztosan nem veszi fel a versenyt az Audio-Technika-dal, de szerintem dinamikusabban, és erőteljesebben fog szólni, bár nem teszteltem a Te modelledet, és semmilyen frekvenciagörbét sem találtam róla, csak más A-T modellek hangprofiljához viszonyítva tudok nyilatkozni
Esetleg a Hifiman Deva Pro BT jöhet szóba, de ahhoz nincs low latency dongle, csak bluetooth, és nagyon alacsony az üzemidő (kb 6-7 óra) -
Exodius
őstag
válasz
Gzula[HUN] #28691 üzenetére
Az Ali-ról berendeltem a kábelt, jó lesz az! Kösz a segítséget!
-
Adi01
tag
válasz
tomee007007 #28695 üzenetére
Lehet félre érthetően írtam de elsőnek pc-n próbáltam frissíteni ott megakadt majd utána telefon app-al sikerült.
Ezt a random “wireless mode” bemondást még tesztelem. Mitől lehet. Kb 2-3x csinalta pár óra alatt és 2x pont windowsban voltam olvastam talán valamit egyszer meg állt a játék pause módban és épp visszaléptem így annyira feltünő se volt, hogy most megszakad a hang vagy sem.
Gondoltam még arra, hogy laptopon esetleg túl közel van egymáshoz a másik két fejhallgató usb dongle-ja és bezavarnak a jelek.
Amazonról(francia) rendeltem, mert ott volt 2-3 hete akcióban. Remélem nem lesz baja nincs kedvem az amazonnal nyüglődni mivel ezzel az UPS-el dolgoznak. Aki teheti és tudja kerülje az UPS-t, mert szörnyű az egész de amazonon még választani sem lehet kihozza ki.
Köszi a többi tippet és tanácsot.Lenovo Legion Pro 5 16ARX8 AMD Ryzen 7 7745HX, Nvidia GeForce RTX 4070 8gb, 32GB Kingstone Fury Impact (2x16gb) DDR5 - 5200Mhz, Samsung Odyssey G6 S27BG650.
-
Lokids
addikt
Sziasztok!
Jelenleg van egy Audio-Technika ATH-ADG1X fejhallgatóm.
Ennek keresem wireless utódját.Mi jöhet szóba, ami nyílt és hasonló minőségű hangzást tud ~100K körül?
If you chase two rabbits you will lose them both.
-
tomee007007
őstag
Ha jól emlékszem nekem sem ment simán az upgrade, kb harmadjára sikerült, ne add fel
Egyébként most frissült a napokban a mobilos és a pc app is, nem kellene már hogy gond legyen....
1. Igen, pontosan ilyen nálam is. Én a "2 - Atlas Air "-t használom.
2. Tökéletes a 24 bit 96 KHz studió minőség.
3. Hangjavítás maradjon eszköz alapértelmezettnél, ekkor a Swarm II fog dolgozni a háttérben.
4. A térbeli hang egyéni preferncia lesz, Dolby Atmos, DTS X vagy Windows használható. Próbálgattam, az Atmos passzol hozzá a legjobban, de nekem kicsit összemossa, "túldigitalizálja" a hangokat az Atlasnál, bár erősiti a dinamikát és a basszust. Mindenesetre lehet vele kisérletézni, de akkor a Swarm-ban csinálj egy teljesen flat EQ-t és arra engedd rá mondjuk az Atmost és annak az EQ-ját.
5. A win Teszt gombot én nem is nagyon használom, ezt sok fejessel és hangfallal is csinálja, ne foglalkozz vele, ha mindenhol máshol rendben van a hang.
6. Amikor bemondja hogy wireless mode, a hang is megakad? Én egyébként nem tapasztaltam ilyet, max akkor ha párnán fekszem és véletlenül benyomódik a módválasztó gomb. Esetleg próbáld meg másik USB aljzatba bedugni. Ha teljes az update a fejesen és a transzmitteren is, és továbbra is ezt csinálja, akkor csinálnék rajta egy gyári visszaállítást, ha az sem segít, írni kell az ügyfélszolgálatnak és küldenek egy újat.
7. GG nyugodtan futhat a háttérben, nem fog bekavarni, csak a ott a Sonarban ne az Atlas legyen kiválasztva kimeneti egyközként. -
Cipas
tag
válasz
tomee007007 #28690 üzenetére
A kényelem mindenek előtt, a hangzás is fontos, de most előrébb van a kényelmesebb választás.
Így valószínűleg a steelseriest választom majd.
Köszi mindenkinek a véleményét, tapasztalatát hogy megosztotta. -
Adi01
tag
válasz
F.B.I. #28629 üzenetére
Kicseréltem az Ali-s fülpárnákra az elején hideg a gél de utána felmelegszik a fülpárna valamint enyhén (mű)anyag szaga is van. Kényelmesebb lett az érzés, viszont tényleg kicsit csökkent a hangerő.
(Volt most egy windows update frissítés azóta állandóan a sonar-ban elállítódik a választható hangkimenet és mindig vissza áll újraindítás utána a laptop hangkimenetelére. Pedig a GG-ben a Settings -> Capture and Sound résznél is beállítottam az AUDIO résznél, hogy a SteelSeries Sonar - Gaming legyen az alap.
Nálatok jó?)Atlas Air:
Azonban nem bírtam ki és furdalt a kíváncsiság, milyen lehet a félig nyitott turtle beach atlas air így rendeltem. Meg is jött éjjel próbálgattam.
Másodjára frissíteni telefonról tudtam csak. PC-n valamiért 50%-on a headset részen megakadt.
Felraktam a SWARM 2-őt és plusz még valami turtle beach audio driver-t is.
Lenne pár kérdésem:
Elsőnek is megjelent a Hangoknál egy Headset Chat (Turtle Beach) opció a választható lehetőségeknél de belépve igazából sok mindent nem tudok csinálni. Másnál is pl.: tomee007007 nálad is így néz ki az atlas air? [kép]Másik opció a "Hangszórók 2 - Atlas Air " itt melyik minőséget érdemes kiválasztani?
24bit 96000hz Studió minőség? [kép]
Hangjavítást bent hagyjam?
Térbeli Hang ki vagy be legyen kapcsolva?
Ami itt még érdekes, hogy van a Teszt gomb és teljesen mindegy melyik formátumban de nem játssza le szépen a hangot. Vagy nem hallani semmit vagy a bal normálisan cseng de a jobbnak már csak épp a végét hallani. Nem tudom nálam van a hiba vagy másnál is ilyen bug-os?
Használat közben nincsen semmi probléma a hanggal. Max még az furcsa, hogy random bemondja, hogy "wireless mode" de nem nyomok meg semmit a fejhallgatón. Lehet néha eldobja a rádió jelet?Nova 5x-nél simán lehet tesztelni ott nincs ilyen hiba sőt ott ha 8 csatorna gaming részt választom végig megy hibátlanul a teszt de a simán is a 2 csatorna.
Ha az Atlas Air-t használom akkor a GG-t kinyomom teljesen nehogy bezavarjon az SWARM 2-nek.[ Szerkesztve ]
Lenovo Legion Pro 5 16ARX8 AMD Ryzen 7 7745HX, Nvidia GeForce RTX 4070 8gb, 32GB Kingstone Fury Impact (2x16gb) DDR5 - 5200Mhz, Samsung Odyssey G6 S27BG650.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Exodius #28689 üzenetére
A linkelt dugó tuti nem lenne jó. A Sony MDR-1A vezetékem se jó hozzá, pedig ott nagyobb a süllyesztés. Sajna ilyen matekolós lesz a dolog.
Le kell papírra quasy egy műszaki rajzként elkészíteni a dugó modeljét mm-es felbontásban, és elküldeni a Kácsának, mit javasolnak. Már, ha nincs nekik éppen egy Cloud Alpha vezetékük. Szerintem van megoldásuk erre is.
[ Szerkesztve ]
-
tomee007007
őstag
Ha félig nyitott/nyitott fejes is szóba jöhet, akkor egyértelműen Turtle Beach Atlas Air. Nem igazán van ennél kényelmesebb, a hangminőség pedig felsőkategóriás. TB eu honlapról akcióban szokott lenni 150€.
Ha nem, akkor Nova 7-et, és TB Stealth 700 gen3-at tudom személyes tapasztalat alapján ajánlani, a Nova kicsit talán kényelmesebb, de a 700 erőteljesebben, dinamikusabban szól, jobb pozícionálással, kb azonos hangtérrel. -
Exodius
őstag
válasz
Gzula[HUN] #28687 üzenetére
Köszi a tippeket.
Kácsa Audio-ból is megtudnám oldani? Látom, hogy annyival nem rosszabbak ott az árak, ha az ember spéci kábelt szeretne csináltatni.
Kábelnek ez:
KáCsa KCE-HP fejhallgató kábel /m - KáCsa Audió
Dugónak meg mondjuk ez (bár itt félek a fejes süllyesztéses konstrukciója miatt):
4 pólusú Jack csatlakozó (3,5 mm-es) - KáCsa AP-351G
+ egy alap kigyőbőr:
Kígyóbőr 1 ~ 4 mm (ES-01) /m - KáCsa Audió -
Teasers
tag
válasz
Gzula[HUN] #28687 üzenetére
Köszönöm!
-
Gzula[HUN]
addikt
Nem mindegy melyik. A 600-asból én mk1-2-t nem ajánlom, a 3-ast meg nem hallottam. A 700-asból a 2. meg elég jó cucc. A mk3-ast abból se hallottam.
#28686Exodius: Bármelyik vezeték jó, ha elég kicsi a dugója, vagy meg tudod mókolni. Én annó egy Oneodio Monitor 60-as gyári vezetékét alakítottam át, azzal használtam egy ideig. Ha nem akarsz kínlódni a hangerő állítóval, a legegyszerűbb, ha aliról veszel egy Alpha S vezetéket, azon nincs tekerő. De a gyári mérete elég rövid. Alin mondjuk kapni "sima" Alpha méretben is.
Alternatív/kókánykábelnél arra figyelj, hogy ha a mikrofont is akarod használni, akkor 4 pines kábel kell legyen a dugó mindkét vége. 3 pinessel is működik, csak akkor a miki felejtős.[ Szerkesztve ]
-
Exodius
őstag
Sziasztok!
HyperX Cloud Alpha fejeshez tudtok minőségibb fejes kábelt? Középen a hangerő tekerő gombja nem a legjobb, sokszor féloldalasan hallom csak a zenéket. Vagyis szól a hang, de olyan, mintha a 30-40%-a elveszne az adatoknak. Mit csináljak vele? Sűrített levegő meg kontakt spray, vagy csere?
Esetleg valaki, aki csinál spéci kábelt az országban?Előre is köszi!
-
Teasers
tag
Sziasztok. Régi fülesem cserélném, az idő elnyűtte. Egy olcsó kategóriás füles volt, bigben. Egyébként nem volt vele gond, de most egy szintet lépnék felfelé.
(1) Milyen célra szeretnéd elsősorban ?
Játék.
(2) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
20-30ezer ft
(3) Vezetékes vagy vezeték nélküli?
Nem releváns.
(4) Fül köré illeszkedő (circumaural) vagy fülre ülő (supraaural)?
Fül köré.
(5) Mikrofonos vagy mikrofon nélküli?
Mikrofonos, igazából sokat beszélek, így örülnék ha jó lenne benne.
(6) Milyen hangzást vársz?
Semmi extra elvárás nincs. Bestbuy
(7) Milyen csatlakozású legyen?
Ha a mikrofon működik usbvel akkor azt preferálnám de a jack is megfelel.
(8) Milyen hangkártyával rendelkezel (miről hallgatnád)?
Integrált.
(9) Kinézet, szín, villogás és egyéb fícsörök?
Ha piros, fekete az előny, de nem egetrengető ez sem.köszönöm.
ui.: a fenti listát átfutottam, de nemtudom mennyire friss, ezért a kérdésem.
-
Cipas
tag
válasz
tomee007007 #28682 üzenetére
Stealth széria
-
k!nG
aktív tag
Sziasztok,
Nagyon egyszerű kérdés de tanácstalan vagyok hova írjak. Astro A10-hez tudtok ajánlani valami kompatibilis cserekábelt?Megörököltem egyet kábel nélkül és a Padforce amit rendeltem használhatatlan, eredetit meg alig találok Mo boltokban.
https://www.behance.net/vargadom
-
Cipas
tag
Sziasztok
Ps5-höz keresek leginkább pulse 3d helyett egy kényelmesebb fejhallgatót.
Eddig amiket néztem az a turtle beach néhány fejhallgatója, illetve steelseries Nova arctic 5p és 7p.
A steelseries populárisabbnak tűnik a ps játékosok körében ahogy néztem videókat.
Van akinek van esetleg egyik/másik vagy mindkettő?
A 7p 15-20 ezerrel drágább, de néhány paraméterek jobbnak tűnik az 5-ös széria. -
Speedy007
őstag
válasz
Speedy007 #28676 üzenetére
20-25.000Ft a lenne a keret maximum . Ahogy néztem F.B.I fórumtárs javaslatát Logitech Astro A10 Gen2 7 Ohm-l tud kevesebbet mint a jelenlegi G332-m, Ezt észre lehet venni használat során? Ahogy nézem ebbe az ársávban mind 32 Ohm-t tud csak... Ebből kifolyólag még kettő opcionális jelölt még velem szemben HyperX Cloud Stinger 2 (Core). A gyártó szerint mind a kettő HyperX tudja azt hogy ha a mikrofon felfelé áll akkor ki van kapcsolva.. Ebből a hármasból melyik éri meg jobban? Fontos lenne továbbra az is mert látom ezekből a tehát mind a 3-ból létezik PC/PS variáns hogy elosztó nélkül ha rá kötöm a PC működjön minden a fejhallgatón.
[ Szerkesztve ]
-
F.B.I.
veterán
válasz
Speedy007 #28676 üzenetére
[Logitech Astro A10 ] nekem még az első széria volt, nagyon szerettem, kényelmes, mikrofon is felhajtással némít. Tesztek alapján ez a 2.generáció még jobb lett.
-
Speedy007
őstag
Sziasztok!
Van egy Logitech G332-m aminek a cicus meg csócsálta a vezetékét ezenkívül tökéletesen műlödik még... Néztem hogy lehet-e kapni még szomorún vettem észre hogy ahol lehet még 2x-s áron tolják a beragadt készletet 2 éve aaz emagon szintén beragadt készletet sikerült vennem 12.000-t most meg ha van is ilyen 27.000 körül mérik plusz egy hét szállítással ami röhej.. Tudtok ajánlani hasonlót tulajdonságban és hangzásban G332-nél nagyon tetszett hogy a mikrofont ki lehetet úgy kapcsolni ha le és fel lett hajtva. -
zolee0307
őstag
válasz
tomee007007 #28672 üzenetére
Rendben, köszi!
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
esikl012
tag
válasz
Gzula[HUN] #28671 üzenetére
Amit írtál GDL3 az nyitott, de amit én néztem GL3 az viszont zárt.
A mostanit megtartanám pótnak, maradok a vásárlás mellett.Sok munka van abba' ám, hogy ennyire félősek, Halottak vezetnek itt riadt kis élőket.
-
tomee007007
őstag
válasz
zolee0307 #28670 üzenetére
Ha maga a játék Atmos-os akkor ugye a hangsáv tartalmazza a surround hangzást (5.1-7.1, plusz felső és alsó jobb-balt, így hoz létre egy elviekben virtuális 360°-os hangszínpadot. Teszem azt esik az eső, felülről hallod a zuhogást, alul, ahogy az esőcseppek csobbannak. A valóságban azért ezt nagyon kevés fejes tudja jól, elméletben ami hivatalos Dolby Atmos licenszes, annak ezt tudnia kellene, de persze nem így van, viszont találkoztam már olyannal is, hogy nem volt licenszes, és bekapcsolva az Atmos-t mégis szépen lehozta.
Próbálgatni kell, ha esetleg elakadnál a beállítosokban, írj nyugodtan privátban! -
Gzula[HUN]
addikt
válasz
esikl012 #28669 üzenetére
Nyitott Audio-Technica (nem szeretem ezt a szót, de) mélyhiányos hangzású tud lenni elsőre egy Cloud után. Tudom, első "drágább", és egyik kedvenc fejesem egy AT TAD-500-as (japán belpiacos, hülyére moddolva), napi szinten használom, de ahhoz is bass boost-ot kell toljak hardveresen, hogy (ifi zen dac v2-ről) szépen szóljon. Pedig nem vagyok basshead. Szóval óvatosan. Nem azt mondom, hogy nem fog bejönni, csak máshogy jó.
Felújítás nem opció? Nem lebeszélni akarlag egy újabb fejes vásárlásához, hanem az mellé. Én az Alpha-mat meg az S-t is rendbe szedtem egy kicsit, és fillérekbe került.
-
zolee0307
őstag
válasz
tomee007007 #28665 üzenetére
Köszönöm
Lehet előbb a sonart megpróbálom, aztán meglátjuk.
Mondjuk amivel játszok játék az a dolby atmost ajánlja, nem tudom mennyire van ebben üzleti érdek esetleg.
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
esikl012
tag
Köszönöm az ajánlásokat Gzula[HUN], tomee007007, saen fórum társaknak!
2016 óta egy Kingston HyperX Cloud-ot használok, igazából műszakilag nincs vele gond, viszont esztétikailag már megviselt.Ezt váltanám újabbra. Szinte ugyan azokat írtátok amiket én is kinéztem Cloud III, Cloud Alpha, Audio-Technica ATH-GL3. Igaz ezekben van olyan ami térhangzású, de mindenképp zártat szeretnék. Még gondolkozom, hogy melyik legyen.Sok munka van abba' ám, hogy ennyire félősek, Halottak vezetnek itt riadt kis élőket.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
atomanti19 #28666 üzenetére
Intenzív használat mellett maximum 3-4 év alatt elhasználódik a legtartósabb fejhallgató is. Kérdés az, hogy fel lehet-e újítani, van-e hozzá alkatrész, vagy legalább konfortossá lehet-e tenni annyira, hogy további éveket kibírjon.
-
tomee007007
őstag
válasz
atomanti19 #28666 üzenetére
Szia!
Egyrészt ha csak az Alza jöhet szóba, várj jövő hét keddig, most nagyon gyengék az akciók, a jövő héten talán jobb lesz.
Másrészt amiket írtál mind nagyon jó, ezek ilyen árakon mentek mostanában akcióban az Alzán:
- Nova 5 - 40-45 ezer
- Nova 7 - 55-60 ezer
- Blackshark V2 Pro 2021-es 60 ezer körül, 2023-as modell 78-85 ezer, de hogy melyik-melyik csak a kódszám alapján tudod visszafejteni, alzán nincs külön megjelölve, a 2021-es nyilván olcsóbb általában.Ezeket érdemes még szerintem megnézni:
- Logitech G PRO X 2 LIGHTSPEED (bár ennél olvastam tartóssági problémákról) - 75-80 ezer környékére szokták akciózni
- Razer Kaira Pro Hyperspeed - 80 ezer környékére szokták akciózni
- ASUS ROG DELTA II - 90-92 ezer környékére szokták akciózni
- Bang & Olufsen Beocom/Beoplay Portal - 100 ezer környékére néha leakciózzák -
atomanti19
aktív tag
Sziasztok!
Alza kínàlat jöhet szóba csak. 60-100k közt nézelődnèk.Eddig Q-PAD HQ 95-t hasznàltam, de màra teljesen szétmállott mind a hàrom kb 3 èvet bírt. Hangzàsra ès mikrofon minőségre nekem teljesen ok, szerettem a cserèlhető pàrnákat is így ezt megtartanàm az újban ha lehet.
Amiket néztem:
Nova 5 tetszik ès kènyelmes
Nova 7 tetszik és kènyelmes
Razer BS V2 Pro (csak ha levehető a mic)Van mèg valami a kínálatban amit èrdemes szemügyre venni?
Vezetèk nèlküli kellene, minőségi kivitel. Ne málljon szèt 3 èv alatt.HyperX kizàrva, pedig az lenne az èn formám, ugyan az mint a Q-PAD, de minőségre nagyon elcseszte a HP....Köszi!
Sok ember azthiszi hogy az anyukája méhéből csúszott ki mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják hogy az apjuk tökéből jöttek!
-
tomee007007
őstag
válasz
zolee0307 #28664 üzenetére
A RIG-ekhez jól szokott passzolni az Atmos... de abból is van egy 14 napos próbaidőszak, tehát azt is ki tudod ingyen próbálni...rakd fel mindkét appot (Atmos, Sonar), és nézd meg melyikkel szól jobban hasonló EQ beállítással.
Azt viszont kerüld el, hogy a fejes hozzá van rendelve a Sonarhoz, Windowsban a Sonar a kimeneti eszköz, és úgy van Térbeli hangként az Atmos beállítva, mert az nem fog jó eredményt hozni.
Vagy a Sonar legyen a kimeneti eszköz, és Sonáron belül állítod be a RIG-et, vagy a RIG legyen kimeneti eszköz és arra állítsd be Térbeli hangként az Atmost. -
zolee0307
őstag
válasz
tomee007007 #28657 üzenetére
Köszi!
Egy vezetéknélküli Nacon RIG 600 pro-hoz [link] kellene.
[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
tomee007007 #28660 üzenetére
Ennyiből hifi cucc se lesz jobb az Alpha-nal, tapasztalat. Esetleg használtban. Sennheiser 5-ös sorozata 560S alatt csak név. Beyert ennyiből inkább használtan találni, de közös nevező mindben, hogy egy normális DAC/AMP kellene alájuk.
Kakukktojás tud lenni a Fidelio X2HR, ami az egyik legjobb ár/érték arányú cucc ami a piacon van. Iszonyat jó anyagból készült (ami bőrnek látszik, az valódi bőr, ami fémnek, az fém, nem krómozott műanyag), most már vacsi új fejpántot is találtam hozzá, párna meg eddig is volt. Egy V-Moda boompro, vagy olcsóbb mikrofonos vezetékkel meg headsetté alakítható. És meghajtani is könnyű. Ennyiért meg ajándék.
[ Szerkesztve ]
-
saen
veterán
válasz
esikl012 #28658 üzenetére
Én most egy Audio-Technica ATH-GDL3-at használok karácsony óta. Ez kb az amit keresel, viszont ez egy nyitott füles. Eddig tetszik, de még nem döntöttem el, hogy jobb-e, mint egy Cloud (volt nekem korábban). Az biztos, hogy nagyon más. Meg tartósságról nem tudok nyilatkozni, anyagban kevesebb van benne az biztos, de nem feszül annyira a fejemen.
-
allnickused
tag
válasz
tomee007007 #28660 üzenetére
"egyre kevesebb a vezetékes gamer fejes, pláne ami jack, és pláne ami stereo."
Hogy mi?
Mennyire kell már prosztónak lenni ahhoz, hogy valaki kiírja ide (aláírásba), hogy milyen cuccai vannak dicsekvésből?? (pl: autó, tv, pc, konzol stb)
-
tomee007007
őstag
válasz
esikl012 #28658 üzenetére
Szia!
Nehéz ilyet ajánlani, egyre kevesebb a vezetékes gamer fejes, pláne ami jack, és pláne ami stereo.
Ahogy Gzula[HUN] kolléga mondta, a vezetékes Hyperx-ekről én is jókat hallottam, bár nem próbáltam.
A Corsairnek van még pár vezetékes, nekem abból megvan a Virtuoso Pro, ha esetleg nyitott is számításba jöhet, bár az összesszerelési minőség nem a legjobb, és az is 5.1 még jack-en is.
Ha ragaszkodsz a stereo-jack kombóhoz, inkább nézz szét a hifi fejesek között (Sennheiser, beyerdynamic, Koss, stb) -
Gzula[HUN]
addikt
válasz
esikl012 #28648 üzenetére
Cloud Alpha-val nem nagyon tudsz mellé lőni. Esetleg Alpha S. Utóbbi előnye, hogy tudod egy csúszkával állítani a basszus mennyiségét, de ár/érték arányban jobb az Alpha, mert az S-hez adott DAC nem egy nagy truváj, meg a plusz textil párnával is csúnyán szól.
Mind a kettő jól tud skálázódni egy minőségibb DAC-ról, vagy erősítőről. Legalábbis a Kingstonosok még ilyenek, a HP változathoz nem volt szerencsém.
Fülpárna van hozzájuk tonnányi, cserélhető vezeték (bár egyiknél se túl hosszú), a kopó alkatrészekből is kapni aliexpressen/ebayen. Relatíve tartósak.
-
tomee007007
őstag
válasz
zolee0307 #28655 üzenetére
Szia!
Kérdés, milyen fülessel szeretnéd használni, valamint milyen a csatlakozás? 2,4 Ghz wireless, bluetooth, jack, usb?
Alapvetően, ha csak ingyenesben gondolkozol akkor a Steelseries Sonar-t töltsd le, ott bármelyik hangkimeneti eszközödet tudod vele hangolni, és virtuális 7.1-es térhatást létrehozni.
Ha nem jön be a végeredmény, akkor a legjobb választás a Dolby Atmos, viszonylag gyakran le is van árazva pár euróra, ez a leginkább univerzális.
De előbb nyilván érdemes a Sonar-ral próbát tenni, tekintve hogy az ingyenes.
Van még pár hasonló program, pl. DTS X, Razer THX, de ezek nálam csak nagyon kevés fejhallgatónál hoztak jobb eredményt mint az Atmos vagy a Sonar -
zolee0307
őstag
Sziasztok! Van-e olyan ajánlott free/opensource program, ami térhangzást tud csinálni sztereo fülesre? Hasonlóan mint a dolby atmos.
[ Szerkesztve ]
-
vaakuum
addikt
válasz
tomee007007 #28652 üzenetére
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
Sicér
tag
Sziasztok,
HP OMEN BLAST fejhallgatóhoz keresek csereszabatos fülpárnákat, mert a gyáriak már nagyon viseltesek.
Tudnátok ebben segíteni, hogy honnan tudok ilyet vásárolni?
-
esikl012
tag
Sziasztok!
(1) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Elsősorban játék, másodban zenehallgatás (Open World, Stratégia, Foci, RPG)
(2) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
Max 45K.
Vezetékes.
Fül köré illeszkedő.
Mikrofonos.
Stereo.
Jack.
Integrált hangkártya.
Egyszínű, inkább sötét.Köszönöm!
Sok munka van abba' ám, hogy ennyire félősek, Halottak vezetnek itt riadt kis élőket.
-
Land
veterán
Van köztetek olyan, aki eléggé jól ért a Steelseries Sonarhoz? Kérdeznék tőle.
Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Mitsubishi Outlander PHEV Instyle Navi +
-
tomee007007
őstag
válasz
magmakocka #28644 üzenetére
Iponál csak a fehér vezeték nélküli Xbox változat van jó áron, 114 ezer:
[link]
Ez kompatibilis PC-vel teljes értékűen, XBOX-al, PS-el, NIntendoval.
A vezetékes 90 ezer körül szokott lenni, de ilyen áron mindenképp a vezeték nélkülit válaszd.Az ANC-t illetően igazad van, én tévedtem, AI-os zajcsökkentő van rajta, de az csak a mikrofonjaira vonatkozik.
A Nova Pro-nál az ANC nyilván függ a saját hallásod frekvencia tartományától és érzékenységétől. Lehet hogy Te nem is fogod hallani. De ahogy írtam, ez a fehér zaj, csak teljes csendnél hallható, ahogy van egy minimális hang már nem fogod hallani.Mindent összevetve most a Nova Pro-t azért jelentősen olcsóbban meg tudod venni, kb 30%-al olcsóbban, mint a Maxwellt, az pedig jelentős. A Nova hangprofilját nagyobb tartományban tudod igazítani a saját ízlésedhez, akár a Sony-déhoz hasonlóra.
-
magmakocka
aktív tag
válasz
tomee007007 #28643 üzenetére
Azon gondolkodom, hogy lehet akkor maradok a Steelseries-nél. Igaz a vezetékes változat kerül 115eFt-ba az iPon-a. Azonban lehet én inkább a Wireless modellt választanám.
Mivel nem nagyon van viszonyításom, hogy amit elmondtál, mennyivel lehet rosszabb, vagy mennyivel jobb. Így szerintem a kipróbáláson kívűl más nem segíthet. Az is lehet, hogy semmi problémám nem lesz. Szeretni fogom. Elviekben játékokhoz nem számít az audiophile hangzás, nemde? Ha jól tudom, a Maxwell-ben nincsen ANC, hanem ott valami más van, ami miatt szűri alapvetően a zajt.
Amúgy a Sony esetében is van fehérzaj, ha nagyon koncentrálok. De ez nem fog zavarni. 135eFt-rt még elmegy, szerintem. Mit gondolsz?
- Töröltem a hívásátirányítást a kóddal, de nem jó! - Milyen kóddal? - Rácsos linzer, rácsos linzer, 002, rácsos linzer és a küldés gomb .
-
tomee007007
őstag
válasz
magmakocka #28641 üzenetére
Nem mondanám, hogy komolyabb, inkább más...
Csatlakozás:
Nova Pro Wireless-nél van egy külső DAC erősítő, az usb-vel csatlakozik egyszerre 2 eszközhöz: PC és XBox/PS/Switch, a bementet a DAC-on tudod változtatni.
Maxwell-nek USB-C-s dongle-e van, azt dugod be a jeladó forrásba.EQ:
Novánál PC-n a Sonar szoftverben a végtelenségig tudod állítani a hangképet saját ízlés szerint. Itt fontos megjegyezni, hogy az EQ tényleg nagyban befolyásolja a hangzást, végtelen egyéni profilt tudsz beállítani, valamint van kb 200, előre dedikált profil a legnépszerűbb játékokhoz, és állítható hogy 7.1 legyen vagy stereo. PC-n bekapcsolható az Atmos, de a Sonar mellett nem ajánlott és nem is szükséges. Ha nem PC-n használod, akkor magán a DAC-on van 1 db egyéni EQ, meg jó pár játékspecifikus, tehát állítható, valamint Xbox-on jól passzol hozzá az Atmos, PS-en a Tempest.
A Maxwellnek van egy nagyon jó mobil appja a PC-s szoftver mellé, és 4-5 gyári valamint 4 egyéni profilt tudsz beállítani, azt játék közben tudod állítani a mobilodról. Sokrétű az EQ, de az alapvető hangprofilon nem tudsz olyan nagy mértékben változtatni mint mondjuk a Nova Pro esetében. PC-n az Atmos nagyon jót tesz a Maxwellnek, szinte kötelező hozzá bekapcsolni, mivel hivatalosan Atmos licenszes, ez az Xboxon is érződik.Akkumulátor:
Nova Pronál kb 15-20 órát bír, de azonnal cserélhető, 2 aksi jár hozzá, és a DAC-ba kell beletenni a töltéshez. Maxwell kb 70-80 órát bír egy feltöltéssel.Kényelem:
A Maxwell jóval nagyobb és nehezebb is, hosszabb távon ezért valamivel kényelmesebb lehet a Nova Pro.BT és chatmix mindkettőn van, a BT hangminőség mindkettőnél kiváló.
MIkrofont annyira nem teszteltem, talán a Maxwellé jobb, de a Nova Pro-é kihúzható. Ha a mikrofon szempont, érdemes az RTingsen a felvétel mintákat meghallgatni.
Hangzás:
Ahogy feljebb már beszéltük a Maxwell hangprofilja Neked valószínűleg jobban be fog jönni, közelebb áll a Sony-dhoz. A Nova Pro más, nagyon jó subbasszus tartománnyal és ropogós éles közép-magas, és magas tartománnyal. Sokat teszteltem őket párhuzamosan, hogy melyik a jobb, de nem tudok gyöztest hírdetni: a Nova Pro kicsit egyedibb, izgalmasabb, a Maxwell audiophile-esebb hangzást nyújt kicsit részletesebb középtartománnyal, a 7.1 hangzás egyformán jó, akárcsak a hangtér érzet, de a Maxwell az Atmos-szal jobban reprodukálja a fentről vagy lentről jövő hangokat. Az egyes játékoknál is vegyes a kép, a Cyberpunk és a Witcher 3 pl. jobb a Maxwellel, a Metro Exodus, és az AC Origins a Novával, és így tovább.ANC:
Mindkettőben van, a Novában talán erősebb, de annak teljes csendben van egy kis fehérzaja. Mindenesetre megnézem neked hogy a ventillátor frekvenciát melyik szűri jobban.Maxwell USA-ból adóval, szállítással mindennel kb 152 ezerből jön most ki (PS változat, XBox plusz 30 dollár), de ezt tuti több hét, én itthon vettem még nyáron a nomono audionál. Nova Pro a steelseries EU honlapján nagyon jó áron volt karácsony előtt, most elég drága, és ott nagyon ritkán vannak jó akciók (szállítás kb 4-5 munkanap), itthon viszont 115 ezer körül ki lehet most fogni (pl. ipon).
Bármelyiket választod, jól fogsz vele járni
-
magmakocka
aktív tag
válasz
tomee007007 #28639 üzenetére
Nézegettem ezt a fejhallgatót is. Tetszetős darabnak tűnik. Mennyivel komolyabb a Steelseries Arctis Nova Pro Wireless-hez képest? Vagy más Nova Pro-ra gondoltál?
Annyit elfelejtettem mondani, hogy szinte a közelemben a saját gépem nem egy halk példány. Sok ventilátor van benne, így nem túl halk. Ezzel megfog bírkózni a Maxwell? A Sony simán kiszűri, így nem hallom.
A gyártó oldaláról kellene rendelnem? Ha jól láttam, ha a PS-s variánst veszem, akkor a licenszt magamnak kell megvennem. Ez drága lenne? Lehet bedugnám a PS5 kontrollerébe.
Valamint ha külföldről jön, számíthatok áfa+vám egyéb kombinációra? Mennyi idő, mire megjön?
Köszönöm szépen tényleg a segítséget! Nagyon tetszik, ahogyan kifejted a dolgokat. Így legalább érthetem, mi az, ami nekem bejön.
[ Szerkesztve ]
- Töröltem a hívásátirányítást a kóddal, de nem jó! - Milyen kóddal? - Rácsos linzer, rácsos linzer, 002, rácsos linzer és a küldés gomb .
-
vaakuum
addikt
válasz
tomee007007 #28634 üzenetére
A H3Pro Hybrid fülkagylói egyezhetnek az EPOS sennheiser összes többi hasonló fülesével méretben? Gondolok itt pl arra, hogy ugyan olyan méretű és alakú lehet a fülkagylója, mint ami a GSP 302-n is van?
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
tomee007007
őstag
válasz
magmakocka #28638 üzenetére
Akkor az egy alapvetően semleges hangprofil, ami részedre ideális. Az Atmosban is van ugye EQ, de az elsődleges funkciója egy 360 fokos virtuális hangtér létrehozása (akárcsak a DTS X-nél, bár szerintem az Atmos az utóbbi időben minőségben elhagyta a DTS-t).
Akkor egyelőre maradunk a Maxwellnél. A probléma ezzel az, hogy az ultra-high end kategórián kívül, a jelenlegi felsőkategóriában itthon ez a legdrágább, kb 160 ezer, USA-ból rendelve is 140 ezer körül jön ki szállítással együtt.
Említetted az árat, a felső kategória azért 100-120 ezer között van, a közép-felsőközép pedig 60-80 ezer között. Itt jön a következő kérdés, hogy mennyit szánsz rá. Mert ahogy Te is utaltál rá, attól hogy valami dupla annyiba kerül, nem szól 2x olyan jól. Jó pár fejest teszteltem már, saját tapasztalat alapján azt tudom mondani, hogy hangzásban olyan 20-30% különbség van a két kategória között, de ugye az ár kétszeres. Ezt is mérlegelni kell... -
magmakocka
aktív tag
válasz
tomee007007 #28637 üzenetére
A fejhallgatót az alapvető beállításokkal használom. A Sony Connect-t már nem használom, addig használtam, ameddig a fejhallgató firmware-t visszább nem raktam, mert abban jobb az ANC. A Dolby Atmos be van kapcsolva a Xiaomi 13-s telefonon, de mindenhol 0%-ra (egyéni by default) van állítva a csúszka. Bár ezidáig "Rock" stílusban volt használva [kép]. Gépen pedig az alapot használom.
De ha úgy vesszük, akkor flat, nemde? Nem tudom, hogy a Dolby Atmos hogyan állítgat. Előtte egy Sony XBR-650BT-m volt. A mostani Sony-t jobban szeretem. Ég és föld a kettő.
[ Szerkesztve ]
-
tomee007007
őstag
válasz
magmakocka #28636 üzenetére
Szia!
Köszönöm a részletes leírást, nem vagy nehéz eset nyugi
Ezekkel a frekvencia görbékkel nyilván kicsit óvatosan kell bánni, nem mindig tükrözik a valóságot. Az általad küldött XM3-asé nagyon hasonlít pl. az én XB900N-mére, bár az kicsit "V-sebb". Nagy kérdés hogy simán az alap EQ-t (flat) használod pl a Sony Connectben, vagy más gyári EQ-t, esetleg egyénit?
Mert ha ez az az alap frekvencia körbe ami számodra ideális, tehát enyhe középbasszus emeléssel, kissé negatív 8 KHz-es magas-közép tartománnyal, és emelt magassal, az ugye egy enyhe basszuscentrikus, de az 500 Hz és 1 KHz között egy V-hez képest emelt közép tartomány miatt részletgazdag "magával ragadó-immersion" hangzást fogsz kapni, a magasak tiszták maradnak, de - fültől függően - kissé talán fátyolosnak ható, de természetes-magas tartományt kapsz. Ha ez amit szeretsz, akkor az Audeze Maxwell lesz a Te fejesed ha tisztán a hangprofilt nézzük.
Amennyiben szereted a kissé harsányabb, élesebb magasakat (EQ-val nyilván szabályozható az adott fejes keretein belül, de azért az általánosságban elmondható, hogy az "alap hangprofil" minden fejesnél megmarad), erősebb V karaktert, akkor szóba jöhet a Nova Pro, a Stealth Pro, Atlas Air, esetleg az Logitech A50 vagy Asus Rog Delta II.
De először tisztázzuk a hangprofilt, aztán mehetünk tovább -
magmakocka
aktív tag
válasz
tomee007007 #28632 üzenetére
Kedves tomee007007!
(1) Preferált játékstílus
- Szerintem vegyes. Sokat játszok Spiral Knights játékkal (MMOG), Anno sorozattal, esetleg Cyberpunk, valamint R6. Ez vegyesnek mondható? De például Open World játékokban (Witcher, Final Fantasy sorozat) majd a jövőben szeretnék jobban elmélyülni. Ott gondolom a hang terén más a szisztéma, nemde?(2) Preferált hangprofil
- Ezt nehezen tudom meghatározni. Például ami a Sony WH-1000XM3-nak van, az nagyon ütős. Ha ez számít. Próbáltam RTINGS-n olvasni róla, de a képről nem tudom eldönteni, hogy milyen alakja van:Amúgy például a Sony WH-1000XM3-nak jól állt a DTS, de lehet csak én ájultam el tőle. Bár DTS nélkül is jól szól (Bár gépre, szigorúan jack-n szoktam használni, amit mondjuk félig nem értek, hogy miért kell bekapcsolni a fejhallgatót, hogy teljes legyen az élmény).
Remélem mindenre tudtam válaszolni! Köszönöm szépen a segítségedet! Remélem nem vagyok nehéz eset!
[ Szerkesztve ]
-
norbre
tag
válasz
tomee007007 #28634 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm az infókat!
-
tomee007007
őstag
válasz
norbre #28633 üzenetére
Kezdjük akkor az általad még feljebb írtakkal;
- Ami vezetéknélkül, "rádiófrekvenciás", vagyis jellemzően 2,4 Ghz-es az ugye nagyon alacsony késéssel (20-50 ms) továbbítja a hangot egy USB-A vagy USB-C-s dongle-ön keresztül. Ezek nagy része tud BT-ot is, kérdés, hogy szempont e részedről, a 2,4 GHz, valamint a BT szimultán lejátszása?
2,4-en jellemzően jobb a hangminőség, de nagyobb az aksifogyasztás, BT-on a tömörítés miatt általában basszuscentrikusabban szólnak a fejesek, kb 30%-al nagyobb az aksiidő, de magasabb a hang késés.
- ANC nem jellemző ebben a kategóriában, valamint
- hasonlóan nehéz olyat találni, ami jó zenében és játékban is egyaránt
- ha valamelyik világít is, az kikapcsolható,
- kevés az összecsukható modell, nagyjából kb csak a Razer Barracuda és Opus, valamint az Asus Rog Strix Go sorozat jut eszembe, ezeknél viszont vannak jobbak a kategóriában,
- ha szigorúan az általad írt árkategóriában gondolkozunk, akkor szerintem a Hyperx Cloud III wireless (itt nincs BT), Steelseries Arctis Nova 5, vagy a Turtle Beach Stealth 600 (Gen 3) ami számításba jöhet, bár ezekkel konkrétan nincs tapasztalatom, csak a nagyobb testvéreikkel.Amennyiben valamivel többet rá tudsz szánni, és kivársz egy akciót, akkor számodra a legjobb választás az EPOS-Sennheiser H3Pro Hybrid lenne;
- jó ANC és mikrofon (levehető),
- van jack (ez sem jellemző már), BT, ami alapjaiban jól szól,
- állótható 7.1/stereo hangzás
- természetes/semleges hangprofil, ami azért alapjaiban állítható a gyári EQ-val, jó hangszínpad-térérzet egy openworld játékban az "immersion" érzéshez és FPS-ekhez jó pozícionálhatóság (7.1)
- 100 ezer forint alatt a gamer fejesek közül szerintem a legjobb zenei élményt nyújtja, kb az előző generációs Sony és Sennheiser csúcsfejesek szintjén van
- árban jelenleg a webshopok 80 ezerért árulják, de kb havi egyszer lemegy az ára ilyen 65 körüli összegre. -
norbre
tag
válasz
tomee007007 #28632 üzenetére
Szia,
Köszi az infókat..
Ami a játékot illeti, leginkább Valheimet játszok ami open-world survival game, mondjuk FPS.
Hangprofil tekintetében mondjuk inkább a természetes/semleges. -
tomee007007
őstag
válasz
norbre #28631 üzenetére
Sziasztok norbre és magmakocka!
További kérdések első körben;
- Van-e preferált játékstílus, amivel kiemelten sokat játszotok (RPG, FPS, RTS, multi-shooter, stb), vagy vegyes?
- Milyen hangprofilt preferáltok? V-karakter, hideg, meleg, semleges/természetes, stb?Ami közös a kérdésetekben, az az 5.1/7.1 hangzás.
Valódi térhatás fejhallgatókban nem érhető el, egyik sem rendelkezik több hangsugárzó egységgel (talán bő 10-15 éve volt egy-két próbálkozás erre pl. a Sony-tól, de nem volt rá vevő a piac), tehát ez összes virtuális. Ezek viszont mára a megfelelő vezetéknélküli (2,4 GHz) és BT szabványoknak és algoritmusoknak köszönhetően odáig fejlődtek, hogy tudják az 5.1-7.1 hanghatást - szerintem eléggé jó minőségben - lekövetni. Értsétek ezt úgy, hogy ha már akár egy középkategóriás fejhallgatót mondjuk Nintendo Switchre csatlakoztattok BT-on, és a Witcher 3-ban forgatjátok a kamerát mondjuk a tábortűz körül, jól behatárolható, hogy melyik irányból jön a tűz ropogása.
A gyártók fejhallgatóhoz biztosított szoftverében nem minden esetben kapcsolható ki-be a térhatás. Hangártyát egyik sem igényel, sőt DTS-t vagy Dolby Atmost sem feltétlenül, általában ezek csak rontják a hangminőséget, ha ráengedjük az fejes alap szoftverére (azért van pár kivétel). -
norbre
tag
Sziasztok,
Jelenleg egy JBL T720BT mikrofonos fejhallgatóm van.. hangminőség tekintetében elégedett voltam vele, ami zavart korábban is, hogy BT csatlakozás esetén ha a mikrofon is használatban van a hangminősége gyengébb mint vezetékkel. Vezetékkel viszont nem használható a mikrofonja.
A vezetéknélküli füles csoportban hívta fel valaki a figyelmemet, hogy BT fejhallgatók nem tudják amit keresek, ahhoz rádiós kell, viszont ezen a területen egyáltalán nem vagyok képben. Első körben az érdekelne, hogy van erre megoldás? > Vezeték nélküli fejhallgató, mikrofon használattal normális hangminőséget ad?
Mit jelent a rádió? Wifit?
Létezik hogy rádiós de van benne BT is hogy telefonnal is használható legyen?(1) Milyen célra?
Zenehallgatás, filmezés, játék, konferenciahívás
(2) Maximális összeg?
40-50eFt
Vezeték nélküli
Elsősorban fül köré illeszkedőt keresnék
Mikrofonos
Minimum stereo de ha tud real 7.1-et az szuper
Jack
Integrált hangkártya (legion 5 pro) és Androidos telefon (Poco M4 pro)
ha lehet ne villogjon vagy világítson, minél diszkrétebb annál jobb.
ha összecsukható az nem hátrány
ha esetleg tud aktív zajszűrést az is jó lehet
Köszönöm előre is, ha tud valaki segíteni merre érdemes indulni. -
magmakocka
aktív tag
Sziasztok!
Kicsit tanácstalanul, de szeretném a segítségeteket kérni fejhallgatóválasztással kapcsolatban! Hangfalt terveztem volna venni az asztali számítógépemhez, de elvetettem, hely hiány miatt.
(1) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
- Leginkább játékra szeretném használni. Zenehallgatásra ott van nekem a Sony WH-1000XM3. Filmezésre pedig ott van a házimozi. Persze ne csak játékra legyen kihegyezve, az-az youtube videó és mondjuk filmek/sorozatok esetében, ha mondjuk nem szeretnék házimozin sorozatot/filmet nézni, azért ne essen ki a szemem.(2) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
- Egészen nehéz kérdés. Nyilván ne az a 20eFt-s kategória, de ne is a 500eFt-s kategória legyen. Amit úgy gondoltam, az egy ~120eFt-s összeg. Természetesen ésszerű körülmények között, meghallgatok egyéb ajánlatokat is. Azonban ha csak 3%-al tudd többet, de 50%-al drágább, úgy, olyant kérlek ne ajánljatok!(3) Vezetékes vagy vezeték nélküli?
- Számomra teljesen mindegy. De ha lehetséges, én mindkettő lehetőséget preferálnám.(4) Fül köré illeszkedő (circumaural) vagy fülre ülő (supraaural)?
- Mindenképpen fül köré illeszkedő legyen. Nem szeretném a fülemet szétnyomni, fülre ülővel.(5) Mikrofonos vagy mikrofon nélküli?
- Ha lehetséges, legyen mikrofonos, de ez sem döntő szempont. Ha jól tudom, általában a mikrofonos fejhallgatók esetében ha a mikrofon a jó, akkor a hangzás nem. Míg ha a mikrofon rossz, akkor a hangzás jó (vagy az sem). De lehet csak én olvasok rosszakat. Nem szeretnék mellényúlni. De lehet veszek mikrofont.(6) Milyen hangzást vársz?
- Ami belefér. Ne legyen mű. A stereo-val is lehet térhangzást csinálni? Vagy rosszul hallottam? De ha a lehetőségek közül választhatnék, akkor ne legyen virtual 7.1, hanem real 5.1/7.1 vagy stereo.(7) Milyen csatlakozású legyen?
- Nem számít.(8) Milyen hangkártyával rendelkezel (miről hallgatnád)?
- Nem rendelkezem hangkártyával. Egy ASUS B550-F Gaming alaplapom van, ha ez számít. Nincsen tapasztalatom hangkártyák tekintetében. Van például DTS meg Dolby a gépen. Például felismeri a Sony fejhallgatómat és profilt állít be hozzá.(9) Kinézet, szín, villogás és egyéb fícsörök? :)
- Ne legyen 600 színű. Legyen kiállása, ennyi. Az sem baj ha nem világít 6001 színben.Amit láttam például egy Steelseries Arctis Nova Pro Wireless, de például RTINGS és reddit oldalakon savazzák a mikrofonját. Valamint nem mondják erős fejhallgatónak. Lehet magas az elvárásom, de a Sony WH-1000XM3 elég sokat adott. De az nem játékra van, hanem zenére.
Köszönöm szépen a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
F.B.I.
veterán
A szín mindegy, nekem Cooling géles változat egyébként. Nem melegedett nyáron, nagyon kényelmes de mint fentebb írtam, hangerő és basszus vesztést okoz, amit lehet korrigálni. Nálam első a kényelem, mert hiába szól jól, ha 10 perc után már dobnám el. Mondjuk ilyen szempontból a Hyperx a legjobb megoldás, csak ugye ott nincs xboxhoz is jó wireless változat.
-
Adi01
tag
válasz
F.B.I. #28608 üzenetére
Szeretnék rendelni a nova 5x-hez fülpárnákat.
Gyári párnák nem tudom nekem valahogy kicsinek érződnek vagy csak megszoktam a régi fejhallgató párnáit az is Ali-s. Érdekesség de lehet csak, mert máshoz vagyok szokva de ezeket a gyári párnákat ahogy a fülemre teszem érzem, hogy "vákuumot" képez a füleimre. Ha meg is nyomkodom a füleim felé akkor rendesen érzem, hogy belenyomja a fülembe a levegőt és eldugítja. Jó nyilván nem kell befele nyomkodni, meggondolom jól zár de engem spec kicsit idegesít ennyire zár/tapad.
Nova 5 höz jók a Nova 7 fülpárnái, mert ahogy elnéztem Ali-n nincs különbség. Fejpántot akarnak adni a Nova5höz is de az a fajta fejpánt a nova 7hez jó ha jól láttam.Ami a képen van neked az ilyen cooling gel-es fülpárna?
Meg ez a narancssárga verzió nem a piros mintás, mert ha jól láttam a narancs 31celsius felett ajánlják az Ali-n a pirosat meg az alatt. Nem tudom mennyire csak marketing fogás.
Érdemes pluszban cooling gel-eset rendelni? Van ilyen fekete "plüss" szerűség;
A ps4 fejhallgató fülpárnáit olyanra cseréltem még régen és sokkal kényelmesebb és finomabb, mint a gyári nova 5x párnák de abban is egy idő után elkezd izzani a fülem.EQ kérdés:
GG-ben nektek, hogy van beállítva az EQ játéknál?
[link] így állítottam be ahogy a tesztelő ajánlja(Úgy láttam elvan írva a videóban az első sor +2.5db van a -10db helyett). Meg én a Sonar-ban babráltam nem az Engine-ben a hang beállítást.Spatial audio engedélyezve van nálatok?
Lenovo Legion Pro 5 16ARX8 AMD Ryzen 7 7745HX, Nvidia GeForce RTX 4070 8gb, 32GB Kingstone Fury Impact (2x16gb) DDR5 - 5200Mhz, Samsung Odyssey G6 S27BG650.
-
Adi01
tag
válasz
tomee007007 #28626 üzenetére
Nagyon jó! Köszönöm
-
tomee007007
őstag
Szia!
Itt vannak az eredmények, remélem segít eligazodni, nyilván nem labormérések, de közelítésnek hasznos lehet.
Szoba alapzajszint: 26 dB
TB Atlas Air
Hangerő 40%
- 50 cm távolságról 37 dB
- 100 cm távolságról 35 dBHangerő 80%
- 50 cm távolságról 47 dB
- 100 cm távolságról 43 dBSteelseries Nova 7
Hangerő 40%
- 50 cm távolságról 31 dB
- 100 cm távolságról 30 dBHangerő 80%
- 50 cm távolságról 37 dB
- 100 cm távolságról 35 dB -
Adi01
tag
válasz
tomee007007 #28624 üzenetére
Arra kiváncsi lennék nagyon köszönöm.
Néztem ezeket a színes fejpárnákat. Nem az én világom ez a színtartomány. Kb. mint a CODban a rózsaszín fegyverrel rohangászó katonák.Lenovo Legion Pro 5 16ARX8 AMD Ryzen 7 7745HX, Nvidia GeForce RTX 4070 8gb, 32GB Kingstone Fury Impact (2x16gb) DDR5 - 5200Mhz, Samsung Odyssey G6 S27BG650.
-
tomee007007
őstag
A TB-nél az akciós árból is lejön a 10% kupon. Most az Air a plusz csomag fejpárnákkal van akcióban, 185€ minusz a 10% kuponod, az úgy már jó ajánlat, és lesz egy tartalék párnaszetted: [link]
Ha gondolod, este csinálok egy "hangszivárgás" mérést Air vs. Nova 7 felállásban, és a dB adatokból akkor már tudsz következtetni.[ Szerkesztve ]
-
allnickused
tag
válasz
Adiking #28568 üzenetére
A hypersense az a haptikust jelöli. Rezeg. +20-ért nem hinném, hogy kell neked, egyébként ugyanaz a kettő a rezgést leszámítva. Nagyapám mondta régen: "ha nem tudod, hogy mi az, akkor nincs rá szükséged."
24-ért nem is tudnék hirtelen jobbat mondani. Ilyen: borofone meg aula (kamasonic, adiads
) stb nevűeket kerülnék.
Mennyire kell már prosztónak lenni ahhoz, hogy valaki kiírja ide (aláírásba), hogy milyen cuccai vannak dicsekvésből?? (pl: autó, tv, pc, konzol stb)
-
Adi01
tag
válasz
tomee007007 #28619 üzenetére
Akkor ebből Nova 5x lesz első körben szerintem. De tetszik nagyon az Atlas Air is és néztem rengeted teszt videót de egyiknél sem volt olyan, hogy játszik a tesztelő és a környezet mondjuk abból mennyit hall különböző hangerőn pl. 50%-70% hangerőnél. Talán itt [link] de nem tudom most a külső kamera hangja ez vagy a játék hang.
Persze jelenleg pont nincs akcióban az Atlas Air a gyártó webshopjában. 10%os kuponom van de olvastam, hogy szokott lenni akciósan 150 euro környékén is nem tudom olyankor fel lehet használni-e a kupont minden esetre 150-ért rendelnék belőle.[ Szerkesztve ]
-
Adiking
tag
Esetleg [erre] valaki?
Annyiban módosítanám, hogy boldog új évet!
-
tomee007007
őstag
Az Atlas Air ha az árában nem, de hangminőségben a felsőkategóriát képviseli, nem mérhető össze a NOVA 5/7-el, sokkal jobb azoknál, max a Nova Pro, Audeze Maxwell, Stealth Pro ami versenybe van vele.
Ahogy Gzula[HUN kolléga is helyesen mondta, ez inkább félig nyitott kialakítás, de éppen ezért basszusban nincs hiány, viszont minden behallatszik, és a szivárgás is jelentősebb mint egy zárt fülesnél.
Ennél nem igazán találkoztam kényelmesebb fejhallgatóval, kb mintha semmi sem lenne a fejeden. Nálam eddig a szövet és a fülpárna is nagyon jól bírja, nem nyúlik, de a turtlebeach honlapról lehet rendelni több színben is, nézd meg az előző válaszomban a linken a tartozékoknál.
Az app sokat javult az elmúlt hónapokban, kb mindent be tudsz állítani ami kellhet. Az EQ-t mindegy hol állítod be (5 előre beállított, 5 egyéni), az megy az Air memóriájába, és azt már látja a mobil vagy Windows app. -
F.B.I.
veterán
Nyugodt szívvel megvenném a Nova5X-et (Xbox mellé). Bármit tudsz hozzá venni, bontás nélkül cserélni rajta. A hangzás teljesen személyre szabható. Egyedül talán a kényelem róható fel neki, ha nagyon nagy a fül.
-
Gzula[HUN]
addikt
Sajnos tapasztalni kell azt, hogy egy nyitott fejhallgató bejön-e van nem. Bár a konkrét típust, az Atlas Airt sajnos nem hallottam, kialkítását én inkább ilyen félnyitott kategóriába helyezném, ezek általánban minden hangot beengednek, mint a teljesen nyitott "társai", de kifelé nem üvöltenek annyira, mint egy teljesen nyitott (pláne planár driverrel, pl. egy Hifiman HE400SE).
A nyitott fejhallgatókban a mély nem tűnik olyan ütősnek, mint egy zártban, szóval ha basshead vagy, akkor egy próbát érdemes tenni, vagy olyan helyről rendelni, ahová vissza is tudod küldeni.
Viszont nyitott fejeseknél - kis túlzással, nyilván van átfedés - ott kezdődik a térérzet, a sound stage, ahol a záraknál befejeződik. Nem lesz akkora nyomás a dobhártyádon, és kevésbé tud fárasztó lenni egy fejhallgató a fejeden.[ Szerkesztve ]
-
Adi01
tag
válasz
F.B.I. #28614 üzenetére
Néztem azt is és akcióban is van a pc és ps változat. Dupla usb dongle az azért jó ötlet.
80 órás akku idő se semmi.
De elég nehéz a fejhallgató.Lenovo Legion Pro 5 16ARX8 AMD Ryzen 7 7745HX, Nvidia GeForce RTX 4070 8gb, 32GB Kingstone Fury Impact (2x16gb) DDR5 - 5200Mhz, Samsung Odyssey G6 S27BG650.
-
Adi01
tag
Na még mindig nézegetem a teszt videókat a "best gaming headphones".
Jelenleg ott tartok Nova 5x vagy Atlas Air. Ja tudom az egyik zárt másik nyitott. Nektek mi a véleményetek?
Az az igazság, hogy a TB Atlas Air jó pár videóban felmerül, mint egyik legjobb és a legkényelmesebb fejhallgató azt mondják. Ebben a teszt videóban azt mondja a tesztelő, hogy van valami EQ hiba az Atlas Air-nél a mély hangoknál és szoftveresen kéne majd javítani. Hozzászólások között úgy olvastam, hogy elvileg javítva van. Ti mit tudtok?
Mobil appja is elég bugyuta a teszt videó szerint. Ha a pc-n hozzá adtál egyéni EQ-t akkor a mobil app felül írja azt és újra pc-n kell hozzá adni ha jól értelmeztem a videót.
Atlas Air-t esetleg tudok valamilyen üzletben felpróbálni és kipróbálni milyen egy (félig) nyitott fejhallgató?
Az ember fülének ez kényelmesebb? Már mint érezni, hogy "szellőzik" maga a fül?
Mennyire hallatszik kifelé a hang? pl.: asszony felköti magát ha egy szobában vagyunk és aludni szeretne? (TV mellett simán elalszik szóval nem ilyen nehezen alvó).
Külsőre sokkal jobban tetszik az Atlas Air, mint a Nova 5x viszont a Nova 5x xbox kompatibilis vezeték nélkül is bár ha vennék konzolt inkább ps5.
Nova 5x-en van chat mix és a mobil app is sokkal jobb, valamint az előre beállított és egyéni EQ profilok is eléggé meggyőzőek.Atlas Airnek van a hálós fejpánt része azt sem tudom mennyire lehet időt álló. Vagy ha "kilazul, kitágul" akkor azt lehet e külön cserélni?
-
F.B.I.
veterán
válasz
Gzula[HUN] #28612 üzenetére
A 700 Gen3, tesztek alapján, nagyon jól sikerült. Egyszerűen, nekem nem jött át a Turtle mikrofon design, mindig olyan érzésem volt velük, mintha ordítanom kellene, mert rövid a mikrofon de hangban már a régiek is korrektek voltak, legalábbis játékra.
-
F.B.I.
veterán
válasz
tomee007007 #28610 üzenetére
Nagyon jó….sőt…..túl jó. Mondjuk a nem gyári párnával, sokat romlik de ki lehet korrigálni az EQ-al. Akinek nem ilyen nagyméretű a füle, mint nekem, annak tökéletes lehet, bár kényelemben, messze van a Steeltől, nekem túl merev, fejtetőn is kemény (mondjuk kopaszon kár erről beszélni
).
A mikrofon szűrés miatt tértem most át rá a 7X-ről, feleségem nagyon közel van a tévével és így ezzel nem hallatszik be semmi mikrofon oldalról, az első szériánál, ezt nem sikerült jól megoldani és a gyári Atmos, már alapból jár hozzá, ami sokat dob rajta.
Ár - értékben a legjobb, most xboxhoz az eddig hallottak alapján. Ha lesz olcsó NOVA 5X, majd megtesztelem (40K körül) azt is.Adi01 most 3 Steelseries van itthon, meg kölcsönadva még 2, meg egy Hyperx Cloud Core is tesztre kölcsönadva, valamint az Xbox Wireless, meg vagy 2 régebbi kábeles Steel a fiókban.
Ketten teszteltünk a fiammal, kell, hogy legyen fejes
-
Gzula[HUN]
addikt
Turtle Beach márka se ultimate, a 600-asból hallottam az első, meg a gen2-t is, és szerintem nem annyira jól sikerültek. A 700 gen2 meg hifi fejesnek is simán elmenne, és mellette találtam benne olyan feautre-öket (pl. szemüveg szárának lehet "helyet" csinálni), amit máshol nem is láttam. Sajnos a gen3-hoz egyikből se volt (még) szerencsém. Szóval az egy nagyon jól sikerült termék kényelmes párnával.
-
tomee007007
őstag
Az RThings-et én is mindig megnézem, nagyon jó irányadó, de ők csak objektív mérésekkel apellálnak, az eredményeik, tesztjeik műszeres méréseken alapulnak, ami nyilván azért más, mint a valóságban...ha pár nívósabb YT tesztelő videóját megnézed a Nova Pro-Audeze Maxwell-Stealth Pro trióról, ott is általában azt hozzák ki győztesnek, ami azért nehéz, én magam sem tudom eldönteni, melyik a jobb (mindhárom másban), de abban kb mindenki egyértelműen egyetért, hogy FPS-hez ez a legjobb.
Nem dugtam még rá itthon a PS-re, de gondolom csak PC módba rakom mint a többinél, és műküdik...de majd kipróbálom.
A Novák alapvetően nagyon hasonlítanak, de azért vannak eltérések az egyes modellekben.
Igen, elvileg ha BT-os a tévéd, akkor bármelyik BT fejes tud hozzá csatlakozni.
A fejhallgatók számát tekintve az asszony 9 ről tud, úgyhogy ez a hivatalos válasz
A nemhivatalos válasz 22 db -
tomee007007
őstag
válasz
F.B.I. #28608 üzenetére
Ááááá így már érthető a mélység növekedéssel... akkor viszont talán a hangszínpad tágulhat kicsit...mindenesetre nagyon jól néz ki
Xboxon én is Atmos-t használok, meg PC-n néhány fejeshez.
És milyen az Xbox Wireless Headset? Nekem megvan az előző, szerintem nagyon jó ár-érték arányú volt, de a magas frekvenciákon kissé elvérzett, elég basszus-nehéz volt....Az újnak milyen a hangzása? -
Adi01
tag
válasz
tomee007007 #28604 üzenetére
Közben rájöttem, hogy nagyon régen talán még xbox 360 as korszakomban volt TB fejhallgatóm de valami alsó kategóriás. Azt hiszem TB X12 Ear Force volt.
Utána ps4hez szerettem volna TB fülest de végül vettem a ps gold stereo-t.
Visszatérve rthingsen annyira nem kapott jó pontokat a TB Stealth Pro . Pedig ez az akciós ár elég jó. Ahoz képest, hogy 140-150k az itthoni webshopokban.
Gondolom a TB-nél is ha az xboxos változatot rendeled akkor az jó mindenhez ps4/ps5 stb?
Voltam tegnap MM-ben kivolt téve elvileg egy nova 7 meg egy nova 3 vagy nova 1 nem emlékszem a lényeg, hogy ami elvileg a nova 7 volt külsőleg semmiben sem különbözött a másiktól.
Létezik vagy csak én nem voltam elég figyelmes?
Elsőnek is én azt hittem ezek nagyobb robosztusabb fejhallgatók. Cserébe elég könnyű volt a nova 7. Fülemnél picit, mintha kicsi lenne a párna kör mérete. Ilyen nagyon pont rácuppant ami lehet több óra használat után kenyelmetlen lenne. (Közben láttam F.B.I. -nak se volt az igazi és Aliról lehet rendelni másik nagyobb párnákat. )
Nova 5x ügye amit szeretnèk sajnos az nem volt kint annak nem tudom milyen a párna mérete vagy ugyanolyan méretű a nova 7-el.
Lenne még egy amatör kérdésem: okos tv-t( tcl c735) a nova 5x-el bluetooth-on keresztül gondolom gond nélkül tudom hallgatni ha akarom?
Nektek így mennyi fejhallgatotok van otthon? Mert Tomee007 neked kapásból van 3 nem?
De F.B.I te sem panaszkodhatsz vissza olvasva pár hozzászólást.Lenovo Legion Pro 5 16ARX8 AMD Ryzen 7 7745HX, Nvidia GeForce RTX 4070 8gb, 32GB Kingstone Fury Impact (2x16gb) DDR5 - 5200Mhz, Samsung Odyssey G6 S27BG650.
-
F.B.I.
veterán
válasz
tomee007007 #28607 üzenetére
Steelnél és Xbox Wireless (már az új Atmos verzió) esetén is, mélyből kevesebb lett, mert ugye 55 mm, helyett, majdnem 75 mm a belső magasság de mindkét fejesben bőven van erre tartalék, mondjuk nálam a NOVA 7X is Atmos-al van használva.
[ Szerkesztve ]
-
tomee007007
őstag
válasz
F.B.I. #28606 üzenetére
Köszönöm szépen az ajánlást!
A Wicked Cushions-okat nézegettem már, de az 30 euró....
Érdekes hogy csökkent a hangerő - de ahogy mondtad is, a max hangerőt úgy sem lehet bírni - a jobb illeszkedésnek és a csökkenő szivárgásnak növelnie kellene a hangerőt és a hangminőséget is....
Hangminőségben tapasztaltál ezekkel a párnákkal változást? -
F.B.I.
veterán
válasz
tomee007007 #28605 üzenetére
A TB is? Akkor ez pozitív. Steelel van tapasztalat, tényleg gyorsak.
Párnát én vettem a Novákra, hangerőben veszítettek 10%-ot minimum (maxot úgysem bírom kihajtani) de kényelemben ég és föld. Alis megoldás:
Mindkét márka párnái beváltak, amelyik éppen olcsóbb.
[ Szerkesztve ]
-
tomee007007
őstag
válasz
F.B.I. #28603 üzenetére
Hanem 1 hét
Itthon meg 1 hónap webshoptól függően....
Turtle Beach, Steelseries, Razer, Corsair esetében szinte mindig az eu-s honlapjukról rendelek, eddig bármi volt, minidg villámgyorsak voltak, főleg a Razer, náluk még a kiszállítás is (nem expressz) 48 órán órán belül megvan. -
tomee007007
őstag
Igen, itthon nem a legelterjedtebb a Turtle Beach, pedig tényleg nagyon jó fejeseket csinál, nekem 3 is van itthon. A Stealth Pro-nál őszintén szólva meg is lepett, hogy írtad a súlyát, nem tudtam, hogy ilyen "nehéz", használat közben abszolút nem érezni. Nagyon jó a párnázása és ezek szerint a súlyeloszlása is. Ahhoz is van mobil app, ami eléggé kiforrott, és hihetetlen mennyiségű dolgot lehet benne állítani. A hangzás pedig fenomenális, FPS-hez pedig a legjobb. A tekerős hangerőszabályozó nem rossz, de kissé suta, nekem nem a kedvencem. Az ANC-je viszont lehengerlő. A TB-nek nagyon jó a supportja is, azonnal reagálnak mindenre; nekem pl. a 700Gen3-asommal volt szoftveres gond, amit egyébként a következő firmware frissítés meg is oldott, de a support azonnal fel is ajánlotta a technikiai segítségnyújtás után, hogy küld egy új fejest, szóval a magam részéről csak ajánlani tudom a Turtle Beach-et.
A Nova 7-et még tesztelgettem egy pár órát este, a hangzással továbbra is nagyon elégedett vagyok, de a gyári fülpárnákkal nagyon nem.....túlságosan puha, nincs rendes tömése, így én nem találtam még meg rajta a viszonylag kényelmes beállítást, ez nyílván vesz le a hangminőségből is, és meg kell hogy mondjam, ilyen rossz passzív hangszigeteléssel még nem találkoztam alsóbb kategóriákban sem... használok két nyitott gamer fejest, de kb még azok is kevesebb külső zajt engednek át
-
Adi01
tag
válasz
tomee007007 #28601 üzenetére
Gondoltam még áramot is kell neki adni külön de akkor így tényleg nem rossz megoldás.
Turtle Beach márka.. hát már kb xbox 360 óta szemezgetek a márka fejhallgatóival.
Itthon valahogy nincs annyira elterjedve, mint mondjuk a steelseries nem?
Pedig a TB-nek elég jó megoldásai vannak. Pl a hangerő szabályzó, hogy oldalt tekered a füles oldalát ez elégé tetszik.
Amit linkeltél fejhallgató néztem róla tesztet kb.418g mikrofonnal együtt. Az elég sok nem?Lenovo Legion Pro 5 16ARX8 AMD Ryzen 7 7745HX, Nvidia GeForce RTX 4070 8gb, 32GB Kingstone Fury Impact (2x16gb) DDR5 - 5200Mhz, Samsung Odyssey G6 S27BG650.
-
tomee007007
őstag
Nem kell egyszerre a PC-hez és az Xboxhoz/PS-hez csatlakozva lennie a DAC-nak, elég csak az egyikhez. Rádugsz egy usb-t az Xboxra/PS-re és a PC-re is, és átteszed. A Nova 5/7 dongle-t is át kell dugogatni
Szoftver tekintetéban a Pro-nak nincs mobil appja, annak csak a DAC-on tudod a saját EQ-dat finomhangolni (és nyilván a Sonarban) vagy kiválasztani a kb 200 db DAC-ra települt játékspecifikus hangprofilból.
A mobilos Arctis app az összes gamer fejhallgató mobilos app közül vélményem szerint a legjobb, én Arctis Gamebuds-al használom. Ott annyi hátrány van, hogy az appban nem tudod szerkeszteni a saját EQ-t, csak PC-n a Sonarban, és azt tölti át a mobilraNem tudom hogy Nova 5-nél is így van-e, azzal nincs tapasztaltom.
Ahogy délelőtt írtam neked, rá nem sokkal már meg is jött a Nova 7 (WOW Ed.), így volt időm egész délután tesztelgetni fej-fej mellett a Nova Pro-val.
Saját vélemény:
- Mindkettő tipikus Novákra jellemző hangzásvilágot adja
- Az alapvető hangprofil a 7 esetében V-karakter, a Pro esetében semlegesebb-enyhébb V, ezeket a profilokat meg is tartják azonos Sonar beállítások mellett
- Basszus tekintetében a Pro a sub-basszus tartományban lehengerlő, a 7 inkább a közép basszusban erősebb. A Pro érezhetőbben tagoltabban, szeparáltabban adagolja a basszust. Középtartományban kisebb a különbség, magas hangok esetében a Pro érezhetően jobb, finomabban jeleníti meg a részleteket, "ropogósabban" szól minden, a 7 a felső-közép, valamint a magas tartományban "digitálisabban" szól, a Pro természetesebben.
- Részletesség tekintetében FPS-eknél mondjuk 10%-ban van lemaradva a 7 a Pro-hoz képest, RPG játékoknál ez nagyobb valamivel. Ahol a leginkább kijött a Pro részletgazdagsága a 7-ével szemben az a zene volt, ott jelentős volt a Pro előnye.
- Pozícionálás/térhatás és hangszínpad/tér tekintetében a legkisebb a különbség. A Pro talán egy hajszállal jobban kezeli a térhatást - melyik irányból jönnek mondjuk a léptek, de nagyon kellett figyelmi hogy észrevehető legyen a különbség. A hangtérben szerintem nincs differencia.Összességében a saját tesztek alapján kb 20-25%-al "szól jobban" a Pro mint a 7. Ezt nyilván mérlegelni kell, megéri e felárat...
Ha főleg FPS-el játszol, és 50-60 ezer körül kifogsz egy jó akciót a Nova 7-re (Nova Pro ugye 120ezer körül szokott lenni), akkor szerintem nagyon jó választás, de ha többet rászánsz, és FPS-ben utazol, akkor a Stealth Pro [link] verhetetlen, és most kb 96ezer körül el tudod hozni a gyártótól.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest