Hirdetés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Utánajártunk, hogy melyik memória mennyire drágulhat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
heavygrip
üzenetére
6600-al eleinte voltak bajok, nem véletlenől lehet/kell játékonként beállítgatni, h mi legyen ki/be kapcsolva. Most van egy kellemes beállítás, semmi OC, igazán ez az egy (OK, pár másik újabb gém is le van butítva kicsit), ami necces. 150k keretbe kb. ennyi fér, fiúk jogsira gyűjtenek (annak is enyém a 70%-a...
), ez meg annyira nem prio, hogy a játszós kereten túl a családi büdzsébe nyúljak, vagy mittomén 100k hitelt vegyek fel hozzá. -
heavygrip
senior tag
9060XT teljesen jó, most még jó árban van, néztem róla videókat és 1440p-n natívan meg a 60FPS, még intenzívebb jelenetekben is. Kb 7700XT teljesítmény jóval kevesebb fogyasztással és több vrammal. Tehát tartalék is van benne. A kereten túl van egy kicsit de szerintem megéri.
-
Jah, csak 150k alatt kellene megúszni...
4060Ti az ~170k, aprón mondjuk 110k, 5060Ti az ugyan ez, kevesebb rammal...
7700XT van még 150k körül, brutális fogyasztással, de lehet visszatérnék nV oldalra...
5060Ti 16 Gb verzió már 180k... onnan kis ugrás és 235k az 5070... szal ár/értéket VGA-nál nézni elég bajos, két év és a feléért megy majd.
9060XT 16 GB lehetne még jó (ár és fogyasztás OK, 16 GB ram...) ezt eddig nem is néztem
Figyeltem ahogy játszott, bekapcsoltam az FPS visszajelzést, képgenerálás nélkül is smooth, jó az FPS is általában. Csak a látványt kellett low-mediumra venni, hogy a Vram-ba elférjen. Meg ugye maxon tekert a ventije (ez engem zavar, meg az egész gép vérvörösben úszik, ha melege van...
lehet ha kékre állítom, az hűtené
) -
Hát sajna nekem nincs rossz gépem, de 2k-ba High beállításon 110-130fps, feladja a leckét az 5070TI-nak is, mondjuk annyit fog módosulni a setup, hétfőn belekerül egy 9800x3d a 7800x3d helyett, nem fog sokat hozni, max 10-15%. Én a helyedben már ha veszel, nem gondolkodnék csak az 50xx szériában, de nyilván ez zseb kérdése.
-
-
-
-
Sziasztok!
Meglett a game (köszi Waterdaca
).
RX6600, 2k felbontás, low/med beállításokkal már küzd a VGA. Hiába állítom 60 fps-re, fölé megy, még az átvezető részeknél is...
Vannak ajánlott beállítások, vagy angolul keressek rá?
Milyen VGA ami high-en 60 fps-t tudna? A 8 GB VRAM az kevéske neki, azt. látom. 4060 volt a terv, 8 gb-os, de az gyanúsan szerény.
-
Csak rávettem magam, megvettem
2 nap pihi apexba, azért 
-
Is-is.
Itt az eredeti cikk: https://www.digitalfoundry.net/features/digital-foundrys-2025-graphics-of-the-year-awards
Hétvégén pont volt szerencsém kipróbálni egy 5090-en 4k-n, és szinte elszégyelltem magam, hogy milyen messze voltam a 1440p 4060 Ti-vel látványban

Annyira kompaktan gyönyörű az egész (a fények, megvilágítás eszméletlen - még az AW2-t is veri így elsőre), csak az a baj, ez nálam is kb. 1 óráig tartott, utána vissza a valóságba.

-
Újabb elismerés:
-
válasz
wjbhbdux
üzenetére
Mit pofozott fel? 15 eurós nosztalgiavonat, anno a Doom is ezt már megkapta. 1000 értèkelésből nem túl releváns, csak a legnagyobb fanok tértek oda vissza.
A TDA-ra eleinte anno az RTX “rage rating ” miatt rontották a statisztikát, de nézd meg, már bőven 93%-on áll, és ez még jobb is lesz. Itt közel 25 ezer értékelés van már, jóval nagyobb a szórás.
-
válasz
heavygrip
üzenetére
Erős volt a mezőny, ahogy 2020-ban is. A zene kategóriában nálam a Silksong vitte a prímet, mégis az Exp 33 nyert ott is - persze nem érdemtelenül.
A Hades meg no comment…2020-ban nagyon-nagyon megérdemelte volna az Eternal.
Nekem a legnagyobb fájdalom hogy a KCD2 nem nyert semmit.
-
heavygrip
senior tag
válasz
WATERDACA
üzenetére
Érdekesség, hogy 2020-hoz hasonlóan idén is a Hades mögött végzett a DOOM akciójáték kategóriában.
Mondjuk ezt akkorse és most sem értettem
Az a Hades2 egy hulladék ehhez képest mégis a legjobb akció játék lett..
Az meg hogy anno az Etrnal semmit nem nyert - még a zene kategóriában sem - ebből is látszik hogy vicc ez az egész rendezvény. -
Ami az Eternalnak nem jött össze, az a TDA-nak sikerült. Egy díjat bezsebelt a Game Awardson:
Érdekesség, hogy 2020-hoz hasonlóan idén is a Hades mögött végzett a DOOM akciójáték kategóriában. -
válasz
wjbhbdux
üzenetére
Gyakorlatilag semmi esélye, hogy 50%-ot kapjon megint a játék, mivel van egy belső szabály a Steamen, hogy 30 vagy 40 napon belül nem kaphat ugyanakkora kedvezményt egy játék, vagy nagyobbat.
Jövő év elején eléggé fel fog pörögni a content valószínűleg, jönnek az újabb tartalmak, gyanítom hogy ezekhez fogják az újabb kedvezményeket igazítani. Az Update 3 + az 50% is rengeteg új játékost bevonzott, ez pusztán az aktivitásokból is látszik.
-
-
-
Segal
veterán
Az időzítés a pocsék, mert pár napja még steamen is 50%-os leárazásban volt a játék és más teljesen legális oldalon meg közel 60%-os leárazásban.
Persze ez rajtad már nem segit. Nem ismerem ezt az oldalt és rá sem fogok kattintani, de nincs az általam ismert legit oldalak közt...
Tudom hogy nem ez volt a kérdés, de ha esetleg nincs meg akkor most az eternal deluxe kiadását lehet megszerezni gombokért... -
Sziasztok!
Megvenném a játékot, de sokallom a steam 80 Eur árat...
Láttam oldalakat, ahol fiókkal árulják, fain... na nem ez kell.
Találtam viszont ezt a Wyrel.com oldalt, ~36 Eur lenne a steam key. Ez megbízható hely, ismeritek, szabad innen kulcsot venni? Esetleg vmi jobb megoldás? Fiamnak ETS-t "izlandról" bejelentkezve vettők az MS store-ben, ilyesmire gondolok.
-
F-ECT$
titán
válasz
WATERDACA
üzenetére
Nekem nagyon adta a TDA, de én nem játszottam a korábbi 2 résszel. Illetve eléggé ki voltam már "éhezve", mert 2018 óta konzolon játszottam csak, és bár letoltam ott néhány fps játékot, de kontrollerrel nagyon nem ment az irányítás, így szerintem "bármilyen" jó fps tetszett volna most egérrel

-
wjbhbdux
veterán
> . Itt most a kevesebbet kapsz több pénzért részen van a hangsúly
inkább azon hogy a felsoroltak túl sok időt vesznek el a fejlesztésből, a gamepassra meg rendszeres tartalom kell. Ellenben nem 2027-ben játszol vele, hanem most, 2028-ban meg már be is lesz jelentve a következő rész, amivel 2035 helyett még ebben az évtizedben játszhatsz. Az id megtalálta a teljesen elszállt AAA fejlesztési idő ellenszerét, fókuszálni kell.
-
ndlx
aktív tag
De aranyat keres, könyörgöm, a DOOM SLAYER, ARANYAT??
Kedvenc szótlan, büszke badass karakterünk, aki az eddigiek alapján inkább puszakézzel nekimenne egy hordának, minthogy elfogadjon egy kölcsön fegyvert. Elmegy egy üres pályán aranyat keresgélni... mint valami csóró indiai aki az utcán lootol
Előző részekbe 250 és 300 órát toltam bele, őszinte rajongó vagyok.
De ez az arany guberálás mindennek a szemenköpése.
A sárkányos rész pusztán kurva idegesítő, a mech unalmasan szar, de ez az aranykeresés...bazz, ott feladatam. -
A Doom egy korszakalkotó multiplayer játék volt a 90-es években, de itt vége is van a történetnek. A Doom 3-ban katasztrófa volt a multi. A 2016-ossal ideig-óráig elvolt az ember, de a single élmény merőben jobb volt.
Ráadásul ott fizetősnek indult néhány multiplayer elem, ami miatt a népharag lesújtott.
Az Eternalba a legbotrányosabb multiplayer került be, pedig az alapötlet még jó is lett volna.
A TDA-ba teljesen kimaradt, mert csak a singlere fókuszálnak.Egy klasszik vagy a 2016-os féle multi kéne ebbe, master levelek, horde mód meg ezernyi újdonság.
Nem kellene, és pont az elmúlt 10 év tapasztalataiból kiindulva. Master Levelek lesznek, Horde mode is Ripatorium formában átgyúrva, de ezt is már ezerszer leírtuk... -
Segal
veterán
válasz
WATERDACA
üzenetére
Én már rég elengedtem. A dlc-t sem várom meg a kijátszás óta el sem indítottam. Max a dlc-nél visszanézek.
Inkább csak szomorúnak tartom hogy eljutottunk idáig hogy egy ilyen játéknak tapsol a nép. Mert ha ezt látják akkor valóban megvalósulhat a fenti példám mert minek energiát beletenni valamibe, ha a nép akkor is veszi (drágábban is) ha kevesebbet is kap cserébe. Nincs multi, nincs master level, nincs horde mód, de még csak az elődből a lakásunk sincs csak van egy sétaszimulátor kampány ahol minden szarért órákat gyalogolj meg a valamire való ripatorium. És akkor most fel sem hozom a pajzsot meg az új rész további számomra hülyeségeit. Itt most a kevesebbet kapsz több pénzért részen van a hangsúly, meg hogy ennek még örül is a nép. Ezek után tényleg minek megerőltetniük magukat? A következő rész lehet még rövidebb csak nagyobb pályákkal hogy többet kelljen sétálni az aranyért és a játékidő óraszámban ugyanúgy meglesz. Meg persze legyen drágább is... -
Segal
veterán
válasz
WATERDACA
üzenetére
Ez elég nagy baj a jövőre nézve
Mert így legközelebb Slayerünk akár faágakkal is harcba indulhat, a bfc meg a kőbalta lehetne...
Sőt lehetne akár open world is a játék hogy kilométereket lehessen sétálni 4-5 aranyért. Mégis legyen már meg valahogy a 10 óra játékidő...
Egy klasszik vagy a 2016-os féle multi kéne ebbe, master levelek, horde mód meg ezernyi újdonság. Ehelyett sebtapaszokat raknak a nyilt törésre...
Szerintem kapunk majd még 2x3 óra dlc-t és ennyi volt. Ami elég kiábrándító 110 euroért. -
A leárazás jót tett a játéknak. Bőven 90% fölött vannak az értékelések most már. A Ripatorium tetszik a játékosoknak, jó az irány, egyre jobb lesz ez.
Új hozzászólás Aktív témák
- Háztartási gépek
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- Robotporszívók
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gumi és felni topik
- BestBuy topik
- PlayStation 4
- További aktív témák...
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Intel Ultra 5 245K / RTX 3080 10GB / 16GB DDR5 / 1TB SSD!
- Gamer billentyűzetek /Asus ROG/SteelSeries/Das Keyboard/Ozone/DE/EN/
- magyar billentyűzet - 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Z270F i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500 XT 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
), ez meg annyira nem prio, hogy a játszós kereten túl a családi büdzsébe nyúljak, vagy mittomén 100k hitelt vegyek fel hozzá.
7700XT van még 150k körül, brutális fogyasztással, de lehet visszatérnék nV oldalra...
lehet ha kékre állítom, az hűtené

Csak rávettem magam, megvettem

Steam tervez még akciót idénre?