Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Acheron
őstag
Sziasztok!
Toyota dízelekről milyen tapasztalatok vannak?
Elsősorban a 2009 - 2011, illetve 2012 - modellévek dízelei érdekelnek. (2.0 vs 2.2)
A 2.0 nem túl erős, de elég takarékosnak tűnik, nem tudom, a 150 ill 177 lovasok megérik -e a plusz kiadást és magasabb fogyasztást (évi 20 - 30 e Km)
A régebbi 2.2 -es (D-CAT) motorokról pedig olvastam rosszakat is - az újabbak hasonlóan problémásak? -
neduddki
nagyúr
válasz molnarpeter #81046 üzenetére
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
Dare2Live
félisten
válasz molnarpeter #81046 üzenetére
Én vezettem egy ~3-4.000kmet azalatt nekem tetszett. Ilyen családi egyterű SUV érzés.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Rivaul
addikt
Nem szívesen tennék vele semmit a javításon kívül. Ezek a rover motorok kényesek az ilyesmire. van másik autóm így tudom nélkülözni pár napig. Csak az árral nem vagyok tisztában. a tömítés cirka 1500ft de szétbombázni vajon mennyi
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
nesa
veterán
válasz Rivaul #81043 üzenetére
hutotomito nem eleg?
Nekem a tel elejen elrepedt a Tipon egy gumicso annyit tettem hogy meglazitottam kicsit a kiegyenlito sapkat igy nemkerul nyomas ala hutotomito volt benne azota is jolvan, most hogy vegre van ideje pihenni mert vettem masodik kocsit majd kicserelem. -
Rivaul
addikt
MunezXBK, nesa
Hupsz, értem
2000-es, 1.6i, Rover 45. Azt hiszem K szériás motor. Csepegteti a vizet sajna...
[ Szerkesztve ]
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
-
Rivaul
addikt
Sziasztok.
Itt is megkérdezném: Szívósor tömítés cseréjének áráról valakinek van valami fogalma?Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
gaborbol
őstag
válasz mokus1 #81033 üzenetére
Egyszer jartam hasonloan en is, 2 flakon oktanboostert raktam a tankba ugy sikerult kiautozi belole a szart, egytol javult a helyzet valmit, de a masodiktol hasznalhato lett annyira hogy labon kiuritsem. Ennyit meg talan meger mielott szervizbe megy esetleg.
[ Szerkesztve ]
-
stargazer
senior tag
valószínű a spritmonitor elég korrekt adatokat mutat, mert nekem kúton mérés alapján kevesebb az átlagnál, 0,4 literrel, úgy hogy 110-et mutató órát tartom ahol lehet, 1-2 előzéssel, hosszabb úton közlekedek (50+ km), és az út nagyrésze nem túl kacskaringós. ha nagyon figyelek, és pl. jó előre leveszem a gázról a lábam kereszteződések/kanyarok előtt, akkor 6 literre le tudom vinni, ami 0,7 literrel kevesebb a spritmonitoros átlagnál. sztem ez jól tükrözi a valóságot. ha oda a BC-s adatok mennének, akkor az átlag fölött lennék 1 literrel.
Te kúton is mérted már?Fegyverben réved fönn a téli ég, kemény a menny és vándor a vidék, halkul a hó, megáll az elmenő, lehellete a lobbant keszkenő...
-
mycso
veterán
válasz hobizoli #81034 üzenetére
Az (rossz)olaj valóban "hozzásegít" a csapágyak kopásához, majd szétpergéséhez, de amit írtam az úgy van.
Amivel gyárilag szerelve vannak, azok silány minőségű csapágyak és max. 200k km-ert bírnak, utána széthullanak, a használt olaj és a csereperiódusoktól függetlenül.“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
stargazer
senior tag
válasz BlacKSouL #81019 üzenetére
ja, a BC nem mindig pontos, pl. nálam 0,8-1,0 l körül mutat kevesebbet. a spritmonitor meg sztem tankolás alapján megy, bár ki tudja persze.
Fegyverben réved fönn a téli ég, kemény a menny és vándor a vidék, halkul a hó, megáll az elmenő, lehellete a lobbant keszkenő...
-
mokus1
addikt
Tankolzam egy kútnál azóta nagyon tre az alapjarat néha le is áll. ugye gázos az autó most már azzal is. koszos benzin okozhatta? ki tudom autózni vagy szervíz?
-
mycso
veterán
válasz Takika14 #81027 üzenetére
Benzineseknek semmi baja:
8v motorok hibátlanok
16v motoroknál trafó probléma szokott lenni, ha gyárilag nem a megfelelő van benne, csere után hibátlanok.Diesel:
1.5dci gyári (nem elismert) konstrukciós hiba a gyenege minőségű hajtókar csapágy, 200k km-ert kibír, azért előtte érdemes cseréltetni mert nagy galibát okozhat (szereléssel 15-20k-s tétel) - ezen kívül hibátlanok
1.9dci, mint már írták a gyengébbikkel voltak problémák (120le), a 130lovas tudtommal jó.
2.0dci-ről nincs infóm/tapasztalatom.[ Szerkesztve ]
“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
neduddki
nagyúr
válasz molnarpeter #81028 üzenetére
HI!
pozso totyikban formedvenykedtem a motorrol ma oleget
udv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
roberto211
őstag
válasz Takika14 #81027 üzenetére
érdekes h kishaszongèpjárműbe(dobozos )minden második francia. Berlingo,partner,stb.
Azt en se hiszem, hogy minden második hulladék ez nagyon ilyen francia fikazos duma.
Itt a sarkon auto szerelőnek koleosa van dízel azt hiszem es semmi gondja nincs vele.
Range Rober Evoque///iPhone 12 Pro max
-
molnarpeter
nagyúr
PUG 1.6 HDI melyik CR rendszert használja, hogyan sikerült konstrukció? 115 póni, Euro 5, egy 5008-ban.
-
Takika14
aktív tag
válasz roberto211 #81026 üzenetére
Értem, köszöntem a választ!
Azt tudom, hogy a régebbi dízelekkel volt baj de nem hinném, hogy minden második autó hulladék a rönónál főleg a fiatalabbaknál.
Bár szomszédnak 2 citroenje van, azt mondta francia dízelt ne vegyek...
-
roberto211
őstag
válasz Takika14 #81010 üzenetére
Èn csak annyit tudok mondani ,hogy nagyon szép mint általában minden rönóó.
Illetve ez az "I-es megane motor probléma "rol annyit h, valószínűleg a francia előítélet beszél a szomszédodból mert nekünk volt I. megane. 2000 évjáratos(1.4 16v) és hibátlan volt. Meg azt hallottam (nem tudom mar ki mondta ),hogy a renault motorok nagyon jók. I . Meganenál a dizelekkel volt baj ha jol emlékszem de ugye egy 10eves példányokról beszélünk.
[ Szerkesztve ]
-
Takika14
aktív tag
Erre a kérdésemre valaki?
-
BlacKSouL
addikt
válasz neduddki #81020 üzenetére
Ehh, haggyadmá, megint előjött a télre háttérbe vonult kínja. Már írtam novothtibinek is, de még nem válaszolt, meg vagyok én áldva ezekkel a szerelőkkel. Zolit azóta nem kerestem, de mikor kerestem meg sose volt elérhető. De nem lenne baj, ha már valaki megnézné. Lehet hogy banális apróság, azért is bosszant.
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
neduddki
nagyúr
-
neduddki
nagyúr
válasz BlacKSouL #81019 üzenetére
HI!
hazuidozolittenegyfojtaban hogyfogyaszthanaegybenzinesotoennyitehhh:- (((
udv
neduddki
p.s. Qr:pls:- )
mod:"De 7,2-nél feljebb akkor sem tudtuk tornázni a céges ugyanilyet (hosszú távra), mikor tapostuk, kínoztuk, pörgettük, ütöttük-vágtuk." ehhakimeglesetugyaforganyiaztatamotrot:- )))
[ Szerkesztve ]
-
BlacKSouL
addikt
válasz stargazer #80972 üzenetére
Én olyannyira kipróbáltam egyet, hogy közel 100k km-t tettem már bele, és mikor átvettem a kulcsot még csak 4 km volt benne. Négy.
Úgyhogy engedelmeddel belinkelném a szerdán, menet közben készített fotómat. Azt mondanám, hogy a 9000 km amit itt épp mutat, talán már releváns eléggé ahhoz, hogy ne lehessen ráfogni hogy nem vegyes közlekedés. Ebben benne van a téli, és a tavaszi mostanáig.
Aztán tudjuk, hogy csal a comp. Kb. 0,5-öt. Tehát legyen, a valós érték 6,2 l/100km az elmúlt 9000 km-re mérve.De 7,2-nél feljebb akkor sem tudtuk tornázni a céges ugyanilyet (hosszú távra), mikor tapostuk, kínoztuk, pörgettük, ütöttük-vágtuk.
De tudodmit? Hogy kellően ellensúlyozzam a spiritmonitort :
Horvátországba leérkezve; hazaérkezveÉS még mondok jobbat. Ha kicsi kell, és ennél is kisebb fogyasztás, akkor Jazz 1.4 i-DSI.
Ugyanis faterom a Cityvel (az a sedan Jazz ugyanolyan motorral) 4,1 körül járkál el, benzin, 1339 ccm, 83 ló.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
neduddki
nagyúr
válasz jozefgucci1 #81015 üzenetére
HI!
khmmm nem az 1870es gyutta ronotolvelnelu?:- )))
a D3 pedog -1hnegerudv
neduddki
-
jozefgucci1
addikt
válasz runner 125 #81004 üzenetére
A 2.4D-ről tudom , hogy csak dícsérik te is írtad anno és kollégámnak is ez van . Az1.6D nekem kevésnek tűnik akkor már inkább 2.0D az a Renault féle egység ha jól olvastam .Nagyon bejön az S40 és az asszonynak is de az S60 ami szerintem a legjobb csak olyan gyanúsan kevés bennük a kilométer !
Origin :jozefgucci1980 , Cod =játszótéri mászóka színekkel operáló, vérpistikebőszítő játékmenet...
-
gaborbol
őstag
válasz hobizoli #81013 üzenetére
Megkerdeztem, hogy milyen olajat raknak bele, mert ketfele valto van az egyikbe a sima DEXIII vagy DEX VI-os olaj kell ami 1600Ft/l liter vagy a speci VOLVO olaj ami 7-8k/ liter.
A sima 1500 ft-os...Es vajon hany tulaj kerdezni ,meg hogy milyen olaj megy bele, meg miert nem az egesz lesz kicserelve hanem csak egy resze a tobbi meg kering a regi olajjal at a regi szuron, magnesen meg annyi szar van, hogy tobbet mar nem tud megfogni. Aztan majd jon a fejvakaras hogy-hogy beszart az automata pedig rendszeresen szervizeltek aztan ott a fel millas szamla.
-
gaborbol
őstag
Par napja szobakerult a fillerbaszas, nem akartam regenyt irni, hogy en is "DeFranco szindromas" vagyok, csak en nem szerelohoz viszem minden aprosaggal, hanem megcsinalom magma mivel minden adott szinte hozza a lakhelyen.
Eljott az ujabb 75K az S80 eleteben, gondoltam kicserelem az automataban az olajat, szurot, automata v. olajdekni tomiteset, automata hutes csoveinek a tomiteseit, meg a gyorscsatlakozokat elkoccoltam ma reggel a markaszalonba, es.... Hat gyakorlatilag semmi nincs raktaron, de nem azert, mert elfogyott hanem mert ok nem szoktak cserelni! Leszivjak a regi olajat geppel, feltoltik a rendszert aztan ennyi.
De mondom hat a szuro bent van a hazba meg a magnes is ami osszeszedi a vasreszeleket az olajbol ez egy legendasan hires alulmeretezett valto ami rohadt kenyes a karbantartasra ezekkel mi van?
Nem volt ra valasz.De 60K-ert leszivjak a regi olajat, meg tesznek bele 6 liter olajat, tudnam minek mert a kezikonyv 8.8 litert ir az enyemre a turbosra meg 9.6-ot.
Es szinte csak negativ tapasztalat mindenfele,igy marad a fillerbaszas tovabbra is. ...
[ Szerkesztve ]
-
Takika14
aktív tag
Urak erre mit mondotok?
Tegnap belinkeltem már, egyik fórumozó azt mondta jó. Most szomszédom nagyon le akar beszélni erről az 1.9 DCi-ről. Szóval most nem tudom, hogy mi is az igazság. Bár Ő a régebbi Megane-t szidta, hogy motorikusan nem jók.
A 3-asra is igaz ez?
-
neduddki
nagyúr
válasz roberto211 #81008 üzenetére
-
roberto211
őstag
válasz neduddki #81006 üzenetére
Lehet hogy meg ebbe a topicba/témába láma vagyok de itt mit takar a "c" meg a "D"?
Ha azt a kategóriát jelenti amit linkeltel az meg mar nagyon nagy nekem ilyen nagy családi autók mivel max 1-2en fogunk auutozgatni általában. "D" alatt az egyterűkre gondolsz?
[ Szerkesztve ]
-
neduddki
nagyúr
válasz roberto211 #81002 üzenetére
HJI!
megan kicsi, na al;atod ezt magyrazom, hogy hagyd a francb a c-t es inabb d-ben keresgelj...
iil. ki is vett is motanban flanszi-olasz kooprodukcijot?udv
neduddki
-
vilmaboy
őstag
tudnátok mondani olyan oldalt, ahol francia és olasz használt autókat lehet keresni? mint németben a mobile.de vagy nálunk a használtautó....?
A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
-
runner 125
nagyúr
válasz jozefgucci1 #80986 üzenetére
Sok a rémtörténet, én nem bízom bennük, illetve ezek az én olvasatomban már beleesnek a "downsizing" motorok kategóriájába, persze van akinél tökéletesen teljesít, ellenben a 2.4-es saját fejlesztést csak dicsérik.
S40-ből is létezik 2.4D, csak itthon ritka, érdemes kint is nézegetni.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
trassher
addikt
válasz roberto211 #81002 üzenetére
500K környékén én most ezt venném meg így külső és az alapján amit a típusról tudni lehet. Egy 1995-ös avant-ra pályázok nyár környékén a mostani swift helyett.
Redmi Note 7
-
-
trassher
addikt
válasz roberto211 #80999 üzenetére
Igen mivel te jóval magasabb vagy, szerintem a térded valahol a nyakad magasságában lehetne a bal 1-ben.
Redmi Note 7
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gmail
- Assetto Corsa
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fehérbe csomagolva: Acer Nitro V 14 notebook
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- TCL LCD és LED TV-k
- Parfüm topik
- Tea
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest