Hirdetés
- Fórumok
- TV & Audió
- Projektor topic
- (kiemelt téma)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós kamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- Sok hibával számol le a GeForce driver gyorsjavítása
- Különleges konzollal köszönti a 25 éves Xboxot a Microsoft
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED monitor topic
- Kirúgással fenyegeti mérnökeit az Intel vezére
- Kompakt vízhűtés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
77738 - 77601
77738 - 77601 77600 - 77501 77500 - 77401 77400 - 77301 77300 - 77201 77200 - 77101 77100 - 77001 77000 - 76901 76900 - 76801 76800 - 76701 76700 - 76601 76600 - 76501 76500 - 76401 76400 - 76301 76300 - 76201 76200 - 76101 76100 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-11-05 08:50 Téma összefoglaló
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
devil-k
nagyúr
-
makkmarce
őstag
-
alaves
addikt
-
-KP-
veterán
Én ezzel a legkevésbé sem értek egyet, hogy a tnm 3000 eur kategória. Főleg úgy, hogy az nz500-at 5-6000-es kategóriának veszed.
-
makkmarce
őstag
Hmm ezt nem is tudtam, én 2400 körül vagyok. 04.23-án indult, én 24-én foglaltam, akkor még okés vagyok
. kb 1:40-hez - 1:50-hez, hogy nyerhetünk valamit, bár a focis izé nem érdekel annyira. -
Vhiktor
nagyúr
Akik az elso 72 órában backeltek azok kozott lesz reward, nem tudom hányan vagyunk. En 2900-al is benne voltam a 72 órában.
-
makkmarce
őstag
-
Vhiktor
nagyúr
most egyébként ilyenkor mi van? még sosem csináltam olyan kampányt, hogy majd 1x levonják, mindig akkor vonták, mikor befizettem. Azt tudom, hogy a US usereknek csináltak egy kb 800 USD-s levonást előre tegnap, el ne fussanak
nekem ilyen se volt eddig. Engedtem a kártyán az összeget, de 24 óra után visszavonja.Ingyen kapjuk

Egyebkent szerintem par nap míg feldolgozzák, visszaigazolja xgimi es gondolom utana történik a levonas.
-
makkmarce
őstag
most egyébként ilyenkor mi van? még sosem csináltam olyan kampányt, hogy majd 1x levonják, mindig akkor vonták, mikor befizettem. Azt tudom, hogy a US usereknek csináltak egy kb 800 USD-s levonást előre tegnap, el ne fussanak
nekem ilyen se volt eddig. Engedtem a kártyán az összeget, de 24 óra után visszavonja. -
makkmarce
őstag
-
Joshi
titán
-
Vhiktor
nagyúr
Szerintem ezeket az új kínai projektorokat eleve úgy tervezték, hogy nincs az általad elképzelt natív kontraszt. Valahol mindig belenyúl az sw vagy hw. Ha a végeredmény egyébként vállalható, akkor ezt el kell fogadni hogy ez ilyen. Ha neked minden trükk nélkül kell a natív kontraszt, akkor ne vegyél ilyen kütyüket.
Most mar jon, nem léptem vissza tole. Kíváncsi vagyok mit tud. Viszont ha kiderul hogy kozelebe nincs az avsforum hypnek akkor jaj nekik, gőzerovel fogom ott osztani az ívet
-
alaves
addikt
Szerintem ezeket az új kínai projektorokat eleve úgy tervezték, hogy nincs az általad elképzelt natív kontraszt. Valahol mindig belenyúl az sw vagy hw. Ha a végeredmény egyébként vállalható, akkor ezt el kell fogadni hogy ez ilyen. Ha neked minden trükk nélkül kell a natív kontraszt, akkor ne vegyél ilyen kütyüket.
Valóban, helyén kell kezelni, az 5000-6000 EUR kategória az nz500, a tnm az 3000 EUR-s kategória (mégha drágábban is próbálják majd eladni pár hónapig), a 2000-es kat. pedig a jmgo n3 ultimate.
-
Joshi
titán
még van 50 percem gondolkodni.
Most láttam projectorjunkies Aetherion teszjtét, hát full kamu ott is az on off kontraszt mérés, 6k:1 körüliről ír, míg nálam 3500:1 felé nem ment
Ha ebből indulok ki akkor a TNM összes avsfroumos mérése is kamu. Ami viszont nagyon eltántorít....Lassan befejezem a szenvedésem

-
makkmarce
őstag
jó, de hát ilyeneket írnak:
This is a performance that places the TITAN Noir Max among the best HDR managers I have had occasion to measure on a DLP projector.
vagy elég megnézni a "Subjective Impressions" blokkot
Az egekbe dicséri, meglep. -
Vhiktor
nagyúr
Ezen az aetherionon is rajta van a review sample matrica. Talán a korábban feltöltött képeim látszik is.
-
m3ss
veterán
De ne mar, tuti teleirom az avst ha mi is fele akkora onoffot merunk f7en..
Vmaxra viszont hasonlot mertel mint xfs avsen. Fel is volt matricazva, hogy nem kereskedelmi peldany
-
Vhiktor
nagyúr
Hát, a mondoprojos csak nem hazudik.. ott leírták a w4000-ről, hogy 1:1700. Az XGIMI ennek ugyanazon a fényerőn több, mint dupláját tudja. Dinamikusan meg fényévekkel többet. Szerintem el leszek vele egy darabig, ha nem kotlik meg. Nem várok csodát, szerintem még a mondoprojos túl is dicsérte

Mondoprojos szerintem az egyetlen megbízható most.
-
proci985
MODERÁTOR
Hát, a mondoprojos csak nem hazudik.. ott leírták a w4000-ről, hogy 1:1700. Az XGIMI ennek ugyanazon a fényerőn több, mint dupláját tudja. Dinamikusan meg fényévekkel többet. Szerintem el leszek vele egy darabig, ha nem kotlik meg. Nem várok csodát, szerintem még a mondoprojos túl is dicsérte

Ja kíváncsi leszek. Én is W4000ret nézegettem elég sokáig, hála égnek nem vettem végül.
-
makkmarce
őstag
Most láttam projectorjunkies Aetherion teszjtét, hát full kamu ott is az on off kontraszt mérés, 6k:1 körüliről ír, míg nálam 3500:1 felé nem ment
Ha ebből indulok ki akkor a TNM összes avsfroumos mérése is kamu. Ami viszont nagyon eltántorít....Lassan befejezem a szenvedésem

-
Vhiktor
nagyúr
-
proci985
MODERÁTOR
egyik sem, ez mindkettő 0.47.
DLP780TE (ami valamiért nincs kint az oldalon az ábrán) a legújabb ahogy nézem, de ez is 1080p natív: [link]
Vhiktor: max eladod, Valerionok is gyorsan elmentek erre.
viszont a gyakorlatban láttad, hogy én is Benq W2000 felől jöttem XPR laserre (Hisense C2), és nagyon elégedett vagyok.
persze, a C2 feketeszintre nem igazán jobb a W2000nél, másik oldalról viszont másik oldalról ott vagyok, hogy lemondom az összes streamingem, mert fHDben vacak a képminőségük, és ezen a projektoron látom. W2000en ez sosem volt baj.
Negatívum: Hízik az itthoni 4K HDR lemezgyűjtemény szépen, ami viszont sajnos még mindig nem olcsó.
-
m3ss
veterán

ajjaj. az nem a max? vagy ott is prot teszteltek?
-
Vhiktor
nagyúr
Mert a DBLE-nek és a többi trükknek szerintem szüksége van rá, nem feltétlen lesz frame, de lesz pixel interpoláció. Ha 24 fps-el szabályozna a DBLE, szerintem ronda lenne, kattogna, így finomabb lesz az átmenet, de ez csak tipp.
1 óra és lejár a KS, és nem kell már agyalni, hogy kell, vagy nem kell, mekkora átverés is lesz ez

-
makkmarce
őstag
Mert a DBLE-nek és a többi trükknek szerintem szüksége van rá, nem feltétlen lesz frame, de lesz pixel interpoláció. Ha 24 fps-el szabályozna a DBLE, szerintem ronda lenne, kattogna, így finomabb lesz az átmenet, de ez csak tipp.
1 óra és lejár a KS, és nem kell már agyalni, hogy kell, vagy nem kell, mekkora átverés is lesz ez
-
Vhiktor
nagyúr
0,78, de az a chip is 1080p natív, ld a linkelt specsheetet.
Annyi előnye van, hogy sokkal világosabbra lehet hangolni, ami lehetőség más problémákat megoldani.
Vhiktor: igen, valószínűleg az lesz, hogy kifelé az eszköz 48Hzt mutat, ettől még a vezérlés 120Hzn fog menni.
de ez ilyen, pl 3d grafikai megjelenítőknél vannak erre kipróbált megoldások, amik megfelelő illúziót teremtenek az usernek.
Miért használnak interpolációt?
ezt nem tudom hova tenni. -
makkmarce
őstag
Annyi előnye van, hogy sokkal világosabbra lehet hangolni, ami lehetőség más problémákat megoldani.
Vhiktor: igen, valószínűleg az lesz, hogy kifelé az eszköz 48Hzt mutat, ettől még a vezérlés 120Hzn fog menni.
de ez ilyen, pl 3d grafikai megjelenítőknél vannak erre kipróbált megoldások, amik megfelelő illúziót teremtenek az usernek.
Igen, a DLP link 144Hz-en megy fixen, a szemüvegek is. Ezért a hz valójában mindegy, ha 24 hz-el osztható.
-
makkmarce
őstag
natív 4K 24Hzet nem fognak tudni egy 1080ps DMD chippel [link] (forrás TI spec) mert a 0.78 is az, TI nem gyárt 4Kt. szóval kelleni fog XPR, max a bemenetre állítanak 48Hzt, de belül valószínűleg oversampling kell az engine meghajtásához. A nagyobb chip ugye segít pár dolgon, de a felbontáson semmit.
4Khoz mindenképp rezgetni kell, azt pedig minimum 2 frame interpolációjából jön össze.
ld ez:

[link] forrás mondoprojos, normál Titan. Szóval ez a natív 0.47es chipekhez képest gyász, akkor is, ha filmezni igazából majdnem mindegy.Ijk: változó, de mérnökök ehhez sokkal de sokkal jobban értenek, mint amire egy fórumon ki lehet ötletelni.
más kérdés, hogy ha el van szúrva az látványos, de komoly interpolációs hibákat én főleg digitális kamerára forgatott késő 90 - kora 2000es japán filmeknél szoktam látni, ahol bejött még egy NTSC-SECAM konverzió is. pl Sion Sono Suicide Clubja volt érintett (beleérve a friss Umbrella kiadást is), vagy a Battle Royale kora2000es kiadásai.
Amit linkeltél az valami régi chip, a jelenlegi új SST chip-ek kódja DLP472TE / DLP473TE
Ebből valamelyik. A régi 0.47-esek nagyon gyengék ehhez képest a TI és a tesztek szerint is. -
proci985
MODERÁTOR
-
Vhiktor
nagyúr
natív 4K 24Hzet nem fognak tudni egy 1080ps DMD chippel [link] (forrás TI spec) mert a 0.78 is az, TI nem gyárt 4Kt. szóval kelleni fog XPR, max a bemenetre állítanak 48Hzt, de belül valószínűleg oversampling kell az engine meghajtásához. A nagyobb chip ugye segít pár dolgon, de a felbontáson semmit.
4Khoz mindenképp rezgetni kell, azt pedig minimum 2 frame interpolációjából jön össze.
ld ez:

[link] forrás mondoprojos, normál Titan. Szóval ez a natív 0.47es chipekhez képest gyász, akkor is, ha filmezni igazából majdnem mindegy.Ijk: változó, de mérnökök ehhez sokkal de sokkal jobban értenek, mint amire egy fórumon ki lehet ötletelni.
más kérdés, hogy ha el van szúrva az látványos, de komoly interpolációs hibákat én főleg digitális kamerára forgatott késő 90 - kora 2000es japán filmeknél szoktam látni, ahol bejött még egy NTSC-SECAM konverzió is. pl Sion Sono Suicide Clubja volt érintett (beleérve a friss Umbrella kiadást is), vagy a Battle Royale kora2000es kiadásai.
Nem kell 24 Hz-es képfirssítés, villogna a kép mint a barom, tvk is 120 illetve 144 Hz-en üzemelnek nem 24-en, attól még kadenciahelyesek x:x pulldownal.
Jelenleg TNM-nél nem ez lesz egészen, mert 48 Hz mellett is használ inteprolációt, hogy miért azt tőlük kell megkérdezni.TI részéről ennyi év tapasztalattal a hátuk mögött felettéb érdekes, hogy nem megy kapásból a 24p, valószinűleg nem is fog menni soha tökéletesen, csak trükközve, mert gondllom a hw képtelen rá.
-
makkmarce
őstag
ld ez:

A titan nem 0.47-es, hanem talán 0.65-ös.
-
proci985
MODERÁTOR
ld ez:

-
Ijk
félisten
Nem vagyok annyira videofil hogy ragaszkodjak "igazi" 24p-hez.
Legyen judder és látványos inetrpoláció mentes (szappanopera ill. képi artifaktok).
De ez megint olyan hogy személyesen kellene kipróbálni mit látok. -
makkmarce
őstag
-
Vhiktor
nagyúr
ha leveszik 48Hzre a frissítést, úgy nem tudom minek kell még afölött bármi, az framehelyes lesz.
ugyanugy mukodik, mint jelenleg 1080p@120Hz modban a jelenlegi rezgetos 4K csoport, csak itt 2 kepkockat jelenit meg es nem 5ot.
mas kerdes, hogy mi van ha az idobeli eltolassal jatszanak vezerlesbol es azert kell az RCM. mondjuk Titan szeria eleve egy 1440p chipet hasznal, szoval vonalelessegre gyengebb lesz a 0.47eseknel es mindenkepp kell trukkozni a vezerlesbol. mondjuk ezert fizetik oket.
makkmarce: igen, emiatt vartunk egy egy 480Hzs 0.47 DMDt TItol, az kb egycsapasra megoldana a problemakat.
igen, de szövegben nem véletlenül nem merték leírni a valódi 24p-t, ez már valami utal.
-
proci985
MODERÁTOR
ha leveszik 48Hzre a frissítést, úgy nem tudom minek kell még afölött bármi, az framehelyes lesz.
ugyanugy mukodik, mint jelenleg 1080p@120Hz modban a jelenlegi rezgetos 4K csoport, csak itt 2 kepkockat jelenit meg es nem 5ot.
mas kerdes, hogy mi van ha az idobeli eltolassal jatszanak vezerlesbol es azert kell az RCM. mondjuk Titan szeria eleve egy 1440p chipet hasznal, szoval vonalelessegre gyengebb lesz a 0.47eseknel es mindenkepp kell trukkozni a vezerlesbol. mondjuk ezert fizetik oket.
makkmarce: igen, emiatt vartunk egy egy 480Hzs 0.47 DMDt TItol, az kb egycsapasra megoldana a problemakat.
-
makkmarce
őstag
Hát, meglátjuk, remélem kikapcsolható lesz majd, bár itt 10-ből 9-en alapból interpolálnak.
Csak annyit tudok mondani, ha nem látom, nem fáj.
majd 1-2 hét és kiderül.
Mondjuk az is jó megoldás lehetne, ha fixen 120hz-re rakhatnám a gépet, és akkor 60, 30, 24 hz kapcsolások között nem lenne freki váltás. -
Vhiktor
nagyúr
Nem igazán értem a problémát, 48hz-en fut, tehát a 24hz a fele. semmi gond. Majd meglátjuk, ha megjön. Felőlem 240hz-en is mehet.
Szerintem a sok javító eljárás miatt villogna 24hz-en, vagy step-ek lennének mikor szabályoznak a dinamikus cuccok. Jó választás a 24 többszöröse.
A 3d filmek 144hz-en mennek, még se hisztizik miatta senki sem.Nem az a baj hogy 48 hzen fut (az 2:2 pulldown, tökéletes), hanem az hogy még mindig használ interpolációt (MEMC), ezért nem 100%-os.
-
makkmarce
őstag
Nem igazán értem a problémát, 48hz-en fut, tehát a 24hz a fele. semmi gond. Majd meglátjuk, ha megjön. Felőlem 240hz-en is mehet.
Szerintem a sok javító eljárás miatt villogna 24hz-en, vagy step-ek lennének mikor szabályoznak a dinamikus cuccok. Jó választás a 24 többszöröse.
A 3d filmek 144hz-en mennek, még se hisztizik miatta senki sem. -
Vhiktor
nagyúr
-
Ijk
félisten
-
Vhiktor
nagyúr
hmm, mégsem tudják megcsinálni a rendes 24p-t
-
m3ss
veterán
itt egy masik teszt, egesz jonak tunik a gyari beallitassal a wb is, szinek is. felteve ha ugye minden peldany ilyen...ha ez igaz, akkor nem a hidegebb feheregyensuly miatt mertek nagyobb kontrasztot.
persze van benne par helytelen adat..input lagon is csodalkozok, masok inkabb 17 ms-ot mertek, nem 4-6-ot. mondjuk a 17 is kivalo sztem. -
m3ss
veterán
Egyébként a game képmód valószínűleg direkt túlszaturált (lásd Samsung), nem hiba. Ha csak a képjavítók vannak tiltva a játék képmódban, akkor rendben van, mert a szín szaturáció csúszkával pontosan beállítható a kalibrált filmmaker-hez közelítően. (pl. Samsungnál 25 > 15). Pl. a fényerő, kontraszt, élesség, stb. beállításnak működnie kell játék módban.
egyelore pedig nem mukodik. semmit sem allithatsz game modban. meg csak gammat sem kalibralhatsz, ami azert iszonyat gaz. sztem annal jobban semmi sem rontja el a kepet, mint egy helytelen gamma.
de elobb-utobb biztosan mukodni fog game mod testreszabhatosag is, vmaxon is allithato minden szinte. -
alaves
addikt
Tuti esetén rendeltem volna én is, így kivárok. Végülis nekem e-mailben ígéretett tettek, de hát a mai világban hiszi a piszi.
-
alaves
addikt
en amugy is adoszammal akarom venni nettoban. persze ez mar egy masik tortenet. akkor nem is adhatom el majd, ha elszamolom. de ez a ceges vasarlas sem lesz egy egyszeru tortenet van egy olyan erzesem..amugy en megtartani akarom, aztan majd raugrok a kovetkezo csoda kickstarter vetitore 1-2 ev mulva.
Egyébként a game képmód valószínűleg direkt túlszaturált (lásd Samsung), nem hiba. Ha csak a képjavítók vannak tiltva a játék képmódban, akkor rendben van, mert a szín szaturáció csúszkával pontosan beállítható a kalibrált filmmaker-hez közelítően. (pl. Samsungnál 25 > 15). Pl. a fényerő, kontraszt, élesség, stb. beállításnak működnie kell játék módban.
-
m3ss
veterán
ha lehetne tudni 100%-ra hogy ezt megoldjak, allampapir eladasokra is hatassal lenne.
mert ennel jobb befektetest aligha tudnek elkepzelni. ha tuti lenne vennek tobbet. -
alaves
addikt
Úgy oldják meg, mintha az eu.xgimi webshopból rendelnél, eu-s raktárból adják postára. Azt, hogy addig hogy intézik, az ő dolguk (ugyanígy vettem az eu.jmgo webshopból a n1s 4k-t, Plzen-i amazon logisztika)
-
m3ss
veterán
en amugy is adoszammal akarom venni nettoban. persze ez mar egy masik tortenet. akkor nem is adhatom el majd, ha elszamolom. de ez a ceges vasarlas sem lesz egy egyszeru tortenet van egy olyan erzesem..amugy en megtartani akarom, aztan majd raugrok a kovetkezo csoda kickstarter vetitore 1-2 ev mulva.
-
Ijk
félisten
De te úgy állsz hozzá hogy kifizeted az áfá-s árat is és nem arra apellálsz hogy a nettó a max amit rászánnál. Így legrosszabb eset hogy nem nyertél rajta.
Egyébként kíváncsi vagyok hogy sunnyognák el az áfát amikor majd több százan írogatják fórumokon hogy nem számoltak VAT-ot.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
m3ss
veterán
en leszek a topic trollja ha megtrukkozik az afat es megkapom 160 ezerrel dragabban, mint amennyiert elment a jvcm.
mondjuk ha szar lesz, akkor is csak dicserni fogom amig el nem adom
-
Ijk
félisten
kevesebb mint 4h gyerekek. rendel vki makkmarcin meg rajtam kivul?
remelem juniusban kikuldik elso par e embernek. mar nagyon vetitenek. kicsit banom, hogy nem rendeltem egy 3d poppos f22 brightot ebayrol 50e-ert par honapja tartalek vetitonek...
mondjuk ha ez igy megy tovabb 1-2 ev es tenyleg semmit se fognak erni a lampas vetitok.
vmax tulajok panaszkodnak tnm topicban, hogy usaban 700e hufert sem lehet eladni mar a vmaxot. gondolom tnm kickstarter miatt.
ha 1 even belul kijon egy tnm-nel jobb vetito, 400-at fog erni kb egy vmax, tnm meg ks aron vagy vmivel altta lesz eladhato valszeg. persze nalunk a magas afa bonyolitja a szamitasokat..amugy pontosan ugyanezt irjak tobben tnm forumban, erdekes hogy itt csak en latom igy. 1 evig valszeg eladhato lesz buko nelkul ks aron. az, hogy lehet-e keresni rajta 100-200 ezret meg azon fog mulni, hogy mennyi lesz az ara ks utan.
vmax ks-en 1000 dollarokat kerestek emberek, aki szerencses volt 1500-at...Csak ti vagytok elég tökösek.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Én nem akarok egymilliót rászánni vetítőre, hiába ár-érték bajnok gép. -
m3ss
veterán
kevesebb mint 4h gyerekek. rendel vki makkmarcin meg rajtam kivul?
remelem juniusban kikuldik elso par e embernek. mar nagyon vetitenek. kicsit banom, hogy nem rendeltem egy 3d poppos f22 brightot ebayrol 50e-ert par honapja tartalek vetitonek...
mondjuk ha ez igy megy tovabb 1-2 ev es tenyleg semmit se fognak erni a lampas vetitok.
vmax tulajok panaszkodnak tnm topicban, hogy usaban 700e hufert sem lehet eladni mar a vmaxot. gondolom tnm kickstarter miatt.
ha 1 even belul kijon egy tnm-nel jobb vetito, 400-at fog erni kb egy vmax, tnm meg ks aron vagy vmivel altta lesz eladhato valszeg. persze nalunk a magas afa bonyolitja a szamitasokat..amugy pontosan ugyanezt irjak tobben tnm forumban, erdekes hogy itt csak en latom igy. 1 evig valszeg eladhato lesz buko nelkul ks aron. az, hogy lehet-e keresni rajta 100-200 ezret meg azon fog mulni, hogy mennyi lesz az ara ks utan.
vmax ks-en 1000 dollarokat kerestek emberek, aki szerencses volt 1500-at... -
m3ss
veterán
Szuper, akkor jó eséllyel ez is megoldódik. Gondolom nem 5000 darabot szeretnének eladni a MAX-ból, úgyhogy kénytelenek lesznek a hibákat javítani. Évi 2 millió projectort tud most az XGIMI gyártani, így ha nem csak legyártani, hanem eladni is szeretnék, meg kell ütnie egy minimális szintet, mert az 5-6000 eur-os árszegmensben már nem feltétlen csak a teljesen kezdők vásárolnak.
jah, nem mindenki sonyrol valt, ok mar megszoktak ezt
hmm ugy latom nem csak kontraszt es uniformitas lottot jatszunk, nyerni is lehet majd
-
makkmarce
őstag
Szuper, akkor jó eséllyel ez is megoldódik. Gondolom nem 5000 darabot szeretnének eladni a MAX-ból, úgyhogy kénytelenek lesznek a hibákat javítani. Évi 2 millió projectort tud most az XGIMI gyártani, így ha nem csak legyártani, hanem eladni is szeretnék, meg kell ütnie egy minimális szintet, mert az 5-6000 eur-os árszegmensben már nem feltétlen csak a teljesen kezdők vásárolnak.
-
Ijk
félisten
Más is írta amit mos Te, biztosan hw-es hiba, ezért sw-el ezt 100% hogy nem lehet teljesen javítni, mismásolni lehet de ennyi. f5.5-től kezdődik a unifomity probéma.
Ha a lézer erejéből veszel el azért hogy szabályozd a féynsűrűséget az meg kontraszt vesztéssel fog járni, krédés mekkorával.
DLP-nél kifejezetten jó lenne minél hatékonyabb dinamikus kontrasztra építeni, én nem vetném el kapásból mert bizonyos szint felett jóval hatékonyabb. Persze nem mindegy hogy 1:500-ról, vagy 1:5000-ről indulsz amikor elkezdesz lézer fényerővel játszani.
m3ss: Kell egy egzakt uniformitás mérés delta értékekkel. Teljesen egyedi dolog mi a zavaró szint.
-
m3ss
veterán
mar csinaltak sw-t uniformitas korrigalasra, csak meg nem jott ki. lattam screenshotokat rola. amibol lehet is kovetkeztetni arra, hogy kelleni is fog majd, kulonben nem szorakoznanak ezzel...
-
makkmarce
őstag
Vagy jobb esetben software-ből korrigál, mert 12 biten simán korrigálható ez szerintem.
Csinálnak egy íriszhez tartozó lookup táblát és kész, ugyanezzel megoldható lenne az uniformitási hiba is. Ha ügyesek, ezt betervezik, ha a mostaniba nem is, a következőbe mindenképp. -
m3ss
veterán
Mondjuk max F5-ig engedni le, nem F7-ig.
te a dinamikus iriszre gondolsz sztem, ott lenne jo ha lehet ezt allitani, nem? mert most dinamikus irisznek semmi ertelmet nem latom, 1-2%-ig jo a kontraszt, felette meg olyan mintha nyitva hasznalnad.
de a dble sem lenne rossz, ha testreszabhato lenne. -
proci985
MODERÁTOR
minek jovobiztos rendszer? sztem evente fognak kijonni a kinai vetitok. most jelentett be a xgimi is vagy 5-6 belepo modellt. meg irtak avsen, hogy jonni fog talan meg iden egy 10e lumenes dlp is. hogy kitol az passz. ha lenne 7e hasznalhato lumen akkor lesznek itt meg durva kontrasztok. sztem nalam kinai projektor csere-bere lesz itt evente van egy olyan erzesem.
sztem meg ne vetitsen falra 700-800 ezres keretbol. abbol azert rengeteg mindent lehet venni. alr + lampas vetito, alr + olcsobb lezer, nem olyan alacsony budget ez.
en biztos, hogy a vaszonbol indulnek ki. valamilyen igazi alr vagy tv. hiaba veszel jo vetitot, 50 ansid lesz. de par % adl kontraszt is fele akkora lesz kb feher vaszonnal.1500 eur körül éppen valamennyire áll egy helyben egy kifejezetten jó helyen, jelenleg 3000 eur fölött van mozgás.
-
m3ss
veterán
Nem tudod az optikai hibát szoftveresen javítani ha a dmd-hez egyszerűen túl szűk az írisz. Amit tehetsz hogy f4-re vagy olyan rekeszre zárod ahol nincs zavaró szín, diffrakciós hiba.
Jelenleg az is csoda hogy ha ilyen kis dmd-vel, ilyen fényárammal van 4k natív kontrasztod, legalábbis ha meglévő DLP-hez mérjük. De az ilyen 10k+ natív kontraszt várástól úgy tűnik még vissza kell jönni a realitások talajára, mivel könnyen lehet hogy az elméletem a rekeszről valós fizikai probléma.voltak a napokban screenshotok. vannak olyan peldanyok ahol egyaltalan nem zavaro az elszinezodes, sot nincs is fullra huzott irisszel se. meglatjuk ki milyen peldanyt fog kifogni...
-
makkmarce
őstag
Nem tudod az optikai hibát szoftveresen javítani ha a dmd-hez egyszerűen túl szűk az írisz. Amit tehetsz hogy f4-re vagy olyan rekeszre zárod ahol nincs zavaró szín, diffrakciós hiba.
Jelenleg az is csoda hogy ha ilyen kis dmd-vel, ilyen fényárammal van 4k natív kontrasztod, legalábbis ha meglévő DLP-hez mérjük. De az ilyen 10k+ natív kontraszt várástól úgy tűnik még vissza kell jönni a realitások talajára, mivel könnyen lehet hogy az elméletem a rekeszről valós fizikai probléma.nekem a fele elég
az előző 2000-ret is csak nehezen tudott, pedig a dmd jóval nagyobb volt. Ha lehet majd állítani a DBLE erősségét, vagy határait, az lenne az igazán szuper. Mondjuk max F5-ig engedni le, nem F7-ig. -
m3ss
veterán
camera auto exposure, kb 18% szurkere exponal. amikor egymas mellett vannak a vetitok legalabb a kulonbseg latszik, de szemre ez sem olyan lesz mint tudjuk.
-
Vhiktor
nagyúr
Jelenleg az is csoda hogy ha ilyen kis dmd-vel, ilyen fényárammal van 4k natív kontrasztod, legalábbis ha meglévő DLP-hez mérjük. De az ilyen 10k+ natív kontraszt várástól úgy tűnik még vissza kell jönni a realitások talajára, mivel könnyen lehet hogy az elméletem a rekeszről valós fizikai probléma.Más is írta amit mos Te, biztosan hw-es hiba, ezért sw-el ezt 100% hogy nem lehet teljesen javítni, mismásolni lehet de ennyi. f5.5-től kezdődik a unifomity probéma.
Ha a lézer erejéből veszel el azért hogy szabályozd a féynsűrűséget az meg kontraszt vesztéssel fog járni, krédés mekkorával.
-
Ijk
félisten
aha, lehet. irtak is paran, hogy fullra huzott irisszel azert erosebbek a kephibak. nemelyik peldanyon pl feher homogen kepet vetitve elszinezodes jobban lathato, mint nyitva.
kivancsi vagyok ez a sw amivel ezeket lehet korrigalni majd hogy mukodik...meg mi az az unformitasbeli problema amit ok is elismernek es gariznak majd...pedig a jovo ez, fenyagyu lezer, brutal irisszel, kulonben nem versenykepes kontrasztban az lcossal.
Jelenleg az is csoda hogy ha ilyen kis dmd-vel, ilyen fényárammal van 4k natív kontrasztod, legalábbis ha meglévő DLP-hez mérjük. De az ilyen 10k+ natív kontraszt várástól úgy tűnik még vissza kell jönni a realitások talajára, mivel könnyen lehet hogy az elméletem a rekeszről valós fizikai probléma. -
Vhiktor
nagyúr
-
makkmarce
őstag
Én nem számolok sehogy sem, valami kell, szerintem áfa rámegy, ahogy a hivatalos leírásban szerepel. Meg egy mennyezeti tartót is kértem, mert szépen szeretném felrakni.
Lehet, hogy ez is szopóroller lesz, mint a benq, de hát örökké nem eshet
-
makkmarce
őstag
-
m3ss
veterán
Nem a fényerő a gond, hanem mint tudod fényképezőknél egy bizonyos rekesznél elkezd befigyelni a diffrakció. Minél kisebb a pixelméret, annál nyitottabb rekesznél. Namost a FHD 0.47" dmd-n pontosan negyed akkora tükrök vannak mint egy 0.95" FHD-n és régi gépeknél is ha jól tudom ritkán használtak f4.5-nél szűkebb blendét. Persze annak elsősorban az UHP miatti fényerő az oka, ettől függetlenül negyed akkora felületen f7 rekesz elég drasztikusnak tűnik, és ez okozhat esetleges homogenitási, diffrakciós problémákat optikailag.
aha, lehet. irtak is paran, hogy fullra huzott irisszel azert erosebbek a kephibak. nemelyik peldanyon pl feher homogen kepet vetitve elszinezodes jobban lathato, mint nyitva.
kivancsi vagyok ez a sw amivel ezeket lehet korrigalni majd hogy mukodik...meg mi az az unformitasbeli problema amit ok is elismernek es gariznak majd...pedig a jovo ez, fenyagyu lezer, brutal irisszel, kulonben nem versenykepes kontrasztban az lcossal.
-
Vhiktor
nagyúr
Van újabb mérés/video a the hook up-nál (itt lentebb talán linkelték, megy a kocka, teljesen fekete minden, mérni se tudta), közben rákérdeztem a kickstarternél, írták, hogy a zöldülés könnyen korrigálható. Az új DBLE-n is ott a pixel, de lemegy mélysötétbe, mérési tartomány alá, és látszik, hogy a PRO alá megy jóval (csak belőhette volna a színt, nem tudom, hogy a kamera húzta e el, vagy ennyire nem kalibrált). Közben az XGIMI jelezte, hogy a TheHookUp egy márciusi preproduction MAX modelt kapott, amiben van hiba, és azóta küldtek már neki egy újat a jelenlegi batch-ból, ami kimegy majd a usereknek is. A gépek jó része már a regionális raktárban, tehát amint lezárul a KS, egyből postáznak. Leginkább az ultra miatt vannak felháborodva a népek, kb jogosan, de 3000usd-ért nem találok úgy se mást, úgyhogy nekem marad ez, mivel most nincs gépem. Csak jobb lesz, mint a benq

Betudod linkelni nekem?

Megköszönném.
Akkor már Te is éfa nélkül számolsz?
-
Vhiktor
nagyúr
mondja ezt egy juzer aki ls5-ot keszul venni.
750-900 lument tud f7-en. meg az 3m szeles 1.1 vasznamon is ha jol emlekszem ilyen 17 fl kornyeket szamoltam azzal. sdr-re tokeletes. stackeles sem biztos, hogy hulyeseg ezekkel a gepekkel a ks arat figyelembe veve. lenne egy 4-5-6 m szeles vaszonnak helyem moziszobaban lehet elgondolkodnek rajta amugy.#77621 200-ert realis amugy sztem mostani arakat nezve
Most olvastam dominicChan poszjtát avsforumon, ő 120 colos 1.0 gain vásznon ami nekem is van, tökig húzott írisszel 47 nitet mért, f5.5-el meg 100 körül, tökéletes.
-
makkmarce
őstag
TNM-et egyet sem, de épp a napokban derült ki hogy avsforumon 900 oldalon kresztül nem működött csak fekete képpel (nem ir írtak róla
) éppúgy mint nekem most az aetherion
. Amint van 1 db világos pixel smemit nem csinál, pl van a black clipping videó a végpontozásra ott már semmit nem csinál az EBLVan újabb mérés/video a the hook up-nál (itt lentebb talán linkelték, megy a kocka, teljesen fekete minden, mérni se tudta), közben rákérdeztem a kickstarternél, írták, hogy a zöldülés könnyen korrigálható. Az új DBLE-n is ott a pixel, de lemegy mélysötétbe, mérési tartomány alá, és látszik, hogy a PRO alá megy jóval (csak belőhette volna a színt, nem tudom, hogy a kamera húzta e el, vagy ennyire nem kalibrált). Közben az XGIMI jelezte, hogy a TheHookUp egy márciusi preproduction MAX modelt kapott, amiben van hiba, és azóta küldtek már neki egy újat a jelenlegi batch-ból, ami kimegy majd a usereknek is. A gépek jó része már a regionális raktárban, tehát amint lezárul a KS, egyből postáznak. Leginkább az ultra miatt vannak felháborodva a népek, kb jogosan, de 3000usd-ért nem találok úgy se mást, úgyhogy nekem marad ez, mivel most nincs gépem. Csak jobb lesz, mint a benq

-
m3ss
veterán
Ezen az áron minden kompromisszum. A helyedben én összeraknám az egész pénzt, vennék egy ilyet: https://www.alza.hu/anker-soundcore-nebula-x1-fekete-d13059574.htm Azzal kezdetben a falra vetítenék, úgy is szuper élmény lesz, hangja is elég jó, közben vadásznék egy használt motoros vásznat az ablak elé, ha az is megvan, vennék rendes hangrendszert. Sokkal jobb, jövőbiztosabb rendszer lenne, még ha lassabban is jönne össze.
Sőt a gyártónál kapsz hozzá hangrendszert is össesen 2500 euróért: https://www.soundcore.com/eu/products/d2351-nebula-x1-4k-triple-laser-projector?ref=nebula-projectors-accessoriesminek jovobiztos rendszer? sztem evente fognak kijonni a kinai vetitok. most jelentett be a xgimi is vagy 5-6 belepo modellt. meg irtak avsen, hogy jonni fog talan meg iden egy 10e lumenes dlp is. hogy kitol az passz. ha lenne 7e hasznalhato lumen akkor lesznek itt meg durva kontrasztok. sztem nalam kinai projektor csere-bere lesz itt evente van egy olyan erzesem.
sztem meg ne vetitsen falra 700-800 ezres keretbol. abbol azert rengeteg mindent lehet venni. alr + lampas vetito, alr + olcsobb lezer, nem olyan alacsony budget ez.
en biztos, hogy a vaszonbol indulnek ki. valamilyen igazi alr vagy tv. hiaba veszel jo vetitot, 50 ansid lesz. de par % adl kontraszt is fele akkora lesz kb feher vaszonnal. -
proci985
MODERÁTOR
le tudod mérni mekkora? kép alapján 120-135" ami kellhet alsó hangon, és valószínűleg motoros vásznat akarsz 1.0ás gainnel.
120" még relatíve egyszerű, pl egy Hisense C2 (Mini) jó és fényes, viszont ennek fix optikája van. Szóval lehet fel akarod rakni a tetőre (ami ennél kicsit macera). Németeknél volt 1100 EUR körül év elején, szóval itt lehet vadászni kell, hogy mi van épp jó áron vagy akcióban. XGimi 20 is remek egyébként. 500ért ki kell fogni, de nem esélytelen.
-
Ijk
félisten
mondja ezt egy juzer aki ls5-ot keszul venni.
750-900 lument tud f7-en. meg az 3m szeles 1.1 vasznamon is ha jol emlekszem ilyen 17 fl kornyeket szamoltam azzal. sdr-re tokeletes. stackeles sem biztos, hogy hulyeseg ezekkel a gepekkel a ks arat figyelembe veve. lenne egy 4-5-6 m szeles vaszonnak helyem moziszobaban lehet elgondolkodnek rajta amugy.#77621 200-ert realis amugy sztem mostani arakat nezve
Nem a fényerő a gond, hanem mint tudod fényképezőknél egy bizonyos rekesznél elkezd befigyelni a diffrakció. Minél kisebb a pixelméret, annál nyitottabb rekesznél. Namost a FHD 0.47" dmd-n pontosan negyed akkora tükrök vannak mint egy 0.95" FHD-n és régi gépeknél is ha jól tudom ritkán használtak f4.5-nél szűkebb blendét. Persze annak elsősorban az UHP miatti fényerő az oka, ettől függetlenül negyed akkora felületen f7 rekesz elég drasztikusnak tűnik, és ez okozhat esetleges homogenitási, diffrakciós problémákat optikailag.
-
Ogard
tag
Ezen az áron minden kompromisszum. A helyedben én összeraknám az egész pénzt, vennék egy ilyet: https://www.alza.hu/anker-soundcore-nebula-x1-fekete-d13059574.htm Azzal kezdetben a falra vetítenék, úgy is szuper élmény lesz, hangja is elég jó, közben vadásznék egy használt motoros vásznat az ablak elé, ha az is megvan, vennék rendes hangrendszert. Sokkal jobb, jövőbiztosabb rendszer lenne, még ha lassabban is jönne össze.
Sőt a gyártónál kapsz hozzá hangrendszert is össesen 2500 euróért: https://www.soundcore.com/eu/products/d2351-nebula-x1-4k-triple-laser-projector?ref=nebula-projectors-accessories -
m3ss
veterán
Nem tudom a DBLE mennyire látványos, zavaró. Ha minimálisan látható akkor előnyösebb a tökig berántott írisznél, kivéve persze ha a fényerőd túl nagy a vászonhoz. Mondjuk lézer teljesítménnyel akkor is le lehet húzni.
Nekem gyanús hogy az f7.0 rekesz kifejezetten techdemo célból készült, nem tudom a pontos fizikát ilyen kis méretű képalkotónál milyen problémákat okoz f7.0 rekesz. Inkább az lehet hogy így jól mutat válogatott dmd-vel a 8k körüli natív kontraszt, mintsem reális felhasználásra alkalmas apertúra.mondja ezt egy juzer aki ls5-ot keszul venni.
-
Ijk
félisten
Nem tudom a DBLE mennyire látványos, zavaró. Ha minimálisan látható akkor előnyösebb a tökig berántott írisznél, kivéve persze ha a fényerőd túl nagy a vászonhoz. Mondjuk lézer teljesítménnyel akkor is le lehet húzni.
Nekem gyanús hogy az f7.0 rekesz kifejezetten techdemo célból készült, nem tudom a pontos fizikát ilyen kis méretű képalkotónál milyen problémákat okoz f7.0 rekesz. Inkább az lehet hogy így jól mutat válogatott dmd-vel a 8k körüli natív kontraszt, mintsem reális felhasználásra alkalmas apertúra. -
m3ss
veterán
alr vasznat nezz, akkorat amit meg tudsz majd vetiteni vele. 2-3x jobb kontrasztod lesz, mint feher vaszonnal. feher vaszon ilyen szobaba nem javasolt. de meg ha sotetebbre lenne festve a szoba akkor is ezt mondanam.
-
Vhiktor
nagyúr
TNM-et egyet sem, de épp a napokban derült ki hogy avsforumon 900 oldalon kresztül nem működött csak fekete képpel (nem ir írtak róla
. Amint van 1 db világos pixel smemit nem csinál, pl van a black clipping videó a végpontozásra ott már semmit nem csinál az EBLMondjuk ha behúzott irisszel vaóban tud a tnm 8k:1 körüli kontrasztot, akkor soha be nem kapcsolnám a DBLE-t rajta

-
Vhiktor
nagyúr
. Amint van 1 db világos pixel smemit nem csinál, pl van a black clipping videó a végpontozásra ott már semmit nem csinál az EBL -
Ájvé
veterán
-
-KP-
veterán
Nem kell szélesebb legyen az ablaknál. Ha teszel egy vastag sötétítő függönyt, ami eltakarja az üvegfelületet, akkor lehet kisebb is. Itt a nagy átlag 244-266cm széles vásznakra vetít. Arra is kell gondolni, hogy egy 3méter széles vásznat, vagy attól nagyobbat meg is kell tudni világítani, mert nem kis felület. Ezt egy belépő vetítő nem nagyon fogja tudni. Ráadásul mivel csupa fehér falaid vannak, érdemes lenne ALR vásznat tenni. A másik, Joshinak abszolút mértékben igaza van, itt a két fal között kellene vetítened, nem a tripla ablak/ajtó elé(sötétítő függöny ettől függetlenül kellene)... Feleslegesen nem kell bonyolítani.
-
Janaboy
Topikgazda
Szerintem ehhez a LED projektor nem lesz alkalmas, 4 méter széles képhez azért kell fényerő.
Valami lézerprojektort kellene nézned.
Azt hiszem proci elégedetten használ egy HiSense C2-t (csak nem tudom melyik verzióját
) , ami talán még jó is lehet. -
Rp526
senior tag
Az elképzelés nem rossz, de egy redőny, vagy egy nagyon erős blackout függöny mindenképp kell majd. Ez a vezeték nélküli hangprojector hogy működne? nem igazán értem, honnan venné a hangot? a projector csatlakozna a soundbar-ra? és az hol lenne? A soundbar-os topicban érdemes megkérdezni, hogy mennyire lőhető ez össze a gyakorlatban, gondolom ehhez valami smart projector kellene, amin rendes OS van.
Írta a kérdező, h van redőny.
-
makkmarce
őstag
hány TNM-et teszteltél eddig, hogy ezt így tudod?
-
makkmarce
őstag
Az elképzelés nem rossz, de egy redőny, vagy egy nagyon erős blackout függöny mindenképp kell majd. Ez a vezeték nélküli hangprojector hogy működne? nem igazán értem, honnan venné a hangot? a projector csatlakozna a soundbar-ra? és az hol lenne? A soundbar-os topicban érdemes megkérdezni, hogy mennyire lőhető ez össze a gyakorlatban, gondolom ehhez valami smart projector kellene, amin rendes OS van.
-
makkmarce
őstag
-
Vhiktor
nagyúr
Ugy latszik a kianiak mindig uyganazt a hibát követik el.
Az aetherion-on sem csinal semmit az abl alacsony apl szintű jeleneteknel, kizárólag csak teljes kepwrnyot beborito fekete kep esetén mukodik, amojt egyetlen heger pixel van a kepen mar semmit nem csinal. Tnm is ugyanez volt. -
Joshi
titán
-
szhunor
tag
A szoba 4 m széles, tehát ennél szélesebb vászon nem lehet de az ablaknál szélesebb kell.
-
szhunor
tag
A hangot vezeték nélkül vigye át a projektor a SoundBarra.
A virággal nem kell foglalkozni az onnan eltűnik. -
szhunor
tag
-
Joshi
titán
Ha az első kép a valós, akkor azt a batár nagy növényt hova rakod? Illetve írtad, hogy lesz soundbar meg mélyláda, és azokat mindig odahurimpálod a vászon elé/mellé?
Ugye írtad, hogy a szoba 4m széles. Most ez mire értendő? A képen látható nyílászáró jobb és bal oldala között 4m? -
szhunor
tag
Vászont hasonló méretben, 4 m széles szoba, 2,6 m belmagassághoz keresek.
-
szhunor
tag
-
Vhiktor
nagyúr
Tvnel sem javítható sw-sen ott is csak a panel csere segit.
-
proci985
MODERÁTOR
Szerintem meg lehet oldani*, max a vezérlés lesz bonyolult, meg adott esetben a kalibrációt gyárban lesz muszáj elvégezni (vagy autokalibrációs eszközt kell hozzá adni).
* vedd hozzá, hogy nagyon régen volt optikai fizikám és én szoftveres képalkotáshoz értek inkább.
Joshi: gyakorlatilag ezt bármelyik szoftverfejlesztői (vagy mérnöki) munkahelyre ugyanúgy ki lehetne rakni. Jellemzően bármilyen érdekes probléma (matematikailag bizonyíthatóan) nem megoldható általános esetben tökéletesre.
-
Joshi
titán
"...attol tökéletes soha nem lesz."
A Vagongyárban (RÁBA Győr) a szerszámüzemben hatalmas feliraton ez állt: "Tökéletes nincs, de próbáld megközelíteni". Gondolom ez még a komcsi érából maradt ott. Mindenesetre találó. Hogy aztán Xgimi mennyire tudja megközelíteni, az megint egy más kérdés.
-
Vhiktor
nagyúr
Vezérlés szoftveres, szóval valószínűleg a problémák egy részét lehet (és kell is) utólag javítani.
Alpha batch, szóval valószínűleg bétázol.
Egyébként ugyanez volt a többi kínainál is, Valerion, Hisense C2 és XGimi 20 is javult az első tesztekhez képest.
---
Egyébként lehet úgy is nézni, hogy idő kell ameddig kiforr, de ezt legalább tudod, hogy nem day1 fog tökéletes lenni. Viszont javítják.
Uniformity issuet nem fogják swel javitani, az egyértelműen hwes hiba, ahogy zárják az iriszt annal rosszabb.
Ha most szoftveresen elkezdenek szórakozni azzal hogy tobb ponton lehet allitani a feheregnsulyt min epson esetben az nem igazan jo megoldás, attol tökéletes soha nem lesz. -
proci985
MODERÁTOR
Pontosan. Illetve eddig ódákat zengtek rola. Most meg kiderul hogy minél jobban be van húzva az irisz annal nagyobb uniformity gondok vannak, ami baj, mert engem ez a projektor csak fullra zárt iriszzel erdekel a kontraszt miatt, ott meg ugy néz ki hogy jobb oldala voros bal oldala zold. Meg hat a kampány végéhez közeledve rwnget csont hullik ki a szekrényből amiről eddig szo sem volt.
Vezérlés szoftveres, szóval valószínűleg a problémák egy részét lehet (és kell is) utólag javítani.
Alpha batch, szóval valószínűleg bétázol.
Egyébként ugyanez volt a többi kínainál is, Valerion, Hisense C2 és XGimi 20 is javult az első tesztekhez képest.
---
Egyébként lehet úgy is nézni, hogy idő kell ameddig kiforr, de ezt legalább tudod, hogy nem day1 fog tökéletes lenni. Viszont javítják.
-
Vhiktor
nagyúr
Pontosan. Illetve eddig ódákat zengtek rola. Most meg kiderul hogy minél jobban be van húzva az irisz annal nagyobb uniformity gondok vannak, ami baj, mert engem ez a projektor csak fullra zárt iriszzel erdekel a kontraszt miatt, ott meg ugy néz ki hogy jobb oldala voros bal oldala zold. Meg hat a kampány végéhez közeledve rwnget csont hullik ki a szekrényből amiről eddig szo sem volt.
-
Ájvé
veterán
-
Joshi
titán
-
-KP-
veterán
Sziasztok
A fotón lévő fal 4 m széles. Belmagasság 2,6 m.
Meg van egy fotó, ami a cél lenne.
Ide szeretnék egy motoros vásznat, és a mennyezetre lenne rögzítve a projektor, hangzáshoz egy hangprojektort gondoltam mélyládával.
Milyen 4K-s LED projektort ajánlanátok, és ehhez a falfelülethez passzoló vásznat? Összeget nem tudok, várom az infót, mennyi lenne.
RTL+ ról menne a meccs, meg streamelt filmek jó minőségben.
Van olyan projektor ami ezt megoldja, vagy kellene hozzá még egy okostojás Box?
KöszönömÍrjál árat, mert mondjuk 400k és 12 millió között elég tág az intervallum.
-
Joshi
titán
Óránként 1x? Szerintem ilyen hiba nincs. Ha ennél sokkal gyakoribb vagy esetleg állandó, az már zavaró is lehet. De ugye tudjuk hogy vannak dolgok ami valakit zavar, valakit meg nem. Pl a Sony XW5000 mozgás interpolációjának Low beállítása nekem bejön, használom is (24p-nél jól jön). De írta itt valaki hogy szerinte artifactol még Low beállításon is. Nem vagyunk egyformák.
-
Vhiktor
nagyúr
Ha valaki szeretné az xgimi tnm-et amit elore backeltemet jelentkezzen privátban. Holnapig eldontottem hogy atadom e a megrendelesem
-
makkmarce
őstag
persze, hogy hibáznak, a kérdés, hogy percenként 1x, vagy óránként 1x
-
Joshi
titán
Nem tudom, de az ilyen-olyan algoritmusok azért hibázni szoktak. Most nem az mp3-ról beszélek, hanem a projektorokról. Ha nem lehet észrevenni semmilyen hibát, akkor természetesen rendben van. Sajnos nem ez a tapasztalat.
-
tobias40
veterán
-
szhunor
tag
Fotó a szobáról.
-
szhunor
tag
Sziasztok
A fotón lévő fal 4 m széles. Belmagasság 2,6 m.
Meg van egy fotó, ami a cél lenne.
Ide szeretnék egy motoros vásznat, és a mennyezetre lenne rögzítve a projektor, hangzáshoz egy hangprojektort gondoltam mélyládával.
Milyen 4K-s LED projektort ajánlanátok, és ehhez a falfelülethez passzoló vásznat? Összeget nem tudok, várom az infót, mennyi lenne.
RTL+ ról menne a meccs, meg streamelt filmek jó minőségben.
Van olyan projektor ami ezt megoldja, vagy kellene hozzá még egy okostojás Box?
Köszönöm -
ctrlaltdel13
őstag
-
m3ss
veterán
Szvsz ha jó lesz előbb-utóbb kapsz hasonló áron akár használtan akár újonnan, persze lehet hogy 1 évet is kell erre várni de legalább nem zsákbamacska. Ha meg nem tetszik akár tesztelés után akkor hátradőlsz hogy mégsem ugrottál rá KS-en.
Én maradok LS-5 vásárlásnál, de leginkább azért mert 1 milliót nincs "kedvem" most projektorra elkölteni, nincs annyi játszós pénzem.
m3ss: Szvsz nem lehet ezt tudni. Ha jó lesz szerintem akkor sem feltétlen ugranak rá jóval drágábban, viszont ha nem tetszik jó eséllyel bukta nélkül kiszállhatsz belőle. Nyerészkedés ilyen cuccokon nagyon ritkán jön össze. Magyar piac szerintem most nagyon lassú, németbe meg már hátránnyal indulsz ha ki kell fizetni az ÁFÁ-t.500-ert? meg van 1 napod eszhez terni
-
devil-k
nagyúr
ijk: jah. en nagyon nem felek az eladastol. multkor 1 millaert azonnal eladtak egy ls12000-et. devilk mennyiert adta el az xw5000-et jo aron? 1.2 korul? az is azonnal eltunt.
na most ezt szerintetek akkor nem lehet majd 2 het mulva eladni 1.3-ert kis haszonnal ha lesz 1.5-2m kozotti indulo aron? mar most pesszimista onoffal szamolva is uti ezeket a gepeket.
kizart dolognak tartom. felraknam legszivesebben piackutatas celjabol hirdetni...meg vagyok gyozodve rola, hogy ez brutto aron is jo befektetes.1.1
-
Rp526
senior tag
ijk: jah. en nagyon nem felek az eladastol. multkor 1 millaert azonnal eladtak egy ls12000-et. devilk mennyiert adta el az xw5000-et jo aron? 1.2 korul? az is azonnal eltunt.
na most ezt szerintetek akkor nem lehet majd 2 het mulva eladni 1.3-ert kis haszonnal ha lesz 1.5-2m kozotti indulo aron? mar most pesszimista onoffal szamolva is uti ezeket a gepeket.
kizart dolognak tartom. felraknam legszivesebben piackutatas celjabol hirdetni...meg vagyok gyozodve rola, hogy ez brutto aron is jo befektetes.Magyar piacon azért elég nehéz egy kínai projektorral kétes garival 1M fölött eladni bármit. Itt ugye a vevőnek full ismernie kell az állapotokat.. mi is ez, tényleg van e gari, mit tud. Amikor az eladónak kell bizonygatni, az már rég nehéz. (Látod, te szoktad írni milyen állapotú Sony-k mennek el, nem is érdekli az aktuális vevőt a degradáció) Az egy dolog, h ennek a fórumnak az utolsó x ezer hozzászólásának a 70% a TNM, de átlagos ember ezt nem tudja. Nem mondom, hogy nem kelne el, csak azt, h itt buborék jelenség van + hatalmas hype. Nemzetközi piacon szerintem nagyobb esélyekkel indulnál.
-
Ijk
félisten
Így van, viszont itt olyan hibák vannak, amik miatt sokak számára kb használhatatlan a gép.
A másik probléma, hogy mindenféle infót lehet olvasni, hogy ilyen-olyan beta fw-ekben ezt meg azt megoldották, aztán mégsem, teljes káosz van, így nehéz objektív döntést hozni.A tesztelők is össze vissza, sokszor egymásnak ellentmondva írkálnak.
Szvsz ha jó lesz előbb-utóbb kapsz hasonló áron akár használtan akár újonnan, persze lehet hogy 1 évet is kell erre várni de legalább nem zsákbamacska. Ha meg nem tetszik akár tesztelés után akkor hátradőlsz hogy mégsem ugrottál rá KS-en.
Én maradok LS-5 vásárlásnál, de leginkább azért mert 1 milliót nincs "kedvem" most projektorra elkölteni, nincs annyi játszós pénzem.
m3ss: Szvsz nem lehet ezt tudni. Ha jó lesz szerintem akkor sem feltétlen ugranak rá jóval drágábban, viszont ha nem tetszik jó eséllyel bukta nélkül kiszállhatsz belőle. Nyerészkedés ilyen cuccokon nagyon ritkán jön össze. Magyar piac szerintem most nagyon lassú, németbe meg már hátránnyal indulsz ha ki kell fizetni az ÁFÁ-t. -
m3ss
veterán
kizart dolognak tartom. felraknam legszivesebben piackutatas celjabol hirdetni...meg vagyok gyozodve rola, hogy ez brutto aron is jo befektetes. -
Vhiktor
nagyúr
Így van, viszont itt olyan hibák vannak, amik miatt sokak számára kb használhatatlan a gép.
A másik probléma, hogy mindenféle infót lehet olvasni, hogy ilyen-olyan beta fw-ekben ezt meg azt megoldották, aztán mégsem, teljes káosz van, így nehéz objektív döntést hozni.A tesztelők is össze vissza, sokszor egymásnak ellentmondva írkálnak.
-
Ijk
félisten
Új generációs DMD, új lézer fényforrás, teljesen új optikai dual riszes optikai blokk amit ha jól tudom még nem használtak.
Én értem hogy mindenki kiforrott, kipróbált, bevált gépet szeretne, de akkor nem biztos hogy kickstarteren kell megvenni féláron. -
makkmarce
őstag
erre csak annyit tudok mondani, hogy nézd meg a degradálódott LCD-ket, vagy a legújabb BENQ-t
-
makkmarce
őstag
szerintem a DBLE pulzálását ezzel próbálják kompenzálni, hogy nem teljes tartományban szabályozzák. Inkább legyen rosszabb kicsit a fekete, minthogy pulzáljon (bár az is lehet, hogy ez állítható lesz, mert láttam olyan változatot, ahol két fokozata volt a DBLE-nek)
-
Vhiktor
nagyúr
Meg még az is érdekes, hogy nem ez az első projektoruk és látszólag alapvető dolgokkal szenvednek, amit nem is értek, csuklóból hozniuk kellene a megoldást. Vagy a korábbi gépeik is szenvedtek ezektől.
-
Vhiktor
nagyúr
Ami számomra még érdekes, hogy a legutóbb linkelt tesztnél megtalálható videóban egyáltalán nem mélyebb a fekete bekapcsolt , dble-vel a Valerionhoz képest.
-
Vhiktor
nagyúr
-
makkmarce
őstag
-
m3ss
veterán
sok kerdojel van azert bennem is. ezeket latni kell, hogy mennyire zavar majd szemre. kephibak, fekete, feher uniformitas, rbe. dble mennyire reagal gyorsan...ha nem tetszik meg 3500 onoffot merek f4-f5.5-on en eladom.
en igazan az onofftol felek. nem mind1, hogy 8-10e lesz f7-en vagy 4-5e...nem keves penz ez egy vetitoert, kukazok akkor egy X-es 4 szamjegyu jvct nemetektol 300-ert es nezem meg 1-2 evig.
a valerionnal is irtak hogy full szar az ebl meg egyebek. nem fekete-feher kepen nezegettem nalad, meg nem napokig...de sokat latott demokon nekem a vilagon semmi zavaro dolog nem tunt fel. miutan be lett kapcsolva az FI meg anti rbe...
meg szerencse, hogy a vasznam nem vittek el meg.
mert ha nem tetszik, akkor itt lennek egy jo nagy 0.8 gaines AT vaszonnal csak azt nem tudnam mivel fogom megvetiteni. -
Vhiktor
nagyúr
-
m3ss
veterán
pl game mod, egyelore gamma nem stimmel, nem lehet hozzanyulni, tulszaturalt, ahhoz se lehet hozzanyulni. valojaban game modban nem nyulhatsz most semmihez.
persze 100% hogy ez is valtozni fog idovel. amugy igazad van..en bizakodo vagyok, sztem softwaresen rendbe fogjak tenni, latszik hogy foglalkoznak vele.
en inkabb attol felek, hogy ezek az emberek megkaptak a gyarilag kivalogatott ultra giga tera maxokat
es en megint megkapok vmi random peldanyt. es nalam valamiert a random peldanyok nem tudnak olyat, mint avses teszteloinknel. -
makkmarce
őstag
Már miért lenne probléma az árazással? mit nem értesz azon, hogy ez nem a bolti termék? pont ezért adják féláron. Nem "majd" kijavítják, hanem a bolti megjelenésre kijavítják. Pontosan milyen meglévő hibára gondolsz, ami még nincs kijavítva?
-
Ijk
félisten
-
Rp526
senior tag
-
Ijk
félisten
Egyébként igen, de magát HTPC-t beállítani, főleg HDR-re, kalibrálni azért nem egybites feladat. Azért egy Popcornhour-t bepattintasz az erősítőre és működik egyből. Persze kizárólag akkor jó ha megelégszel SDR, FHD anyagokkal.
Új hozzászólás Aktív témák
-
77738 - 77601
77738 - 77601 77600 - 77501 77500 - 77401 77400 - 77301 77300 - 77201 77200 - 77101 77100 - 77001 77000 - 76901 76900 - 76801 76800 - 76701 76700 - 76601 76600 - 76501 76500 - 76401 76400 - 76301 76300 - 76201 76200 - 76101 76100 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- TV & Audió
- Projektor topic
- (kiemelt téma)
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest

. kb 1:40-hez - 1:50-hez, hogy nyerhetünk valamit, bár a focis izé nem érdekel annyira.

Ha ebből indulok ki akkor a TNM összes avsfroumos mérése is kamu. Ami viszont nagyon eltántorít....
mert ennel jobb befektetest aligha tudnek elkepzelni. ha tuti lenne vennek tobbet.

A hangot vezeték nélkül vigye át a projektor a SoundBarra.
2 fotó, elképzelés.
Janaboy