Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mg1992mg
senior tag
Le is mentettem a topicot, ugyan CE-t nem fogok most venni, de egy nagyobb kiadást biztosan, a Doom megér nekem annyit.
Várom már.
-
s912
aktív tag
-
heavygrip
senior tag
válasz
WATERDACA #42 üzenetére
Mostanában néztem az Indiről gameplaye videókat R5 5600/7600XT alatt és minimum/medium grafikán tűrhető volt a sebesség, ahol tesztelték nem akarom részletezni, de szerintem elég GPU igényes hely volt.
Szóval nincs itt minden remény veszve,de jobb szerettem volna ha marad tartalék a VGA-ban. Most sem cső gázon játszom, kivéve a CP2077,de az szerintem mindenkinél izzasztja a vasat
Szerintem a megjelenés elhalasztását nem indokolja semmi, tudjuk már a gépigényt is, na meg tanultak szerintem az Eternal esetből. Lehet már csak csiszolják.
Engem meg győzött az ahogyan bejelentették.Ettől függetlenül bármi közbe jöhet,de bízok benne hogy nem fog semmi akadálya lenni a májusi kezdésnek.
-
Segal
veterán
válasz
WATERDACA #48 üzenetére
Tudom hogy nem Te rendelted elő, mert én a nevet is látom csak kitakartam.
Én előrendelést kizártnak tartok magamnál (híres utolsó mondatok), de azt nem zárom ki hogy ha megjelenik és látok pár gameplay videót akkor az nem indít be valamit nálam, de szerintem öregszem annyira hogy vígan ki tudok várni egy 30%-os leárazást. Na az elgondolkodtató lehetne...
+1 indok az előrendelés ellen, hogy ugye pont az eternalnál játszották el az 5 hónappal halasztást, tehát azért erre a májusi megjelenésre még ne igyatok előre. -
WATERDACA
őstag
A 16-osat én is mindenképp újra fogom tolni. Érdekes, hogy bár az Eternalba 3* annyi játékidőm van, mégis a 16-osat szívesebben veszem elő bármikor. Nekem az az igazi modern DOOM érzés.
Nem én rendeltem elő, eskü.
Hidd el, hogy ahogy telik az idő, egyre többen elő fogják rendelni. Lesz itt még hype, meg előzetes.
Én is kivárok. -
Segal
veterán
Az a gáz számomra, hogy hiába van meg eddig az összes létező doom (még a VR változat is
), ez a rész valahogy egy cseppnyi bizsergést sem okoz...
Pedig tegnap elővettem a 2016-os részt kicsit nosztalgiázásból, de még a fanaticalos leakciózás sem indít be semmit bennem
Ettől függetlenül 1 steames barát van aki már előrendelte -
WATERDACA
őstag
válasz
spleenszuru #45 üzenetére
Ha 80 eurós árcédula mellé kapunk 10 órás kampányt, az nagyon gáz lenne, valóban. A fejlesztői videóban tettek rá utalásokat, hogy sandbox játék lesz, sok-sok felfedeznivalóval, tempóváltásokkal, tehát ha tippelnem kéne, én 30 órát lőnék be.
Ez májusig ki kéne hogy derüljön, mert csak félig van így tele a pohár (vagy addig se).
-
spleenszuru
őstag
válasz
WATERDACA #44 üzenetére
Ahogy fentebb írjátok, ha csak egy pár 10 órás kampány lenne, az gáz lenne.
No nem mintha az Eternalban elmerültem volna akár a horda, akár a többi részében, végül elveszett a lelkesedés egy sztori és collectibles kivégzés után.
Az a rész pl. nekem nem hiányozna. Utálok YT videókat nézni, hogy megtaláljak minden hidden tokent a mapon.
-
WATERDACA
őstag
válasz
spleenszuru #43 üzenetére
Plusz sokan elfelejtik, hogy a Game Pass része lesz első naptól, így kb. 4000 forintért ki lehet vesézni a játékot kampányostul-mindenestül.
Nyilván várom az áttörést, hogy előrendeljem Steamre (ha már fan vagyok), de egyelőre szívom a fogam, mert nem tudom, mennyit kapnék a pénzemért.
-
spleenszuru
őstag
Én kicsit örülök, hogy nincs bennem a preorder érzés.
Mivel van pár más játék, ahol igen. Itt meg tudok várni egy akciót, legalább teszteket is tudok nézni, hogy fut egy hasonló konfigon, mint az enyém.
-
WATERDACA
őstag
válasz
heavygrip #41 üzenetére
Két dolgot azért meg kell jegyezni itt az optimalizálás miatt: nyilván az id jól optimalizál (láttuk ezt már korábbi játékoknál), de szó szerint ki fog nyílni a játéktér és lesz hogy hordákat küldenek ránk, hogy ledaráljuk őket.
Szóval ha valaki felcsavarja a grafikát, kell oda kakaó.Én ha magamat nézem, i5 12400f, 16 GB DDR5 6000hz (gyenge pont, de a Stalker 2-t is elvitte 2k fullon), 4060 Ti 16 GB.
Ezen a konfigon megint csak jól kéne majd mennie 2k-n, azt pragmatizálom, hogy jobban, mint a fent említett Stalker 2. Az Unreal egy mocskos sz*rul optimalizált motor 4-es, 5-ös is, az Id tech egy másik dimenzió.
-
heavygrip
senior tag
Hali, hoppá, egy vissza térő
Doom Eternal -t végül ki toltad? Nem nagyon írtál a topikjába.
Pont ezt veséztük más fórumokon is. Igazad lehet egyébként, optimalizálás terén. Én csak a kötelező sugár követés miatt tértem ki a hitemből.
Ha a Doom 2016 és Eternal -t vesszük alapul akkor itt is frankón fog skálázódni a játék egy 6 magos rendszeren is.
A bivaly VGA meg a sugár követés miatt kell - oké, egy RX6600 nem a világ vége, ugye ez a minimum - de ha ez a kötelező DXR nem lenne akkor szerintem egy Vega56/64-en is lazán futna, én meg merném kockáztatni hogy az RX580 egy 1080p/60fps-t is kitolna magából... -
wednesday
őstag
válasz
WATERDACA #16 üzenetére
Ha már lehet állítani a játék sebességét, akkor jó lenne, ha ezeket a villogó színes csodákat legalább szürkére lehetne váltani. Én sem szerettem egyik doomba sem. A glory kill villogást a 2016-ba ki is kapcsoltam, anélkül is lehetett látni, hogy mikor vigye be az ember a találatot. Eternálnál azért kellett, mert a felgyorsult játék megkövetelte. De jobb volt a glory kill is villogás nélkül.
A színes lőszer, páncél, hp kiesésnek sincs semmi értelme önmagában. Úgyis felporszívózik a karakter mindent, akkor miért is kell megkülönböztetni, hogy mi micsoda. Lehetne ennek egy szürke állapota is, ami jobban beleolvadna a környezetbe.
-
WATERDACA
őstag
Doom sandbox stílust emlegetnek, kinyílt pályákkal, rengeteg mellékes tennivalóval, puzzleval, opcionális ellenfelekkel, bossokkal.
Én abban reménykedem, hogy ez kb. 30 órát felölel minimum. Biztos lesznek plusz kihívások plusz jutalmakkal.
A multi kihagyása mellett tényleg jó kérdés azért, hogy a jutalomrendszer lesz-e?
Vannak fenntartásaim, de nyilván mindent az egyjátékos élményre összpontosítanak.
UPD.: Denuvot is használni fog a játék, hallelluja...
[ Szerkesztve ]
-
Segal
veterán
Én meg ma pont azon elmélkedtem hogy legalább a master level pályák, meg esetleg mondjuk egy horde mód marad e vagy tényleg csak kap az ember egy tizen órás kampányt és kész? Mert ideig-óráig el lehet lenni a kampánnyal ez oké, meg ha ki szeretné acsizni az ember a játékot nyilván többször kell végigmenni, de akkor is...
És hiába jönnek nekem Hugo-ék azzal hogy de lesz Mech, meg sárkány
A másik piszok érdekes kérdés számomra a skin. Az eternal-nál ugye lehetett venni párat a megszerezhető "tallérokból", meg ugye pont a fenti extrák teljesítéséből, de mégis főleg a multiból. Na most multi tutira nem lesz, az előrendelői extra tartalomból viszont egyértelmű hogy skinek visszont lesznek? Ugye nem valódi pénzért lehet majd őket venni? -
WATERDACA
őstag
Marketing. El kell adni az új VGA-kat. Minden cég ezt csinálja, meg lehet nézni. STALKER 2 is a csillagos eget lehozta gépigény téren, mégis az új techekkel kiküszöbölhető bármilyen gépigény hiányosság.
A kedvencem: ajánlott 32 GB Ram. Minek? A STALKER 2 is 14-nél többet nem evett nálam 1440p-ben, ultrán. Gyanítom, a Dark Ages 12-t se fog.
Az egyedüli dolog, amiért baj van itt a felfogással, az a forced RTX. A könyökömön jön ki az RTX a feleslegesen nagy erőforrás zabálása miatta.
Még az a jó, hogy van DLSS/DLAA/FSR, Frame Gen stb. Ezekkel a STALKER 2 is remekül fut.
Áldom hogy 4000-es kártyám van, mert rengeteget dobnak az új technológiai újítások. 3000-es is kap még valamit, de kevesebbet.
[ Szerkesztve ]
-
WATERDACA
őstag
Az imp nagyon jó lett -
Segal
veterán
válasz
heavygrip #27 üzenetére
Most őszintén nem tökmindegy hogy deluxe-nak vagy prémiumnak hívják? Az eternalnal is 30 euro volt a különbség, meg itt is annyi és tutira lesz upgrade lehetőség is 30 euroért...
Aki meg sokallja az árat az vegye fanaticalon ott van rá 16% kedvezmény. -
heavygrip
senior tag
Igen,ott volt egy deluxe kiadás, ami tartalmazta a két kampány DLC -t, de sajnos itt nem látni ilyet, a prémium kiadást kell megvenni ahhoz, hogy játsz a DLC kampánnyal..
Wesder Gondolom fsr/720p felbontás. Ezzel sem lenne baj, de nem vágom mért erőltetik ezt rá a játékosra. Legyen több választható opció, pl sugár követés nélküli natív 4k/60fps mód... szerintem többet ér,mint az agyonra butitott felbontás/grafika de legyen sugár követés mód.
[ Szerkesztve ]
-
-
heavygrip
senior tag
Gépigényt nézte valaki?
Processzor még elfogadható,de sugár követéssel rendelkező videokártya kell a minimumhoz??
Asszem szakít a hagyománnyal az id.
A jól optimalizáltság és hogy mindenki játsszon vele duma...
Pl aki Xboxra veszi, azon hogy fog menni vaj simán?
Ráadás képpen meg kell venni a legdrágább kiadást hogy játsszál a DLC kampánnyal??A játékkal egyébként nincs gondom, részemről rendbe van minden tekintetben, elég b*sz* lesz.
Elő is fogom rendelni a 80 eurós kiadást,de a fenti dolgok nem kicsit kiábrándítóak...[ Szerkesztve ]
-
Ragnar_
addikt
Nekem már az Eternal is sok volt néha, a 2016-os Doom nagyon ütős volt annyi év után modern grafikával, és a trancsírozós játékmechanikával. A Dark Agesben már óriásmecha... cybersárkány.. És a 80 eurós árcédula.. Lehet, hogy Gamepass végigjátszás lesz belőle, mert azért az előző 2 Doom is baromi jó szórakozás volt. (Néhány szenvedős platformert és bossfightot leszámítva
).
-
WATERDACA
őstag
Ráaludva a tegnapi videókra, és elolvasva néhány új infót, összegezzük a dolgokat.
A classic Doomba, a 3-asba, a 2016-osba, és főleg az Eternalba, rengeteg órát belenyomtam. Aki ismer, tudja hogy az Eternalt elég gyorsan elsajátítottam, imádtam minden percét, én akkor azt mondtam, hogy az FPS játékok csúcsa volt nálam, pedig 90 óta szinte minden classic fps-el játszottam. No nézzük, mi a helyzet:
- Van máris egy érdekesség, ami nekem felkeltette az érdeklődésem: három helyről szedtek dizájnötleteket: Classic Doom (többször nézem a gameplay videót, és igen, meggyőződésem, hogy a modern Doom játékokat beleértve ez áll a legközelebb a 90-es évek settingjéhez), Frank Miller's Batman: The Dark Knight és a 300 film. Utóbbi kettő inkább a Slayerhez kapcsolódik. Pl. ezen jót mosolyogtam, de Slayert Leonidászhoz hasonlítják, mint egy b*szógépet.
- A story érdekes és több karakter is jobban ki lesz bontva, mint az eddigiek. Ha valami, ez volt az előző játékok Achilles pontja. Sem a 2016-os, sem az Eternal sztorija nem volt emlékezetes. Itt nekem nagyon úgy tűnik, hogy erre ráfekszenek, és kifejezetten jól állhat a játéknak.
- HUD - nem tetszik. Szokatlan, túl sok infó, túl sok szín. A középső hud-al egyértelműen a Classic Doom előtt állítanak emléket, ez némileg jópofa, de engem speciel zavar (vagy majd megszokjuk)?
- Gameplay - na erről lehetne a legtöbbet írni. Nem fogok mindent leírni, csak ami hirtelen eszembe jut. Pajzs, parry, fegyverek QRVA jók eddig nálam. És ez csak néhány a sokból majd, ami lesz a játékban. Megint lesz fejlesztési fa stb.
A gameplay kapcsán azt kell mondjam, izgalmas a medieval (középkori) setting. Higgyétek el, kellett a játéknak már frissítés, a classic fegyvereket nem lehet eladni hatodjára is, én merésznek és pozitívnak tartom ezt a lépést.
Ez tipikusan olyan dolog, hogy míg nem játszol vele, nem tudod, milyen a gameplay. Sok embernek nagyon tetszik, hogy az Eternal után a tempó lassabb lesz, inkább a taktikán és a jó döntéseken múlik a játék, mint a reflexeken. Vagy inkább 50-50.
A tempóhoz hozzátartozik, hogy a játékban állítható lesz a sebessége. Nem tudom ez a nehézséget hogy fogja befolyásolni, de ez egy örvendetes (merész?) nyitás a világ összes Doom rajongójához. Valaki a komótosabb, valaki az eszement tempót szereti. Válassz a stílusodhoz megfelelőt és játssz azzal - ez a mottó...
Hiányzik a glory kill nekem, bár azt mondják, hogy a kivégzés változatosabb lesz, mert bármelyik oldalról úgy nyírod ki az ellenfélt ha staggerben van, ahogy akarod. A videóban mindig egy "punchoz" hasonló kivégzést mutattak, nem jött be.
És akkor még írjak arról, hogy a gameplay Serious Sam/Quake beütésű. Félő, hogy itt a sok csilli-villi gömb stb., nem lesz átláthatatlan a játék? Nem bénaságból (hm), de nyilván a játékélmény rovására mehet ez.Látvány, grafika - néhol kib*szott jól néz ki, de amikor megjelennek a gömbök a démonok körül (parry és kivégzés), vagy szórják a lőszereket a p*fádba, akkor valahogy nem néz ki jól. Értsétek: van egy komor, dark medieval lore, ami percenként több tucat színes lósz*r gömböt tol a pofánkba. Jó ez így?
A démonok újradolgozása nem néz ki rosszul, de egyelőre ettől se dobtam hátast. A pályák jól néznek ki, változatos, kinyílnak jobban, több a felfedeznivaló, lesznek side questek (hurrá), amik sok új fejlesztést adnak.És akkor még 1 dolog: NEM lesz multiplayer. Ez az emberek egy részének rendkívüli csalódás, mert a 16-os classic mode lövölde (ami elment szódával), az Eternal Battlemod rendszere után (sok órát beletoltam, de nem kérném újra) valami jobbat vártak az emberek.
A fejlesztők teljesen rágyúrnak az egyjátékos élményre. Sokan üdvözölték ezt a döntést, és én is ezek táborát erősítem.
Ha multizni akarok, valószínű mással játszom, mint a Doom.
Ez a döntés tetszik, és a single player játékok táborát erősíti. Így is lehet csinálni!De várjunk, még nem tudjuk, milyen lesz a végeredmény. Az Id-t ismerve, nem lesz ez egy rossz játék. Hogy kinek mennyire fog tetszeni a gameplay, a setting, az már egy másik kérdés.
Mindenkinek soha nem lehet megfelelni. Ha 10 Doom fant megkérdezel, melyik rész volt a legjobb, garantálom, hogy mindenki mást mondana.
És ez talán így van jól.Ez az új Doom egyszerre játszik biztonsági játékot (classic Doom elemek, állítható sebesség, jobb testreszabhatóság), és közben merész játékot (setting, gameplay újítások).
Én biztos adok neki egy esélyt, de meglehet, hogy nem ez lesz a kedvenc Doomom.
Az árazás: az alap 80 euro, a Premium 100 körül. Az id meglépte elsőként (ha jól tudom). A GTA VI 100 euros árcédulával jöhet majd, egyelőre pletyka, de elnézve a nemzetközi trendet, én 99% biztosra mondanám ezt is. Hogy ez utóbbi mit fog eredményezni?
Több Game Passt előfizetés.Májusig még lesz idő ezt emészteni.
[ Szerkesztve ]
-
WATERDACA
őstag
Amikor beszélnek a játék mechanikáról, azzal egyetértek viszont: 2016 fuss és lőj, Eternal ugorj és lőj, ez pedig inkább a Classic Doom, térj ki, mozogj.
A sandbox alapú játéktér ami tetszik még. A dizájn, a hud, de még a grafika se igazán tetszik. Túl cartoon, az Eternalnál is vadítóbb színek.Jön GamePassba is, demonak jó lesz
-
Segal
veterán
Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem ez valahogy nem tetszik.
Nézegetem a mai újdonságokat, de valahogy nem jelentkezik a birtoklási vágy, pedig az eternal egyből vásárlós volt.
Persze mégegyszer ugyanazt a hibát nem követném el hogy egyből előrendelem, mert emlékszem még az eternal halasztására (és erre reakcióként a refundra is), de most valahogy mégsem evégett nincs instant vásárlás, hanem mert egyszerűen nem jelentkezik az ide vele érzés...
Sötét, komor, lassú... Egyszerűen csak valahogy semmi "doomosat" nem látok benne.WATERDACA: Piszkosul egyezik a véleményünk Doom témakörben
[ Szerkesztve ]
-
WATERDACA
őstag
Kövezzetek meg, de nekem egyelőre nem tetszik.
Rengeteg csilli-villi, a hud borzalmas, úgy néz ki az egész játék, mintha 16 éveseknek fejlesztették volna.
Egyedül ami tetszik, a pajzs, látszik hogy parry alapú lesz, tetszik a mechanika. De mind a lore, mind a gameplay eddig nem fogott meg.
Ez inkább egy Serious Sam/Quake akar lenni, mint egy Doom.
Na majd még emésszük...
-
oriic
HÁZIGAZDA
DOOM: The Dark Ages - Collector's Bundle - 200 dollár
-
WATERDACA
őstag
válasz
spleenszuru #8 üzenetére
Az ID Tech az elmúlt 10 év legjobban optimalizált FPS motorjai közé tartozott, szerintem ez most se fog változni.
Nyilván kelleni fog vas alá, 2025 van, de DLSS4-el jön, mindent ki fog használni.
Guitar14: Teljesen standalone.
[ Szerkesztve ]
-
Guitar14
senior tag
Amúgy én átgötgettem a Doom-os híreket eddig és nem foglalkoztam ezzel. azt se tudom ez most standalone game lesz vagy dlc? Gondolom az előbbi
-
Wesder
titán
Switch 2-re vajon bejelentik holnap?
Lemaradt a platformok közül a Series S, még mielött valaki megkérdezné hogy oda is jön-e.
-
oriic
HÁZIGAZDA
MORE NEW DOOM:THE DARK AGES FOOTAGE HAS BEEN LEAKED!
Elvileg NVIDIA prezentáció volt, de kamerás cucc.
-
Segal
veterán
Akkor jelenjünk meg itt is
Várjuk a holnapi trailert -
oriic
HÁZIGAZDA
DOOM - The Dark Ages
Bemutatkozó előzetes: [link]
Fejlesztő: id Software
Kiadó: Bethesda Softworks
Célplatformok: PC, PS5, XSX
Megjelenési dátum: 2025. (pletyka szerint május 15.)A topik a korábbi részekhez hasonlóan a PC-s részlegen lett létrehozva, de ugyanúgy diskurálhatnak a konzolos kollégák is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Milyen autót vegyek?
- Ukrajnai háború
- Háromszorosan összehajtható és 3500 euró
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- World of Tanks - MMO
- LEGO klub
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kingdom Come: Deliverance I-II.
- További aktív témák...