Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
válasz
newwave0507 #113405 üzenetére
de annak van, pad változata is...
-
capulet75
addikt
Üdv.
A laptopom állítva van az asztalon, ezért a paszta ( mx4 ) viszonylag gyorsan, pár nap alatt a proci és a vga azon részéről ( kupak? ) ami érintkezik a hűtővel, lemászik javarészt. Pasztázáskor terhelés alatt kb 65 fokos a rendszer, két nap mulva 77, egy hét és 90+. Aztán megint megcsinálom, és újra kezdődik. Szeretnék valami olyan paszta ajánlást, ami nem ilyen, Lehet thermal pad, akármi, csak tartós legyen.
-
conexke
tag
Sziasztok olyan 20-30k-ért keresek laptop hűtőt a Vector 16hoz milyent tudnátok ajánlani ? Köszönöm szépen
emellett hp-n itt hol tudok rakeresni van-e hasznaltan ? nem nagyon talaltam
-
-
Remington
őstag
Sziasztok!
Került hozzám egy Acer Nitro V ANV15-51-56JA, törött kijelzővel. A gondom hogy HDMI-n nem ad képet.
A gép működik, Win betölt, a saját monitora is világít, de ugye nem látok rajta semmit. Win+P, Fn+F7, Win+Ctrl+Shift+B nyomkodtam, BIOS reset, kijelző kábelt lehúztam az alaplapról de semmi.
Valakinek ötlet? -
FőDudu
veterán
válasz
Newbie9 #113396 üzenetére
Mi lett a gyari GAP padokkal?
A Razerekben van gyari gap pad - nekem tok jol huti a P990Pro-t.EN siman megkennem az SSD tetejen levo boritast K5pro pasztaval - aztan az majd atadja a hot a gap padoknak. 1 probat meger. Ez a legegyszerubb ter kitoltes amit el lehet kepzelni.
-
Newbie9
kezdő
Sziasztok!
Az új ssd-m igencsak túlmelegszik, a 2 ssd foglalat közül az eredeti ssd helyére becserélve jobban kordában lehet tartani (fura
) de így is elég forró, akár a 85+
fokot is eléri az ssd controllere. Pár fokkal hűvösebbnek tűnik ez a foglalat. A 'gyári' ssd (SSSTC) elég hűvös tud maradni érdekes módon, terhetlés alatt kb ~60 fok max, nem sokkal lemaradva az új ssd teljesítményétől.
Elég lenne csak egy 0.5-1mm-es thermal pad az ssd egyenetlensége miatt, mint ahogy itt is mutatja (és alul a képen) vagy lehetséges hogy a gyári gap padok elfáradtak?!
Lehetne, érdemes?! az ilyen 4-5mm-es padokat cserélni? Tudtok jobbakat javasolni? Jobb hővezetéssel? Mivel alimunium a laptopház, gondolom érdemes!?Előre is köszönöm!
-
-
-
Ragniir
lelkes újonc
Sziasztok! Asus rog zephyrus m16 2022 (gu603zm) laptopom nem indul, a biosig sem jut el. Bekapcsoló gombra reagál, a kijelzőn semmi sem jelenik meg, a billentyűzet világítás megy, a power led folyamatos fehér, a battery led fehéren villog (3 villantás - ez egyébként a netes keresgélés szerint ram hiba). Az előzmény ami ehhez az állapothoz vezetett, hogy egy játék nem indult no secure boot on hibaüzenettel. Beléptem a biosba, bekapcsoltam a secure bootot azóta nem indul. Amit eddig próbáltam: ec reset (40 sec hosszan power gomb), akksi ki, ssd ki, ram ki, hdmivel külső kijelző egyik sem segített, ugyanazt produkálja. Valakinek van valami ötlete, hogy tudnék legalább a biosig eljutni?
-
válasz
Gergello #113387 üzenetére
Mit? Neki is ott az aláírás.
Ahogy most van amúgy a tökéletes, mivel ha letiltod az nem csak a sajátodét tűntei el hanem a másokét is. Meg van oldva és mind ez ingyen, mivel előtte pénzért sem tették lehetővé, nem azon múlott.
Szemzavarás szempontra mondom. Hiába rendelkezünk egyre erősebb hardverrel már a megjelenítendő karaktereken is spórolni kell egy gamer laptop tulajdonosnak? Ne már. Sok évvel ezelőtt nem volt ezzel senkinek gondja.
-
echterion
nagyúr
-
Adi01
tag
Köszi a válaszokat beállítottam a beállításokban így már látom az aláírásokat.
-
FőDudu
veterán
válasz
MaxxDamage #113378 üzenetére
Dehogynincs. AI agent minden hozzaszolashoz 5 percen belul hozza fuzi...
Mire valo a technologia, ha nem erre?
-
FőDudu
veterán
válasz
MaxxDamage #113378 üzenetére
Nagyon helyes. Feleslegesen megnoveli a forum letoltesi idejet es gorgetesi hosszat.
Kutya nem kivancsi arra kinek milyen gepe van vagy mirol almodozik.
Hogy kontextusba helyezzem: nem relevans resze a forumnak.
Szerintem.
-
Chiller
őstag
Valahol láttam előzetes tesztet, a TB5 abban kb 4080 Super-t már ki tudott hajtani bizonyos játékokban. Pontosabban 4090-el tesztelték, de kb. alig 85-90%-os teljesítményt tudott. Annál erősebbhez még továbbra is kevés. De egyébként ott már amúgy is laptopos CPU limit is lenne (lehet már a 4080S felett is az volt).
Most hogy ez mennyire volt valós/kamu teszt, azt nyilván hagyjuk, amíg nincs retail megjelenés és rendes support. Akármit is írhatnak most még
TB4 az kb semmire se jó, igen.
-
CMR
tag
Külső GPU (külső monitoron) tényleg használhatatlan Thunderbolt 4-en?
Mi a helyzet a TB5-ös szabvánnyal, az most jön ki úgy tudom -
-
-
echterion
nagyúr
válasz
newwave0507 #113366 üzenetére
Próbáld meg, amit Semin is írt, érdemes ezeket a cpu-kat így lefojtani, más eszköz nem nagyon maradt szoftveres oldalról, ha meg nem fojtod le, ezek az intel kazánok a világ összes amperét bekérik.
Aláíráshoz: a beállításokban be kell kapcsolni, alapesetben ki van nyomva. Sajnos ezt sokan nem tudják, így a többségnél nem is látszanak az aláírások.
-
-
válasz
Adi01 #113371 üzenetére
"Off téma: Srácok az aláírás az hova tűnt mindenkinek?"
Már jó pár hónapja a vezetőség fejlesztés gyanánt dobta. Olvastam olyat hogy szúrta a szemét, sok telefont forgató embernél kiverte a biztosítékot, vagyis volt itt nem kevés lobbi. Állítólag sok helyen így megy, átvették ezt a felületet. A maga helyén szóvá is tettem nem tetszésem ezzel kapcsolatban. Sajnos nem voltunk elegen, sem érdekelt senkit mit akarunk ezzel kapcsolatban.
-
Adi01
tag
válasz
newwave0507 #113360 üzenetére
1. Powerlimit alatt a "processzor energiagazdálkodás->Maximális processzorteljesítmény->működés hálózatról" menüpontra gondolsz? Ott visszább veszed a százalékot?
Fontos, hogy a windows-os game mode-ot nyomd ki, mert hiába állítgatsz ott bármi százalékot a windows 11 nálam felülírja ha a game mode engedélyezve van.
(Amúgy hozzá lehet adni egy olyan menüpontot, hogy "Maximális processzorfrekvencia" és tudod korlátozni pontosan hány Mhz-ig menjen a proci talán az egyszerűbb, mint százalékozni. Ha szeretnéd megkeresem a leírást, hogy kell.)2. Warzone-nál a launcher sem mindegy. Pl.: nálam egy idő után a steam-es nem töltötte be a textúrákat normálisan, akadt és játszhatatlan lett a game.
Battle.net launcher megoldotta.3. Egy normális laptop hűtő is sokat tud segíteni a melegedésen. pl.: Flydigi, Llano stb. Bár 18-as laposhoz nem tudom melyik jó.
4. Windowsnál nem használsz valami vírusirtót vagy valamit ami belassítja a géped?
Win reinstall lehet segítene.[5. Azt mondják a laptopokat nem érintette az intel processzor hiba (vmin shift instability?) a hivatalos jelentés szerint csak az asztali gépeket de volt állítólag olyan fejlesztő csapat akik jelentették a kékeknek, hogy hibásak a HX procis laposok. Elmélet szerint 5ghz felett teljesítő procikat érintett ez a probléma én úgy tudom és a tiéd 5 felett tud. ]
Mielőtt teljesen feladod és ha semmi se segít én KillHates mesterrel megnézetném a helyedben.
Off téma: Srácok az aláírás az hova tűnt mindenkinek?
-
Semin
őstag
válasz
newwave0507 #113366 üzenetére
Ilyen akkor is előfordul, ha az adott CPU+GPU kifut a redszer TGP-ből. Lényegében ugyanaz a hiba, túl sok kakaót kér a proci. Valahogy old meg, hogy ne menjen a turbo. (Pl: Windows energiagazdálkodás CPUmax99%) Összességében veszítesz 15-20% CPU teljesítményt,(játékban kevesebbet)de megoldódnak a hőfok problémák és stabilabb magteljesítményed lesz. Egy tesztet mindenképpen megér.
-
válasz
KillHates mester? Csak ajánlani tudom.
Teljesen máshogy gondolkozom mint itt bárki, talán MaxxDamage hasonlít rám kicsit, mert szeretünk álmodozni......elmenni a végsőkig.
Bármi volt és van ő az a ember aki kell nagyon, pótolhatatlan! -
newwave0507
aktív tag
válasz
Gergello #113364 üzenetére
Eleinte a 7800x3d mellett egy 7900xtx volt, így gondolhatod
.
Echterion : Alapvetően fps számokban valóban jól , de warzone-ban olyan a dolog, hogy pillanatnyi kép megállásokat produkál, én ezt egyértelműen a maghőfojtásnak tudtam be , de ha tévedek javítsatok ki.
Chiller: Csak a szokásos intel, főleg mostanság. Az amd minden oldalról lenyomja a zöld/kék vonalat, ez az igazság.
Igazából most jött vissza a szervízből, megállapították, hogy hibátlan
Maximum piacra dobom, aztán megnézek egy ryzennel szerelt notit. Maradni szeretnék egyelőre a noti vonalon a mobilitás miatt, de ha ennyire alul teljesítenek ( számomra ) , akkor lehet inkább vissza megyek PC-re.
-
Chiller
őstag
válasz
Nem véletlen hogy most a Ryzenes gamer gépek a drágábbak...
A 139/14 gen HX procik meg eleve különleges állatfajok, elmentek vele a falig az intelék, majd még tovább. Nem létezik olyan gép, amiben ki tudnák magukat futni. Kellene is hozzá kb 250W, meg valami hűtő ami ezt képes lenne elvezetni.
Pasztát lehet esetleg cserélni, vagy a hűtést feljebb venni (már ha lehet), 1-2 magot letiltani, ilyesmi. Ha ugyanaz a hűtése, mint a 16"-os variánsnak az eleve nem túl acélos.
Bár ahogy a kolléga is írja, akadozni nem nagyon kellene (főleg GPU intenzív játékban), max annyi hogy visszaveszi szépen a magokat 3Ghz környékére, de azt azért tartania illik akár órákig is.Egy ilyen CPU-only stressztesztet futtatnék (prime95, ilyesmi), aztán ha nem ott a hiba, akkor külön valami GPU-onlysat is.
Laptopmedia teszt szerint ezt illene tudnia:
-
Gergello
addikt
válasz
Összességében egy bődület nagy hiba volt a csere.
-
echterion
nagyúr
válasz
newwave0507 #113362 üzenetére
Fentebb azt írtad, hogy jól teljesít fps számokban a gép. Akkor mégsem? Az nem normális, nem szoktak azért ezek droppolni alapesetben, csak tojássütővé válnak. Az acer szereti telepakolni a windows-át bloatware-ekkel, érdemes egy tiszta windows-zal is ilyenkor kipróbálni a gépet, hátha csak valamelyik szoftver miatt van. Én pl. tapasztaltam már olyat, hogy egy játék egész addig szaggatva ment, míg a krómban egy bizonyos oldal meg volt nyitva. Amint elnavigáltam onnan, meggyógyult. Ez nem jelenti azt, hogy nálad ez a gond, de egy próbát megér.
-
newwave0507
aktív tag
válasz
echterion #113361 üzenetére
Nyugodtan írhattad volna, én szívesen fogadom a tanácsokat, nem vagyok jártas noti témában, ez az igazság. Értem amit írsz egyébként, csak tudod ebben az a kellemetlen, hogy folyamat droppol, laggol a játék. Azért ennyi pénzért legyünk őszinték, nem ezt várja az ember.
-
echterion
nagyúr
válasz
Ez ilyen a legtöbb notinál. Ettől még alkalmas a feladatra, de úgy van kicentizve minden, hogy majd a cpu leszabályoz,ha túl melege lesz. Néhány ritka kivételtől eltekintve nem nagyon fogsz tudni olyan gépet találni, ami gyárilag nem ilyen. Nem akartam írni korábban, hogy hiába fogod visszaküldeni, nem fognak vele csinálni semmit, mert ez ilyennek lett tervezve. Attis tud vele valamit kezdeni, kicsit hűvösebb lesz, de ha kilövöd a hőmérséklet monitorozást és nem viszed el hozzá se lesz különösebb baja a gépednek.
-
newwave0507
aktív tag
Sziasztok!
Röviden elmesélném a történetem, remélem nem fárasztva ezzel senkit.
Körülbelül 2 hete döntöttem úgy, hogy az asztali gépem lecserélem egy jó fajta gamer noti-ra, a munkahelyem lehetővé teszi, hogy rövidebb időkre tudjak kicsit játszogatni. Jött is egy jó üzlet, a PC-m + monitorom adtam egy Acer Helios Neo 18" notiért, i9 14900HX + RTX 4070 párossal. Természetesen tudtam azt, hogy a 7800X3D , illetve 6800XT páros teljesítményét nem fogom tudni megközelíteni sem ezzel a géppel, de nem is ez volt a célom, csak szimplán annyi, hogy szépen vigye a játékokat. Elhoztam a notit, majd egy rövid CounterStrike után észrevettem, hogy simán 100 fok körül mozog a cpu ( valahogy féltem is az intel vonaltól , de gondoltam hátha jó lesz) . Ezután félhívtam Attilát, beszélgettünk egy jó 10 percet, és végül abban maradtunk, hogy gari, és talán megoldódik a dolog. Ez meg is történt, elküldtem a gépet az Acer szervízbe, melegedés problémával. A mai napon vissza ért a gép a szervízből, a szervízlapon tökéletesen le van írva, hogy Ők nem tapasztalták ezt a problémát. Azt mondjuk nem értem, hogy hogyan... nem kell hozzá semmi bench, stress teszt , hogy 100 fok körül mozogjon a gép sima teljesítmény üzemmódban. Rajta van a lapon, hogy biost állítottak, szoftvert, stb.. na gondoltam hátha csak valami beállítás gond volt. Letöltöttem a Warzone-t , kicsit gondoltam játszogatok. FPS számokban abszolút jól teljesít a gép, de..., kérlek reflektáljatok a dologra, hogy vajon az normális, hogy egy 1.1M forint lista áron kapható noti is szó szerint alkalmatlan játékra ? És mielőtt bárki azt gondolná, hogy túl sokat várok egy notitól, tényleg nem... én csak szimplán azt várom el, hogy ne laggoljam szét magam a magfojtás és társaitól. Nem kell 250 fps, bőven elég g-syncel, a 140-160 is 2K-ban pld warzoneban, de ha vissza veszem 1920x1200ra, simán 200 fölött tud pörögni. Összességében abszolút meg - lennék - elégedve a géppel, nagyon szép letisztult design, jó hardverek, de ez..., hogy kimondott gamer noti, és alkalmatlan játékra, ez mellett nagyon nehéz elmenni. Ugye az undervolt lehetősége ennél a típusnál pld teljesen kizárt, amit Attila el is mondott, hogy miért, teljesen megértem. De más megoldás nem igazán van, mint hogy a powerlimittel játszak, hogy vissza fogjam a teljesítményt, de ekkor ott a kérdés, hogy minek ilyen erős hardver, ha ki se lehet használni normálisan ?
Kifejezetten a saját tapasztalatom osztottam most meg Veletek, a következő lépés valószínűleg az lesz, hogy Attilával ( KillHates ) leegyeztetem ha járunk Pest felé, és még egy esélyt adok a dolognak.
Ha van esetleg saját tapasztalatotok, vagy vélemény, szívesen várom!
Köszönöm! -
peet05
aktív tag
válasz
Noémi084 #113358 üzenetére
Ahogy látom, már a sima sincs készleten.
Ha csak a Telekom játszik, akkor várni kell. Ami "érdekes", hogy 1x16GB RAM van benne. Kezdheted bővítéssel, (2x16) a dual channel miatt.Máshol is van 0%-os lehetőség, ha ez is opció. Legion 5 Slim, 7735HS, 24GB RAM, 512 GB SSD, RTX 4070, perpill 669k. Minőségre kb. mint a sima Legion.
-
Ma már én is azt mondom hogy a 4060 a minimum. Sajnos a VRAM nagy érvágás lesz az 50 es szériának is.
-
peet05
aktív tag
válasz
Noémi084 #113354 üzenetére
Értem.
Amire váltanál, "sima" vagy Pro Legion, ott már a felbontás is változik, amihez már inkább egy RTX 4070 kellene, játékfüggő, de kb. ~20%-kal több kraft van benne, az RTX 4060-hoz viszonyítva.
Ez szolgáltatós vásárlás lenne, vagy boltból hoznád ki, egy összegben, vagy részletre? -
Noémi084
csendes tag
Sziasztok Gamer Szakik!
Jelenleg egy Lenovo LOQ 83DV0059HV notebookom van:
Intel i7 13650HX
NVIDIA® GeForce RTX™ 4050 6 GB GDDR6Erre váltanám le:
Lenovo Legion 5 83DG0038HV
Intel i7 14650HX
NVIDIA® GeForce RTX™ 4060 8GB GDDR6
Van értelme a cserének, vagy egy Legion 5 Pro ideálisabb lenne?
Válaszokat előre is köszönöm! -
peet05
aktív tag
válasz
Datsun #113347 üzenetére
Úgy értettem a méretet, hogy az ITX mindig is feláras volt (ház, lap, hűtés, táp, vga szempontjából).
Egy picit nagyobb méretben már lehet jobban sakkozni az árakkal, de nem kell feltétlenül nagy toronyház, hogy rendes hűtést kapjanak az alkatrészek.
A kényelemhez meg szerválsz vezeték nélküli billt/egeret, és mehet a móka kanapéról.
Asztalihoz - [link] -, összefoglalóból kitöltöd a kérdéssort, a skacok majd megszakértik. -
Datsun
csendes tag
válasz
chris0000 #113345 üzenetére
Sajnos ez nagyon sok játékkal elkövetik, nehéz elhinni hogy egy 500+ kártyával kell játszani..
A Deck valóban más világ ahogy írták is előttem én is gondoltam rajta személyes szerint nekem nagyon tetszik a koncepció,de az még anyira sem boldogulna a CS2-vel.Azt olvastam es láttam többnyire ott megint csak egy felhő alapú szolgáltatás lenne a megoldás. -
Datsun
csendes tag
válasz
peet05 #113342 üzenetére
Ebben a nem notebook kategóriában mar minegy a gépház mérete,egyre kevesebbet ülök le az asztalhoz játszani kikapcsolódás céljából viszont egyre többször veszem észre magam a fotelban vagy a kanapén a kedves párom notebookjával ami nem egy izmos darab, viszont a kényelem nyerő számomra.
Ellenben napok óta erről informálódok a megoldás az asztali konfig lessz. -
peet05
aktív tag
válasz
chris0000 #113345 üzenetére
Az első részével egyetértek.
Ez egy hobbi (játék, nem munka), ha 500-at, vagy többet költ, még ha csak vga-ra is, vagy notira, az miért baj, attól miért lesz valaki hülye - gazdasági helyzettől függetlenül?A Deck-et így összehasonlítva a fenti vasakkal nem korrekt. Egyrészt az OS-t is rászabták, a játékok is külön optimalizálva vannak, illetve a 800p natív felbontást se felejtsük el, 7.4-es méretben.., kb. minden szép lesz, pláne, ha OLED.
-
chris0000
őstag
-
Chiller
őstag
válasz
frostwyrm #113339 üzenetére
Öt évre előre még desktop gépet se nagyon lehet
Ebben az árkategóriában meg végképp.
Ha valakinek ilyen terve van annak 5080-ast ajánlanék. De mivel laptop 5080 az kb desktop 4070 Ti így az kb már most is "gyenge". Doom Dark ages/Stalker2 1440p 60fps vagy Oblivion remastered 1440p pld. ~30 FPS.
Neked is valami 4070-es gépet ajánlok, ha nagyon spórolós a téma. Akár használtan is van ennyiért normális (Gigabyte, Lenovo, Asus) itt a HA-n is.
144Hz filmnézéskor jön jól, egyébként "semmi" pluszt nem ad. A 120hz-es kicsit akadósnak érzékelhető az 5x24fps miatt, a 6x24fps simább. (A többség ezt észre se veszi, szóval ez nem dealbreaker amúgy sem.)
-
peet05
aktív tag
válasz
frostwyrm #113339 üzenetére
Szia!
Az a baj, hogy már most szűkös a 8GB VRAM, pláne AAA címeknél, és a kereted ezt fedi le (RTX 4060).
A következő lépcsőfok RTX 4080/5070 Ti, de ott már megdupláztuk a keretet, és 2030-ra az is kevés lesz.GFNow-ról nem tudok nyilatkozni, ismerem, de nem használtam még.
-
peet05
aktív tag
válasz
Datsun #113340 üzenetére
Az a játék nagyon CPU igényes, egy laptopot nagyon "megfingatna". Ebből a keretből egy RTX 4060-as laptop kijönne, de hogy az mennyire lenne elég egy ~500k-s városnál, passz.
ITX, új/használt - garis - alkatrészes (itt HA-n is találsz hozzáértő embereket - nem reklám, de BalageK mindig is minőségi gépeket rakott össze, korrekt áron), kérdés, hogy a keret mire elég. De el lehet indulni mATX felé is, hogy bővüljenek a lehetőségek.
-
frostwyrm
csendes tag
Sziasztok!
Laptopvásárláson gondolkozom. Keret 450K körül lenne, és akár használtra is nyitott vagyok (bár laikusként ez nem biztos, hogy jó stratégia). Vagy ha a lentiek alapján 500K-ig kell menni, talán kiköhögöm azt is.
Olvastam itt, hogy a hűtés és a zaj problémás lehet, így ezeket is figyelembe venném vásárláskor.
A következő 5 évben használnám játékra, nem tudom, ebben az árkategóriában van-e egyáltalán olyan laptop, ami egy 2030-as AAA-s címet elfuttatna vállalható formában.
Ami a gépet illeti, 15,6" monitor lenne a minimum, képfrissítésben 120Hz (nem tudom, egy 144Hz és eközött van-e lényegi különbség), RAM-ról azt olvastam, a több mindig jobb
(32GB) Nincsen preferált márka.
Mást nem tudnék kiemelni. Néha rákötném 4K-s tévére (ha ketten játszanánk pl. egy Split Fictiont vagy 4-en Party Animals-t
) Játékok, amiket néztem még: Last Epoch, Hogwarts Legacy, de ha egy S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl elfut FHD-n, akkor minden elfut, igaz?
Kicsit Datsun cipőjében járok én is a "B" tervet illetően (GeForce Now). Az ezzel kapcsolatos tapasztalatok is érdekelnének - különösen úgy, hogy én yetteles mobilnetről játszanék (50 Mbps).
Köszönöm!
-
Chiller
őstag
válasz
Datsun #113335 üzenetére
Hát én inkább valami ITX-es minigépet raknék össze. Gamer laptop használat úgyis csak konnektorról lehetséges ilyen gépigénynél. Ennek a játéknak NASA gép való.
Ennyi keretbe nem nagyon fér bele sok minden, a legerősebb laptopot kell választani. Talán egy RTX4070-es laptop kijöhet használtan.
Közbe pedig ugyanennyiért desktop 4080/4070 ti super-t is kaphatnál, ami azért hát legalább 2x gyorsabb lesz. -
-
Datsun
csendes tag
Sziasztok!
Vásárlás előtt állok,egy játékkal szeretnék játszani elviselhető, élvezhető minőségben.A Cityes Skylines 2.
Minden tapasztalatot a játékkal kapcsolatban szívesen fogadok, bízom benne nem csak én evezek ebben a csónakban és ezt az utat valaki már végig járta előttem.
Nem ragaszkodom gyártóhoz,hardver gyártóhoz illetve kijelző mérethez sem.
Keret 350-450k Amennyiben ez kevésnek bizonyul kíváncsi vagyok mekkora anyagi vonzata van egy megfelelő notebooknak.A "B" terv egy Geforce Now vagy valami más félhő alapú szolgáltatás, viszont ott nincs lehetőség modok használatára.Ellenebn nem olyan nagy a bekerülési költsége mint egy gaming notebooknak.
Köszönöm.
-
válasz
Juhaszatti #113330 üzenetére
Hű banyek, akkor 32GB alatt nem szabad megvenni. Najó 24 belefér.
-
zipcss
tag
válasz
így, van, ha lenne benne bővíthetőség no brainer lenne, de a 16 gb visszatart sajnos
-
válasz
Jajj de gyökér vagyok. Nitro V14 re átváltott az agyam...
Bocsiiii Akkor sztornó amit előtte írtam..
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Lalikiraly #113329 üzenetére
A TUF A14-es széria a 40xx-es videokártyákkal jött be, nem szerelték RTX 3050-el. SSD-vel valóban könnyen bővíthető, de memóriával nem, abszolút nincs benne RAM foglalat.
-
válasz
zipcss #113325 üzenetére
Szia. Nekem RTX 3050 el volt. A kinelző az brilians szó szerint. Jól össze van rakva, könnyen bővíthető. Csak ajánlani tudom.
Egy darab 16 os modul van benne, ami mellé ha raksz még 16 ot akkor aktiválódik az NPU benne és mocsok gyors lesz.
Viszont azt a boltot kerüld el de nagyon messzire.
-
Muerte
Topikgazda
RTX 4080 175W vs RTX 5070Ti 140W Game tests: [link]
-
zipcss
tag
válasz
Juhaszatti #113326 üzenetére
van egy macbook pro m4-em, ami kielégít mindent, ami munkához, egyetemhez, kell. Cégre ki tudnám hozni az asust és csak az említett játékok játszása lenne a cél, barátokkal
-
Juhaszatti
addikt
válasz
zipcss #113325 üzenetére
Igazából kettő dolgot kell eldöntened
- Biztosan szükséged van-e a 14"-ra. Csak mert 15,6 és 16" méretekben kinyílik a világ, nagyobb a választék, akár olcsóbban, jobban bővíthető gépekkel
- A felhasználói szokásaiddal elég lesz-e számodra hosszútávon a 16GB RAMMindkettő szubjektív dolog, és csak te tudod őket eldönteni. Ha ezekre megvan a válaszod, akkor az is eldől hogy jó döntés-e ez a gép
-
zipcss
tag
Sziasztok,
Gondolkodom laptop vásárláson.
ASUS TUF Gaming A14 FA401UV - Ryzen 7 8845HS, 14, 1000 GB, 16GB, Geforce RTX 4060 8GB | DIGIPRIME laptop bolt és webáruház
Szerintetek ez mennyire jó döntés? (4060-al és integrált 16 GB RAM-al)? Kicsit tartok tőle, hogy döcögős lesz 1-2 év távlatában.
Fortnite, CS2, Valorant amire használva lenne , külső monitoron -
Juhaszatti
addikt
válasz
Lalikiraly #113323 üzenetére
Ennyibe fognak kerülni a megfizethető Acer gamer laptopok
Kb annyi lesz mint a TUF A18-asok. Vagy talán kicsit olcsóbb, kicsit gyengébb videokártyával.
-
válasz
Juhaszatti #113322 üzenetére
Sajnos továbbra is szívás lesz. De a Nitrókban már van TB port. Az a Nitro 18 érdekli a fantáziámat. Kérdés 500 alatt lesz e egyáltallán. Először biztos nem. De jónak tűnik nagyon. Kár hogy az már nem hurcolás barát
Én meg napi szinten hurcolom. Imádtam volna a Nitro V14 et, de a 3050 nagyon kevés nekem és a 16GB RAM is az már, most a Cyborgban 2x8 van de a kövi gépben biztosan 2x16 kell és 1T SSD min...
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Lalikiraly #113321 üzenetére
Ez is gen 4-es SSD-vel jön, Thunderbolt nélkül. Várható volt hogy ezek csak a felsőbb kategóriás gépek kiváltságai lesznek, kb a Raider/Vector szériáktól.
-
Az alsó ház tetejéből már van Katana RTX 5050 el és 14 gen i7 el.
-
válasz
Juhaszatti #113319 üzenetére
Azt tudom, néztem én is hogy az ilyen Ryzen AI Max al szerelt gépek 400+ osak bőven. Egyelőre marad az 50 es széria valszeg.
Az MSI Thin és Cyborg ról még nem láttam videót, biztosan lesz, vagy már van csak ma még nem lestem. Az Asus és Acer egész szépet lép. a Nitro 18 az izgalmas gép lesz az fix. -
Juhaszatti
addikt
válasz
Lalikiraly #113318 üzenetére
8040s a Ryzen AI Max Pro 380-ban van
8050s a 385 meg a 390-es procikban
8060s a 395-benDe ezek ritkábbak mint a fehér holló, és nagyon nagyon drágák. Olcsóbban veszel majd 5060-as gépet is.
8020s-ről még nem tudok.
Ami földi halandó számára is elérhető, és már egész jó teljesítménye van, az a 780M, esetleg a 880M, de már utóbbi sem olcsó.
Létezik 890M is, de az megint a ritka és nagyon drága kategória. -
válasz
Juhaszatti #113317 üzenetére
A Radeon 8020s az most melyikben van? Az AI Maxban?
Nem is értem, miert nem csinálnak vele Gamer gépet. Viszont ott alap a 32 GB ram. Mert 16 ot is lehet adni neki...
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Lalikiraly #113316 üzenetére
A 1060 szinthez integrált GPU-ból legalább egy Radeon 780M kell. Újonnan az kb 300.000 körül indul, használtan is drágábbak mint a 1060-as gépek. 17" méretben elég ritka az ilyesmi, V17-est nem szerelnek vele.
-
-
d@minator
addikt
Sziasztok.
Van gémer PC-m itthon, alkalmi 17" laptopot keresek sürgősen amit berakok a bőröndbe - ha utazni kell máshova dolgozni havonta pár havonta - pihenő időmbe tolok rajta valamit stratégia/first person gémet és dokumentumok készítése is cél. Magas képkockasebességre nincs szükségem.
Magyar billentyű, nem gagyi kijelző (de max full HD) számít.
Legyen csendes vagy halkítható (órajel, alulfesz).
Ahol van csomagküldés ezeket találtam a HA-ról.
Acer GTX 1060 [link]
Asus GTX 1660Ti [link]
Lenovo RTX 3060 [link]
Gondolom egyik sem igazán ajánlott így inkább arra lennék kíváncsi melyiket zárnátok ki.
A 3060 teljesítménye nem győzött meg de DLLS-sel és halkabbra butítva elfogadható lenne vagy rosszul gondolom? Egyébként ahogy nézem a 1060 is megfelelne céljaimnak. -
chris0000
őstag
válasz
Lalikiraly #113310 üzenetére
egyébként ezek a TB5-ös portok mikor/kinek jók, én még nem használtam soha? thx.
-
chris0000
őstag
válasz
Lalikiraly #113310 üzenetére
igen azt én is néztem, de vajon egyből 5. genes ssd-t kapnak, vagy aki akarja egyből/később cserélheti? durván gyorsak (15Gb/15Gb), de nagyon nem olcsók még most..
-
válasz
chris0000 #113309 üzenetére
Juhaszatti - Köszi a videót linket!
Most nézem az MSI standjának a videóját. Minden gépen új gen SSD lesz
Lesz olyan noti amiben 4 SSD slot lesz
A 18 coll ott is megjelenik.
És minden gépen TB 5-ös port lesz. Végre... -
chris0000
őstag
válasz
Lalikiraly #113289 üzenetére
-
Semin
őstag
válasz
Juhaszatti #113307 üzenetére
Kíváncsi vagyok hogyan skálázódik az az 5070 100W+15W(Dynamic boost) -al. Nagyon jól hangzik a keveset fogyasztó R9 270 mellett.
-
Juhaszatti
addikt
Ha valakit érdekel itt vannak az Asus új 5060/5070-es gépei, köztük egy új széria, a TUF A18-as.
-
chris0000
őstag
megnéztem kiváncsiságból a Cyberpunkot RT-vel és nyomkövetéssel, tisztán DLSS: OFF-ban, és hát nem csak a teljesítmény feleződik, de bekér több mint 10Giga Vramot 1080p-ben..
-
chris0000
őstag
válasz
Lalikiraly #113304 üzenetére
ez lesz még jó, aki jó IPS kijelzőt szeretne, csak ez se lesz olcsó nálunk.
Legion Pro 5 16ADR10 500Nit-es kijelzővel. 5060, 5070 széria is lesz.
Mondjuk rakhattak volna legalább 12G ramot a v.kártyához. -
MSI Thin 15 öt 4050 el kifoghatod 270-280 ért 16gb rammmal i5 12 gennel... újonnan
A loq ban viszont sokkal jobb panel van.
-
Gergello
addikt
válasz
knifemaster #113292 üzenetére
Van fent egy Dell G15 RTX3060-al 269-ért azt még lehet megnézném. (Nem én hirdetem)
-
Juhaszatti
addikt
válasz
knifemaster #113301 üzenetére
Akkor én a Lenovo LOQ-t javaslom ezek közül
-
knifemaster
aktív tag
válasz
Juhaszatti #113300 üzenetére
Így elolvasva jogos a 2 pont.
Mivel a topic témájára fókuszáltam,biztos voltam benne,hogy én mondom a tutit....És igen,elsődlegesen játékra használom majd.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Latitude 5350 2-in-1 13.3" FHD IPS érintő Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- GIGABYTE AORUS GAMER LAPTOP /// i7 13700H /// 32 GB DDR5 /// RTX 4080 12 GB /// 1TB NVME
- Latitude 7450 14" FHD+ IPS érintő Ultra 5 135U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Lenovo IdeaPad 3 15ADA6 /AMD 3020E/8/512ssd/15/HD/amd/HU
- Thinkpad X1 2-in-1 Gen 9, FHD+ IPS érintő -500nit-, Ultra 7 155U, 16GB, 512GB, 4G LTE, gyári gar-ADP
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus M5A99FX PRO R2.0 990FX chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest