Hirdetés
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- E-book olvasók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- Projektor topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Áprilisi hardverpasziánsz
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali fotós kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Muerte
Topikgazda
-
Gergello
addikt
válasz
Bluesummers
üzenetére
Nem gamer felhasználásnál vajon elég-e neki, hogy nem merüljön le ? Lehet csak gyakorlatban fog kiderülni.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
echterion
üzenetére
Hát igen,vannak fontosabb dolgok.Illetve öregszünk is.Lássuk be
Már nem a gaming a prioritás mint 15 évvel ezelőtt.Megvettem a SE Resistance-t,ráadásul tokkal-vonóval,DLC-kkel. 2 hét alatt első pályára futotta.Nem baj,idén betart legalább. A többi játékot is csak leginkább a tesztelés miatt raktam fel korábban hogy lássam mennyi az annyi.Ugye én hozzátok képest pár évet kihagytam,még 1 éve is egy 1060 volt a gépben.Egyedül a DS Remake-t toltam ki mostanában,azt is ágyban fekve esténként,és néha előfordult hogy bebólintottam közben
De jóvanezígy.Még egy gépet tervezek venni magamnak,aztán azt hiszem én már nem viszketek tovább ebben a témában. -
echterion
nagyúr
válasz
Muerte
üzenetére
Pedig érdekes találat volt, de ha a gyártó ezt így bekorlátozta és nem működik, akkor sok mindent nem lehet már tenni. Én nem próbálkoztam ilyesmivel, nekem megfelelt a silent mód használata, WoW-ra az is bőven elég volt (a mostani gépemen még el se indítottam a játékot, valahogy nem jutok el sosem odáig, mindig akad valami fontosabb vagy csak szimplán épp fáradt vagyok). Azok az idők már elmúltak, amikor még olyan masinák jöttek ki, mint ami Mikinek is.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
kdavid23
üzenetére
Nekem is Lenovo van jelenleg.Egy 7 Pro.Persze hogy használható,főleg ha kicsit be vannak állítva az értékek és nem kapja meg az egyébként is felesleges csilliárd Wattokat a CPU/GPU.De a tökéletestől nagyon messze van,pont mint a többi vékony gamer noti.Csak azért írtam egyébként hogy ha valaki keres itt gépet és olvassa a kissé "elfogult" tulajok véleményét,akkor ne érje kellemetlen meglepetés a végén,mikor vesz egy ilyen gépet
Maradjunk a realitások talaján.Vékony gép ami nagy teljesítményű/fogyasztású hardvereket kapott mindig is hangos lesz és mindig is melegedni fog full terhelésen a fizikai adottságai miatt.Ezek a tények.Aztán jöhet a mókolás,amivel élhetővé lehet varázsolni 
VibeX : hsz-t,kérésére töröltem.Ahogyan figyelmeztettem is,az átírt értékek ahoz kevesek lesznek hogy valóban működjön az órajel downgrade,tehát senki neki ugorjon neki,ha esetleg késztetést érzett magában.
-
kdavid23
aktív tag
válasz
Muerte
üzenetére
Minden gamer gép kompromisszumos még asztali szinten is. Nekem a Legion 16 tökéletes egyensúlyt teremt küllem, teljesítmény, minőség terén. Az aw18 már túl nagy nekem. 5090el meg silent módban is minden kedvemnek megfelelően futat, pláne vasalva, átpasztázva. AW-nek respect!
-
-
Chiller
őstag
válasz
Gergello
üzenetére
Ezt írja a kereső:
A Dell DS1000 monitorállvánnyal ellátott dokkoló kizárólag a DisplayPort over USB-C vagy a Thunderbolt protokollon keresztül működik, és nem minden USB-C-csatlakozóval kompatibilis.
Hivatalosan csak a Windows 7, 8, 8.1 és 10 (32/64-bit) rendszereket támogatja. A Windows 11-hez a Dell nem adott ki dedikált illesztőprogramokat, de az alapfunkciók a Windows Update-en keresztül működhetnek.
A gyártó az alábbi sorozatokat jelölte meg elsődlegesen kompatibilisnek:
Latitude: 12 2-in-1 (7275), 13 (E7370), 11 (5175/5179)
XPS: 12 (9250), 13 (9350)
Egyéb: Minden olyan Dell laptop, amely 2018 után készült és 65W-os USB-C tápigénnyel rendelkezik.Ez így eléggé behatárol. Ettől függetlenül persze lehet hogy megy vele valami más cucc, de nem garantált. Én biztos külön PD adapter irányba mennék. Ez egy régi eszköz, így régi (és főleg kevésbé gamer) laptopokat lehet rákötni. Ami már végképp nem az én asztalom. Így én többet nem tudok segíteni.
-
Gergello
addikt
Ez egy Dell ds1000 dokkoló, nem egy külön kis töltő. Office 2024 van, de a legkomolyabb fgv az fkeres és nem nagy fájlok. Nem kell ilyen kicsi méreg drága legyen. 15-16 elég
-
Chiller
őstag
válasz
Gergello
üzenetére
Szia, van már erre lehetőség, 3 dolgot érdemes tudni (ill én tudok):
1. Ha PONT 90W kell, akkor az asus, acer, hp, dell-nél van csak. A lenovonál tudtommal 65 és 100 van. (ergo lehet 100-ra kéne venni a limitet, ha lenovot akarsz)
2. Ezek a kis töltők nem igazán erre vannak kitalálva, túlmelegedésre hajlamosak. 100W valós használatnál 130-140-es töltőt szoktak javasolni, ergo 90-100W töltővel jó eséllyel 1 óra után 65-70W lesz amit majd max ténylegesen lead. Gyári, eredeti PD töltőről beszélek.
3. Elsődlegesen gyári töltőt érdemes venni, ha utángyártott/3rd party akkor mindenképpen "túl kell lőni" Wattügyileg (lásd előbbi pont).Nem tudom az árat méretet gaming igényt, de első körben asus rog flow-t javaslom, itt van két csinos teszt (deepl translate ha nem megy az angol):
https://www.reddit.com/r/FlowZ13/comments/1j7amwd/do_i_need_to_use_200w_or_can_i_use_the_z13_flow/
https://www.ultrabookreview.com/70846-asus-flow-z13-review-ryzenaimax/A gyártói weboldal megmondja, melyik töltő melyik laptophoz való a 90/100W PD charger (sok lesz a típus, de nagyon kevés lesz a gamer
).Az általános javaslatunk itt is él, tehát első körben Asus és Lenovo körül nézelődnék. Végszükség esetén jöhet a többi márka (de aztán ne szidj itt senkit
). Ill. ha kinézel majd egy konkrét típust más istállóból, szívesen véleményezzük.Viszont az excel aztán egyáltalán nem kis teljesítmény igényű... főleg ha office365 nevű "csoda". Nem tudom milyen használatról van szó, de akár 50W-ot simán benyelhet egy jó kis makrós táblázat.
-
Gergello
addikt
Szeretnék találni egy olyan gépet, ami napközbeni IRODAI használatnál megelégszik a 90 W-os USB C töltéssel, nem merül le. A napközbeni használat során semmilyen teljesítmény elvárás nincs, Excel, Outlok programokon kívül.
Melyik lehet ez ?
-
válasz
Imre9211
üzenetére
Én is tudok mondani egyet.
16"-os [link] , de van 18"-os [link] verzió is.
Nekem a 16-os van és mellé külső [link] vizes egység [link] vagy XMG [link] (nekem Hollandiából van, más név, de ugyanaz..) és alatta BS2 Pro hűtés. [link]
Ennél jobb/halkabb nem hinném hogy volna ezen az áron...
XMG Bios Update volt már 2x (mert van rá 2 Update [link] ) és köszöni szépen jól megvan.
Olcsóbban is beszerezhető és korrekt tag. [link]
Vizes hűtést nem tudott szerezni hozzá, mert nem volt készleten akkor és Kínából lerendelve is a készlet kérdéses volt, így más kapcsolaton keresztül Hollandiába volt készleten és onnan húztam be egyet.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
kdavid23
üzenetére
Hát a halk fogalma azért kicsit más szerintem.Az összes Lenovo csak addig halk amíg nem rakod performance módba.Ami jelenleg halknak számít az az AW 18 mivel silent módban adja le azt a teljesítményt amit a Legion balanced módban és balanced módban adja le azt amit a Pro performance módban.Na az már halk. A teljesítményhez mérten,de nem a Lenovo és társai.Arról nem beszélve hogy átmelegszenek ezek a vékony gépek,középen a bill. nyáron játék közben kellemetlenül meleg.
-
kdavid23
aktív tag
válasz
Imre9211
üzenetére
Legion 7 pro i7 16 gen 10. Szuper! Nekem 5090el van. Kellett Killhates mester hozzá, hogy igazán jó legyen, de az lett. Elegáns, halk is, bitang erős, szuper oled.
-
r0by
addikt
-
Adi01
tag
válasz
Imre9211
üzenetére
Picivel több, mint 1,5 misi amit linkeltél lapost. Most akkor 40-50 ezer ide oda mit számít már.
Llano hatékony viszont ügye hangos. Most ez az új ultra nem tudom mennyire hangos de pl a flydigi termékei szerintem elég jók. Nekem még a BS1 van de itt többieknek van már az újabb bs 2 pro változat. Ezeknek nincs olyan durván süvítő hangjuk.BalageK kollégának igaza van.
-
nggabi
félisten
válasz
MaxxDamage
üzenetére
nekem se vedlik. sztem egyedi probléma lehet.
-
-
Ubul86
őstag
mondjuk erősödik a forint, szóval lehet lesz az még 40

-
nggabi
félisten
[link] levegyem a ram shieldet vagy ne?

-
Imre9211
aktív tag
válasz
Mikulásbá
üzenetére
Köszi. Itt Lenovo-ék is hasonló megoldást alkalmaznak ahogy nézem.
https://www.alza.hu/lenovo-legion-pro-7-16afr10h-83ru002lhv-eclipse-black-d13238073.htmAz lenne a lényeg hogy ne kelljen hozzá feltétlenül egy Llano légkamrás alátét(hűtő) mer hogy néz már ki
Még túrom ezeket hogy melyik az ahol nem úgy játszik az emberfia hogy 100+ -os a proci közben. -
Imre9211
aktív tag
Sziasztok. Rég jártam erre
Szeretnék venni egy rtx 5080-al szerelt lapost(kb 17°%-al erősebb az asztali rtx 5060 TI-nál)és az lenne a kérdésem hogy melyik tipust/gyártót érdemes preferálni abban az esetben ha nem egy süvitő 105fokos kazánt szeretnék.
Bár ezek mind azok mert ezeket lehűteni képtelenség csak mókolással, de mégis alapjáraton melyik gyártó oldja meg legjobban a hőelvezetést?
Köszi előre is
-
peet05
senior tag
válasz
FőDudu
üzenetére
Persze, megannyi lehetőség van. Néha úgy használom a 2021-es Fold3-mat, hogy HDMI-typeC-vel van monitoron, DEX-el. Ha éppen nincs kéznél egér, akkor a teló képernyője átvált trackpad-ra, no problem - persze, így nem az igazi, de ha nincs kéznél hub, megteszi, mert kihajtva nagyobb, mint egy noti trackp.
Vagy ott az otthoni stream lehetősége is, bármire ki tudod tenni adott hardvertől függően, adott hardverre.
Mindenki megtalálja a maga számítását.
ETA Prime (yt), pedig Androidon (teló) futtat CP2077, GTA5, stb. Azért a mai hardverek már borzasztó univerzálisak. -
SSunbro
kezdő
Ha ez igaz, ez nagyon kedves döntés..
-
válasz
lionshamlet
üzenetére
Én viszonylag jó áron el tudtam adni az X170KM-G laposom i7-11700K + RTX 3080 (16GB) + 2x32GB RAM + 512GB+1TB M.2 SSD-vel.
Bár Elnézve a hasonló spec alapú (BGA) laposokat, nem is adtam drágán! /500k/
-
lionshamlet
senior tag
válasz
Decus Trivet
üzenetére
Jelen, nemreg jart le a gyari gari egy 13700hx + 4070rtx setupra.
Lenovo legion 5i(Vajon milyen árban menne el most?
A gyari 2x8gb ram cserelve lett 2x32gb-ra. Nyilvan a gyari kit is megvan még). -
FőDudu
veterán
válasz
peet05
üzenetére
Tegnap lattam olyan kabelt ami a HDMI portrol csinal USB-C portba dughato megoldast.
Gyakorltilag video digitalizalo - igy pl. mobilon vagy tableten tudod nezni a HDMI kimenet kepet. (nem USB-C HDMI kimenet - epp az ellenkezoje)10 Euro se volt.
Szoval ez is egy irany. Mobilok ugyanugy tudnak lassan 120Hz frissitest. -
peet05
senior tag
válasz
Decus Trivet
üzenetére
A proci összehasonlítás nekem abból a szempontból kicsit sántít, hogy egy mini pc-t hasonlítunk egy 2in1 laptophoz, ami szerintem nem korrekt, ráadásul az egyik 8 magos, a másik 6. Így fogyasztásban és teljesítményben is persze, hogy van difi, de teljes képet nem kapsz.
Egyébként teljesen rendben van a 7735HS a mai napig, hiszen a 8 mag jelenleg elég mindenre, és a mellette levő 4060/4070-nel remek párost alakít.Azért a Framework-os srácok is felültek az AI-ra, de ezzel nincs semmi probléma, nem pisálunk széllel szemben.
Nemrég néztem egy felmérést, hogy a PC maga abszolút nem halott, sőt. Itt azért most már beszélhetünk egy elég széles hardveres lefedésről, ahol a koca játékostól kezdve a progress gamer-ig bezárólag, mindenki megtalálja a számítását.
Perpill ott tartunk, hogy egy handheld képes futtatni pl. CP2077-et tisztességes sebességgel, ami egy esti/munka utáni "csak egy fél órát tolom-ra" bőven elég, aki ezzel beéri (mindegy, hogy Steam Deck, vagy ROG Ally). Mindezt ~700g-os tömeggel.
Aki gamer volt, ez után is az marad, mindegy, hogy noti, vagy asztali, ráfordítja azt az összeget, így is úgy is (többet, kevesebbet).A kialakult helyzetet sajnos ki kell bekkelni. Aki nemrég, 2024/2025-ben újított, szerintem simán el lesz a hardverrel még jó pár évet.
Ide tenném még a konzolok "ciklusváltását", ami az Xbox esetében egy 2in1 (konzol/PC) gép lesz (2027-2028), visszafelé kompatibilitással konzol szinten (megtartva a jelenlegi bázist, és növelve a megnövelt teljesítmény miatt), és elég modern hardverrel ahhoz, hogy a Steam könyvtáradat is futtatni tudja. Itt adott hardverre kell majd fejleszteni, ezért ha valaki megveszi, 6-7 évig adott a "nem kell hozzányúlni". Az árazás megint más tészta, de az biztos, hogy az 500 dodós konzolokat el lehet felejteni, mindkét oldalról. Tippre 1200-1500$-ra tenném.
Majd meglátjuk, hogy mi sül ki belőle...mit hoz a jövő. -
válasz
Decus Trivet
üzenetére
A lenti linkre reagálva, persze ezt már hallottuk régen valakitől....."nem lesz semmid és boldog leszel...." Nem ennek a topiknak a témája, mindenesetre kontextust nézve szomorúan megjövendöltnek látszik.
Én azért bizakodok nem maradnak végtelenségig így a dolgok.
-
Decus Trivet
kezdő
Aki 2023 második félévben és 2024 első felében vett notebookot (akkor rengeteg 7735HS/13650HX/7940HS & 4070/4060 gép volt jó áron, 400-500k) az nagyon jól járt, mert nem igen haladtunk azóta és 4060 még mindig tartja az árát..
Three-year old Ryzen 7 7735HS still holds up well against the new Ryzen AI 7 445Ez meg a szép a jövő, ha már választások vannak
:
Framework CEO warns AI boom threatens a scenario where "personal computing as we know it is dead” -
SSunbro
kezdő
válasz
peet05
üzenetére
"Ennyire nem "túrtam" bele, csak kipróbáltam. Inkább úgy mondom, hogy számomra nem adott annyit, vagy annyival többet, hogy váltsak, vagy dual boot-tal használjam."
Ezt maximálisan elfogadom, és megértem.
Ha szereted a Heroest, jó szívvel ajánlom a Heroes 3-hoz készült nem hivatalos kiegészítőt, a Horn of the Abyss-t. Ugyan nem hivatalos, de már konkrétan a GOG-on is fent van. Sokkal tartalmasabb mint az Armageddon's Blade és Shadow of Death kiegészítők együttvéve. Annyit kell tenni, hogy az alap GOG-os (!) Heroes 3-at meg kell vásárolni, és utána lehet rá rakni a Horn of the Abyss-t (ennek része egyébként az alap két kieg is). Más mod nem kell. A HOTA kapásból úgy indul, hogy 3 vadiúj és lényegesen eltérő frakció van benne. És biztos vagyok benne, hogy kapni fog még egy rakás patchet amivel újabb és újabb nagyszerű frakciók kerülnek bele. Én így játszok vele. Még a VCMI mod feltelepítése sem szükséges ehhez.
Az Olden Era esetén bízom benne, hogy tanult a Ubisoft a Heroes 7 hibáiból... bár... Ubisoft.
A Star Wars Outlaws is remek lett. Jó nagyot bukott is. -
-
SSunbro
kezdő
válasz
peet05
üzenetére
"4 óra alatt ezt szűrted le, de aki már beletett jóval többet, az megint mást mond"
Hát nyilván, ahogy mindenki mást gondol arról, hogy miért éri meg a Dark Souls 2 DLC-kben több órát szívni egyetlen opcionális bossal.
Én egy egyéni véleményt írtam le, de ha te úgy érzed, vagy akárki, hogy érdemes érte ennyi pénzt kiadni, én csak azt tudom erre mondani, hogy jó szórakozást hozzá, teljenek kellemesen a játékkal töltött órák. Én alapvetően azt becsülöm a fejlesztőkben, hogy elég gyorsan rárepültek a hibák javítására, ellenben a Bandai Namco-val, akik január óta képtelen kipofozni azt a nyamvadt Code Vein 2-t, bár azért alakulgat. Most elvileg jönni fog egy gigantikus patch amit úgy raktak össze, hogy a usereket is bevonták. Elvileg... Szóval ebből a szempontból a CD fejlesztői nagyon korrektek, ahogy abból a szempontból is, hogy amúgy a játék működik. Tehát nem az van, hogy megveszed, és "na akkor kezdjék el patchelgetni, és majd egyszer működni fog". Ez ma már nagy szó.. sajnos. Én abban bízom, hogy a kínai és dél koreai fejlesztők kicsit alaposabban fognak a jövőben is dolgozni nem úgy mint az EA, Bioware és társai. A Heroes of Might and Magic Olden Era miatt is pont azért aggódom, mert -> Ubisoft. A játékmenetével kapcsolatban egy egyéni véleményt írtam le.Nem is lesz soha "hűha" faktor. Alapvetően azért ugrott meg drasztikusan azok száma akik átálltak ezekre a distrokra, mert nagyon nem olyan irányba megy a Windows fejlesztése, mint amilyenbe kellene, hogy menjen. Ez persze évek óta így van, csak nem ennyire látványosan.
Nekem az Arch alapú distrokkal alapvetően egy logikai problémám van. Az Arch lényegében Windows szerűen rolling release elv alapján működik, és itt lényegében te mint user vagy maga a felhasználó és a tesztelő is. Windows esetében az insiderek elvileg ugye léteznek, de a gyakorlatban az MS túlnyomórészt sz**ik a véleményükre, és ez a build update-eknél nagyon meg is látszik.
Számomra a Linux logikája, működési elve sokkal elfogadhatóbb, mint az MS-é, és ez kapásból nekem egy elég nyomós ok a váltásra, mégha rengeteget is kell vessződni vele. De csak eygszer kell megcsinálni, és utána ha valamiért újra kell rakni, akkor már 1 óra alatt minden meglesz, mert ledokumentáltam mindent. Olyan baromi sok szoftvert amúgy se használok.
Egyedül nálam a PredatorSense az ami nem fog működni, de azon kívül, hogy a gyors gombok funkcióját, a FAN-okat manuálisan, meg a világítást lehet benne állítgatni, túl sok haszna nincs, csak a memóriát zabálja feleslegesen, és legalább 4 háttér processt futtat, szintén feleslegesen. Ezekre nekem nincs szükségem. -
peet05
senior tag
válasz
axlfsi
üzenetére
és capulet75
Hátha:
BIOS - Power vagy Advanced fül - Wake on USB, vagy hasonló elnevezés - enabled
Win - eszközkezelő - usb vezérlők - usb root hub - tulajdonságok - power management - allow this device to wake the computer - pipa
Ha ezek nem, akkor lehet itt [link] megtaláljátok a választ. -
capulet75
addikt
válasz
axlfsi
üzenetére
Ugyan ez a noti és probléma. Már régóta gondolkodom azon, hogy valamelyik cég miért nem csinál egy external bakapcsoló gombot. Ezen a notin pont elférne azon a kis peremen ahola fényes Lenovo felirat van, és biosban lehetne tiltani vagy aktiválni. Csomó ember használ így laptopot, és baromira hasznos lenne.
-
peet05
senior tag
válasz
SSunbro
üzenetére
4 óra alatt ezt szűrted le, de aki már beletett jóval többet, az megint mást mond. Az tény, hogy nagyon "sűrű" és szabad kezet kapsz, sok mindent csinálhatsz, nincs fogva a kezed, de ez nem volt zsákbamacska még megjelenés előtt sem, amikor már bőven volt info a játékról. Sokaknak pont ez a végtelen szabadság tetszik.
Ami mellett még nem lehet elmenni, az a részletesség/apró dolgok, amik másoknak semmiség, de akinek meg tetszik, odáig meg vissza van tőle.
Szintén megsüvegelendő a fejlesztők hozzáállása/reagálása javítások terén - MMO-s múlt előny.Bazzite-ot próbáltam ki Ally-X-en még régebben, jó volt, de nem éreztem hűha faktort.
Multinál off-os még most is (dolgoznak rajta), ahol anti-cheat rendszer van. -
axlfsi
veterán
Srácok! Előre is elnézést a láma kérdésért, lehet egy kicsit több időráfordítással, magam is kideríthetném, de egyelőre csak itt kérdezem:
Adott egy Lenovo Legion Pro 5 (i)/5070/32GB/W11) és úgy használom két nagy külső monitorrral, hogy a laptop mindig le van csukva, sőt, olyan helyen van, ahol picit macerás felnyitni, hogy megnyomjam rajta a bekapcsoló gombot. Ezt egyszerűsítvén, megnéztem milyen opciók vannak a BIOS-ban az ébresztésre és - habár nem is kikapcsolom, csak sleep-be küldöm, - mégsem tudom egérgombbal vagy billentyűvel ébreszteni, kizárólag az működik, hogy a tápot kihúzom és vissza (ami szintén, egyrészt gagyi megoldás, másrészt, ahhoz sem sokkal egyszerűbb hozzáférni).
Milyen más megoldások lehetnének a noti bekapcsolására, ébresztésre (pl. leginkább továbbra is a bill. és/vagy egér gombra, mozdulatra gondolok, ami jó lenne...)
Köszi előre is!
-
SSunbro
kezdő
Megtöröm a csendet.
Előre szeretném jelezni, hogy a 2. sztorit NEM azért osztom meg, hogy bárkit meggyőzzek arról, hogy használjon Linuxot, mert a Windows sz*r, csupán tapasztalatokat osztok meg!!!
1. Volt szerencsém, vagy szerencsétlenségem, hogy kipróbáljam egy havernál a Crimson Desertet. Őszintén megmondom, szerintem dögunalom. Összességében kicsivel több mint 4 órát toltam kisebb nagyobb megszakításokkal. A játék teljesítményével/optimalizálásával sok gondom nem volt, ezért ezt át is ugrom. A gondom azzal volt, hogy igazából olyan ez a játék, mint amikor egy homokozóba beraknak egy kisgyereket és "csinálj amit akarsz". Nyilván van fő történet, mellékküldetések, fejlődés stb, de szerintem túlzottan is zsúfolt a játék, túlzottan sok mindent lehet csinálni (amúgy teljesen feleslegesen, tehát kvázi időhúzás). Végig az volt az érzésem, hogy mintha (kicsit sarkítva) egy open world sims-be lennék azzal a különbséggel, hogy itt nem kell fürödni meg hasonlók, illetve nincs karakter generálás sims módra. Alapvetően nem vagyok az open world játékok ellen, abban az esetben ha látom értelmét. A Horizon-ban látom, a gépek leölése, becserkészése, kielemzése, a lootolás, vagy a lore megismerése van annyira érdekes, hogy húzzon magával. Vagy pl egy Elden Ring-ben ahol ezeken kívül akad egy érdekes boss stb. Értem, hogy alapvetően egy olyan fejlesztő brigád csinálta, akik egy MMO-t kreáltak, és annak lett egy single "folytatása"... spin off-ja, akármilye, de szerintem túlzottan érezhető ez. Szóval ha csak a tartalmának mennyiségét nézzük, akár még meg is érheti jelenlegi árát, de szerintem nagyon hamar unalmassá válik, és így ez viszont már árnyalhatja a képet. Ráadásul steamen a refund is ugye úgy van, hogy ha 2 órát nem haladta meg az játékidőt tartama akkor lehet refundolni. Hát itt 2 óra alatt azért olyan marha sok minden nem derül ki.2. Egyre jobban haladok a Linuxra való átállással a Helios 700 alatt. Jelenleg dual bootban nyomom, egyik oldalon egy szanaszét herélt Win10-el, mellette egy Debian 13-ra esett anno a választás. Sokáig gondolkodtam, mert kifejezetten vannak gamer distrok pl. CachyOS, Zorin.... de kifejezetten olyan rendszert akartam, amit nagyjából én rakok össze a nulláról, csak adjon egy baromi erős alapot. A sok más egyéb ok mellett ezért lett a Debian. Cserébe viszont iszonyat sokat kell vele szívni, de hát valamit valamiért. Jelen pillanatban játékok terén vannak olyanok (pl Wukong) ahol látok FPS különbséget (-10 FPS körül), ami nem tűnik nagynak, de van. Viszont ehhez azt is hozzá kell tenni, hogy egy alap driverrel teszteltem, és az NVIDIA nonfree és legújabb saját oldaláról leszedett drivert még nem néztem. Azt mondják ezzel már tuti jó lesz. Ezt megnézem a következő napokban. A játékok elindítása egyébként nem okoz gondot, azonnal indult olyan játék mint pl a Hogwarts Legacy, vagy mondjuk az említett Wukong vagy egy a legújabb Indiana Jones, de erre van is weboldal ahol meg lehet nézni, hogy XYZ játék milyen besorolást kapott, milyen user vélemények vannak. Fontos az is, hogy mivel single játékokkal nyomom, a multiplayer játékokkal kapcsolatban nem tudok véleményt alkotni, hogy mennek-e, ha igen akkor hogy. Fogalmam sincs, és ezen része nem is érdekel. A környezet kialakításával még dolgozom, mert van szoftver ami funkcióit tekintve baromi jó, de meg kell tanulni használni.
De haladok-haladok. Ha esetleg valaki úgy érzi, hogy szeretné kipróbálni, annak viszont mindenképp egy Arch Linux alapú gamer distro-t ajánlok, mert azok jellemzően egy sz*rásig optimalizált kernelre épülnek, maga a rendszer is olyan tweak-eket tartalmaz amik kifejezetten a játékok futtatását segítik, illetve nem fogsz tőle a pszichiátrián kikötni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Idő előtt felbukkant a Motorola Razr 70: képek, specifikációk és ár is van
- Villanyszerelés
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- E-book olvasók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A felhőbe ment terv: adj ötmilliárdot, kapsz százmilliárdot!
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Asus Zenbook S 16 OLED UM5606WA, Ryzen AI 9 HX 370, 32GB DDR5, 2TB - Garancia 2027.08.01 magyar bill
- VivoBook S513EA 15.6" FHD OLED i5-1135G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill gar
- ASUS TUF F16 FX607 - 16"WUXGA 144Hz - Core 5 210H - 16GB - 512GB -Win11 - RTX 3050 - 1,5 év garancia
- Gigabyte AERO X16 1WH 16" QHD+ IPS Ryzen AI 7 350 RTX 5070 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- Apple MacBook Air 13" M4 (2025) 16GB / 256GB ezüst
- AKCIÓ! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG UltraGear 27GR95QE-B OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync
- 0perces DDR5 5600 vadiúj 2x16GB memória 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3791
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Már nem a gaming a prioritás mint 15 évvel ezelőtt.Megvettem a SE Resistance-t,ráadásul tokkal-vonóval,DLC-kkel. 2 hét alatt első pályára futotta.Nem baj,idén betart legalább. A többi játékot is csak leginkább a tesztelés miatt raktam fel korábban hogy lássam mennyi az annyi.Ugye én hozzátok képest pár évet kihagytam,még 1 éve is egy 1060 volt a gépben.Egyedül a DS Remake-t toltam ki mostanában,azt is ágyban fekve esténként,és néha előfordult hogy bebólintottam közben

). Ill. ha kinézel majd egy konkrét típust más istállóból, szívesen véleményezzük.
Így pedig csak azt tudom mondani, hogy sosem ment még 70 fok fölé semmi
Még túrom ezeket hogy melyik az ahol nem úgy játszik az emberfia hogy 100+ -os a proci közben.