Hirdetés
- Fórumok
- TV & Audió
- Projektor topic
- (kiemelt téma)
-
77869 - 77801
77869 - 77801 77800 - 77701 77700 - 77601 77600 - 77501 77500 - 77401 77400 - 77301 77300 - 77201 77200 - 77101 77100 - 77001 77000 - 76901 76900 - 76801 76800 - 76701 76700 - 76601 76600 - 76501 76500 - 76401 76400 - 76301 76300 - 76201 76200 - 76101 76100 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-11-05 08:50 Téma összefoglaló
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
mandju
senior tag
Végülis, bizonyos szempontokból a Trabant is versenyez egy Mercedesszel... mindegyiknek jó esetben 4 kereke van... és elvisz "A"-ból "B"-be
-
Vhiktor
nagyúr
#77852 hmm akkor egy szot nem szolhatunk..1 ev mondjuk durva. voltak egyaltalan tesztek, meresek a vmaxrol amikor leutottetek KS-en?
ja, azert ez hogy csucs dlpkhez meg nz szeriahoz lehet hasonlitgatni azert meglepo. ki gondolta volna 1 eve hogy ez lesz..
sztem is hasonlo lehetett a heimdall, mint a vmax feketeszintben. persze nem ugyanakkora vasznon hoztak azt.Igen, azt en is megakartam jegyezni, hogy a vaszon méret szamit.
-
makkmarce
őstag
-
m3ss
veterán
#77852 hmm akkor egy szot nem szolhatunk..1 ev mondjuk durva. voltak egyaltalan tesztek, meresek a vmaxrol amikor leutottetek KS-en?
ja, azert ez hogy csucs dlpkhez meg nz szeriahoz lehet hasonlitgatni azert meglepo. ki gondolta volna 1 eve hogy ez lesz..
sztem is hasonlo lehetett a heimdall, mint a vmax feketeszintben. persze nem ugyanakkora vasznon hoztak azt. -
Vhiktor
nagyúr
egy kalibrator emberkenek a gondolatai hdr, feketeszint, fenysuruseg, dinamikatartomany temaban.
amugy heimdall tulaj, irt tnp vs heimdallrol is:So the heimdall is a different league for sure. I’d say the sharpness is definitely better but really the native 4k in a 2.37:1 for the CS variant is unmatched. The image clarity can best be described as looking through a window.
Even when moving back to my second row where SDE isn’t visible with the TNP, the Heimdall is so much cleaner of an image in regards to clarity.
To be honest though and I mentioned this to another calibrator yesterday, there are things the titan does better than the barco which are a big complaint of mine with the Heimdall currently.
I do own a Heimdall specifically the + CS and the TNP has much better control of the image if I’m being frank. Less posterization, less banding, and better control near black. These are all software issues I’m convinced on the Barco. The built in factory black and white gradiation patterns have massive banding. Additionally, the lens I’m using exhibits uniformity issues at extreme iris levels. Currently I’m using iris 45 (45% of maximum) and getting 165 nits and I can’t remember if it was 5000:1 native but 28k:1 dynamic.
RBE is all but nonexistent on the Barco out of the box and is more frequent on the TNP. The sharpness and resolution difference doesn’t compare but I think the Barco may be the best projector I’ve ever seen in this regard. The Barco is quicker with its dimming going from bright scenes to dark scenes. The highlight compression for dynamic contrast is pretty similar.Azért az nagyon durva hogy a kinaiak eljutottak arra a szintre hogy az olcso gépük egy heimdallal versenyez bizonyos szempontokból.
-
Ájvé
veterán
-
Vhiktor
nagyúr
egy kalibrator emberkenek a gondolatai hdr, feketeszint, fenysuruseg, dinamikatartomany temaban.
amugy heimdall tulaj, irt tnp vs heimdallrol is:So the heimdall is a different league for sure. I’d say the sharpness is definitely better but really the native 4k in a 2.37:1 for the CS variant is unmatched. The image clarity can best be described as looking through a window.
Even when moving back to my second row where SDE isn’t visible with the TNP, the Heimdall is so much cleaner of an image in regards to clarity.
To be honest though and I mentioned this to another calibrator yesterday, there are things the titan does better than the barco which are a big complaint of mine with the Heimdall currently.
I do own a Heimdall specifically the + CS and the TNP has much better control of the image if I’m being frank. Less posterization, less banding, and better control near black. These are all software issues I’m convinced on the Barco. The built in factory black and white gradiation patterns have massive banding. Additionally, the lens I’m using exhibits uniformity issues at extreme iris levels. Currently I’m using iris 45 (45% of maximum) and getting 165 nits and I can’t remember if it was 5000:1 native but 28k:1 dynamic.
RBE is all but nonexistent on the Barco out of the box and is more frequent on the TNP. The sharpness and resolution difference doesn’t compare but I think the Barco may be the best projector I’ve ever seen in this regard. The Barco is quicker with its dimming going from bright scenes to dark scenes. The highlight compression for dynamic contrast is pretty similar.Bízom benne hogy a heimdalltol azert sokkal jobb lesz a feketeszint, az ott vérzett el nagyon.
Sőt szerintem annak a szintjét avalerion is hozta. -
Vhiktor
nagyúr
Az igaz hogy van par régebbi film ami nezhetetlen minőség, ott jol jöhet.
-
makkmarce
őstag
-
Ájvé
veterán
Xgimi AI felskálázás állítólag brutál, SD-ből szinte rendes 4K anyagot tud csinálni, ez biztosan nagyon jó irány szerintem.
-
m3ss
veterán
RBE is all but nonexistent on the Barco out of the box and is more frequent on the TNP. The sharpness and resolution difference doesn’t compare but I think the Barco may be the best projector I’ve ever seen in this regard. The Barco is quicker with its dimming going from bright scenes to dark scenes. The highlight compression for dynamic contrast is pretty similar. -
devil-k
nagyúr
nem olyan biztos, hogy jó lesz ez... a bal oldalon van egy kékes képvilág, jobb oldalon az AI ezt kiherélte és csak kék fény maradt. Csináljanak inkább egy 4k mastert az AI-val olyanra, amit lehet, hogy a készítők is szerettek volna.
Mátrix filmnél is minden zöld a mátrixban, nem véletlen.. ha ezt kiheréled, akkor az a képi világ veszik el, ami jelöli, hogy kint vagy bent vagy.Fog ez még alakulni. A régi filmeknél lesz értelme, az újaknál nem.
Múltkor nézni szerettem volna egy filmet (The Outsiders (1983), extended cut). Nem volt hozzá magyar felirat. Az AI 20p alatt megcsinálta nekem, 100%-osan az eredeti, angol feliratból, hibátlanul.
Vhiktor
Türelem. -
Vhiktor
nagyúr
nem olyan biztos, hogy jó lesz ez... a bal oldalon van egy kékes képvilág, jobb oldalon az AI ezt kiherélte és csak kék fény maradt. Csináljanak inkább egy 4k mastert az AI-val olyanra, amit lehet, hogy a készítők is szerettek volna.
Mátrix filmnél is minden zöld a mátrixban, nem véletlen.. ha ezt kiheréled, akkor az a képi világ veszik el, ami jelöli, hogy kint vagy bent vagy.Semmi értelme az ai "kepjavitasnak", nevezzük inkabb gradingnek. Teljesen kihereli az eredeti szinvilagot, rendezői elképzelést, ezt nem tudom kepjavitasnak nevezni. Ha a felskalazasban ernek el valamit akkor az ok.
-
makkmarce
őstag
Mátrix filmnél is minden zöld a mátrixban, nem véletlen.. ha ezt kiheréled, akkor az a képi világ veszik el, ami jelöli, hogy kint vagy bent vagy. -
Vhiktor
nagyúr
Valerionra vajon mennyit vartak anno?
2024 novemberében lett vége a KS-nek, 2025 májusára ígérték, 2025 december közepe lett belőle. 44xx backer voltam, de ott nagyon bekavartak Trump vámjai, az elején az összes példány odament, hogy elkerüljék.
Elég sokat kellett várni, de utólag is azt mondom megérte, én ezzel a projival elleszek a következő 15 évre.En 2026 januar elejen kalibraltam az elsőt, ezek szerint akkor ért ide az országba.
Nagyon jo proji, sw teren is kiemelkedő (igaz ott van egy hulyesege, pl iris változtatás utan kikapcsol az ebl amit hiába kapcsolsz vissza nem tér eszhez)
Gyarilag nezhetetlunl zold kepe van, de ha be van allitva akkor brutal. -
devil-k
nagyúr
2024 novemberében lett vége a KS-nek, 2025 májusára ígérték, 2025 december közepe lett belőle. 44xx backer voltam, de ott nagyon bekavartak Trump vámjai, az elején az összes példány odament, hogy elkerüljék.
Elég sokat kellett várni, de utólag is azt mondom megérte, én ezzel a projival elleszek a következő 15 évre."én ezzel a projival elleszek a következő 15 évre."
Főleg úgy, hogy a vetítés alapjában fog megváltozni az AI-nak köszönhetően..

-
HEAHEA
aktív tag
Perszepersze, en azt hallottam addigra elkezdik válogatni az ultra maxokat, nektek mar csak a pleb peldanyok maradnak.
Nekem meg van esélyem felszentelt sziliciumot kifogni. 
Amúgy jo nagy fejetlenseg van...termekpaletta nonszensz, pro jobb?, ultramax ki tudja mit tud, max körüli kavaras. shipping-50 dolcsi early bird kavaras.
En 1089 vagyok de nagyon lassan reagalnak uzeneteimre, ha nem kerulok be elso korbe vennem kell egy f22ot 50k-ert. Vki?
Raadasul ha brutal speckle lesz a vasznamon akkor mar most meg kellene rendelnem a soundmax 4k-t. Jo lenne kiprobalni egy rgb lezerrel a vasznam."Valerionra vajon mennyit vartak anno? 5-6 hónap nálam a Pro 2-nél. A Max esetében több.
-
Ogard
tag
Perszepersze, en azt hallottam addigra elkezdik válogatni az ultra maxokat, nektek mar csak a pleb peldanyok maradnak.
Amúgy jo nagy fejetlenseg van...termekpaletta nonszensz, pro jobb?, ultramax ki tudja mit tud, max körüli kavaras. shipping-50 dolcsi early bird kavaras.
En 1089 vagyok de nagyon lassan reagalnak uzeneteimre, ha nem kerulok be elso korbe vennem kell egy f22ot 50k-ert. Vki?
Raadasul ha brutal speckle lesz a vasznamon akkor mar most meg kellene rendelnem a soundmax 4k-t. Jo lenne kiprobalni egy rgb lezerrel a vasznam.Valerionra vajon mennyit vartak anno?
Elég sokat kellett várni, de utólag is azt mondom megérte, én ezzel a projival elleszek a következő 15 évre. -
bogdanypeter
tag
Sziasztok!
Van egy wanbo vali 1 pro projektorom.olyam vásznat keresek, ami minőségben ennek a projektornak a képét kimaxolja, könnyű üzembehelyezni, feltekerhető/rugós. Árkategóriában max 50,de jó lenne, ha olcsóbb lenne.
Tudtok ajánlani valamit? -
makkmarce
őstag
6-os erősségű folt hatást ír a Nothing LT lenticular vászonra, ugyan annyit írnak amúgy Valerion LT Fresnelre, akkor inkább ezt venném már, én mondjuk nem láttam sajnos, de ahol vettem a mostani vásznamat határozottan a Nano Greyt ajánlotta tripla lézerhez (nem bántam meg, Xyscreenhez képest igazi felüdülés lett), samplet érdemes rendelni előtte azért, ha nagyon csillog főleg a full piros szín, akkor nem biztos hogy jó választás lesz. Amúgy bár tudom projektorjunkies nem számít megbízható forrásnak, de azt írta nagyon erős a lézer folt hatása a projektornak, szóval érdemes rendelés előtt tesztelni.
köszi a tanácsot. Igen, majd ha megjön a gép, lehet majd nekiállok vásznazni én is, bár engem a fal se zavart eddig sem. A Nothing-ból volt direkt TNM-el tesztelt videó is, ott meggyőzőnek tűnt pár másikhoz képest.
-
Ájvé
veterán
valójában nem tudod, hogy jobb e a pro, ezt jelen esetben egy engineering sample alapján elég mókás kijelenteni, és erre reagáltak is, küldtek a srácnak egy újat (remélhetőleg lesz teszt videó is).
A vászonból találtam egy jól, amin tesztelték és nem sziporkázott(na meg ALR vászonnal árulják, tehát nem az van, hogy ne lenne jól működő megoldás a problémára), itt a videó linkje, innen a nothing screen long throw egész ígéretes szerintem:
https://www.youtube.com/watch?v=T8BEmAtjc_U6-os erősségű folt hatást ír a Nothing LT lenticular vászonra, ugyan annyit írnak amúgy Valerion LT Fresnelre, akkor inkább ezt venném már, én mondjuk nem láttam sajnos, de ahol vettem a mostani vásznamat határozottan a Nano Greyt ajánlotta tripla lézerhez (nem bántam meg, Xyscreenhez képest igazi felüdülés lett), samplet érdemes rendelni előtte azért, ha nagyon csillog főleg a full piros szín, akkor nem biztos hogy jó választás lesz. Amúgy bár tudom projektorjunkies nem számít megbízható forrásnak, de azt írta nagyon erős a lézer folt hatása a projektornak, szóval érdemes rendelés előtt tesztelni.
-
makkmarce
őstag
jah ebben abszolut igazad van. konkretan 2 db prot mertek. es az egyik gyerek a funyiro tesztelo a 10e folotti onoffokkal..ekkora mintavetelbol kar kovetkezteteseket levonni.
de mindenesetre nagyon fura ez az egesz, miert kuldtek ki 1 db prot eleinte es sook maxot teszteloknek? meg 200 usd diffi, persze hogy 95% maxot vett. aztan miutan elfogynak a maxok, kozlik hogy 2 honap mulva lesz csak annyi peldany legyartva? de az xgimi evi 2 millio vetitot tud gyartani?
aztan a prot meg fenyhagyjak meg kickstarter utan is napokig, mert gondolom ott all a polcokon eladasra varva.Q ugynoknek megy privat
Szerintem zajlott a fejlesztés még(rengeteget javítottak a kiküldött teszt készülékek alapján), és most készült el az új gyáruk vietnam-ban. A KS mindig arról szólt, hogy nem előre gyártják le, hanem abból a pénzből, bár az XGIMI eléggé tőkeerős cég már ahhoz, hogy ne ezzel kelljen házalniuk. Inkább igényfelmérés lehetett. Látszik, hogy a piac ki van éhezve egy használható 3000 USD-s projectorra. Ha ők (és a többi kínai cég) nem fejlesztene, lenne most a w4000 mellett w4100 ebben az árszegmensben. Jót tesz ez a piacnak szerintem, és így életben maradhat a projectorozás, mint hobbi (hisz 100"-os tv-t is kapni ennyiért).
-
Vhiktor
nagyúr
No problem.
Mar elkezdtem gondolkodni rajta hogy rosszul emlekszem. Pár éve mar nem volt közöm hozzájuk. -
deexteer
csendes tag
Utánanézegettem és igazad van, hiába csak pár fok az eltérés a színszeleteknél, nem lehet annyit állítani hogy vizsim legyen, belegabalyodtam az uhp és led fényekbe, lednél állítható.
-
m3ss
veterán
jah ebben abszolut igazad van. konkretan 2 db prot mertek. es az egyik gyerek a funyiro tesztelo a 10e folotti onoffokkal..ekkora mintavetelbol kar kovetkezteteseket levonni.
de mindenesetre nagyon fura ez az egesz, miert kuldtek ki 1 db prot eleinte es sook maxot teszteloknek? meg 200 usd diffi, persze hogy 95% maxot vett. aztan miutan elfogynak a maxok, kozlik hogy 2 honap mulva lesz csak annyi peldany legyartva? de az xgimi evi 2 millio vetitot tud gyartani?
aztan a prot meg fenyhagyjak meg kickstarter utan is napokig, mert gondolom ott all a polcokon eladasra varva.Q ugynoknek megy privat
kicsit olyan, mintha xgimi se szamitott volna ra, hogy ennyi max elmegy...de hat lattak mar kickstarter kozben is..es hat atherionbol is brutal sok elment kickstarteren. miert nem gyartottak 2 honapon at, vagy csak ennyit tudtak?
-
m3ss
veterán
valójában nem tudod, hogy jobb e a pro, ezt jelen esetben egy engineering sample alapján elég mókás kijelenteni, és erre reagáltak is, küldtek a srácnak egy újat (remélhetőleg lesz teszt videó is).
A vászonból találtam egy jól, amin tesztelték és nem sziporkázott(na meg ALR vászonnal árulják, tehát nem az van, hogy ne lenne jól működő megoldás a problémára), itt a videó linkje, innen a nothing screen long throw egész ígéretes szerintem:
https://www.youtube.com/watch?v=T8BEmAtjc_Ujah ebben abszolut igazad van. konkretan 2 db prot mertek. es az egyik gyerek a funyiro tesztelo a 10e folotti onoffokkal..ekkora mintavetelbol kar kovetkezteteseket levonni.
-
makkmarce
őstag
Raadasul ha brutal speckle lesz a vasznamon akkor mar most meg kellene rendelnem a soundmax 4k-t. Jo lenne kiprobalni egy rgb lezerrel a vasznam.valójában nem tudod, hogy jobb e a pro, ezt jelen esetben egy engineering sample alapján elég mókás kijelenteni, és erre reagáltak is, küldtek a srácnak egy újat (remélhetőleg lesz teszt videó is).
https://www.youtube.com/watch?v=T8BEmAtjc_U -
Q
senior tag
Raadasul ha brutal speckle lesz a vasznamon akkor mar most meg kellene rendelnem a soundmax 4k-t. Jo lenne kiprobalni egy rgb lezerrel a vasznam.Van egy f22 nálam. 50-ért odaadja a gazdája.
-
m3ss
veterán
Raadasul ha brutal speckle lesz a vasznamon akkor mar most meg kellene rendelnem a soundmax 4k-t. Jo lenne kiprobalni egy rgb lezerrel a vasznam. -
makkmarce
őstag
Nem is nagy baj, hogy nem az első batch a mienk, jó eséllyel javítanak valamit batch-enként. Ez a második, vagy harmadik kupac lesz.
-
Vhiktor
nagyúr
-
makkmarce
őstag
-
Vhiktor
nagyúr
Ki rendelt innen a topicból Titan Noirt? Aki igen, mekkora a backer száma?
2667 az enyém. -
Vhiktor
nagyúr
A vizsim és vizsim bright modellek pont hogy a leg színhelyesebb modellek voltak, mindkettő rgbrgb színkerekes és ± 0.002 a garantált beállítható színpontosságuk. Brightnél picit hosszabb a zöld szegmens, ezért fényesebb. Ugyanúgy be lehet állítani mint a vizsimet viszont a zöld hossza miatt 2-3%-al több lesz a szivárvány és a fényerő is csökken.
Merd meg a szinek fenyerejet. Akkor meglatod miről beszélek
saturation sweeps jo ra. A +-0.002 csak xy koordinatara vonatkozik nem Y-ra, az pedig a szinek egyik legfomlmtosabb összetevője! Hiába jo az xy koordinata ha az Y nem, akkor lehet delta e 6-8 is az elteres egy egy szinarnyalatnal. Bright szinkerekesre vonatkozik, a maisk rendben van. -
makkmarce
őstag
-
deexteer
csendes tag
A vizsim és vizsim bright modellek pont hogy a leg színhelyesebb modellek voltak, mindkettő rgbrgb színkerekes és ± 0.002 a garantált beállítható színpontosságuk. Brightnél picit hosszabb a zöld szegmens, ezért fényesebb. Ugyanúgy be lehet állítani mint a vizsimet viszont a zöld hossza miatt 2-3%-al több lesz a szivárvány és a fényerő is csökken.
-
m3ss
veterán
nincs tobbe max? csak pro meg ultramax?
-
makkmarce
őstag
-
makkmarce
őstag
nekem is tetszik, kár hogy a storyban néha orbitális butaságok vannak.. mi lett volna, ha Galadriel nem áll fel a végén? annyira bugyután fájdalmas volt, simán legurulhatott volna. Az évad egyik legerősebb jelenetének kellett volna lennie, és a legbugyutább lett
-
Rp526
senior tag
-
-KP-
veterán
-
Vhiktor
nagyúr
-
Rp526
senior tag
-
Vhiktor
nagyúr
A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi gyönyörűen van fényelve.
-
makkmarce
őstag
Arra írtam, hogy jóval erősebb a fénye az f22-nek a jvc-nél.
Van azért sok jó tartalom ott is, csak nem feltétlen az, amit az ember arcába tol az elején. Pl rengeteg távolkeleti film, de van nagyon jó saját gyártású is. -
m3ss
veterán
-
Ijk
félisten
nem lattal meg f22-nel jobb kontrasztot. de abban biztos vagy, hogy 1500-at nem akarsz...fogalmad sincs mibol maradsz ki. oriasi csodalkozas lenne meglatnal egy masik gepet.
egy barmilyen allapotu olcso jvc 10e korul tud 1% adl alatt. de 2%-nal is legalabb 2x akkora kontrasztot tudnak f22-hoz kepest. tomve van minden film 2% adl jelenetekkel.
es akkor ha meglatnal egy nz500-at...Hogyne láttam volna, van egy 77"oledem. Hidd el hogy jobb a kontrasztja, ha mozifilmet akarok nezni megis atbiciklizem a varos túlsó felére a dedikált szobába ahol az f22 van.
Rengeteg dologból bizonyára kimaradok csak a világ penze es ideje nem lenne elég projektorokat kergetni. -
makkmarce
őstag
nem lattal meg f22-nel jobb kontrasztot. de abban biztos vagy, hogy 1500-at nem akarsz...fogalmad sincs mibol maradsz ki. oriasi csodalkozas lenne meglatnal egy masik gepet.
egy barmilyen allapotu olcso jvc 10e korul tud 1% adl alatt. de 2%-nal is legalabb 2x akkora kontrasztot tudnak f22-hoz kepest. tomve van minden film 2% adl jelenetekkel.
es akkor ha meglatnal egy nz500-at...nem olyan biztos az, mert a fényerő csak a fele/kétharmada.
-
makkmarce
őstag
mit ki nem találnak.. hát ilyen terveim nincsenek. Nem szoktam nagyon elmerülni benne, mert akkor minden apróság kezd idegesíteni. A W4000 fekete szintje, ha a fele lett volna, az nekem szerintem kb elég is lett volna. A TNM kb 4-5x-ös natívot tud a w4000-hez képest, több, mint elég lesz a nappalis mozis élményhez. Eddig is csak az zavart, hogy sötét jelenetnél kicsit világosabb a fekete a falnál, ez remélhetőleg megoldódik és egybefolyik majd.
Egyetértek Ijk-val, a fanatikusok forgassanak árnyjátékot, mi egyszerű halandók meg szeretnénk látni, hogy mi történik a filmen
Mióta a Netflix is behozta a szabályt, hogy nem lehet fekete alapon fekete filmet forgatni (ugye a HBO Max-os pofáraesés óta, ahol a készítők lehülyézték a nézőket, hogy vegyél jó tévét paraszt), azóta elég volt oda is az esetek 99%-ába a w4000 is. -
m3ss
veterán
Majd meglatom, nem biztos hogy egyformák az igenyeink, ha zavar kikapcsolom.
Egyébként nagyon kevés jelenetnel érzem laposnak a képet f22-vel, és ezért sem akarok emiatt szazezreket elszorni. Azok is inkább modern filmek, ilyen holdfenyben forgatott vagy nd100-al felvett jelenetek, amitől agybajt kapok és nem a projektor miatt. Nem termeszetfilmet akarok nézni, hanem kontrasztos filmet. Ahol esti jeleneteknel kék reflektorokkal adnak képi dinamikát, hogy ne arnyjatekot láss még egy oleden is.
Nyilván ha valakit érdekel egy LS-5 - TNM vagy jobb JVC csere az szóljon mert nincs ellenemre a magasabb natív kontraszt.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
es akkor ha meglatnal egy nz500-at... -
Ijk
félisten
Ertem. Dinamikus kontraszttol művi lesz a kép, es nem lesz soha olyan mint egy nativ eseteben. Minden projektorlnal es tvnel próbáltam. Kb nulla haszna van.
Valerion is jó példa erre pedig annak nagyobb a nativ kontrasztja, be lehetett kapcsolni rajta az atya úr istent is, semmi nem volt a kepe jvchez képest sinners jelenetben.Javs is belefutott ezzel az erdőbe.
Majd meglatom, nem biztos hogy egyformák az igenyeink, ha zavar kikapcsolom.
Egyébként nagyon kevés jelenetnel érzem laposnak a képet f22-vel, és ezért sem akarok emiatt szazezreket elszorni. Azok is inkább modern filmek, ilyen holdfenyben forgatott vagy nd100-al felvett jelenetek, amitől agybajt kapok és nem a projektor miatt. Nem termeszetfilmet akarok nézni, hanem kontrasztos filmet. Ahol esti jeleneteknel kék reflektorokkal adnak képi dinamikát, hogy ne arnyjatekot láss még egy oleden is.
Nyilván ha valakit érdekel egy LS-5 - TNM vagy jobb JVC csere az szóljon mert nincs ellenemre a magasabb natív kontraszt.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
m3ss
veterán
horizontal lens shift. vagy 20-30% ansi kulonbseget okoz kozepponthoz kepest. van valahol errol is meres azt hiszem spyke litvan baratunknal.
kicsit ugy erzem neha kar ebben elmerulni ennyire. be kell kapcsolni a vetitot es nezni a filmeket
-
makkmarce
őstag
nem csak a zoom szamit. es nem, aki kevesebb onoffot mert nezte ezt is.
akartam is mondani, hogy nehogy felfurd rogton kozepre, mert oldalra shiftelve nem kicsit jobb az ansi, nem az onoff
es akkor meg tovabb lehet menni, mert allitolag a dble (meg lehet mas algoritmus is) olyat is csinal, hogy az adott jelenetben a film dinamikatartomanya tegyuk fel csak 300:1 de a vetitod ott tudna 1000:1-et akkor ott kiterjeszti a 300:1-et..csak ugye a gammaval is jatszani kell es sokszor en nem ugy fog kinezni, mint ahogy azt megalmodtak.
ja es ez lehet hulyeseg, mert elegge elmeleti sikon mozgolodott javs baratunk, merni kellene ezt tenyleg kijelzon, hogy tenyleg ez tortenik-e
nemértem.. próbálom érteni, de hát nemértem. Miféle oldalra shiftelés?
-
makkmarce
őstag
Ertem. Dinamikus kontraszttol művi lesz a kép, es nem lesz soha olyan mint egy nativ eseteben. Minden projektorlnal es tvnel próbáltam. Kb nulla haszna van.
Valerion is jó példa erre pedig annak nagyobb a nativ kontrasztja, be lehetett kapcsolni rajta az atya úr istent is, semmi nem volt a kepe jvchez képest sinners jelenetben.Javs is belefutott ezzel az erdőbe.
1 jelenetért nem vennék egy homályvadász projectort 140"-ra
Inkább legyen néhány sötét jelenet rossz, minthogy a világosak színtelen, fénytelen masszát alkossanak, ahol a tengerparti napsütés inkább egy borús délután, ha csak 1 foton is bejön a másik szobából. -
m3ss
veterán
találtam TNM natív ON/OFF kontrasztról egy ilyet (eredmények a jobb alsó sarokban):
https://www.youtube.com/watch?v=uV65a29_X2c&t=2892s
Ami látszik, hogy nagyon nem mindegy, milyen távol van a készülék, nem mindegy, hogy hova csavarozza fel az ember. Lehet mire ideér, csinálok a mennyezetre valami vízszintes sínt, amin könnyebben be tudom állítani.
Gondolom ez sok esetben megmagyarázza a miért csak 6000 a kontraszt méréseket, ha telibe tekerte a zoom-ot a szaki.nem csak a zoom szamit. es nem, aki kevesebb onoffot mert nezte ezt is.
akartam is mondani, hogy nehogy felfurd rogton kozepre, mert oldalra shiftelve nem kicsit jobb az ansi, nem az onoff
es akkor meg tovabb lehet menni, mert allitolag a dble (meg lehet mas algoritmus is) olyat is csinal, hogy az adott jelenetben a film dinamikatartomanya tegyuk fel csak 300:1 de a vetitod ott tudna 1000:1-et akkor ott kiterjeszti a 300:1-et..csak ugye a gammaval is jatszani kell es sokszor en nem ugy fog kinezni, mint ahogy azt megalmodtak.
ja es ez lehet hulyeseg, mert elegge elmeleti sikon mozgolodott javs baratunk, merni kellene ezt tenyleg kijelzon, hogy tenyleg ez tortenik-e
-
makkmarce
őstag
találtam TNM natív ON/OFF kontrasztról egy ilyet (eredmények a jobb alsó sarokban):
https://www.youtube.com/watch?v=uV65a29_X2c&t=2892s
Ami látszik, hogy nagyon nem mindegy, milyen távol van a készülék, nem mindegy, hogy hova csavarozza fel az ember. Lehet mire ideér, csinálok a mennyezetre valami vízszintes sínt, amin könnyebben be tudom állítani.
Gondolom ez sok esetben megmagyarázza a miért csak 6000 a kontraszt méréseket, ha telibe tekerte a zoom-ot a szaki. -
Vhiktor
nagyúr
Nem, félreérted. A megjelenített egyidejű kontrasztod 500:1, nem a megjelenítőé. Azaz egy sötét jelenetnél a legvilágosabb szürke és fekete közötti fényerő különbség 500-szoros. Ezt egy natív 500:1, de még 1000:1 kijelzővel sem tudod meglépni, mert a legvilágosabb szürkéd már a pl. max 100 nitből csak 5, a feketéd meg ugyanúgy 0.1 nit, azaz 50:1 az egyidejű kontrasztod abban a pillanatban. 8000:1megjelenítőnél meg 40:1, ha van dinamikus szabályozás akkor meg ennek többszöröse.
-
Vhiktor
nagyúr
-
m3ss
veterán
Az én értelmezésemben kb. 500:1 egyidejű (képen megjelenő) kontraszt ami szép dinamikus. Natív 2000:1 kontrasztos gépnél 1% ADL-nél viszont lesz mondjuk 40:1 kontrasztod, ami lapos persze. Ekkor jön a dinamikus írisz, és a feketeszintet letolja az ötödére, miközben a legvilágosabb rész nem változik, vagyis lesz 200:1 kontrasztod ami ha nem is ugrik le a vászonról mégis sokkal dinamikusabb.
A gond hogy gyakorlatban nem mindig 40:1 az arány, hanem van egy világos pont, vagy folt ami mondjuk a teljes fényerő 50%-a, de mivel apró része a képnek te mégis a 40:1-es egyidejű kontrasztot látod. Ilyenkor felére viszi le a fényerőt, azaz 40:1-ből lett 80:1 amivel nem vagy sokkal előrébb. Tehát kifejezetten jelenetfüggő, és ezért is alap a szürke felirat. Az biztos hogy ilyen jelenetnél csak a magasabb natív kontraszt segít, 8000:1 gépnél ugye már fentebbi példa 360:1-et jelent.
Alapvetően támogatom a dinamikus kontrasztot, ha nem 500:1 natívot akarják pofozgatni vagy bekamuzni 2000:1-nek. Egész egyszerűen minden jelenetben ahol nincs 100% fényerős pixel kidobod a projektorod fényerejét az ablakon, ami még 10k natív kontrasztnál is pazarlás.ez amugy naon osszetett es vetito fuggo. es nem is tudom hogy mukodik pontosan runconal. mostanaban nezegettem en is tclen..
Ekkor jön a dinamikus írisz, és a feketeszintet letolja az ötödére, miközben a legvilágosabb rész nem változi
ez nem igy van, legtobb dinamikus irisz ugyanannyira tolja le mind2 vegpontot. na most ha neked eleve keves a fenysuruseged, akkor ez problema is lehet.
vetitoknel a dinamikus kontraszt sem olyan, mint egy tv-nel, mert egesz light engine manipulalja es nem tud csak ugy sotetebb feketet anelkul, hogy a csucsfenyeket sem csokkentene.
itt jon a kepbe a laser dimming vagy a dynablack ami segit abban, hogy a csucsfenyekbol ne veszits annyit, digitalisan feltolja vmeddig ezeket. ha jol tudom...hogy mennyire meg ez hogy nez ki, azt nem tudom.
es akkor meg az is tenyezo, hogy milyen adl mellett mit csinal, mert nem ugyanazt fogja csinalni sotet, kozepes, meg vilagos jelenetek mellett.
es akkor meg tovabb lehet menni, mert allitolag a dble (meg lehet mas algoritmus is) olyat is csinal, hogy az adott jelenetben a film dinamikatartomanya tegyuk fel csak 300:1 de a vetitod ott tudna 1000:1-et akkor ott kiterjeszti a 300:1-et..csak ugye a gammaval is jatszani kell es sokszor en nem ugy fog kinezni, mint ahogy azt megalmodtak. -
makkmarce
őstag
1000:1-et tudnak az IPS TV-k, 2000:1 nem olyan rossz, ha nem az OLED az elvárt szint. Ha meg OLED kell, akkor minek vacakolni projectorral?

-
Ijk
félisten
Nem, félreérted. A megjelenített egyidejű kontrasztod 500:1, nem a megjelenítőé. Azaz egy sötét jelenetnél a legvilágosabb szürke és fekete közötti fényerő különbség 500-szoros. Ezt egy natív 500:1, de még 1000:1 kijelzővel sem tudod meglépni, mert a legvilágosabb szürkéd már a pl. max 100 nitből csak 5, a feketéd meg ugyanúgy 0.1 nit, azaz 50:1 az egyidejű kontrasztod abban a pillanatban. 8000:1megjelenítőnél meg 40:1, ha van dinamikus szabályozás akkor meg ennek többszöröse.
-
Vhiktor
nagyúr
Az én értelmezésemben kb. 500:1 egyidejű (képen megjelenő) kontraszt ami szép dinamikus. Natív 2000:1 kontrasztos gépnél 1% ADL-nél viszont lesz mondjuk 40:1 kontrasztod, ami lapos persze. Ekkor jön a dinamikus írisz, és a feketeszintet letolja az ötödére, miközben a legvilágosabb rész nem változik, vagyis lesz 200:1 kontrasztod ami ha nem is ugrik le a vászonról mégis sokkal dinamikusabb.
A gond hogy gyakorlatban nem mindig 40:1 az arány, hanem van egy világos pont, vagy folt ami mondjuk a teljes fényerő 50%-a, de mivel apró része a képnek te mégis a 40:1-es egyidejű kontrasztot látod. Ilyenkor felére viszi le a fényerőt, azaz 40:1-ből lett 80:1 amivel nem vagy sokkal előrébb. Tehát kifejezetten jelenetfüggő, és ezért is alap a szürke felirat. Az biztos hogy ilyen jelenetnél csak a magasabb natív kontraszt segít, 8000:1 gépnél ugye már fentebbi példa 360:1-et jelent.
Alapvetően támogatom a dinamikus kontrasztot, ha nem 500:1 natívot akarják pofozgatni vagy bekamuzni 2000:1-nek. Egész egyszerűen minden jelenetben ahol nincs 100% fényerős pixel kidobod a projektorod fényerejét az ablakon, ami még 10k natív kontrasztnál is pazarlás.500:1 az attól függ hogy mekkora adl szinten nézed, magas adlnel->világos jelentnel teljesen jo. Ezért jo ips paneles tvn világos jelenetnel, sotetnel meg okadek. Pedig annak minden adl szint mellett 1000:1 a kontraszt aranya.
-
Ijk
félisten
Alapvetően támogatom a dinamikus kontrasztot, ha nem 500:1 natívot akarják pofozgatni vagy bekamuzni 2000:1-nek. Egész egyszerűen minden jelenetben ahol nincs 100% fényerős pixel kidobod a projektorod fényerejét az ablakon, ami még 10k natív kontrasztnál is pazarlás. -
m3ss
veterán
igen, en is 3500 onoffot lattam. biginel a fenysurusegrol beszeltem, neki nagyon nem tudott annyit, mint amit te irtal. amit te irtal az nekem eleg soknak tunik...gondolom valami gyari lampa volt.
viszont biginel az 1% ha jol emlekszem 2e korul volt. de a tnm, meg cseneles vx22 adl mereseibol kiindulva egy 600-700-as ansis gepnek 1% korul sztem inkabb 3e kornyeken kellene tudnia, ha 3500 az onoff. persze bigi lehet vasznon merte. mondjuk szurke vasznon ha jol tudom, ahol tudott 100 ansit merni. akkor viszont meg sem a szoba limitalta sztem 2e-re@1%, sajat mereseimbol kiindulva legalabbis...engem amikor a szoba limitalt 66 ansira, akkor is tudtam 3300 1%-ot merni. nem lehet, hogy az ls3 fenyut, ansi differencia miatt (ha egyaltalan van) hiaba raksz bele dc4-et akkor sem lesz az adl kontrasztod igazan jobb, csak az onoff? de csak brainstormolok...le kell merni darkchip upgrade elott utan adl-t lencsevel szemben aztan kiderul. gondolom csinaltak ilyet.
de engem nem erdekel az ls5, el akarom felejteni
-
Vhiktor
nagyúr
Igen, ez sem elképzelhetetlen.
#77793 hat figy, ha nem irtak volna ekkorra kontrasztokat akkor engem nem erdekelne. Elvileg kb 7-9ezret kell tudnia f7en. 700-900 lumen mellett. Es annyira nem is van elmaszva a wb abban a kepmodban...meglatjuk. csodalkoznek ha random peldanyokat kaptak volna..plane hogy ultra maxhoz valogat xgimi.
Persze hogy f4et tartottak, mert szott 150 colos veszteseges vaszonra vetitenek vele. De nem csak ott lehet hasznalni. En kerem szépen a 7-8e onoffomat velvetbe burkolozva 17 fl környékén. Az meg dble nelkul is fincsi kellene hogy legyen. Dble on meg plane, ha jol mukodik..
En is pontosan erre játszok. Ha hozni fogja akkor készen vagyunk persze csak akkor ha alacsony adl mellett is
. -
m3ss
veterán
Nem tudom milyen, Bbeci is bekapcsolva használta pedig ő elég nagy kritikus. Kíváncsi leszek mit mutat majd.
TNM nativ sem lesz szvsz 10k, valószínűleg 4k reális aztán ranyomod a dinamikus fényerőt. Esetleg f7-re behuzva már közelíti, de kétlem hogy bárki is bealdoz majd jelentős fényerőt kis nativ kontraszt nyeresegert. Tesztelők jellemzően f4-et tartottak optimalisnak. De majd várjuk a beszámolókat, kíváncsi leszek a mérésekre.
Persze aki nativ kontrasztra hajt annak csak JVC a jó választás.Vhiktor: Nem értem. Nyilván a mélyebb fekete a lényeg, pont az 1-2% alatti adl az ami kiverezteti a dlp-t.
1% adlnel uugy 2000 kornyeken leszel, mint f22vel. Csak feketed melyebb lesz.
-
Q
senior tag
Bigi gépe 3524:1 volt kitisztítva, beállítva.
-
m3ss
veterán
Igen, ez sem elképzelhetetlen.
#77793 hat figy, ha nem irtak volna ekkorra kontrasztokat akkor engem nem erdekelne. Elvileg kb 7-9ezret kell tudnia f7en. 700-900 lumen mellett. Es annyira nem is van elmaszva a wb abban a kepmodban...meglatjuk. csodalkoznek ha random peldanyokat kaptak volna..plane hogy ultra maxhoz valogat xgimi.
Persze hogy f4et tartottak, mert szott 150 colos veszteseges vaszonra vetitenek vele. De nem csak ott lehet hasznalni. En kerem szépen a 7-8e onoffomat velvetbe burkolozva 17 fl környékén. Az meg dble nelkul is fincsi kellene hogy legyen. Dble on meg plane, ha jol mukodik..
-
Vhiktor
nagyúr
Nem tudom milyen, Bbeci is bekapcsolva használta pedig ő elég nagy kritikus. Kíváncsi leszek mit mutat majd.
TNM nativ sem lesz szvsz 10k, valószínűleg 4k reális aztán ranyomod a dinamikus fényerőt. Esetleg f7-re behuzva már közelíti, de kétlem hogy bárki is bealdoz majd jelentős fényerőt kis nativ kontraszt nyeresegert. Tesztelők jellemzően f4-et tartottak optimalisnak. De majd várjuk a beszámolókat, kíváncsi leszek a mérésekre.
Persze aki nativ kontrasztra hajt annak csak JVC a jó választás.Vhiktor: Nem értem. Nyilván a mélyebb fekete a lényeg, pont az 1-2% alatti adl az ami kiverezteti a dlp-t.
Igen a mwlyebb fekete a lényeg. De 2000:1 egyideju kontraszt arannyal mindenhogyan vacakul néz ki egy sotet jelenet. Nincs dinamika.
Új hozzászólás Aktív témák
-
77869 - 77801
77869 - 77801 77800 - 77701 77700 - 77601 77600 - 77501 77500 - 77401 77400 - 77301 77300 - 77201 77200 - 77101 77100 - 77001 77000 - 76901 76900 - 76801 76800 - 76701 76700 - 76601 76600 - 76501 76500 - 76401 76400 - 76301 76300 - 76201 76200 - 76101 76100 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- TV & Audió
- Projektor topic
- (kiemelt téma)
- JVC DLA-N7B natív 4k projektor eladó.
- Ricoh PJ wx2240 - projektor - 3100 lumen- PC 3D ready- HDMI
- Vivtek D5380U-WNL - 5000 Ansis projektor - Full HD 3D - Bekapcsol de kis képet ad
- Barco ClickShare CS-100 R9861510 - Vezeték nélküli prezentációs rendszer
- BenQ W2700 4K HDR Home Cinema Projector - 100% DCI-P3
- 258 - Lenovo LOQ (17IRX10) - Intel Core i7-13700HX, RTX 5060
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z390 i7 9700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB Phanteks Eclipse P360A 650W
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 16 M1 Pro (2021) 16GB/512GB karcmentes 81% akku 450 ciklus
- 512GB NVMe SSD, 1 év gar - 2230
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest

Janaboy