- Új szintre emelte a fényűzés fogalmát az ASUS
- Kivenné a részét az új HBM memóriák tokozásából az LG
- Az ASUS legfrissebb analóg billentyűzete az ízületeinket is kímélni szeretné
- A Team Group SSD-je gondoskodik arról, hogy az utolsó bitig letörölhető legyen
- Maximum 320 Hz-et képes magából kipréselni a Philips dual mode-os monitora
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
barnam_
nagyúr
válasz
DeadMeat #1892 üzenetére
Kár
Más programot nem tudok, amivel lehetne buherálni a biost.
ATI Tray Tools 1.3.6.1066 Beta-t próbálta már valaki? Kíváncsi lennék, hogy működik-e a tuning (ma jelent meg
).
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
1280*720 a natív felbontása az LCD-TV-nek, ott 50Hz a jó, 60HZ-en keretes, összenyomott lesz a kép, nem használhatatlan, csak kicsitt mososttabb...
XP alatt nézed a CCC-t, akkor van olyan, hogy 3d refresh rate override, de vista alatt csak a hült helye. Bár gondolom előbb-utóbb valaki megoldja ezeket a dolgokat, mert elég sok embert érint hátrányossan.
Csak tudnám, hogy 7300GT, és integrált X300 -al miért nem jött elő ez a gond, azoknál 1280*720-ban mindig 50Hz-et kapott a TV...
-
éN79
addikt
válasz
CPT.Pirk #1893 üzenetére
Hogyhogy hiányzik Vista alól? Nálam van ilyen beállítás és elvileg működik is normálisan, igaz én 70 Hz-re lőttem anno a monitoromat.
Amúgy miért jobb 60 helyett az 50 Hz?mod: már sejtem, 16:9-es lehet a monitorod. Ezen beállítás esetén nálam az egyetlen freki a 60 Hz.
-
-
vizipok8
csendes tag
Tudja valaki hogy mikor jön a 2600XT utódja, és milyen áron? Olvastam hogy novemberben jön a HD 3xxx széria, csak azt nem tudom hogy csak a felsőkat., vagy középre is jön valami? VGA vásárlás elött állok és nem tudom érdemes-e várni.
-
barnam_
nagyúr
válasz
veszelyes #1885 üzenetére
Üdv a csapatban!
Gondolom azért nincs sok embernek HIS karija, mert nem a legjobb árban van...a FAN-nak elég gyenge hűtője van, az Iceq Turbo meg nem éri meg szvsz.
-
veszelyes
csendes tag
Üdv.
Ma lettem eme remek kártya tulajahttp://www.hisdigital.com/html/product_ov.php?id=314&view=yes
Olvasgatva a topicot nemigen vettem észre ,hogy valakinek lenne már HIS karija! Nekem az 1950 prom is HIS volt.
szóval csapat tag lettem -
-
Bögre
aktív tag
Ma tuningoltam egy kicsit a karimat. 860/860 -on még stabil, de aztán bármit állítok fekete képernyő. Ezen az órajelen meg a 2,7GHz-re húzott X2 vel 10300pötyi 3Dmark05 -ben.
Visszakanyarodva egy régebbi felvetéshez, (kihajtja e egy cerka vagy sem) a proci alapórajelen (2,1GHz), így 9200 pöttynél nem produkált többet (ezt már 800/800 on hozta) hiába ment a kari 860/860-on. -
éN79
addikt
válasz
asadasad22 #1878 üzenetére
A lite csak a körítésben tér el, nem butított, és kb. csak annyiban kevesebb mint a full, hogy HL2 EP2/Portal.... kódot nem adnak hozzá.
A specifikáció tényleg érdekes, de ha DDR3-as, szvsz. érdemes lenne cserélned. -
asadasad22
őstag
válasz
ThuG4LifE #1877 üzenetére
A "Lite" mit jelöl a nevében? Ugyanolyan, mint PCI-E-ben vagy butítva van?
És még1 rejtély:"Leírás
ATi RadeOn HD2600XT chipsetes videókártya 256MB DDR2 memóriával, TV és DVI kimenettel, HDTV támogatással.""Specifikáció:
...
MEMÓRIA TÍPUS: DDR3"Akkor most melyik is?
És megkérdem még1szer: ha nem butított, DDR3-as, és ha párezer ft (kb 5k) ráfizetéssel ilyenre cserélhetném a 7600GT-met, sztetek megérné vagy nem?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
ellington
tag
amd gpu nekem meghalt ahogy ráhúztam 900/900-ra és set clocks
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
barnam_ #1865 üzenetére
AGCT-t be lehet tenni automatikus inditasba, kapcsolókkal, igy rendszerinditaskor belovi az orajeleket.
AMDGPUClockTool.exe -eng=xxx -mem=xxx
Nekem egybol meg lehet emelni, szerintem belejött a kari.
A hűtőt még nem szedtem le, de szerintem visszaragad a cucc, csak óvatosan, hogy a csavarokat ne sértsd meg...
-
barnam_
nagyúr
válasz
wwenigma #1859 üzenetére
vmod nélkül szép eredmény a 904/904 MHz. Csak lenne már hozzá egy jól működő tuning program. AGCT-ben nálad se lehet egyből 904/904-et beállítani?
Gondolkoztam rajta, hogy hétvégén megcsinálom a pencil modot gyári hűtővel. vGPU/vMEM 1.30V/2.0V-ra gondoltam, annyit még bírna a gyári hűtő is. Csak ha trükközni kell az AGCT-vel, akkor mindennapi használatra felesleges a vmod (és a tuning)Olvastam a techpowerup 2600XT topicját, és ott voltak olyanok, akiknek a DDR3-as kártyán Hynix 1.0ns-s ramok voltak. Szóval elég véletlenszerű, hogy milyen ram kerül a DDR3-as vga-ra
Az érdekelne még, hogy a Sapphire 2600XT DDR3 gyári hűtőjét mennyire könnyű leszedni? A ramokon lévő hőátadó cucc ragadni fog még, ha egyszer leszedem a hűtőt?
-
AMD Power
titán
válasz
Komplikato #1863 üzenetére
Igen. De benne van az adataimban minden.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
barnam_ #1846 üzenetére
Megneztem a karit, ami biztos, hogy 904,5/904-en stabil, játékokban is. A próba kedvéért megizzasztottam a RAM-ot, 1100-on lefutott a 3dm06, de utána 1 perc mulva a desktopon restart.. 1050-en szintén, 1000-en szintén. Kis fesz kellene még neki....
Az eredményekben +200 pont volt az 1050-es ram. Szvsz alapfeszen is van még tartalék, csak meg kell találni az ideális gpu-ram órajel párost.
Megnéztem a bios-od, pöccre ugyanaz mint az enyém.
Még játszok kicsit az órajelekkel azért... :]
ellington: AMD gpu clock tool.
Gabesz84: szvsz minden karira gDDR3 került, csak amelyikre rairtak, hogy gDDR4, az nagyobb feszt kap.
Vagy valami hasonló móka, pl a gyárban a sorozatgyártásnál ugyanaz a chip, csak a felére kisebb sorozatszámot ütöttek (lasd: 1,4ns-os serial közben a chip 0,8-1ns-ot teljesit.....
)
-
ellington
tag
melyik progival húzzátok a ramokat?
-
AMD Power
titán
Kivettem a gépből a kis HD2600XT-t és helyette az integrált IGP megy most. Sokkal de sokkal szebb a képe így.
-
Nzothan
tag
sziasztok!
vannak vélemények erről a kártyáról?:HIS HD2600XT IceQ Turbo 256MB GDDR3.
-
asadasad22
őstag
válasz
asadasad22 #1808 üzenetére
Erről van vélemény?
-
Alex123
senior tag
válasz
CPT.Pirk #1797 üzenetére
Már megvan, tehát mind1...
És ez ha jól látom a gyárilag "tuningolt" Sonic változat.
Eddig megy vele a Bioshock, próbáltam 3d mark 05, 06-tal, aquamark3-al, PC Wizard 2008-al, EVEREST Ultimate Edition-al, és itt a fórumon olvasott HDRIBL-el is és nem tapasztaltam hibát.
Konkrétan milyen hibajelenségre/ségekre kellene figyelnem?
- Alex -
-
barnam_
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1844 üzenetére
Erősen gondolkozok rajta, hogy hétvégén felrakok egy XP-t a Crysis miatt...
-
VaniliásRönk
nagyúr
Nah, a RivaTuner 2.06 már ér valamit, le tudta fagyasztani a rendszert.
Vajon lesz ezekhez a kártyákhoz valamikor használható tuningprogram?
Crysis SP demo megy szépen 1280x1024-ben (amit shaderekkel összefüggőnek gondoltam az ment Highra, a többi maradt Mediumon), néha leesik 20 környékére, de még nem zavaró, tegnapig azt hittem az UT3 büntet...
-
válasz
CPT.Pirk #1839 üzenetére
Nem, nem vitatom, hogy kevés, de nekem még elég és a kolléga kérdéséhez mérten írtam, hogy elég
Jó eredmény, nagyon is
nekem 5535 default beállításokkal a 3dmrk05. (nincs semmi húzva és nem 2600 karim van)
vmod-ra meg ne építsünk, átlagember nem megy bele... inkább néhány ezerrel több
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Pedig a tied is kevés. Meg az enyém is. Ellenkezőt állítani sajnos önmeggyőzés. Nézd meg gépem, egymagos A64, rajta 30% tuning, aztán mégis, ottvan pl. 3dmark 06, kétmagos proccal rendelkező fórumtársak 4-4500 pontot kapnak, vagy többet, én meg még XT órajelekre állított GDDR3-as prom-mal is éppen csak 3k pontot kaptam. De mondok játékot, ottvan CoD2, az FPS iszonyatos mértékben ugrál nálam, tipikus esete annak, mikor beüt a procilimit. Sajnos ezekhez a kártyákhoz már baromi kevés egy akármilyen egymagos proc. A 2500+ barton korszak meg szép volt, de sajna már elég gyér tud lenni. (elég sokáig volt barcim)
7300GT-t meg azért javasoltam, mert olcsón megúszná, és esetleg vmoddolhatja, így azis képes elérni 3k pontot 3dmark06-ban. Persze akkor már inkább 7600gs-t vennék, de ez már egy másik topic témája.
AGP-t meg nem kell eldobni, ottvan pl. az Asrock hibrid lapja, az 939/AM2-es, és van rajta PCIe + AGP, meg még a tuningot is szereti. Egyébb variációkban sajnos felejtős már az AGP -s konfig egymagos proccal...
-
válasz
CPT.Pirk #1830 üzenetére
Bocs, de az én konfigom is túl kevés ezek szerint? Nem vettem észre.
Komolyra fordítva a szót: szerintem még azért nem kell kidobni az agp-s gépeket, jól muzsikál nekem ez is. 6600GT-nél jobbakat is ki tud hajtani szvsz, bár elég gyér a konfigleírása, 7300-at meg végképp!7600GT DDR3 inkább.
LK: inkább sz ötezres
-
LK
addikt
Sziasztok! Egy Sapphire Radeon 2600 Pro DDR2-vel Mennyivel lehet lassabb egy DDR 3-asnál, illetve melyik Nvidiás és Radeonos kártyának felel meg? Köszi előre is.
-
DeadMeat
nagyúr
905/920
Lehet megsem olyan rosz kis kartya -
Scareface
csendes tag
AGP-s HD2600Pro/XT-t hol érdemes venni?
Kéne egy, de mindenfelé csak PCI-E-be botlok -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
BenceShearer #1822 üzenetére
Nincs. Ugyanez a problémám nekemis, ha a játék nem tudja (HL2 EP1 pl. értelmes, ott be lehet ezt állítani) ezt állítani, akkor sajna no hope. Egyébként XP alatt ott a felülbírálási beállítás a CCC-ben, de vista alatt csak az opció helye...
Mindenféle refreshfixáló progit ajánlottak, hogy ilynejók, meg fasza vistán jó, nembaj, h. 2001-es progi, de tegyem fel, mert faszán fixálja a refresht, hát semmi progi nem volt képes erre vista alatt...
mod: csak tudnám, integrált VGA-val miért marad 50Hz a refresh, holott azis ATI... No meg 7300GT-vel sem volt ilyen gondom, valamit rosszúl detektálhat a HD széria, mikor lekérdezi a monitort...
-
BenceShearer
aktív tag
Vista alatt a következő a problémám: 3D alatt 60Hz-re ugrik a monitor. RefresForce nem segített. Mi a megoldás? Előre is köszönöm!
-
barnam_
nagyúr
Ez sajnos "normális"
Nálam is ezt csinálja.
Race07-el mentem pár kört, 800/1100-on egyből visszarakta alapórajelre, de 800/1000-en ment. Utána AGCT-ben rányomtam GPU: 880 Mhz-re, és fekete képernyő... elég bugos még az AGCT a 2600XT-vel.(#1820) wwenigma: Szép
Az SM2 és SM3 pontokból látszik, hogy csak a ram (-100 MHz) miatt kapsz kevesebbet.
Nem próbálod ki, CCC nélküli 7.10-es Catalyst-al? Kiváncsi lennék lenne-e különbség. (Én nem tudom kipróbálni, mert megy a buszom)
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
barnam_ #1816 üzenetére
Na, megvan a teszt, csak amikor vissza akartam allitani az orajeleket, kihalt....
Ezert vmi ati progit okolnak az okosok, amivel osszeakad az AGCT....
Sapphire HD2600XT@904,5/1800 - 4945 pötty
Lesz ez még több is, ramokban érzek még tartalékot...
-
éN79
addikt
válasz
barnam_ #1818 üzenetére
A ramoknak egyelőre 900-at adtam, Jerichoval néztem meg hogy stabil-e 860/900-on, és játék alatt semmi gond nem volt, de amikor utána kilépve vissza akartam állítani a def. értékeket az AGCT-ben, akkor fekete képernyőnek örülhettem, kb. 15 sec. után a vista jelezte, hogy a driver "hibát észlelt", visszaállt, kvázi ati recovery toolként.
-
barnam_
nagyúr
1143 MHz-t tudtam beállítani a ramra. 1170-nél furcsa képi jelenségek tűntek fel
-
barnam_
nagyúr
válasz
wwenigma #1814 üzenetére
Sajnos a proci miatt nem tudjuk összehasonlítani az eredményeket. Vagy 05-el kellene tesztelni, vagy írd ki az SM2 és SM3 pontszámokat is. A 3Dmark2006 Score Calculator-al kilehet számolni, hogy adott proci score-al mennyi pont lenne az egész.
-
vizipok8
csendes tag
Ezzel még egy kicsit tovább nő a teljesítmény. [link] Tudja valaki mikor jön a 2600XT utódja, és kb. mennyiért? Azt hallottam hogy novemberben csak a felsőkat. jön.(2950 v. 38xx néven)
-
barnam_
nagyúr
-
asadasad22
őstag
Sztetek ha HD2600XT-re cserélném a videókarimat, ki tudná rendesen hajtani a proci? (AGP-ről van szó természetesen) Eléggé olcsón megúsznám a cserét, és ha valóban teljesít úgy, mint egy X1950Pro, akkor nem lenne rossz vétel sztem.
-
vizipok8
csendes tag
Szerintetek ez jó ár? Vagy tudtok olcsóbbat?[link]
-
ellington
tag
most akkor melyik program a legmegbízhatóbb a tuningra?
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
barnam_ #1802 üzenetére
DOS alól ezzel.
atiflash -s 0 bios.bin
A Rabit még nem kezeli az Rv630-as biosokat, igérik. 1-2 dolgot meg lehet tudni a biosbol, erdekelne, vajon ugyanaz a tiedé...
Ezt egy orosz forumban talaltam, nem tudom mivel nézték meg, de rajta vagyok:
GPU Device Id: 0x1002 0x9588
113-B14802-XT1
113-B14802-XT1 RV630 GDDR3_16Mx32 128bit 256MB 800e/700m
(C) 1988-2005, ATI Technologies Inc.
ATOMBIOSBK-ATI VER010.059.000.003.000000
Sr3e42kc.XT1
Clock State 0
Core Clk: 800.00 MHz
Memory Clk: 700.00 MHz
Voltage: 1.250 V
Flags: Boot
Clock State 1
Voltage: 1.250 V
Flags: Overdrive
Clock State 2
Voltage: 1.250 VRemelhetoleg (ez alapjan) biosbol is tudunk esetleg adni + feszt...
-
barnam_
nagyúr
-
vizipok8
csendes tag
# 1788-ra valaki? A lényeg hogy olcsó legyen. Minden megoldás érdekel. (Nagykeres ismerős stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Az új vezér szerint már nincs a legjobb tíz chipgyártó között az Intel
- Tőzsde és gazdaság
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nintendo Switch 2
- Jogász topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Objektívek topikja
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia
- ALIENWARE Area-51 R5
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest