Hirdetés
- Júliusi hardverzarándoklat
- A Panther Lake a Blackwellel kel frigyre a System76 legújabb, linuxos noteszében
- Minden földi jóval ellátott OLED monitorpárral bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- Újragondolja grafikus vezérlőpultját a Qualcomm
- A ChatGPT-t és Claude-ot is ki kell szolgálja az Android 2027-től
- Gaming notebook topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Nyomtató topik
- Projektor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
2100 - 2001
101900 - 100001 100000 - 98001 98000 - 96001 96000 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 3901 3900 - 3801 3800 - 3701 3700 - 3601 3600 - 3501 3500 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1901 1900 - 1801 1800 - 1701 1700 - 1601 1600 - 1501 1500 - 1401 1400 - 1301 1300 - 1201 1200 - 1101 1100 - 1001 1000 - 901 900 - 801 800 - 701 700 - 601 600 - 501 500 - 401 400 - 301 300 - 201 200 - 101 100 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2025-12-07 18:07 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Loboda
senior tag
-
Gulyopapa
addikt
Na, eljutottam odáig hogy a popcorn látja a video mappát, be is lép, de nem játszik le semmit

Most újraindítom mindkét eszközt ... -
Gulyopapa
addikt
Vettem egy új routert és gondjaim akadtak a NAS-Popcorn kapcsolattal.
A popcorn és a Nas ip-jét is betettem addresse reservationba ( dhcp ).
NFS enabled.
Mit kell még csinálni ?
A popcorn látja a nast, de jelszót kér amit nem szabadna neki

-
Ablakos
addikt
Pár napja küzdök egy Asus O!Play HD2-es média lejátszóval, látja a NAS-t de nem enged belépni!
Ma kipróbáltam egy A.C.Ryan PlayOn! HD-t. és ugyanazt kapom, jelszót és felhasználónevet kér, de ezzel sem tudok belépni a Synologyba!
Van a NAS -nak valami különleges beállítása?
Tudnátok valami ötletet adni?Létrehoztál a lejátszódnak egy saját felhasználó nevet (nem feltétlen kell), beállítottad a jogosultságot és nem enged be... Esetleg a tűzfalnál nincs a lejátszó felvéve?
-
Loboda
senior tag
Pár napja küzdök egy Asus O!Play HD2-es média lejátszóval, látja a NAS-t de nem enged belépni!
Ma kipróbáltam egy A.C.Ryan PlayOn! HD-t. és ugyanazt kapom, jelszót és felhasználónevet kér, de ezzel sem tudok belépni a Synologyba!
Van a NAS -nak valami különleges beállítása?
Tudnátok valami ötletet adni? -
tobias40
veterán
-
Gulyopapa
addikt
igazság szerint jó, csak kíváncsi vagyok erre is ... ill. titkon reménykedem, hogy esetleg abban több lehetőségem van időzíteni a letöltéseket (pl: ha lejött minden letöltés akkor ne seedeljen tovább vagy esetleg seedeljen, de csak este 10-ig) Minimális lehetőség van a Download Station-ben is, de jobb lenne több ...
Értem ...
-
prono
csendes tag
igazság szerint jó, csak kíváncsi vagyok erre is ... ill. titkon reménykedem, hogy esetleg abban több lehetőségem van időzíteni a letöltéseket (pl: ha lejött minden letöltés akkor ne seedeljen tovább vagy esetleg seedeljen, de csak este 10-ig) Minimális lehetőség van a Download Station-ben is, de jobb lenne több ...
-
prono
csendes tag
Ezt nézted már? Google első találat:
köszi, kipróbálom amint hazaértem

-
Gulyopapa
addikt
Miért nem jó a gép beépített letöltő központja ?
-
sanchomuzax
aktív tag
Ezt nézted már? Google első találat:
-
prono
csendes tag
Sziasztok,
Abban kérném a segítségeteket, hogy hogyan kell konfigurálni a Transmissiont telepítés után, mivel amikor próbálom elérni webes felületen keresztül akkor page not found hibát kapom. Eddig csak annyit tettem, hogy feltelepítettem a Package Managerrel.
Köszi előre is.
-
sanchomuzax
aktív tag
Gondom van a saját szervizek reboot automatikus utáni indításával.
A /opt/etc/init.d alatt hiába S99service.sh a formátuma, nem indítja el.
Az /etc/rc.optware tartalma elé egyértelmű (http://notepad.cc/share/r9ePmV8Vaw), azaz ha valami S-sel kezdődik, és sorszám a 2. és 3. karakter, akkor a for ciklus sorra betölti. Na most direkt átírtam minden szolgáltatás sorszámát, és a végére kerültek a sajátok, így biztosan sora kell, hogy kerüljenek.
A REAL_OPT_DIR=/volume1/@optware is stimmel, és ráadásul ha minden szervizt kitörlök a /opt/etc/init.d mappából, akkor semmi sem indul el, csak sh-n lehet belépni a gépre, azaz tuti innen indít mindent.
A szrkiptek futtatási jogai is azonosak.
Hogyan másként indíthatom el a saját 3 szervizem (lighttpd, mysqld, pyload)?
-
sityak
tag
Koszonom vegul igy csinaltam.

A NAS meg mindig nem all keszen a bevetesre... de mielott beepitem megkerdeznem, h mikent tudnam legegyszerubben atmasolni a dolgaimat? 2,7TB-rol van szo igy gondoltam van egyszerubb/gyorsabb modja, mint majd halozaton. Eddig arra gondoltam, h atmasolom egy kulso HDD-re majd azt rakotve a NAS-ra.
Hulyeseg?

2x 2,7 TB megmozgatni 25 MB/s-el biztos lassabb mint mondjuk 2,7TB-ot átnyomni 50-60 MB/s sebességgel
-
No.01
addikt
Koszonom vegul igy csinaltam.

A NAS meg mindig nem all keszen a bevetesre... de mielott beepitem megkerdeznem, h mikent tudnam legegyszerubben atmasolni a dolgaimat? 2,7TB-rol van szo igy gondoltam van egyszerubb/gyorsabb modja, mint majd halozaton. Eddig arra gondoltam, h atmasolom egy kulso HDD-re majd azt rakotve a NAS-ra.
Hulyeseg?

-
sityak
tag
Kamera felvétellel van gondom.
Beállítottam hogy folyamatos felvétel legyen,10 nap és 200 giga a limit.
A gondom az hogy automatikusan vagy letörli a felvételt vagy leállítja ha eléri a limitet.
Azt nem lehet vhogy beállítani hogy mindíg csak a legutolsó(legrégebbi) felvételt törölje és akkor mehet folyamatosan a felvétel?
Mert így vagy kézzel törlök időközönként vagy letörli mindet vagy megállítja a felvételt!
az egyik limit kell csak
tehát vagy napra adod meg vagy GB-ban limitálod az archiv méretét
ilyenkor rotáljaÜdv
-
mrfree
csendes tag
-
Patice
Topikgazda
Power adapter egyik felét a router közelébe, egy hálózati csatlakozóba. Ezt egy LAN kábellel a routerhez kösd.
Popi közelében keress egy hálózati csatlakozót, ebbe dugd a Power adapter másik felét. Ezt kösd össze LAN kábellel a Popi-hoz.
Ennyi.
-
Criton
veterán
-
Tccc
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Synology DS410 NAS-om és éppen tönkrement a tápegysége. Tudna valaki segíteni, hogy hol juthatok hozzá egy újhoz? (EDAC EA11001E-120 12V 8.33A )
Köszönöm -
tobias40
veterán
Kamera felvétellel van gondom.
Beállítottam hogy folyamatos felvétel legyen,10 nap és 200 giga a limit.
A gondom az hogy automatikusan vagy letörli a felvételt vagy leállítja ha eléri a limitet.
Azt nem lehet vhogy beállítani hogy mindíg csak a legutolsó(legrégebbi) felvételt törölje és akkor mehet folyamatosan a felvétel?
Mert így vagy kézzel törlök időközönként vagy letörli mindet vagy megállítja a felvételt!
-
No.01
addikt
Koszonom! A hifit vajon hova?
Masik ekrdes, h mivel a vezetekezes nalam ugye nem megoldhato de szeretenm a NAS-on levo filmeket elerni a medialejatszon igy arra van power adapterem (kulonben a popi wifi-jen meg zenet se tudnek hallhatni) Azt mikent kellene?
-
Elemental
addikt
Ide iranyitottak, szoval kerdeznek. Sajnos le kell szogeznem, h 2 hettel ezelottig csak korulbelulre tudtam, h mi az a NAS igy kernem megerteseteket

Nemreg elegem lett a folytonos masolgatasbol a laptopok ill a medialejatszom (Popcorn) kozott.
Olvasgattam igy jutottam a NAS topicba majd meg tobb olvasgatas utan megrendeltem egy DS213j egy 3TB-os WD30EFRX-et.Meg nem alltam neki mert a a "szekreny" amiben lesz meg nem all keszen a fogadasra. Kell felfurnom egy polcot.
A router a NAS ill egy kis adapter a halozati hifimhe (Sonos) egy falba van bepitve a bejarati ajto mogott. Vezetekezni eselyem sincs sajna...
Mikent kellene osszekotogetnem, h mukodjon is? Ez lenne az elso kerdesem ill azt, h a HDD-t melyik slotba is tegyem mielott nekiallok? Eddig a routerbol ment egy kabel a halozati hifi adapterembe es annyi, de most nyilvan szeretnem elerni a NAS-on majdan tarolt zeneket is.
barmilyen jellegu segitseget szivesen veszek.

Hdd-t az 1-es slotba.
A nas-t lan kábellel a router egy szabad slotjába. -
No.01
addikt
Ide iranyitottak, szoval kerdeznek. Sajnos le kell szogeznem, h 2 hettel ezelottig csak korulbelulre tudtam, h mi az a NAS igy kernem megerteseteket

Nemreg elegem lett a folytonos masolgatasbol a laptopok ill a medialejatszom (Popcorn) kozott.
Olvasgattam igy jutottam a NAS topicba majd meg tobb olvasgatas utan megrendeltem egy DS213j egy 3TB-os WD30EFRX-et.Meg nem alltam neki mert a a "szekreny" amiben lesz meg nem all keszen a fogadasra. Kell felfurnom egy polcot.
A router a NAS ill egy kis adapter a halozati hifimhe (Sonos) egy falba van bepitve a bejarati ajto mogott. Vezetekezni eselyem sincs sajna...
Mikent kellene osszekotogetnem, h mukodjon is? Ez lenne az elso kerdesem ill azt, h a HDD-t melyik slotba is tegyem mielott nekiallok? Eddig a routerbol ment egy kabel a halozati hifi adapterembe es annyi, de most nyilvan szeretnem elerni a NAS-on majdan tarolt zeneket is.
barmilyen jellegu segitseget szivesen veszek.

-
sityak
tag
Ha egyik napról a másikra megszűnt a hálózati elérés a NAS felé minden kliensről, akkor melyik szerviz működését kell ellenőriznem? A samba szervizét?
ping
-
Elemental
addikt
Sziasztok!
Nekem is DLNA-val kapcsolatos kérdésem van. Van egy USB Station 2-m, ami SONY 26EX320-s "okos" tv-hez van kapcsolva, a filmek mellett szokás szerint ugyanazzal a filenévvel ott van a felirat, de a TV nem jeleníti meg a feliratot. Ha pendrive-ról játszom le a filmet akkor ráteszi a TV a feliratot. Ez a DLNA hülyesége?
Lehet vele valamit kezdeni?Az USB Station-n elég sok felirat típust kezel, ezt hogyan lehet kihasználni?
Pár videot sem tud lejátszani, ezek a TV lejátszó hibája?
Ez a dlna hülyesége.
-
sanchomuzax
aktív tag
Ha egyik napról a másikra megszűnt a hálózati elérés a NAS felé minden kliensről, akkor melyik szerviz működését kell ellenőriznem? A samba szervizét?
Az volt, kellett egy /opt/etc/init.d/S80samba.sh restart.
-
sanchomuzax
aktív tag
-
mrfree
csendes tag
Sziasztok!
Nekem is DLNA-val kapcsolatos kérdésem van. Van egy USB Station 2-m, ami SONY 26EX320-s "okos" tv-hez van kapcsolva, a filmek mellett szokás szerint ugyanazzal a filenévvel ott van a felirat, de a TV nem jeleníti meg a feliratot. Ha pendrive-ról játszom le a filmet akkor ráteszi a TV a feliratot. Ez a DLNA hülyesége?
Lehet vele valamit kezdeni?Az USB Station-n elég sok felirat típust kezel, ezt hogyan lehet kihasználni?
Pár videot sem tud lejátszani, ezek a TV lejátszó hibája?
-
Ablakos
addikt
Sziasztok !
Teljesen új vagyok ebben a NAS témában, és a következő kérdésem lenne:Tényleg NAS-t kell vennem, ha:
- szeretnék egy távolról mindig elérhető GIT szervert futtatni odahaza
- opcionálisan örülnék, ha elbírna egy build server-t, hogy teszteket tudjon rajta futtatni.Köszi,K
Ha értesz a linuxhoz vagy türelmed van megtanulni bánni vele, akkor semmiképp. A softveres követést keményen meg kell fizetni a Synonál. Elég jó "zöld" hardverek vannak manapság.
-
holczhauser
csendes tag
Sziasztok !
Teljesen új vagyok ebben a NAS témában, és a következő kérdésem lenne:Tényleg NAS-t kell vennem, ha:
- szeretnék egy távolról mindig elérhető GIT szervert futtatni odahaza
- opcionálisan örülnék, ha elbírna egy build server-t, hogy teszteket tudjon rajta futtatni.Köszi,K
-
Mezga Aladár
veterán
Szaktársak.
Beállítottam a tűzfalat a fix ip-t az upnp portfowardingot, minden működik rendben, majd egy-két óra után elfelejti az upnp beállításokat.
Valakinek ötlete?? -
Mezga Aladár
veterán
-
Gulyopapa
addikt
-
Elemental
addikt
Nálam, ha meg van nyitva a webes felület, elég keményen visszaesik az írás/olvasási sebesség.
Nálatok is így van? -
Intelligencs
őstag
-
Intelligencs
őstag
Csináltam egy oplay felhasználót, adtam neki jogot a médiát tartalmazó mappák olvasásához, de tobábra se enged belépni a NAS-ba!
Elindítom az Oplayt, bemegyek a fájl böngészésbe, itt a hálózatokba, WORKGROUP-ba látja a pct simán beenged, látja a Diskstationt de ha be akarok lépni kéri a jelszót és a felhasználónevet, és nem enged be!Ha az androidos telefonommal rámegyek az itthoni hálózatra, simán beenged a NAS, csak a media player szivat!
Nem az van, hogy korábban túl sokszor akartál belépni rossz jelszóval, és bannolta az oplay IP-jét?
-
Mezga Aladár
veterán
-
Loboda
senior tag
Nekem is oplayem van. Én csináltam neki egy külön usert, adtam neki jogot a médiát tartalmazó mappák olvasásához, és ennyi. Az oplayen pedig ezt a usert állítottam be.
Csináltam egy oplay felhasználót, adtam neki jogot a médiát tartalmazó mappák olvasásához, de tobábra se enged belépni a NAS-ba!
Elindítom az Oplayt, bemegyek a fájl böngészésbe, itt a hálózatokba, WORKGROUP-ba látja a pct simán beenged, látja a Diskstationt de ha be akarok lépni kéri a jelszót és a felhasználónevet, és nem enged be!Ha az androidos telefonommal rámegyek az itthoni hálózatra, simán beenged a NAS, csak a media player szivat!
-
AtaWrc
aktív tag
Én szívesen leírom a tapasztalataimat a beállításokról, akár még screenshotokat is csinálok.
Gulyopapa: Most épp melózom még, de később leírom neked, ha addig valaki meg nem előz.
Hali
Ez nagyon jó lenne...
Köszi, előre is. -
Gulyopapa
addikt
Én szívesen leírom a tapasztalataimat a beállításokról, akár még screenshotokat is csinálok.
Gulyopapa: Most épp melózom még, de később leírom neked, ha addig valaki meg nem előz.
Szóval szerintem nyitva van a port mert akkor nem töltene le/föl egyáltalán.
Csak lassan tölt ... lehet az indexelés miatt ? -
Intelligencs
őstag
Lassan elkél egy "kötelező beállítások" wiki a Syno-hoz, és csak linkelni kéne. Mindent hetente kétszer leírtok ugyanúgy.

-
sanchomuzax
aktív tag
Lassan elkél egy "kötelező beállítások" wiki a Syno-hoz, és csak linkelni kéne. Mindent hetente kétszer leírtok ugyanúgy.

-
Gulyopapa
addikt
Ott valami gebasz van. Aktív vagy, tehát kinyitottad a letöltőközpontban a torrentnek dedikált portot a routeren? Nekem hozza a 115 megát simán, 120/10-es UPC-s netem van.
Fingom sincs hogy kinyitottam-e

Elmondanád mit hogy kellene ? -
Intelligencs
őstag
Ott valami gebasz van. Aktív vagy, tehát kinyitottad a letöltőközpontban a torrentnek dedikált portot a routeren? Nekem hozza a 115 megát simán, 120/10-es UPC-s netem van.
-
Gulyopapa
addikt
Én jelenleg nem használom a letöltő központot mivel valamiért lassú.
Inkább letöltöm villámgyorsan pc-n és átmásolom, mint korábban. 3-4x gyorsabban másolok mint korábban szóval nem rossz ez. -
Loboda
senior tag
Nagyon nem értek a hálózatokhoz, eddig nem volt rá szükségem, most kezdem magam beleásni!
Jelenleg otthoni hálózatba Win 7-es gépről el tudom érni a NAS-t, Androidról a DS file, DS audio, DS photo+ appokkal eltudom érni távolról a készüléket QuickConnect kód, jelszó és felhasználónévvel!
A DS downoload-ot viszont már nem tudom elérni ezekkel az adatokkal! Kell ehhez valamit külön engedélyezni?
Valamint végig mentem az EZ internet beállításon hogy aludjam távolról is irányítani, de nem tudom!
Milyen címet kell beírni a böngészőbe hogy elérhessem a NAS-t?
Bocs ha hülyéket kérdezek!
Elkezdtem végigolvasni az egész fórumot, de sok idő kell hozzá! -
Elemental
addikt
-
bolha23
aktív tag
-
sityak
tag
-
Patice
Topikgazda
-
Elemental
addikt
Nekem is oplayem van. Én csináltam neki egy külön usert, adtam neki jogot a médiát tartalmazó mappák olvasásához, és ennyi. Az oplayen pedig ezt a usert állítottam be.
Ha csak olvasást engedélyezel a filmekhez, akkor hogyan jegyzi meg, hogy hol hagytad abba a filmet?
-
Loboda
senior tag
Köszönöm az ötleteket, este kipróbálom őket!
-
Intelligencs
őstag
Üdv az uraknak!
Pár napja vettem egy DS213j készüléket, beüzemeltem minden szépen működik, egy valamivel nem tudok dűlőre jutni!
Van egy Asus O Play HD2 Media playerem ami látja otthoni hálózatba a diskstationt, de nem tudok vele belépni, jelszót és felhasználó nevet kér!
Hiába írom be az admin+jelszót nem enged belépni!
Mit ronthatok el?
Tudnátok segíteni?Nekem is oplayem van. Én csináltam neki egy külön usert, adtam neki jogot a médiát tartalmazó mappák olvasásához, és ennyi. Az oplayen pedig ezt a usert állítottam be.
-
Patice
Topikgazda
Üdv az uraknak!
Pár napja vettem egy DS213j készüléket, beüzemeltem minden szépen működik, egy valamivel nem tudok dűlőre jutni!
Van egy Asus O Play HD2 Media playerem ami látja otthoni hálózatba a diskstationt, de nem tudok vele belépni, jelszót és felhasználó nevet kér!
Mit ronthatok el?
Tudnátok segíteni?Vagy csinálhatsz a médialejátszódnak egy Usert és adsz neki legalább olvasási jogot a médiákat tartalmazó könyvtárhoz, és akkor be kell engedjen.
-
Mezga Aladár
veterán
Üdv az uraknak!
Mit ronthatok el?
Tudnátok segíteni?Engedélyezd a guest felhasználót és az engedélyezi a névtelen bejelentkezést.
Viszont ez biztonsági kockázatot jelent.
Azt nem irtad hogy mi a hálózati megosztás protokollja? -
Loboda
senior tag
Üdv az uraknak!
Mit ronthatok el?
Tudnátok segíteni? -
Elemental
addikt
Amiket leírtál, ahhoz bőven elég a j-s verzió. Bár lehet, hogy később, ha felfedezed a nas egyéb szolgáltatásait, akkor kell neki a nafta.
Nekem 212j van, mediaplyert szolgál ki, torrent megy folyamatosan, ftp, gépekről mentek manuálisan rá.
Még sosem lassult be.
Annyit még nem árt tudni, hogy a j-snek 2 usb2-es portja van, míg a simán 2 usb3 és 1 usb2 van. -
fledtamas
tag
-
tobias40
veterán
-
fledtamas
tag
Sziasztok!
Van mód synology-val,dvb-c tunnerrel műsört felvenni.
Kábeles Digim van és jó lenne ilyen megoldás. -
Gulyopapa
addikt
Azt a számot írtam be amit kaptam. Azt el is fogadja. A user/passt nem szereti ... na mindegy, nem lényeg
-
Patice
Topikgazda
-
Gulyopapa
addikt
-
Gulyopapa
addikt
-
Patice
Topikgazda
-
Gulyopapa
addikt
-
Gulyopapa
addikt
-
Patice
Topikgazda
-
Gulyopapa
addikt
Az nem rossz, de az igen hogy nem tudom hogy mit szinkronizál.
Miért nem lehet kiválasztani ? Nekem nehogy letükrözzön megint 1 TB-ot mert befonom a hajam
-
Patice
Topikgazda
Akár..

Bármit, amit a gépeden bedobálsz, vagy módosítasz, azt "tükrözve" követi a NAS tartalma is.
És ezt bármely eszközről megteheted. És oda-vissza is működik: ha a NAS-on dobsz be bármit a megfelelő eszköz DS Cloud mappájába, akkor az szinkronizálódik a másik eszközre is.
-
Gulyopapa
addikt
-
Patice
Topikgazda
-
Criton
veterán
-
Gulyopapa
addikt
Én nem tudom mert nekem sima 211-es a cuccom.
Ennek jó a sebessége, de ezt is ki lehet akasztani. Filmet nézek+letöltök+írok/olvasok róla. Ahogy figyeltem inkább a gigás hálózat korlátoz.Az én kis falusi 112j-m is tökéletes a maga 1gigás procijával és 128 mb ramjával.

-
Mezga Aladár
veterán
Én nem tudom mert nekem sima 211-es a cuccom.
Ennek jó a sebessége, de ezt is ki lehet akasztani. Filmet nézek+letöltök+írok/olvasok róla. Ahogy figyeltem inkább a gigás hálózat korlátoz. -
Gulyopapa
addikt
-
Mezga Aladár
veterán
Sziasztok!
NAS-t készülök venni, eddig 2 kinézett típus van: ds213 és a ds213j. Otthoni felhasználásra lenne, adattárolásra, biztonsági mentéseket csinálnék rá(Time machine 2 macbookon és 2 Windows-os gép mentése), hálózaton filmek lejátszása. A hálózat gigabites, a laptopok pedig vagy wifin vagy kábelen csatlakoznak. Elég-e otthoni felhasználásra a 213j? Vagy milyen hátrányom származik ha azt választom a 213-al szemben?A 213j gyengébb mint a 213 1.2ghz/ 2.0ghz a proci. Ja és a 213 fekete a másik az almás filing
A j-t kifejezetten otthonra ajánlják. Szerintem erre elég a kisebb.Itt nézheted meg. [link]
-
Gulyopapa
addikt
Na jó. Ha van 2 vagy több gép (pl.: az egyik debrecenben a másik budapesten) akkor a vpn funkcióval úgy tudod őket csatlakoztatni mintha csak egy belső (Lan) hálózaton lennének.
A ds a szerver a pc-k a kliensek.

Elvileg értem.
A lényeg, hogy nekem nincs rá szükségem
-
brumi1024
veterán
Sziasztok!
NAS-t készülök venni, eddig 2 kinézett típus van: ds213 és a ds213j. Otthoni felhasználásra lenne, adattárolásra, biztonsági mentéseket csinálnék rá(Time machine 2 macbookon és 2 Windows-os gép mentése), hálózaton filmek lejátszása. A hálózat gigabites, a laptopok pedig vagy wifin vagy kábelen csatlakoznak. Elég-e otthoni felhasználásra a 213j? Vagy milyen hátrányom származik ha azt választom a 213-al szemben? -
Mezga Aladár
veterán
Na jó. Ha van 2 vagy több gép (pl.: az egyik debrecenben a másik budapesten) akkor a vpn funkcióval úgy tudod őket csatlakoztatni mintha csak egy belső (Lan) hálózaton lennének.
A ds a szerver a pc-k a kliensek.

-
Gulyopapa
addikt
Biztos vagy benne hogy ez érdekel??

Nem ... csak van egy ilyen funkció a tabomon is és gondoltam ...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Mezga Aladár
veterán
-
Gulyopapa
addikt
VPN server távoli elérés, d...station letöltés. Ennyi.
VPN szerver mire jó ?

A VPN funkció segítségével a DiskStation VPN-klienssé alakítható, amely képes VPN-szerverhez csatlakozni PPTP-n vagy OpenVPN-n keresztül, és hozzáférni a virtuális magánhálózathoz.
Ez ok, de ez mit jelent ?

-
Mezga Aladár
veterán
-
Gulyopapa
addikt
-
Criton
veterán
ds cloud-ot használja valaki? mi értelme?
én most felraktam iphone-ra, de hogy pontosan mit is tudok vele csinálni, nem nagyon világos... -
Elemental
addikt
Hát akkor rajta, mondjuk az 30k és tényleg erős,(az n900-at ki se tudod használni szinte nincs is olyan adapter még forgalomba se, de ha a jövőre gondolsz mindenképp a legjobbat kell venni, tehát 4-5-évben) neked a 4300-as tökéletesen megteszi.
Nem tudom mennyit szánsz rá, de a 4300-as ár/teljesítmény aránya kiváló. Én ezt a típust csak azért ajánlottam, mert az 1043 utóda és mivel azzal megvoltál elégedve. Te döntöd el egyikkel sem lősz mellé.
Bolha Egyetértek a DLNA egy nudli sose használtam és mégis minden megy tv-n gépen keresztül szépen.
Milyen a tv-d?
#2010) bolha23 : Nekem pana g20, és ugyanezek a tapasztalatok.
Ezért van mediaplayer. -
Parson
addikt
Az én tapasztalataim DLNA-vel Syno 413j + Sony EX500 esetén, a hálószobánkban szerettem volna használni, kényelmes megoldás lett volna, de...:
1. a film tökéletesen megy de 15 perc után már elcsúszott jelentősen a hang.
2. nincs pause, tekerés egyik irányban sem, nem lehet megállítás után folytatni ugyanonnan a lejátszást (egyes funkciók lehet hogy más tv típus esetén működnek).
3. nem kezel semmilyen feliratot, nem lehet hangsávot váltani.
4. a filmjeim kb. felét nem hajlandó lejátszani (ez valószínűleg a tv lejátszójának hibája).Nekem ennyi bőségesen elég volt, hogy egy életre elfelejtsem ezt a DLNA dolgot.
Nagyon szép amit leirsz, de hogyan emeljem ki, hogy érthető is legyen: ez van, ezt kell szeretni. Spec nálam lazán megy a pause és a pörgetés opció is, sőt, jobban is mint hinnéd. A kérdés változatlanul nem a DLNA elleni érvekről szólt hanem a DLNA-n futattható 1080p-s film akadozásának a megszűntetése.
-
bolha23
aktív tag
Gyerekek, hiába nudli, csak ez az opció működik jelenleg.
A TV-vel viszont nincs baj, mert USB-n szépen lejátsza. A DS212j-vel szintén nem lehet sok probléma, lévén mások is istenitik ezt a kis NAS-t otthoni felhasználóként... A hálózattal sem nagyon lehet probléma. Ergo csak a DLNA műsorfolyam során szoftveresen lehet vmi... ezt szeretném kideriteni, hátha lehet javitani rajta vmit.
Lehet, hogy a Syno Mediaszerver programja kevés hozzá? Oder was...Az én tapasztalataim DLNA-vel Syno 413j + Sony EX500 esetén, a hálószobánkban szerettem volna használni, kényelmes megoldás lett volna, de...:
1. a film tökéletesen megy de 15 perc után már elcsúszott jelentősen a hang.
2. nincs pause, tekerés egyik irányban sem, nem lehet megállítás után folytatni ugyanonnan a lejátszást (egyes funkciók lehet hogy más tv típus esetén működnek).
3. nem kezel semmilyen feliratot, nem lehet hangsávot váltani.
4. a filmjeim kb. felét nem hajlandó lejátszani (ez valószínűleg a tv lejátszójának hibája).Nekem ennyi bőségesen elég volt, hogy egy életre elfelejtsem ezt a DLNA dolgot.
-
Parson
addikt
UPnP esetén nem kell port forward, a 100-as hálózat bőségesen elég még BD50 esetén is a hálózatos lejátszáshoz.
Esetedben lehet a NAS teljesítménye is kevés, esetleg maga a tv a hunyó (ha lehetséges esetleg friss firmware-t kell tenni rá), meg a jó ég tudja mi.
De én ha tehetném mindenkit lebeszélnék a DLNA használatáról, egy nagy nudli az egész.Gyerekek, hiába nudli, csak ez az opció működik jelenleg.
A TV-vel viszont nincs baj, mert USB-n szépen lejátsza. A DS212j-vel szintén nem lehet sok probléma, lévén mások is istenitik ezt a kis NAS-t otthoni felhasználóként... A hálózattal sem nagyon lehet probléma. Ergo csak a DLNA műsorfolyam során szoftveresen lehet vmi... ezt szeretném kideriteni, hátha lehet javitani rajta vmit.
Lehet, hogy a Syno Mediaszerver programja kevés hozzá? Oder was... -
Mezga Aladár
veterán
Hát akkor rajta, mondjuk az 30k és tényleg erős,(az n900-at ki se tudod használni szinte nincs is olyan adapter még forgalomba se, de ha a jövőre gondolsz mindenképp a legjobbat kell venni, tehát 4-5-évben) neked a 4300-as tökéletesen megteszi.
Nem tudom mennyit szánsz rá, de a 4300-as ár/teljesítmény aránya kiváló. Én ezt a típust csak azért ajánlottam, mert az 1043 utóda és mivel azzal megvoltál elégedve. Te döntöd el egyikkel sem lősz mellé.
Bolha Egyetértek a DLNA egy nudli sose használtam és mégis minden megy tv-n gépen keresztül szépen.
"Egyetértek a DLNA egy nudli sose használtam és mégis minden megy tv-n gépen keresztül szépen."
Ez sajnos nem igaz. Nálam pana plazmával (G30) használhatatlan. -
Razermazer
őstag
-
bolha23
aktív tag
UPnP esetén nem kell port forward, a 100-as hálózat bőségesen elég még BD50 esetén is a hálózatos lejátszáshoz.
Esetedben lehet a NAS teljesítménye is kevés, esetleg maga a tv a hunyó (ha lehetséges esetleg friss firmware-t kell tenni rá), meg a jó ég tudja mi.
De én ha tehetném mindenkit lebeszélnék a DLNA használatáról, egy nagy nudli az egész. -
Razermazer
őstag
Sziasztok, erre vki vmit?
1. a film és a TV hibátlan, USB porton szépen lejátsza a Samu TV
2. NFS-t bekapcsoltam a Syno DS212j-n az adott video mappára, de a TV-m szerintem buta ehhez, mert opció sincs hozzá, hogy lássa, ergo ennek az opciónak szerintem lőttek.
3. UPnP protokollal mit kellene csinálni, mert egy alhálózaton van a NAS és a TV is, és ezért a forwardingnak nem sok értelme van, lévén az csak a router tűzfalán kivülről érkező kéréseknek nyitja meg a kaput, tudtommal.
4. Van esetleg más megoldás? (plusz hardver nélkül egyelőre)
Az NFS-t kapcsold ki használd a Sambat tipp, de szerintem ez a probléma a samba is elegendő átvitelt biztosít a hd tartalmak lejátszásához.
Utánanéztem külföldi fórumon ez írták: "Synology NFS is useless, QNAP NFS works fine. NFS is faster than SMB network shares but no real need to use NFS on wired ethernet SMB is fast enough."Kell írni a supportnak, hogy tessék dolgozni az NFS-en.
-
Mezga Aladár
veterán
2. NFS-t bekapcsoltam a Syno DS212j-n az adott video mappára, de a TV-m szerintem buta ehhez, mert opció sincs hozzá, hogy lássa, ergo ennek az opciónak szerintem lőttek.
3. UPnP protokollal mit kellene csinálni, mert egy alhálózaton van a NAS és a TV is, és ezért a forwardingnak nem sok értelme van, lévén az csak a router tűzfalán kivülről érkező kéréseknek nyitja meg a kaput, tudtommal.
Az nfs ilyenkor lényegtelen.
A port foward LAN-on nem számit.
Ha a dlna szerveren nincs semmi funkció akkor ennyit tud együtt a két eszköz.
Esetleg tesz célból, a serviio media server-t ragd fel pc-re. -
Gulyopapa
addikt
Raid edition4 -es vinyót
jó drága, de nekem például az első széria van a raid 3-as és 3 éve megy 1 darab bad sector sincsen rajta és gyors.Nem feltétlenül a green vinyó a lassú, tény és való nem gyors, de ha ennyire lassú, az lehet a router gyengesége is ám, nagy forgalmat nem tud lekezelni ennyi. Mondtam én hogy kell oda egy gyorsabb router is.
Ha van valaki akinek van jobb routere(odaadja egy próba erejéig) és kitudod próbálni szerintem tedd, aztán majd akkor döntsd el, hogy mit veszel vinyót vagy routert.
Mondtam, hogy vegyél egy wdr4300-at töredéke a vinyó árának, minden problémád megoldódik.Akkor már 4900-ast vennék ...
-
Parson
addikt
Semmi probléma, a 'biztos nem' is jobb mint a talány. Ellenben linkeltem egy UPnP-re vonatkozó javaslatot, ez mit takar, ebbe az irányba nem lehet elindulni?
-
bolha23
aktív tag
Én nagyon rossz véleménnyel vagyok a DLNA hálózatos lejátszásról, közel használhatatlannak ítéltem mikor itthon próbálgattam.
Plusz hardver nélkül 100%-os megoldást kétlem, hogy bárki is tud majd mondani neked.
Sajnos ez van.
Új hozzászólás Aktív témák
-
2100 - 2001
101900 - 100001 100000 - 98001 98000 - 96001 96000 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 3901 3900 - 3801 3800 - 3701 3700 - 3601 3600 - 3501 3500 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1901 1900 - 1801 1800 - 1701 1700 - 1601 1600 - 1501 1500 - 1401 1400 - 1301 1300 - 1201 1200 - 1101 1100 - 1001 1000 - 901 900 - 801 800 - 701 700 - 601 600 - 501 500 - 401 400 - 301 300 - 201 200 - 101 100 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- HP 430 G8 Intel Gold 7505 laptop (kijelző hibás)
- Lenovo Thinkpad L13 Gen.2,FHD,i3-1115G4,8GB DDR4,256GB NVMe SSD,WIN11
- 8gb 16gb 32gb DDR 5 so-dimm laptop RAM 4800MHz
- Dell Latitude 3390 - N4120, 4-8GB DDR4 RAM, SSD, jó akku, számla, gar, win 11 - 17.000 Ft kompletten
- Több darab MacBook Pro 14" M1 16 GB RAM/512 GB SSD - 27% Áfás

Lehet vele valamit kezdeni?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)