-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
nagyúr
Korábban volt arról szó, hogy bizonyos külföldi boltok nyújtanak olyan szolgáltatást, hogy válogatott JVC projektorokat adnak el (mondjuk van nekik 3 db raktáron és a legjobban teljesítőt adják el (kontraszt, élesség, homogenitás)).
Tud valaki konkrét ajánlást adni ilyen boltra vagy kapcsolatra?
Én a Heimkinoweltent kerestem meg, ugyanis az oldalukon írnak ilyen szolgáltatást, de emailben rákérdezve korántsem erről van szó, csak annyit tesznek hogy megmérik az eladandó gépen a kontrasztot, tök mindegy mit mérnek akkor is eladják, tehát nem válogatnak a gépek között a vásárló kérésére, nem hasonlítak össze x db gépet, csak megmérnek pár paramétert érdekességként, tök mindegy hogy teljesít akkor is eladják Szóval ők kiestek a mezőnyből.
-
malibu
tag
Sziasztok!
Van egy android projektorom amire hdmi kábellel one médiabox van kötve. Ez a legegyszerűbb, mert az gyors és van netflix, hbo, tv, stb...Bluetooth hangszórón szeretném hallgatni amit csak a projektorhoz tudok csatlakoztatni, mivel a médiabox nem tudja. Az a baj, hogy késik a hang. A projektorban nincs gyárilag hangbeállítás és a médiaboxon sincs. Nyilván kábellel fogom megoldani, ha máshogy nem megy, de jó lenne, ha sikerülne vezeték nélkül. Erre van bármilyen megoldás? Akár app a projektorra ami szinkronizálja, vagy a hdmi jelet késleltetni annyival, mint a hang késése, vagy létezik bármi más megoldás? -
Rp526
senior tag
válasz
makkmarce
üzenetére
Ez a probléma nem megjelenítőspecifikus, hanem válaszidő. Egyszerű frametime. Nem marad ott semmi. LCD technológia mire kirajzolta a kövi képkockát a hosszú válaszidő miatt megjelentek elmosások az átvezetésnél. (fals mozgásmegjelenítés javító)
Rövid válaszidő esetén azonnal kirajzolja a képkockát, semmi elkenés, a következő folyamat ismét instant képmegjelenítés. Ezért a pásztázás képdarabokból áll. De ez a cikkben szépen ki van fejtve. Szintén van aki érzékeny erre és van aki nem. Van aki a soap operát választja, van aki szaggatást. -
alaves
addikt
Téves címzett, helyesen: makkmarce
Lehet, hogy másképpen értelmezzük a stuttert. Nálam ez: "Tökéletes" lejátszásnál judder mentesen és frame drop mentesen a forrás anyag fps-nek megfelelő Hz-en (vagy egész számú többszörösén) jelenik meg a mozgókép. Mivel 24 fps (v. 23,976) az anyag ezért főként gyors mozgásnál és oldalirányú gyorsabb svenkelésnél darabos a mozgás (interpoláció nélkül). OLED és DLP-rgb lézeren jobban látszik a rövid válaszidő miatt.
Úgy jön ide a 120 Hz, hogy a Samsung 65S90C QD-OLED TV-met referenciaként (HDR1000-ig egyébként is az, ha kalibrált
) használtam, hogy ne emlékezetből hasonlítsak, mert szerettem volna látni, hogy a jmgo n1s 4k mozgásmegjelenítése megfelelő-e számomra, mivel 60Hz-es lévén nem lehet teljesen judder mentes. Így láttam az S90C-n (egyazon megjelenítőn) hogy milyen a "tökéletes" és milyen a judderes (az előző hsz-ekben leírt módon előidézett) mozgás. Lényegében a jmgo n1s 4k judder mértékét és láthatóságát próbáltam kideríteni, amelynek eredménye az lett, hogy nem látom a juddert a projektoron film közben, annak ellenére hogy a tesztvideó mutatja a juddert. Az előző és ebben hsz-aimban leírtaknál jobban nem vagyok képes leírni.A következő képeknél az elmosódás és elszíneződés a fotózásom hiányosságai (S1/iso100):
Referencia (S90C): 5:5 pull down
24fps:
25fps:
Judder (JMGO N1S 4k): 3:2 pull down
24fps: minden 2. négyzet sötétebb
25fps: 1 téglalap világos - 2 sötét követi egymást
-
Joshi
titán
válasz
qnadam
üzenetére
"vagy egész számú többszörösével."
Nyilván, ezt véletlenül nem írtam oda. Köszi.
De a 23.976 vagy a 29.97 fps nem feltétlenül tudják a kijelzők vagy a vetítők. Szerintem a nagy átlagban ezt általában a lejátszó oldalról van megoldva. Itt most ne keverjük ide a 24Hz-et, mert az volt az első amit tudtak a kijelzők vagy vetítők, itt most a 23.976-on van a hangsúly. Persze voltak gyártók akik a 24Hz-re a 23.976Hz-et értették, de volt hogy nem. Azért ilyen kaotikus ez a téma. És ugye hiába a spórolás miatt létezik a filmszalagok 24fps-e, de a digitális világban is lehet spórolni a kevesebb képkockáal (kevesebb tárhely).
ui.: bocs hogy mindig kiemelem a "kijelző vagy vetítő" párost, de félek hogy megjelenik BBéci és beleköt a fogalmazásomba.
-
amennyi FPS-ed van, annyi frekin kell megjelenítenie a kijelzőnek vagy vetítőnek az adott videót
vagy egész számú többszörösével.
azért csodálkozom, hogy ez még mindig probléma, mert semmi filmet nem terjesztenek kerek 24 fps-sel, az kb csak a moziban létezik. kerek 30 és kerek 60 szintén nem igazán van, a monitorom se kerek 60-on megy. -
Joshi
titán
válasz
qnadam
üzenetére
Ez szokott lenni az örök vita tárgya. Ugyanis amennyi FPS-ed van, annyi frekin kell megjelenítenie a kijelzőnek vagy vetítőnek az adott videót hogy folytonos legyen a videó. A valós kihívás a 23.976fps és a 29.97fps-el van. Pont azért, mert ezt nem minden kijelző vagy vetítő tudja megjeleníteni. Erre szokták azt mondani, hogy ez "a kadenciahelyes lejátszás". Mert azért gondolj bele, egy 24/50/60Hz-es vagy 120/144Hz-es kijelző vagy vetítő a többit röhögve megjeleníti (48fps, 50fps, 60fps).
-
A 24fps (frame per secundum) és a 23.976fps között az a különbség, hogy utóbbit azért alkalmazták a Blu-ray kiadásoknál, hogy a kép és a hang szinkronban maradjon.
azt azért találták ki, hogy viszonylag fájdalommentesen lehessen az ntsc 29,97 fps-ére alakítani.
A kadenciahelyes lejátszás azt jelenti, hogy az eszköz tudja a 23.976fps-t kezelni.
nem, az azt jelenti, hogy az eszköz tudja kezelni a lejátszandó videó képkockasebességét kezelni, legyen az 23,976, 24, 25, 29,97, 30, 48, 50, 59,94, 60, akármi.
egyébként őszintén meglep, hogy ez az egész még mindig probléma, az ezeréves mitsu projektorom gond nélkül kezeli a szokásos framerate-eket, amiket a kodi küld neki. lehet hallani a színkerék hangján a különbséget, ha mondjuk 23,976-ról 50-re váltok.
-
alaves
addikt
válasz
makkmarce
üzenetére
Ha vannak eszközeid hozzá próbáld ki, és látni fogod a különbséget:
24 fps svenkelős jelenet:
1. 120 Hz-es TV/projector: HDMI-n PC gpu v. android box fix 60Hz-en, a lejátszó ne kényszerítsen képfrekvencia váltást (24 fps-el menjen) ---> klasszikus judder, nem egyenletes darabos mozgás, berángat.
2. 120 Hz-es TV/projector: kadencia helyes lejátszás: belső lejátszón, vagy pl. emby-vel, vagy gpu 120 Hz-en vagy gpu 24 Hz-en vagy android box képfrisítés kényszerítés 24 Hz-re. A kijelzőn 5:5 pulldown lesz (esetleg natív 24 Hz), de kadenciahelyes (240 Hz-es készülék nyilván 10:10 pulldownt fog használni) ---> csak stutter van (judder mentes), egyenletes darabos mozgás (interpoláció nélkül).
3. fix 60Hz-es készülék (pl. jmgo n1s 4k): lejátszás kodi v. emby képfrisítés kényszerítés nélkül, automatikusan aktivizálódik a 3:2 pulldown ---> stutter van (nem teljesen judder mentes), egyenletes darabos mozgást látok, mintha juddermentes lenne (interpoláció nélkül).
Amit írtál: nem teljesen judder mentes, viszont én nem látom a különbséget.Egymás mellé teszel két azonos képátlójú, kb. azonos kijelzőjű TV-t, az egyik natív 60 Hz-es, a másik natív 120 Hz. Belső lejátszón vagy app-al (pl. emby) nézel egy 24 fps filmet. Ha látsz különbséget akkor nem javasolt olcsó fix 60 Hz-es projektor sem, ha nem látsz, akkor lehet olyat venni (persze játék, stb. az már más dolog).
Végülis az a lényeg, hogy olyan kismértékű legyen a judder (ha már nem tud judder mentes lenni az adott eszköz), hogy ne lásd, ha látod, akkor nem jó neked az a megjelenítő. -
Joshi
titán
A 24fps (frame per secundum) és a 23.976fps között az a különbség, hogy utóbbit azért alkalmazták a Blu-ray kiadásoknál, hogy a kép és a hang szinkronban maradjon. Hogy erre miért volt szükség kérdezzétek meg az Ai-t.
A kadenciahelyes lejátszás azt jelenti, hogy az eszköz tudja a 23.976fps-t kezelni. Ha az adott lejátszó nem tudja kezelni, akkor 24fps-en fogja továbbküldeni a kijelzőnek/vetítőnek a 23.976fps-es videót. Ekkor van egy bizonyos időközönkénti röccenés a film lejátszása közben. Erre sokan érzékenyek, viszont sokak észre sem veszik.
A Pull Down és a különböző Interpolációk már teljesen más dolgok, azt ne keverjétek ide. -
alaves
addikt
válasz
makkmarce
üzenetére
Stutter: [link] dadogás: Alacsony fps miatti darabos kép főként oldalirányú kameramozgásnál. A képmegjelenítő technikától függ a láthatóság mértéke (OLED/DLP RGB lézernél jobban látszik a rövid válaszidő miatt, LCD-n elmossa a lassabb válaszidő). A gyenge hardver, wifi, stb. még hozzáadhat plussz akadást is.
Direkt kreáltam juddert az S90C-n összehasonlításként, hogy a projektor mellé tudjam tenni azonos jelenetekkel. A projektor emby-vel v. kodi-val ment mellette képferekvencia kényszerítés és egyéb transzkodolás nélkül.
Tehát, a fix 60Hz-es pl. jmgo n1s 4k projektoron sem látok juddert, mivel a 3:2/2:3 pulldown megoldja hasonlóan, mint a 60Hz-es TV-knél. A tesztvideó szerint nem judder mentes, viszont a gyakorlatban filmnézés közben ez nem látható nálam. Az biztos, hogy foglalkozni kell a googleTV-s projektor beállítással (tizen, webos, vidaa jobbak), különösen gyengébb hardver esetén (minden auto funkciót kikapcsolni, minden nem használt app-ot törölni, 0 háttérfolyamat, app. bezárása haszn.után, stb.). Sok esetben nem is fw, hanem erőforrás elosztási, terhelési dolgok okozzák a problémákat, lejátszás, képi hibák, projektor auto funkciók (dinamikus írisz, auto fokusz, auto trapézkorr., stb.)
Itt a topicban és tesztoldalakon is említik, hogy szerintük 0,47" dmd-vel nem lehet judder mentes a megjelenítés egyéb hardvertől és szoftvertől függetlenül. -
makkmarce
őstag
válasz
alaves
üzenetére
??? szerintem nagyon félreértettél valamit. stuttert nem normális, általában nincs stutter még akkor sem, ha nem megy a kadenciahelyes lejátszás. Ha neked van, akkor az HW hiba/ software hiba. Olyan nincs, hogy dobáljuk a frame-eket(hacsak nem 200FPS-el akarsz valamit megjeleníteni egy olyan eszközön, ami csak 120-at tud.
Olvasd el szerintem még egyszer mit írtam.A DMD-ből szerintem mind tudja, kivéve ócskább kínai gépek, de ott se a DMD miatt nem megy, hanem a gagyi software/megjelenítő chip miatt.
Ha PC-n fix 60hz-re állítasz valamit, akkor miért várod el, hogy 24hz-en menjen a projector? ez sima user error. Ha normális judder mentes lejátszást szeretnél, akkor 24FPS-es videónál 24, 48, 72, 120hz, 144 hz-re rakod a PC kimenetet, itt kezdődik. (illetve 23.976-ra vagy annak többszörösére, de 120+hz-nél ez nem igazán számít). Érdemes megfigyelni, hogy a PC-s videókártya csak full screen-ben vált frekvenciát, ezt utána le tudod ellenőrizni mondjuk egy overlay-el, vagy megkérdezed a projectort, hogy milyen üzemmódban van. -
alaves
addikt
válasz
makkmarce
üzenetére
Ezt eddig is értettem. A 24fps stutter egyértelmű minden megjelenítővel, van, különböző mértékben kijelző technikától függően, valaki vagy használ interpolációt, vagy nem, egyéni ízlés, döntés.
A probléma onnan indult ki, hogy egyes vélemények szerint a 0,47" dmd-s projektor nem lehet judder mentes. Vhiktor Valerion max tesztjében is látható a tesztvideóval is alátámasztva, hogy az a 0,47" dmd-s projektor, amelyik képes képfrissítést váltani egyértelműen judder mentes lehet.
Az olcsóbb szegmensben fix 60 Hz-es projektornál (pl. jmgo n1s 4k) számíthat hogy van-e judder. Ha látnám kis jelét is ennek, akkor már az első héten visszaküldtem volna. Többször teszteltem, több jelenettel, összevetve kreált tiszta judderrel (PC-ről fix 60Hz-re állított gpu, fix 23,976fps-el lejátszott anyag /android boxról is így/).
A jmgo n1s 4k-n az rtings tesztvideóval 24 fps-nél minden második négyzet sötétebb, 25 fps-nél pedig 1 világos 2 sötét követi egymást rendre. E szerint nem judder mentes, viszont én nem látok semmi különbséget 24 fps filmet lejátszva (csak erre figyelve) a Samsung 65S90C és a jmgo n1s 4k mozgásmegjelenítés között. Ez itt a lényeg. -
makkmarce
őstag
válasz
alaves
üzenetére
framedropping nem hiszem, hogy lenne, hisz akkor lassabb frissítési freki kellene, mint amennyivel megy. Max ha hibás a lejtászó, akkor dobál frame-eket (extrém esetben akad a HDMI jelfeldolgozás).
nem szeretek AI-os választ dobni, de nekem se volt tiszta melyik szó melyik, így itt az AI bölcsesség
:
Judder (képrángás, egyenetlen mozgás)
A judder akkor jelentkezik, amikor a videó képkockasebessége (fps) nem illeszkedik a kijelző frissítési frekvenciájához.Tipikus példa:
Film: 24 fps
Monitor: 60 Hz
Mivel a 24 nem osztható egyenletesen 60-nal, egyes képkockák hosszabb ideig maradnak a képernyőn → a mozgás „darabosnak” tűnik.Jellemzői:
Főleg kameramozgásnál (pl. lassú pásztázás) látható
Nem véletlenszerű, hanem ritmikusan ismétlődő
A lejátszás nem akad meg, csak egyenetlen
Megoldások:
Kijelző frissítés beállítása (pl. 24 Hz / 48 Hz / 120 Hz)
„Match frame rate” funkció használata
VRR (Variable Refresh Rate) támogatásStutter (akadás, droppolt frame-ek)
A stutter valódi akadozás: a lejátszás nem tudja időben kirajzolni a képkockákat.Okai lehetnek:
Gyenge hardver (CPU/GPU)
Túl nagy bitráta vagy felbontás
Rosszul optimalizált lejátszó
Háttérfolyamatok
Frame drop (kihagyott képkockák)
Jellemzői:
Véletlenszerű vagy rendszertelen
Látható „megakadások”
Néha hang is csúszhatMegoldások:
Hardveres gyorsítás bekapcsolása
Erősebb lejátszó (pl. VLC media player, mpv)
Bitráta / felbontás csökkentése
Háttérfolyamatok leállítása -
Turbo73
aktív tag
Ha valakit komolyan érdekel, [itt] van részletesen leírva, tesztvideó letöltéssel, hogy miként tudod ellenőrizni. Egyébként Vhiktor is erre hivatkozott.
-
tozso76
aktív tag
[link] Én ezzel a videoval tesztelem. Elindítod a kívánt lejátszóval és készítesz egy 1sec záridős képet egy fényképezögéppel (mechanikus zárral). Ha homogén egyszínű a kép akkor, valid a 24p lejátszás. Ha ez e megjelenítö 48 v. 72 v. 120Hz-en járásával éri el az szerintem mindegy. Így nincs eldobott kocka vagy rángatozó kép.
-
Ájvé
veterán
válasz
makkmarce
üzenetére
Olcsóbb alacsony kategóriás projektort akartak, hát nem jött be. Cikk szerint egyébként hivatalosan egyelőre csak Kínában kapható, tesztelt darab egy Wupro által átszabott darab, szerintem már ez miatt sem ajánlott, volt kínai belpiacos projektorom, együtt lehet vele élni, de nem a legjobb.
-
-KP-
veterán
Az ilyen hozzászólásoknak mi értelme van, de most komolyan? Szakmai tartalma nulla, csak a részrehajlás, elfogultság és a pökhendiség van jelen, de az maximálisan.
"Mindenki árulja, és közben nézi a JVC-t, Epson-t, Sony-t." Ki az a mindenki? Van 3, azaz 3 darab ilyen gép eladó avx-en, az lenne a mindenki? Nézd meg mennyi Sony, meg JVC van eladó folyamatosan. Sőt, ha az utóbbi 2-3 év eladó gépeit néznénk, akkor a "mindenki" által árult gép valószínűleg 5-6 alatti/körüli darabszám lenne, miközben kismillió Sony meg JVC talált gazdát. Akkor ott is mind eladó,és mindenki árulja, vagy mi?
A másik, miért hiszed azt, hogy "mindenki" sonyt meg epsont meg jvc-t néz? Azoknak a nagy része aki ilyen gépet használ azért adta el, mert magasabb kategóriás gépekre váltott. Pl. 3 chipes Christie-re, Barco-ra. Ezt is leírtuk ezerszer. Van 1 ismerős aki vett egy Sony 5000-est, de azóta is folyamatosan dlp-re vágyik. Meg van egy másik fórumos, aki jvc nz800-ast használ, de már leírta többször, hogy 1-2 éven belül valamilyen rgb lézeres dlp fog kikötni nála. Ez lenne a mindenki?
u.i: Te miért árulod a világ legjobb gépét, a JVC-t?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Ájvé
veterán
Valaki korábban kérdézte az Xgimi M1 UST projektor milyen, hát most jött róla egy teszt.
-
makkmarce
őstag
válasz
alaves
üzenetére
1. kapcsold ki a képmozgás javítókat
2. keress egy 24fps-es forrást (legjobb talán a bluray).
3. keress egy jelenetet ahol a kamera pásztáz (tehát nem fixen áll, hanem szép lassan mozog, lassan fordul).
4. élvezd a rángatózást
ha nem rángat, ellenőrizd, mert lehet, hogy a projector átváltott 24hz-re, vagy annak sokszorosára. -
m3ss
veterán
válasz
Vhiktor
üzenetére
De miert nem akarja senki kirrobalni ezeken a projektorokon amit írok?
mert senkinek sincs bekotve ez a gepe. legjobb gep, de mindenki arulja es kozben nezi a sonyt, epsont, jvct.
vagy eltette tartalekba, kevesbe fajdalmas ez az ut, mint eladni negyed annyiert mint amennyit adott erte 
hogyengemhogyfognakezertszeretni
-
makkmarce
őstag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Az esetek jó részében a lejátszó/jel kimenet hasal el ezen sajnos(pl a lejátszó azt hiszi, hogy a cél nem tudja, vagy azt hiszi, hogy ő jobban tudja). Még a közép kategóriás pana is visszakapcsol 60hz-re és kézzel kell szenvedni mindig. Simán lehet, hogy a régi gépnek 60hz-es jelet küld egy eszköz, mert azt hiszi nem tudja a 24-et.
hogy amit kadenciahelyesnek hisznek az valójában még sem az
ezt nem igazán értem, ha nincs motion javító varázsló, akkor úgy akad 60Hz-en, hogy az emberből kijön a reggeli. Ha meg javítás van, akkor indul a szappanopera. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
Vhiktor
üzenetére
A kadenciahelyesseget nem kell nekem magyarazni, hiszen teljesen tokeletesen tisztában vagyok vele évek óta.
Azzal lehet 100% biztosan tesztelni otthoni körülmények között ahogy én is tesztelem. Szerintem sokan meglepodnenek, hogy amit kadenciahelyesnek hisznek az valójában még sem az.
Az emlitett barcokat nem teszteltem igy, tehat nem tudom 100%ra, de en ugy tudom hogy ezek a gepek 3:2 pulldownt használnak.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Cseneles
üzenetére
A 2:2 pulldown az valóban kadenciahelyes, de én úgy tudom hogy 3:2-t használ. Próbáljuk ki és akkor kiderül.
Sajnos én nem tudom mivel nincs hozzáférésem ilyen géphez.
De itt sokaknak van.A madvr ebben nem mérvadó, próbáljuk ki a hagyományos teszttel, úgy hogy a madvr még véletlenül sem nyúl bele. Sőt a legjobb lenne teljesen kikerülni a madvrt, nehogy fals pozitív eredményt adjon a használata. Én natívan a gépre vagyok kíváncsi, hogy mi van akkor, ha színtiszta 23.976 Hz-es jelet kap, szoftveres trükközések nélkül.
Ki szeretné kipróbálni? Küldöm a videót és a tesztelési metódust (egyébként akit nagyon érdekel rtingsen megtalálja)
Nem tudom miért került offba.
-
Ájvé
veterán
Nem frissített az oldal, nem láttam hogy már kint van az Xgimi Titan Noir Max teszt link sry

-
Cseneles
őstag
Azt még hozzátenném, h a jobb készülékek 2:2 pulldown, kadencia helyesen 23.976(47.95hz) és 24hz(48hz) amin lejátszanak. A nagy átlagnak marad a 23.976 és 24hz.
-
Cseneles
őstag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Nem kell OFF-ba írni mivel projektorrol van szó. Én nem ütöm fel az AI-t, viszont a 2:2 pulldown az kadencia helyes. Sokkal simább mozgásmegjelenítést eredményez mint a 23.976 vagy 24hz. Ezt minden felsőkategóriás DLP tudja. Volt vagy 4-5 ilyen gépem, mindig tökéletesen sima megjelenítést produkáltak megreccenés mentesen.
A 3:2 az amikor 60hz-n játsza mikro reccenésekkel aminek mértéke töredéke annak ha 23.976hz-t 24hz-n jászunk le.
Ha jártas vagy a MadVR-ben az tökéletesen kiírja ha tudod hol kell keresni ,h hány másodpercenként akad meg 1x a kép.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Cseneles
üzenetére
En úgy tudom hogy 3:2 pulldownt hasznal. Az semmit nem jelent hogy kiírja, hogy 24 hz vagy hogy tud 24 hz-et fogadni, vagy hogy az edidben is benne van, attol meg nem biztosított a kadenciahelyesseg.
De iszonyat könnyen tesztelhető 100% biztonsággal.
En igy emlékszem, egyébként chatgpt szerint sem tud valódi 24p-t.
De le kell tesztelni, akinek van ilyen gepe es kíváncsi küldök videót es elmondom hogy kell megnezni.
Ha meg kiderul hogy tudja akkor legalább en sme fogok hulyeseget beszelni.
-
Khaosz55
addikt
válasz
devil-k
üzenetére
Igen a képi világ, operatőri munka, a képminőség cgi rendben volt, színek árnyékok stb nagyon jó. A mostani felhozatalokhoz képet nekem még tetszett is.
Spoiler:
Bár nem értem hogy angliában a város egy része víz alatt volt, aztán a La Manche meg ki van száradva. A meteor helye meg Corzika mellett volt jelölve amit ismét szárazfölnek mutatták be. Szóval ezek szerint a földközi tenger is ki volt száradva, részben vagy teljesen, persze ott van Gibraltál is. Bár nem vagyok tisztában a tangerfenék mélységekkel. Grönland és Anglia között is van vagy 2000km távolság, a mentőcsonaknak kb 250km a hatótávja.... -
m3ss
veterán
az nem derult ki nekem, vagy csak feluletesen olvastam megint bele, hogy mi a max lezer a noir maxon? azt irja alapbeallitas 10, ott nema, es ezen tud 495 nitet 100" 1.0-an. vicc ez a fenysuruseg amugy. kerdes mondjuk 15-on mennyire hangos es ott be lehet-e majd szinhelyesre kalibralni, mert ha igen es nem 50dB lesz...ott behuzod az iriszt es rogton kapsz 5600 onoffot, gondolom ansiban legalabb olyan lesz mint a valerion...akkor ez brutal jo vetel meg igy is, hogy +27% vam lesz ra. igy mennyi, 1.2m nekunk?
3d, brutal jo input lag, brutal eles, vicc fenysuruseg, jo szinter, irisszel jo kontraszt. ha jo az rainbow reduction meg a frame interpolacio akkor lehet kidobni mindent.
na jo nem, ha ennyiert lenne nz500 akkor azt vennem, de ez igy joval olcsobb.
nem lehet ezt amugy europabol elorendelni ahol el tudnam szamolni?
-
m3ss
veterán
-
Morph76
senior tag
válasz
mandju
üzenetére
1 dolog nagyon ssza a csőrömet! Az a fránya 24p. Írja is, hogy nem igazán jó, de remélhetőleg kivasalják a megjelenésig. A másik dolog, amit ír is, hogy kínszenvedés lesz a kalibrálása. Egy harmadik meg a működési zaj. Ami papíron jól muatat, hogy 7000lumen a valóságban , amit használni tudsz kb 4-5000 között. Persze ez is elég és több is, mint amit a jelenlegi (nálam 2700 maximum) kínál, de azért az elég jó lett volna, ha kiaknázható negatív dolgok nélkül.Hangos lenne full kakaón és elmászik minden. Elképesztő jó az irány, amibe elvitték a DLP-t. Ha ezt kikonkurálják egymás között ezek a cégek és lesz majd SST 0,78 chip is pár éven belül az maga a kánaán. Az összes nagy, ismert, drága, kommersz projektor gyártó megnézheti magát. Minden esetre a kickstarteres ár elég korrekt, lehet hátratett kézzel megfogja a jelenlegi Epsonomat. Csak tényleg 1 kérdés maradt a szoftver, hajlandóak lesznek-e normális firmmel kiadni, vagy javítgatni az elején a bugokat. Én beleugrok. Ennyit meg kell érjen!
-
m3ss
veterán
válasz
mandju
üzenetére
gondolkozok, hogy nem-e elo kellene ezt rendelni. azert egy klikk zaras az iriszen es 3800 onoff azert az vonzo. es meg mindig brutal sok fenysuruseg marad.
az a baj, hogy azert itt a softwares dolgokon sok mulik...milyen lesz a frame interpolacio, 3d, rainbow reduction? lehet-e kulon bekalibralni majd a behuzott iriszes modot sdr-re es mellette meg mas irisz allas mellett hdrre? "ebl" milyen lesz?
meg azert ez a 60 dB aggaszto a max fenysuruseg mellett
ebbol az elesseg abrabol mit lehet leszurni? nekem semmit sem mond. vajon valerionhoz kepest milyen az elessege? azt a valeriont azota se ertem amugy. nem letezik, hogy nincs ott vmi mesterseges kikapcsolhatatlan elesito algoritmus bekapcsolva. tul eles
de lehet kickstarteres aron el lehet adni majd itthon is, hiszen vagy lezer vetitot akar mindenki vagy lampas sonyt

-
mandju
senior tag
[link]
xgimi titan noir max teszt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hp, Dell gyári 65W USB-C Type-C töltők, tápegységek
- Új MSI MAG PANO M100R PZ Black pc ház, számítógép ház
- Apple iPhone 12 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen /12Hó Garancia / Akku: 87%
- Apple iPad Air 5 13' 128GB (2029.02.09-ig Garancia) Csak kibontva volt, Aktiválatlan!
- AKCIÓ - Surface 4 - 15" 2496 x 1664 ~2k touch, i7-1185G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) használtam, hogy ne emlékezetből hasonlítsak, mert szerettem volna látni, hogy a jmgo n1s 4k mozgásmegjelenítése megfelelő-e számomra, mivel 60Hz-es lévén nem lehet teljesen judder mentes. Így láttam az S90C-n (egyazon megjelenítőn) hogy milyen a "tökéletes" és milyen a judderes (az előző hsz-ekben leírt módon előidézett) mozgás. Lényegében a jmgo n1s 4k judder mértékét és láthatóságát próbáltam kideríteni, amelynek eredménye az lett, hogy nem látom a juddert a projektoron film közben, annak ellenére hogy a tesztvideó mutatja a juddert. Az előző és ebben hsz-aimban leírtaknál jobban nem vagyok képes leírni.
25fps:
25fps: 1 téglalap világos - 2 sötét követi egymást

vagy eltette tartalekba, kevesbe fajdalmas ez az ut, mint eladni negyed annyiert mint amennyit adott erte

Janaboy