- Kivenné a részét az új HBM memóriák tokozásából az LG
- Az ASUS legfrissebb analóg billentyűzete az ízületeinket is kímélni szeretné
- A Team Group SSD-je gondoskodik arról, hogy az utolsó bitig letörölhető legyen
- Maximum 320 Hz-et képes magából kipréselni a Philips dual mode-os monitora
- A TSMC gyárthatja a Nova Lake legfontosabb komponensét
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gulyopapa
addikt
Na, eljutottam odáig hogy a popcorn látja a video mappát, be is lép, de nem játszik le semmit
Most újraindítom mindkét eszközt ... -
Gulyopapa
addikt
Vettem egy új routert és gondjaim akadtak a NAS-Popcorn kapcsolattal.
A popcorn és a Nas ip-jét is betettem addresse reservationba ( dhcp ).
NFS enabled.
Mit kell még csinálni ?
A popcorn látja a nast, de jelszót kér amit nem szabadna neki -
Loboda
senior tag
Pár napja küzdök egy Asus O!Play HD2-es média lejátszóval, látja a NAS-t de nem enged belépni!
Ma kipróbáltam egy A.C.Ryan PlayOn! HD-t. és ugyanazt kapom, jelszót és felhasználónevet kér, de ezzel sem tudok belépni a Synologyba!
Van a NAS -nak valami különleges beállítása?
Tudnátok valami ötletet adni? -
prono
csendes tag
válasz
Gulyopapa #2091 üzenetére
igazság szerint jó, csak kíváncsi vagyok erre is ... ill. titkon reménykedem, hogy esetleg abban több lehetőségem van időzíteni a letöltéseket (pl: ha lejött minden letöltés akkor ne seedeljen tovább vagy esetleg seedeljen, de csak este 10-ig) Minimális lehetőség van a Download Station-ben is, de jobb lenne több ...
-
prono
csendes tag
válasz
sanchomuzax #2090 üzenetére
köszi, kipróbálom amint hazaértem
-
sanchomuzax
aktív tag
Ezt nézted már? Google első találat:
-
prono
csendes tag
Sziasztok,
Abban kérném a segítségeteket, hogy hogyan kell konfigurálni a Transmissiont telepítés után, mivel amikor próbálom elérni webes felületen keresztül akkor page not found hibát kapom. Eddig csak annyit tettem, hogy feltelepítettem a Package Managerrel.
Köszi előre is.
-
sanchomuzax
aktív tag
Gondom van a saját szervizek reboot automatikus utáni indításával.
A /opt/etc/init.d alatt hiába S99service.sh a formátuma, nem indítja el.
Az /etc/rc.optware tartalma elé egyértelmű (http://notepad.cc/share/r9ePmV8Vaw), azaz ha valami S-sel kezdődik, és sorszám a 2. és 3. karakter, akkor a for ciklus sorra betölti. Na most direkt átírtam minden szolgáltatás sorszámát, és a végére kerültek a sajátok, így biztosan sora kell, hogy kerüljenek.
A REAL_OPT_DIR=/volume1/@optware is stimmel, és ráadásul ha minden szervizt kitörlök a /opt/etc/init.d mappából, akkor semmi sem indul el, csak sh-n lehet belépni a gépre, azaz tuti innen indít mindent.
A szrkiptek futtatási jogai is azonosak.
Hogyan másként indíthatom el a saját 3 szervizem (lighttpd, mysqld, pyload)?
-
No.01
addikt
Koszonom vegul igy csinaltam.
A NAS meg mindig nem all keszen a bevetesre... de mielott beepitem megkerdeznem, h mikent tudnam legegyszerubben atmasolni a dolgaimat? 2,7TB-rol van szo igy gondoltam van egyszerubb/gyorsabb modja, mint majd halozaton. Eddig arra gondoltam, h atmasolom egy kulso HDD-re majd azt rakotve a NAS-ra.
Hulyeseg?
-
-
Tccc
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Synology DS410 NAS-om és éppen tönkrement a tápegysége. Tudna valaki segíteni, hogy hol juthatok hozzá egy újhoz? (EDAC EA11001E-120 12V 8.33A )
Köszönöm -
tobias40
veterán
Kamera felvétellel van gondom.
Beállítottam hogy folyamatos felvétel legyen,10 nap és 200 giga a limit.
A gondom az hogy automatikusan vagy letörli a felvételt vagy leállítja ha eléri a limitet.
Azt nem lehet vhogy beállítani hogy mindíg csak a legutolsó(legrégebbi) felvételt törölje és akkor mehet folyamatosan a felvétel?
Mert így vagy kézzel törlök időközönként vagy letörli mindet vagy megállítja a felvételt! -
No.01
addikt
-
No.01
addikt
Ide iranyitottak, szoval kerdeznek. Sajnos le kell szogeznem, h 2 hettel ezelottig csak korulbelulre tudtam, h mi az a NAS igy kernem megerteseteket
Nemreg elegem lett a folytonos masolgatasbol a laptopok ill a medialejatszom (Popcorn) kozott.
Olvasgattam igy jutottam a NAS topicba majd meg tobb olvasgatas utan megrendeltem egy DS213j egy 3TB-os WD30EFRX-et.Meg nem alltam neki mert a a "szekreny" amiben lesz meg nem all keszen a fogadasra. Kell felfurnom egy polcot.
A router a NAS ill egy kis adapter a halozati hifimhe (Sonos) egy falba van bepitve a bejarati ajto mogott. Vezetekezni eselyem sincs sajna...
Mikent kellene osszekotogetnem, h mukodjon is? Ez lenne az elso kerdesem ill azt, h a HDD-t melyik slotba is tegyem mielott nekiallok? Eddig a routerbol ment egy kabel a halozati hifi adapterembe es annyi, de most nyilvan szeretnem elerni a NAS-on majdan tarolt zeneket is.
barmilyen jellegu segitseget szivesen veszek.
-
sityak
tag
válasz
sanchomuzax #2073 üzenetére
ping
-
sanchomuzax
aktív tag
válasz
sanchomuzax #2073 üzenetére
Az volt, kellett egy /opt/etc/init.d/S80samba.sh restart.
-
sanchomuzax
aktív tag
Ha egyik napról a másikra megszűnt a hálózati elérés a NAS felé minden kliensről, akkor melyik szerviz működését kell ellenőriznem? A samba szervizét?
-
mrfree
csendes tag
Sziasztok!
Nekem is DLNA-val kapcsolatos kérdésem van. Van egy USB Station 2-m, ami SONY 26EX320-s "okos" tv-hez van kapcsolva, a filmek mellett szokás szerint ugyanazzal a filenévvel ott van a felirat, de a TV nem jeleníti meg a feliratot. Ha pendrive-ról játszom le a filmet akkor ráteszi a TV a feliratot. Ez a DLNA hülyesége?
Lehet vele valamit kezdeni?
Az USB Station-n elég sok felirat típust kezel, ezt hogyan lehet kihasználni?
Pár videot sem tud lejátszani, ezek a TV lejátszó hibája?
-
Ablakos
őstag
válasz
holczhauser #2070 üzenetére
Ha értesz a linuxhoz vagy türelmed van megtanulni bánni vele, akkor semmiképp. A softveres követést keményen meg kell fizetni a Synonál. Elég jó "zöld" hardverek vannak manapság.
-
holczhauser
csendes tag
Sziasztok !
Teljesen új vagyok ebben a NAS témában, és a következő kérdésem lenne:Tényleg NAS-t kell vennem, ha:
- szeretnék egy távolról mindig elérhető GIT szervert futtatni odahaza
- opcionálisan örülnék, ha elbírna egy build server-t, hogy teszteket tudjon rajta futtatni.Köszi,K
-
Mezga Aladár
veterán
Szaktársak.
Beállítottam a tűzfalat a fix ip-t az upnp portfowardingot, minden működik rendben, majd egy-két óra után elfelejti az upnp beállításokat.
Valakinek ötlete?? -
Elemental
addikt
Nálam, ha meg van nyitva a webes felület, elég keményen visszaesik az írás/olvasási sebesség.
Nálatok is így van? -
-
-
Loboda
senior tag
válasz
Intelligencs #2047 üzenetére
Csináltam egy oplay felhasználót, adtam neki jogot a médiát tartalmazó mappák olvasásához, de tobábra se enged belépni a NAS-ba!
Elindítom az Oplayt, bemegyek a fájl böngészésbe, itt a hálózatokba, WORKGROUP-ba látja a pct simán beenged, látja a Diskstationt de ha be akarok lépni kéri a jelszót és a felhasználónevet, és nem enged be!Ha az androidos telefonommal rámegyek az itthoni hálózatra, simán beenged a NAS, csak a media player szivat!
-
AtaWrc
aktív tag
válasz
Intelligencs #2059 üzenetére
Hali
Ez nagyon jó lenne...
Köszi, előre is. -
Gulyopapa
addikt
válasz
Intelligencs #2059 üzenetére
Szóval szerintem nyitva van a port mert akkor nem töltene le/föl egyáltalán.
Csak lassan tölt ... lehet az indexelés miatt ? -
válasz
sanchomuzax #2058 üzenetére
Én szívesen leírom a tapasztalataimat a beállításokról, akár még screenshotokat is csinálok.
Gulyopapa: Most épp melózom még, de később leírom neked, ha addig valaki meg nem előz.
-
sanchomuzax
aktív tag
Lassan elkél egy "kötelező beállítások" wiki a Syno-hoz, és csak linkelni kéne. Mindent hetente kétszer leírtok ugyanúgy.
-
Gulyopapa
addikt
válasz
Intelligencs #2056 üzenetére
Fingom sincs hogy kinyitottam-e
Elmondanád mit hogy kellene ? -
-
Gulyopapa
addikt
Én jelenleg nem használom a letöltő központot mivel valamiért lassú.
Inkább letöltöm villámgyorsan pc-n és átmásolom, mint korábban. 3-4x gyorsabban másolok mint korábban szóval nem rossz ez. -
Loboda
senior tag
Nagyon nem értek a hálózatokhoz, eddig nem volt rá szükségem, most kezdem magam beleásni!
Jelenleg otthoni hálózatba Win 7-es gépről el tudom érni a NAS-t, Androidról a DS file, DS audio, DS photo+ appokkal eltudom érni távolról a készüléket QuickConnect kód, jelszó és felhasználónévvel!
A DS downoload-ot viszont már nem tudom elérni ezekkel az adatokkal! Kell ehhez valamit külön engedélyezni?
Valamint végig mentem az EZ internet beállításon hogy aludjam távolról is irányítani, de nem tudom!
Milyen címet kell beírni a böngészőbe hogy elérhessem a NAS-t?
Bocs ha hülyéket kérdezek!
Elkezdtem végigolvasni az egész fórumot, de sok idő kell hozzá! -
Elemental
addikt
válasz
Intelligencs #2047 üzenetére
Ha csak olvasást engedélyezel a filmekhez, akkor hogyan jegyzi meg, hogy hol hagytad abba a filmet?
-
Loboda
senior tag
Köszönöm az ötleteket, este kipróbálom őket!
-
-
Loboda
senior tag
Üdv az uraknak!
Pár napja vettem egy DS213j készüléket, beüzemeltem minden szépen működik, egy valamivel nem tudok dűlőre jutni!
Van egy Asus O Play HD2 Media playerem ami látja otthoni hálózatba a diskstationt, de nem tudok vele belépni, jelszót és felhasználó nevet kér!
Hiába írom be az admin+jelszót nem enged belépni!
Mit ronthatok el?
Tudnátok segíteni? -
Elemental
addikt
válasz
brumi1024 #2023 üzenetére
Amiket leírtál, ahhoz bőven elég a j-s verzió. Bár lehet, hogy később, ha felfedezed a nas egyéb szolgáltatásait, akkor kell neki a nafta.
Nekem 212j van, mediaplyert szolgál ki, torrent megy folyamatosan, ftp, gépekről mentek manuálisan rá.
Még sosem lassult be.
Annyit még nem árt tudni, hogy a j-snek 2 usb2-es portja van, míg a simán 2 usb3 és 1 usb2 van. -
fledtamas
tag
Sziasztok!
Van mód synology-val,dvb-c tunnerrel műsört felvenni.
Kábeles Digim van és jó lenne ilyen megoldás. -
Patice
Topikgazda
válasz
Gulyopapa #2029 üzenetére
Akár..
Bármit, amit a gépeden bedobálsz, vagy módosítasz, azt "tükrözve" követi a NAS tartalma is.
És ezt bármely eszközről megteheted. És oda-vissza is működik: ha a NAS-on dobsz be bármit a megfelelő eszköz DS Cloud mappájába, akkor az szinkronizálódik a másik eszközre is.
-
Gulyopapa
addikt
válasz
Mezga Aladár #2025 üzenetére
Az én kis falusi 112j-m is tökéletes a maga 1gigás procijával és 128 mb ramjával.
-
brumi1024
veterán
válasz
Mezga Aladár #2022 üzenetére
A specifikációkat ismerem, csak arra lennék kíváncsi, hogy ebből mit érzékelek a valóságban.
-
Gulyopapa
addikt
válasz
Mezga Aladár #2019 üzenetére
Elvileg értem.
A lényeg, hogy nekem nincs rá szükségem -
brumi1024
veterán
Sziasztok!
NAS-t készülök venni, eddig 2 kinézett típus van: ds213 és a ds213j. Otthoni felhasználásra lenne, adattárolásra, biztonsági mentéseket csinálnék rá(Time machine 2 macbookon és 2 Windows-os gép mentése), hálózaton filmek lejátszása. A hálózat gigabites, a laptopok pedig vagy wifin vagy kábelen csatlakoznak. Elég-e otthoni felhasználásra a 213j? Vagy milyen hátrányom származik ha azt választom a 213-al szemben? -
Gulyopapa
addikt
válasz
Mezga Aladár #2017 üzenetére
Nem ... csak van egy ilyen funkció a tabomon is és gondoltam ...
-
Gulyopapa
addikt
válasz
Mezga Aladár #2015 üzenetére
VPN szerver mire jó ?
A VPN funkció segítségével a DiskStation VPN-klienssé alakítható, amely képes VPN-szerverhez csatlakozni PPTP-n vagy OpenVPN-n keresztül, és hozzáférni a virtuális magánhálózathoz.
Ez ok, de ez mit jelent ?
-
Criton
veterán
ds cloud-ot használja valaki? mi értelme?
én most felraktam iphone-ra, de hogy pontosan mit is tudok vele csinálni, nem nagyon világos... -
Elemental
addikt
válasz
Razermazer #2007 üzenetére
Milyen a tv-d?
#2010) bolha23 : Nekem pana g20, és ugyanezek a tapasztalatok.
Ezért van mediaplayer. -
Parson
addikt
válasz
bolha23 #2010 üzenetére
Nagyon szép amit leirsz, de hogyan emeljem ki, hogy érthető is legyen: ez van, ezt kell szeretni. Spec nálam lazán megy a pause és a pörgetés opció is, sőt, jobban is mint hinnéd. A kérdés változatlanul nem a DLNA elleni érvekről szólt hanem a DLNA-n futattható 1080p-s film akadozásának a megszűntetése.
-
bolha23
aktív tag
Az én tapasztalataim DLNA-vel Syno 413j + Sony EX500 esetén, a hálószobánkban szerettem volna használni, kényelmes megoldás lett volna, de...:
1. a film tökéletesen megy de 15 perc után már elcsúszott jelentősen a hang.
2. nincs pause, tekerés egyik irányban sem, nem lehet megállítás után folytatni ugyanonnan a lejátszást (egyes funkciók lehet hogy más tv típus esetén működnek).
3. nem kezel semmilyen feliratot, nem lehet hangsávot váltani.
4. a filmjeim kb. felét nem hajlandó lejátszani (ez valószínűleg a tv lejátszójának hibája).Nekem ennyi bőségesen elég volt, hogy egy életre elfelejtsem ezt a DLNA dolgot.
-
Parson
addikt
válasz
bolha23 #2006 üzenetére
Gyerekek, hiába nudli, csak ez az opció működik jelenleg.
A TV-vel viszont nincs baj, mert USB-n szépen lejátsza. A DS212j-vel szintén nem lehet sok probléma, lévén mások is istenitik ezt a kis NAS-t otthoni felhasználóként... A hálózattal sem nagyon lehet probléma. Ergo csak a DLNA műsorfolyam során szoftveresen lehet vmi... ezt szeretném kideriteni, hátha lehet javitani rajta vmit.
Lehet, hogy a Syno Mediaszerver programja kevés hozzá? Oder was... -
Mezga Aladár
veterán
válasz
Razermazer #2007 üzenetére
"Egyetértek a DLNA egy nudli sose használtam és mégis minden megy tv-n gépen keresztül szépen."
Ez sajnos nem igaz. Nálam pana plazmával (G30) használhatatlan. -
Razermazer
őstag
válasz
Gulyopapa #2003 üzenetére
Hát akkor rajta, mondjuk az 30k és tényleg erős,(az n900-at ki se tudod használni szinte nincs is olyan adapter még forgalomba se, de ha a jövőre gondolsz mindenképp a legjobbat kell venni, tehát 4-5-évben) neked a 4300-as tökéletesen megteszi.
Nem tudom mennyit szánsz rá, de a 4300-as ár/teljesítmény aránya kiváló. Én ezt a típust csak azért ajánlottam, mert az 1043 utóda és mivel azzal megvoltál elégedve. Te döntöd el egyikkel sem lősz mellé.Bolha Egyetértek a DLNA egy nudli sose használtam és mégis minden megy tv-n gépen keresztül szépen.
-
bolha23
aktív tag
UPnP esetén nem kell port forward, a 100-as hálózat bőségesen elég még BD50 esetén is a hálózatos lejátszáshoz.
Esetedben lehet a NAS teljesítménye is kevés, esetleg maga a tv a hunyó (ha lehetséges esetleg friss firmware-t kell tenni rá), meg a jó ég tudja mi.
De én ha tehetném mindenkit lebeszélnék a DLNA használatáról, egy nagy nudli az egész. -
Razermazer
őstag
Az NFS-t kapcsold ki használd a Sambat tipp, de szerintem ez a probléma a samba is elegendő átvitelt biztosít a hd tartalmak lejátszásához.
Utánanéztem külföldi fórumon ez írták: "Synology NFS is useless, QNAP NFS works fine. NFS is faster than SMB network shares but no real need to use NFS on wired ethernet SMB is fast enough."Kell írni a supportnak, hogy tessék dolgozni az NFS-en.
-
Gulyopapa
addikt
válasz
Razermazer #1999 üzenetére
Akkor már 4900-ast vennék ...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest