Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr.Én
veterán
Hali!
Hétfőn rendeltem egy Trust GXT 881 Odyss HU (24298) billentyűzetet.
A régi is Trust sose volt vele gond, csak már nagyon kopott , így gondoltam csere
Ma megjött az új bill és nem akar müködni.
Bedugom az usb portba és csak villog, közben a Windows meg csipog egyfolytában amikor új dolgot csatlakoztatunk. De nem történik semmi azon kivül. Eszköz kezelő nem látja.
Régi billt vissza dugom és azzal semmi gond.
Probáltam másik portban, gép újra inditással. De semmi nem mükszik -
micafighter
nagyúr
A frekvenciatartomány hasonló, de a technológiából adódoan egészen máshogy terjed a jel - a BT mint ahogy említettem pattog, így a falak nem nagyon akadályozzák, a wifi viszont az antennától függően adott irányba vagy minden irányba próbál terjedni, és különböző anyagok, fémek leárnyékolják, pl vasbeton. Azért emeltem ki a 2.4 GHz-t, mert a legtöbb oldalon úgy tüntetik fel a vezeték nélküli készülékeket, hogy Bluetooth és/vagy 2.4GHz wireless-t használ.
-
mzso
veterán
válasz
micafighter #1274 üzenetére
Kösz az infót. A BT milyen frekvenciát használ?
-
ArenB
újonc
Sziasztok!
Nekem olyan problémám van a billentyűzetemmel, hogy ha hirtelen felállok a gép mellől akkor le fel csatlakozik. Vezetékes, Tesoro márkájú, nagyon régóta megvan és csak egy ideje csinálja ezt. Ha ott ül valaki és játszik, vagy akár több órát megy a gép akkor nem csatlakozik le fel, csak a hirtelen felállásnál, úgy hogy nem érek az asztalhoz sem és a géphez sem. Ha megrángatom a kábelt akkor nem csinálja ezt. A másik még hogy van a billentyűzeten egy Tesoro logó ami villog folyamatosan, gondolom annak nem villognia kéne, de a billentyűzet jól működik ezt leszámítva. Nem vettem és nem is próbáltam másik eszközt, csak így első körben érdeklődnék hogy mi lehet a gond.
Köszi előre is. -
micafighter
nagyúr
-
camper
tag
válasz
zmilaner #1272 üzenetére
Pedig ott kéne lennie, redditen olvastam hogy azzal birkóztak csak admin módban futtatva megy fel. Vagy lehet nálad fenn van eleve az utolsó. De ha maga a reset nem oldotta meg nem hiszem hogy segít.
Esetleg mellékelj videót, van ahol igénylik a gördülékenyebb garanciális ügyéntézés miatt, még az is lehet nem néznek semmit és automatikusan cserélik - főképp ha erre a jelenségre sok a panasz. -
zmilaner
tag
Sziasztok!
Kb. másfél éves Cooler Master CK530v2 billentyűzeten néhány napja a "W" billentyű néha kihagy. Gyors egymás utáni lenyomás vagy hosszabb nyomvatartást követő ismételt lenyomásnál nem történik semmi, játékokban kifejezetten zavaró mikor mennék előre de új fel kell engednem és lenyomni ahhoz, hogy megmozduljak ...
Van esetleg ötletetek, hogyan lehetne orvosolni? Garis még az Aquához de 2 problémám van a gariztatással: Egyrészt postáznom kell, másrészt pedig játékokon kívül nem könnyű előidézni a problémátKöszi!
-
Drazz29
újonc
Sziasztok!
ASUS ROG Strix Scope NX TKL Deluxe Red az alany
"D" betű 80%-ban működik, maradékban leütés után nem történik semmi majd újra lenyomással működik. ROG NX RED kapcsolós, elvileg ez nem cserélhető switch. Garanciája 2024.09-ben lejárt, hibát most kezdte (nyilván...). Van esélyem cserélni azt a switch-et esetleg forrasztással vagy bármely más módon? Vagy kuka az egész mert 1 switch elszállt?
(ameddig jó volt nagyon szerettem, de egy ilyen árú elvileg felsőkategóriás termék ha gari után 6 hónappal letérdel akkor ez egy hatalmas csalódás)
-
mzso
veterán
Az miért van, hogy egyik szerencsétlen vezeték nélküli billentyűzet sem működik megbízhatóan, kihagyások nélkül szobán belül sem.
De egy bluetooth hangszóró, kihagyás nélkül megy telefonnal a zsebemben akár 3-4 falon keresztül is miközben elhagyom a szobát, felmegyek a lépcsőn az emeletre, és utána is a vasbeton padlón keresztül is folyamatosan üzemel.Pedig az egyik billentyűzetem, amivel tapasztaltam még márkásabb Logitch K400+.
-
Lechadias
csendes tag
[Corsair K57 billentyűzet] [Fizetek]
Sziasztok!
Ha valakinek volna a tárgyban említett billentyűzete megkérhetem hogy segít nekem abban, hogy elküldi a .bin firmware fájlját a billentyűzetnek?
Hatalmas segítség lenne mert addig nem tudom most használni a billentyűzetet.
Köszönöm szépen! -
Dimitryj
aktív tag
Van egy SPC KG630k-m elvileg khali switchekkel. Maga a bill szupeül működik viszont a keycap-ek egy kissé kezdenek kikopni. Tudja valaki hogy milyen cap-ek mennek erre? Illetve lehet e valahol magyar kiosztáshoz szerezni cap kit-et?
-
nyunyu
félisten
válasz
csemege86 #1262 üzenetére
mindig úgy van vége, hogy az utolsó karakterből leír egy csomót
Vezetéknélküli billzeteim ilyet akkor csináltak, ha már a végét járta az elem, vagy az USB dongle túl messze volt a billzettől és/vagy a fém számítógépház leárnyékolta.
Vevő a ház billzet felőli oldalán lévő USB aljzatba legyen bedugva, és próbáld friss elemmel.
Elemes billzeteim általában 2 évet bírtak egy pár ceruzaelemmel.
-
Tézé81
tag
válasz
csemege86 #1263 üzenetére
Szia!
Második kérdés szerintem ide jobban illik:
[Milyen billentyűzetet vegyek?]
Első kérdésedre: nem lehet, hogy a Windows valamilyen energiagazdálkodási beállítás miatt egy idő után lekapcsolja a billentyűzet USB vevőjét? (csak tipp)
-
csemege86
tag
válasz
csemege86 #1262 üzenetére
Mivel amúgy is kezdi megadni magát (néhány billentyűt már nehezen vesz be), vennék egy új billentyűzetet. Kritériumok:
1. vezeték nélküli
2. halk
3. 10.000 HUF körülTaláltam egy ilyet, viszont itt a Windows 11 nincs felsorolva a támogatott operációs rendszerek között. Ez konkrétan azt jelenti, hogy ha nekem Win11-em van, akkor az nem fogja felismerni?
Ugyanitt szívesen meghallgatok javaslatokat halk és vezeték nélküli billentyűzetre, Windows 11, és lehetőleg 10.000 HUF körül. Semmilyen csili-vili ledes háttérvilágítás meg semmilyen gamer flanc nem kell.
-
csemege86
tag
Sziasztok,
asus w2500 (modell: kbrfbe71) billentyűzetem egyre gyakrabban nem reagál. Elemeket ellenőriztem. Ha az usb jeladót kihúzom és visszadugom, egy ideig újra jó, aztán megint semmi (mindig úgy van vége, hogy az utolsó karakterből leír egy csomót). Driver gond lehet? Kerestem, de nem találtam ehhez a modellhez drivert. Hogyan tudnám frissíteni?Lehet, hogy a legutóbbi Windows frissítés zavart be?
-
Tézé81
tag
Sziasztok! Vettem egy Redragon Kumara 2 RED-et. A hosszú "Í" a kupaknak szinte az aljára van gravírozva, nem mint a többi a karakter a kupak felső részén. Így nyilván szinte alig világítja át a led (meg elég hülyén is néz ki). Emiatt nem fogom visszaküldeni vagy gariztatni, csak kíváncsi lennék, hogy másokén is ilyen elba*ott ez a kupak, vagy csak nekem sikerült ilyet kifognom (lehet, hogy a magyar specifikus kupakot valahol slendriánul gyártják). Köszi!
-
válasz
Ryan_Sanchez #1259 üzenetére
Az gond, azt hittem csak 1-2 gomb a rossz.
-
válasz
Ryan_Sanchez #1257 üzenetére
Alin elégsokfajta switchet lehet venni db-ra. Ügyes műszerész 2p alatt átforrasztja.
-
Ryan_Sanchez
tag
Sziasztok!
Van egy CM CK550 Brown switch billem ami csak világít, de nem visz be karaktert.
Egyszer gariban cseréltettem már egyet, a második bírta kb 4 évig de most feladta a küzdelmet.
Lehet javítani valahogy vagy kuka? -
udash
csendes tag
Sziasztok!
260EUR-ert vettem egy Razer Pro Type Ultra billentyuzet + Pro Click mini eger kombot. Az egerrel tobbnyire nincs gondom, bar a BT kompatibilitasa mintha ugrott volna ( jelenleg nem tervezem igy hasznalni, ezert mondjuk, hogy le****om ), viszont a billentyuzet borzalmas. Eloszor az X billentyu kezdett "duplazni", de most mar ott tartok, hogy eleg sok egyeb is megteszi ugyanezt.
Ha van ebben tapasztalatotok, jo lenne tudni, hogy mit lehet tenni. Switch csere akar Keychron-ra? Vagy nekiesni suritett levegovel? Ijeszto, hogy 1992-ben az elso PC-s billentyuzetem gyakorlatilag nem akart tonkremenni, pedig akkoriban meg nagyon kulon markajuak nem is leteztek, legalabbis itthon. -
e_david
tag
Sziasztok!
Adott egy másfél éves Hama urage exodus 300-as billentyűzet. Eddig működött rendesen, mióta átpakoltam a gépet másik házba (van benne venti hub) és frissítettem a bios-t néha dupla karaktet leütéseket produkál.
Nem random karakterek, hanem két egyforma jön egymás után. Játék közben például ha nyomom a "A" billentyűt, a karakterem nem mozog folyamatosan, hanem egy idő után megáll.Hol kezdjem a hibakeresést?
Valami usb probléma lehet?
Az alaplap Gigabyte B450M DS3H v1.0 (Bios ver. F067) -
-
Sziasztok!
Adott egy CoolerMaster CK721 billentyűzet magyar kiosztással.
A 0 gomb az ESC billentyűvel érhető el, de meg kell nyomni hozzá a funkció billentyűt is. Át szerettem volna mappelni úgy, hogy az ESC megnyomására 0 legyen, de ehelyett ö-t ír. Mi lehet a gond? Windows-ban a billentyűzet nyelve magyar. -
-
Üdv Urak.
Adott egy ROG Azoth bill. Kíváncsiságból hozzá párositottam a Keris II egerem OMNI receiveréhez és azóta nem akar a saját gyári vevőjével beszélgetni 2.4ghz-en. Próbáltam hard resetet stb de nincs eredmény. Töröltem armoury-ból, újra is telepítettem de semmi. Csak az OMNI-val beszélget és persze vezetékes módban. -
Sziasztok!
Egy Asus ROG Claymore II - bill került hozzám. Nem megy benne I J K L gombok. Optikai érzékelős, így mikrokapcsoló hiba kizárva. 2 óra sz*p után kiderült hogy problémát feldagadt " zsacskós 5ftos " Lipo akkumulátor okozza. Ha esetleg valaki ilyen problémával küzd, ne gombok tájékán keresse a gondot. [link] - review és [link] hiba. -
nyunyu
félisten
Nem rémlik mióta használnak Nano vevőket, talán M305, M505 környéke?
De azok is jó régen voltak.Elméletileg minden olcsóbb, nem fogaskerekes vevős egérhez jó.
Ami csak 2 fő gomb+görgő, azok szinte mind ezt használják, az oldalt +2 gombosak már nem biztos, a drágábbak között már szokott lenni unifying vevős is. -
nyunyu
félisten
-
nyunyu
félisten
Nano vevőkből asszem csak a két eszközösek párosíthatóak billentyűzethez.
Egy eszközösek csak egeret tudnak.Valószínűleg egy ilyen, "csak egér" vevőt sikerült venned.
Logikát ne keresd a loginál, régen mindig kavartak a vevőkkel, olyanjuk is volt, hogy az MX Revolutionhoz évjáratonként új vevő volt, ami nem ment az előző/következő "ugyanolyan" egérrel.
Ott az egér hasán látható cikkszámhoz kellett vevőt keresni... -
FireKeeper
nagyúr
sziasztok
van egy 2 éves Keychron K2 V2 billerem, és azt hiszem az akksi kezdi megadni magát. az a hibajelenség, hogy mikor kábelről használom, a töltöttséget jelző led folyamatosan rövid ideig átvillan zöldről pirosra (ez a kisebb gond), és ilyenkor a háttérvilágítás is egyengül amit sajnos rohadt zavaró vibrálásként érzékelek használat közben. szétszedtem, az akksi nem tűnik felpuffadtnak, vagy csak nagyon minimálisan, viszont rámérve 4.1V van. vezeték nélküli használatnál nem vettem észre problémát, de 99%-ban fel van dugva kábelre, kb hetente egyszer viszem be irodába dolgozni amikor nincs töltőn.
arra gyanakszom hogy ez az akksi haláltusájának a kezdete, és nem igazán tudja tartani 4.1V feletti feszültséget, és pont akkor akar rátölteni a bill. maga a probléma megoldása elég egyszerűnek tűnik (akksicsere), de elég nyugtalanítónak tartom hogy 2 év alatt kinyír egy akksit a cucc. érdekelne tudtok-e akár szoftveres, akár hardveres megoldást arra, hogy korlátozzam meddig töltse az akksit? nekem bőven jó lenne ha csak annyira töltse fel amivel egy 8-10 órát kibír akár háttérvilágítással, és ne 100%-on tartsa amivel rövid óton kinyírja az akksit.
-
Sziasztok!
Van nekem egy Gigabyte AIVIA K8100-as billntyűzetem.
Most kiderült, hogy a ctrl gombok nem működnek. Egyik oldalon sem, úgyhogy nem hardveres lesz a gond, legalábbis elég kicsi az esélye, hogy két gomb is egyszerre menjen tönkre, ráadásul mindkettő a ctrl.
Mit állítsak vagy hol keressem a hibát? -
Nem lett szerencsém. Rendeltem a megfelelőt. A feliratok mind stimmelnek a stick-en a K235 gyári stickkel, de a Connect Utility és a logioptionplus is azt írja, hogy a párosítani kívánt eszköz nem kompatibilis. A Connect Utility szerint 1 egér van a stick-hez párosítva, de nincs olyan menü, hogy törölni.
Az Unifying szerint nincs megfelelő stick a gépben. Ez rendben is van.
Van ötleted, hogy lehetne mégis összehozni? -
Pickle Rick
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Steelseries Apex Pro TKL (2023) WL billentyűzet. Sajnos pár gombon kiégett a kék LED (F1,F6,Space). Próbáltam megoldást kérni rá Steelseries supportnál, de ők cserét javasolják.
Kérdés 1: Valaki végigvitt már ilyen RMA folyamatot Steelseriesnel? Mennyi idő amíg megérkezik az új bill storejukból? Ha jól értem mielött meg tudnám rendelni ingyen a cserét, össze kell törnöm a mostanit.Kérdés 2: Esetleg tudtok valakit aki javít ilyet, lehet inkább abba az irányba mennék el ha könnyen javítható...
Köszi előre is!
-
andronymus
tag
Sziasztok!
Ma ezzel a hibával indította a napot a Keychron S1A3 billentyűzetem: https://ibb.co/T2QVJNN
A hibajelenség:
A képen fehérrel jelölt gombok lenyomására a bal oldali gombokat kezdi lenyomni.Amivel próbálkoztam:
Klaviatúra takarítás.
Factory Reset
Ellenőriztem a win/mac kapcsolótFélek, hogy maga a panel/switch-ek romlott el. :/ és nem hot-swap-es.
Esetleg van ötlet, ami megbontás nélküli megoldás lehet?Köszönöm!
-
bigobert
tag
Sziasztok!
A Redragon K616-RGB (Fizz Pro) magyar kiosztású billentyüzetem teljesen hibátlanul müködött, amig nem telepitettem a gyári szoftvert. A telepitéssel elveszitettem a hosszú i és hosszú ü betüimet, ahogy a helyesirásom is mutatja. Gondoltam Powertoys-szal újrakötöm a két betüt, de rájöttem, hogy nem pusztán a két betüt veszitettem el, hanem a két billentyüt. Tehát semmilyen funkciót nem tudok adni a hosszú i és hoszzú ü helyén álló billentyüknek. A support nem válaszol.
Mit lehetne tenni, hogy újra müködésre birjam a két billentyüt? Valahogy a firmware-ben kellene "belekódolni" újra ezt a két gombot? Nem értek hozzá, de útmutató alapján elboldogulok.
Tudnátok segiteni? -
Van egy régi Genius KB-G265 billentyűzetem, amit mai napig használtam. GTA5 alatt egyszer csak elkezdte ismételni a gombokat, meg játékon kívűl is, mintha beragadna amit éppen nyomok.
Laptopra rádugva már ennyit se csinál, csak villog a világítása. Nem tudom összefügg-e, ma frissült a Win10 Windows 11-re... eddig semmi baja nem volt, pedig 10 éves. Laptopon Win10 van, azzal csak villog, pc-n 1-1 karaktert néha enged beírni, aztán beragad.
Bármi tipp? Megdöglött az elektronikája? -
butch3r
senior tag
Sziasztok
adott egy Cooler Master CK 550 billentyűzet. Eddig csak az M betűnél de most már a c-nél is elkezdte, hogy duplán írja le. Átböngészve a topikot ez az ólommentes forrasztásra gyanakszom, de lehet más is?
Még életemben nem forrasztottam, ha lehet más opció is a hibára akkor inkább azzal kísérleteznék mint ezzel (a nap végén vagy megpróbálom és ha elkrom akkor kuka a billentyűzet vagy meg se próbálom és előbb utóbb kuka)Van bevált youtube videó ilyen megolvasztás, újra forrasztás témakörben ami javasolt és segít egy kezdőnek eme javításban?
köszi
-
jeni
félisten
Üdv
Érdekes hiba jelenséggel találkoztam ma.
Egy HP Desk Pro 400 G3 gépen bejelentkezésnél csak a számsorokat engedi beírni a betűket nem,ez mindegy,hogy PS/2 vagy USB bill van rácsatlakoztatva nem enged gépelni. Még a Virtuálisra állítva sem enged gépelni,kattintani a adott mezőre lehet de nem adja ki a betűket. Így a jelszót megváltoztattam. Innentől már belépve a rendszerben már jó a bill összes funkciója.
A rendszerben a beállításoknál az idő-nyelv állításoknál a magyar-magyar van.
Gépelésnél kell még valamit állítani?
Mi okozza ezt? -
Köszönöm. A nano lesz az mert egy "elveszett" vevőt megtaláltam egy selejt laptopban. Az nem működött egyik bill.-el sem, de a második szoftverrel újra tudtam párosítani az egyik bill.-el. Így most van + egy működő billentyűzetük. Ha kell nekik a többi, vetetek velük nano-kat.
-
nyunyu
félisten
Ha a levélnehezék hasán van fogaskerék logó, akkor Unifying vevő kell hozzá (drágábbik, párosító szoftvere), ha nincs, akkor Nano. (olcsóbbik, hozzá szoftver)
Ha villám logó van rajta, akkor meg Bolt vevő kéne, de azt csak az újabb, "prémium" eszközeiken használják (MX Keys óta?), nem az eldobható kategóriában.
-
Van a cégnél 4 Logitech K235 wireless billentyűzet. Ki akarják dobni, mert nincsenek meg az USB stick-ek. Valószínűleg az MK235-ös készletek darabjai voltak és a stickek az egérrel vannak, vagy vesztek el.
A Logitech oldalán nem írja, hogy ezek össze vannak kódolva vagy bármelyik ilyen típusú bármelyik stickkel használható.
Ha felcserélhetők, lehet kapni ilyen sticket külön? -
dqdb
nagyúr
válasz
evitiguF #1224 üzenetére
Szedd szét teljesen és szárítsd ki, valószínűleg víz került a membrán lapjai közé, ami onnan magától nem fog kijutni. Ha szerencséd van, akkor a tényleges elektronika nem kapott, ami korrózióval járna, de ha látsz valahol koszos felületet vagy száradásra utaló foltot, akkor izopropil alkohollal érdemes áttörölni.
-
evitiguF
senior tag
Sziasztok,
nyaralás alatt sajnos a tetőtérben volt egy kisebb beázásunk, és a víz pont a billentyűzetre csepegett.
A páciens egy [Logitech MK330]
Ha bekapcsolom, folyamatosan 0-át ír, mintha az a gomb be lenne ragadva. Lekaptam a hátulját, belül nem néz ki egy bonyolult szerkezetnek, van egy gumis nyomkodós rész, illetve ez alatt 3 műanyag nyomtatott lap az áramkörökkel. A középső talán egy sima üres lap.
Menthető lehet még valamilyen módon ez a billentyű, vagy a víz olyan kárt okozhatott, amit nem tudok visszafordítani?
Nem az alsópolcos kategória, így ha van rá mód, megmenteném, úgysincs sokat nyúzva, netezős, letöltős géphez van. -
Sziasztok. Van egy Hamma gyártmányú minden egybe kézbentartós billentyűzetem. A működésével nincs gond.
De a hátoldala kezd ragadóssá (ragacsossá) válni. Mintha kezdene lebomlani a műanyag. Pedig alig van évente 2-3x használva, nem koszos.
Van valami megoldás erre? Spry stb? -
Bandi821
tag
válasz
micafighter #1219 üzenetére
nem azt nem. Most megoldódott a billentyűzet - egér probléma, mert mindkettőhöz bedugtam az usb vevőt, amik bezavartak egymásnak. Elég egy, ami kezeli az összeset - tehát az most pipa, viszont a fejhallgató iszonyatosan torzít.
-
Bandi821
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Vettem egy Razer Blackwidow V3 mini-t, egy Razer Deathadder V3 pro-t és egy Razer Barracudat. A cél az volt, hogy megszabaduljak a sok kábeltől, ami így sikerült is, de valamiért ezek a beviteli eszközök nem működnek rendesen. Valahogy úgy tudnám leírni a hibajelenséget, hogy elég gyakran, de szabálytalan közönként elveszítik a jelet, ilyenkor akadás van az irányításban (a barracudanál recseg-nyúlik a hang), gyakorlatilag élvezhetetlen a játék, de a játékon kívüli vezérlés is akadozik. Feltelepítettem a Razer synapse programot, ami elvileg kezeli ezeket az eszközöket, az lefrissítette magát, sőt a Barracudánál firmware-t is frissített. Amikor a kapott kábelekkel használom, akkor jól működnek, csak hát nem ez volt a cél. A synapse-ban nem sok beállítási lehetőség van, csak a világítás színét, jellegét, gombkiosztást stb.. lehet változtatni. Mi lehet a gond?
Válaszokat előre is köszönöm.
üdv.: Bandi
-
Hatszorhat
csendes tag
Üdv, egy fura problémám van: ha pár órára bekapcsolva magára hagyom az asztali számítógépemet, akkor utána pár betű rosszul működik.
Konkrétan ha leütöm az a-t, akkor as-t ír, azaz hozzáfűz egy s-t. Ugyanez fordítva, az s-t leütve as-t ír. Az y-hoz x-et fűz hozzá. És van még 1-2 ilyen fura hibajelenség amit művel, ezzel így nyilván nem lehet dolgozni.
A problémát gyorsan megoldja a billentyűzet USB-csatlakozójának kihúzása és visszadugása, szóval nem dráma a dolog, de bevallom: nagyon unom már a dolgot és szeretnék valami végleges megoldást.
Esetleg valakinek van tippje hogy mi lehet és hogy hogyan lehet megcsinálni?Köszönöm.
-
kmgabor
csendes tag
-
-
kmgabor
csendes tag
Sziasztok!
Bakiztam egy nagyot. Kontroller driverezésnél töröltem az Eszközkezelőből mindent ami ScpToolkit-hez volt köthető (Nefarius Software Solutions), kért a gép egy resetet, de utána nem működött se az egér se a billentyűzet...
Volt kihúz visszadug, másik usb portba is, de nem jártam sikerrel, de szerencsére Chrome Remote Desktop-al tudom kezelni a gépet. Próbáltam eszközök között kiadni és kihúzni-bedugni de az sem járt sikerrel. Próbálgattam amit mezei tudásommal tudok, meg amit jópár Google keresés dobott, de nem megy...
Vezérlőpultban az eszközök között egy olyat ír hogy: "A Windows nem tudja elindítani ezt a hardvereszközt, mert az eszköz konfigurációs információi (a beállításjegyzékben) nem teljesek vagy sérültek. (Kód: 19)".BIOS-ba be tudok lépni, ott működik az egér és a billentyűzet is.
Kép és hang van (tudom hogy hülyeség, miért ne lenne, de inkább leírom), próbáltam egy vezetéknélküli egér billentyűzet kombót, de azzal se volt jó, pendrive-ot viszont felismerte.
A Kód: 19-es hibára javasolták a neten registry-ben "HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E96F-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}"-ben az "UpperFilters"-t átírni úgy hogy csak "kbdclass" legyen benne és újraindítani a gépet, de nem jó és vissza is ír valamit a registry-be reset után.
Hibaelhárító/troubleshooter természetesen nem csinál semmit.
Próbáltam alaplapi drivereket CD-ről újra feltenni de semmi.Tud valaki erre megoldást azon kívül, hogy Windows reinstall és nem jár adatvesztéssel? Nagyon nem lenne most kedvem Windows-t telepíteni, főleg, hogy nem tudom normálisan lementeni a számomra fontos dolgokat.
Vagy hogy lehet olyan Windows helyreállítást csinálni ami nem töröl adatokat? (Visszaállítási pont létrehozása-ban nem tudtam visszább lépni.)Lehet hogy nem a legjobb fórumon kérdezek (leírom az "Egér probléma" és a "Billentyűzet gondom van" témában is, hátha), ha így van útba tudnátok igazítani?
Bocsánat a regényért, köszönöm ha végigolvastad és még jobban köszönni fogom ha valaki segít rajtam. -
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Nem annyira probléma, inkább csak egy opció lehetősége felől érdeklődnék. Asus TUF Gaming K3 billentyűzetem van, és jó volna egy dedikált kikapcsoló gomb (mármint ami a gépet kapcsolja ki). Hozzá lehet valahogy rendelni ezt egy billentyűhöz? Pl. F12-re rátenni. A saját SW-ben (Armoury Crate) nem találtam ilyen lehetőséget, csak ezeket:
Esetleg valami másik SW-el?
-
camper
tag
válasz
Francia91 #1205 üzenetére
Ockham borotvája filozófiai elv, amely szerint két, az adott jelenséget egyformán jól leíró magyarázat közül azt érdemes választani, amelyik az egyszerűbb.
Milyen szép verset rittyentett az eladás mellé, kábelhossz meg mindenMásrészről mennyivel kerül kevesebbe egy ilyen membrános billentyűzet 1,5 évesen hogy megérje ezt a tortúrát? Most leveleztek?
- Nem működik.
- De
- Nem
- De de
- Nem nem
- De de deKb így tudom elképzelni.
Nem idegesítelek tovább, az én tippem, hogy ez már akkor sem működött mikor Várpalotán a dobozba tette. -
Francia91
veterán
Sziasztok!
A minap szert tettem egy Natec Genesis RHOD 400 RGB billentyűzetre. Elküldés előtt elvileg működött hibátlanul, én itthon rádugom a gépemre, az RGB gyönyörűen világít, de egy billentyű leütésére sem reagál. Néztem, hogy van-e valami key lock vagy hasonló, de a kombóra sem oldódik meg a dolog, az Fn + számok kombójára nem váltja a világítás színeit, ahogyan elvileg kéne.
Lehetséges, hogy szállítás közben lett vele valami? Doboz szép és sértetlen volt -
csabiy
csendes tag
Sziasztok!
Asus E403N alig használt laptop SPACE billentyűjével van problémám. Gépelésnél a billentyű leginkább a gomb közepén érzékeli a leütést, a széleken nem, így sokszor nem veszi be a leütést, főleg gyorsabb gépelés közben. Érzésre is kicsit "tompább" a gomb a széleknél, mintha tényleg valami akadályozná. Kompresszorral kipucolva, de nem oldódott meg a probléma.
Egy laptop szervíz a hiba leírására komplett billentyű cserét javasolt, ~35-40ezer Ft-os áron.
Bármi más, olcsóbb alternatíva?
Köszi előre is! -
Thinkhuman
csendes tag
Sziasztok!
Van egy SPC Gear GK650K Omnis billem, és tegnap elkezdett roppant furán viselkedni. Azt hiszem screenshotot próbáltam csinálni a win+shift+S kombóval, de valamit elnyomtam, azóta a win gomb a bal oldalon minden mást csinál csak azt nem amit kéne.
Jelenleg ha a gaming mód be van kapcsolva, tehát teljesen inaktívnak kéne lennie behozza a ctrl+alt+del menüt ahol választhatok hogy lezárom a gépen vagy felhasználó váltás stb. Ha a gaming mód ki van kapcsolva akkor a start menü helyett ezt a jobb klikk menüt hozza be. De egyébként működik Fn gombként az Fn gomb mellett.
Nem értem mit lehetett így elnyomni, neten egyelőre nem találtam semmit, de hátha találkozott már valaki hasonlóval. Köszi!
P.S. Próbáltam a Fn+Esc -> F1+ F3+F5 kombót, a bill villogott is, de maradt ugyan ez. a win gomb megnyomása pedig mindig állít valamit, a háttérvilágást legtöbbször, és legtöbbször simán kikapcsolja
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Netfone
- Magyarországon is élesedett a Pixel 9 műholdas segélyhívója
- sziku69: Szólánc.
- BestBuy topik
- Milyen videókártyát?
- Opel topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Samsung S23 256GB Fekete / Újszerű állapotban / 12 hónap jótállással
- Samsung Galaxy A70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest