Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Fujifilm X
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- TCL LCD és LED TV-k
- Androidos fejegységek
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Bluesummers
üzenetére
Gyanítom hogyha ennyiért kínálja, az Alineware-t akkor abban minimum 32GB van!
-
-
baro32
aktív tag
válasz
sgtfeke
üzenetére
Viszonyítás képen én egy HP OMEN 17-et adtam el itt az aprón 2éve ha ez segít.
I7-8750H GTX 1070 32GB RAM 512GB SSD +1TB HDD (ez zsír új volt benne nem használt) és az egész gép PATIKA állapotban volt nem hordozva csak asztalon és saját gyári csomagolásában : 220ezer forinté -
sgtfeke
csendes tag
Sziasztok
Kis segítséget kérnék van 2 eladó régebbi gamer notebookom nemtudom milyen árat lőjjek be rájuk.
Az egyik egy aliewnware 17 r5 i7 7700hq gtx 1070 256ssd 1tb hdd fullhd 120hz normál állapot asztalon volt tartva
A másik rog g752vs i7 6820hk gtx 1070 256 ssd 1tb hdd fullhd 120hz kívulről ezen látszik h hordozós laptop volt karcos kopott de rendben működik.
Gondoltam többféle árra alien: max 250e min 200e
rog: max 150e min 100e
előre is köszönöm a segítséget -
-
Chiller
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ez a kétbites vacak? Ez még mobiljátéknak is vérgyenge.
Ki a fene mondja hogy ütős??Maradok inkább az 1-nél meg a 2-nél.
-
Carmageddon- Rogue Shift Official Trailer
Február 06. A megjelenés dátuma.
Kíváncsi leszek tényleg olyan ütős lesz e mint mondják... 🤔😄👏 -
Semin
őstag
válasz
peet05
üzenetére
Ugye azt érteni kell, hogy az M modell az DLSS Performance + Ultra Performance -ban gurít igazán nagyot a K ugyanezen presetjei ellen. Ha valaki DLSS Qualityt használ ott már eddig is elég élhető volt a K modell is.
Gyakorlatilag úgy is felfogható hogy lett egy DLSS Quality+
-
válasz
FőDudu
üzenetére
Na, pont egy ilyen hozzászólásra vártam. Köszönöm!
Volt egy listám mi minden gyűlt össze. VGA: Ugyanakkor feltehetném a kérdést mindenkinek, itthon egy asztali 320W rtx 4080S vga kártya mellett (+ a másik asztalomon is van egy laptop), mennyire sürget a használat? Az eladó 100 ezret kért érte, erre ment még ez az, 140-ből jöttem ki. Sehol nem kapni már ennyiért. Sőt... [link]
Lesznek itt még meglepetések....Befektetés is volt ez nekem, igaz itt saját használatra gondolok. Nyárig vagy májusig nem nagyon lenne használva, akkoriban szoktam utazgatni főleg két végpont között. Bár ahová megyek ott is van mit nyomkodnom. Szóval ráérős nekem ez a történet. A lényeg az hogy sikerült lecsapnom egy ilyen csodára, jelenpillanat mint alkatrész kategória van a listámon. Enélkül nem lehet elindítani a clevo laptopjaimat gyári kivitelezett formában. Laptopok, ventilátorok, ram modulok pluszban mivel garancia nuku, fel kell szerelkezni.
Van lista arról is mit tettem eddig tönkre.
Csak régen esett erre több anyagim, merészebb voltam, és a pótlás is egyszerűbb volt. Változnak az idők. -
FőDudu
veterán
válasz
KillHates
üzenetére
Gondolom a Dsanke BIOS nem sajat mediarol megy fel, hanem kapott egy mentest amit csak te tudsz megfeleloen/biztonsagosan (a meglevot lementve es az ujat beflashelve) kiprobalni. (lehet meg MAC csere is kell, mert azokat ha jol tudom meg a gephez is kotik)
CH341A kb mindenkinek lehet - de ettol meg nem tud mindenki biost cserelni

Inkabb legyen ovatos, mint balfasz.
-
válasz
Bluesummers
üzenetére
Ezt én sem értem; Miki már komolyabb dolgokat is meglépett; eGPU, vízhűtés, alaplap csere, stb...
-
FőDudu
veterán
válasz
echterion
üzenetére
Izlesek....
Nekem a nem kozepen levo Space es a numerikus biillentyuzet kizaro ok.
Meg arra sem volt igenyuk, hogy a touchpadhez kepest kozepen legyen a space.
A felmagas funkcio billentyuk is viccesek, mert lett volna eleg hely.Egy hanyas ahogyan a nem szimmetrikus elrendezes kinez.
-
-
peet05
senior tag
válasz
RM007
üzenetére
Gratu a kártyához!
Mindenkinek:
Ha már DLSS! Kipróbáltátok az új 4.5-öt?
"..a DLSS 4.5 nagyban támaszkodik az FP8 alapú számításokra, ezeket viszont a régebbi architektúrák nem támogatják.
A Hardware Unboxed tesztjében a 4K-s helyett már 1440p-s felbontás volt érvényben a felskálázás pedig a „Quality” preset szerint működött. A mérések alapján a DLSS 4.5 a DLSS 4-hez képest nagyjából 9%-kal alacsonyabb FPS értékeket produkált a középkategóriás Blackwell videokártyák alatt, mint amilyen például a GeForce RTX 5070, míg az Ampere és a Turing alapú GeForce-oknál már akár 20-30%-os lassulás is bekövetkezhetett." -
F4Zi
tag
válasz
echterion
üzenetére
Ezt a típust nézem éppen én is.
Megkérdezhetem, mit értesz az alatt, hogy nem jó a kiosztás? Nincs hosszú í-s gomb, csak kombinációkkal? (Mint MSI/HP-nál?) Vagy "fekvő" az enter?
Nyilak mennyire vannak "elválasztva" a jobb ctrl-tól/Numpad 0-tól?
Ha valakinek esetleg lenne egy fotója erről az M25-ös Focus 17 magyar billentyűzetről, az sokat segítene
-
válasz
Bluesummers
üzenetére
Van egy bedöglött gtx 1080-as kártyám, van egy biosz felrakásra, és ez a új kártya + két clevo laptop amelyik közül az egyik hamis.
Mikor legutóbb használtam 1 perc után mindig kikapcsolt. Több minden van. Ezeket tanácsos volna összekötnöm. A vga kártya padozása sem olyan egyszerű, nekem jobb volna ezt szakemberrel megcsináltatni minőségi pasztával megkenve stb.... -
-

Ma reggel jött. Jó hát lassan átmentünk a másnapra.
Ez egy rtx 3080 mxm vga. Talán az utolsó mxm kártyám amit valaha megvettem. Ezt nem fogom egyedül beüzemelni. Nem bízom magamban.
Nem fogom el.aszni. Nézem a naptáramat és felveszem a kapcsolatot azzal a személlyel akit jól ismertek. Ha vállalja akkor csak nála és lesz egy utolsó ilyen beüzemelés a legjobb formában. Azt fogja adni amit tud. Kíváncsi leszek hogyan fog tudni érvényesülni teljesítmény szinten támogatás miatt, vagyis dlss vagy SFR + Lossless Scalling együttes kapcsolat terén ki fog győzni. 
Lesz egy olyan clevo laptopom is amibe senki sem tud belekötni. Asztalról felemelhető, de komoly munka miatt messzire nem lehet menni vele a töltő miatt.

Majd el felejtettem, a vitt egy másik clevo laptopra egy DSanke 128GB ram bios változat is fel megy, ha Isten is megsegít. A mester ezt vágja én meg nem.

-
peet05
senior tag
válasz
RM007
üzenetére
Én csak a "most"-ra reagálva tettem be a képeket, linkeltem a cikket.
Az AI-t én nem tartom lufinak. Egy hosszú folyamat elején járunk, ami sajnos megköveteli a kraftot
Nyilván arra fut mindenki, ahol a dollárjel van. Az egy másik kérdés, hogy oda sz@rnak, ahol eddig ettek. Ez a része nem tetszik.
Bízom benne, hogy előbb-utóbb megtalálnak egy egészséges egyensúlyt, és az átlag felhasználó is emberi áron tud venni hardvert. -
Semin
őstag
válasz
RM007
üzenetére
Amint megjelenik az AI a játékokban azonnal az NPU (Neural Processing Unit) terhelése nő meg, nem a RAM használat. Ez a dedikált egység felelős a PC kliens oldali AI folyamatokért. A nagy memória igény inkább szerver/adatközpont oldalon áll fenn jelenleg is.
És persze bónuszként ahol ez nem támogatott CPU szinten ott lehet avultatni, mert alap követelmény nem teljesül.
Persze - szerencsére - ez még nem holnap jön el. -
válasz
peet05
üzenetére
Félreértesz, vagy nem fogalmazok jól. Most még teljesen okés a 16-32 is, de aki nem 1-2 évben gondolkodik és előre próbál nézni az időben. Az AI őrület miatt minden drága lett és nem tudjuk hol lesz a vége. Illetve magának az AI-nak is kell a sok ram én úgy hallottam és lassan minden arra épül....ami lehet felhasználás kérdése is. Nem tudjuk mi lesz félév múlva sem mikor készül el pl a GTA6 és más hasonló bejelentés és ki tudja mennyire fog számítani a ram mennyiség. Ha később esetleg több kellene, már nem lesz annyira könnyű feladat, már most sem az. Inkább legyen több DDR4 ram a fedélzeten mint kevesebb DDR5 ami gyorsabb....persze ez így hülyeség mert kinek mi kell, de a mennyiségre így nézek, mivel én nem a minimumra építek, maradnék teljesítményen régi vassal, olcsóbb is.

És a legfontosabb lemaradt. A ram modul használattól nem öregszik viszont a jóval lassabb SSD lemez az igen.
Pont ezért rdemes előnybe hozni a ram használatot. -
válasz
MaxxDamage
üzenetére
"Az DDR4, ez DDR5
"
Hiába gyorsabb papíron, az adott környezet mibe be van ágyazva fogja adni az igazi értékét. Behangolva lag mentesen erőforrást kihasználva hibátlanul kommunikáljon a procival és rendben is van.
A méret szerintem most még fontosabb, lásd DDR3-as rammal is fut minden ("játék") mi szem szájnak ingerel, csak ügye annak is meg van az elválaszthatatlan partnere CPU személyében, változtatni nem lehet sem ide sem oda, össze vannak kötve. -
-
válasz
Semin
üzenetére
Lehet hatékonyabb, én mindig magamhoz a jelenlegi elért szinthez mérten nézem inkább. Miért? Mert semmilyen formában nem készülök gépcserére akkor sem ha sokkal gyorsabb versenyzők jönnek a képbe. Elég ami van. Egy pici pozitív változtatás, előrelépés, maximalizáltan valamelyik hardver elememen ami növeli az összképet már bőven megérte. Lehet ez akár egy nagyobb ssd belső tárhely növelési célból. Nemrég meg is volt.
AI tett utalást és egy shorts videóban is említésre került, hogy a jövőben akár AI támogatással a proci teljesítményt is növelhetik stb.....szóval van még bőven mozgástér tuningra, csak ki kell várnom, mint eddig tettem.
pl ..m.2 (PCIe) AI, de van fantáziám, mi lenne ha készítenének ram slotra csatlakoztatható kártyákat......TB portom is még üres.
(Az is lehet nem vga kártya lesz a következő vásárlásom.)Ha picit is lassabban menne valami miatt a 128GB a laptopomban akkor nem használnám ebben a formában, maradna a 64GB amíg elég. Persze az elsődleges szempont futtatásilag a játék nálam, még akkor is ha mostanság alig játszom.
-
szokel16
csendes tag
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni.
Egyik ismerősöm szeretne venni játékra egy notebook-ot. Igazándiból jelenleg a League of Legends játékkal nyomja, aminek szerintem nincs nagy gépigénye, de szeretné ha egy jó ideig nem kellene költenie rá.
Tudnátok ajánlanlani, ami ár érték arányba megérné?
Milyen márka az ami megbízható?
16" kijelzőt nézegettem, mert a 17" már kb 100.000Ft-al drágább.Köszönöm a válaszokat!

-
Smithy87
senior tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Szerintem ugyan az lesz mint a bányászláznál. Majd nem vesznek és normalizálódik az ár. No meg kipukkad az AI lufi is. Vagy megmondja, hogy hogy kell normalizálni a piacot
-
Semin
őstag
válasz
RM007
üzenetére
A quad channel már nem a top, a HH-nél használt 256 bites dedikált memóriabusz sokkal hatékonyabb. Ehhez viszont forrasztani kell a lapkákat, de az eredmény magáért beszél :

Gondolom a Laptopok is ebbe az irányba fognak lassan elindulni, bár ez megint kompromisszum a fejleszthetőség oltárán.
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Nagy dolog. Az enyémet kapni sem lehet, mármint 2x32GB formában amiből van nekem 4db 32GB. Vagyis ebből következik felbecsülhetetlen, kimondhatatlan értéke
, főleg egymás mellett szépen mutatna teljesítményen. Egy quad channel futást megnéznék, bár lehet nem futna úgy ahogy elképzelem. 
-
Mondom meglesem a jó áron vett memóriám és majdnem dobtam egy hátast!
[link]
80 ezerért vettem (ÁFA nélkül) -
taranis
addikt
Rendben, köszi a tippeket! Egy hete rendeltem a gépet, egyelőre még hír sincs arról, hogy mikor jön, elszöszölnek vele.
-
-
válasz
taranis
üzenetére
Itt alapvetően nem az külső vízhűtéses radiátor hatásfokával van a gond, hanem az új processzorok elfuserált "hőháztartásával". Az x40-ben a régebbi oasis 80 fok alatt tudja tartani tartani a forrófejű 14900-at az ugyancsak energiazabáló 4090 mellett.
Egyébként ha van rá lehetőséged, akkor azért vedd meg az oasis-t, mert akkor növeled a hűtés tömegét és ezáltal nagyobb lesz a hőtehetetlensége, a másik; hogy a folyadékhűtés thermodinamikájával nem vetekszik semmi! -
-
taranis
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Igen azt látom, hogy a BS2 Pro sem egy halk jószág, viszont a hűtése mellett a porszűrés is szimpatikus benne. Majd érdekelnek a tapasztalataid, ha megjött, pláne Oasis mellett.
-
Chiller
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Naja, nagyobb akvárium kellene...

-
válasz
taranis
üzenetére
Az sokat is ér! /mármint az MK V2/

Majd ha megérkezik a gép, nézd meg milyen hőmérsékleteket produkál.
Én is úgy használtam és azért kellett az Oasis mellé...nem sokat változott a hőfok, de teljesítmény az nőtt! Tegnap játszottam pár órát Dead Space Remake-val és maxon a grafika, CPU 85-86°C a GPU meg 70°C alatt volt végig. /fogyasztás is volt/Aztán a játékból kilépve a hőmérséklet a felére csökkent 1-2 sec után.
Mondhatni a víz a rendszerben azért felmelegszik, x óra játék és folyamatos terhelés mellett meg pláne, ahhoz képest jól megy és jól teljesít. (Oasis nem is volt maxon, közép erősségen ment - High)
Elmondom, a hűtőpad hangosabb (végig) mint az Oasis vagy a gép, pedig Noctua ventik (140 mm) vannak felszerelve, 20dB(A) direkt, a halksága miatt!

A BS2 Pro meg azért jó, ráteszed a laptopot a "szivacsra" és az egész gépet "vákumba" teszi, olyan erősséggel megy be a "friss" levegő, hogy na...mint a turbina kb, ezért is olyan jelentős a hatékonysága.

A heatsink és egész gép kapja a spécin a levegőt... -
taranis
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Még nem jött meg az 5090-es XMG, szóval nem tudom, mennyire kell majd nekem extra hűtés, de felmerül ugye az Oasis, ami 80+K körül van, ahhoz képest ez kevesebb, mint a fele, és nem tűnik kevésbé hatékonynak. Van bármi előnye az Oasisnak ezzel szemben?
-
-
Chiller
őstag
-
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
A veséd?
-
gurus
aktív tag
[link] Flydigi BS1 hűtőpad, javítva.itt 1 éve írtam a tapasztalataimról a hűtőpadról azóta is szuper cuccnak tartom és olcsó
-
gurus
aktív tag
én 1 éve Flydigi BS1 vettem és tényleg a legjobb hűtőpadok közt van és nagyon jó áron lehet vásárolni [link]
Szerintem nincs ennél most jobb a piacon azóta sem .hangtalanul is brutál hűtést tud
Flydigi BS1 teszt: Új laptophűtő király.Jobb, mint az IETS GT600v2 [link]
Ez a BS2 Pro hűtőpad a drágitott koppintása ugyan tudja csak átnevezve drágán eladják újra!!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- ASUS ROG STRIX G531
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen 2 munkaállomás - i7 11800H 32GB DDR4 512GB SSD Quadro T1200 W11
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen 1 munkaállomás - i7 10875H 32GB DDR4 512GB SSD Quadro T2000 W11
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen 1 munkaállomás - i7 10850H 16GB DDR4 256GB SSD Quadro T2000 W11
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen 1 munkaállomás - i7 10750H 16GB DDR4 256GB SSD Quadro T1000 W11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- Vállalom Xianomi Okos kamerák, szoftveres javíttását
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- iPhone 12 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 94 % Akksi, MS4168
- LG 27UP850K-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Mikor legutóbb használtam 1 perc után mindig kikapcsolt. Több minden van. Ezeket tanácsos volna összekötnöm. A vga kártya padozása sem olyan egyszerű, nekem jobb volna ezt szakemberrel megcsináltatni minőségi pasztával megkenve stb....

Muerte