- Megjelent a Red Magic kompakt OLED kijelzős gaming táblagépe
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Hobby elektronika
- Milyen házat vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
merqree
őstag
válasz
jozsi252 #80397 üzenetére
Otthon gigabites netem van fel/le, de a HDD miatt nem tudom kihasználni.
SSDvel a laptopban sem mindig tudtam.
Szóval ott eldől szerintem a sorsa a sebességnek, hogy HDD vagy SSD.
Biztos van olyan HDD, ami SSD sebességgel IS TUD AKÁR dolgozni, de nekem, földi halandónak megfizethetetlen akár egy 2db 2 TB-os SSD. Arról nem beszélve, hogy édeskevés RAID1-ben.
(Most 2db 4 TB HDD van a DS220+-ban) -
Melorin
addikt
Sziasztok!
Találkozott már valaki olyannal, hogy a VideoStation egy film lejátszása helyett csak teker és teker. Miközben a CPU 1%-on pörög csak. AC3 trükk megvolt, már nem ír ki semmit, csak középen teker a kis kör de nem történik semmi. -
jozsi252
veterán
Sziasztok
Szeretnék 2 dologban segítséget kérni.
Egyik az az hogy van olyan oldal vagy videó ahol a 420+ illetve 920+ teljesítményét hasonlítják össze? Pl hogy torrent letöltésnél mi a max sebesség amit el tudnak érni, illetve mennyire terheli be a CPU-t ez a folyamat?
Nem tudom hogy számomra megéri-e a plusz felárat kiadni a 920+-ért vagy pedig elég lenne a 420+ is. Amire a NAS-t használom főleg az a biztonsági mentés, illetve torrent letöltések. Nagyon nagy részt erre van használva a mostani 718+ is. Csak mindenképp 4 slotosat szeretnék mert 4db 8TB-os winyót akarok belerakni.A másik az lenne hogy van olyan YT csatorna ami Synology NAS összerakással beállítással foglalkozik? Akár otthoni akár céges szinten? Legyen az akár rack szekrénybe 2-300TB tárhellyel. Csupán érdekel az ilyen hogy ekkora volumenben milyen összerakni beállítani valamit? Ugyanígy vagyok a gép összerakós videókkal, mikor egy vízhűtést raknak össze pl. Szeretem nézegetni az ilyen videókat is.
-
puhi78
csendes tag
válasz
Sanyi.mTs #80393 üzenetére
Automatizálnám, mondjuk heti egy alkalommal, esetleg két különböző heti verziót megtartva. Készül napi mentés USB-re is éjszaka, de ha esetleg megtörténik a fertőzés ez a mentés szinte biztos hogy használhatatlan lesz.
Ha esetleg van jobb ötlet, nyitott vagyok bármilyen megoldásra. -
puhi78
csendes tag
Sziasztok!
Van két Synology NAS, zsarolóvírus elleni védelemként szeretnék másolatot készíteni egyikről a másikra. De nem a szokásos módon, hogy a forrás NAS szinkronizál a távolira, hanem a távoli jelentkezne be a másolás idejére a forrásra. Így ez a mentés akkor sem tud megfertőződni, ha esetleg a vírus olyan felhasználói adatokhoz jut amivel ez eredeti eszközön kvázi korlátlan jogosultsága van. Tudnátok ötletet adni, hogyan lehetne kivitelezni?
-
pappesz
tag
Sziasztok!
Van egy DS420J nasom.
DSM 6.2 rendszerrel.Azt szeretném elérni, hogy létrehozok egy mappát ahová a cimbim egy másik városból beletehet dolgokat.
A file stationban - fájligénylés létrehozására megyek akkor bár tud hozzám küldeni dolgokat, de mégse. 1 fájl átjön. de 105 fotó esetén kicsit macerás lenne.
Tehát mit kéne tennem?
[kép] -
kokosmith
tag
válasz
Borisz76 #80344 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, aki reagált a kérésemre (Borisz76, Gyuri81, Jim74 és e.vid), hatalmas respect, nagyon jók vagytok. Végül úgy döntöttem, hogy egy eredetileg is 6GB-al szerelt 220+ veszek, így egészen biztos a kompatibilitás és a garancia. Több üzletet megkérdezve megerősítették, hogy ezt a Synology helyezi be, nem a szaküzletek, így bizom benne, tényleg minden rendben lesz. Viszont az a kérdés merült fel bennem, hogy ezekkel a RAM-okkal nem kaptok rendszer üzenetet minden induláskor, hogy nem Synology RAM került bele? Köszi!
-
ada19
senior tag
válasz
Patice #80379 üzenetére
Szerintem megoldható a Sysinternalsos Junction-nel is: https://docs.microsoft.com/en-us/sysinternals/downloads/junction
-
Bence_
tag
Sziasztok!
Van arra mód, hogy a nason lévő mappát a Windows úgy kezelje mintha belső lenne?
Jelenleg fel van csatlakoztatava mint egy meghajtó de a játékok így nem futnak.
Köszönöm -
Sanya
nagyúr
Kijött a 7.1.1 RC is a legtöbb NAS-ra
-
Most raktam fel a "DSM 7.1-42661 Update 4"-et három különböző eszközre, mindegyiken ment gond nélkül. Pár applikációt is frissített újraindítás után.
-
huan
őstag
válasz
Intelligencs #80371 üzenetére
Szia.
Igen, nem a frissítéstől aggódtam, hanem az újraindulást követő mizériáktól, de ezek szerint máshol keresgéltem az okot. Igen, a sima újraindításnál is előfordult már.
A Telekomos ONT-t amúgy modemként használom, utána van egy ASUS RT-AX92U (2-Pack) Router Mesh-páros, de a NAS az ONT-hez csatlakozik, mentesítve az Asus-t a NAS-tól. És hát valóban elég gyengék a szolgáltatói eszközök, az időzíthető restartot pont nagyon hiányolom belőle. -
Már amikor az első hozzászólásodat olvastam a témában, akkor sejtettem, hogy ez inkább hálózati probléma, nem NAS. És szerintem nem a frissítés volt itt a kulcs, hanem a frissítés utáni újraindítás. Ha csak simán újraindítottad volna a NAS-t, valószínűleg akkor is ugyanezt tapasztaltad volna. Én pont tegnap tettem fel ugyanezt a frissítést 5 NAS-ra, amiből 4 teljesen különböző modell, minden hiba nélkül újraindult és visszajött az összes.
Az, hogy FIX IP-t adtál, az valóban megzavarhatta a dolgokat, ha épp a frissítés előtt csináltad. De egyébként FIX IP-t adni kifejezetten javalt, már ha szereted könnyen elérni a NAS-odat.
Illetve FIX IP nélkül egy portot sem tudsz nyitni, hiszen ha nincs IP cím rendelve a NAS-hoz, akkor ugye hova is forwaldolod a portot.
További tanács, ha az ONT-od egyben routerként is funkciónál, akkor inkább szerezz be egy dedikált routert, az ONT meg működjön a jövőben csak modem módban. Ezekkel a szolgáltatói eszközökkel csak a baj van, ha a sima alapfelhasználásnál kicsit is többet akarsz. Most elég jó áron van pl. az Asus AX53U, 20e Ft a Euronicsnál vagy a Média Marktnál, és fényévekkel jobb routered lesz, mint a modembe integrált. Esetleg keresd fel a "Milyen routert?" topikot.
-
huan
őstag
DSM 7.1-42661 Update 4 , igen. DS720+ Eddig nekem is rendben lementek a frissítések, egyszer volt ugyan ez.
Hogyan kell simán újraindítani gombbal? Meddig kell nyomva tartani pl.? -
huan
őstag
Mindig lever a víz, mikor szoftverfrissítés elérhető és rányomok a frissítésre, mert mindig szenvedek vele utána, hogy elérjem a Nast. Ma ismét ez van. Valószínű én vagyok a béna, de segítsetek légyszíves, mert felidegesít
Tehát jött egy frissítés, frissítettem. Kivártam a 20 percet, utána elérhetetlenné vált a nas.
Power gomb hosszan nyomva kék Led villog, nincs síp hang, nincs elérés.
Power gomb leghosszabban nyomva kikapcsol a nas, majd röviden nyomva bekapcsolom, villog, majd világít a kék Led a zöldekkel és síp hang is van, de a SynologyAssistant nem látja azóta sem.Nem akarom alapállapotra állítani a Reset-es megoldással, de hogyan kell elindítani ilyen esetben? (nem akarom forrasztgatni sem, mert volt már hasonló eset és elindult valahogy)
(Nem frissítek többet)
-
BenceShearer
aktív tag
EaseUS recovery elindult (másik mentés vinyón) , látja őket, remélem vissza tudja hozni.
-
BenceShearer
aktív tag
Illetve még annyi, hogy egy másik vinyón is rajta voltak a fájlok, az csak benne volt a NAS-ban, basic-re formázva, nem volt rajta adat. Arról visszahozható valahogy?
-
BenceShearer
aktív tag
Szisztok!
Törölt sharde folder visszahozható valahogy?
Elvileg mindent jól csináltam (mozgattam a fájlokat), de eltünt az összes családi képem!
Segítsetek ha tudtok!Köszönöm!
-
Sziasztok!
Pár napja írtam, hogy a DS920+ NAS-omban a 4. fiókban lévő lemezre vonatkozóan a havi lemezállapot jelentés 36 újracsatlakozást jelzett.
Mai nap sikerült eljutnom oda, hogy kompresszorral kitakarítsam a NAS-t. A tisztítást követő indítás után ugyanezen lemeznél már összesen 44 db újracsatlakozást jelzett a SMART.
A grafikonon csak azt látom, hogy augusztusban is volt, de konkrét időpontokat nem. Ez lehet, hogy még a takarítás előtti újracsatlakozás lehetett, vagy most az újraindításnál keletkezetek ezen "hibák"?
Esetleg pontos nap/óra/perc időpontot ki lehet nyerni a rendszerből, hogy mikor történtek az UDMA CRC Error-ok?Köszönöm a segítséget
.
-
RazoR
veterán
Sziasztok!
DS egyik napról a másikra nem tölt le semmit, 4 féle oldal torrendjeit próbáltam és mindnél Could not Connect to trackert ír. Mi lehet a gond?
-
törölt tag
-
törölt tag
DS 120j. Lejárt a let s enc. aláírás.
Természetesen belépésnél nagyon rettegve, de elfogadom hogy most óriási kockázat a nason szétnéznem böngészőből.Viszont nagyon nem akar úgy igazából semmi sem betölteni. A belépési oldal is szétesve jön be , kb. a 10. probálkozásra. A nas távol van , nem tudok odamenni , viszont használnám és nyilván a tanúsítványt is hosszabítanám távolról.
-
schor
tag
válasz
forintuser #80351 üzenetére
Én laptopon másolom, de gondolom, nem ez a probléma. Elképzelhető, hogy a pendrive, mert nem mai darab. Viszont a fotók csak ezen vannak fenn, így, ha nincs más megoldás, türelmesen töltögetem párszázasával.
-
schor
tag
Sziasztok,
mit csinálok rosszul...?
Rengeteg fotót (10 ezer feletti) szeretnék feltölteni a Synology Photos segítségével, megcsináltam a mappákat, egy pendriveról húzom át a fotókat a Photos felületére, de egy idő után leáll a feltöltés. Ilyenkor törölnöm kell a háttérfeladatokat, és kezdhetem elölről a feltöltést. Néhány száz fotó után mindig ez van.
Sejtem, hogy a kérdésem valami alaptudás hiányára utal, de mégsem boldogulok vele. Légyszi segítsetek, mit rontok el!
Köszönöm előre is! -
RazoR
veterán
Sziasztok!
Hetek óta küzdök azzal, hogy egyik napról a másikra elszállt a Plex. Egy Syno nason fut a server de mióta a voda megcsinálta az informatikai átállását akárhogy próbálom nem tudom helyreállítani a dolgokat.
Már mindent próbáltam, Plex újratelepítés, régebbi verzió telepítése, nap újraindítás többször, minden megvolt de akármit csinálok ez fogad:
DSM-ben a jogok elvileg jók, port forward be van állítva a routeren a 32400-ra de sehogy sem tudok átlendülni a fenti részen valamiért. Ötlet?Ráadásként a Download Station is elszállt, nem indul el a letöltés, ezért is gondolok arra, hogy a Vodafone átállása miatt lehet valami gond mindkét esetben.
-
Patice
Topikgazda
válasz
deathtania #80346 üzenetére
Esetleg arra tudok még gondolni, hogy az internetszlgáltatód változtatta a saját DNS szerverei címét.
Routeredben megadhatsz alternatív DNS-eket, pl. Guglié: 8.8.8.8, vagy 8.8.4.4, Cloudflare: 1.1.1.1, stb. -
deathtania
senior tag
válasz
Patice #80345 üzenetére
Nas restart 2x is. Feladat törlés, újra konfigurálás. Szinkronizált egy darabig, aztán azokat a fájlokat és mappákat, amiket a Mac-ről töltöttem fel vagy hoztam létre az elmúlt 3 napban még mindig nem húzta le felhőből, DE CSAK AZOKAT! Ezért nem értettem a dolgot. Utána letöröltem a programot, adatbázisát töröltem, újra letöltöttem. Ugyanaz.
Most fogtam, az egyik OneDrive-omat legyalultam, és oda áttettem mindent, de úgy, hogy a Mac-ről mászik felfelé a felhőbe, ÉS a nas elkezdte lehúzni. NEM ÉRTEM!!!
Most a következő körben úgy néz ki, hogy azt fogom inkább használni, mert most meg ez működik... Hát ez van...
Ez a Google bosszúja akar lenni, vagy micsoda?
-
Patice
Topikgazda
válasz
deathtania #80340 üzenetére
Nálam párszor újra be kellett írni az adott felhős fiók jelszavát a beállításokban, mert valamiért nálam is leállt párszor.
NAS restart volt? -
ssgt1981
senior tag
Ds218play-em van és napok óta gondolkodom, hogy feltegyem-e a DSm7-et. Milyen tapasztalatok vannak ezen az eszközön? Frissítést követően minden beállítás és tartalom megmarad? Plex-et újra kell indexálni vagy megmaradnak a beállítâsai? Deluge működik?
-
deathtania
senior tag
válasz
deathtania #79022 üzenetére
Sziasztok!
A fenti hozzászólás szerinti probléma tovább gyűrűzött. Most már konkrétan 3 napnyi anyagot nem húz le a Cloud Sync a Google Drive-ról, miközben a laptopokon minden gond nélkül szinkronizál, ott van minden. Van esetleg valakinek valamilyen ötlete, hogy mi okozhatja ezt?
-
Pikkolo^^
addikt
Synology Drive Clienttel szeretnék belépni a NAS-ra (DS220j). Az egyik gépről simán engedi, míg a másik esetén azt mondja rossz felhasználónév/jelszó párosítás ill. nincsen elég jogosultság. Mi lehet a baja amiért a laptopomon nem enged be?
-
Multibit
nagyúr
válasz
zsamiatt #80334 üzenetére
Akkor nézz be IDE! Embyhez nem tudok hozzászólni.
Azt tudom, hogy az évek során nekem soha nem volt gondom az mp+NFS megoldással. Korábban, mikor a tévék lejátszóinak a kadenciahelyes lejátszás is leküzdhetetlen akadályt jelentett, nekem ez a legtermészetesebb módon ment mediaplayerrel.
Most a Plexet csak adatbázisként használom. Plex kliensből nem kérek. Az Apple TV 4K kielégítő megoldás számomra (Infuse Pro). -
Multibit
nagyúr
válasz
Tamarel #80329 üzenetére
De, az. 2011 óta használok dedikált mediaplayert (hol volt akkor még 4K, HDR, vagy DV). A mai napig jó döntésnek tartom. Nagyon jónak. Ennek köszönhetően soha nem volt kódolási, muxolási, vagy hálózati problémám film lejátszáskor. Ennek köszönhetően nem kellett másolgatnom, hurcolásznom filmeket pendrive-on, HDD-n. Nem kellett szívnom DLNA-val. Lehetne még sorolni. Hosszú évek teltek el azóta, ez a tapasztalatom. Soha nem térnék vissza a tévéhez, mint lejátszóhoz. Maradjon megjelenítő
-
blakey
titán
válasz
sulaco55 #80328 üzenetére
A megfelelő topikokban rengeteg ajánlást találsz, a TV-k továbbra is csak megjelenítők, egy felesleges hozomány az, hogy valamit le is tudnak játszani, ha jót akarsz akkor külön lejátszót használsz és nem kell hangsávokkal, feliratokkal vacakolni, csak akkor ha valamit saját elképzelésed szerint szeretnél rendbetenni.
-
kokosmith
tag
Sziasztok! Van, aki DS220+ NAS-al rendelkezik és bővítette a memóriát? Ha igen, megtudná írni, milyet tett bele? Kerülném a 30+ kerülő gyári Synology RAM-ot. Köszönöm!
-
sulaco55
kezdő
Kell még a felfújható űrhajómhoz, amivel éjszakánként távoli különleges galaxisokat derítek fel, persze Blökit is viszem!!!
-
sulaco55
kezdő
Üdv! Lehet-e MKW toolnix programot telepíteni a NAS-ra és hogyan? (920+) Köszönöm.
-
Elemental
addikt
-
tjsz
senior tag
-
Marci112233
addikt
válasz
Petervagyki #80308 üzenetére
Ha fent van a Synology Drive akkor azt nyisd meg és annak lomtárát ürítsd ki. Nekem ott ragadt bent korábban több GB adat amikor simán töröltem.
-
tobias40
veterán
Mi a megoldás olyankor ha folyamatosan azt hallom mintha újra indulna a vinyó?
Mintha egy pisztoly golyót lőnének ki!
A rendszer mindent jónak ír.
Van egy szünet,mentesem de az sem ír hibát! -
Sanyi.mTs
addikt
Érdekes dolgot tapasztaltam:
Véletlen QC címmel léptem be külső hálózatból, ami átváltott a ddns címre, csak éppen nem arra a portra, amire a DSM állítva van.
54321-es portra van beállítva DSM https-en (54320 a http-re, de ez át van irányítva https-re)
QC cím pedig a ddns.cím:45678 címre váltott át. Ezt kimásolva is simán bejött a DSM login ablak másik böngészőben. Pedig routerban nincs forwaldolva a 45678-as port sehova.Mi fene lehet ez? (a portok nem valóságba megadottak, a két valós port között több ezernyi távolság van)
-
czeban
csendes tag
Sziasztok! Újratelepitem a nast, de a download stationban futtatott torrent fileokat hogyan tudnám lementeni (csak maga a torrent file), hogy winyo csere után visszamásolom a fileokat és újra letölti a rendszer? Egyedül a volume1/@download mappában találtam torrent fileokat, és ha azokat lementem, visszamásolom, látni fogja rendszer? Üdv Norbert
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Vezérlőpult , megosztott mappa, tevékenység,lomtár ürítés.
Valami hasonló.....fejből írtam most mert nincs előttem.
-
direwolf
őstag
válasz
A megosztott mappa gyökerében van egy #recycle nevű könyvtár.
Egyébként a lomtárazást ki-be kapcsolni mappánként. -
Borisz76
nagyúr
válasz
Petervagyki #80305 üzenetére
Lomtárat is üríted ?
-
Melorin
addikt
válasz
Petervagyki #80305 üzenetére
File Station-ben ugye azután törlöd, hogy a Download Stationban eltávolítottad?
(A DS duplikált letöltését nagyon szeretjük mi is)
-
Petervagyki
lelkes újonc
Sziasztok!
Még kezdő vagyok nas fronton, de valamit nem értek.
A Download Stationnal töltök le torrentet. Ha már nincs rá szükségem, akkor törlöm a listából.
Eddig ok. Ha letörlöm a File Stationban (mert már nem kell), akkor persze nem látom, de nem szabadul fel a hely a diszken.
Hol tudom véglegesen letörölni, hogy ne foglaljon helyet?
Előre is köszi!
-
törölt tag
válasz
scope2007 #80299 üzenetére
Nekem pl nagy csalódás volt a nason a képek elérése.
Lehet nagyok voltak az elvárásaim ,hogy egy google photos szintet , azért reméltem volna tőle.
Nem sebességben , de legalább használhatóságban.Ha nulla tapasztalatod van , akkor inkább először próbáld ki valahol ,ismerősnél,hogy megfelel e neked vagy sem. Szerintem az android ds fotó applikációja is full gáz.
+ A gari nélküli használt nast venni , nem túl nyerő ötlet.
A zsákbamacska random fáradt használt hdd-k vásárlása meg főleg nem ajánlott.Véleményem az hogy ha nem a backup az elsődleges hanem csak a böngészés , akkor egy 200Gb (1100ft/hó) google photos tárhely előfizetés meghálálja azt a minimális összeget.
Helytakarékosban ,belenyúl , tömörít mindent , de megmarad használható kategóriának. Ugye így nincs backup, mert az eredeti fájlokat nem kapod vissza soha. Ja ,meg persze ha olyan parád van hogy google gyíkemberei majd jól böngészgetik a képeidet ,akkor ne használd!
Én nasról költöztem át googleba , nem bántuk meg. A család minden tagja szereti és használja.Ha mindenképpen nas kell ,akkor inkább egy ds120j belépő szint + egy új hdd és talán ez visítva kijön a keretedből. Aztán backupnak mondjuk 1 hónap múlva veszel egy usb házat meg valami hdd-t.
Nem túl gyors , de ezen is el lehet lapozgatni a képeket + van garid, ami fontos! -
lewisfm
aktív tag
Nekem is volt ilyen problémám.
Az Asus router-ben a NAS-hoz fix IP cím volt rendelve. Ezt a fix kiosztás kellett törölni, majd a routert újra kellett indítani. Ezután az eredetifix IP címet újra hozzárendeltem a NAS-hoz, s ezek az elérési instabilitási problémáim megszűntek.A router volt a ludas, valamiért újra kellett konfigurálni ezt a részt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest