- Megjött a Razer DeathAdder egerek legfrissebb nemzedéke
- Ismét minimalista miditorony érkezett a Fractal Design műhelyéből
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- Digital Fingerprinting: Így buktat le a böngésződ a neten - Tech Percek #18
- Prezentálta PCI Express 6.0-s SSD-vezérlőjét a Silicon Motion
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
_kovi_
aktív tag
válasz
#56573440 #22092 üzenetére
Azt még nem tudom, hogy mi lenne a 216j-vel..
Nem lesz torrent, csak a NAS-ról lejátszani esetleg az odamásolt filmeket.
A Medi8tor marha drága, az már tuti nem fér bele, ezért néztem a 25-27 ezer forintos lejátszókat, az árkeresőn. Csak a noname típusokat nem merem megvenni.Az APPLE TV nagyon zárt környezet ugye? Attól fééleg hogy regelni kell hozzá és nem fog mindent lejátszani.
-
tobias40
veterán
válasz
Bobbacsi #22093 üzenetére
Nekem uanez van 212J-vel és háttértárként és házimoziként a NAS-ról lejátszva, letöltő szerverként tökéletesen kiszolgál .
Persze lehetne gyorsabb,nagyobb,jobb de erre megfelel..(50-6a torrent megy folyamatosan seedbe,lejátszás közben is,ált.1080p vagy jobb minőségben) -
_kovi_
aktív tag
Szóval, akkor most ott tartok, hogy döntést kell hozni a két alternatíva között:
1. Synology DS216play
2. Synology DS215j + medialejátszó
Ha valakinek van tapasztalat várnám a tippeket melyik lenne a nyerő.
Köszönettel!
-
törölt tag
válasz
whoever70 #22089 üzenetére
Igen. A DSM portját - alapértelmezetten az 5000-es portot - kell forwardolni a routeren a NAS belső (fix/bérelt) IP címére.
... és eléréskor a portot is be kell írni!
Így:
valami.synology.me:DSM_portszám
Pl.:
valami.synology.me:5000
Portszám nélkül a WEB Szerver nyitólapjára - ha van, de Te még nem hoztad létre - mutat a link. (Alapértelmezetten a 80-as portra.)
-
whoever70
tag
regisztráltam egy synology.me szolgáltatást, az accountnál látszik a külsó ip címem, ha a böngészőbe beírom a valami.synology.me címem, akkor ez fogad:
A Web Station engedélyezésre került. Weboldala beállításának befejezése érdekében lásd a DSM Súgó "Webes szolgáltatások" fejezetét.mit kellene beállítanom, hogy melóból elérjem a nas-t, vagy a Fiam elérje másik lakcímen a nas-t?
valami portot kellene nyitnom neki?
-
_kovi_
aktív tag
-
törölt tag
válasz
_kovi_ #22080 üzenetére
felcsatolod a syno meghajtót a laptopra és a laptop médialejátszóját használod.
vagy valami plex vagy kodi fut a laptopon, és azzal férsz hozzá a syno tartalmához. ebben az esetben kicsit kellemesebb felületen navigálva oldható meg a dologpl nálam a tv hátára ragasztva van egy raspberry pi kodi-val, simán a tv távirányítóval kezelem mintha a saját smart rendszere lenne. de ha van a tv-ben lejátszós smart rendszer szintén van általában benne pl plex kliens. nasra felteszed a plex szervert és szépen elmuzsikál a legtöbb esetben
-
_kovi_
aktív tag
Tehát mindenképpen kell egy médialejátszó a másik szobába?!
Ha nem lenne médialejátszó, akkor úgy kell elképzelni a 216play esetén, hogy pl a laptopon összekötve LAN kábellel a Syno-t és mondjuk távoli asztallal csatlakozom a Syno-ra és az azon levő médialejátszó lekódolja az mkv-t? -
_kovi_
aktív tag
Sziasztok!
Erősen gondolkozom egy 216play beszerzésén. Először azt hittem, hogy van rajta HDMI és a hozzákötött eszköz pl projektor kapja a jelet és lejátssza a tartalmat.
De akkor ezek szerint jobb megoldás egy olcsóbb 2 rack-es Synology és pluszban egy LAN-os médialejátszó.Nem értem ezt a transzkódolás dolgot. Hogy hálózatról hozzáférsz és a belső lejátszója lejátssza a gépeden a filmet?
-
rekop
senior tag
válasz
Doky586 #22071 üzenetére
Közben próbálgattam még oda-vissza másolgatni, és átlagban kb. 80MB/s az írás és olvasás is. Nincs ezzel a sebességgel gondom, csak azt hittem az én "készülékemben" van a hiba, mert az "átlagos olvasási sebessége meghaladja a 111.41 MB/mp értéket"-től azért ez messze van.
-
MrCsiT
addikt
határeset.
Doky586: a Syno termékeknél - már ami még elérhető a weboldalon - elvileg fel van tüntetve, hogy milyen meghajtóval teszteltek, és ahogy emlékszem, ezek WD meghajtók, talán éppen NAS szériásak.
Az tény, hogy 7200-as sebességű hdd-re cserélve a RED-eket, az egész rendszer átlagos reagálási ideje érezhetően csökken, sokkal gördülékenyebb az egész. Nyilván egy SSD pedig ezt is megveri, azonban jelenleg az SSD árakat elnézve, egy 2-3 TB-s SSD azért még nem számít home usernél a megfizethető kategóriának.
A WD RED Pro meghajtók lennének a megoldás, a maguk kis 7200 Rpm sebességével, és az 5 év garit se felejtsük el - a dolog szépséghibája az, hogy olyan kiskerben, ahol valóban megadják ezekre az 5 év gart, a 4 TB-s RED és a 2 TB-s RED Pro azonos árban van..
Sanya úgy tudtam, nem lehet visszaállni a 6.0 bétáról 5.x-re?
Hogyan tudtad megcsinálni?
-
-
MrCsiT
addikt
A 215j-nél én is találkoztam ezzel, azaz, hogy a gyári 111 MB/s másolási sebesség helyett, volt, hogy 50-60 MB/s-re is lecsökkent a sebesség. Ha volt még másolandó, a sebesség egy idő után, javulni kezdett.
Ilyen esetben megnéztem, hogy a NAS-on a processzorterhelés mekkora (ez nem volt magas) és hogy milyen process-ek futnak. Mindig azt láttam, hogy egy olyan process, ami a 2 mag közötti terheléselosztással foglalkozik, a sebesség leesésekor elkezd működni, majd ezt követően kezd nőni a másolási sebesség.
Én ezt úgy fordítottam konyhanyelvre magamnak, hogy a NAS 1 magon próbálja a feladatot megoldani, majd valamilyen paramétert figyelve rádöbben, hogy kevés az erőforrás, és belenyúl a folyamatba, a 2. mag (aktívabb) használatra hangolásával.Én ezért adtam el a 215j-t: azt gondolom, a 213j-ben lévő 1 magos procinál, ami 1200 Mhz-en járt, a 2 mag 800 Mhz-e egy akkora érvágás, amit nehezen tud a folyamatszabályozás ellensúlyozni.
OK, hogy a 215j kevesebbet fogyaszt, de ez a teljesítményén is meglátszik.
Szerintem, hiba volt 1 Ghz alá belőni a proci sebességét a termékben.. -
Blaise
veterán
Kijött a DSM 6.0 RC, valaki kipróbálta már?
-
rekop
senior tag
Üdv!
Nemrég vettem egy 215J-t, lecserélve egy microservert amin xpenology-t használtam. Mindennel elégedett vagyok, azt kaptam amire számítottam, viszont az írási/olvasási sebességgel nekem kevésnek tűnik.
Ezt az olvasási sebességet mértem, ami azért messze van a gyártó által megadott 111MB/s-tól.
A háttérben nem fut semmi feladat, a torrenteket is leállítottam, úgy próbáltam a másolást.
Egy 3TB red van most benne, ugyanez volt a microserverben is, ott fixen 110MB/s volt az írás/olvasás sebessége. Jól gondolom, hogy itt valami nem teljesen okés, vagy ez a sebesség így rendben van? -
Quentin82
csendes tag
Nem tetszik ez a Download Station, lecserélném egy ruTorrentre.
Próbáltam megadni csomagforrásként a SynoCommunityt (http://packages.synocommunity.com/), de folyamatosan azt kapom, hogy "érvénytelen hely".
Van esetleg valami ötletetek?
Köszi előre is.
-
psg5
veterán
válasz
Patice #22055 üzenetére
Köszönöm!
Kipróbálom a DS video-t. Olvasom hogy kellenének esetleg kodekek ez igaz?
#22056) Madwe : Felfele csak belső hálózatról töltöm a képeket, videókat nas-ra csak néha távol telefonon megmutatnám a videókat ah megoldható. Képeket a ds file-al is megtudom mutogatni.
-
Madwe
nagyúr
válasz
Patice #22055 üzenetére
Gondolom ő telefonjáról tölti fel a képeket, erre nincs kerülő út max a telefon-gép-nas feltöltési utat választ. Ugyanakkor a kezdeti sokk után amikor sokszáz képet tesz fel az ember, már nem érezhető a nason h megfogná esetenként az a pár kép ami keletkezik, uh szerintem nincs is rá nagy szükség, max az első feltöltésnél.
-
Patice
Topikgazda
A home + homes nem törölhető, mert rendszermappák. Video, music akkor törölhető, ha eltávolítottad a Médiaszerver csomagot, mert az hozza létre automatikusan. Ha újra felrakod, akkor újra létre fogja hozni őket.
DS Video nálam OK, nem indexel olyan sokáig, mivel videók esetén nem kell miniatűröket gyártani.
Photo station gyárt miniatűröket, azért fogja meg a gépet. Amúgy pont erre találták ki a Photo Station Uploadert, ami a gépeden csinálja meg a miniatűröket, a NAS-ra csak átmásolja, így az asztali PC-t terheli ez a folyamat, ami valószínűleg erősebb és gyorsabban végez is vele, mint a NAS.
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Nem okoz problémát a későbbiekben ha törlöm a DSM által helyből felajánlott, de általam nem használt home, homes, video, music megosztott mappákat?
Video Stationt érdemes használni (DS Video) appal lumia 735-ös alatt vagy felejtős? Igazából sima házi videókat játszatnék le vele, igaz távolról mobilnettel. Ha elfogadhatóan működik, akkor ha indexeli majd a video station nem úgy csinál mint a photo station ami totálisan lefoglalja a rendszert ha behylezem a képeket, mert több videó lenne.
-
Madwe
nagyúr
válasz
Varszegig #22052 üzenetére
Nekem nincs, de nem is személyes adatokról beszéltünk. cégnek viszont van sok olyan adata, amit nem lenne jo ha pl USA kormánya látna. Teszem azt egy gyógyszercég sem engedheti ezt magának amiről tudok pl, nekünk más a profilunk, de sok olyan cég van aki semmilyen külsős félnek nem adhatja ki az adatát, indirekt módon sem, mert fontos knowhow van benne pl. Nem azért kene aggódni, mert illegális, hanem azért mert van benne olyan tudás, amit nem adunk ki. Ezért mondtam h függ a cég profiljatol is, de alap esetben amit felhobe szinkronizalsz, arról az adatról mar nem tudod elmondani, h csak az latja, akinek megengeded, s hidd el sok olyan cég létezik, aki így van ezzel, bár a legtöbb kkvra itthon ez nem igaz. Ettől függetlenül sztem nem csak biztonságosabb de olcsóbb is saját backupok tervezése. Amugy pl nekünk a minden adat egyszerre 3, fizikálisan különböző helyen, 2 fajta syncronnal készült mentése is szempont, raidben, azaz 6 lemezen kell meglegyen minden adat.
Sztem azért nem baj ha ezekkel tisztában van az ember, nem csak akkor ha eleve előírás h így járjon el, h felhőt nem használhat, mert egyébként lehet szoros az előírás és igazából azt se lenne jo ha megtenne.En magánszemélyként is csak privát felhőt használok, a syno nasom, arról meg készítek egy 1 órás késleltetett biztonsági mentést egy vacak zyxel nasra, de magánszemélyként csak azért, mert ez így olcsóbb...
-
törölt tag
válasz
Komi28 #22050 üzenetére
Tökéletesen működik már több hónapja. Streamel, felvesz. Nekem bevállt. (Synology DS414Slim-be van dugva.)
A 99€-s egy komplett kulcsrakész megoldás. (USB stick + szoftver.)
Az 59€-s csak stick - további (második, harmadik stb.) tunernek/TV-nek - ha egyidően több, eltérő MUX-ön lévő adást akarsz nézni/felvenni. Azért olcsóbb, mert ekkor már csak a hardvert kell megvenni.
-
tomi5244
őstag
DSM vezérlőpultban az email értesítéseknél látom, hogy frankón lehet módosítani az adott mail szövegét. De pont DS-re utaló részt nem találom
Elég hosszú mailt küld, letöltés befejezésekor. Létezik, hogy pont ezt nem lehet állítani
-
Alex91
félisten
Kijott a DS Video Apple TV-re!
-
törölt tag
válasz
Komi28 #22044 üzenetére
Igen. DVBLogic TVButler-t.
-
Madwe
nagyúr
-
Komi28
senior tag
Használ valaki olyan eszközt ami usb-be csatlakoztatva Digis tv csatornákat tud rögzíteni? Arra gondoltam, hogy van néhány műsor ami későn van de felvenném a nas-ra és utánna később megtudnám nézni.
-
törölt tag
-
Proxy2
aktív tag
válasz
Varszegig #22016 üzenetére
Háááát, nekem csak az az általa létrehozott tartalom 6,5Tb, ezek fotók, családi és esemény videók, hang anyagok, 3D modellek, tervrajzok ...
Ezeket nem tudnám reprodukálni, a fenmaradó a Nejem és a 17 éves fiam termése.Filmeknek van 12Tb, na azt nem mentem sehova
Melóban meg 3 db MD1000 fullra töltve 3Tb diszkekkel az ONSite backup, minden gépünk virtuális, de mi adjuk alá a host-ot. Ez méret és tevékenységfüggő szerintem.
Nincs félelem bennem a felhővel kapcsolatban, használok box, Dropbox, GDrive, hubiC és saját felhőt is
-
P1eTr0
aktív tag
Sziasztok!
Mivel már rengeteg hozzászólás született ebben a témában, sok tapasztalt felhasználó van a Synology NAS-okat illetően. Volt már olyan felhasználó, akinek meghalt a NAS készüléke? Konkrétan nem meghibásodásra gondolnék, hanem "előregedésről".
Nekem egy 411j-m van, azt nyúzom már jó ideje (és remélem még sokáig is fogom).
A másik kérdésem a merevlemezek bővítésével kapcsolatban lenne. Jól tudom, ha van 4 hdd a gépemben RAID 5-be kötve és szeretném cserélni, akkor csak egyesével elkezdem kicserélgetni őket? Természetesen a másolási folyamatot meg kell várjam, de ha kész, akkor egymás után cserélve a lemezeket az adataim is megmaradnak. A konkrét cél a 4x2TB-os vinyókat 4x4TB-ra cserélni.
Előre is köszi a válaszokat.
-
psg5
veterán
Köszönöm!
Megint előjött: az "I/O error occurred to hard disk 2 on NAS" hiba.
De nincs semmi baja a HDD-nek...
Ha úgy tervezem, hogy kiveszem a NAS-ból, ettől a hibától használhatom pl harmadik adattárolásra egy külső rack-vel? Nem lesz később baj a rajt tárolt adatokkal? Csak egy plussz biztonsági merevlemeznek használnám, ha továbbra is előjön ez a hiba, mert kezd bosszantó lenni, főleg, hogy nem tudni miért van. De most is a távoli belépési próbálkozásoknál jött elő (amúgy most beengedett). Azt azonban nem szeretném, ha jó pár év múlva a rajt lévő adatokkal gond lenne, mégha máshol is mentve vannak.Valamint ha kiveszem ezt a 2. hdd-t a NAS-ból, ugye az 1.HDD-t nem piszkálja és nem töröl róla mindent és telepíti újra a DSM-t a másikon?
-
Madwe
nagyúr
A xy.synology.comhoz nem kell telepíteni semmit se, csak böngészőbe azt a címet írod be. Vpn kliens is van minden oprendszeren, telepíteni ahoz se kéne, csak beállítani
(#22028) Essejó A céges levelezésünk valóban titkosított, sőt, a mailserver házon belül van egy lezárt szobában
-
Madwe
nagyúr
Erre egyszerű a válasz: nálunk is gyakran előfordul, h lehal a quickconnect, náluk van a gond szvsz. Más is tapasztalta gondolom?
Egyébként vpn vagy xy.synology.com-os cím jobb lenne, pont emiatt szerintem, nem nehéz megcsinálni őket, honlapon is szépen van dokumentálva, magyarul is
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Az miért, hogy néha be tudok lépni néha nem távolról a NAS-ra? Milyen okok vezethetnek ide?
-
Madwe
nagyúr
válasz
Varszegig #22018 üzenetére
Mondom, kérdés mivel foglalkozik a cég. Nálunk pendriveot se dughatsz a gépbe, csak céges általunk kalibrált telefonod lehet, van olyan gép ami csak érintőkártyával ellátott ajtó után szedhető ki egy széfből stb. Ettől függetlenül ezek már szélsőséges esetek, de alap esetben olyan adatot se utaztatnék a fél világon át, ami érzékeny. Nyilván egy átlag kkv cégnél ez nem feltétlen probléma, de ha már van benne olyan info, amit esetleg amerika is szívesen olvasna, akkor nem feltétlen tenném ki. Most nyilván ilyen költségvetés meg doksik sima dolgokról nem érdekesek, egy textilbolt adatait pl simán feltenném, de ahol nagy a hozzáadott érték, ott ez nagyon is számít. Én nem bízom meg egy nagy amerikai cégben h nem fog adatokat adni usanak pl, vagy neten keresztül eleve nem szedik ki az esetleges érdekes adatokat, titkosítás ide vagy oda. De nálunk ez szabályzatban is van, nem véletlen.
-
Varszegig
veterán
válasz
Proxy2 #22006 üzenetére
De most komolyan 8,7 TB-ot le kell menteni felhőbe? Biztos, hogy mindent kell menteni? Én azokat az adatokat mentem, amik fontosak, céges dolgok, ilyesmi. Filmeket nem.
Az én nas-om mentései, az összes céges szerver mentése (amiben benne van egy gigantikusra nőtt subversion repository napi dumpja is) összesen havi 0.03$-ba kerül nekünk. Ennyit tudok, ez nekem bőven ok.Ja a céges szerverek mentése pár napig az S3-ban csücsül, az még havi 3.4 $, de utána megy a glacier-be kiméletlenül.
-
törölt tag
cloud station nem aktív?
download station tudott engem így megszivatni amikor nem azon a köteten volt amelyikre töltött le...van ilyen ssh-s megoldás is, de ha csak filrerendszert akarsz nézni arra elég lehet egy sima puty vagy bármi ami ezt tudja kezelni, és parancssorból kilistáztatod mi foglalja a helyet.
szerk: na mi volt?
-
sgery
őstag
Közben megoldódott
-
Quentin82
csendes tag
válasz
Quentin82 #22011 üzenetére
Úgy néz ki, hogy azzal sikerült megoldanom a dolgot, hogy kitöröltem a dropboxból az eredeti meg a conflict mappákat is, majd visszamásoltam mindet, és három mappából kettő szépen besyncelt.
Egy maradt, ahol a NAS-on létrejött egy kisbetűs meg egy nagybetűs változat is a mappából, egyik üresen, másik tartalommal, holott a dropboxomban csak egyetlen mappa van, nagybetűsen... nem értem én ezt.
Na még játszom vele.
-
Quentin82
csendes tag
Tegnap frissült a dsm. Semmilyen MAC vagy "i" cuccom nincs, egy Windows10 PC + egy Win7 laptop használja a dropbox mappáimat.
-
Madwe
nagyúr
válasz
Quentin82 #22009 üzenetére
Mégsem, úgy látom ez másoknál is előjött sajnos, bár volt akinek egy dsm update megoldotta, tiéd naprakész? véletlenül nem használsz macet, iphonet - ahogy nézem nekik volt ezzel gondja...?
-
Quentin82
csendes tag
Tudtok esetleg segíteni az alábbi problémában?
Cloud Syncben a Dropboxom tartalmát besynceltem a NAS-ra, de egyes mappákat nem syncelt be, csak üresen létrehozta, viszont csinált mellettük plusz mappákat ilyen nevekkel:
"eredetimappanév__DiskStation_Mar-04-1030-2016_CaseConflict"
És a mappa tartalma ezekbe a Case Conflict mappákba került be.
Mi lehet a probléma, mit csináltam rosszul szerintetek?
-
Proxy2
aktív tag
válasz
Varszegig #21999 üzenetére
Előre bocsájtom nem használtam meg a Amazon Glacier-t, de ra kerestem az árakra.
0,007 és 0,012 USD /Gb azaz a 10Tb amire nekem szükségem van (8,97 most) az elég borsos
10240*0,007=71,68 ez Ireland végpont,
10240*0,012=122,88 ez FrankfurthubiC 10Tb 50€
Mint mondottam nem használtam meg a Glacier-t, lehet jobb annyival hogy ez megérje.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Konzol Screenshot
- Milyen egeret válasszak?
- VR topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia
- ÚJ CORE I7 12700 Z690 RIPTIDE GAMER MAX PC 32Gb RAM 1.0TB SSD GEFORCE RTX 3070TI 8GB DDR7 2ÉV GAR!
- Elektronikai hulladékot vásárolok!
- Bambu Lab P1 Series Hardened Steel Upgrade Combo
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest