- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hobby elektronika
- Apple notebookok
- NiMH akkumulátor
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Francia91
veterán
válasz MaxxDamage #111467 üzenetére
Mai szemmel megmosolyogtató, ATI Mobility 9000-es széria, maximum 1 GB RAM
[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Régi P4 Clevo, 2.4GHz, 8GB IDE HDD, 2x256MB Samsung RAM, DvD-ROM, meg pár finomság
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
őstag
válasz Raymond #111464 üzenetére
Rendben legyen igazad majd rá nézek ,mikor kipróbáltam párszor a dlss performance mindig visszaállítottam annyira nem tetszett.
"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
Raymond
félisten
válasz DamianB #111463 üzenetére
A DLSS4 volt szerintem a legjobb dolog ami ebbol az egesz 50-es sorozat rajtbol jott. A minosegi ugras eszmeletlen. A DLSS4 Performance azt a minoseget hozza amit a DLSS3 Quality [link] igy oda jutottunk hogy a CP2077 most PT-el jatszhato 1080p-ben egy sima 4060-as kartyaval [link] (2:48-tol vannak a PT eredmenyek). Es minden kartya megkapta a 20-as sorozating visszamenoleg. A regi RTX2080-amon is szepen megy.
[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
őstag
válasz KillHates #111461 üzenetére
Én is a 4 széria pártját fogom. Talán ami előre lépés amit fent is írtak hogy a dlss quality fejlődött.
"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
nagyúr
válasz RM007 #111446 üzenetére
A 4xxx-es RTX-nek nagyon jó az energiagazdálkodása! Ahogy nézem a megjelenő cikkeket az új zsugákról szerintem ezt nem fogják tudni meglépni az 5xxx-el... (mármint, hogy előre lépjenek)
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
aktív tag
válasz Bluesummers #111396 üzenetére
Egesz sok lengyelt csinaltam mar, szoval ez is csan reszben igaz
-
Imre9211
aktív tag
válasz RM007 #111454 üzenetére
Cpu-nál az architektura/gyártástechnológia az ami lehetővé teszi. Egy bivaly gpu már jóval összetettebb. Rengeteg egyéb komponensből tevődik össze amit etetni kell. Vannak a gyártósoron nyákok ahol meg tudják oldani a , de nem a 32gigás 5090. Oda kell a kraft. Már csak az architektura végett is.
Asus TUF Gaming FX707VI i7-13620H RTX 4070 32GB DDR5-5600 Crucial 1TB PCIe® 4.0 NVMe™ M.2 SSD
-
FőDudu
veterán
válasz Imre9211 #111453 üzenetére
Asztali kartya eseten valoban nem lenyeg, notiban azonban le kell huteni es taplalni is kell, igy ott a fogyasztas es a teljesitmeny hanyadosa mar nem mindegy.
Laptopba nem nagyon lehet tobbszaz wattot meghalado kartyakat bepaszirozni - illetve lehet, csak nem celszeru
A laposokban eleg limitalt a hely mar a kartyak tapellatasat megoldo teljesitmeny elektronikanak is - aztan jon a siras, hogy ha nem hajtja akkor jon a coli whine meg hasonlo (a hely szukossege miatti sporolas miatt elofordulo) dolgok.
Ha nem szamitana, akkor megint jonne a jardalap e'ra... (sokan azota is varjak - pedig kb annyi eselye van mint a Trianon 'visszacsinalasanak' )
FőDudu
-
RM007
addikt
válasz Imre9211 #111449 üzenetére
Azért furcsa hogy CPU esetén idő haladtával (állítólag) megoldható a harmad - negyed annyi fogyasztás melletti teljesítménynövekedés, míg a GPU esetében ez nem. Én most azt látom, amit itt a fórumon olvasok, hogy amennyivel nagyobb lett a számolási kapacitás annyival is fogyaszt többet, vagy többet fogyaszt úgy hogy még az sem dlss nélkül, vagyis natív.
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
Imre9211
aktív tag
válasz Chiller #111452 üzenetére
Elolvastam. Világos mint az erdei tündérek szoknyája.
Számomra azonban marad 20ad rangú kérdés a fogyasztás továbbra is XD
Nekem hiába magyarázza. Pont le****nám. 'písz
[ Szerkesztve ]
Asus TUF Gaming FX707VI i7-13620H RTX 4070 32GB DDR5-5600 Crucial 1TB PCIe® 4.0 NVMe™ M.2 SSD
-
Chiller
őstag
válasz Imre9211 #111447 üzenetére
1. Ez gaming notebook topik, márpedig azoknál igenis számít a fogyasztás, már csak azért is, mert 600W-ot (még szerencsére) nem lehet bedobozolni egy laptopba.
2. Itt pedig egy kolléga (neked is) elmagyarázza, miért fontos egyébként is a fogyasztás:
https://prohardver.hu/tema/nvidia_geforce_rtx_5080_5090_gb203_202/hsz_2330-2330.html
és
https://prohardver.hu/tema/nvidia_geforce_rtx_5080_5090_gb203_202/hsz_2332-2332.html[ Szerkesztve ]
-
Imre9211
aktív tag
válasz peet05 #111450 üzenetére
Értem amit írsz és igazad van a TE szemszögedből. Meg másokéból is akik ugyanígy vannak vele.
Én a saját nézőpontomat vázoltam csak a dologgal kapcsolatban nem egy általános igazságot. Nekem semmi bajom az 5*** szériával. A fogyasztás nálam 20ad rangú kérdés, de ez én vagyok.
-
Imre9211
aktív tag
válasz peet05 #111448 üzenetére
Értem én, de akkor is viccesnek tartom.
*
Persze alapesetben magamból indulok ki, mert ha lenne több millió forintom egy beteg rtx5090-es buildre(akkor se arra költeném mondjuk)20ad rangú szempont lenne a havi villanyszámla.Most a környezetvédelmet hagyjuk mert mindannyiunknak akkora gigantikus az ökológiai lábnyoma, hogy amiatt kampányolni netto képmutatás. A nagy tech cégek mind elkötelezettek az xy kibocsátás és xy semlegesség mellett miközben az óceánok lassan plasztikból lesznek
Duma az egész. És továbbra is vicces elvárni egy flagshiptől olyat, hogy neked majd spórol az energián. Ja, ha úgy setupolod. Csak akkor minek fizettél annyit?
[ Szerkesztve ]
-
peet05
aktív tag
válasz Imre9211 #111447 üzenetére
Azért valamilyen szinten jogos a felháborodás, hiszen a 3000-es szériáról, 4000-re váltásnál érezhető volt ( [link] ).
Az 5000-es széria "annyival erősebb, annyival fogyaszt többet, mint amennyivel többe is kerül".
A teljes rendszer fogyasztása (egy combosabb procival), 800W környékén leledzik, fingatva, természetesen asztali környezetben.[ Szerkesztve ]
-
Imre9211
aktív tag
válasz Semin #111444 üzenetére
"ami nem mutat túl jól."
Na de kinek nem mutat túl jól? Aki 5090-et vesz, és tényleg hardcore gamer(ezt fontos volt megjegyezni mert azért vannak olyanok is akik nem azok, csak megveszik mert megtehetik és egy héten ha játszanak 2órát tisztán. A többi benchmark, streaming és egyéb)annak a villanyóra miatt se fog fájni a feje.
Olyan ez mint amikor egy Bentley-nél vagy egy Lambonál negatívumként említik a fogyasztást XD Really? XD
*
Tudod a szitu : Farzsebből kipengetem a 80milliós kocsit, de nem kell és inkább veszek egy suzukit mert az kevesebbet eszik XDDDBiztos vannak szempontok, én nem tagadom, de amikor egy új generációs flagship hardware-nél csámcsognak a fogyasztáson....Hát azon mindig felsírok *nem majd elég lesz neki a prevgen kakaó. Sőt ez már nem is fogyaszt. A ventilátor termeli neki a kakaót XDD Jaj drága kenyér..
[ Szerkesztve ]
-
RM007
addikt
válasz Semin #111444 üzenetére
Nálam üresjáratban az rtx 4080 super 40W. Nem sok ez. Az a furcsa hogy az előző rtx 3080Ti kártyám ugyanezzel a clevo lapossal 100W körül fogyasztott üresjáratban míg a korábbi MSI laptopommal néztem nyáron csak 30W ugyanaz. Kevesebb mint a mostani használt felállásom. Torrent miatt megy is a nap nagy részében.
Az biztos hogy valamikor be lesz nevezve még új kártya csak nem tudom még melyik és mikor.
Amúgy az 5090 terheléses fogyasztása nem túl vonzó számomra. Igaz dlss mellett jóval kevesebb minden alkalommal. 600W nem kell, jó lesz nekem egy 5080Ti/S vagy 4090 valamikor nyár körül olcsón behúzva.
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
Semin
senior tag
válasz cyberkind #111443 üzenetére
"Fogyasztás terén üresjáratban nem alakult valami jól a kép, a korábbi csúcskártya 22 W-os értéke ebben az esetben 30 W-ra nőtt, míg többmonitoros rendszer esetén 27 W és 39 W volt az érték, azaz ugyancsak a GeForce RTX 5090 fogyasztott többet. Hogy ez némi optimalizációval csökkenhet-e a későbbiekben? Arra majd fény derül. Videó-lejátszás alatt 26 W helyett 54 W-os érték mutatkozott, azaz több, mint készeresen múlta felül a GeForce RTX 5090 a GeForce RTX 4090-es modellt, ami nem mutat túl jól. Játékok alatt 587 W-ot mértek a TPU tesztelői, ami a GeForce RTX 4090-nél érvényen lévő 411 W-hoz képest jókora növekmény. Ray-Tracing esetén 451 W helyett immár 561 W mutatkozik, míg maximális terhelés esetén 601 W-os fogyasztás jött össze, szemben a GeForce RTX 4090-nél tapasztalt 483 W-tal."
-
Semin
senior tag
Azért nem semmi az RTX 5090 :
"DLSS 4 alatt a Performance Mode és a Multi-Frame Generation használata mellett a natívhoz képest jókora gyorsulást láthatunk, és a tesztelők szerint a képminőséggel sincs különösebb baj, ami mindenképpen jó hír lehet. Alan Wake 2 alatt például 42 FPS-ről 305 FPS-re nőtt a teljesítmény 4K/UHD felbontás és maximális részletesség alkalmazása mellett, míg Hogwarts Legacy alatt 68 FPS-ről egészen 324 FPS-re katapultált a teljesítmény, méghozzá Ray-Tracing mellett. Star Wars Outlaws alatt 59 FPS-ről 346 FPS-re nőtt a teljesítmény, míg Dragon Age: Veilguard alatt 61 FPS-ről 260 FPS-re nőtt a sebesség. Utóbbi két játék alatt is aktív volt a Ray-Tracing támogatás..."
[ Szerkesztve ]
-
EmThor
addikt
Hali, azt szeretném kérdezni, játékra melyik a jobb:
5600h, 16gb ddr4, 3060 6gb, 512gb ssd
Vs
8645hs, 16gb ddr5, 4050 6gb, 512gb ssd
Teszteket neztem, nincs sok előny a 3060 javára 1080p-ben elvileg, kicsit több 1440p-ben viszont a 3060as 3 éves konstrukció és a proci is gyengébb, ram is lassabb.
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Gaming is staying up until 3am to earn a trophy that isn't real....but is! "Elisabet Sobeck, Alpha Prime!"
-
Imre9211
aktív tag
Jelentem volt egy biosfrissítés a tuf-omon G-Helper közölte hogy update van. Na mondom oké, lekaptam a flash file-t meg a windowsos telepítőt is.
usb-ről az istenért se akart települni bios alól akármit kínlódtam. Na jól van mondom oké, akkor windows alól. Ott már felment mint a kisangyal. Restartnál auto belépett a biosba, aztán csinálta is az updatet.
Fogalmam nincs miért nem akarta a flash utility usb-ről fapados módszerrel, de már nem is érdekel mer windows alól nem volt gond
-
peet05
aktív tag
válasz LeventeV #111436 üzenetére
Szia!
Nekem anno volt G17 G713 (4800H, 3050Ti), nem nyekergett, pedig hordozva is volt, zsanérral sem volt probléma. Műanyag és műanyag között is van difi.
A kinézett gép teljesítménye rendben van, a proci lesz forrófejű (ha turbo nélkül használod, akkor nem lesz gond a hőmérséklet sem) és az 1440p-s kijelző is korrekt.
-
LeventeV
senior tag
Sziasztok!
Az Asus Strix G17 G713PI-LL131W mennyire ajánlott vétel?
Igazából ami miatt tartok, azok a zsanérok. Elég gyengének tűnnek. -
nagyúr
válasz MikaVejneGI #111434 üzenetére
Csak mérhető, de érezhető nem.
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
MikaVejneGI
aktív tag
Sziasztok.
jelenleg 2x8 gb ddr5 5600mhz ram modulokat használok. Most lehetőségem van cserére, ami 2x16gb lenne.
Ha csak 5200 mhz ramokat tudok venni(G.Skill,Corsair) lenne látható hatása a 5600mhz modulok helyett?
Előre is Köszönöm a válaszokat.Steam ID: MikaVejneGI , PSN ID: MikaVejneGI mindenhol másutt: MikaVejneGI vagy ATis_HUN
-
Bedepi
tag
válasz echterion #111432 üzenetére
Ilyen mikrolag gondok nincsenek a g-sync miatt meg képtörés sincs. Így szerintem kihúzom vele 2026 végéig. Akkor majd meglátom érdemes e várni a 6000-es szériára. Remélhetőleg ott már talán egy kicsit az időm is több lesz. Jelenleg nincs olyan gép az idei felhozatalban amire szívesen kipengetnék egy nagyobb összeget. Mindegyiknek van valami kehe. Én a Helios 700-ast sajnáltam nagyon. Az sok szempontból tökéletes volt nekem. Viszont nem volt időm. Így továbbadtam a tesómnak. Ő legalább kihasználja Az új játékok annyira nem érdekelnek, egy pár kivételt leszámítva. De azok ezen már nagy valószínűséggel nem fognak futni. Mondjuk nem is mostanában jönnek ki
-
echterion
nagyúr
válasz Bedepi #111430 üzenetére
Hát ha hozza a fix 75 fps-t mindenhol, az jó, amit okozhat a cpu, az a mikrolagok és képtörések, amiket csak a szem vesz észre, de az átlag fps számláló nem (az 1% low fps mérése mutatja ki).
Jó gép az, azon kevés masinák egyike, amit sajnáltam, mikor eladtam (a másik ilyen az Area51m volt meg az X15 R1, de annak az árát nem tudtam megemészteni, így végül nem tartottam meg).[ Szerkesztve ]
-
Bedepi
tag
válasz echterion #111427 üzenetére
Szerintem simán elvisz mindent. Fsr-el tuti. igazából a proci alapjáraton megy ami 35w ha a turbót bekapcsolom akkor aszem 55w nem nagyon éreztem szükségét, hogy ráadjam a plusz kakaót. bár biztos van olyan játék ahol hozna a konyhára. De mivel a képernyő csak 75 hz így nagyon nincs értelme bekapcsolni, mert azt meg majdnem mindenhol hozza.
-
Francia91
veterán
válasz Bedepi #111428 üzenetére
Azért vettem haver épülő gépébe is 1070-est, mert ár/érték arányban nem találok nála jobbat. RX580 még, de az többet eszik, és a drivereivel is vannak gondok pár embernél (nálam épp nem voltak driver problémák, de sokat olvasok róluk). 150-ből kellett kihozni a gépet, FHD játékra, War Thunder és BF5 a két csapásirány.
Nekem meg a Quadro P4000 egy kissé gyengített 1070-es, hasonló szintet hoz[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Bedepi
tag
válasz Francia91 #111422 üzenetére
Az 1000-es széria volt az nvidia szerintem legjobban sikerült szériája. Mind asztali, mind laptop-os fronton. Az egyetlen szériájuk volt, ahol nem nyílt nagyra az olló az asztali, és a mobil variáns között. kb 10% volt a különbség. Ez kb az 5090-nél 60% lesz a laptophoz képest, csak így hasra ütésre. Ameddig meg lesz fsr támogatás játékhoz, addig nagyon szégyenkeznie sem kell. Mellesleg nem kellett új reaktort nyitni hozzá Pakson.
-
echterion
nagyúr
válasz Bedepi #111421 üzenetére
Igen, az a 4 mag manapság már kevés, esetleg próbálkozhatsz némi tuninggal, de a hűtés miatt nem lesz sok mozgástered sajnos.
Ami most nálam van gép, abban egy régi R5 2600 van, de a 3000-es ramokkal nagyon sok volt a mikrolag, beraktam 3600-asokat, sokkal simább lett minden. Azon gondolkodom, hogy megnézem, egy 11GB-os 1080ti hogy muzsikálhat az fsr-rel mai címeknél.
-
EmThor
addikt
válasz EmThor #111402 üzenetére
7745hs +24gb + 4060, 170w helyett megérkezett a 230w töltő, hát kb 2x akkora, súlyara is, mint amit a géphez adtak. De a lényeg: rövidebb ideig próbáltam mint tegnap, de úgy néz ki ez megoldotta a performance mód alatti akksi töltésvesztést (hálózatos árammal egyidejűleg). Tehát nem merül az akksi a +17-20%-nyi (41 helyett 35fps ghostwire tokyoban 4k dlss rtx on sima balanced módban btw) plusz teljesítményt adó performance módban, és maga az akksi és a tápegység is hűvösebb érzésre is, de a gép szerint is. Ja es fura de a mintha a gép (processzor és gpu hőmérséklet) sem melegedett volna terhelés alatt annyira mint korábban (alig megy 70 fok fölé iets gt 500 padot félig hajtva alatta). Ezen kívül mást nem észleltem, állítólag stabilabban működik a gép + remélem nem nyírja ki. De 3 év gari ja az 3 év.
[ Szerkesztve ]
Gaming is staying up until 3am to earn a trophy that isn't real....but is! "Elisabet Sobeck, Alpha Prime!"
-
RM007
addikt
válasz Francia91 #111422 üzenetére
Én sem tartom kukának a clevo gtx 1080 8GB kártyámat. Még várok egy MVMe olvasó egységet, rá hűtőmodul, aztán írás ide-oda majd végeztével jól letesztelem a kártyát, mire jó még. Megbocsátom neki ha picit elmarad az rtx 4080-as kártyámtól. Kell ilyen is.
-
Francia91
veterán
válasz Bedepi #111421 üzenetére
RX580 8Gb és a GTX 1070 8Gb a mai napig best buy kártya, havernak most rakok össze játékra gépet 150-ből, Ryzen 5 5600 mellé kerül bele GTX 1070 8GB
Nekem meg Sapphire RX580 8Gb Nitro+ volt"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Bedepi
tag
válasz echterion #111420 üzenetére
Szerintem sokan meglepődnének rajta, hogy hogyan teljesít még mind a mai napig. Igazából az egyik probléma a képernyő limitációja ami 75hz-en megy. Újabb játékok is simán szaladnak vele ahol van fsr ott bekapcsolom a procit érzem néha kevésnek, mármint a 4 magot, a mai játékokhoz. A kártya bírná. pl a pókember azon része, ahol a fekete srác a főszereplő, minőségi fsr3-al frame gen-el 40-50%-os leterheltség mellett hozza a 75 képkockát ultrán(1080p). A last of us már kicsit húzósabb, de teljesen élhető szinte minden játékban. Sok gyengébb kártyát a mai napig megesz, fillérekért, és nem üvölti le a fejed. Azért is tartottam meg. Annyi hogy a cpu/gpu páros 80 fok körül megy, turbóval lejjebb vihető, de ebben még nincs vapor chamber. Szerintem bármelyik mai gép amiben nincs, és ekkora teljesítményű a kártya, simán ezek a hőfokok előjönnek. Én azt mondom mindenkinek, ha talál ilyet jó állapotban, és kevés pénze van gépre akkor rosszul nem jár vele. Mivel régi modell fillérekért megy és még mindig erős. Amúgy a képkocka generálás pl az első pókember résznél, pont nem működik jól. Beesik tőle az fps. Nálam. Hátránya még a gépnek, h szopogatja az aksit. Amit egyébként külföldi oldalakon is írtak, szóval nem az enyém ilyen csak. Jó ideje megvan már, én nagyon szeretem. Nem tudnék jelenleg olyan hasonló tudású mai gépet mondani, amire leváltanám. Amire meg igen, az nem ez a liga
-
echterion
nagyúr
válasz Bedepi #111419 üzenetére
Szuper gép az még a mai napig. Az AMD FSR-je minden játéknál megy? Mennyire vagy vele megelégedve (ha használod)? A napokban került a kezeim közé egy asztali gtx1070 és nagyon durván meglepődtem rajta, hogy hogy futtatja pl. az AC Valhalla-t 1440p, high preset mellett, simán fut 80-90 fps-sel, fsr quality beállítások mellett. Igazi mentőöv ez a lehetőség az amd-től, nem is értem, miért csinálják. Na, ilyen régi kártyák megmentésénél simán látom értelmét az ilyen képkockageneráló algoritmusoknak.
-
Bedepi
tag
válasz echterion #111412 üzenetére
Igen arra gondoltam. Nekem valamiért kb 2 óra játék után lecsíp kb 10%-ot. Pedig ez csak sima 1080p. A többi ebben is az amit írtál. 330-as táp van ehhez is. Mondjuk cserébe rettentő halk. Szerintem a leghalkabb gép amit valaha próbáltam. Nem tudom hosszabb játék után merülne e tovább, 2 óránál többet úgy sincs időm egyhuzamban játszani. Az is lehet hogy itt megállna a történet, de lehet leszívná jobban is.
-
juve600
nagyúr
válasz MaxxDamage #111417 üzenetére
-
válasz juve600 #111416 üzenetére
Vannak alparticiok, van . 100 megás is (amit csak lemezkezelobe latsz max.) ...azzal is lehet gondja .
Win topikba kérdezz, ez itt OFF!!!☝️
[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
juve600
nagyúr
válasz MaxxDamage #111415 üzenetére
243 GB -ból 171 GB a szabad
-
válasz juve600 #111413 üzenetére
Szia,
Talán itt: Windows 11
Amúgy meg: [link]
Úgy olvasom kevés a hely adott partíción és az a gondja, de Win11 topikba segítenek.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Bluesummers #111396 üzenetére
Jó a lengyel testvéreink hangalámondassal nézik a filmeket a legnagyobb áhítattal engem meg a hideg kiraz.
Jól csinálják a dolgaikat szeretem is őket de nem mindent kell eltanulni tőlük pl ezt a bill dolgot sem .
Angolul meg ugyan úgy nem beszélnek ettől függetlenül mint a magyarok."Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
juve600
nagyúr
Sziasztok !
Ezt miért írhatja,természetesem eredeti win11 van a gépen
24H2 nem akar felmenni ,Lenovo LOQ noti , feleségem HP notijára simán felment
-
echterion
nagyúr
válasz Bedepi #111411 üzenetére
Jaaa, az volt nekem, igen. Félreértettem, azt hittem, a Loq-ról van szó. Nekem azon a Predator-on nem volt ilyen jelenségem. 4k kijelzovel, 7850hk+1080-as gpu-val sem. Mondjuk a legnagyobb táp volt hozzá (asszem 330w-os), mert azok ették is az ampereket rendesen.
-
Bedepi
tag
válasz echterion #111410 üzenetére
Valamiért úgy emlékszem te írtál róla véleményt még régen predator gx-792 Ha így többet mond gtx 1080 meg 7. gen-es proci. De akkor lehet rosszul emlékszem, nem mostani poszt volt már. Minden esetre nálam nem tudom mi okozza mert ezen 330-as táp van. A helios 700-on szintén akkora volt pedig az sokkal durvább gép volt. A fogyasztás meg kb azonos, bár inkább több. nem tudom min múlik ez. Kisebb tápos gépeknél lehet tényleg ez van amit írtok, de a 330-asoknál régen nem volt nagyobb. Tavaly kezdtek el talán 400w-os táppal árulni gépeket. Idén, meg már a legtöbbje azzal jön az 5090-es vonalon.
-
echterion
nagyúr
válasz Bedepi #111407 üzenetére
Ilyenem még nem volt, de sima Legion 5-nél már volt ilyennel tapasztalat, illetve a fórumokon olvastam, hogy a LOQ-nál ez többeknél megoldotta a helyzetet. Veszítenivalója nincs vele, így én ezzel kezdenék, mielőtt bármi mást is mókolnék. Addig meg vissza balanced-be a gép játék közben.
-
EmThor
addikt
-
Bedepi
tag
válasz echterion #111404 üzenetére
Nem tudom, ez az akku szívás mennyire függ a a táptól nekem a predator 17x-en 330-as táp van cpu 45w-ot eszik a gpu 175w-ot. Sehogy nem jön ki a matek, mégis szívja az akkut. Ha jól tudom, neked is volt ilyen géped egy ideig, te nem tapasztaltál ilyet? Nekem egyszer valaki azt mondta, hogy ez csati probléma. Többet fogyaszt a gép terhelésnél, mint amennyit a csati át tud adni. Nem tudom ebbe mi az igazság, lehet nem így van. pl a téglalap csatlakozóknál állítólag ez nincs.
-
EmThor
addikt
Volt időm a media marktnal 500e helyett 300ért vásárolt lenovo loq 7435sh 24gb 4060 laptopot kicsot nyomokodni. Performance módban van hangja szépen, kijelzője szép, billentyűzet nem nyomódik be, zsanér erős, hangszóró átlagos. Akksi 60hz kijelzővel, bolöngészéssel állítólag 3-4 órát bír, gaminggel 1-1.5 óra. 60 wh. Akksit levettem valami kímélő módba, hogy csak 80%ig töltsön. Iets gt500 hűtőpadot félig feltekerve (amúgy nagyon hangos ha 100% megy), performance módban (ilyenkor +500mhz kap a videokártya és a processzor ha jól néztem) 72 fokig megy a gpu, 75ig a cpu, és a saját ventije is maxon megy a laptopnak. Sajnos ilyenkor a battery drain is bejátszik, 170w töltőt adtak a gép mellé, állítólag kevés, 2 óra alatt 80->72%ra esett az akksi töltőn. Appban azt írta hogy 25 fokról 38 fokra melegedett maga a töltő és hogy szerinte az se jó. Redditen írták hibajegyre talán adnak 230w töltőt. De hogy az meg az alaplapot nyírhatja ki. Szal nem tudom mi a jó megoldás, merült volna e még tovább nem tudom, majd még nyomkodom. Ghostwire tokyo 4k dlss-el viszont tévén szépen futott. Balanced módba rakva a gépet (-500mhz gpu és cpu a performancehoz képest) a hűtése halkabb, sokkal elviselhetőbb, ilyenkor szintén hűtőpadon (továbbra sem maxra hajtva azt) 78fokig melegedett a processzor, a gpu 70ig ment fel és az akksot visszatöltötte 79ig és befejezte a töltést tehát balamced módban nincs probléma. Ekkor 35-40 fps körül volt a ghostwire 4k dlss-ben.
-
RM007
addikt
válasz MaxxDamage #111400 üzenetére
Tényleg az, de gondolj bele, ha háromszor erősebb hardvert hoznak össze nekünk, akkor 3x annyi fogyasztással is kellene szembenéznünk, mikor pont próbálnak minket ezen a téren megfogni. Drága EU politika. Szóval jelen technikai feltételek mellett nem tudnánk fizetni a villanyszámlát, kell varázslat is.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Lenovo V14-IIL (i5 10 th gen, 8 GB, 250 GB SSD, FHD) leárazás!!
- Dell Latitude 7420,14",2 az 1-ben,FHD,i7-1185G7,32GB DDR4,1TB SSD,WIN11,TOUCH
- Alkalmi áron Asus Rog Strix Ryzen 7 5800H/16GBRAM/512SSD/Geforce RTX3070/300Hz kijelző
- Alkalmi áron Asus Rog Strix Ryzen 7 5800H/16GBRAM/512SSD/Geforce RTX3060/300Hz kijelző
- Dell Latitude 7420,14"4K UHD,i7-1185G7,16GB DDR4,512GB SSD,WIN11 ( US)
- Újszerű! SBOX LCD-L01 asztali laptop tartó konzol
- DELL Precision 7530 - 15.6" FHD/Intel Core i7-8750H/64GB DDR4/NVIDIA Quadro P1000 4GB/512GB NVME SSD
- Újszerű! LINDY 40982 Laptop/Notebook Display Arm asztali laptop tartó konzol
- Új! Sportos laptop hátizsák USB kivezetéssel
- Medion kezdő-gamer notebook leárazás!AkciÓÓ!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest