- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Arcade jellegű kontrolleren dolgozik a Sony
- Milyen videókártyát?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsigaviper
csendes tag
Sziasztok,
Soundbart keresnék a következő igényekhez:adott egy ps5
tv hisense a8 oled
dune pro vision 4k mint media playerami most nincs: a jelenlegi soundbar csak optikán vagy kékfoggal csatlakozik bármihez, de nem ismeri a Dolby Truehd hangformátumot, nincs hdmi passtrough így mennie kell.
Amit szeretne a család, ha egy távirányítóval lehet e kezelni a tv-t, a media playert, és még hangerőt is lehetne szabályozni, és magától ki be kapcsolna a soundbar, ahogy tette ezt korábban egy samsung tv mellett.
Az AI az alábbi hangkeltőket javasolta, de inkább hagyatkoznék a ti ajánlásotokra.
samsung Q széria,
Sony HT-A7000,
LG SP11RA,
Sennheiser Ambeo,
ill. belépő szintnek a TCL S55H
Hogy miért soundbar? Mert a család női tagjainak ez tetszik. És tudjuk, a lányokkal jóba kell lenni, mert náluk van az összes jóság 😁
Kicsit lehet hosszú lett, szóval már annak is köszi, aki elolvassa. -
Shamli86
tag
Még olyan kérdésem lenne, hogy megbízható bolt az Allegro? A másik, meg, hogy a hozzászólásokba sok helyen a mélyládára panaszkodnak, hogy gyenge. Vagy csak beállítás és már jó is? Samsung HW-Q930D
-
válasz
313313 #20364 üzenetére
Igen, eleve pontosan így történne minden, annyi kivétellel, hogy nincsen konzolom.
Még arra is figyeltem, hogy a dugdosgatások előtt áramtalanítsak mindent, mert korábbról emlékszem a HDMI peremeken valami “feszültség zavarok” lehetnek, amire érzékenyek lehetnek az eszközök és akár tönkremehetnek.
De majd próbálok szeretni mégis egy másik HDMI kábelt. -
313313
addikt
válasz
fery02 #20363 üzenetére
Hdmi In-be dugd a PS-t, HDMi out/arc-ot kösd össze a tv HDMI arc csatlakozójával.
Ha PS-ről kell a hang/kép átt kell állítani a soud bart hdmi-re és akkor lesz kép és hang.Vagy mindent hdmibkábelt dugj a tv-be, (PS sound bar) csak arra figyelj e-arcba legyen a bar. És akkor autómatikusan fog menni minden....
-
válasz
Roland861010 #20362 üzenetére
Ennek nincs olyan módja, hanem simán csak HDMI, a kézikönyve is annyit ír, hogy HDMI módra kell állítani.
-
Triathlete
senior tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. Vettem a Sony TV-hez használtan egy HT-CT290 típusú soundbart. Tegnapelőttig minden jó volt vele, főleg PS-ezéshez használom, és itt figyeltem fel rá, hogy a mély hangok eltűntek teljesen. A PS és a soundbar is HDMI-vel csatlakozik a TV-re. Hiába szenvedtem az újonnan általam megismert PCM és Dolby DTS, Atmos stb. fogalmakkal sehogy sem sikerült a korábbi hangzást kihozni belőle. Nem rázta szét akkor sem a lakást a mély és kellően botfülű is vagyok, de azt hallom, hogy mi hiányzik jelenleg. Mintha a mélynyomó nem menne, pedig újra lett párosítva minden frankó, de sehogy sem az mint ami volt.
Bluetooth-on keresztül megpróbáltam a youtube-ról zenét hallgatni és tökéletesen működött, azzal a hangzással amit szeretnék. Gondolom a mélynyomó jó, kérdésem, hogy akkor merre tovább? A kábel időközben tud tönkremenni ami a TV-t köti össze a soundbarral? Optikai kábelen keresztül is hulladék volt a hangja.
Minden tanácsnak örülnék, hülye vagyok ehhez. Köszönöm! -
válasz
Gino20 #20359 üzenetére
Mert ha valóban mindegy a kábel, akkor kizárásos alapon egyszerűen csak hibás a soundbar és ezzel nyugtázhatom legalább, hogy nem az én bénaságom miatt nem sikerült összehozni a a TV-kkel.
Sajnos ismerősi körből senkitől se kérnék kölcsön kábelt, majd egyszer ha sikerül végre megejtenem életem első Alzás vásárlását, akkor hozzácsapom majd ezt a kábelt (ezt külön köszi) is a kosárhoz, majd egyszer… valamikor.
-
-
Gino20
őstag
válasz
fery02 #20356 üzenetére
De mindegy, ha az jó (átmegy rajta az adat).
"Csak azért nem akarok venni másik HDMI kábelt"
Átmész a szomszédhoz vagy kollégától, cimbitől, akárkitől kérsz egyet. Ha nincs a környezetedben senkinek sem 1db HDMI kábele, amit elkérsz egy próbára (szinte lehetetlen), akkor kénytelen leszel venni egyet. Jelentős ~3e Ft-ért már tudsz olyat venni, amivel a felhasználók elégedettek (nincs rá panasz) [link] -
Sziasztok!
Van nekem egy HW-R550 Samsung hangprojektorom és a fő kérdésem az lenne, inkább úgy a soundbar-okról általában, hogy nem mindegy nekik a HDMI kábel?
Van egy max 1m hosszú (valamilyen) kábelem és eddig 2 db Samsung TV-vel próbáltam volna összehozni, de mindkettő esetében az optikai csatlakozás maradt megoldásnak.
Elvileg pedig jól próbáltam volna gondolom HDMI-vel összekötni a TV-kel, mert a soundbar-on a HDMI OUT-, a TV-ken pedig az eArc-os HDMI foglalatokkal próbálkoztam, természetesen a forrást is átállítottam HDMI-re a soundbar-on, de a TV-ken kiválasztva a soundbar-t hangforrásnak, pár pillanatig némaság, majd automatikusan visszavált TV-hangszóróra.
Csak azért nem akarok venni másik HDMI kábelt, mert lehet hátha csak hibás a soundbar-om és az optikai csatlakozással sincs alapvetően problémám, csak felkeltette az érdeklődésemet mégis, hogy egy másik Samsung TV-n sem akar összejönni a dolog.
-
Ferenczi Áko
addikt
Bangoddon állványal az Ultimea Nova s80 84ezer ft körül van most, szállítással, biztosítással..
-
Shamli86
tag
Rendben. Köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
M5Norbi
őstag
válasz
Shamli86 #20350 üzenetére
Dehogy adja át.
De pl Media Marktban szokott kint lenni pl Q800.-as azt érdemes meghallgatni.
Ott ugyan nyilván más a környezet mint egy szobában de egész jól megmutakozik az „ereje“. Otthon ez nyilván még jobb na meg tisztább hangzású. Na ahhoz képest a Q930 még valamivel jobb.
Tehát ha ott tetszik pl a Q800 akkor viszonylag kicsi az esélye hogy a 930 ne tetszen ha megveszed. De ha mázlid van akkor van ahol vannak JBL szettek is.
Aztán azt vedd amelyiknek neked jobban tetszik a hangja. -
Shamli86
tag
válasz
Zizi123 #20349 üzenetére
Hát nem tudom, hogy telefon mennyire adja át a hangot, de egy próbát megér. Valami film részlet meg zene részlet. Vagy baromság, mert nem adja át a hangzást? Vagy van olyan bolt ahol le lehet tesztelni hogy is szólnak? Valahol van leírás, hogy mi hány wattos? Mélynyomo, sounbar, szatelitek.
-
Zizi123
senior tag
válasz
Shamli86 #20348 üzenetére
Mit szeretnél a videóban látni???
Mondjam el benne, hogy nagyon jól szól az elég lesz, vagy vegyem fel 1 mobiltelefonnal, hogy hogy szól (?????), esetleg 1 komplett filmet nézzek végig és azt videózzam, hogy hogy tömöm a fejem popcorn-al?
Bocsi, de nem értem, hogy mit is szeretnél a videóval. -
Shamli86
tag
Hol lehet meghallgatni Samsung SB-at? Vagy van akinek van q930d és videót tudna küldeni, hogy hogyan is szól? Előre is köszönöm!
-
Roland861010
veterán
válasz
freemanone #20346 üzenetére
Na igen ettől félek én is .
De Magyar szinkronban viszont kevés az Atmos.
Valamivel mintha jobb lenne de lehet csak placebo. -
freemanone
addikt
válasz
Roland861010 #20343 üzenetére
Volt olyan soundbarom, aminél javított a hangképen. Viszont ez ránézésre egy felső hangszórókat is tartalmazó samsung, ahol ha atmos tartalmat hallgatsz, elcseszi a visszapattanós felső hangokat. Szóval mérlegeld hogy mit mond a füled és mire használod.
-
Gino20
őstag
válasz
Az alapvető "hifi" ajánlás az, hogy a magassugárzó legyen fülmagasságban, de amíg ~10 fokon belül van a magassugárzó a fülhöz képest (vertikálisan), addig nagy szerepe nem lehet, de ki kell próbálni, hogy hallasz-e különbséget
. Amikre gondolok mérésekre, azok "hagyományos" hangfalak dóm és egyéb sugárzókkal, így egy SB lehet rosszabbul teljesít.
-
tibbike01
őstag
válasz
Kérdezd a füledet! Bárminek van értelme, amitől jobb lesz a hangzás. Ha így jobbnak hallod, akkor hajrá.
-
Roland861010
veterán
Sziasztok,
Van értelme így megemelni a soundbart ha alacsonyan van, hogy kicsit jobban a fül felé "tolja"a hangot?
-
fenergie84
addikt
Nekem D80 van, kb 2 hónapja.
Hálószobában van egy Lg C2-vel.
Nappalimban "rendes" 5.1 van.
Teljesen elégedett vagyok vele. Appal be tudsz lőni mindent rajta.
Nekem a beszédhanggal nincs bajom, sőt!
Számomra nagyon pozitív csalódás az egész cucc.
Szerintem ebben az árban (én 91e vettem) jó vétel, írom ezt úgy, hogy csak ennek a "teljesítményét" ismerem, de az számomra meggyőző. -
313313
addikt
válasz
vampire17 #20329 üzenetére
Nekem Q600B-m van, tavaly vettem, szeretem nagyon. Amennyit használom nekem elég. Rendes angol DTS hangsávval bontom a házat....
Ahogy néztem BestByténél 100k kötnyéke a Q600C. Sajnos ennyit ér a forintunk. Mindennek elszállt az ára nem kicsit (talán a tv-é nem...) ami 5 éve 80-100k volt, most ugyan az a szint 150-160k.... Keress esetleg Q60 valamit, az az olcsósitott Q600-as széria...
-
tibbike01
őstag
válasz
Voice24 #20336 üzenetére
"Nehezen hinném, hogy ebben az árkategóriában bármelyik Samsung versenyezhetne vele."
Szerintem bármelyik 90ezer ft körüli Samsung versenyezhetne vele. Amiket fentebb írtam pl. Még úgy is, hogy nincs hátsó hangfal hozzá. Persze a térérzetben lemaradna, de az csak egy szempont a sok közül.
-
Gino20
őstag
válasz
vampire17 #20332 üzenetére
Ha erre van igény és/vagy keret, akkor azt mindenkinek el kell fogadnia. Számomra a Samu Q900-as SB-nek is (finoman fogalmazva) megkérdőjelezhető hangja van, de közben épp a mai napon ajánlottam egy ismerősnek, miután hívott, hogy mit hozzon ki T-ből kb azonos áron (65G4 vagy 77S95D), aztán a következő kérdés az volt, hogy max ~200-250e Ft-os sávban milyen SB-t vegyen, amihez vannak surround hangfalak is. Nem kellett sokat gondolkodni, Q930, ami kategóriájában jó választás, ahogy az Ultimea is lehet az a ~90-100e Ft-os kategóriában. Az Ultimea SB-vel nekem talán egy bajom van. Ha nem tetszik vajon mennyire egyszerű/problémás a visszaküldés/pénzvisszatérítés?
-
Voice24
őstag
válasz
tibbike01 #20333 üzenetére
Az Ultimea Nova S80 hátsó állványokkal együtt 91 ezerért megvásárolható, 8-as mélynyomóval, valódi térhangzással. Nehezen hinném, hogy ebben az árkategóriában bármelyik Samsung versenyezhetne vele. A Q700, Q800 lehet, hogy jobbak, de hátsókkal kiegészítve már messze nem ez az árkategória. Ha valaki vájtfülű, nem ebben az ársávban fog keresődni, aki meg egyszerűen moziélményre vágyik, nem kérdés, melyik a jobb választás számára.
Ui.: lehet akármilyen nehéz a Q700, az összes hangszórója a tévé alól fog szólni, ami nem hasonlítható össze a hátulról szóló hangszórókkal.toompa: azért az S80-ról elég merész lenne azt állítani, hogy csak egy picivel jobb, mint a tévé hangszórói.
-
tibbike01
őstag
válasz
Q600C - 92ezer ft
B650D - 79ezer ft
S800D - 95 ezer ft bontatlan új Marketplacen, mindenki árulja, mert a TV-hez adják ingyen.
Q60B - 90ezer ftEgyik sem több százezer és aprón ezektől még jobb árak vannak.
A D-sek tavalyi modellek, a C-s 2023-as.
Az ultimea S80 bar 1.3kg, a Q700D 5.9kg. -
toompa
őstag
válasz
Ez nem így van. Senki nincs kinevetve.
Én nem venném meg az Ultimea-t, de megértem ha megvan a célközönsége. Nekem sincs egy drága rendszerem, Q700-at vettem anno 70-ért és nemrég hozzá hátsókat. De a következő tuti Q990 lesz, mert már tudom hogy erre érdemes többet áldozni.
Magasabb szintre emeli az otthoni filmezést. Nekem a csak egy picit legyen jobb mint a tv hangszórója, nem elég. -
vampire17
addikt
válasz
blueye #20330 üzenetére
Mar engem sem idegesit szerencsere
Meg vagyok vele elegedve, igen. Igazabol csak az "zavar", hogy ha itt elmondjuk rola a velemenyunk, akkor elegge "ki vagyunk nevetve" vagy nem is tudom hogy fogalmazzak
Akkor ha valaki picit jobb hangzast akar, mint a TV gyari hangszoroja es nem akar/tud tobb szazerer forintot raaldozni, annak sztm lehet az Ultimea jo alternativa.
-
vampire17
addikt
válasz
toompa #20327 üzenetére
marmint a HW-K450 -re gondolsz? Ok, de a "jo hangzasu" Soundbar-ok 200+ tol kezdodnek (ha rear hangszorot , meg 5.1 et is akarsz, esetleg DA-t)
Ennyire egyszeruen nincs keret... Most akkor ne is vegyunk egyaltalan semmit, vagy ilyenkor mi lenne a "teeendo"?
#20328blueye
naja... 160e-ert.... es akkor meg a plusz hatso hangszorokrol nem is beszeltunk.... (a hozza valo SWA-9500S 90e forint.... Ennyi volt az Ultimea hatso alvannyal egyutt...)van beszédhang-kiemelés, sokat jelent.
k450-en volt night mode es ennyi... de egy parbeszed jelenet utan ha jott egy robbanas, meg ilyen modban is folyton a hangerot kellett tekergetni...
eARC-nem mondom h nem a TV miatt volt, ezt irtam is.
-
blueye
veterán
válasz
vampire17 #20326 üzenetére
"Persze lehet az ujabbak mar jobbak, nem tom" - sokkal jobbak
"eARC... na az neha elszallt a Samsungnal" . nálam soha
"nem ertettuk mit mondanak" - van beszédhang-kiemelés, sokat jelent.
Ez ráadásul most csak egy Samsung HW-Q700A 3.1.2 csatornás (2021) -
-
vampire17
addikt
Nekem egy HW-K450 volt . nyilvan ezer eves cucc (2016 ban vettem) de en is utaltam... Beszedhang borzalmas volt, egesz este azzal kellett szorakozni amikor a gyerekek aludtak, h parommal hol hangositottuk, hol halkitottuk, mert vagy nem ertettuk mit mondanak, vagy remegett tole a haz, ha akciodus jelenet volt... (pedig meg night mode-al is probaltuk)
Volt hozza hatso hangszorom is (SWA-8000S ), na azt is hagyjuk... olyan irtozatos halk volt, meg max hangeron is, hogy az hihetetlen.. Illetve neha egyszeruen nem szolt valamelyik oldal.. olyankor a kabelt ujra csatlakoztatva par napig megint jo volt... (probaltam kabel cseret, de az sem segitett...) es ezek nem olyan hibak, amiket csak en tapasztaltam, hanem boven masok is irnak rola... (keressetek ra nyugodtan)
Szoval nekem Samsung soha tobbet... Persze lehet az ujabbak mar jobbak, nem tom, nekem leirta magat a marka.
Az ultimea-val viszont elegedett vagyok eddig. Majd kiderul hosszu tavon hogy bizonyit
-
Voice24
őstag
De akkor is hidd el, hogy neked Samsungot kell venned, kit érdekel a rossz tapasztalatod...
Én amúgy Ultimea Nova S80-at használok, az app vezérlés hiányán kívül megelégedéssel. Nem tudom, D80-at mennyien használhatnak itt a topikban, a kisöccsét, a D60-at dicsérték, ez meg azért valamivel komolyabb cucc. -
LKJH
csendes tag
válasz
tibbike01 #20320 üzenetére
Samsungot soha többet. 2 éve vettem, 2 hónap bírtam, zenére jó, filmnézéshez alkalmatlan, basszus jól szólt, de semmit nem érteni, amit mondanak, a végén, inkább a projector beépített hangszóróját használtam. Persze lehet hibás volt vagy nem tudom, mert mindenki isteníti, én örültem, hogy megszabadultam tőle.
-
LKJH
csendes tag
Ultimea Poseidon D80-t használt már valaki? Igazából a beszédhang érdekelne, mert zavaró, hogy nem érteni sokszor, amit mondtak, csak nagy hangerőn, társasház, így szomszédok anbak biztos nem örülnek.
Gondolkozok a JBL sb560-n azt dicsérik főleg a beszédhang miatt, de térhatású hangprojektort szeretnék. Ott a JBL Bar 800, de annyit már sajnálok egy soundbarra, akkor már elkezdhetnék egy komolyabb rendszert építeni, de társasházba az felesleges, így inkább ez a 100 000-s kategória érdekelne, D80 meg elég jónak tűnik, tudom noname márkátlan, de nem érdekel, korábban vettem egy Samsung hangprojektort, mindenki istenitette, 2 hónapig bírtam, szerencsére sikerült eladni, igaz buktam 30 000-t rajta. Projectorom is kínai wambo, egyik legjobb full hd okosprojector, ami normál áron létezik. Szóval lehet szidni a kínai cuccokat, de elkezdtek minőséget is gyártani, persze a szemét is megmaradt, ezért kérdés van-e tapasztalata valakinek ezzel kapcsolatban? Vannak tesztek, de azok az oldalak megkapják tesztelésre és mindenről jót kell írniuk 😀 -
stellaz
veterán
Ma beszereztünk faternak egy Samsung S800D soundbart.
Méretre kisebb, mint gondoltam. A mélynyomója elég korrekt kis cucc.
Kezelni szög egyszerű, bár a Bluetooth elsőre simán párosodott (khm sbc), de törlés után másik telefonra már nem akart.... ezt nem érem , de már nem volt időm vacskolni vele. Jó pont a wifi cast -ért.A hangja meglepően jó. A mélyek feszesek, nem túlzóak vagy brummogósaj. Kifejezetten kellemes volt filmet nézni vele, de még zenehallgatásra is èlvezhető.
-
tibbike01
őstag
20 éves multimédia hangfalszett (wow érzésű hangzással) vs egy tavalyi Samsung soudbar, amit TV-hez (filmekhez, beszédhanghoz...stb) terveztek, a Harman mérnökei hangoltak és sorra zsebeli be a díjakat. A Samsung amúgy is jól csinálja manapság.
Nincs értelme egy lapon említeni. Sem hangzás sem funkciók terén.
-
Shamli86
tag
Köszönöm a válaszokat! Ezek szerint simán megéri lecserélni.
-
L.L.
senior tag
válasz
tibbike01 #20309 üzenetére
Te már hallottad is a Logitechet? Sok évig használtam a típust, szerintem meglepődnél egy összehasonlításnál. Természetesen szolgáltatásokban / csatlakozásokban nem hasonlítható össze, mivel nem mai darab, de hangzásban nagyon rendben van, simán mellé raknám a legtöbb középkategóriás soundbart.
-
Doblós
aktív tag
Sziasztok!
Sajna nyugdíjaznom kell a jbl sb250-et.
Mit tudnátok ajánlani,ami hozza azt a szintet és van rajta kijelző? -
-
Shamli86
tag
Sziasztok. Szerintetek jobban szólhat egy Samsung HW-Q930D a jelenlegi Logitech z-5500 hoz képest? Esetleg valaki tud hang tesztet küldeni? Tudom mikrofonon nem lehet annyira hallani.
-
vampire17
addikt
válasz
Roland861010 #20305 üzenetére
app miatt en lehet a Poseidon D80-at ajanlanam: [link]
Nova S80 legnagyobb "hibaja" hogy nincs app support (es nem tudni, lesz-e valaha...)
Hangja nem tudom milyen a poseidon-nak, de ha hozza a nova szintjet akkor rendben van.
-
Roland861010
veterán
válasz
Ferenczi Áko #20303 üzenetére
Most ezek közül melyik a legújabb és legmodernebb kiadás?
Az nem kell hogy világítson. -
vampire17
addikt
válasz
Roland861010 #20302 üzenetére
nyilvan az
(sok oldal csinalja ezt amugy)
En vegul vissza raktam a 161-et, nem hallottam erdemi kulonbseget, az meg csak ujabb
-
Ferenczi Áko
addikt
válasz
Roland861010 #20302 üzenetére
Bangoddról érdemes rendelni inkább, kuponnal 90ezer ft alatt van..
-
Voice24
őstag
válasz
vampire17 #20296 üzenetére
Hali!
Furcsa, hogy a V149-el küldték meg, mert elvileg az a bugok miatt már nem is elérhető az Ultimea oldalán.
A V139-nek alapvetően jó a hangzásvilága (de nyilván ez is ízlés dolga), csak eredetileg nem túl hangosak a hátsó hangszórók és a bar felfelé sugárzó hangszórói. A V149 ezen ugyan javított, de a hátsó hangszórókból zavaró statikus zaj szólt, és a mélyet is elrontotta. Ezután jött a V161, ami a statikus zajt megszüntette, viszont szerintem (és az ottani vélemények alapján mások szerint is) a mélyet nem tette rendbe, olyan brummogós lett. Én, miután kipróbáltam a V161-et, inkább visszatettem a V139-et, és kicsit olyan lett, mintha a kettőt összegyúrták volna. Az eredeti V139-hez képest nőtt a hátsó hangszórók hangereje, viszont a mély és az egész hangzásvilág megmaradt az eredeti V139 szintjén. Nekem most így jön be (music módban használva), de ettől még lehet, hogy másnak a V161 tetszik jobban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mikrotik routerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen egeret válasszak?
- Sorozatok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Linux kezdőknek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged