Hirdetés
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
-
PROHARDVER!
Ez a topik kizárólag gamer, több pont egyes/virtuális térhangzású, vezetékes és vezeték nélküli fejhallgatókkal foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Diniboy
aktív tag
válasz
Gzula[HUN] #28972 üzenetére
Igen. Köszi.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Diniboy #28971 üzenetére
ERRE gondolsz? Elvileg minden 3,5-es jack-el ellátott vezeték jó kell legyen az X2HR-hez, így az Oneodio-s is. Mondjuk az úgy lett optimalizálva, hogy az Oneodio által használt nutba legyen dugva, és fixen legyen a helyén. És jellemzően a mikrofonos vezetékek a jobb oldali kagylóba kell bedugva legyenek. Látszólag elég rugalmas a mic állíthatósága, és bár nem tűnik 100%-ban tökéletes választásnak, szerintem használható.
Korábban én is találtam már ILYET is, bár nem rendeltem meg. A Behringer BC12 állítólag nagyon gagyi minőségű, azt már fórumtárs próbálta, és hetek alatt bedöglött.
-
Diniboy
aktív tag
válasz
Gzula[HUN] #28960 üzenetére
Szia. Az a Oneodio Studio DJ Headphones Microphone jó lenne a Fidelio X2HR hez is ? V-moda boom-ot csak sokér találtam . 15 meg 20 magyar boltból, de még Amazonn is 20 dolcsi+13 a szállítás
Már észrevettem hogy te nagyon jó árakat találsz
Szerk.:
ez 365 ftért Aliról bizony elég minőségi lehet . Ezekkel a kábelekkel nem veszti értelmét az egész "drágább fejest akarok mert az jobban szól" mizéria ? -
Petreszku
senior tag
válasz
tomee007007 #28962 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget.
-
Gzula[HUN]
addikt
Cloud 3-at elég sokan szidják. Tucatnyi leírást/tesztet olvastam/láttam, amiben visszalépés még a Cloud II-es után is. Ráadásul a vezetéke ugyanúgy nem cserélhető, plusz a hangerő szabályzó a kagyóba lett integrálva (plusz hibaforrás). Az Alpha S meg ár/érték arányban nem a legjobb. Amit adnak hozzá DAC-ot meg párnát, nem vagy előrébb, csak pénz kidobás. Ok, állítható a bass rajta, de az emberek 95%-a úgyis a "legbasszusosabb" állásba rakja, az meg quasy egy alap Alpha szint.
-
grigo
őstag
válasz
tomee007007 #28965 üzenetére
Az a baj, hogy az a kategória már olyan, hogy ott már megnézem azt is, hogy rakok hozzá még 20-at és akkor már 80 körül vagyok és akkor ha már elengedem a keretet akkor tényleg jót akarok venni. Ezért lőttem be a 30-40 kategóriát.
A mercury mennyire megérős mondjuk egy Nacon-nal vagy cloud 3-al esetleg alpha-val szemben? -
tomee007007
addikt
A következő szint már az 50-60ezres kategória; Nova 7, HyperX Alpha, stb. Esetleg a Nova 5 45 ezer körül.
A Nacon-t a Nova 7-tel tudom viszonyítani, ott azért kapsz egy jobb összeszerelési minőséget, szimultán bluetooth-ot, kb 30-35%-al részletesebb közép és basszustartományt, hasonló hangszínpadot, de valamivel gyengébb virtuális 7.1-es térhatást. -
Gzula[HUN]
addikt
Elvileg nagy változás nem történt hangban, de ezt én csak a tesztek alapján írom. Amit sikerült összeszedni, hogy a kagylók oldalán a fém borítás műanyag lett, nem raknak rá sof touch réteget (ez nem feltétlenül rossz, mert később csak ragacsos trutyi lesz, amit rohadt nehéz leszedni), picit módosítottak a dugókon (kisebbek lettek, hogy fél fillért spóroljanak rajta darabonként), meg talán egységesítették a mikrofonokat, hogy ne kelljen többfélét gyártani, de valaki jobban tudja, azt szívesen meghallgatom.
Árában jobb hangú "hifi" fejest is ritkán találni, legalábbis zártban. De műbőr párnás, és ha nyáron egy klíma nélküli szobában akarsz vele játszani óráron keresztül, akkor nem biztos, hogy a legjobb választás.
-
grigo
őstag
válasz
Gzula[HUN] #28960 üzenetére
Lehet hülyeséget kérdezek, de a hyperx fejesek romlottak a gyártó változásával?
Jelenleg valamelyik hyperx, Nacon vagy ez a Mercury M1.
Ezek játszanak, ha esetleg lenne 40-es kerettel valami nagyon nagy ugrás azt is megfontolnám. -
Petreszku
senior tag
Sziasztok! Earbuds-on gondolkodom. Van valakinek itt tapasztalata ezen a téren? Ps5-höz lenne játék és közben beszélgetni a cimbivel.
Előre is köszönöm a válaszokat. -
Gzula[HUN]
addikt
Ember legyen a talpán, aki csak ebben az árkategóriában ismer minden egyes fejhallgatót, de ha ez 30ezer a keret kb., akkor én nem hagynám ki az Alphát a választékból. Egynek minenféleképpen felvenném a listára. Ha van kis barkácsérzék, akkor a korábbi linkemen lévő szerintem elég jó áron van.
Sajnos a HP féle verizókat nem ismerem, de ha a hangszórón nem változtattak, akkor nagy baj nem lehet. (Soft touch réteg került le, vezekék lett más, meg talán 1-2 apróság, ha jól tudom.)
Ehte játékra lehet van jobb fejhallgató is, de ha zenét is akarsz hallgatni vele, akkor nem lesz egyszerű jobb hangút találni annyiból, mint amennyibe egy Cloud Alpha kerül.Ha meg Oneodio-t akarsz tunningoni vagy szeretsz legózni, akkor Monitor 40 + egy gyári mikrofon. (2X rendeltem már erről az oldalról) (Adnak a dobozban hozzá egy mikrofonos kábelt is, de ott a mic a vezetéken van. Ez alá nem mennék Oneodioban. Van fekete mic is, de az drágább. ITT meg spongya a mic-re
Többiek véleményét is hallgasd meg, ezek nem kizárólagos ajánlatok értelemszerűen.
-
grigo
őstag
válasz
tomee007007 #28946 üzenetére
Köszönöm a választ. Megnézem kicsit ezt a Nacon RIG 600 Pro-t. Amiket mondtál az, hogy is mondjam, nagyon nagyon meggyőző.
#28948 Gzula[HUN]
Köszönöm neked is. Ha jól értem még a Hyperx-et mondod. Ott a HyperX Cloud Alpha (HX-HSCA)-ra gondolsz?Kicsit átrágom még aztán valamit veszek. Nagyon egetverő hangzást és térhangzást nem várok amúgy, de használhatót azért szeretnék. Tudom, hogy ez a kategória nagy csodákat nem ígér.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
tomee007007 #28954 üzenetére
ERRE lényegében csak egy új párna kell. Leírás alapján a hosszabbító kábele adta meg magát. Az meg vagy kell neked, vagy nem. Ha kell, az is van kici-óccóé. Az enyémhez INNEN rendeltem hozzá "black protein" párnát, az hasonlít a gyárihoz. Csak 1 ötlet, mert még Kingstonos, meg speckó gold edisön. Nekem nem kell, mert így is túl sok itthon a Cloud.
Ha repedne a fejpánton a műbőr, arra is van már megoldás.
(Nem az enyém az eladó, csak jött szembe.) -
tyba7
tag
válasz
tomee007007 #28956 üzenetére
Hallgatok a jó szóra, úgyhogy az Atlas lesz a befutó. Köszönöm a segítséget!
-
tomee007007
addikt
A RiG egyedül kompatibilitásban veri az Atlast, az ugyanis nem jó Xbox-hoz. Az Atlas árban közép-felsőközép kategória, de hangzás részletességében ezen túlmutat, bőven felsőkategória, és nagyon jó zenére, filmre és bármilyen stílusú játékra. Mindkettő sokkal többet tud, mind azt az ára sejtetné, ha teheted, várj az Atlasra amíg mondjuk leakciózzak a TB eu-s honlapján, 150€ szokott lenni, ha jól emlékszem most modpakkal van akcióba 185€-ért, plusz ha regisztrálsz kapsz egy -10%-os kupont. Ritkán mondható el, de a RIG vs Atlas estében tényleg igaz, hogy annyival jobb is az Atlas, mint amennyivel drágább.
-
tyba7
tag
válasz
tomee007007 #28954 üzenetére
Szia!
Oooo.... Ha jól olvastam rendelkezel egy Turtle Beach Atlas Air-al is. Tudom hogy nem egy ár kategória meg hogy a RIG az zárt a Atlas Air pedig nyitott. De mennyivel van lemaradva a RIG az Atlashoz képest? Az Atlas Air lenne a kinézett de láttam hogy eléggé jók a RIGról a vélemények és fele annyiért mint az Atlas így ez is számításba jött. Játékra, zenére és filmre lenne használva, tehát mindenes
-
tyba7
tag
tomee007007-hez lenne kérdésem. Ha van összehasonlítási alapod egy HyperX Cloud 2-hez képest mennyivel másabb/jobb (ha jobb...) a RIG 600 Pro HX?
-
Diniboy
aktív tag
válasz
Gzula[HUN] #28951 üzenetére
Az volt valóban, 681 Evo. Hátha ez tartósabb lesz. Köszönöm szépen a segítséget, kipróbáljuk.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Diniboy #28950 üzenetére
Egyik legjobb barátomnak ajándékoztam egyet neve napjára, 4,5 éve használja egy laptopról. Őszinte véleményem az, hogy egy alap erősítőt még elbírna, de azért elvan alaplapiról is.
A superlux hd 680-et nem tudom értelmezni. A 681 EVO-t ismerem, annál nem jobb, de kb. ugyanaz a polc. Kevésbé V karakter, de kényelmesebb és tartósabb is. Ha az "alap"681, azt nem ismerem.
Az Invotone hd2000-et sem ismerem, de nem is vethetők össze, mert az egyik műbőrös zárt, a másik meg egy textiles nyitott. -
Diniboy
aktív tag
-
Diniboy
aktív tag
válasz
Gzula[HUN] #28948 üzenetére
Árukeresőn egy boltot találtam 28k az Omnitronic. Ez a superlux hd 680 meg Invotone hd2000 után előrelépés ? Azokkal se volt bajom , és mégis jobbak voltak mint a hulladékok amiket lehet kapni 10k alatt. Azért minőségileg lehettek volna jobbak
persze semmi nem tart örökké
-
Gzula[HUN]
addikt
A Havitot felejtsd el, az kb. ugyanaz a kategória, mint az EKSA 900-as verziói. Olcsó koppintásai a HyperX Cloud szériának. Hogy jót is mondjak, az EKSA 900PRO-nak qrv@ jó párnája van, de ennyi. Kisebb is fizikailag (arányaiban kb. 4/5-e) , mint a Cloud széria bármelyike, meg a hangja is lejjebb van egy (vagy több) polccal.
Oneodio-ból a Monitor széria alá nem szabad menni, abból a 60-asnak szebb a hangja, mint a Cloud 2-nek, de az Alpha jobb nála. Az Oneodio tunning azért érdekelne, hogy azon mit értesz, meg melyik típusán. Elég jó tapasztalatom van e téren (jellemzően a Pro-50-re vonatkozóan), ha szükséges megosztom.
Ennyiből "térhang", meg virtuál 5.1-ben Cloud2, de részemről inkább +1 szavazat az Alpha-ra. (Van itthon Cloud II, Alpha, Alpha S, Oneodio Pro-50, meg Monitor 60-as is, szóval nem youtubról vettem az infót)
#28947Diniboy: Cloud2-höz meg az Alpha S-hez adnak ajándék textil párnát, de SZERINTEM nagyon elviszi a hangot világosba (no, vagy kevés basszus, szórós magasak). Ha kényelmes és olcsó ilyet szeretnél, akkor Omnitronic SHP-600 (ugyanaz Kínából ISK HF2010) + egy külső mikrofon. Ár/érték arányban verhetetlen, és agyon üthetetlen tartósságú cucc.
-
Diniboy
aktív tag
válasz
tomee007007 #28939 üzenetére
Köszi. Mindegy is , elvagyok új füles nélkül . Árukeresőn 20 alatt nem láttam , a kuponnal 14500 gondoltam ez a sors keze
Amit találtam róla review jókat írt , de azok lehetnek akár fizetett reklámok is, gondoltam rákérdezek hátha valaki próbálta már.
De persze tudja az ember hogy nincsenek csodák, olcsó húsnak híg a leve -
tomee007007
addikt
Nekem ebben az ársávban egyyedül a RIG 600 Pro HX van, ezt tudom összehasonlítani a nálam meglévő magasabb kategóriás fejesekkel, de egyelőre nagyon pozitív a vélményem. A HX változat minden platformmal kompatibilis, stabil, a mobilapp mondjuk nehezen tölt be néha, de nagyon sokrétű a beállíthatóság, 10 sávos EQ van. A hangzás nagyon élvezetes, dinamikus. A felső-közép és magas/treble tartományban kellően részletes, simán felveszi a versenyt a 2x ennyibe kerülő fejesekkel, élesek, hidegek a magas hangok, de azért nem túlzóan. Az alsó-közép tartományban már érezhető a driver visszafogottabb képessége. A basszus és sub-basszus tartományok méginkább összemosottabbak, de ettől függetlenül élvezhető, és erős basszust ad, ami nem nyomja el a többi frekvencia tartományt. Összességében parádés a hangzás ezért az összegért. Ami viszont kategórián felüli, az a pozícionálás, térhatás. Maga a hangszínpad széles, a távolságok nagyon jól érzékelhetőek, az pedig, hogy honnan érkezik pontosan a hang, maga a pozícionálás egészen elképesztő, kevéssel van lemaradva a Stealth Pro-tól, vagy az Astro A50X-től. amik ugye 4x ennyibe kerülnek. Tehát, ha térhangzás fontos számodra, nem hiszem hogy ennyi pénzért van fejes, ami ezt jobban tudja. Dolby Atmos-szal kompatibilis, ez kell is neki, és jól kezeli, a felülről-alulról jövő hangok pontosságát még nem figyeltem meg kellőképpen.
Ez egyelőre a 2,4 Ghz-es dongle-re vonatkozik, a bluetooth hangminőséget még nem teszteltem mélyrehatóbban. -
grigo
őstag
válasz
tomee007007 #28944 üzenetére
Engem kb minden érdekel. Nagyon kellene vennem egy gamer fejhallgatót, mert a jabra fülesem alkalmatlan erre. Azaz nem alkalmatlan de nem az igazi.
Viszont 50-60-100k körül nem szánnék rá. Egész egyszerűen ha elfogadható hangzása, üzemideje van cserélhető párnával (ha szétfoszlana) és stabil működéssel 30k körül nézegetek.
TikTokon szembejön mindig a Havit és a OneOdio tuning. De nem tudom, sima stereo hangzást tudnak elvileg, úgy gondolom ma már jól jön a térhangzás a játékokban. -
tomee007007
addikt
válasz
TheMartin03 #28943 üzenetére
Rig 600 Pro HX most nálam még bejáratós, tesztelgetem, de ha kérdés van írj nyugodtan. A Nacon-RIG egyébként régóta van a piacon gamer kiegészítőkkel, illetve videojáték kiadó, francia cég, bár nyilván Kínában gyártanak ők is mindent.
-
TheMartin03
aktív tag
Kicsit most felizgattatok ezekkel a számomra eddig ismeretlen márkákkal és fejesekkel, ATK Mercury I, Nacon RIG 600 Pro, stb...
Nem vagyok ellene a kínai dolgoknak, ha jó minőséget, ad jó áron, jó feature-ökkel.
Lehet leváltanám valami ilyesmire a Cloud Alpha-mat. -
Műszakis
tag
Fractal gamer fejeséből lett egyébként valami? Sokan várták de sehol egy teszt.
-
4nick8
őstag
válasz
optical_test #28936 üzenetére
Atk mercury, hozzá kb az Artisan nova 7 szintet. Csak 250000-ert. Cooling gel-es párna. Bt 5.3 mindent tud ami kell. AI zajszűrős mikrofon, etc
-
optical_test
csendes újonc
válasz
tomee007007 #28938 üzenetére
Megnézem, köszönöm!
-
tomee007007
addikt
válasz
optical_test #28936 üzenetére
Szia!
Esetleg Steelseries Nova 5X-et nézted? Az itthon 45ezer, Steelseries shopból 106€.
-
Diniboy
aktív tag
Üdv. Csak az utolsó pár tucat hsz-t olvastam el, de már látom hogy nem lesz kedvező a válasz
Sokáig egy Invotone HD2000et nyuztam , nekem elég is volt (gondolom azért is mert sose hallottam jobbat ) de már viseltes volt nagyon, meg a különálló mikrofonok is zavartak. Szóval tavaly vettem egy Xbox wireless headsettet, PC-n használom leginkább .
Eleinte nem tetszett, de mostanra egész megszoktam a hangját. Viszont nehéz, szorít és meleg is , ráadásul volt már hogy akció közben merült le, akkor még dugdoshattam az USB kábelt bele , úgy nem valami kényelmes. . Meg mindig attól félek hogy lejön az oldalán a tekerő karika ha épp elfelejtem hogy ne ott fogjam meg.
Valami olcsó de jó , vezetékes , mikrofonos fejhallgató kellene a játékos hétköznapokra . Lehetőleg nyitott, az gondolom nem annyira melegít. Nagy fejem meg fülem van.
Most találtam munkahelyen egy sparos kupon füzetet teleragasztva, van rajta egy JBL Quantum 200 14500 ftért. Vajon az megfelelő lenne e nekem illetve megér e annyit. Ha nem sokkal drágábban van valami 10szer jobb fejes akkor nyitott vagyokA jó FPS térhatás elég fontos, de nem 110.000ftnyira fontos
-
optical_test
csendes újonc
Sziasztok,
Ilyen paramétereknek megfelelő vezetéknélküli mikrofonos fejhallgatót keresnék, kérném a segítségeteket:
1) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
játék: PC és PS5 (Bluetooth) és Xbox (dongle-vel), PC-s zenehallagatás, mikrofonhasználat: játékben, és Microsoft Teams megbeszélésekhez
(2) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
50k
(3) Vezetékes vagy vezeték nélküli?
vezeték nélküli
(4) Fül köré illeszkedő (circumaural) vagy fülre ülő (supraaural)?
circumaral
(5) Mikrofonos vagy mikrofon nélküli?
mikrofonos - ami a szájig elér (tehát nem egy kis lyuk a fejhallgató oldalán), és jó minősége / jól hallgató legyen (HyperX és Logitech megoldások kizárva)
(6) Milyen hangzást vársz?
Stereo,
(7) Milyen csatlakozású legyen?
vezetéknélküli - tehát Bluetooth-ot támogasson
(8) Milyen hangkártyával rendelkezel (miről hallgatnád)?
vezetéknélküli fejhallgató, ezért a laptop/ PS5 / Xbox beépített megoldása
(9) Kinézet, szín, villogás és egyéb fícsörök?
jó lenne RGB nélküli, teljesen fekete, vagy fehér és zöld, mind a Steelseries 7x, de mivel sok gyártót megnéztem, ezért azt mondom, hogy már mindegy, bármilyen lehet
(10) Fejméret?
Nagy - fülnél mérve 64 cmAmi idiág kiesett:
Astro A50 Wireless: újonnan drága, 90e forint, gyenge mikrofon minőség
SteelSeries Arctis 7X - újonnan 65e, drága, használtan ritkán van eladó, egyébként ez lenne jó
Corsair Void RGB Elite Wireless - ez jó lenne nagy fejre, de azt irják, hogy kopik hamar a fejpánt, gyorsan tönkremegy, leesik a fejedről, belelóg a mikrofon a látóteredbe
Turtle Beach Stealth 700 Gen 2: drága, 56e forint, a benne lévő akkumlátorszétesik, néha felgyullad
BIGBIG WON HALO PRO: kínai gagyit nem veszekKöszönöm!
-
4nick8
őstag
válasz
scabi78 #28931 üzenetére
Atk Mercury-ra érdemes ránézni.
-
tomee007007
addikt
válasz
scabi78 #28933 üzenetére
Abból maximum a 2020-as kiadás férhet bele a keretedbe, de jellemzően szerintem az is 60-65 ezer körül van most. A 2023-as kiadással én is szemezek egy ideje, de még nem zsákoltam be. Ami jó lehetne még árban, az a Razer Barracuda, de azt nem ajánlom, nekem nagy csalódás volt hangzás terén, bár a Barracuda X-et dicsérik, de ezt nem tudom megerősíteni.
Amik még jók lehetnek ha kifogsz egy nagyobb akciót valahol: Astro A30, Sennheiser-Epos H3 Hybrid Pro, Razer Kaira Pro for PS. Ezek nagy ritkán bemennek 60 ezer alá és mindegyik remek hangzással bírnak saját tapasztalatom alapján. -
scabi78
senior tag
válasz
tomee007007 #28932 üzenetére
Köszi válszt, utána nézegetek, aztán kérdezek ha leszűkült a kör
(RAZER blackshark v2 pro több, mint amit szánnék rá, de erről mi a véleményed?) -
tomee007007
addikt
válasz
scabi78 #28931 üzenetére
Szia!
Amit így elsőre tudnék ajánlani, az a Steelseries Arctis Nova 5/7, illetve a RIG 600 Pro.
Árak: Nova 5 42-45 ezer, Nova 7 kb 52 ezertől, Rig 28 ezertől.
Nova 5-el nincs tapasztalatom, de másik kettő megvan. A Nova 5 elvileg annyiban különbözik a 7-től, hogy valamivel gyengébb az összesszerelési minőség, nincs szimultán bluetooth, kicsit kevésbé részletes a hang, de jobb az üzemidő és a mikrofon, valamint mobilappról vezérelhető. A RIG még nekem is csak ma jött meg, még éppen most tesztelgetem, de egészen elképesztő, amit a Nacon ennyi pénzért árul, ár érték arányban lehengerlő a hangminőség, a térérzet és pozícionálhatóság pedig a felsőkategóriát súrolja, Dolby Atmos kompatibilis, van mobilapp, amiről menet közben állítható az EQ, dual mód a bluetooth-hoz és a 2,4-es dongle-höz.
Ha valamelyik (Nova7, RIG) érdekel részletesebben kérdezz nyugodtan. -
scabi78
senior tag
Sziasztok, hyperx cloud2 fülesem van, ami teljesen megfelel, de kipróbálnék egy hasonló méretű, hangzású vezeték nélküli fülest. Köszönöm, ha adtok pár tippet.
(1) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
játék, film, zene
(2) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
30-40-50k
(3) Vezetékes vagy vezeték nélküli?
vezeték nélküli
(4) Fül köré illeszkedő (circumaural) vagy fülre ülő (supraaural)?
olyan legyen, mint a cloud2
(5) Mikrofonos vagy mikrofon nélküli?
mikrofonos
(6) Milyen hangzást vársz?
Stereo,
(7) Milyen csatlakozású legyen?
mindegy
(8) Milyen hangkártyával rendelkezel (miről hallgatnád)?
Integrált hangkártya
(9) Kinézet, szín, villogás és egyéb fícsörök?
egyszerű, nem kell csicsa -
Neck
veterán
válasz
Zizi123 #28929 üzenetére
Igen, én is olvastam a hozzászólását. Ha oldalt van letéve a füles, és nagyjából össze van csukva, ebből akkor is kihallod. Nem hiszem, hogy van olyan füles, amiből jobban.
Külön írta, hogy esetleg nyitott preferált - tudtommal ez az egyetlen nyitott gamer headset rendes mikrofonnal wired/wireless, nagy akku stb. -
Lokids
addikt
válasz
Gzula[HUN] #28923 üzenetére
Ennyire nem akarom bonyolítani.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Lokids #28915 üzenetére
Egy jó DAC és/vagy erősítő nélkül ezt nem fogod tudni megoldani, szóval az szerintem mindenféleképp kell. Fejhallgató ügyben meg nem gamer, hanem egy planár technológiás nyitott hifi fejes lehet a megoldás. Az kifelé is ugyanolyan hangos, mint befelé.
Szóval szerintem Hifiman HE400SE. Én már korábban rendeltem 2-t is Aliexpressről, semmi gond nem volt. Linket nem tudok ajánlani, mert ahonnan rendeltem, ott már nem kapni. De egy csomó más helyen igen. Vagy a honlapjukről, de ott a drágább, a Stealt mágneses cucc van, az neked tök felesleges, elég az alap, V1-es verzió. DAC-nak meg ez az Ifi Zen Dac. Ha alapban kevés a bass, van rajta egy analóg bass boost. Azzal elég kellemes a hangzása a He400SE-nek. Egy combosabb erősítő jobban áll neki, de kezdetnek ez se lenne rossz.
Hátrány, hogy a mikrofont alternatív módon kell megoldanod, előnye még lehet, hogy ha később szerzel egy 4.4mm-es balanced kábel, úgy szimmetrikus hajtásban is tudod használni. Azon keresztül több a kraft.
-
válasz
Lokids #28921 üzenetére
Akkor egy erős DAC kell. Az Onyx2-1 kb levinné a fejem nagy hangerőn. A szimmetrikus kimeneten a kis Erisek, asszimetrikuson a HS50ProCarbon füles, külön hangerőgombok, egyszer elfelejtettem lehalkítani a fülest, a dobozok hangja mellett volt valami gyanús. A füles cincogott, persze basszus nincs olyankor benne.
-
Zizi123
senior tag
válasz
Lokids #28917 üzenetére
Hát kíváncsi leszek, hogy ki és milyen fülest fog neked javasolni ami külső hangszóróként is üzemeltethető...
A SteelSeries-t amikor telepítettem megkérdezte, hogy EU-s felhasználó vagyok-e, mert akkor a maximális hangerőt még annyira sem engedi felállítani, mint más felhasználóknak. Viszont nem gondolnám, hogy füleseknél terveznek arra, hogy valaki hangszóróként szeretné használni, mert gyorsan pereskedés és nagy kártérítések lennének belőle, hogy max hangerőn használják az amerikaiak, és halláskárosodást szenvednek.
De sok szerencsét. -
Lokids
addikt
Lenne egy hülye kérdésem:
Van olyan ami annyira felhangosítható, hogy normálisan szóljon akkor is ha nincs a fejemen, hanem a gép mellett pihen?
Én azért kerestem korábban wirelesst, mert hogy majd ezzel oldom meg, ha felállok a géptől. De sokkal kényelmesebb lenne otthagyni a gép tetején max hangerőn.
A mostani ATH-ADG1X-em is így használom az esetek 90%-ban, de max hangerőn is halk egy picit.
Hasonlóan jó hangminőségű, de hangosabb van (de nem torzít max hangerőn se)? Esetleg nyitott preferált. Ebből nyugodtan lehet vezetékes is. -
Zizi123
senior tag
válasz
Gzula[HUN] #28913 üzenetére
Az Alpha-val nincs nagy gond, csak vezetékes
FPS-ben sem rossz, de a Nova pro jobbnak tűnik, de tény, hogy az Alpha-val pár év alatt sem foglalkoztam annyit az EQ-val, mint ezzel az elmúlt 24 órában...Nincs nagy elvárásom a gamer fülhallgatók iránt, de azért legalább a youtube-ről lehessen már 1 számot meghallgatni vele hallgatható minőségben, és alapból a Nova ezt nem tudja. Olyan érzésed van, mintha a szomszédban hallgatna valaki zenét, vagy a füles párnája nem lenne középen lyukas, hanem tömör lenne, és 1 párnán keresztül hallgatnám a zenét.
Természetesen ezen javítottak a különböző preset-ek, de még volna hova fejlődni.Sokan leírták, hogy a Nova Pro nagyon jó füles, csak törődést igényel, és sokat kell játszani a beállításokkal, de azt elfelejtették odaírni, hogy nem baj ha az ember elvégez előtte 1 50 órás hangmérnöki tanfolyamot...
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Zizi123 #28912 üzenetére
Ha zene hallgatás a szempont, akkor az Alpha után előrelépést hifi cuccal tudsz elérni, wirelessben meg szerintem 100ezer plusszos cuccokkal, de akkor is kérdés lesz, hogy a részletesebb hang mellett a hangszín maga tetszeni fog-e egyáltalán.
Játékra meg más szempontok (is) játszanak.
Ha esetleg "csak" az a baj az Alpha-val, hogy málnak a részek róla, akkor érdmes esetleg felújítani. Pár ezer Ft-ból megvan. És akkor lesz egy fejesed zenére, egy meg játékra.
-
Zizi123
senior tag
Kedves SteelSeries tulajdonosok!
Szeretném kérni, hogy legyen kedves valaki osszon meg (adjon meg 1 letöltési linket) jó minőségű zenehallgatáshoz való preset-et az Arctis Nova Pro Wireless füleshez.
Letöltöttem már sokat, kipróbáltam a beépítetteteket, de közel sem vagyok a "tökéleteshez".Értem én, hogy fel lelet tölteni a beállításokat a SteelSeries-hez, de onnan látszólag letölteni csak a link birtokában lehet, amit viszont beszerezni látszólag eldugott fórumok, vagy Discord csatornák mély bugyraiban lehet megtalálni.
Az már látszik, hogy sokkal macerásabb lesz használni, mint az SB + HyperX Alpha kombót. Az SB + Alpha -val nyugodtan lehetett bármilyen zenét is hallgatni még ha FPS profil volt beöltve, vagy FPS-el is játszani, ha Dance / pop-Rock profil volt betöltve, na ezzel ugyan nem.
Én csak FPS-el játszom, és azon belül is csak a Delta Force-al most éppen, és tény, hogy abban jobb, mint az SB + Alpha, ha betöltöm a Delta Force profilt, de zenehallgatásra teljesen alkalmatlan ilyenkor. (mondjuk a zene profilt betöltve is jelen pillanatban...)Ha belőttem mondjuk Majka új számához az EQ-t, akkor a klasszikus gitár, vagy zongora, jazz, blues számok szóltak rosszul. Ha arra lőttem be, akkor a Pop / Rock / RMB számok...
Életemben nem kellett még soha EQ-kat kapcsolgatnom a forrás fajtájától függően nem vagyok annyira vájtfülű, de ennél nagyon úgy néz ki, hogy kénytelen leszek... -
válasz
tomee007007 #28910 üzenetére
Az előző Blackshark tehát az eredeti 2020-as modell sokkal jobban szellőzött és nem volt vele ilyen gondom (volt más) pedig az is megvolt egy évig előtte. Kijött ez aztán a mikrofon minősége és az egyéb bugok miatt egyből cseréltem rá, azóta is napi szinten használnom viszont ez az párna egyre jobban zavar minden alkalom után...
Customra van állítva, magamnak csináltam. Hirtelen nincs előttem a pontos beállítás, de estére be teszem majd.
Lehet akkor nem a legjobb ötlet most beruházni a Barracudara. -
válasz
tomee007007 #28908 üzenetére
PC-hez kellene és szinte csak játékra használom viszont abból változatos, hogy mire.
Igen a vezetéknélküli 2023-as "frissített" verzió van meg. Nagyon szeretem, de brutálisan gyorsan bele izzad a fülem és ez egyre jobban kezd zavarni. A párnák is hamar vizesek lesznek ami egy idő után bosszantó ezért nézelődök. 100 ezer környékén mi lenne a legajánlottabb vezeték nélküli füles, ha mégsem ragaszkodnék annyira a Razerhez? -
tomee007007
addikt
Szia!
Most ugye a Kraken széria frissült V4-re, jó kérdés mi lesz a Barracudaval, de ahogy figyelem az eu-s store-t, folyamatosan fogynak el a készletek kb minden generációból (pl. Kaira Xbox, Hammerhead), de a Barracuda még tartja magát. A Razer eddigi termékpolitikáját nézve sanszos lehet, hogy jön egy frissítés idén, ráadásul a Barracuda Pro-nak az elmúlt hetekben viszik le a hazai árát folyamatosan.
Nekem a középső, sima Barracuda van meg, de nem vagyok a hangzásával megelégedve, bárhogy EQ-zom, kb minden tartományban sáros, összemosott, túldigitalizált a hangzás. A Pro-ban ugye elvileg egyel fejlettebb, bio-cellulóz triforce titanium driverek vannak, én is szemeztem vele, de a sima Barracuda utáni csalódás után nem mertem bevállalni.
Razerből amit nagyon tudok ajánlani az a Kaira Pro for PlayStation.Blacksharkból vezeték nélküli verzió van meg?
-
Sziasztok!
Egy ideje a Razer Blackshark V2 (2023) fülest használom viszont szembe jött velem a Razer Barracuda Pro. Ez elvileg a mikrofont leszámítva mindenben jobb, mint a mostani viszont úgy látom, hogy ez is már két és fél éves modell. A kérdésem az lenne, hogy várható ebből "frissítés" vagy nyugodt szívvel megvehetem?
Mindenképp Razernél maradnék, mert szinte mindenem az.. -
evilskati
aktív tag
válasz
tomee007007 #28905 üzenetére
Köszönöm, azt hiszem ki kell próbálnom egyet. Vannak a postban friss kommentek is, példaként hozva az ATH-HL7BT fejest, ami 5.0-ás, de szintén vált Hands-free audio mode-ba mikor a mikrofon is használatban van, ezzel gyakorlatilag felezve a sávszélességet, hogy a mikrofon adatának legyen hely. Ilyenkor vált vissza mono-ba.
Lehet, hogy codec függő is, vagy user error
-
-
tomee007007
addikt
válasz
time_drainer #28902 üzenetére
Igen, H3 Hybrid Pro-ra gondoltam, csak elírtam
A hordozhatóság miatt ajánlottam a wireless verziót, viszont a vezetékes H6-al nincs összehasonlítási alapom, így arról érdemben nem tudok nyilatkozni. A H3 Hybrid Pro-t viszont bátram ajánlom, munkában nálam is az teljesít kvázi svájci bicskaként.
A Novákat se vesd el teljesen, vannak nagyon jó (pl. Wicked Cushions) cserepárnák hozzá, amik megoldják ezt a problémát, viszont nem olcsók. Itt a fórumban sokan váltottak pár ezer forintos, Aliról rendelt párnákra, és azokról is pozítívan nyilatkoztak, tehát a költséghatékonyabb megoldások is működnek.
Bár a Te vegyes felhasználási módodra szerintem még mindig alkalmasabb az Epos H3 Hybrid Pro, pláne ha a semlegesebb hangprofilt részesíted előnyben, a Novák inkább V-karakteresek. Az Epos alapvetően részletesebb hangmegjelenítést produkál, alkalmasabb zenére, de a Novákban több a "bugi", ha játékról van szó. -
time_drainer
csendes tag
válasz
tomee007007 #28901 üzenetére
Köszönöm az ajánlásokat.
H6-ból én nem találtam Hybridet, csak H3-ból. Arra gondoltál esetleg? Ha igen, csak a wireless miatt ajánlod H6-tal szemben vagy egyébként is jobb?
(Utcára nem terveztem felvenni, tényleg csak vonaton vagy gépen venném elő.)
Novat akkor kiejtem, ha nagyon gaming fókuszú illetve ha nem szigetel, nem annyira lesz jó utazáshoz és irodába (bár ezekre használnám kevesebbszer, azért az nem jó, ha nem igazán alkalmas rá).
Utánanézek A30nak és az Opusnak is. (Közben lehet valaki megírja Cloud Alpharól is, hogy mennyire passzol az igényeimhez, vagy esetleg neked jut eszedbe még valami, és teljes lesz a kép, mire a választásig jutok.
)
-
tomee007007
addikt
válasz
time_drainer #28900 üzenetére
Szia!
Így elsőre Sennheiser-Epos H6 Hybrid Pro, ha a tiszta, semleges/természetes hangzás híve vagy. Mindenre alkalmas, amiket írtál, utazáshoz pedig van egy viszonylag jó ANC. Bár utcára azért szerintem merész viselet.... 1,5 hete még 60 ezerért ment mindenhol, most 75-re ment fel az ára, de ez kb hetente változik.
A Steelseries Nova 5/7 inkább gamingre való, bár arra nagyon jól hangzik, kb annyira szigeteli a hangot a gyári fülpárnákkal, mint egy nyitott fejes.
Érdekes megoldás lehet még a Razer Opus, reggel láttam 48 ezerért akcióban az emagon, én is használok egyet, nem mai modell, gamingre inkább vezetékkel alkalmas (nincs dongle), de bluetooth-on kapcsolódva (aptX-et tud) nagyon jó zenére, kényelmes, és van egy erős ANC-je.
Ami még nagyon jó lehet az az Astro A30, igazi mindenes, bitang jól szól, és a logitechnél időnként 60 ezer alá learázzák.
Saját gyűjteményből ezeket tudnám ajánlani, de még gondolkozokCloud Alpha-t is sokan dícsérik itt a fórumban, de ahhoz még nem volt szerencsém.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SörcsaPH!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest