Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raymond
titán
Framework Announces Another DRAM Price Hike, Memory Costs $10 per GB of Capacity
Masoknal se lesz maskepp, draga mulatsag lesz a gamer lapos az elkovetkezo ev(ek)ben.
Es pesze a regi gepen se usszak meg mert nem eleg hogy a DDR4 is felment, el is fog fogyni az SODIMM is mert:
Laptop SODIMM-to-DIMM Adapters Gain Traction as DRAM Costs Rise

-
válasz
Aljasvip
üzenetére

Bárcsak úgy lenne...
De a billentyűzetbe van integrálva a bekapcsológomb. Igaz, hogy működne az amit mondtál, mert van egy dedikált 3.3V-os köre a bekapcsológombnak és azt kell GND-re húzni. Csak azt megkeresni nem olyan egyszerű, mert a billentyűzetnek van egy ugyancsak 3.3V-os tápja ahol standby is "megy". -
lypen99
aktív tag
Udvozlet szakik es kellemes unnepeket.

Csak egy ropke kerdes erejeig ugrottam be, mivel csak neha-neha tudom olvasni a topikot.
Van olyan gaming noti 5-600k-ig ami "letisztultabb" (nem rgb csicsas) 15-16"-s es UK angol billes "szornyeteg" esetleg ami ajanlott?
Csoves WoW-ot tolok ami classic raaadasul, de a Lati 5430 helyett neha jo lenne meg latni a grafikat.
-
Írtam a gépemről egy blog képződményt. Ha érdekes olvassátok el.: Asus Gaming V16 - RTX5050 - LOGOUT Számtech / IT-ipar / Játékok / Akármi bejegyzés
-
-
BalageK
tag
válasz
conexke
üzenetére
Csak tippek, mert nem volt / nincs ilyen gépem.
1 - BIOS-ban ErP ki van kapcsolva?
2 - Device Manager-ben, a LAN kártya beállításaiban a Power Management opcióknál az "Allow the computer to turn off this device to save power" ki van kapcsolva?
3 - de ez nem annyira biztos, hogy segít: fastboot ki van kapcsolva? -
-
echterion
nagyúr
válasz
Lalikiraly
üzenetére
Bővíts ssd-t átmenetileg megteszi felpumpált virtuális memóriával az is.
-
Én már filózok a 16 ról bővíteni a ramot az új gépben, de most borzasztóan elmentek az árak, ahogy beszéltük, már a "használt" is nagyon elment. Sztem várok....
-
válasz
Ubul86
üzenetére
A bekapcsoló gomb nagy valószínűséggel egy forrasztott (SMT/SMD) 2pin-es csatlakozóval van az alaplapra kötve.
A gomb maga egy áramkört zár, amivel jelet adsz az indításra vagy reset-re.Én megkeresném, hátha a hátlapot levéve látod a csatlakozó 2 forraszlábát, pl. szétszerelős videó alapján látod hol van az alaplap tetején -> egyértelműen látnod kell hol van az alján.
Ha hozzáférhető, akkor egy precízen odatartott drótdarabbal vagy egy műszerész csavarhúzó fejével rövidre zárnám, és ezzel a gép el kell induljon.
- Ha nem vagy ehhez elég magabiztos, akkor neki se kezdj! -
-
válasz
Semin
üzenetére
Ok, de az egpu rész nagyon nem ugyanaz és anyagiakban meg főleg, mert akár innen a hardverapróról válogathatok, nagyobb a mozgásterem. Kár ebbe belemenni, én azért akárhogy is nézzük közelebb vagyok a laptop témához, ennek megfelelően többet is fogyaszt a cuccos, úgy mint itt bárkinek a laptopja.
Te most jöttél ezzel a 30W fogyasztással mennyire király, nálam ennél több minden számít összerakva, egyéni számításaink vannak és úgy is kezeljük. Szent a béke, folytassuk jövő ilyenkor.
-
Semin
őstag
válasz
RM007
üzenetére
Sőt mehet hozzá akár egy asztali 5090-es vga, mert azt is tuja kezelni, ezt pedig nálad kizárt a csatlakozója miatt)
Ezt rosszul tudod:
ASUS Rog XG gyári mobil 5090-es és épített eGPU-t is (asztali kártyával) nagyon jól kezel a Thunderbolt/USB4. Ahogy ez a video is bizonyítja: [link] (az épített GPU 3:22-nél)
Sőőt a külső eGPU tartalmaz USB hubot is, teljes értékű konfig lehet ahogy a videóban is láthatod
(SD olvasó is, micro + nagy is!)BTW a szétszerelést sem tiltja az ASUS, sőt még szerelési utasítások is vannak a gyártó honlapján, valamint a szétszedéssel a garancia sem veszik el

(cserélheted a dolgokat kedvedre: Akku, joyok, elhasználódó alkatrészek)@peet05:
Megnéztem a kedvedért de nem hoz semmit. Ugye ez egy benchmark így szépen skálázódik. Egy játékban már más a helyzet, de ott általában a CPU boost kikapcs hozza a legtöbbet. -
válasz
Semin
üzenetére
Mennyibe került?
És ügye én meg mondhatnám ez van nekem 2019 óta lassan 7 éve ez a konfig a vga miatt együtt, (amúgy 2012-14) miközben egyre gyorsabban számol (AI). Az hogy azóta cseréltem benne alaplapot 30+ ezerből egy dolog, nem számít, mert nem pénz. És az sem elhanyagolható hogy bár nehezebb, nagyobb, többet fogyaszt, viszont nagyon megszerettem, jó nyomkodni, használni és még továbbra is formálható, alakítható, könnyebben javítható mivel moduláris ezért is lehet anyagilag olcsó.....nem függ a garitól.
A bios rajta szuper....bármikor darabjaira kaphatom, majd vissza, mivel már ismerem, számtalan kis dolog ami nekem nem apróság. Sok kicsi sokra megy.
Nem csak maga az FPS szám + fogyasztás beszél arról kell-e nekünk továbbra is, itt azért van jó pár összetevő ebben a történetben. Ez a laptop nekem még akkor is meg lesz, mikor te már rég túl adtál rajta.
Bevallom elélvezek hogy még ma napjainkban is bármelyik játékot, (alkalmazást) tudok rajta futtatni ha akarom még csak nem is minimumon, stabilan, hát szerintem ez a nagy dolog.
(Sőt mehet hozzá akár egy asztali 5090-es vga, mert azt is tuja kezelni, ezt pedig nálad kizárt a csatlakozója miatt) Multifunkciós ékszerdoboz. Technológiai fejlődés egyre több zárt kapuval az ellenkezőjét is hozhatja élményben. 30W vagy 150W édes mindegy, lényeg hogy nagyon jól használható.
Nem mellesleg hiányolnám az rgb színes billentyűzetet, nagyobb kijelzőt (az is cserélhető), egeret, tárhely dolgok akár SD kártya stb....laptopról beszélünk. Utálom a konzolokat.
-
-
echterion
nagyúr
válasz
Ubul86
üzenetére
Hát, a legjobb tanács, amit neten felfedeztem, hogy kb. 5 mp-ig hajszárítózza az ember, utána hibátlanul működik a bekapcs gomb, egyébként meg sose kapcsold ki, csak alvás vagy hibernálás legyen. Ja, illetve lehet próbálkozni sűrített levegővel kifújni a gomb alól a szutykot, merthogy van, akinek ez oldotta meg, ugyanis ha leszedte a billentyűt, a membránt nyomva hibátlanul működött a gomb.
-
Ubul86
őstag
Sziasztok.
Céges gép, Asus Tuf A15, 4060al szerelt.
Pár hete azt csinálta hogy a bekapcsológomb nem mindig érzékelt, de bekapcsolt pár mp-s huza-vonára
Pár napja lefagyott, gondoltam hard reset...hát már az se ment, szóval hagytam lemerülni. Azóta be se tudom kapcsolni. Töltést felveszi, neten nézve kb típushiba, nem egyedüli.Mivel céges gép, kb lekéne szarnom, de érdekelne, hogy van -e bármi lehetőség, hogy betudjam kapcsolni, mert jó lenne legalább a munkahelyi dolgokkal addig foglalkozni amíg esetleg nem lesz cseregép, amire esély max jövőre lesz, az se első munkanap.
-
válasz
axlfsi
üzenetére
Szia! Én is szeretek AI-val beszélgetni, szerintem tökre megéri, nagy hasznát szoktam venni. Ma például a kutyusom betegségével kapcsolatban.....
Na most volt nekem itt egy tesztem.... [link]
Az AI nem biztos hogy a DDR3 rammal kapcsolatban a legjobb tanácsot adta, de az is biztos hogy itt a topikot látogató összes emberből egy sem vette észre, jegyezte volna meg mekkora baromság az a 13,13,13,35 időzítés. Miért nem próbálok rá az Aida által is írt 9,10,9,27-re ami ugyancsak 1866Mhz időzítés szám, egymáshoz jól passzolva. Gondolok itt főleg azokra akik időnként szeretnek rám lépni, mert ők mindent mindenkinél jobban tudnak.
Nem kell vele foglalkozni.
((11,11,11,28 az alap 1600Mhz -nél automatán, de lehet ezt állítgatni))Ezt most nem rég vettem észre, nem jöttem vissza ezzel a témával.

//Nvidia RTX PRO 5000 Blackwell Embedded GPU//
(10,496 Cuda, TC 320, RT 80, 24GB GDDR7 vram)
Tuningban gazdag B o l d o g K a r á c s o n y t m i n d e n k i n e k!
-
-
Muerte
Topikgazda
válasz
MaxxDamage
üzenetére
echterion -nak meg Temus Lenevo-ja van

Szerintem ilyen VGA-val van szerelve:
-
-
echterion
nagyúr
Boldog Karácsonyt Nektek!
-
Muerte
Topikgazda
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ezen a Te laptopod fedlapján már tarját lehet sütni,úgy izzik

-
-
Békés Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
-
Minden kedves topiclakónak Boldog és fps-ben gazdag Karácsonyt kívánok!
-
Mikulásbá
nagyúr
Békés Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
-
axlfsi
veterán
válasz
Aljasvip
üzenetére
Befejezheted a személyeskedést és fogalmad sincs ki vagyok, hány éves vagyok és mit értem el az életben.
Azért, mert egy eszközzel tudok kommunikálni, Te pedig láthatóan nem érted a működését, még nem kell a másikat hülyének nézni, mert még vissza talál nyalni a fagyi.
... És igen, nagyon jól látni, hogy honnan "esett le" a csati, s tűnik úgy, mintha a forrasztási helyéről hiányozna, még az is lehet, hogy több közöm van hozzá, mint Neked (szakmailag), de csak bátran fellengősködj, valójában nem engem minősít. Most pedig élvezd a sárga csillagod, és tégy meg nekem egy szívességet
-
echterion
nagyúr
Köszi mindenkinek a hozzászólásokat. Mivel nem lifeg és működik, én is arra jutottam, hogy ez így most jó, aztán amit Atti írt, csak megerősített ebben, csak nekem fura volt, mert ilyen megoldást még nem láttam egy gépben sem. Látványosan úgy néz ki, mintha nem lenne jó helyen.
Gai még persze, hogy van rá, hiszen nincs két hete, hogy megvettem rendes boltból, nem ilyen kamionról leesett példány ez.
-
válasz
axlfsi
üzenetére
Nagyon okos az AI, de lehet elég ha a szemeddel megnézed a képet: a függőleges csatlakozó helyéről folytatódik minden trace, a ferdén álló csatlakozó lábai alá.
Könnyen lehet, hogy ez egy 2:1 megoldás a layout-ban, azaz kétféle csatlakozó szerelésére van felkészítve az alaplap. Ezt az is bizonyítja, hogy kétféle festés jelölés is ott van a csatlakozók helye felett.2. fele: atya ég... Kérlek ne kérj életvezetési tanácsokat innen, mert az ajtón se fogsz merni kimenni.
-
axlfsi
veterán
válasz
axlfsi
üzenetére
... habár látom, egy korábbi hozzászólásodban, még az első fotók között az látható, hogy működik az RGB (ha azóta is, akkor nem tudom én sem, hogy mi lehet (de biztosan nem semmi)), de ha most nem színesedik a billed, akkor az azóta engedte el az alaplapot...
-
axlfsi
veterán
válasz
echterion
üzenetére
Ha nem veszed tolakodónak, én bátorkodtam a tudható információk alapján, egy kis "segtíséget" kérni (és ha hinni lehet a válasznak, a sejtésem beigazolódott: ellenőrizd majd kérlek, hogy az RGB világítás IS jól működik-e...)
... DE, ddig is, olvasd el előbb az alábbiakat:
1. [kép]
(most látom, hogy nem olvasható a teljes prompt, és habár anélkül is érhető szerintem, de úgy kerek, hogy bemásolom teljes terjedelmében:
"ez egy Lenovo laptopból lett fotózva. Az alaplapra nincs megfelelően felforrasztva a csatlakozó. A fotó alapján, meg tudod mondani, hogy milyen egység csatlakozója látszik? Kérlek, kétszer is ellenőrizd a válaszod, vedd figyelembe a fotón látható sprpzatszámokat is, melyek segíthetnek a pontos beazonosításhoz")2. [kép]
ui.: és ez csak az én megjegyzésem, de ha elfogadsz egy tanácsot: ha még garis, intézd úgy, ha már nem, akkor pedig saját költségen, de javaslom minél előbb javít(tat)ani és addig is, minél kevesebbet használni, nehogy valamilyen úton-módon az a lifegő(?) szalakábel valahogyan rövidzárlatot okozzon azáltal, hogy egy egyéb komponsenshez hozzáér, mert akár meghibásodást is előidézhet.
-
soultrapp
senior tag
Hello!
Vettem egy Lenovo loq laptopot.
Feltelepítettem rá egy Windows 10 rendszert.
Csináltam kettő partíciót.
350gb és 650gbA 350gb-on van a rendszer,de a másikat partíciót nem látom sehol

Valami ötlet,hogy-hogy tudom előcsalni a 650gb-ot ??
Újratelepítés nélkül? -
Semin
őstag
válasz
axlfsi
üzenetére
Ha már így alakult akkor kifejtem kicsit jobban mint legutóbb...
Összesen 940k Huf (380+560) volt a két eszköz, ami valóban combos tétel.
Monitort a jelenlegi laptop mellé is terveztem, billentyűzettel egérrel munkaállomásként, így ez nem jelent plusz költséget. Ennek fő oka az, hogy már sokkal szívesebben játszanék egy jó minőségű 27"-os kijelzőn, optimálisabb ergonómiával. Ez pedig egy monitor állványon jobban megvalósítható mint a laptop zsanérjaival
Ez a Legion Pro 5 volt a "mérleg másik serpenyőjében", és bizony ezt is eléggé hasonló áron mérik
. Ami tény, hogy Laptop min.20%-al erősebb lenne, de egy fontos dologban elmarad, ez pedig a hordozhatóság. És ezalatt nem a "szobából kiballagok a nappaliba" dolgot értem.Úgy alakult, hogy minden nap vinnem kell magammal a táskámban egy olyan gépet ami alkalmas alap feladatokra, és nem kérdés, hogy az Ally-t hordozásra tervezték. (a felhasználási helyen szintén tudom dokkolni, monitor + bill. + egér adott)
Az már csak bónusz, hogy bárhol játszhatok HH játékokkal, amikor várnom kell, nem korlátoz a mobilom.
-
-
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Hibátlan az is. Nem néztem még utána, az mindek a kábele, de egyértelmű funkcióhibát még nem találtam. Persze lehet, majd szembe jön valami olyan, amire most nem gondolok, de most minden, amire szükségem van, jó.
Más: íme monitorra kötve a "majmos" bencs eredmény most már 1440p-n.
-
-
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage
üzenetére
A fura az, hogy minden működik a gépen. Portok, akku, mindkét ram slot...minden.

-
-
axlfsi
veterán
válasz
Semin
üzenetére
Nekem is van handheldem (igaz, "csak" egy Ally Z1 extreme), de en "nem lattam jonni" ezt a megoldast. Oszinten erdekelnenek az erveid, mert (csak egy gyors '"hasamrautok", de) csak mert szerintem mindenkepp tobbe kerul ez a kombo (tehat vegyuk bele a 120-240Hz-es kulso monitort is, ami uton van), mint ha vettel volna egy notit, benne mondjuk 5070-nel (a Ti mar lehet dragabb lett volna(?)).
Elarulod az osszegeket?
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- Eladó MSI GF63 10SC
- Lenovo ThinkPad X13 G2 13.3" -50% AMD Ryzen 5 Pro 5650U Hexa-core 16GB 512GB SSD FHD
- HP Elitebook 840 G11 Ultra5 135U 16/512GB Garancia
- Macbook Pro 13" Silver A2338 2020 M1/16/256 120 Ciklus 100% Akku
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1ÉV GARANCIA-Kártyafüggetlen, MS4091
- Razer Blade 17" i7-12800H / 32GB / 1TB / RTX 3080 Ti 16GB / 4K 120Hz
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Zalman T4Plus CoolerMaster 650W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
De a billentyűzetbe van integrálva a bekapcsológomb. Igaz, hogy működne az amit mondtál, mert van egy dedikált 3.3V-os köre a bekapcsológombnak és azt kell GND-re húzni. Csak azt megkeresni nem olyan egyszerű, mert a billentyűzetnek van egy ugyancsak 3.3V-os tápja ahol standby is "megy".

Bevallom elélvezek hogy még ma napjainkban is bármelyik játékot, (alkalmazást) tudok rajta futtatni ha akarom még csak nem is minimumon, stabilan, hát szerintem ez a nagy dolog.