- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ferenczi Áko
addikt
válasz
vampire17 #20267 üzenetére
Köszönöm szépen
valahogy én is így vagyok vele.. Van otthon egy 15 éves Lg házimozim, 5.1-es csak ezek a torony hangfalak már nem túl modernek kinézetre. De hangzásra nagyon jók, háborús filmeknél stb.. Van, akinek a kábelei többet érnek a házimoziján mint nekem az egész holmi..
És azzal tudnám jól elmagyarázni még, hogy ha autót szeretnék venni, nekem elég egy Ford vagy egy Honda, nem kell Mercedes vagy Jaguar.. -
vampire17
addikt
válasz
tibbike01 #20266 üzenetére
Azert azt is nezni kell, mi az elvaras... pl nekem az, hogy van egy Hisense (szinten kinai
) TV-m ami melle szerettem volna valami 5.1 hangrendszert, ami jobb mint a tv beepitettje. (es nem kerul tobbe mint a TV-m
) erre nekem megfelelonek tunik a Ultimea ... Fulem full bot, szoval hangolhatja nekem a Harman , ugysem hallom a kulonbseget
Persze ha hallanek egy minosegibb samsung/JBL-t biztos jobban "szolna" vagy nem tom, viszont soha nem fogom meghallgatni mert oszinten szolva nem nagyon erdekel... de nalam tenyleg annyi az elvaras hogy tobb iranybol jojjon a hang, meg hangosabb legyen mint a tv
-
tibbike01
őstag
válasz
Voice24 #20265 üzenetére
Kínai piacra szánt noname soudbar, ami fel van hypeolva, mint a többi kínai cucc pl fülhallgató, bluetooth hangszoro...stb csak az a baj, hogy a varázs mindig elmarad.
Ellenben a Samsung europanak szánt és sorra zsebeli be a díjakat, az elmúlt néhány évben nagyon belehúztak, a Harman mérnökei hangolják és validálják. -
toompa
őstag
válasz
Ferenczi Áko #20262 üzenetére
A csalódás mindig abból van, ha valaki kis pénzből akar mindent.
Térhatáshoz Q700-tól felfelé. -
tibbike01
őstag
válasz
Ferenczi Áko #20262 üzenetére
Ha térhatás a lényeg, akkor a kínait vedd. Ha a beszédhang, support, hangminőség, kompatibilitás tv-vel...stb akkor Samsung.
-
Ferenczi Áko
addikt
Nah idáig 2:2 az voks.. Akia a másik két hangprojektor mellett szólnak.. Ha ott nincs hátsó hangszóró, hogy jön ki az a térhatás ami az Ultimea-nál?
-
Voice24
őstag
válasz
Ferenczi Áko #20255 üzenetére
Ha fontos a valódi térhangzás, én bátran ajánlom az S80-at. Moziélményben garantáltan veri az ajánlott alternatívákat, pláne ennyi pénzért.
-
Ferenczi Áko
addikt
Köszönöm
-
toompa
őstag
válasz
Samsung Q600C van 100-ért vagy JBL SB580 Spar akcióban 85-ért, igaz ezek hátsók nélkül vannak.
Én szívesebben venném bármelyiket az Ultimea helyett. Ezek az alternatívák, ha ennyi a keret. -
fenergie84
addikt
válasz
Én D80at vettem, szintén onnan és nem bántam meg.
-
Ferenczi Áko
addikt
Sziasztok! Picit beleástam magamat az alap hangprojektorok olvasásába, és az Ultimea Nova S80-nál lyukadtam ki.. Olvastam itt, hogy páran használnak ilyet.. Egy panel ház nappalijába szeretném. Most a Bangoddon cirka 86.000 ft kuponnal, hátsó hangszóró állvánnyal. Van olyan soundbar/hangprojektor ennyi pénzért ami jobb deal és támogatja a Dolby Atmos hangzást?
-
tibbike01
őstag
válasz
hyundaikia #20253 üzenetére
Semmilyen kompatibilitási problémád nem lenne. Vegyed bátran, amelyik tetszik.
-
hyundaikia
csendes tag
Sziasztok!
Van egy samsung Q70R típusú tv, amihez hangprojektort vásárolnék. Jó választás lenne egy hw-q950a, vagy egy hw-q930d? Vagy esetleg lennének kompatibilitási gondjaim?
Előre is köszi a segítséget!
-
Voice24
őstag
válasz
vampire17 #20250 üzenetére
A hátsó hangszórók vezetékkel csatlakoznak a mélyládához, tehát nem igazán tudnak megszakadni, már ha erre gondoltál. Rejtett hibája nincs. Azt viszont érdemes végigpróbálnod, melyik szoftverrel felel meg neked a legjobban. Nekem a V161 után vissza rakott V139 adja a legjobb eredményt.
-
-
Zizi123
senior tag
válasz
sakal83 #20244 üzenetére
Irritáló.
Azért kíváncsi lennék, hogy miért kellett hozzányúlni a mélyládához, és miért így.
A tesztek alapján, ahogy az várható is volt nagyon nem egyértelmű, hogy a méretbeli csökkentés jóhatással volt a basszusra.
Akkor miért csinálták?
Mivel az ár nem lett kevesebb, így olcsósítás volt a cél?
Vagy tényleg csak az, hogy ránézésre más legen mint eddig volt, mert már évek óta ránésére nem lehetett megkülönböztetni a 990x -es szériát?
Ha már energiát fektettek bele és újat csináltak legalább jobb lenne, mint a régi, de nem...
Mondjuk úgy néz ki, hogy a világ erről szól, végülis az Apple is évek óta ugyanazt a telefont adja el, csak néha arrébb rakja a kamerát, hogy más legyen a kinézete. -
vampire17
addikt
Sziasztok! Tudtok ajánlani valami olyan soundbart aminek jó a “beszedhang” ja? (Center) a hátsó hangszórói pedig vezetek nélküliek ? (4.1 vagy 5.1. ) a keret olyan 70-80e körül van , szóval nem kell csúcs minőség , lényeg hogy jobb legyen mint a tv, érthető beszedhanggal.
-
sakal83
addikt
Lattatok az uj F szeria arait?
Komolyak. A q990f 619.000-Ft...
-
Kleroo
veterán
Hallo urak. TV mellé kéne filmhez és zenére valami cincogo.
Hatalmas igények nincsenek, csak legyen jobb mint egy tejfölösdoboz zörgés.Mint amilyenek a legeslegolcsobb hangfalak... viszont az sem kell hogy 105dB-nél is kristálytisztán rázza a veseköveimet.
Elsőre ő tetszett meg: [HS2100
Mik a vélemeéynek, ez még nagyon a semmi értelme kategoria és muszáj többet költeni? Vagy 60-70ért se nagyon jobb, és ugyis a 100k környéki tartományban kezödik az a szint ami normálisan szol.
(Lehet egyébként 2.0, PC hangfalszett, bármi igazábol, csak szoljon normalisan)
-
válasz
sasa134 #20238 üzenetére
Leírások alapján tudja értelmezni a tv távból jövő hangerőszabályzási jelet, de azért én csak egy olyan soundbart néznék így 2025-ben amin van hdmi arc, az a tuti.
Az optikai csati felett már rég eljárt az idő, a hdmi-vel szemben csak hátránya van.
Sonosban viszont elég durva felára van a következő szintnek (Beam).
Én lehet inkább valami Denon-t, Yamahát, Bose-t néznék kicsit a Ray ára felett. -
sasa134
addikt
Sziasztok, használ vki Sonos Ray-t LG OLED (Magic remote távirányító) tv-vel? Működik a hangerő szabályozás a tv távirányítóval? Köszönöm
-
elektrotank
aktív tag
-
huberpe
aktív tag
sziasztok!
LG S70TR soundbar használóktól kérdezném, hogy mennyire kell tartani ezeknél a wireless mély+hátsó hangfalak kombónál pl szétkapcsolástól, kimaradástól, lagtól? egy régi vezetékes 5.1 rendszert váltana és kicsit tartok az ilyenektől.
illetve úgy összeségében is kíváncsi lennék a véleménykre, mert itt a fórumon nem nagyon találtam semmit. -
tibbike01
őstag
válasz
szcs84 #20233 üzenetére
A piacon lévő soundbarok körül általában a Samsung a legjobb, pláne a 100ezer ft körüli kategóriában. Évről évre zsebelik be a díjakat és még a tőlük sokkal drágább nagyobb márkák soudbarjaival is felveszi a versenyt. Ha jót akarsz, Samsungot veszel. Én nem tudok mást ajánlani 100ezer ft alatt. A center csatorna nagyon fontos a beszédhang miatt.
-
Meizubee
tag
Sziasztok,
Valaki frissítette már a Samsung 990D soundbart a legújabb firmware-re? Ha igen, nem okozott semmi problémát, hozott valami javulást vagy extra funkciót? -
szcs84
csendes tag
válasz
tibbike01 #20224 üzenetére
Annàl esetleg egy kicsit budgetebb, de 4k60hz? Anker, Hisense, egyéb márka?
Totál nem értek hozzá, 12+ év után váltok TVt, soae volt soundbarom es egyáltalán nem vagyok audiofil, csak jobban értsem, amit a filmben beszélnek.
Talán egy mélyládás opció is érdekelne youtube/spotify elektronikus zenét hallgatni háttérzajnak.Illetve az se baj, ha a telefonom (S23 ultra) könnyen össze tudom vele bluetootholni.
-
Gino20
őstag
Soundbar esetén is kell hely a sub-nak, "center-nek" és ha olyat veszel akkor surround-nak is.
Ha a surround kábelezés megoldható és a fronton pl egy széles szekrény van, akkor egy polcsugárzós rendszer esetén én nem látom, hogy miért drámaian nagyobb "probléma" a hagyományos szett na, de mindegy is.
Gondolom tudod, de üzletből a következő "5.1" magasabb kategóriás soundbar szett 700-900e Ft és felette. Ennyiért már tisztességes rendszert is lehet építeni. -
redXIII
senior tag
válasz
tibbike01 #20226 üzenetére
A tv amihez adták az egy s90d. Egy qn95a-t váltott. A qn95a-n ha dolby atmosra volt állitva a hang xbox/ps5-ön és próbálgattam a q symphonyt, akkor valamelyik késett és víszhangzott. Az s90d-n nincs ilyen, vagy csak olyan minimális hogy nem észrevehető. Ezért lennék kiváncsi milyen lehet az s90d+s800d kombó, csak kibontani se akarom a soundbart mert úgy csak könnyebb lenne eladni. Ha úgy döntök hogy eladom
Na majd megálmodom mi legyen.
-
tibbike01
őstag
válasz
redXIII #20225 üzenetére
2 Media Marktban is láttam kiállítva az S800d-t, ha van lehetőséged elmenni, hallgasd meg. Túl sok teszt nincs róla, de nem is annyira díjnyertes, mint a Q sorozat. Szerintem így érzésre a Q800a egy kicsit jobb lehet, de az S800d frissebb SW-el van, több támogatás és csinosabb is. Tuti, hogy ez lesz a jövő.
-
redXIII
senior tag
Sziasztok. Húsvétkor adtak a tv-hez akcióban egy S800d-t. Most egy Q800a-t használok. Lenne valami előrelépés az S800d-vel, mert ha nem akkor inkább nem bontom ki hanem megpróbálom majd eladni valamikor. Előre is kőszi.
-
tibbike01
őstag
-
sasa134
addikt
sziasztok, kb 100k Huf-ig tudnátok ajánlani (ha van ilyen) LG 65C4-hez (tehát magic remote távirányító) kompakt soundbart (2.0) ? köszi
-
tibbike01
őstag
válasz
demmer123 #20217 üzenetére
Mindhárom jó, a B-s a legrégebbi, a C-s 2023-as a D pedig 2024-es. A 750B 5.1-es, jól jöhet 5.1 filmek nézésénél, hogy minden csatornának külön hangszórója van és szépen le tudja kezelni. Én a Q600C és B750D között választanék vagy felnéznék apróra, pl S800D van most jó áron.
Rthingsen nézz teszteket. -
demmer123
őstag
HW-Q600B SAMSUNG
Samsung HW-Q600C
Samsung HW-B750D/EN
Melyik ajánlottabb? Sima film nézésre lenne használva, q600b 70-75-ért kapható.
-
csizo
aktív tag
Ez igen érdekes [link]
-
sakal83
addikt
válasz
313313 #20210 üzenetére
Akkor szerencsés vagy. Hidd el, az az SB+SUB jobb lenne nekem mint a mellette levo 2.1. De sajnos kutyafule nalam.
Kiprobaltam bal oldalon a subot a sarokban. Ott jobb volt sokkal de kötött a hely sajnos. Fontos az akusztika es a melynyomo fizikai merete.
Meg a mellette levo 30cmeres sem gyomorrengeto.
Pedig volt nalam q800 es q990 is.
-
-
hyundaikia
csendes tag
Sziasztok!
Samsung q70r tv-hez szeretnék hangprojektort venni. Igazából hw-q70r/q80r/q90r a kiszemelt swa8500 vagy swa 9000 hátsó hangszórókkal. Egyelőre figyelem a használt piacot, hátha le tudok csapni egyre..
A kérdésem az lenne, hogy szerintetek még mindig jó vásárt csinálnék vele, vagy már akinek van, az is szabadulna tőle? Illetve mit tudnátok ajánlani helyette, ami hasonlóan jó élményt tud adni és árban sem sokkal több, illetve kompatibilis a fent említett tv-vel is..?
A témában teljesen laikus vagyok.. Előre is köszi a válaszokat! -
Gino20
őstag
Pontosan úgy van ahogy írod.
Házimozi + 1db sub esetén talán nem hoz sokat a miniDSP (kivéve ha nagyon szar munkát végez a gyári kalibráció), de több sub-hoz már szinte "kötelező" ha az ember jó eredményt akar elérni vagy ha nem miniDSP, akkor Dirac DLBC, de ahhoz meg olyan HM vas kell, ami tudja + 300 dodo. Tömegcucc kalibrációk nem képesek multi sub rendszert jól összelőni. -
válasz
tibbike01 #20203 üzenetére
Pedig nagyon is kényesek.Az akusztika már csak ilyen.
Persze ezt lehet dsp-vel kompenzálni a komolyabb házimoziknál, de a soundbarnál ez szinte sosem opció, vagy nem olyan fejlett a kalibráció.Nem véletlenül szokták a házimoziknál, vagy subbal megtámogatott sztereó szetteknél bevetni a miniDSP nevű kütyüt, van ahol az erősítő is tud igen korrekt kalibrációt.
Nyugodtan olvass utána ha nem hiszed. -
zozy84
senior tag
A miért nem szól jól a mély kérdéshez.
Nálam (990D) simán leraktam csak a ládát.
+5 mély és mélyhang kiemelés mellett jól szólt.
Aztán jött egy haverom mondta, hogy nem jól szól.
Elforgattam hogy felém nézzen.
Hát most vissza kellett állítanom a mélyet közepére (alaphelyzet) és így is jobban szól mint előtte.
Pedig nem raktam el máshova. Csak elforgattam.
Rengeteget számít az elhelyezés.
2-3 hete költöztem és pár napja vettem a 990d-t.
Szóval még mindennek keresem a helyét.😁
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- 3D nyomtatás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- DOOM - The Dark Ages
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
- BESZÁMÍTÁS! MSI MPG Z590 GAMING FORCE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S24 128GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest