- Csillagfelhő áztatná el Elon Musk űrkarneválját
- AMD-s AI-ra építenek az ASUS üzleti portfóliójának új egybegépei
- Rejtély az űr csendjében: ezért kellett kimenekíteni az Űrállomás csapatát
- Kipukkadt a videós AI lufi? A Sora elkaszálása csak a kezdet
- A jövőben egy új foglalat több CPU-generációt is kiszolgál majd az Intelnél
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple MacBook
- Milyen TV-t vegyek?
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hobby elektronika
- Vezetékes FEJhallgatók
- A jövőben egy új foglalat több CPU-generációt is kiszolgál majd az Intelnél
- Idén lesz tíz éves az AMD Socket AM4 foglalat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaxxDamage
félisten
-
echterion
nagyúr
válasz
Decus Trivet
üzenetére
Azt is elcsesztem, na.
Itt van a rendes is. Meg akkor már egy R24 is. Egész jó, egy szálon még az 5800x-et is üti.
És egy Wukong is, RT-vel:
Muerte: Köszi. Jó kis masina ez, egyetértek. Hogy mi lesz a kövi? Ki tudja, először ezt kell eladnom.
peet05: A váltás oka? Mint minden eddiginél: meguntam és kíváncsi vagyok más gépekre is. Ez nálam ilyen, nem tudok sokáig megmaradni egy gépnél, kell az újdonság varázsa.

A LOQ erősebb, a kijelzője szebb, de már uncsi volt nagyon, erőre meg nekem ez is elég, amúgy is manapság már inkább csak tesztelgetek, mint játszok, egyedül a WoW tud lekötni hosszabb időre, de az egy kaputelefonon is elfut. -
Ubul86
őstag
azóta másodjára kellett takarítani már a szűrőt. 55-60 fok volt megint alapjáraton a gép, kitakarítottam, 48 fok alatt idle-ben
durva, mennyit számít, és hogy mennyi port összegyűjt. Valószínűleg mondjuk hozzám kell valami levegőszűrő is, mert azért nem normális ez a pormennyiség (pedig kertváros, meg takarítok mindig, nem csak sima porszívózással, hanem kb még a falakat is átszoktam porszívózni
) -
MaxxDamage
félisten
válasz
MikaVejneGI
üzenetére
Nagyon szívesen!
Jó döntés!
-
MikaVejneGI
aktív tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Nagyon szépen köszönöm.
BS 2 Pro-t választom. -
-
Muerte
Topikgazda
válasz
echterion
üzenetére
Grat az új vashoz!Mi lesz a következő?
Szerintem ez a teljesítmény teljesen rendben van,1080p-re pláne bőven jó.
Én kezdetektől fogva lebutítva használom az enyém.100W/40W GPU/CPU és bőven elég azokhoz a játékokhoz amik fent vannak 1440p-ben is.
Persze biztos lenne olyan játék ahol már ez a setup kevés lenne,de nekem nincs olyan fent csak AC-k,SE 4-5,Cronos,Dead Space,Dying Light The Beast.Ezeknél a 90-150FPS tartomány ennyi kraftból meg van.
Most futtattam egy FS-t 100W/40W.Ebből kiindulva nálad 1080p-n nem lehet gond egy játék sem azt gondolom.Szóval ár/teljesítmény arányban szerintem teljesen rendben van az a gép.
-
echterion
nagyúr
válasz
Semin
üzenetére
Köszi.
Nem, elcsesztem.
Ugyanolyan beállításokkal akartam futtatni, mint a LOQ-omon volt, csak nem sikerült. Majd nekifutok még egyszer, de látom, háromféle beállításon is nyomtam anno, szóval most azt hiszem, az 1440p-t elengedem és a fullHD+RT beállítással fogom újrázni majd talán holnap. -
echterion
nagyúr
Pár gondolat az újdonsült laptopomról: Erazer Deputy 15 P1.
A konfig:
Intel® Core 5 210H, 8 mag, 12 szál, 2,2 GHz - 4,8 GHz
NVIDIA® GeForce RTX™ 5060 8GB GDDR7, Boost Clock 2212 MHz, TGP 115W
15.6" FHD (1920x1080) IPS Anti-glare, 144Hz képfrissítés
2 × 8GB SODIMM DDR5-5600 MHz
1 TB SSD 4.0x4 NVMe®
Az anyaghasználat az árához mérten rendben van. A fedlap fém, kellemesen hűs tapinású, a többi helyen használt műanyagok megfelelő minőségűek, nem olyan MSI-sen biliműanyagok, inkább TUF-os jellegű.
A gép alapjáraton csendben van, nem pörgetgeti fel a ventiket feleslegesen. Terhelés alatt megjön a hangja, de hát melyik gépnek nem ugye. Ami félő volt, hogy nem hajtja meg a vga-t a gép, az itt szerencsére nem igaz, ellentétben a Core 7-es testvérével itt nem szívja el a wattokat a cpu a vga elől.
A billentyűzet színes háttérvilágítású, kellemes használatú, picit kicsik a gombok, nekem ez fura volt elsőre, de már megszoktam. Van numpad, a nyilak és a 0 összezsúfolva nem a legjobb, de megszokható azért. Egyedül a jobb shift melletti nyíl tud megtréfálni néha, azt még szokni kell kicsit. Éééés van hosszú í is.
A kijelző elfogadható minőség, a LOQ-ban azért jobb volt, meg lányom TUF-jában is jobb van, szóval ez a gép leggyengébb pontja, de bőven nem elfogadhatatlan számomra.Ha kérdés, kérés van, állok rendelkezésre.
És akkor pár teszteredmény.
-
Decus Trivet
lelkes újonc
-
MaxxDamage
félisten
válasz
MikaVejneGI
üzenetére
Sajnos nem.
Kis +infó az átláthatóság érdekében.Teljesítmény és hűtési hatékonyság
Flydigi BS2 Pro: Akár 4000 RPM fordulatszámra képes, és speciális, 27 lapátos ventilátor-kialakítást használ a statikus nyomás növelésére.
Felhasználói tesztek extrém esetben (pl. Legion laptopoknál) akár 20°C-os csökkenést is mértek.
KLIM Everest: Szintén magas, 4300 RPM körüli fordulatszámmal dolgozik, de a technológiája kicsit korábbi. Átlagosan 8-12°C-os javulást hoz, ami kiváló, de a Flydigi újabb légterelő rendszere (airflow straightener) célzottabb befújást tesz lehetővé.Zajszint (A legnagyobb különbség)
Flydigi BS2 Pro:
Kifejezetten a zajcsökkentésre optimalizálták (dupla zajszűrő szerkezet), így azonos hűtési teljesítmény mellett jóval halkabb, mint az Everest vagy a hasonló IETS/Llano modellek. Max fordulatszámon kb. 53-57 dB környékén marad.
KLIM Everest: Bár hatékony, a „turbina-hang” itt sokkal markánsabb, és sok felhasználó szerint zavaróan hangos a legmagasabb fokozatokon.Intelligens funkciók és extrák
Flydigi BS2 Pro: Rendelkezik Bluetooth kapcsolattal és mobilalkalmazással (Flydigi Space Station), amin keresztül testreszabható a ventilátor görbe és az RGB világítás. Van benne intelligens hőmérséklet-szabályozás, ami a laptop hőfokához igazítja a sebességet.
KLIM Everest: Klasszikusabb vezérlésű, nincs hozzá szoftveres támogatás, a gombokkal és a kis kijelzővel állítható manuálisan.Méret és kompatibilitás
Flydigi BS2 Pro: Kifejezetten nagyobb, 15,6" és 21" közötti laptopokhoz tervezték. A kisebb, 13-14"-os gépekhez a kialakítása miatt kevésbé ajánlott.
KLIM Everest: Rugalmasabb a kisebb gépekkel (14" felett már jól működik), de 17,3" felett már túllóghat a gép a hűtőn.Összegezve: Ha a maximális hűtés és a legkisebb zaj kombinációját keresed, a Flydigi BS2 Pro a jobb választás. Ha fontos a stabil európai garancia és a valamivel kedvezőbb ár, a KLIM Everest továbbra is remek vétel lehet.
-
MikaVejneGI
aktív tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
A KLIM Everest laptop hütövel egy súlycsoport ez a BS 2 Pro?
Mert most vennék egyet a Nitro 17 alá.! -
peet05
senior tag
válasz
echterion
üzenetére
Ebben igazad van, de az x3D procik a nagyobb cache miatt "fluid-abb" játékélményt adnak.
Jobban profitál belőle, mint a magas órajelből.RM007 - nem az volt a probléma, hogy kevés, hanem a nagyobb cache-el rendelkező procikon (x3D) "gördülékenyebben" fut a játék.
A Crimson-t nagyon szépen rakják rendbe, megsüvegelendő a hozzáállás a csapat részéről. -
válasz
peet05
üzenetére
Nem tudnám elképzelni hogy valamihez is kevés volna neki.
Bármit telepítek játékot mostanáig amiről csak szó lehet hasít mindegyik kimaxolva. A procim meg legtöbbször csak fél gőzzel kavar, vagy még az sem. Ebből kiindulva. Amelyik akad ott szerintem is más a gond.
-------------------------
Ja volt mostanság némi hardveres problémám aminek itt hangot is adtam. Kilépett a játék terhelve meg kicsomagolás(install) közben is voltak gondok, mondjuk úgy hibák leállással. Hát túl voltak húzva a ram moduljaim emiatt a proci sokat hibázgatott. Ennek már vége, újból teljesítményen fut a Crimson Desert és minden más.
Az időnkénti újraindulások is emiatt voltak persze nagy ritkán mikor állt a laptop. Tipikus ram hiba eset. Élőben eddig még soha, ezen is túl vagyok.
(És az AI segített megoldani)
-
Ubul86
őstag
válasz
echterion
üzenetére
jah, a cégtől, ahol dolgozok nem azt kaptam, mert ugye az elromlott bekerült javításra, addig nekem dolgozni kellett valamin, és ahelyett kaptam egy új gépet, csak az gyengébb teljesítményű. Ahogy visszajött a régi, javított, azt most cégen belül megkapta más. SSD csere volt, azon voltak a dolgaim, szóval igazából nem oszt-nem szoroz
szóval félreérthetően írtam, nem a javítást végzők adtak másikat 
viszont a munkahelyemen is megerősítették hogy nem az első eset ezeknél a TUF-oknál hogy így küldik javításra, legtöbbnél tényleg a bekapcsológomb adja meg magát
-
Ubul86
őstag
válasz
Chiller
üzenetére
jó kérdés, amúgy igen, valószínűleg ha a gép beadja az unalmast, akkor a bolt mindegy, kivéve a 14 napos visszavét ha úgy alakul.
Még 40x0-ben gondolkodtam, hogy van -e esetleg 4060-al, de ha jól sejtem, az 5050 kb már megugorhatja azt, legalábbis 4050nél biztos jobb.Persze az is jó kérdés, hogy az illető most mit akar játszani, de kb 50 felé közeledve valószínűleg casual gamerkedne. Csak múlt hét hétvégén kaptam a telefont, hogy mit tudok ajánlani. Hát ott, épp semmit

múltkor a céges Asust elég gyors megcsinálták a bekapcsológomb problémával, bár végül nem azt kaptam vissza (4060as volt), hanem egy 3050es TUF A15-t...még jó, hogy azon nem szándékozok játszani

-
Chiller
őstag
válasz
Ubul86
üzenetére
Ezek közül?
(nem ismerem az eladó cégeket, de ezek a legolcsóbb asus/lenovo gépek 5050-el)
https://www.unibolt.hu/mobasugam0047_asus-tuf-gaming-a16-fa608uh-r7165w-laptop-amd-ryzen-7-260-16-fhd-16-gb-ddr5-512-gb-ssd-nvidia-geforce-rtx-5050-windows-11-home-jaeger-grey
Asus gari úgyis fixdirect lesz, ha esetleg be is szarna az eladó cég
https://www.arukereso.hu/notebook-c3100/lenovo/loq-83jg003dpb-p1262566759/
Ezek meg a Lenovok. -
Ubul86
őstag
400K körül/alatt van még elfogadható gép, ami összerakásilag még jó lehet, ha a teljesítménye gaming szempontjából nagyon alja? Ismerős kért meg rá hogy nézzek körbe, de hát nah. (új, itthoni garival)
-
capulet75
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Én csont nélkül az X3D-t választanám egy 5090 mellé.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
capulet75
üzenetére
Most őszintén, kell ennél erősebb? Intel® Core™ Ultra 9 Processor 275HX
210W TDP gyári BIOS esetén, de spéci BIOS-al tudja a 250W-t is.☝️🤭😄
Aztán már csak a hűtés hatékonyság és ereje ami kérdéses...
-
capulet75
addikt
válasz
Juhaszatti
üzenetére
Már az AI Ryzenek vannak, kb a végén húztam be ezt. Jobb lett volna az X3D, de az 500 fonttal került többe, és annyit nekem nem ér +64mb cache.
Egyébként nem, még meg lehet venni. Be tudtam rakni a kosárba.
Az meg külön poén, hogy a Lenovonál nem lehet az 5090 mellé párosítani a 9955HX3D-t, csak intelt. Pedig az a legjobb laptop gaming CPU.
-
Atisssh
újonc
Sziasztok, laptop vásárlásban kérnék segítséget. Olyan gaming lapost szeretnék amin tudok warzone-ozni, stabil 100-140fps-sel. Asztali pc sajnos kilőve utazás miatt.
legion 5-t néztem ki, ryzen 7 260, 5060 8GB, 32 ram, 1TB. -
capulet75
addikt
válasz
Decus Trivet
üzenetére
Igen, az a +4GB vram kellene pont az enyémbe, minden másban baromira elégedett vagyok vele
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Decus Trivet
üzenetére
Tudom, már (csak) TongFang.

DTR-ről váltottam erre a gépre, ha így jobban hangzik.
-
Decus Trivet
lelkes újonc
válasz
capulet75
üzenetére
Eleve ennyivel kellet volna, így van értelme. Kíváncsi vagyok, hova pozicionálják, mert lehet kapni 2k eurórét 5070Ti laptopot.
-
capulet75
addikt
-
Dhampir
félisten
válasz
echterion
üzenetére
Gratulálok!

Az Erazereket néztem már korábban is a Medion oldalán:
Gaming laptops ErazerHa jól rémlik, ezeket a Lenovo gyártja ugye?
A Medion német honlapjáról sikerült rendelni, küldenek Magyarországra is?
-
Dhampir
félisten
MaxxDamage
capulet75
RM007peet05: Köszi a jó tanácsot! Asus ProArt monitorokat néztem.
Köszönöm szépen, fontos a véleményetek, sokat segített!

-
Decus Trivet
lelkes újonc
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ez amúgy Clevo gép.
-
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Köszi. Tetszik a masina. Anyaghasználat jó (jobban bejön, mint a TUF vagy a LOQ), a bill. is tetszik, bár az elosztás nyilván nem ideális, de ezt tudtam vásárláskor is. Most mennek fel a progrik, ilyesmi, majd holnap lesz jobban belakva, tesztelve. Ma elég sokáig volt meló, a win11 is lassan mászott fel a sok frissítés miatt.
Nem veszek én prémium gépet, túl rövid ideig vannak nálam a gépek, túl sokat buknék egy-egy masinán. Meg aztán az 5070 is csak malmozott legtöbb esetben az előző gépben is.
-
echterion
nagyúr
Megjött az új gépecském. Már fut a telepítés, kíváncsi leszek rá, nem vilt még ilyen típusú gépem. Kicsit furcsa a 17,3-as után ez a 15,6, de legalább könnyű lett.
-
capulet75
addikt
Kicseréltem a panelt a régi 505D-ben egy BOE-re, elég látványos lett a különbség. Nyilván nem éri el a mostani OLED-et, de elég faxányos lett.
-
Ronam
addikt
Köszi mindenkinek, este legyalulom!

-
echterion
nagyúr
-
válasz
SSunbro
üzenetére
Persze teljesen igazad van. Nem is akarok beleszólni ki hogy gondolja, vagy kényelmesebb számára úgy csinálja, ha van kulcsa ugyanazt bepötyögi és jó lesz egyazon Windows verzió mellett. Ha nem találnám a saját kulcsom simán vennék újat pár ezresért. Maga a Win verzióm amúgy ősrégi lehet a hozzá vett kulcs kapásból jó volt.
-
Ronam
addikt
A Windows kulccsal semmi problémám, az a HP Omenen is megmaradt gyalulás után
, pedig az nem egy mai darab, 7-8 éves. Felteszem inkább máshogy a kérdést, akik előretelepített Windows-zal vették a gépüket, csináltak tiszta telepítést? -
SSunbro
lelkes újonc
válasz
RM007
üzenetére
Én úgy emlékszem, hogy ha veszel egy zsír új gépet amihez előre telepítve van Windows, és legyalulod, utána amikor újrarakod, ugyanazzal a kulccsal az akárhonnan is letöltött "saját" ISO ugyanúgy aktiválódni fog, mivel a kulcs egy hardverelemhez (én úgy emlékszem alaplap) van hozzárendelve. Sőt még a verzió is ugyanaz lesz. Amikor még anno a Predator Helios 500-hoz kaptam előre telepített W10 Home-ot, és utána gyalulás után a Microsoft Media Creation tool-al egy W10 PRO-t csináltam, vagy hivatalos MSDN-ről leszedtem, ugyanúgy a Home-ot aktiválta. Persze utána operációs rendszeren belül tudsz kulcsot módosítani akármikor, és utána kibővíti a funkciókkal. A drivereket meg érdemes inkább manuálisan telepíteni, én nem bízom a windows update képességeiben, nemegyszer teljesen kretén drivereket rakott fel. De ezek meg a hardver gyártók oldalán elérhetők, illetve ha van kifejezetten a laptophoz szánt egyéni driver, az meg a laptop gyártó oldalán ott figyel. Szóval szerintem sok értelme nincs várni a gyalulással.
-
Raymond
titán
Emberek, 2026 van, a Windows kulcs a BIOS/UEFI resze, nem kell mentegetni semmit. Ujrarakni pedig siman a Media Creator Tool-el keszitett telepitovel lehet, csak persze ha Home van rajta akkor Home lesz csak aktivalhato ha Pro akkor Pro.
Amit erdemes lehet lementeni az a meghajtok ha ott vannak valahol a diszken, de ezek is letolthetok a gyarto oldalarol, lementani akkor erdemes ha olyan a halozati adapter amit nem ismer a Win alapbol.
-
Ronam
addikt
Hagyjam akkor inkább a fenébe?
Volt régen egy HP Omenem, azt legyalultam teljesen, de most egy kicsit elbizonytalanodtam
. -
dunc
nagyúr
válasz
lionshamlet
üzenetére
"(Nemhiszem hogy van egy kulon partíció, amin a windows telepítő csücsül)" de sokszor igen, akkor marad jogtiszta ha azonos verziót tesz fel rofussal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Milyen NAS-t vegyek?
- Parkside szerszám kibeszélő
- Milyen autót vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple MacBook
- Automata kávégépek
- Milyen TV-t vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3,FHD,14",i5-6300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16,2 M5 MAX 18CPU/32GPU 36GB/2TB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- LENOVO ThinkPad T460,14",FHD,i5-6300U,8GB RAM,256GB SSD,WIN11,DUPLA akku
- LENOVO ThinkPad X260,12.5",i5-6300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Lenovo Thinkpad L380,13.3" FHD,i3-8130U,8GB DDR4,128GB SSD, WIN11
- Lenovo T14s Gen 2 - 14,1" touch, i5 1145 G7, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 Fe
- iPhone 13 mini 128GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Részletfizetés.Bontatlan. Gamer szék noblechairs HERO PU Bőr fekete/fekete 24 hónap garancia.
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

durva, mennyit számít, és hogy mennyi port összegyűjt. Valószínűleg mondjuk hozzám kell valami levegőszűrő is, mert azért nem normális ez a pormennyiség (pedig kertváros, meg takarítok mindig, nem csak sima porszívózással, hanem kb még a falakat is átszoktam porszívózni

Muerte