- Kivenné a részét az új HBM memóriák tokozásából az LG
- Az ASUS legfrissebb analóg billentyűzete az ízületeinket is kímélni szeretné
- A Team Group SSD-je gondoskodik arról, hogy az utolsó bitig letörölhető legyen
- Maximum 320 Hz-et képes magából kipréselni a Philips dual mode-os monitora
- A TSMC gyárthatja a Nova Lake legfontosabb komponensét
- OLED TV topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- OLED monitor topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Házimozi belépő szinten
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
tobias40
veterán
Weben be tudok lépni csak a totálcommanderből és az intézőből nem látom!
-
tobias40
veterán
Új laptopomról nem látom a hálózatban a NAS-t.
Win10 van a lapin,mit kell beállítanom hogy lássam?
NAS-ban is kell állítanom vmit?
Régen állítottam már ilyesmit,nem emlékszem! -
olajbogyo
aktív tag
Sziasztok!
Hát....nem hittem, hogy ennek a kétlépcsős azonosításnak a beállítása is gondot fog okozni. Átnyálaztam a kereső által kidobott hsz-eket, de nem jutok vele előbbre. Skacok, mi a franc lehet a gond? A synology account-nál megy rendesen(telefon google hitelesítőjével), szinkronizáltam az időt is...De a (DS 118)felületén nem bírok a felhasználók/speciális/kétlépéses ellenőrzés végrehajtásánál feldobja ugye, hogy adjam meg a kódot, és lőn világosság az adott telefonos app kódját folyamatosan elutasítja "nem megfelelőnek" mondja.
Hát mán, tényleg megzakkanok, mi a tökömet cseszek el?
Ha segítenétek valamilyen ötlettel, komolyan mondom megiszok egy sört az egészségetekre.
-
Aethel
aktív tag
Üdv!
Mi lehet a baja a Synology Drive-nak ha mindkét vinyón legalább 100 giga szabad hely van, mégis rinyál a szinkronizáláskor hogy nincs elég tárhely aztán nem tölt fel a kis felhőmbe semmit. Lomtár ki van kapcsolva, nem értem. -
Funthomi
aktív tag
Sziasztok!
Gyors kérdés: otthoni felhasználásra szeretnék NAS-t venni, a tároláson (fájlmegosztáson) kívül a filmezés DLNA-n stb. lenne a lényeg (1 vagy 2 TV és laptop max). A 218play-t néztem eredetileg, de most jó árban látok 218+-t.
Szerintetek nagyon overkill lenne a 218+? Video transcodingban mintha a 218+ gyengébb lenne, de nem vagyok ebben biztos és nem hallottam gyakorlati tapasztalatot sem, ezért lettem bizonytalan.Köszi a helpet!
Üdv:
Funthomi -
Borisz76
nagyúr
válasz
ollochances #54091 üzenetére
-
ollochances
csendes tag
Ezt sajnos be is nyaltam, nincs valakinek ötlete, mit lehet tenni? Synology support nem mondott használhatót. Nincs backup.
-
m47rules
tag
Sziasztok!
Költözés és új router vásárlás óta nem boldogulok a NAS-Transmission párossal.
Nemrég még a ZyXel install-t elindítva érzékelte a kapcsolatot, reinstall nélkül életre kelt. Egy ideig ment a le és-feltöltés, aztán most megint állnak a torrentek, tracker connection hibát ír.Elbúcsúsztam a tartalmaimtól, újratelepítettem a NAS-t, most meg már connection refused.
(routeren természetesen változtattam semmit, ugyanaz a port forwarding, ami a működő állapotban volt).Tudnátok segíteni, merre induljak tovább?
Köszönöm!
-
alibiman
aktív tag
Urak, tudtok arról, hogy a legutóbbi (Intel CPU bázis, már ha van különbség) szoftver frissítés óta az RSS feed-el gond van? Merthogy nekem most pl. nem megy. 1 hete még ment. Nemzetközi fórumon is panaszkodnak. 418Play, btw.
Hiába frissítek kézzel, nem kerül be a listába. Természetesen a link jó. -
veze
őstag
válasz
#80977664 #53983 üzenetére
üdv a topicban mindenkinek, beléptem ebbe a táborba, hallgattam a tanácsokra, megérkezett a 218+ Elengedem most már a Zyxelt..Most is jó, még átmentem rola az adatokat az újra.. 8 évig használtam különbözö tipusait, kezdve anno az Nsa210-el.. Biztos lesznek kérdéseim majd, most egyelőre olvasgatok, pl melyik fájlrendszer is lenne nekem a jó.. Ami igazán fontos azt rendszeresen lementem külső meghajtóra, felhőbe is. Gondolom ezt a synology is tudni fogja, mert már a zyxel is tudta..
2x4Tb lesz benne de még nem tudom kell e nekem a tükrözés hogy a valós tárhely csak 1x 4 legyen vagy inkább a két kötet és 2x4 elérhető hellyel. A fontos dolgok ugyis meg lesznek egy külső ntfs HDD -n is
kell nekem a következő generációs Btrfs fájlrendszer vagy jo lesz az ext4 . Egyáltalán a Btrsf az elérhető olvasható más rendszer alatt ha kiveszik a nasbol ( mert pl fizikailag meghibásodik a nas) Ext 4 az talán még utána is elérhető szval ilyenek jarnak most a fejemben.. -
gyugyo79
addikt
válasz
spider23 #54081 üzenetére
2 lehetőséged van
1 bátor vagy és úgyis van mentés. Belerakod az új NAS -ba a HDD -t és ha felajánlja a migrációt akkor megcsinálod!
Itt egész addig amíg belerakod elindul nincs buktató tehát ha fel sem ajánlja és te el nem indítod simán vissza tudod rakni a HDD-t az eredetibe. Ha a migrációt felajánlja és te elindítod akkor csak szurkolni tudsz onnantól
Ha a táblázat jó és a Syno figyel ilyenre nem lesz migrációs lehetőség.Én migráltam Value Series -> Plus Series -re többek közt a saját 216play -> 918+ (csak a vez.p.->friss. és .vissza.á. alatti konfiguráció biztonsági mentést kellet megcsinálni és vissza állítani) DE ez már egy éve volt és azóta a DSM -be voltak változások. Viszont azóta is olvastam olyat aki csinált ilyet de, hogy mikor arra már nem emlékszek biztosra mint ahogy arra sem, hogy akkor már volt e a fenti táblázat és a szigorúbb korlátozások az átjárhatóságban. Ezért is olvashatsz olyat, hogy annak amit szeretnél így menni kéne mert régen nem volt a fenti táblázat.
2 Amúgy csak olyan megoldás van amik az általad linkelt táblázat leírásában is van.
-
spider23
senior tag
válasz
gyugyo79 #54082 üzenetére
Bocs igen nem arra nyomtam a választ, elnéztem.
Igen olvastam, ezért írtam hogy mintha ott a táblázatban pont azt írná hogy nem minden típus kompatibilis a másikkal. Mert nekem J seria volt és most a pluszra mennék és ott van egy X ami azt jelenti hogy azok között nem támogatott. Vagy nem jól értem?
-
gyugyo79
addikt
válasz
spider23 #54079 üzenetére
Ne a válasz gombot használd ha nem kapcsolódik amit írsz.
Nem lehet 1 lemezéről úgy migrálni ahogy szeretnéd. Szerintem ezért írták, hogy nem minden Synology NAS.
De te 2lemezesről állsz át 2lemezesre. Ekkor is vannak teendők. Olvasd el, a migráció menetét. Vagy amit Borisz írt ide vagy a Synologysat.
-
spider23
senior tag
válasz
gyugyo79 #54078 üzenetére
Az angol oldalon valami olyasmit is olvastam hogy nem minden típus kompatibilis a másikkal. Ráadásul pont ami nekem volt és amit szeretnék az ilyen. Akkor ezek szerint felejtős és mindent újra be kell állítanom?
Egy lemezem volt egyébként és az a kettes helyen üzemelt. -
gyugyo79
addikt
-
Borisz76
nagyúr
válasz
spider23 #54075 üzenetére
[Költöztetés avagy Migráció] a lap alján.
Remélem tudod, hogy melyik lemez melyik fiókban volt....
Mert a sorrendre figyelni kell. -
spider23
senior tag
Üdv! Nas csere előtt állok, elvitték a 213J -t. Kérdésem az lenne hogy mi most a legjobb 2 vagy esetleg 1 lemezes synology? 218+ néztem hogy talán az válthatná. Eddig egy db 2tb red lemez volt amin rajta minden adat. Csak bedugom az új NAS-ba és menni fog minden ugyanúgy ahogy azon volt?
-
szkeky
friss újonc
Sziasztok,
NAS VPN szerver beállítás problémával találkoztam. Az L2TP típusú kapcsolat beállításánál ugye lehetőség van egy előre megosztott kulcs megadására, amit a bejelentkezéskor megadva enged be a NAS. Sajnos hiába próbálom beállítani ezt a bejelentkezési módot nem sikerül a belépés. Ezt a hibaüzenetet kapom: "The L2TP connection attempt failed becouse the security layer encountered a processing error during initial negotiations with the remote computer." A routerben a szükséges portokat kinyitottam, a beállítást a leírás szerint végeztem (Nem tűnik bonyolultnak.) Sajnos nem jövök rá a hiba okára. Ha valaki találkozott már a hibával és tud valami megoldási javaslatot szívesen veszem.
A rend kedvéért: DS211+, DSM 6.2.2-24922 update 3, Win 10-ről próbálok belépni.
köszi -
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Az lenne a kérdésem,hogy megoldható egy synology nas-on, hogy az MS SQL adatbázis kiszolgáló legyen? (DS412+)
-
lewisfm
aktív tag
Sziasztok!
Synology NAS tűzfal kérdésem van:
Olyan megengedő szabályt szeretnék hozzáadni a túzfal szabályokhoz, ami a
192.168.*.*
címről bármit beenged.Most van olyan szabályom, hogy a
192.168.0.0
alhálózatról mindenkit beenged, és egy olyan is, ami a
192.168.1.0
alhálózatról is beenged mindenkit.A
192.168.*.*
beállítást azért szeretném, mert éppen bénázok a routeremmel, s a próba kedvéért gyakran módosítom a router lokális IP címét, sőt valószínű, hogy a közeljövőben routert cserélek, s nem akarom kizárni magamat a NASról még véletlenül sem.Szóval hogyan kell hozzáadni a kívént szabályt, lehet-e egyáltalán ilyen formán?
Ha nem, akkor hogyan lehet helyettesíteni?Köszi előre is!
-
Sanyi.mTs
addikt
Hol kell beállítani, hogy ha a felhasználónak nincs hozzáférése a megosztott mappához, akkor ne is lássa?
-
allein
addikt
Sziasztok. Amennyiben jól emlékszem ez már egy alkalommal előfordult és sajnos nem tudom, hogyan oldottam meg. Adott egy NAS amire ketten mentünk, múlt hét péntek óta nem működik a mentés az én gépemről - "SSL tanusítvány módosult", ugyanakkor a kollégámnál semmi gond nincs, működik továbbra is a mentés.
-
törölt tag
válasz
sryman #54066 üzenetére
Próbáltad leszedni a csomagot és újratelepíteni?
Mondjuk egy szünetmentes megoldaná a problémát, meg amúgy sem árt a NAS-nak ha le tud állni rendesen áramszünetnél, illetve a kamerarendszernek se rossz ha van rögzítés ekkor is. Persze attól függ mekkora szünetet akarsz áthidalni... pár másodpercet vagy órákat? -
BossBoss
őstag
-
BossBoss
őstag
Kipróbáltam a Syno Drive-ot. Jól összerakható. Klienst fel is tettem notira. Annyit szerettem volna, hogy a asztalom szinkornizálja a otthoni és a céges gép között. Viszont valami iszonyat lassan nyit meg fájlokat illetve tölt le és fel. Ilyen pár KB/s. Lehet ezzel kezdeni valamit? Vagy mitől ilyen lassú. Webdav villám ehhez képest.
-
Reder
újonc
Sziasztok! Adott egy DS716+II NAS, 6.2.2-es DSM verzióval. A problémám, hogy sok megosztott mappa közül, többet nem lehet megnyitni, de olyan is akad, amiben egy-két fájlt nem tudok megnyitni és törölni se engedi. Sem a webes felületről, sem webdav-os hálózati eléréssel. De van, hogy egyik gépről megnyit egy adott fájlt, egy másikról meg nem. Találkoztatok már ilyen problémával? Mit gondoltok, mi lehet ennek az oka?
-
-
-
Csabee.
nagyúr
Sziasztok!
macOS Catalina óta, sajnos alvó állapotból felkeltve a gépet a Finder alól nem akar csatlakozni a nas-hoz. Újra kell indítani a gépet ahhoz hogy felmenjen a nas-ra. Sajnos haveromnál ugyan ez van, szóval nem egyedi az eset. Erre van valami megoldás javaslat?
-
BossBoss
őstag
válasz
zsamiatt #54043 üzenetére
Egy labdarúgó akadémia. Max 20-30 fő akinek használnia kell a szervert. Edzők és iroda használná a NAS-t. Mérkőzések videóit tárolnánk rajt. Ezeket sok esetben meg kell osztanunk nézhető és letölthető formátumban. Épületen belül nyilván hálózaton, otthon meg webdav vagy cloud kliensel elérnék a kollégák a fáljaikat ha szükséges. Van céges Office 365 is 1TB/fő eléréssel. De a közös meghajtók(sharepoint) ott nem egyszerűek. Jobb nekünk a syno megoldása szerintem. De meghallgatok mindent ami hasznos.
-
felho001
tag
Sziasztok találkozott valaki olyan problémával, hogy a nas-on lévő munka könyvtáram szinkronizálva van a onedrive szolgáltatással 2 irányú módban. És nem tudom mi történt de egyes word és excel doksikat nem tudom megnyitni ezt írja ki csatolok egy képet is,
és egyszerűen nem találom a hiba okát vagy hogy miként tudnám megoldani a problémát. -
interfész
tag
Mi is ezt tettük be... 1866os a gyári mellé
-
-
BossBoss
őstag
Sziasztok!
Irodába szeretnénk egy egy erősebb NAS-t. Kb 20-30 embert kellene kiszolgálnia. Video lejátszás fontos, helyben és távolról is. Nem 4K-ban de FHD mindenképp menjen. A többi átlag irodai fájlok tárolása elérése, megosztása. Van csaldában több NAS. Jól ismerem őket, sokat konfiguráltam. De ilyen felhasználásra szánt eszközt nem vettem még. Alul, de túl lőni sem szeretném. Pénz nem számít. Csak stabil,erős legyen! Tudtok ajánlani pontos típust?
-
-
törölt tag
válasz
Boss81 #54034 üzenetére
Azért mielőtt legyalulod a kivett lemezt nézd meg hogy rendben feláll-e a nas a másik 2 lemezzel és minden adat meg van-e! Valamint mielőbb másold át a harmadik lemezre a cuccokat mert ha beüt valami gixer akkor MINDEN ADATODNAK RESZELTEK az első két vinyóról! Csak egy lemez kiesést visel el az SHR kötet.
-
-
-
-
-
Sziasztok!
A következőben kérnék segítséget, véleményt. Adott egy DS918+ Nas.
Benne van, sorrendben, egy db 4 Tb, egy 6Tb, és megint 6Tb.
Mivel már egy ideje üzemel, van rajta adat egy kevés. Nem vészes, csak nincs akkora külső merevlemezem, hogy mindent kimentsek.Egy kötet van létrehozva SHR formátumban.
Valahogyan meglehet oldani, hogy az egyik lemezt leválasztom, az utolsó 6 Tb-os lemezre gondoltam, és létrehozok egy külön kötetet?Mindezt természetesen úgy, hogy nem veszik el adat, és nem kell újra beállítanom erőről a Nast.
Köszönöm előre is a válaszokat
-
sryman
csendes tag
Sziasztok,
adott egy DS218 4db Hikvision IP kamerával.
Megvettem a +2db licencet működik is szépen.... addig amíg vagy a NAS vagy a kamerák le nem állnak mondjuk egy áramszünet miatt (egy 60W-os POE switchről van megtáplálva a 4db kamera) Ekkor olyan jelenség adódik, hogy a Surveillance nem rögzít. Alapból Motion detection van beállítva, de hiába van mozgás, nem rögzít. A kameráknak fix IP-jük van, és rajta vannak a hálózaton. Az érdekes az, hogy elviekben a Surveillance látja a kamerákat (kapcsolat tesztelése az rendben van) de a Live View-ban nincs kép. Eddig azt a megoldást találtam, hogy rengetegszer (kb 20-30x) újra lett indítva a poe switch valamint a Surveillance és akkor egyenként 'visszajött' a live view és ahogy visszajött akkor már ment a motion detection rögtön. Viszont valamiért a 4. kamera sehogy sem akar 'visszajönni'. A kamerák mindegyikének webszervere elérhető és ott látható a kép. Viszont a Surveillance-ben nem és nem megy a rögzítés.
Tapasztalt már valaki ilyet? -
Borisz76
nagyúr
válasz
Aradamo #54020 üzenetére
Ha újra is formázod majd visszateszed nem biztos, hogy jó lesz.
A DSM eléggé háklis a lemez állapotára.Van olyan lemezem amit "kidobott" mondván, hogy rossz.
Na azt a lemezt lassan 3 éve használom egy külső USB-s házban, rádugva a NAS-ra és arra mentem a fontosabb dolgokat, hogy több példány is legyen.A NAS-ban Ext4-re volt formázva.
A külső USB-s házban pedig NTSF-re lett alakítva.
Így a nasról csak leakasztom és rádugom a PC-re ha kell és látja.Egy próbát megér a formázás !
Ha mégsem fogadja el , akkor veszel egy másikat ( Minimum 1 TB-s méretben ) és azt teszed bele.
A régit talán még használhatod úgy mint én is.... -
Borisz76
nagyúr
válasz
Aradamo #54016 üzenetére
Milyen kötet vagy kötetek vannak ?
Mekkora méretű a jó és a hibás lemez ?Ezek függvényében :
- 1 db SHR kötet ( 2 lemez....azaz tükrözve vannak az adatok ) esetén a hibásat kiveszed és kicseréled egy ugyanakkora vagy nagyobb kapacitású lemezre. Ezt követően mehet a kötet helyreállítása.
- 2 db lemez , 2 db külön kötet.
Hibás lemezt kiveszed és HA akarsz , akkor teszel bele egy másik lemezt....szintén külön kötetként ( Ekkor a méret mindegy ).
Vagy használhatod tovább 1 db lemezzel is....A hibás lemezt esetleg megpróbálhatod Windows-os gépen meglesni, hogy mit is mutat. [Refrigerator-nak is írtam már erről korábban.]
-
powerup2
addikt
Van valami progi amivel meglehet nézni nasson belül mennyire gyors a hdd mert egy rlgi 2TB van most benne és én lassunak érzem.
-
Sziasztok, félig off kérdés: a szüleimnél üzemel egy Snyology nas már egy ideje, lóg rajta 6db kültéri Foscam wifis IP kamera, licenszeket anno megvették hozzá, tehát nas oldalon minden kamera támogatottan működik. A 1-2 év után az összes kamera tápja megdöglött, ekkor kaptak ipari tápokat (Mean well), majd további 1-2 év után a 6 kamerából 4db teljesen elpusztult. Itt lenne az ideje az újragondolásnak, de sajnos már anno is hozott anyagból dolgoztam, nem én döntöttem a Foscam mellett, illetve a wifi-s megoldást is kényszer szülte. Ez utóbbin változtatni sajnos nem lehet, a kábelezés nem megoldható.
Szóval keresek olyan kültéri wifis kamerát ami:
- Synology által támogatott (a NAS-hoz nem akarok nyúlni, teszi a dolgát)
- wifis
- kültéri
- stabilan, megbízhatóan működik
- ne Foscam legyen, túl rosszak vele a tapasztalatok, bár ha valaki nagyon állítja hogy az új modellek már jók, vagy csak rossz típusba választottak bele anno (FI8906W-k voltak egyébként), akkor ebből hajlandó lennék engedni
- a dolog kicsit árérzékeny, de nyilván nem fillérekből szeretnék jót, csak mondjuk egy Axis vagy hasonló kaliber biztosan nem fér bele, kb. 30-60eFt közötti ársáv viszont oké lenneTudna valaki tippeket adni a fentieket figyelembe véve? Előre is nagyon köszi!
-
RockCNC
őstag
Van ötlet, hogyan állítsam a Photo Station-t alapbeállításra?
A beállításokban kipipáltam, hogy a http miden esetben a https-t nyissa meg, azóta a keresett oldal nem található hiba üzenetet kapok.
Photo Station csomagot újratelepítettem, de semmi változás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- EAFC 25
- Spórolós topik
- AliExpress tapasztalatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Reklámblokkolók topikja
- 90-es években voltam gyerek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest