- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Milyen processzort vegyek?
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Apple asztali gépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
PedroPascal
őstag
válasz
FőDudu #112782 üzenetére
Én még csak pár hete használom az ASUS Lumina OLED kijelzős kis gépet. A nagy gépem, ASUS ROG Nebula IPS és néha nem tudom eldönteni melyik kijelző a szebb. Papíron minden az OLED mellett szól, de néha én jobbnak látom az IPS-t, tartalom függő. Az OLED HDR tartalommal verhetetlen, ettől még valódi látvány sem szebb. A Nebula tanúsítvány OLED-el biztosan lehengerlő lehet vagy a Mini LED. Azt olvastam, hogy fényerőben sokkal jobb a Mini LED de az OLED meg jobb a szín pontosságban, élénk színek jobbak, de nincs olyan nagy fényereje mint a Mini LED. OLED-hez képest mi a véleményed a Mini LED-ről?
-
-
válasz
Lalikiraly #112772 üzenetére
Az úgy elég tré, de lehet az nem is rossz megoldás...de lehet megéri "maszek" szaki általi megtekintés, állapot felmérés, esetleges javítás is.☝️
A hivatalos szakszerviz meg bek*ph*tja....!
-
-
Smithy87
senior tag
A lenovó gari most hogy van? S/N alapján garis de nincsenek papírok ilyenkor mi van?
-
-
Smithy87
senior tag
válasz
Juhaszatti #112762 üzenetére
Erről pont le vették azt a csatit. Gondolom 1000+ dollárért nem igazán fogyott a cucc.
-
BalageK
tag
válasz
Tuco78 #112757 üzenetére
Asztalival jobban jársz, vagy egy "erős(ebb)" GPU-s laptop-al. A TB3/4 (ami amúgy ugyanaz, teljesítmény tekintetében) szerintem nem jó választás gaming esetén - és jelen állapotában a tesztek szerint a TB5 sem az. Az Oculink minimálisan jobb, mint a TB3/4, de nem ég és föld. Az ASUS Flow X13 egyedi csatija jobb mindegyiknél - na de a nem a pénztárcád barátja.
-
Tuco78
tag
válasz
Lalikiraly #112755 üzenetére
Szia!
A TB4 ugyanolyan sebességű mint a TB3.
I5-ös proci biztosan előrelépés lenne nekem az i7 után?
Itt többen mondták, hogy az erősebb proci nem hozna javulást mert a TB a szűk keresztmetszet.
A type c nekem nem szempont.
Köszi most már végképp fogalmam sincs, hogy mitévő legyek. -
válasz
Lalikiraly #112755 üzenetére
Nem a teljesítménnyel van baja az fps dropp a gond. Bevallom még most sem értem egészen ha van is az miért baj, vagy pedig olyan amitől pillanatra megakad a menet az ok, ami meg ugyancsak nem proci erő, mag/száll, inkább a cpu belső vezérlőkéje ami mikro laggokat generálhat a programja miatt, bár minden együtt ad mindig egy egészet hardverileg, hangolódik össze, pl van-e elég ram a gépbe, vagy mindig olvasgat, töltöget, mi a leggyengébb láncszem és az hogyan érvényesül a gépezetben, lesz-e törés vagy sem passz stb....
Sosem próbáltam ebbe beleásni magam, talán mert esélyem se lett volna soha annyira kínai a téma.
De azért próbálkozom.
És még nem is piáltam, száraz vagyok.
-
-
válasz
Tuco78 #112750 üzenetére
Szerintem ez nem proci kérdés tapasztalatom szerint, bár lehet ezzel a véleménnyel egyedül vagyok. Gondolom mikor nagyot esik azt észre is veszed. Van hogy látok én is nagyobb ingadozást, de annak a játékmenetben semmi jelét nem tapasztalom, csak esetleg látom a felső sarokba kitett statisztikát hogy az előbb még 170fps volt aztán meg 130fps annál a jelenetnél. Dettó ugyanez gyengébb kivitelben a régi laptopomnál vegyük a múltban mikor pezsgőt bontottam 60fps örömén, ma már ez nincs, de az igazsághoz tartozik hogy 60Hz monitor frekvencián nevelkedtem minden esetben az elmúlt években, vagyis van egy általános felállás ami nekem megfelel működés terén, g-sync sem volt soha. Meg ki tudja talán rossz a szemem.
Vagy lefoglal a játékban a feladat, hagyom is ez így megfelel.
Nézd meg a fentebb belinkelt 4 benchmark grafikonján a mozgást. Egyenes! Szép egyenletesen fut le, szemben gyakran látok cikkcakk hegyeket sok embernél. Ok én asztali procit használok, beállítás terén nincs teljesítmény visszavétel, tud tartani terhelést különösebb bios lekorlátozás nélkül....habár ez is csak akkor lenne érdekes, ha fullban nyomná a kretént a proci, olyan nagyon ritkán van és nem játék közben pl shader beolvasás alkalmával. Akkor felmegy a beállított 150W fogyasztás fölé is, bár tartja 80 fokon nincs baj.
Amúgy még annyit. Olyan laptop árak vannak hogy aztán érdemes lenne elgondolkoznia mindenkinek mit hogyan lenne legokosabb formában, igaz itt döntő lehet a játék prioritás szempont milyen helyet foglal el felhasználás terén.
///////Clevo p751Tm1, i9-9900K, vízhűtés, 96GB ddr4 ram, nvme SSD, MXM adapter 16X, Nvidia rtx 4080S VGA///////
-
Tuco78
tag
válasz
MaxxDamage #112751 üzenetére
Értem. Köszi!
-
Tuco78
tag
válasz
RM007 #112749 üzenetére
Játszható minden csak fps droppok vannak.
Most a Jedi survivorral játszom azelőtt meg az Indiana Jones the great circlet nyomtam. Mindkettőt full hd felbontásban és a droppok szinte minden grafikai részletességnêl előfordultak. Ezért gondoltam, hogy egy erősebb proci talán megoldaná a gondot. -
válasz
Tuco78 #112745 üzenetére
Nincs elég információ felénk mi az amit te kevésnek tartasz elvárásaid felől. (Pár fotó, képernyőmentés stb....)Én pl simán felcsatolom a külső VGA-t a laptopomhoz, sőt nyáron a régi msi GT70-es laptopomhoz is, mert ha meg van a 30-60fps akkor az már nekem megfelel. És hát abban csak egy i7-4940mx 4/8 -as régi laptop proci van jelenleg egy rtx 3080Ti vga kártyával a nyaralóban vár. Tavaly megállapítottam fut rajta minden is.
A jelen felállás alul az aláírásomban, amivel most használom erősebb vga -val. Nem TB annál sokkal jobb veszteségmentes csatlakozás, de ha az nem tudna érvényesülni egy TB3/4-es csatis is megfelelne játék mellett ma már azt hiszem.
A proci a legtöbb játékban csak malmozik, ahol meg nem ott megemelt fogyasztás mellett meg fullon gaf. átlag 140fps. Pont ma húztam friss drivert és mértem nem esik-e a driverek teljesítménye. Szerintem nem, ha bár vannak akik ezt nem így gondolják a VGA topikokban.Na vegyük úgy csak megjelentem. Én kicsit máshogy gondolom. Tud a cuccosom mobil laptop is lenni némi átalakítással, sőt két egyforma van most beállítva, a másikban belső MXM kártya csücsül, az tud ölben is lenni. Szeretek szerelgetni, ha át kell szerelnem valamit nem gond stb ezért vann ez még nálam, meg persze vannak más okok is.
///////Clevo p751Tm1, i9-9900K, vízhűtés, 96GB ddr4 ram, nvme SSD, MXM adapter 16X, Nvidia rtx 4080S VGA///////
-
Tuco78
tag
válasz
echterion #112747 üzenetére
Néha jól jön a mobilitás ezért gondolkodok notebookban.
Meg a külső vga miatt nincs szükségem a dedikált vga-ra. Amit először kinéztem az egy i7 13700h
Ezenkivül van még drágábban i9 ultra 185h
Csak a melegedés aggaszt egy kicsit mert ezeknek az integrált laptopoknak lehet nem olyan jó a hűtése mint az alienwarenek. -
echterion
nagyúr
válasz
Tuco78 #112745 üzenetére
Rakhatsz be nagyobb cpu-s gépet a vga alá, de a szűk keresztmetszet inkább a TB csatlakozó lesz.
Ahogy FőDudu is írta, ha fix helye van a gépnek, akkor jobban járnál egy asztali gép építésével. Ha mindenképp ragaszkodsz a laptophoz, mert mondjuk kell mobilitás időnként, akkor mondj egy pénzügyi keretet, amiben lehet gondolkodni, meg hogy mennyire fontos a dgpu ereje a gépben (vagy ha egyátalán nem az, akkor lehet, nem is gamer gépben kellene gondolkodnod). -
Tuco78
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni laptop vásárláshoz!
A jelenlegi Alienware m17 r3 notimat szeretném lecserélni.
A laptopot jelenleg egy gigabyte aurus rtx 3080 10gb külső evga-val használom amihez úgy néz ki, hogy gyenge a laptopom i7 10750h procija. Az lenne a kérdésem, hogy milyen laptopot vegyek ehhez a külső vga-hoz ami a lehető legjobb ár érték arányban van és ki tudja hajtani a 3080-at.
Csak intel procis thunderbolt támogatású laptop jöhet szóba a thunderbolt támogatás miatt.
Kijelző, méret stb nem számít mert jatszani egy oled tv-re kötve fogok vele. Köszönöm a segítséget! -
-
LG01
csendes tag
válasz
Lalikiraly #112741 üzenetére
Akkor valoszinu a lenovo loq korul nezegetek. Megis csak a lenovo egy komoly laptop marka. Vagy asus tuf
Dell inspiron gepem volt amibe ati 8850 vga volt. Annak idejen nagyon megerte. Mudrunner is elfut meg a gta 5 de hat a mudrunner neha kiakad. Meg persze full minimum grafikan. Tobb ismerosomnek volt ilyen. Nekik 5-6 ev utan tonkre ment. Nekem a mai napig megy kb 2008 ota. Persze jobban kimeltem mint ok 😊
-
Itt a szempontok és a pénzmennyiség elég meghatározó.. Az olcsóbb gamereknel mint az én Cyborgom a kijelző anlegfelhaborítóbn. Kevés fényerő, még nappalibam is max felé kell tolni. Színter meg szégyenletes 45%. Ellenben a gép egyaltalán nem hangos a tesztek ellenére. Acer Nitro V 15 az egyik leghangosabb típus amivel találkozram és abban ugyanaz a panel van mint az MSI thin és Cyborgba.
-
LG01
csendes tag
válasz
Juhaszatti #112732 üzenetére
Koszi mindenkinek az infokat.
Akkor a tobbi marka es tipus iranyaba nincs ertelme keresgelni? -
válasz
echterion #112725 üzenetére
Örülök hogy sikerült.
Csak azért jött megjegyzés a témában, mert biztos voltam benne egy olyan tapasztalt sokat látott személynél mint te laptop témában a bios menü beállítása nem kerülhette el a figyelmét.
(Volt laptopom amire nem ment fel a Win11, meg volt az oka, feketén nem próbálkoztam.) -
echterion
nagyúr
válasz
echterion #112735 üzenetére
Ééééééés igen, megy a win11, rápróbáltam a telepítésre és továbbment ott, ahol eddig megakadt. Köszi mindenkinek a segítő válaszokat.
Más:
Ami érdekes, hogy sajnos sehogy nem tudom 5,5GB alá vinni az AC Shadows vram igényét, hiába nyomok le mindent minimumra. Ami érdekes, hogy néha egy-egy mikrolag akad, de azt leszámítva így is simán fut medium-low vegyes beállítások mellett, balanced dlss-sel. Az a pár mikroakadás is csak elvétve jön, akció közben sosem, inkább csak akkor, mikor sokat lovagolok, gondolom, csereberéli olyankor a textúrákat. -
Szia. En eppen tegnap vettem a médiaban egy Cyborg 15 öst. RTX 4060 8GB kártyával. I5 12450h val. 8GB DDR 5 el 323 ért bruttoban persze. A kinelző egyértelműen gyenge, de maga a gép egész jó. Egyáltalán nem hangos a hűtése, sőt friss biossal sokazor ném pl filmezés közben. A ramot bővitem kap még legaláb. +8at. Az RTX 5050 ill t060 as notik szerinten talán szeptemberre jönnek be....
-
echterion
nagyúr
Na, úgy néz ki, találtam valamit bios-ban. A security device support be volt kapcsolva, de alatta volt még két cucc, amik disabled-en voltak, most áttettem azokat is enabled-re, így most a win10 látja a biztonsági processzort:
FőDudu: üres volt az ssd, úgy próbáltam a 11-et, ami kiírta telepítés közben, hogy nem kompatibilis a gép. Utána estem neki a win10 pendrive-ommal és így látom azt, hogy a win10 nem kér aktiválást. Viszont azt írja, hogy a microsoft fiókomon lévő kulccsal aktiválta, szóval lehet, hogy mégsincs a géphez win kulcs az alaplapjába égetve.
Telepítésnél amúgy nem kért semmit, minden ment fel, ahogy kell, flottul, az ssd-t is látta.peet05: köszi a tippet.
-
Juhaszatti
addikt
Az MSI Cyborgban gyenge a videokártya. Hiába 4060-as, le van korlátozva 45W-ra. A hűtése is ehhez van igazítva, egyetlen ventivel.
A Katana már eggyel komolyabb szériájuk, 105W-os kártyával, viszont ebben a szériában is még vacak a kijelző, gyenge színtérlefedettséggel.Ebben az árkategóriában én valami 4060-as Asus TUF-ot, esetleg Lenovo LOQ-t ajánlanék leginkább.
Ár/érték arányban ez is elég erős:
Nincs benne integrált videokártya, szóval mindig a 4070-est használja, de mivel írtad hogy 95%-ban töltőről használod, és nem számít a fogyasztás, így ez esetedben nem igazán szempont.
Most jöttek be az első RTX 5080-as gépek, már van aki vett is itthon, szóval az 5000-es széria már egy tényleg létező dolog. Viszont az 5060 még csak most került bejelentésre, néhány hónap még biztosan lesz, mire a polcokra kerül.
-
LG01
csendes tag
Sziasztok
2008 körül vásároltam utoljára gamer laptopot, mai napig megy, de újítani szeretnék.
Főbb infók: ritkán használnám, fekve ölbe véve (hűtés miatt érdekes lehet), 95%-ban töltőről. Főbb játékok: GTA 5, Mudrunner Expedition, Red Dead Redemption 2, Wreckfest azért örülnék ha a lehető legjobban futna. Első sorban RTX 4060-4070 8Gb VGA-s gépeket néztem nettó 350-500e ig. és persze sok típust találtam, de nehéz eldönteni melyik irányba menjek. Lehet nem is kellene ilyen erős gép? 15 col minimum de inkább 16 vagy 17. Fogyasztás nem számít, erős legyen.Tudnátok főbb infókat adni az alábbi márkákról/típusokról? Jó, nem jó, rossz hűtés, sok a meghibásodás... pár szavas infó, hogy miért jó vagy rossz választás. Így tudnám szűkíteni, hogy melyik irányba nézegessek. Szeretnék ismét időtálló gépet venni.
Szerintem másnak is hasznos lenne, ha tudná melyik márka körül keresgéljen.
MSI Sword
MSI Katana
MSI Crosshair
MSI Prestige
MSI cyborg
ASUS TUF
ASUS ROG
ACER NITRO
ACER PREDATOR
Lenovo Legion Pro
Lenovo Legion Slim
Lenovo LOQ
Gigabyte G6xIntel vagy Ryzen?
Intel prociból H vagy HX?
I5 is elegendő vagy I7?Néztem pl 260e nettó egy MSI Cyborg Intel i5 H-s procival RTX 4060 8gb laptop
Vagy ami szembetűnő még 426e Nettó MSI Katana 17" Intel I7 H-s procival RTX 4060 8gbMikor jöhetnek kb az RTX 5060-as szériával szerelt gépek?
-
Adrian1111
csendes tag
válasz
Semin #112711 üzenetére
Látom, szó volt róla, megosztom a saját tapasztalataimat.
Nem olyan rég próbáltam ki a legújabb Lossless Scalinget.
Azt kell, hogy mondjam, jó kis program.
A Red Dead redemption 2 valamiért nem futott nálam 3070-en 50 fps-nél többel (1080p max, MSAA 2x), illetve legtöbbször ennél kevesebbel a megterhelőbb helyeken (35-40 fps). Mivel ebben a játékban nincs FG, gondoltam teszek vele egy próbát. Ott marha jól működik! Sokkal simább a képkockaszám és ami a legfontosabb, nincs input delay. Semmi. Artifact-et nem vettem észre, de egy 17-es 1080p-s kijelzőn ezt szerintem annyira nem is lehet látni.
Aztán az egyik U5-ös techdemó alá dobtam, ami kb. 30-40 fps-sel futott. Itt is ugyanez, sokkal jobb és semmi gond nem adódott.
Szóval arra jó az egész, hogy ha nincs az adott játékban integrált FG, vagy scaling (ezt nem használtam), akkor az előbbire elég jól használható, illetve az új verzióban (3.1.0.2.) már valahogy kiküszöbölték az input delay gondot. A korábbiakban ez komoly gond volt. Nyilván kell egy adott képkockaszám, ami alatt már nem jó (legalább 30), plusz figyelni kell a helyes beállításokra (reddit-en tippek), de ha régi játékokkal játszotok, vagy az adott játékban nincs FG (vagy 4xxx alatti nVidia kártya van és nincs FSR FG), akkor megéri azt a kis pénzt. -
echterion
nagyúr
válasz
Victory99 #112722 üzenetére
Az a gondom, hogy átnéztem a bios-t és nem találtam ilyen opciót benne. Ami nekem fura, mert 11. genes procinál ez nem hinném, hogy így lenne. Nem találtam olyat, hogy tpm 2.0, vagy hasonló se a security-nál se az advance menüben sem.
Viszont windows nélkül adták, nem is volt telepítve semmi a gépre, ennek ellenére a win10 aktivált állapotban leledzik.RM007: nem kell mindent beszlopálni Miki, amit a sajtóban olvasol. Attól, hogy majd nem jön rá egyszer többé frissítés, még lehet majd használni. Meg aztán úgyis meglelem az okát, nem hiszem, hogy nem lehet ezt megoldani.
-
-
echterion
nagyúr
Kezembe akadt ma egy ilyen csodagép, Alza-n használt cuccként vettem eléggé olcsón: Katana GF66 11UD: 11800h, RTX3050ti, 16GB ram, 512GB ssd, 144Hz-es kijelző. Kell valami a következő hetekre, mert nem leszek itthon és kissé...khm...alacsony a büdzsém ilyesmire. Igazi műanyag masina, meglepően kényelmes amúgy használni, csak a bill. ne lenne ilyen tré leosztású meg forró játék közben.
A csavarmatrica persze sértetlen, a gépen nem látni használati nyomokat, de az akku az eléggé le van strapálva, 24%-os wear level-t mutat a hwinfo.
Ami kérdés lenne. Win 11-et akartam rárakni, de az a nyomorult azt mondja, hogy nem kompatibilis. Ami izgi, hogy a honlapjuk szerint a win11 ajánlott a gépre és ingyenes az upgrade rá. Azon gondolkodom, hogy hogyan is oldjam fel ezt az ellentmondást?
-
laca71
aktív tag
Sziasztok
Milyen a Medion P50 laptop rtx 4060-al .
-
consono
nagyúr
-
Semin
őstag
válasz
Lalikiraly #112703 üzenetére
Elvileg bármivel működik, de sokkal rosszabb eredménnyel mint a gyári megoldások. Tesztelgettem, de megvárom a gyári global DLSS-t. (Csak 40xx - től lesz elvileg elérhető).
Ha nincs más az FG miatt talán megérheti, már ha meg tudsz barátkozni a ghosting+artifact kombóval. -
laca71
aktív tag
Nagyon szépen köszönöm
-
-
laca71
aktív tag
Sziasztok
megéri váltani vissza legion 5 ryzen 5 6600 3050ti laptopról egy régebbi i7-9750h 2070 maxq 8gb laptopra ?
-
Srácok ez a lossless scaling működik intel 12 gen és rtx 2050 VGA nál? mit csinál egyáltalán?
-
Öcsielvtárs
aktív tag
válasz
consono #112700 üzenetére
Sztem erről már születtek szép hosszú beszélgetések, megemlítve az USA-EU-HUN jogszabályi eltéréseket, beleértve a mennyiségi liszensz, magán/céges vásárlás kérdéskörét, illetve a vásárlásnak a lehetséges buktatóit. És igen, itt sem sikerült egységes álláspontra jutni ezzel kapcsolatban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- OH Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Lenovo IdeaPad 5 15-IIL05 i3-1005G1 10.Gen,8GB DDR4-3200MHZ,FullHD IPS,
- Lenovo IdeaPad 5 15-ABA7 AMD Ryzen 5, 15,7 FULLHD IPS, 8GB DDR4,Garancia!
- Újszerű Lenovo IdeaPad 5 14ITL05 - 14"FHD IPS - i7-1165G7 - 16GB - 1TB SSD - Win11
- 230 WATTOS GIGABYTE AORUS 15P KD TÖLTŐT KERESEK!
- Dell Precision 5520 eladó kis hibás!(Kép illusztráció)
- Eladó új bontatlan eredeti Dell Latitude 5320 - 7320 - 7420 - 7520 akku battery - 1PP63
- Eladó új, eredeti Dell töltők USB-C - LA65NM190 - 20 V - 65W - 3.25A
- HARDVERAPRÓ LEGERŐSEBB LAPTOPJA Új 0km es Garanciás asus rog strix scar 17,3 rtx 4080 ryzen 9 7945hx
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest