- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Apple asztali gépek
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple MacBook
- Váratlanul ledobta asztali csúcs-Ryzenjét az AMD
- OLED monitor topic
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rathrol
senior tag
JBL Bar 300MK2 jó lehet játékra is ? Nem akarom mély hanggal berobbantani a szomszédot mivel társasházban lenne használva, ezért nem kell a külön mélyláda.
Így hát JBL 300MK2 esett a választásom, 130ezer ft jutottam hozzá, ettől jobb alternatíva nem nagyon van? -
Qtya123
őstag
válasz
baandii
üzenetére
Nekem TCL tv és Q930C bar van, valamint egy Dune médialejátszó is.
A soundbar mindig hibátlanul működik, bekapcsol és kikapcsol, mikor indul a TV és a médialejátszó. Viszont nagy ritkán olyan előfordul, hogy mikor kikapcsolom a TV-t, akkor a médialejátszó és a soundbar kikapcsol, de a TV bekapcsolva marad. Ekkor mégegyszer rányomok a távirányítón a kikapcsolásra és a TV is kikapcsol.Van, hogy hetekig nem jön ez elő, utána meg egymás után 2-3 alkalommal is, majd hetekig megint semmi gond.
-
Lessmessino
tag
válasz
Lessmessino
üzenetére
-
Lessmessino
tag
Kicsit rákeresve a témára egy ilyen leírásra lehet bukkanni és sokaknál megoldást jelentett, adapter nélkül. Nálam ninvs ilyen probléma, de ha valaki tapasztal akkor az esetleg a forum kedvéért kipróbálhatná
A lényege, hogy a hdmi cec pin érintkezését kell blokkolni valamivel. -
Jank
tag
A Hdmi eARC vagy ARC kapcsolatok sok esetben problémásak, nem kiforrott szabványok miatt. Ha ráadásnak van harmadik eszköz Hdmi csatlakozással akkor a legváltozatosabb, legérthetetlenebb hibák jelentkeznek ami kiváltó oka a prioritási sorrend kőbevésésének hiánya a szabványokban. Szoftveresen általában nem lehet megoldani. A harmadik eszköz tipikusan médialejátszó, set-top box stb. HDMI CEC-less adapter a megoldás az esetek 99%-ban. A említett hibajelenségek utáni rendszer felállás áramtalanítás után, vagy a hdmi kábel ki-be húzása nekem gyanúsan erre utal.
-
válasz
baandii
üzenetére
Elvileg a kora nem kéne hogy számítson, legalábbis szabvány oldalról.
Az eARC visszafelé teljesen kompatibilis.
Hogy esetleg a kora miatti öregedés miatt van-e az jó kérdés, előfordulhat.
Mondjuk nekem az LG tv-Samsung soundbar kombóval is vannak néha problémák.
3év korkülönbség van köztük, de a kezdetek kezdete óta nagyritkán előfordul, hogy a soundbar elfelejt bekapcsolni a tv-vel (csak a soundbar manuális bekapcsolása után áll helyre a rend), vagy filmezés közben eldobja a hangot (pár másodperc múlva visszajön).Nem idegesítő rendszerességgel, de csinálja.
De a másik szobában az LG-LG kombó is csinál érdekességeket.A tv bekapcsolja a soundbart, de nincs hang, a beállításokban se lehet HDMI-re kapcsolni a kimenetet.
Csak a soundbar áramtalanítása segít, vagy a hdmi kihúzása és bedugása (tápot könnyebb kihúzni).Ez kb havonta 1x, max 2x fordul elő.
Ezt is már az első perctől csinálja.Elötte a Samsung tv-vel sosem volt ilyen az LG soundbarnál.
Szóval a márkakombinációk sem garanciák a tökéletes működésre. -
blueye
veterán
válasz
baandii
üzenetére
Ezért kérdeztem, biztos vagy benne hogy van eARC?
-
baandii
senior tag
Akinek TCL tv-je van, más is van abban a szerencsés helyzetben hogy a szerint működik a soundbar - HDMI eARC-on - hogy éppen mikor milyen kedve van.
Jó lenne nekem a optica is csak nincs kedvem annyi távirányítót használnia meg megszoktam már hogy a tv-vel kapcsol ki/be. -
szarnyasdino
tag
válasz
Poti73
üzenetére
Amiket vettem hamar megadják magukat. Ezért vagy olcsót akarok ami még "jó" sok garival vagy "jót" jó áron sok garival.
LG S60T 3.1 sajnos ez meg ahol van +gari majd 20kval drágább
Samsung HW-B650F (ez lenne a top a három közül elvileg)
Hisense HS3100 (a három közül ez a leggyengébb elvileg) -
Poti73
csendes tag
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Nekem egy 2022-es hw-q930b van semmi problémám nem volt vele.Persze nekem sincs már garancia rajta
-
Poti73
csendes tag
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Alapból 2 év jár vele a +1évet meg kérdezed
-
Poti73
csendes tag
válasz
szarnyasdino
üzenetére
A Samsung gyakran kínál +1 év kiterjesztett garanciát, ha a vásárlást követő 60 napon belül regisztrálod a terméket a weboldalukon.Meg kell kérdezni chaten jár a +1 év.
-
Poti73
csendes tag
válasz
szarnyasdino
üzenetére
A Samsung shop-ban letudod kuponozni 68k-ra
-
szarnyasdino
tag
Samsung HW-B650F lol addig szemeztem vele amíg alza rátolt egy laza + 24 ezret
-
atys76
csendes tag
válasz
freemanone
üzenetére
Optikán az 5.1 okés lesz, míg nem lesz új tv. Más megoldás?
-
-
atys76
csendes tag
válasz
freemanone
üzenetére
1 hét és megjön a sony, addig gondoltam, hogy utánanézek, hogy mivel érdemes próbálkozni. A stick és a tv adott az átalakító még nincs meg
-
freemanone
addikt
válasz
atys76
üzenetére
Van rá esély, de nem garantált. Samsung Q990B és LG illetve Philips oled TV-vel próbálkoztam mindenféle splitterrel és extractorral, de nagyon háklis a jelre és valami nem volt tökéletes sosem.
Vagy PCM volt a hang és jó a kép, vagy nem ment át a kép megfelelően, de esetemben 4k120hz DolbyVision és Atmos is fontos volt, amíg nálad sima 1080p-ről van szó, így több esélyt látok rá. Ilyen felállást sikerült összehozni valamelyik splitterrel, hogy 1080p kép, HDR metadata átment és atmos hang megvolt. Viszont ne haragudj, de már nem emlékszem hogy melyik volt ez, mert nagyon sokat kipróbáltam.A downslacer funkció a képre vonatkozik. Hanghoz nincs köze, az neked nem érdekes funkció ebben a felállásban.
-
válasz
atys76
üzenetére
Nem teljesen értem mit szeretnél azzal a Delockkal.
Ha jól nézem, akkor a Sony hangrendszeren 2db HDMI van.
IN-re a Fire Stick, OUT-ból meg mehet tovább a kép a TV tetszőleges HDMI csatijába (ne zavarjon meg az hogy az outnál ott az eARC és a TV felirat, működik sima kimenetként).
Így egyből a hangrendszer kapja meg az Atmost, a tv felé meg mehet a 1080p kép.
Attól hogy a Fire stick beállításaiban 1080p-re leveszed a felbontást a hangformátum megmarad Atmosnak, ehhez nem kell neked semmilyen splitter, meg downscale opció.
Ne bonyolítsd túl, semmi szükség rá!
-
atys76
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni az alábbi rendszer összehangolásában:
Forrás: Amazon Fire TV Stick 4K Hangrendszer: Sony Bravia Theatre Quad / System 6 (eARC csatlakozóval) TV: Egy régi, 2010-es LG 42LD450 (Nincs rajta ARC/eARC, csak sima HDMI bemenetek, 1080p felbontás).
A cél: Szeretném a Fire Stickről a Dolby Atmos hangot kicsikarni a Sony rendszeren úgy, hogy közben az LG tévén legyen kép.
Mivel a TV nem tudja visszaküldeni a hangot (nincs ARC), egy Delock 18651 (4K 60Hz HDMI Splitter with Downscaler) eszközt néztem ki.
A kérdéseim:
Működni fog-e az, hogy a Sticket a Splitterbe dugom, az Output 1-et a Sony eARC portjára kötöm (hangnak), az Output 2-t pedig a TV-re (képnek)? A Delock Downscaler funkciója tényleg megoldja, hogy a Sony megkapja a 4K Atmost, miközben a TV-nek leküldi a 1080p képet? Kell-e valamilyen speciális EDID beállítás a splitterben, hogy a Sony eARC portja „befogadja” a hangot az osztótól?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
Lessmessino
tag
Végre össze lett szerelve az állvány [link]
Nagyon megéri az árát.
Több módon is lehet rögzíteni rajta a hangszórókat, mindenhez adnak csavarokat, még negyed colost is.
Az swa 9200 hátulján csak egy akasztós lyuk van, de még ehhez is adnak egy szárnyas anyát és egy menetes szárat amivel rögzíteni lehet.
A kábelt el lehet vezetni benne ami szuper. Stabil szerkezet, de ha valamiért billegne, akkor van 4 kis lába is amik magassága állítható.
-
Gino20
őstag
válasz
freemanone
üzenetére
"X3800H"
Ez egy nagyon jó ár/érték arány választás. Ha igény, akkor ehhez már tudsz venni Dirac ART-ot is (piacon ez a legolcsóbb AVR, amihez ez elérhető), de ehhez: "ha a kanapé mögé kerül egy második, akkor kellően halkan megmarad a dinamika" igazából Dynamic EQ-ra (DEQ) lesz szükséged, ami "kompresszálja" a hangot, de ha erre van igény, akkor ez segíthet. Ezt Audyssey tudja viszont a Dirac nem. Gyári Audyssey helyett meg használhatod akár a pár ezer forintos appot (ami már jobb) vagy az Audyssey One (A1) EVO-t vagy a Cavern-t is. Ezekkel létrehozhatsz PEQ fájlokat (A1 Evo esetén ehhez kelleni fog a REW is) és elvileg MultEQ app-al ráhákolod a Denonra. Mondjuk ezekhez már kellhet egy UMIK-1 mikrofon is. "Elvileg": Diracot használok, így ennek pontos folyamatát nem ismerem.
Multi sub-hoz meg Audyssey esetén hasznos lenne egy miniDSP 2X4HD is (Dirac Bass Control-hoz vagy ART-hoz nem kell). Van ilyenem használaton kívül, ha esetleg úgy gondolod. -
Jank
tag
válasz
freemanone
üzenetére
Egyetértve a leírtakkal egy dologban más véleményem van. Nekem Hisense ax5140q készülékem van lakótelepi körnezetben alacsony 2.5 m belmagasságú nappaliban. Az eredeti angol hagsávval rendelkező atmos esetében nagyon pontosan észlelhető a magassági hangok iránya. A térérzet is jó.A magyar szinkron sáv sohasem szól valamiért hasonlóan.
Maga soundbar véleményem szerint nagyon jól összehangolt. Nyilván jazz hallgatásra nem ajánlanám. Házi mozi rendszerem nincs csak egy sztereó rendszer a 70-80 -as évekből nyilván az egy másik liga. Hangminőségben ezt már ma, nem tudja az átlag ember kifizetni. -
freemanone
addikt
válasz
Qtya123
üzenetére
A kettő nem keverendő! Nincs tényleges THX certificate, mint amire gondolsz. Tuned by THX van "csak", de azért ez sem elhanyagolható.
Nem gondolnám Én sem, hogy a dinamikát vagy a részleteket úgy tudná hozni mint egy házimozi, ettől függetlenül ez az első soundbar rendszer ahol 4 külön elhelyezhető surround hangfal van és értelmezhető hangra is képes, nem úgy mint a kissebb tesói.
Az ára nem lesz kevés, de a két sub nagy előny lesz bármelyik samuval szemben, ahol ezt gyárilag sehogy nem lehet megoldani. -
freemanone
addikt
válasz
Gino20
üzenetére
Cavern. Szomszéd kímélően próbálom összehozni a dolgot és azért gondolkozok a második subon, mert ugyan az LSR310S simán elég lenne nekem ide, de egyedül a fronton nagyon gyilkos a falakon keresztül. Azt remélem, hogy ha a kanapé mögé kerül egy második, akkor kellően halkan megmarad a dinamika. Ráadásul all time low áron mennek most és akkor két ugyanolyan lenne.
Egyelőre X3800H audyssey xt32 lesz a teszt alany és front-back átlós eltolással fogom tesztelni.
Röviden a monitorok maradtak és beköszönt mellé 8db JBL 240B és egy 245C.
Meglátom hogy lesz-e ebből minidsp.
Nameg ki akarom próbálni a directional bass módot is, mert sosem volt még hozzá szerencsém. -
Gino20
őstag
válasz
freemanone
üzenetére
"incselkedek egy második mélyládával is hozzá, ezt épp ma fogom tesztelni egy kapott kölcsön cuccon"
Mérted, kalibráltad valamivel? Lehet abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy mlp-ben 1db sub-al is egész jó az eredmény. Persze a több mindig jobb
.
Ha multi sub-ot tesztelsz lehetőleg ne csak így [link] (fronton szimmetrikusan). A legjobb lehet egy átlós elhelyezés lenne (meg persze jó lenne hozzá dsp is). -
Qtya123
őstag
válasz
Lessmessino
üzenetére
Bal hátulról hallottam, egyértelműen behatárolható volt. Szóval igen, a hátsóból volt hallható.
freemanone:
" ahol nagyon sok minden történik egyszerre és több irányból kéne hallani a hangokat, elvesznek a részletek és összemosódik a tér."Ezt nagyon jól megfogalmaztad. Pontosan ez a legnagyobb bajom vele, ebben a leggyengébb a soundbar, minden más, basszus, beszédhang, nem sűrű jeleneteknél az irány, stb... az oké. De sok dolog egyszerre esetén már teljesen meghatározhatatlan. Persze tisztában vagyok azzal, hogy ennyi pénzért ez a kompromisszum.
Kíváncsi vagyok az Ultimea Skywave X100 Dual-ra, de azért annak meg már tényleg olyan brutális ára lesz, hogy megint felmerül a kérdés: egy -akár használt cuccokból- ugyanennyiért összerakott házimozi szett nem ver rá köröket? Valószínűleg igen.
Akikkel beszéltem (rendes házimozi szettekről), azok azt mondták, hogy a THX minősített hangfalak valóban sokkal jobbak voltak (persze megfelelő erősítővel). Szóval ez lehet dob az Ultimea rendszeren, de az ár azért már nagyon más lesz, mint akár egy Q990.
-
freemanone
addikt
Egyébként samsungék nemsokára igencsak bajban lesznek ha nem kötik fel a gatyót. Évek óta csak ülnek a babérjaikon. A "the frame" kiegészítők a soundbarokhoz nem kifejezetten csalogatóak és az az egyetlen igazi újításuk, minden más csak finomhangolás és vagy maszatolás (itt az új zárt subokra gondolok az F szériánál).
Ultimea Skywave X100 Dual hamarosan a polcokra kerül és THX tuning-ot is kapott, ami nem csak egy matrica, hanem tényleges dedikált hangzásmód. Elérhető lesz egy vagy két mélyládával, a soundbar mellett 4 wireless surround hangfal tud 7.1.6 hangzást adni. Mondjuk igazi irányérzetet az atmosoknál itt sem várnék, hiába van belőle hat darab, sajnos elég picik ahhoz, hogy a hangjuknak teste is legyen.
Valahol meg kell majd hallgatnom mindenképp, hogy mit is hoztak ki belőle, végre úgy tűnik, hogy felkavarják az állóvizet a soundbarok piacán.
Sonos is készül hasonló megoldással, de arról nem túl sok infó van még közkézen. -
freemanone
addikt
válasz
Qtya123
üzenetére
Hasonlót megfigyeltem Én is.
Olyan jeleneteknél érezni a soundbarok oldalsó és felső hangjait a legjobban, ahol ninics túl sok történés egyszerre, valamint a felső hangok esetében nem fontos a tényleges irány. Értem ez alatt azt, hogy pl a hang fentről jött, de nem tudod megmondani, hogy előről hátra mászott, vagy jobbról balra, de azt mindenképp hallod, hogy fentről! Elég csak egy mission impossible helikopteres jelenetet meghallgatni rajta, hogy ezt érezni lehessen.
Az oldalsó hangoknál is sajnos "tökéletes" tér kell hozzá, hogy érvényesülni tudjon, hiába mindenféle varázslás, se a Q990B, se az újabb D és F modellekben nem változott ez.
Azoknál a filmeknél, ahol nagyon sok minden történik egyszerre és több irányból kéne hallani a hangokat, elvesznek a részletek és összemosódik a tér.
Van egy fajta buborék érzet, de nem tudok ujjal rámutatni, hogy na az a hang pontosan honnan is érkezett.
Valamint ugye ne felejtsük el, hogy kell hozzá az eredeti angol hangsáv is, ami többeknek nem járható, így megintcsak szűkül hogy kinek éri meg egy ilyen soundbart használni.Nemrég váltottam dedikált 7.1.4 rendszerre, ahol ténylegesen ennyi hangfal van elhelyezve a térben kvázi szimetrikusan és incselkedek egy második mélyládával is hozzá, ezt épp ma fogom tesztelni egy kapott kölcsön cuccon, hogy mennyit segítene azon amit szeretnék elérni.
Össze sem lehet hasonlítani a kettőt. Az ára is többszöröse és ad is annyival többet.
Nem is fogok ilyenről írni, mert értelme sincs.
Egy 5.1 rendszert simán hoznak a mai high-end soundbarok, bár a széles front stage szeparációt és a dinamikát nem tudják megvalósítani, de ettől függetlenül azon az áron, amennyiért ezeket adják teljesen rendben vannak. -
Qtya123
őstag
válasz
freemanone
üzenetére
Érdekes amúgy ez. Nekem Q930C van és a plafon sík, nem is lóg be semmi, tehát optimális. Néhány film esetén brutál a fentről jövő hang. Kimagasló élmény volt a Hang nélkül című film azon jelenete, ahol a csaj a pincében van, a lény meg fent mászkál. Volt egy koppanás, na mondom pont most ejtett le valamit a felső szomszéd a padlóra, mert pont olyan hangja volt. Mondtam magamban, hogy vicces, pont fentről vár a filmben valamit az ember, erre a szomszéd megoldja. Aztán rájöttem, hogy nem, az bizony a soundbar volt. Visszatekertem és tényleg. Eszméletlen pontosan fentről jött.
Warfare a másik film, aminél húzza az ember a nyakát, mert fent csattannak a lövedékek. Továbbá a dolby atmos amaze teszt videóban olyan az eső hangja, hogy tényleg minden irányból körbevesz.
DE! Kb ennyi. Vannak más filmek is brutál jó hangsávval, pl Blade Runner 2049. Irtózatos hangélmény, de fenti hang nem nagyon van. Hiába van egy csomó 7.1.4 TrueHD hangsávos cucc, ennyire a fentről jövő hangok egyáltalán nem jönnek ki, mint a fentebb felsorolt filmeknél.Én amúgy az oldalról jövő hangokkal nem vagyok annyira kibékülve. Néha úgy érzem, hogy mindenhonnan jön a hang, kicsit koncepció nélkül. Valószínűleg egyszerűen csodák nincsenek, nem fogja egy 1 méteres szélességű rúdban elhelyezett hangszóró szett megfelelően kiszélesíteni a teret, legyen benne akárhány hangszóró és akármennyi irányba állítva. És valószínűleg ezt érzik a "mezei" 5.1, viszont azt az 5.1-et rendes házimozi szettben használók is, mert akárki hasonlította össze az 5.1-es rendszerével a Q990-et, az arról számolt be, hogy meg sem közelíti a térből jövő hangokban a dedikált rendszert. Miközben az egyikben se felfelé hangszórók, se millió hangszóró.
Én nem bántam meg a Q930-at, de úgy érzem, hogyha tényleg széles teret akarok, akkor arra ez sokszor nem megfelelő. Nem zavaróan rossz, de nincs is meg az a húha de nagy a tér érzés. Esküszöm a felsorolt filmekben a pattintós fel nagyobb térérzetet adott felfelé, mint általában az oldal irányú térérzet. Valószínűleg ez amiatt is van, hogy a plafon optimális, de az oldalsó hangszóróknak nem okés a tér, mert egyik oldalon fél méterre van a fal, a másik oldalon meg vagy 3 méterre. Így nem tud rendesen visszatérni a hang a falakról.
-
tibbike01
addikt
válasz
Lessmessino
üzenetére
A térérzethet ad hozzá, nem fentről jövő hangokat ad.
-
freemanone
addikt
válasz
Lessmessino
üzenetére
Na igen.... nem véletlenül mondom, hogy 900-as széria alatt elengedhetnék igazán, mert inkább csak drágítja a cuccot nulla hozzáadott értékkel.
A 600-asban csak egy pár csipogó van, ami még egy mosolyra se futja. 700 és 800-asban már hangszóró került, de nagyon picik és ha nem adsz rá sok kiemelést, akkor kb semmit nem érnek, főleg ha bármi belóg a plafonról.
Ettől függetlenül a kijelentésed, hogy úgy bullshit az egész, ahogy van, az fals.
Még házimozi cuccoknál is pattintós az atmos elég sok szettben, szóval a technológia az valós és működik, de kell hozzá erő és méret, hogy hallható is legyen.Persze az sem árt, ha az embernek jó az irányhallása, mert ez sem mindenkinek adatott meg. Van olyan ismerősöm aki Q990-nél mindent előről hallott. A jobb-bal irányokkal nincs baja, de a tér többi része egyszerűen nem volt értelmezhető számára. Párja is nézett rá furcsán, mert Ő meg "mintha moziban lennék" élménnyel távozott.
-
válasz
Lessmessino
üzenetére
Nekem 990F van, de én hallok minden felől hangokat... imádom.
-
Lessmessino
tag
válasz
freemanone
üzenetére
Q600nál hagyjuk is, de a q800nál sem hallok fentről jövő hangokat. A belmagasság átlagos, nem több 3m-nél az tuti, de ha ilyen feltételek kellenek neki, akkor nem sokan élvezhetik ki
-
freemanone
addikt
válasz
Lessmessino
üzenetére
Ezzel azért vitatkoznék, de ahoz, hogy értékelhető legyen, kell hozzá egy sík plafon 3m alatti belmagassággal, csillár és egyebek mentesen, meg minimum egy Q930 szintű soundbar.
-
tibbike01
addikt
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Szerintem meg.
-
szarnyasdino
tag
Hisense HS3100 vs Samsung HW-B650F megérhet a samsung 10K-val többet?
-
pistabyte
tag
Beüzemeltem az ultimea f40 soundbart. A két hátsó hangszóró azt pont fordítva szól, vagy legalábbis a lrs hátsó a jobb oldali hangokat szólaltatta meg az rrs meg a bal oldalt. Próbáltam hátra pakolni őket de nem igazán sikerült jól elosztani őket, így egyenlőre előre raktam a tv szekrényre.
Árához képest jól szól, nem recseg,nem pattog, minden hangszóró szól szépen,de a jó terhangzashoz kell a jó kiépítés, anélkül fura lesz a hangzás.
A felső hangszórók is szólnak,felvettem őket+3 ra,de nem érzem úgy mintha a plafonrol jönne a hang.
Nem tudom, hogy egy komolyabb samu biztos jobban szólna, összehasonlítási alapom nincsen.
Próbáltam a xupmix ki-be kapcsolni, nem igazán vettem észre hatalmas különbséget,mert a hátsó hangszórók elől vannak,a hátam mögött az ágyamnal nincs megfelelő távolság sajnos.
A tv hangszorojanal azért jobb,van basszus is benne, be tudja rezgetni a szobát.
Szerintem 65 ezret megért, valószínűleg egy q990f biztos jobban szólna de az mar 350 ezer ft.Meglepően hangos. 50 felett már nem is mertem feljebb tekerni, pedig 100 ig lehet a hangerőt tekerni.
Éjszaka csak 10-12 között használom, bőven elég hangos akkor is,de nagyobb hangerőn dinamikusabb,jobb a hangzás,kis hangerőn nem annyira hallani a hangszórók elkülönítését,az a baj hogy nem igazán vagyok audiofil nem is igazán tudnám ezt jól leírni,de a lényeg hogy nagyobb hangerőn élvezetesebb,jobb a hangzás. -
tibbike01
addikt
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Oke.
-
szarnyasdino
tag
válasz
tibbike01
üzenetére
Alzán + euronicson is ha kérek + garanciát... De alzán akarom majd venni mert oda van MS-os 15K-s kuponom
Most vettem a meglévő 10K-s füleseim mellé egyszer élek alapon egy brutál jó (állítólag) 70K-s fejhallgatot... semmi különbséget nem tapasztalok a 10k-shoz képest. Egyetlen pozitivumát ahhoz tudom füzni hogy ez wireleses és több falon keresztül is veszi a jelet, ahol a 10K-s blutoothos már elhal és dobja a jelet. Hangzásban zéró különbséget nem érzek
-
tibbike01
addikt
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Hol kerül 65ezer ft-ba?
Ja, hogy te nem hallanál különbséget?
Amúgy a garanciára reflektálva írtam, hogy "garancia nélkül" kell venni, és akkor nem romlik el a grancia lejárta után.
-
tibbike01
addikt
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Ezért kell garancia nélkül vicces áron venni Q800F-et.

-
VMatteo
őstag
Sziasztok,
Vettem még tavaly év végén egy Hisense HS3100-at 45e Forintért.
Most kezdtem el jobban használni, nem olyan erőteljes a basszus. Van esetleg vmi optimális beállítás, a tv is hisense, emiatt reménykedem hogy lehet még javítani rajta
-
FLaca
csendes tag
Sziasztok! Valaki tudna segíteni, Samsung Q800 soundbarom van már több mint 4 éves és a mélynyomó szerintem nem úgy működik ahogy eddig. Van mély hang csak valahogy kevesebb mint volt és a membrán normál hangerőn nem mozog hanem csak alig érezhető rezgés van. Régebben néztem párszor és akkor rendesen mozgott. A segítség abban kellene hogy össze tudnám hasonlítani valakiével akinek rendesen működik? Sajószögeden lakom ha volna valaki aki nem túl messze lakik és tudna segíteni az jó lenne mert még garanciás de a szerviz szerint megfelelően működik , viszont mindennap hallgatom és nekem feltünt hogy hiányzik a mély. Köszi előre is!
-
David888
tag
Sziasztok
JBL Cinema SB 170 hangprojektorom demó módban ragadt. Ha rádugom a tápkábelt, bekapcsol és átvált sárga led jelzésre (optikai) és csak a hangerő le és fel gombok működnek. Nem tudom sehogysem kiszedni belőle. Valakinek van esetleg tippje? köszi
-
Voice24
őstag
válasz
pistabyte
üzenetére
Én nem teszek kinyilatkoztatásokat úgy, hogy nem ismerem a kérdezett cuccot. Inkább azt javaslom, hagyatkozz a saját füledre, azaz próbáld ki mindegyik opciót kikapcsolt és bekapcsolt állapotban is, így el tudod dönteni, NEKED hogy szól a legjobban (ne mások mondják már meg).
-
pistabyte
tag
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Ez sajnálatos,de bármelyik más márkában ki lehet fogni hibás terméket,még a nagy márkák között is,mert már fogyasztói társadalom vagyunk. A mennyiség a lényeg,nem a minőség már.
Én,meg szerintem sok már ember is inkább az ár/érték arányt nézem már,nem a márkát.
Nem vagyok audiofil,nekem tökre fölösleges egy méreg drága samsung q99f 350ezer körül.
Ez az Ultimea 65 ezer ft-ért vettem. Sehol se láttam volna ennyiért 5.1.2 soundbart.
Be kell ismerni Kína nagyon nyomul,ár/érték arányban toronymagasan veri a többi más nem kínai márkát,vagy már az is eleve kínai lesz,mert kína felvásárolja.De amire én szeretnék kitérni,a különböző feature-k,mint pl bassmx,xupmix,stb beállítások közül mit érdemes ki-be kapcsolni?
-
pistabyte
tag
Rendeltem egy ultimea F40 soundbart,a héten hozzák ki.
Van esetleg másnak is ilyen soundbarja? Mit érdemes ki vagy bekapcsolni rajta ?
Filmekre és játékra szeretném használni egy 20 négyzetméteres szobában. -
Flayer
senior tag
-
deva
tag
válasz
freemanone
üzenetére
Köszi, utánanézek!
-
freemanone
addikt
Általában erre samsung Q600* a válasz.
Vagy ha olcsóbban ki tudsz fogni Q800-at.
Alapvetően ebben az ársávban kevesen szoktak részletesen írni arról, hogy mit tudnak ezek a barok, és tipikusan nincs viszonyítási alapja sem azoknak, akik ennyiért vásárolnak.
Azért ha Q600-ra rákeresel a topikban, találsz véleményeket. -
denko
senior tag
Sräcok a Harman Kardon Enchant 1100 - rules mit gondoltok, van tapasztalat?
Személyesre gondoltam
-
deva
tag
válasz
freemanone
üzenetére
Lehet, hogy rosszul, vagy szűken fogalmaztam, a Polkos dolgot pedig valószínűleg fölöslegesen írtam, ezért elnézést.
Tehát, igazándiból annyi lenne a lényeg, hogy a szekrény belseje felé irányuló, TV-be épített, nem túl jó hangszórók helyett legyen valami, ami elfogadható szintet tud produkálni, előre mutató hangszórókkal. Home officeban szólna, alacsony hangerőn, alapzaj, és néha direktben sport nézés. Kb ennyi a felhasználás.
A kérdés az is lehetett volna mondjuk, hogy 100k egy iránymutatás, hasonló, vagy kicsit drágább szinten, van jelenleg árértékben jó ajánlat?
-
deva
tag
Sziasztok,
Nemrég beújítottam a home officeba egy LG QNED92A TV-t, tökéletesen hozza azt, amit szerettem volna (alapzaj, többnyire sport nézés, stb, semmi extra), egy kivétellel, a hangja nem a legjobb, ráadásul mivel beépített szekrényben van, ezért a dobozhang még dobozabb, mint alapból lenne.
Van egy régi Polk Magnifi Max SR soundbar szettem, de azt elkommunizáltam egy másik, a mozizós TV-re. Ennek a hangjával teljesen meg vagyok elégedve.
Amit keresek, egy egyszerű kis soundbar, surround speakerek nem kellenek hozzá, még a külön mélynyomóhoz sem ragaszkodom, ha van olyan, amiben egy közepes teljesítményű beépített van, az lenne a legjobb. De, ha csak külön mélynyomós van, akkor viszont működjön wireless, mert ahova tudnám tenni, oda sajnos nemigen tudok kábelezni.
Nem robbantanék bankot, 100k körül gondolnám, hogy azért álljon meg, ilyesmire van általánosan bevállt ajánlás? Köszi!
-
Axel007
tag
Sziasztok!
LG 55G5 tv és egy Ugoos AM6B+ mellé néztem ki egy Samsung HW-Q930F hangprojektort. Kérdésem ez a hangprojektor támogatja a Dolby Vision jelátvitelt? Mert egyes tesztvideókban az mondják igen, máshol meg nem. -
.LnB
titán
Ezt a Q800f-et élmény takarítani, hogy ilyen rácsos az egész. Kefés porszívófej beizzít...
-
coccolino
aktív tag
lehet tudni már bármit a Samsung 2026-s soundbar modelljeiről?
a Q800H-ra találtam egy hivatalosnak tűnő leírást, nem tudom mennyire fake
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BeQuiet! GAMER alap! i9-14900K / Z790 / 32GB 6000MHz / 2TB Gen4 / 1000w Gold! BeszámíTOK
- Sennheiser HD650 fejhallgató
- Lenovo LOQ GAMING Laptop! Ryzen 7 250 / RTX 5060 / 16GB DDR5 / 1TB
- Új és újszerű 13-14 Gamer, ultrabook, üzleti, 2in1, X360, Touch készülékek kedvező áron Garanciával
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.