Hirdetés
- Fujifilm X
- E-book olvasók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali médialejátszót?
- VR topik
- Computex 2026: nehéz volt visszahozni a Ryzen 7 5800X3D-t
- OLED monitor topic
- Most építs gépet, amíg nem késő! — A várható áremelkedésekről
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
24100 - 24001
101755 - 100001 100000 - 98001 98000 - 96001 96000 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 25901 25900 - 25801 25800 - 25701 25700 - 25601 25600 - 25501 25500 - 25401 25400 - 25301 25300 - 25201 25200 - 25101 25100 - 25001 25000 - 24901 24900 - 24801 24800 - 24701 24700 - 24601 24600 - 24501 24500 - 24401 24400 - 24301 24300 - 24201 24200 - 24101 24100 - 24001 24000 - 23901 23900 - 23801 23800 - 23701 23700 - 23601 23600 - 23501 23500 - 23401 23400 - 23301 23300 - 23201 23200 - 23101 23100 - 23001 23000 - 22901 22900 - 22801 22800 - 22701 22700 - 22601 22600 - 22501 22500 - 22401 22400 - 22301 22300 - 22201 22200 - 22101 22100 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2025-12-07 18:07 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Madwe
nagyúr
Sziasztok!
Remélem nem gond, hogy ide írok, de egyelőre nem találtam választ más topikokban.
Synology NAS-ra WebDav-on keresztül (netdrive programmal) csatlakoznak userek egy megosztott mappához. Ebben megfelelő jogosultsággal dolgozik mindenki. Aminek alapból működnie kéne, hogy az Office fájlok megnyitásakor jelezzen, ha valaki már szerkeszti a fájlt. Vannak olyan excel táblázataink amit 2-3 ember is kezelne, de így nem tudjuk használni. Mindenki meg tudja nyitni egyidőben, de csak annak a szerkesztéseit menti el, aki először megnyitotta a fájlt. A többieknél is hibaüzenet nélkül "ráment", de valójában nem történik semmi.
Biztosan nem bonyolult a megoldás, de nekem még nem sikerült. Ehhez kérnék segítséget.
köszi,
Mindenképp webdav kell nektek? smb-n rendesen működik, annyit tudok mondani, webdavot nem próbáltuk...
Amúgy úgy nézem régen fentáll a hiba, s félek nincs rá megoldás...
-
svandras
csendes tag
Sziasztok!
Remélem nem gond, hogy ide írok, de egyelőre nem találtam választ más topikokban.
Synology NAS-ra WebDav-on keresztül (netdrive programmal) csatlakoznak userek egy megosztott mappához. Ebben megfelelő jogosultsággal dolgozik mindenki. Aminek alapból működnie kéne, hogy az Office fájlok megnyitásakor jelezzen, ha valaki már szerkeszti a fájlt. Vannak olyan excel táblázataink amit 2-3 ember is kezelne, de így nem tudjuk használni. Mindenki meg tudja nyitni egyidőben, de csak annak a szerkesztéseit menti el, aki először megnyitotta a fájlt. A többieknél is hibaüzenet nélkül "ráment", de valójában nem történik semmi.
Biztosan nem bonyolult a megoldás, de nekem még nem sikerült. Ehhez kérnék segítséget.
köszi,
-
heroldbalu
tag
A TV nem találja a NAS-t pedig jó IP-t írok be, a bejelentkezésig el sem jut az IP-t sem fogadja el. Az internet elérést kipróbálom, mert letiltottam a TV internet elérését, csak akkor adok neki mikor tényleg kell. A TV-n a syno alkalmazása van telepítve.
#24045 DLNA-t nem szeretném, de ideiglenes megoldásnak jó (nagyon spameli a hálót a sok broadcast üzenettel). Jó ha a logba látszik ki mikor mihez fért hozzá és a DLNA nem nevesített userekkel dolgozik hanem everyone hozzáférés van.
#24046 ez valószínüleg nem Nekem jött.
Kipróbáltam a Samsung TV Syno összekötését sajnos úgy sem működik ha a TV-nek internet elérése van.
probáltam IP:port beírással is http és https portokon is.
Van olyan akinek sikerült Samu TV DS video alkalmazást és Video station alkalmazást összehozni ?
Köszi -
gyga
senior tag
Üdv.
Ha váltok DS110j-ről DS115-re akkor elég csak a hddt (1T) áttennem és működik tovább vagy formázni kell a lemezt? Csak mert nem tudnám hová tenni ideiglenesen az adatokat róla. 1T majdnem tele van. -
Mr Bond 007
őstag
Torrentezésnél :
Download Station-ban meg kell adni egy mappát ahová töltesz.
Ha lejött a kívánt anyag, akkor megjelenik benne.Ha ebből a mappából törlöd, elmozgatod akkor is megy tovább a seed !
mert a DS egy "rejtett" mappában tartja a letöltött cuccot.
Tehát minden torrent eleve 2X van a NAS-on.Hát nem tudom, mert nekem úgy működik hogy ha törlöm a filet a könyvtárból és legközelebb restartol a gép, a download station újra elkezdi letölteni a torrentet, holott a rejtett mappában ugyanúgy meg kéne lennie, és tovább kéne csak seedelnie.

-
Kulbi
aktív tag
Torrentezésnél :
Ha lejött a kívánt anyag, akkor megjelenik benne.Ha ebből a mappából törlöd, elmozgatod akkor is megy tovább a seed !
Tehát minden torrent eleve 2X van a NAS-on.Ez úgy tűnik nem működik ha az eredeti cél mappa is eltűnik, akkor megszakad a dolog.
-
kulu22
aktív tag
Használta valaki a cpan-t már?
-
Chrys_
addikt
A DSM kezel rejtett felhasználókat, amik nem jelennek meg a beállításokban? Konkrétan az érdekel, hogy a Transmission hogyan működik. Több helyen olvastam egy transmission nevű user-ről, de én ilyent nem találtam.
-
kulu22
aktív tag
Sziasztok!
Az alábbi probléma miatt kérném a tanácsotokat: Néhány hétre félretettem egy Synology DS115j nas-t, mert feljebb léptem egy 214-re. A napokban újra szerettem volna beüzemelni. Még a régi 5-ös sorozatú DS szoftver futott rajta, gondoltam, frissítem az új 6-ra. Felment a legújabb update, csak éppen az ajánlott program csomag nem hajlandó települni, a photo station, video station stb. Manuálisan letöltve sem ment föl, mert egy ún. pgsql engedélyezést hiányol az üzenetek között fel-fel bukkanva. Próbáltam újra telepíteni az oprendszerét, gondoltam megpróbálom visszatenni az 5.2-t, de a downgrade-elést nem engedélyezte. Mit javasoltok?

Ha nem érdekesek a beállítások / adatok, HDD kivesz, valami másik gépben - PC - pucold le az összes partíciót, visszarakva tisztán telepíthetsz egy újat. Ha van rajta fontos adat, akkor persze backup az egészről előtte.
-
kaciokos
őstag
Szerintem attól is függ, hogy hány letöltési vagy feltöltési szál aktív. Ha sok, akkor szerintem inkább a RAM lesz a szűk keresztmetszet.
-
Valkűr
addikt
Sziasztok!
Az alábbi probléma miatt kérném a tanácsotokat: Néhány hétre félretettem egy Synology DS115j nas-t, mert feljebb léptem egy 214-re. A napokban újra szerettem volna beüzemelni. Még a régi 5-ös sorozatú DS szoftver futott rajta, gondoltam, frissítem az új 6-ra. Felment a legújabb update, csak éppen az ajánlott program csomag nem hajlandó települni, a photo station, video station stb. Manuálisan letöltve sem ment föl, mert egy ún. pgsql engedélyezést hiányol az üzenetek között fel-fel bukkanva. Próbáltam újra telepíteni az oprendszerét, gondoltam megpróbálom visszatenni az 5.2-t, de a downgrade-elést nem engedélyezte. Mit javasoltok?

Nekem ezt csinalta egyszer a letoltesvezerlovel. Nalam a restart megoldott mindent. Ki töröltem es ujra felpakoltam őket.
-
Cogwheel71
tag
Sziasztok!

-
Chrys_
addikt
Sikerült végül megoldani, mondanám, hogy egyszerű volt, de azért szebb lett volna, ha UIból sikerül.
Hiba oka lényegében, hogy a user ID-je 1024nél nagyobb, ezért "rejtett", vagyis Synology "buta" és nem tudja megjeleníteni ezt. Ez persze lehet bug, de feature is, nézőpont kérdése, hisz fejlesztők használhatnának kisebb ID-t, Synology meg felkészíthetné az OS-t, hogy meg tudjon jeleníteni nagyobb ID-t.
Csináltam DSM-ből egy "synology" user-t, adtam neki teljes jogot, majd leállítottam minden programot, és átírtam, hogy ezzel a "synology" userrel indítsa őket, meg saját mappájuknál tulajdonjogot adtam neki.
Így most Users group semmi joggal nem rendelkezik, a felhasználók egyenként megkapták a jogokat, és így transmission, sickbeard, flexget fut teljes jogosultsággal és users grouppal, és guest felhasználók jogok nélkül vannak.
" majd leállítottam minden programot, és átírtam, hogy ezzel a "synology" userrel indítsa őket,"
Hol mit? A Vezérlőpultban a Jogosultság alatt a Transmission-nál Szerkesztéssel látom a Helyi felhasználók alatt a kiválasztott usert. Csoportot ki sem lehet választani. Van egyéb program is, aminél meg kell adni, melyik user-rel és/vagy csoport-tal induljon?
-
partymaci
aktív tag
Üdv!
Egy dóm kamerát raktam a NAS-ra, de a kép fejjel lefelé van, viszont a beállításokban /videó tájolás rész/ nem aktív a forgatás rész. (Hivatalosan támogatott a kamera.)
Járt már így valaki? -
Magnat
veterán
Sziasztok!
Hálózatos kérdésem lenne. Jelenleg egy wifi UPC modem látja el a hálózati feladatokat, amibe lanon csatlakozik egy asztali pc, a NAS és egy TV box. A 4.-ik lan portja szabad. Mivel a UPC-s modem wifije folyamatosan szakadozik ezért tervezem egy router beszerzését. Amennyiben a 4.-ik lan portból átviszem a netet a router wan portjára, működőképes lesz-e a teljes hálózatom vagy esetleg wifiről nem fogom elérni rendesen a nas-t? Milyen beállítások szükségesek? Ugyanide fontos kérdés, hogy nemsokára tervezem 4db IP camera beszerzését a NAS-hoz. Amennyiben azokat a router 4 lan portjába dugom a NAS fogja tudni kezelni őket? Vagy erre a célra inkább HUB vagy SWITCH kellene?
Köszönöm!
Szia,
lan <-> lan kösd össze őket, tehát a router wan portja maradjon üres. A dhcp-t valamelyik eszközön kapcsold ki, és a másiknak adj egy olyan lan címet, ami nem ütközik a dhcp scope-pal.
Pl:Upc modem/router címe: 192.168.1.1
Másik router címe: 192.168.1.2
Dhcp: 192.168.1.100-200(Statikus: írta, h a wifi is gyenge a szolgáltató eszközén, így második router mindenképpen kell (vagy AP, de az nem éri meg))
Viszont ha a második router szabad lan portjaival együtt sem lesz elég lan portod, akkor vegyél egy switchet - ha nem akarsz rá sokat költeni és csak a kamerák mennek rá, akkor egy bármilyen 100mb-es is megteszi.
-
Borisz76
nagyúr
Valamit valamiért....
Így - mint írtam is - azt csinálsz a "célmappában" lévő anyaggal amit akarsz...seed akkor is van.
-
Kulbi
aktív tag
Torrentezésnél :
Tehát minden torrent eleve 2X van a NAS-on.Köszönöm, azért ez így erős helypazarlásnak hangzik
, az 50GB-os filmek korában. A torrent lényege lenne, hogy sokáig visszatölt az ember, így azért győzzük tárhellyel
-
Statikus
senior tag
Sziasztok!
Hálózatos kérdésem lenne. Jelenleg egy wifi UPC modem látja el a hálózati feladatokat, amibe lanon csatlakozik egy asztali pc, a NAS és egy TV box. A 4.-ik lan portja szabad. Mivel a UPC-s modem wifije folyamatosan szakadozik ezért tervezem egy router beszerzését. Amennyiben a 4.-ik lan portból átviszem a netet a router wan portjára, működőképes lesz-e a teljes hálózatom vagy esetleg wifiről nem fogom elérni rendesen a nas-t? Milyen beállítások szükségesek? Ugyanide fontos kérdés, hogy nemsokára tervezem 4db IP camera beszerzését a NAS-hoz. Amennyiben azokat a router 4 lan portjába dugom a NAS fogja tudni kezelni őket? Vagy erre a célra inkább HUB vagy SWITCH kellene?
Köszönöm!
Inkább egy switchet vegyél, ha nincsenek különleges igényeid, a UPC modem egyben router is.
-
Myth
aktív tag
Sziasztok!
Köszönöm!
-
Borisz76
nagyúr
Sziasztok,
Sikerült beszereznem egy Synology nast és szeretném a segítségeteket kérni. Ismerkedem a könyvtárszerkezettel és ha jól látom a home és homes ahova lehet másolni adatokat, sőt a homes csak a felhasználó szerinti linkek, ugyanoda a home-ba mutatnak, jól gondolom? A többi könyvtár pedig a képek videók, zene, amit a video, photo és audi station használ alapértelmezetten. Beállítottam a torrent klienst, a home mappába tölt le, ott is tartalom szerint struktúrálva. Tehát egy könytár a zenéknek egy a filmeknek és egy a sorozatoknak. Ezeket a letöltött tartalmakat nem szeretném ide oda másolni, illetve többszörösen tárolni. Meg lehet adni, hogy a station programok ezeket szkenneljék?
Köszönöm.
Torrentezésnél :
Tehát minden torrent eleve 2X van a NAS-on. -
Bobbacsi
veterán
-
Kulbi
aktív tag
Ezt most úgy értem, hogy nem tudok a home mappából hozzáadni a torrent könyvtárakból, tehát csak úgy működhet, ha pl. a torrent a filmeket közvetlenül a video station mappába töltöm le? A zenéket pedig az audio station mappába?
-
Bobbacsi
veterán
Sziasztok,
Sikerült beszereznem egy Synology nast és szeretném a segítségeteket kérni. Ismerkedem a könyvtárszerkezettel és ha jól látom a home és homes ahova lehet másolni adatokat, sőt a homes csak a felhasználó szerinti linkek, ugyanoda a home-ba mutatnak, jól gondolom? A többi könyvtár pedig a képek videók, zene, amit a video, photo és audi station használ alapértelmezetten. Beállítottam a torrent klienst, a home mappába tölt le, ott is tartalom szerint struktúrálva. Tehát egy könytár a zenéknek egy a filmeknek és egy a sorozatoknak. Ezeket a letöltött tartalmakat nem szeretném ide oda másolni, illetve többszörösen tárolni. Meg lehet adni, hogy a station programok ezeket szkenneljék?
Köszönöm.
A Megosztott mappában csinálhatsz saját mappákat is nem muszáj csak a meglévőket használnod.
-
Kulbi
aktív tag
Sziasztok,
Köszönöm.
-
_kovi_
aktív tag
Csomagkezelési központ / Download Station.
Leállítás...majd indítás.
Mod : Ezeknek a beállításoknak semmi köze a "sárga felkiáltójelhez".
Én annó mikor először bekapcsoltam a cuccost szinte ez volt az első mozdulat:
DHT OFF
BT Protokoll ONAzóta többször tapasztaltam a sárga jelenséget....okát nem tudom.
De a Leállítás / újraindítás megoldja.Mostanában nem kellett...kop,kop.kop.

Oké, de ez nem megoldás.
A Syno cseszett el valamit? Mert akkor írok nekik..
Újraindítani nem lehet a rendszert.
Köszi a tippet ezt a download station újraindítást megpróbálom.

-
Proxy2
aktív tag
Azért én nem feltétlenül hasonlítgatnám a gyári vasakhoz. Látom azért hogy bőven vannak furcsa dolgai xpenology-nak is. Ha valamin tárolni akarom a számomra fontos pótolhatatlan dolgaimat lehet inkább rá csengetem az extrát és rendes gyári kiépítésű hw-t tolok alá mint a tákolt xpenology-t. Természetesen ha csak torrent film zene megosztás file elérés kell akkor bőven jobb és olcsóbb az is, de ha már tétje van én biztos nem építenék. Szóval ez is inkább kinek mire kell.
Több mint érdekes amit írsz, a gyári synology vas ami megfelelne az igényeknek a DS3615xs,
pont mint amit a xpenology másol. (Nem mellesleg az árából bármit összerakok
)Több Dell 2950-es, egy Dell R510-12HDD, és egy supermicro mellet hajtok 4 gyári synology-t, ezeken egyen van fent a 6-os DSM mert egy zsák fos, már bocsánat.
Jelenleg a "tákolt" xpenology pont ugyan azokat a hibákát tudja mint a gyári, az átjárás a két rendszer között,
annyira sima, hogy ha ki húzom a lemezeket a xpenology-ból és át rakom a gyári synology-ba, már megy is.Tehát nem itt van a különbség, hanem a mezei user support-ban, és ez ha kell akkor kell!
Ebben nincs vetélytársa a synology-nak. -
Essejó
veterán
hopp.. ez igaz bocsi, de mentségemre Gen7 új már ritkább mint a fehér holló. Akkor viszont ott a Gen 8, egyes típusa már br65K ( új ár)és a különbségbe még mindig befér egy méretes hdd.
#Mezga Aladár Tudod az itteni kommenteket olvasva simán lejön, hogy a gyári vas is tud meglepő dolgokat produkálni.
#Mr Bond 007 Van egy Ipari hulladéknak titulált Linksys Nas200-am is, dög lassú mert gyárilag csak 100-as a hálókártyája, cserébe viszont atom stabil. A fontos és pótolhatatlan dolgok azon vannak. A többire meg ott a Xpeno.

-
Mezga Aladár
veterán
Azért én nem feltétlenül hasonlítgatnám a gyári vasakhoz. Látom azért hogy bőven vannak furcsa dolgai xpenology-nak is. Ha valamin tárolni akarom a számomra fontos pótolhatatlan dolgaimat lehet inkább rá csengetem az extrát és rendes gyári kiépítésű hw-t tolok alá mint a tákolt xpenology-t. Természetesen ha csak torrent film zene megosztás file elérés kell akkor bőven jobb és olcsóbb az is, de ha már tétje van én biztos nem építenék. Szóval ez is inkább kinek mire kell.
Egyet értek. Minden tiszteletem az xpeno készítőinek
, a stabilitása, a kommentek alapján, nem éri el a kívánatos szintet. -
Mr Bond 007
őstag
-
törölt tag
-
Borisz76
nagyúr
Csomagkezelési központ / Download Station.
Leállítás...majd indítás.
Mod : Ezeknek a beállításoknak semmi köze a "sárga felkiáltójelhez".
Én annó mikor először bekapcsoltam a cuccost szinte ez volt az első mozdulat:
DHT OFF
BT Protokoll ONAzóta többször tapasztaltam a sárga jelenséget....okát nem tudom.
De a Leállítás / újraindítás megoldja.Mostanában nem kellett...kop,kop.kop.

-
Essejó
veterán
-
Mezga82
csendes tag
-
_kovi_
aktív tag
-
_kovi_
aktív tag
-
juhasz.p
aktív tag
-
törölt tag
-
Bobbacsi
veterán
-
_kovi_
aktív tag
Ha Magyarországról töltögetsz és NYÍLT OLDALAKAT is használsz , akkor engedélyezhető a DHT.
Itt kint Németben viszont nagyon nagy pénzbírságot fizet az akit rajtakapnak illegális tartalom letöltésén.
Ennek a legjobb, legbiztosabb megelőzése miatt érdemes :
- Zárt oldalt használni
- DHT-t kikapcsolniEzért írtam azt amit....
Tudom, hogyan működik a torrentezés, több mint 10 éve függő vagyok.
Mióta ezeket beállítottam
DHT: off
BT protokoll: mindigNem indul el a letöltés. Egyik torrentnél sem. Sárga lefelé nyíl és az egész sora ismeretlen-ismeretlen-ismeretlen.

-
Komi28
senior tag
Régebben már tárgyaltuk az autómatikus nas kikapcsolást. Nekem nincs ilyen funkcióm a nas-on. Esetleg a 6-ban van már? Esetleg valami apró programmal? Este kellene lekapcsolni 23 óra körül és reggel 6 körül bekapcsolni. Van esetleg valami ötlet rá?
-
Intelligencs
őstag
A control panel / indexing service alatt mi a státusz? Ha indexing media files, akkor az a baj, hogy lerohadt a média indexelés. Ezen a restart sem segít.
Be kell lépni puttyal SSH-n admin jogú userrel. Majd sudo su, és:
cd /var/spool
rm syno_indexing_queue*
killall synoindexd
killall synoindexscand
exitUtána rá kell kattintani az indexing media files-ra, most már beindexeli a fájlokat rendben.
-
TBMC
addikt
közben valami csoda folytán egyszerre megjelent mind3tvn. volt restartis minden, egyszer csak jó lett. hát vicc.
és most ismét eltűnt rá 2percre ahogy elkezdtem volna filmet nézni.

-
TBMC
addikt
tudnátok segíteni? a napokban ismét frissült a NAS (ds215j). a médiaszerver és minden egyéb is... azóta egyszerűen egyik lg smart tv sem látja az eszközlistában a nast. mi a fene van? egyszerűen nem érem, fut a média szerver de nem látja egyik tv sem..
a smart share eszközlistája üres...

-
Essejó
veterán
-
Halihólaci
tag
Az lesz, kicsit hadd pihenjen! A hétvégén megpróbálom!
-
Blaise
veterán
-
Essejó
veterán
-
holden72
tag
-
törölt tag
A TV nem találja a NAS-t pedig jó IP-t írok be, a bejelentkezésig el sem jut az IP-t sem fogadja el. Az internet elérést kipróbálom, mert letiltottam a TV internet elérését, csak akkor adok neki mikor tényleg kell. A TV-n a syno alkalmazása van telepítve.
#24045 DLNA-t nem szeretném, de ideiglenes megoldásnak jó (nagyon spameli a hálót a sok broadcast üzenettel). Jó ha a logba látszik ki mikor mihez fért hozzá és a DLNA nem nevesített userekkel dolgozik hanem everyone hozzáférés van.
... és az IP mögé a portszámot (IP-cím:portszám) is beírod? (Úgy emlékszem azt írtad meg is változtattad.)
-
heroldbalu
tag
Nem a Samsung szervert nem látja? Vagy nem tud bejelentkezni oda? Ha jól emlékszem az app használatához a TV-n is kell lennie internetelérésnak Samsung feljesztői fiókkal.
Esetleg próbáld ki a Serviio-t, nekem az vált be. Ha teszel a médiafájlok mellé xbmc nfo fájlokat, remek jól tudsz kategóriák szerint is böngészni. DLNA ez is, a free verzió is egész jól használható.A TV nem találja a NAS-t pedig jó IP-t írok be, a bejelentkezésig el sem jut az IP-t sem fogadja el. Az internet elérést kipróbálom, mert letiltottam a TV internet elérését, csak akkor adok neki mikor tényleg kell. A TV-n a syno alkalmazása van telepítve.
-
kulu22
aktív tag
Sziasztok
DS video-val kapcsolatban kérdeznék.
Használja valaki a DS video appot Samsung TV-n ?
Video Station a Synologyn feltelepítve a Samsung TV-n pedig a DS video. De nem akar bejelentkezni, azt írja, hogy a bejelentkezés nem sikerült mert nem találja a szervert. Ugyanezekkel az adatokkal a telefonon bejelentkezik és videót is lejátszik (http port már nyitva eddig tűzfalon tiltva volt). http és https port megváltoztatva. Kinek hogy sikerült beállítani ?
KösziNem a Samsung szervert nem látja? Vagy nem tud bejelentkezni oda? Ha jól emlékszem az app használatához a TV-n is kell lennie internetelérésnak Samsung feljesztői fiókkal.
Esetleg próbáld ki a Serviio-t, nekem az vált be. Ha teszel a médiafájlok mellé xbmc nfo fájlokat, remek jól tudsz kategóriák szerint is böngészni. DLNA ez is, a free verzió is egész jól használható. -
Madwe
nagyúr
-
Valkűr
addikt
Nem a ram miatt tud az csak annyit, nekem a 216J 16MB/s is ment már, lehet tudna többet is ha nagyobb netem lenne. A letöltés inkább processzor függvénye nem a ram, legalábbis én ezt veszem észre.
-
sinkoneri
tag
Sziasztok
Video Station a Synologyn feltelepítve a Samsung TV-n pedig a DS video. De nem akar bejelentkezni, azt írja, hogy a bejelentkezés nem sikerült mert nem találja a szervert. Ugyanezekkel az adatokkal a telefonon bejelentkezik és videót is lejátszik (http port már nyitva eddig tűzfalon tiltva volt). http és https port megváltoztatva. Kinek hogy sikerült beállítani ?
KösziEs mit hasznalsz feltoltesre?
Webes gui?
Synology Manager desktop alkalmazas?
scp ? -
sinkoneri
tag
Sziasztok
KösziMiert nem a DLNA-t hasznalod? Bongeszon keresztul sokkal lassabb.
Gondolom Samsung TV tamogatja DLNA-t. -
kaciokos
őstag
Sziasztok,
120/10 Mbit/s-os netre upgradeltem.
Ezt megelőző 30/5 Mbit/s internet mellett maxon kihajtotta a NAS-om (DS111) a torrenteket.
Noha régi a vas, de azért elég erős HW rendelkezik:CPU Frequency: 1.6GHz
Memory Bus: 16bit@DDR1066
Memory: 256MB
LAN: Gigabit X1Létezik, hogy a 120Mbit/s netből is csak ~30-35Mbit/s tudom letöltésre (Download Station) igénybe venni, a fenti NAS miatt?? Vagy mit kellene másképp beállítanom? Esetleg másik kliens? (Transmissont nem használtam még)
Ha ez a gond, akkor milyen 1 lemezes (nekem elég) Synologyt ajánlanátok aminek már nem okozhat gondot a 120Mbit/s használata?
Előre is nagyon köszönöm!
Igen, reálisan csak ennyit tud kihajtani, főleg a memória a szűk keresztmetszet. A DS215j-m is csak 6-7 MB/s-et tud, pedig abban 512 MB RAM van.
-
Borisz76
nagyúr
Nem ismerem az ios TimeMachine-t de találtam egy leírést és ez alapján azt kell mondjam, hogy az új DSM6.0 változatban megjelenő alkalmazás a : Hyper Backup pont így működik és erre való.
Én is használom...
Amúgy frissítés érkezett :
Version: 6.0-7321-7
(2016/05/13)
Improved the stability of license import for MailPlus Server and Docker DSM under poor network environment.El akartam índítani a frissítési folyamatot és ez fogadott :
Vártam 1 percet , hogy a Hyper Backup befejezze a mentést majd indítottam a frissítést.
Sokat mondok, ha 5 másodperc volt
Restart sem kellett neki !Robogunk tovább.
-
Helioport
csendes tag
olyan kérdésem lenne, hogy használja e valaki a NAS-t iOS Timemachine-ként? Egyáltalán lehet e?
-
Madwe
nagyúr
sziasztok!
DS212j-re töltöm fel a fotókat, és kb 100ezer kép után a legutolsó 2016-os mappát nem bírom feltölteni, többedszer újrakezdve, szgép és DS újraindítása után is ezt a hibaüzenetet kapom, mindig egy-egy kép feltöltése mellett:
server error occurred do you want to cancel upload task
mi lehet ez? rákerestem persze a google-ban is, jelentkezett másnál is, de megoldást nem tudott senki!
Illetve még egy kérdés, ha éppen nem csinálok semmit, akkor is 80% körül pörög a proci, ha bármit, akkor 99%... ez normális? érdemes visszatenni az 5.2-t, lehet a 6.0 terheli le?Szia, minden feltöltött képből csinál thumbnailt ami terheli a procit uh normális, jópár óra lesz mire végez vele (dsmben jobb felül írja is a processzt)
Szerintem ha végzett vele utána fuss neki mégegyszer a maradék feltöltésének, lehet besokallt

-
Gabis
őstag
-
heroldbalu
tag
Sziasztok
Köszi -
Halihólaci
tag
sziasztok!
DS212j-re töltöm fel a fotókat, és kb 100ezer kép után a legutolsó 2016-os mappát nem bírom feltölteni, többedszer újrakezdve, szgép és DS újraindítása után is ezt a hibaüzenetet kapom, mindig egy-egy kép feltöltése mellett:
server error occurred do you want to cancel upload task
mi lehet ez? rákerestem persze a google-ban is, jelentkezett másnál is, de megoldást nem tudott senki!
Illetve még egy kérdés, ha éppen nem csinálok semmit, akkor is 80% körül pörög a proci, ha bármit, akkor 99%... ez normális? érdemes visszatenni az 5.2-t, lehet a 6.0 terheli le? -
Mr Bond 007
őstag
-
Gyurma_13
aktív tag
Tetszetős darab. Ezen fut a plex 1080p ben?
Erre gondolok, csak ezt még nem frissítették:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1MfYoJkiwSqCXg8cm5-Ac4oOLPRtCkgUxU0jdj3tmMPc/htmlview?pli=1
-
Borisz76
nagyúr
És ezt hogyan veheti észre egy oldal? Mármint hogy én a torrent tartalmát máshova is megosztom?
Az oldal sehogy....
Te veheted észre ha "arányt" akarsz javítani....és kifejezetten figyeled.
Pl : Meglesed, hogy mennyi feltöltésed volt az utolsó 1 hét alatt. ( Pl. : 1000 MB )
"DHT kikapcsolva" esetén csak a ZÁRT weboldaladra tudsz seedelni. ( 1000 MB )
Tehát minden seed az oldalt használókhoz megy."DHT bekapcsolva" esetén az oldaladon kevesebb lesz a feltöltött anyag mert olyanoknak IS töltesz fel akik nem a zárt oldalt használják.( 700 MB + 300 MB)
Ez esetben is megvan az 1000 MB adat de ebből csak 700 MB-t látsz a zárt oldalon. A maradék 300 MB pedig elmegy másfelé a világba...követhetetlenül.
-
Tesztelo.hu
senior tag
A zárt oldalak ezt titják, s kizárnak ha észreveszik h ezt csinálod, lévén ez lényegében a szemszögükből aránycsalásnak minősül. Náluk ugye van arány meg stb követelmény, de azt csak a zárt rendszeren belül nézik, míg ha ezt bekapcsolod rákeres a torrentre máshol is és oda is megosztja. Mellesleg nem, zárt oldal torrentjénél csak a zárt oldal seederei közül töltesz.
"Az egész torrent közösség így működik. Ha senki nem osztana vissza, akkor behalna az egész." Ez igaz a zárt oldalakra is. Ha senki nem oszt nekik vissza, mert egyéb letöltőkkel megszerezte az aránykötelezettséget, akkor semmi értelmük nem lenne.
És ezt hogyan veheti észre egy oldal? Mármint hogy én a torrent tartalmát máshova is megosztom?
-
holden72
tag
Sziasztok,
120/10 Mbit/s-os netre upgradeltem.
Ezt megelőző 30/5 Mbit/s internet mellett maxon kihajtotta a NAS-om (DS111) a torrenteket.
Noha régi a vas, de azért elég erős HW rendelkezik:CPU Frequency: 1.6GHz
Memory Bus: 16bit@DDR1066
Memory: 256MB
LAN: Gigabit X1Létezik, hogy a 120Mbit/s netből is csak ~30-35Mbit/s tudom letöltésre (Download Station) igénybe venni, a fenti NAS miatt?? Vagy mit kellene másképp beállítanom? Esetleg másik kliens? (Transmissont nem használtam még)
Ha ez a gond, akkor milyen 1 lemezes (nekem elég) Synologyt ajánlanátok aminek már nem okozhat gondot a 120Mbit/s használata?
Előre is nagyon köszönöm!
-
kabar
senior tag
Irodába én inkább DS215+-ot vagy valami ilyesmit vennék, a playok általában otthoni szórakoztatásra vannak. De ti tudjátok.
-
Gabis
őstag
Sziasztok!
Szerintetek a DS216play-nél van jobb alternatíva ebben vagy e körüli árszegmensben?
Hosszú távra terveznénk (irodai felhasználás) ezért szerintem az 1GB ram és 2 X 1-1,5 Ghz ajánlott.
Videó kódolás nem fontos csak a 216-os sorozatban a play-től van 1GB memóriával szerelve.
-
Mezga82
csendes tag
Ahogy Borisz76 is írta, a 800MHz-es ARM CPU-tól nagy csodákat nem lehet várni, bár a 4-5MB/sec egy kicsit kevésnek tűnik max. CPU-használat mellett - nekem 30-as netem van, és amikor max. sebességen 3.5-3.7MB/sec körül tölt le, akkor messze nincs 90%-on a CPU. Persze a torrentnél leginkább a peerek száma számít, nem a feladatoké - lehet, hogy ott van a kutya elásva.
Köszi neked is

Ami még fura, és lehet ezért lenne jó tesztelni egy másik routerrel, mert a hálózati tesztnél a hálózati környezetet nem tudja tesztelni és felkiáltójelet dob rá, amúgy minden más OK.
-
Mezga82
csendes tag
Az adatlapja szerint is harmatgyenge vas....ennyit tud.
Már többször le lett írva itt a fórumban, hogy ha az ember ki is akarja használni a teljes sávszélességet töltögetés közben akkor bizony komolyabb hardverrel szerelt nas-t kell venni. ( Ez főleg a gyors kábeles vagy optikai netre igaz. ) ADSL-hez elég ...mint a példa is mutatja.
Másik példa az otthoni PC-m :
2.8 GHz-es 2 magos 775-s Pentium + 4 GB Ram.
Több torrent esetében még ez a gép is kevés.
T-Home-os optikai 120/50 - nem a leggyorsabb - csomag.
Le-fel-töltés megy maxon de a CPU szinte mindig 90%-n vagy felette pörög....mondjuk most is 400+ torrent fut alatta
Tehát a sávszélt maxra kihasználja de mellette játszani a gépen nem nagyon lehet.
Köszönöm a választ

Tény, hogy kevés a vas benne, bár nekem elég - egyelőre.
Korábban viszont olvastam HSZ-eket, ahol azonos NAS
használatával elérték stabilan az általam kívánt sebességet.Lehet, hogy azért majd letesztelem egy másik routerrel is
Ha rájövök a megoldásra, akkor mindenképp megírom.
Üdv,
Gábor -
gbors
nagyúr
Sziasztok!
Nemrég én is Syno tulaj lettem. Egy DS115j-t vettem. Eleinte elég gyér volt a le és fel sebesség is.
Aztán port forward után felfelé helyreállt, viszont lefelé még mindig 4-5 Mb/s a sebesség még akkor is, ha egy időben csak 1 aktív feladat van beállítva (100/50-es netről van szó).
A CPU persze szinte folyamat maxon pörög.Napközben, ha csak a NAS megy itthon és távolról ránézek, akkor is max 8Mb/s körüli értéken megy. Pedig ha mondjuk a notit rádugom direktbe LAN-on a routerre, akkor simán 10 feletti sebességet lehet elérni.
A router (TP 740N v.4) nem lehet gond, hiszen más eszköz gyorsabban hasít rajta

DS-ben a BT beállítások:
Max fel: 3000 kb/s
Max le: 10000 kb/s (nem akarom csutkára állítani)DHT: off
UPNP: off
BT protokoll: mindig
Max peer: 200Auto leállás: 1000% / örökre
Jelenleg a max letöltési feladatok száma: 5 (de mint írtam, 1-es értéken már tesztelve)
Nem fogok összeroskadni, ha nem sikerül megoldani a problémát, de ha van valakinek ötlete, hogy mivel lehet gond, akkor köszönöm a javaslatokat

Nem tartom valószínűnek, de esetleg fix ip beállítás a NAS-nak jelenthet különbséget? Nem próbáltam még, mert most épp nem akarok restartolni

Üdv,
GáborAhogy Borisz76 is írta, a 800MHz-es ARM CPU-tól nagy csodákat nem lehet várni, bár a 4-5MB/sec egy kicsit kevésnek tűnik max. CPU-használat mellett - nekem 30-as netem van, és amikor max. sebességen 3.5-3.7MB/sec körül tölt le, akkor messze nincs 90%-on a CPU. Persze a torrentnél leginkább a peerek száma számít, nem a feladatoké - lehet, hogy ott van a kutya elásva.
-
Borisz76
nagyúr
Sziasztok!
Nemrég én is Syno tulaj lettem. Egy DS115j-t vettem. Eleinte elég gyér volt a le és fel sebesség is.
Aztán port forward után felfelé helyreállt, viszont lefelé még mindig 4-5 Mb/s a sebesség még akkor is, ha egy időben csak 1 aktív feladat van beállítva (100/50-es netről van szó).
A CPU persze szinte folyamat maxon pörög.Napközben, ha csak a NAS megy itthon és távolról ránézek, akkor is max 8Mb/s körüli értéken megy. Pedig ha mondjuk a notit rádugom direktbe LAN-on a routerre, akkor simán 10 feletti sebességet lehet elérni.

DS-ben a BT beállítások:
Jelenleg a max letöltési feladatok száma: 5 (de mint írtam, 1-es értéken már tesztelve)
Nem fogok összeroskadni, ha nem sikerül megoldani a problémát, de ha van valakinek ötlete, hogy mivel lehet gond, akkor köszönöm a javaslatokat

Nem tartom valószínűnek, de esetleg fix ip beállítás a NAS-nak jelenthet különbséget? Nem próbáltam még, mert most épp nem akarok restartolni

Üdv,
GáborAz adatlapja szerint is harmatgyenge vas....ennyit tud.
Már többször le lett írva itt a fórumban, hogy ha az ember ki is akarja használni a teljes sávszélességet töltögetés közben akkor bizony komolyabb hardverrel szerelt nas-t kell venni. ( Ez főleg a gyors kábeles vagy optikai netre igaz. ) ADSL-hez elég ...mint a példa is mutatja.
Másik példa az otthoni PC-m :
2.8 GHz-es 2 magos 775-s Pentium + 4 GB Ram.
Több torrent esetében még ez a gép is kevés.
T-Home-os optikai 120/50 - nem a leggyorsabb - csomag.
Le-fel-töltés megy maxon de a CPU szinte mindig 90%-n vagy felette pörög....mondjuk most is 400+ torrent fut alatta
Tehát a sávszélt maxra kihasználja de mellette játszani a gépen nem nagyon lehet.
-
Mezga82
csendes tag
Sziasztok!

DS-ben a BT beállítások:

Üdv,
Gábor -
psg5
veterán
Szia!(sztok)
Kijelöltem az ajánlott a Local master browsert, de azóta (és olvasgattam is) így viszont nem hibernálódik a NAS.
Most is volt áramkimaradásunk (pontosítva áramtalanítani kellett) majd mikor visszakapcsoltunk mindent a hálózaton egyik PC sem látja a NAS-t...egyébként a médialejátszók, tv-k látják és tudják is használni, webböngészőn keresztűl pc-kről is elérjük, de hálózatban TC-vel sem látjuk.
Mit lehet tenni, hogy mihamarabb láthatók legyenek?
Még egy furcsaság, hogy nem csak a NAS-t nem látja áramszünet utána PC, hanem egyáltalán a hálózatban lévő gépeket sem... -
cdl
senior tag
Frissült a SynoDS program az IOS platformon.
Végre megy a 6.0-val is.
Nagyon szeretem ezt az app-ot, tudom ajánlani. -
Madwe
nagyúr
-
Statikus
senior tag
Ha kikapcsolnám a bridget, kéne a felület ☺
Működik az ip, koszi. Bridge elott nem ez volt...
-
Bobbacsi
veterán
Én ezzel az IP cimmel tudok belépni a chellós routerembe (Technicolor tipusu)
Szivesen
-
Madwe
nagyúr
Nézd meg a saját routered gatewayét és dns kiszolgálóját, ott lesz szerintem. Amúgy ha bridgebe van minek a felülete? semmi lényegeset nem tudsz rajta állítani...
(#24018) Bobbacsi miért pont a 100as subneten keresse

-
Bobbacsi
veterán
http:// 192.168.100.1/
Ezzel nem megy ? -
Borisz76
nagyúr
És az miért baj? Én is részesülök abból az előnyből, hogy nem csak a zárt oldalon fent levőktől töltöttem le a cuccot, és más is részesül abból, hogy letöltheti tőlem. Ettől nekem még nem lesz kevesebb... Az egész torrent közösség így működik. Ha senki nem osztana vissza, akkor behalna az egész.
Ha Magyarországról töltögetsz és NYÍLT OLDALAKAT is használsz , akkor engedélyezhető a DHT.
Itt kint Németben viszont nagyon nagy pénzbírságot fizet az akit rajtakapnak illegális tartalom letöltésén.
Ennek a legjobb, legbiztosabb megelőzése miatt érdemes :
- Zárt oldalt használni
- DHT-t kikapcsolniEzért írtam azt amit....
Tudom, hogyan működik a torrentezés, több mint 10 éve függő vagyok.
-
Statikus
senior tag
Ez már a vicc kategória.
UPC átrakott ipv4-be, működésre bírtam a vpn csatlakozást (egyébként a nas-t és a belső hálót nem tudom elérni-még).Mióta átkapcsoltab Bridge-be a UPC modemet, nem tudom elérni belülről elérni a felületét. Valakinek valami jó ötlete?
Köszi -
Madwe
nagyúr
És az miért baj? Én is részesülök abból az előnyből, hogy nem csak a zárt oldalon fent levőktől töltöttem le a cuccot, és más is részesül abból, hogy letöltheti tőlem. Ettől nekem még nem lesz kevesebb... Az egész torrent közösség így működik. Ha senki nem osztana vissza, akkor behalna az egész.
A zárt oldalak ezt titják, s kizárnak ha észreveszik h ezt csinálod, lévén ez lényegében a szemszögükből aránycsalásnak minősül. Náluk ugye van arány meg stb követelmény, de azt csak a zárt rendszeren belül nézik, míg ha ezt bekapcsolod rákeres a torrentre máshol is és oda is megosztja. Mellesleg nem, zárt oldal torrentjénél csak a zárt oldal seederei közül töltesz.
"Az egész torrent közösség így működik. Ha senki nem osztana vissza, akkor behalna az egész." Ez igaz a zárt oldalakra is. Ha senki nem oszt nekik vissza, mert egyéb letöltőkkel megszerezte az aránykötelezettséget, akkor semmi értelmük nem lenne.
-
Tesztelo.hu
senior tag
Ha zárt, regisztrációhoz kötött oldalt használsz....ami egyébként NAGYON javasolt....akkor a DHT-t KI KELL kapcsolni.
A DHT kb azt csinálja , hogy megkeresi az adott torrenthez tartozó összes elérhető seed-ert...legyen akárhonnan is.
Ezzel az a baj, hogy letöltés után olyanoknak is seedeled vissza , akik nem a TE általad használt zárt oldalon vannak !BT Protokoll kódolást pedig ÉRDEMES bekapcsolni.
Mint látható 100 torrentből mindösszesen 4 db aktív ...tehát tőlem (is) szedik.
-
Patice
Topikgazda
-
Essejó
veterán
-
Lalee
aktív tag
Ha zárt, regisztrációhoz kötött oldalt használsz....ami egyébként NAGYON javasolt....akkor a DHT-t KI KELL kapcsolni.
A DHT kb azt csinálja , hogy megkeresi az adott torrenthez tartozó összes elérhető seed-ert...legyen akárhonnan is.
Ezzel az a baj, hogy letöltés után olyanoknak is seedeled vissza , akik nem a TE általad használt zárt oldalon vannak !BT Protokoll kódolást pedig ÉRDEMES bekapcsolni.
Szia! A BT protokoll bekapcsolásának mi a jelentősége? Csak azért kérdem mert több mint egy éve használom a DS-t és alapból ki volt kapcsolva, de most a képed alapján bekapcsoltam és nem látok változást. Viszont nálad a UPnP/NAT-PMP engedélyezése nincs bepipálva, nekem igen. Az mire jó?
-
Patice
Topikgazda
Anno egy frissítés után akadt egy kisebb problémám. Beállt a nas statikus 0.0.0.0 ipv4-re, ez megoldódott némi konzolos turkálás után. Viszont azóta a telepített csomagokkal ez a helyzet.

Ha a leállítottak közül bármelyiket szeretném futtatni - újraindítani akkor:

A leállítottak közt volt a DS-is, viszont nagyon kellett volna, így töröltem és gondoltam újra telepítem:

A telepített Antivírus Esential viszont gond nélkül fut és még frissíti is magát.
Szóval kéne valami tipp, hogy merre keressem a hiba okát.
Csomagok eltávolítása, majd visszarakása esetleg jó lehet. Ha még nem próbáltad...
-
Essejó
veterán
Anno egy frissítés után akadt egy kisebb problémám. Beállt a nas statikus 0.0.0.0 ipv4-re, ez megoldódott némi konzolos turkálás után. Viszont azóta a telepített csomagokkal ez a helyzet.

Ha a leállítottak közül bármelyiket szeretném futtatni - újraindítani akkor:

A leállítottak közt volt a DS-is, viszont nagyon kellett volna, így töröltem és gondoltam újra telepítem:

A telepített Antivírus Esential viszont gond nélkül fut és még frissíti is magát.
Szóval kéne valami tipp, hogy merre keressem a hiba okát.
-
heroldbalu
tag
Sziasztok....
Lenne egy kis próblémám syno nas természetesen.

mikor kijött a DSM 6 feldobtam viszont csak most szembesültem vele hogy a többi felhasználónak csak saját mappára van kiadva jogosultsága irás / olvasásra a többi csak olvasható ...
Viszont tök véletlenül párom fiokjával voltam bent mondom már nem kell egyik sorozat letörlőm és le is törölte windows file kezelőből simán. Utánna gondolkoztam basszus ez nem történhetett volna meg....
Majd beléptem adminként átnéztem mindent engedélyeknél neki a mappára csak olvashatóság van megadva!
Ujra kiosztottam az engedélyeket neki ismét olvasásra majd megpróbáltam file kezelőből és saját DSM felületröl is tud törölni öröm volt nézni.... Elöző DSM nél ez nem volt ott müködött minden faszán azért csak tök véletlen derült ki.. de ezekszerint a 10 éves családi gyüjteményt a gyerek simán kitörölheti ez marha jó....Erre valami tipp esetleg mitől lehet....
Köszi

Jogosutság vizsgáló remek kis beállítás a hiba szűrésére kiirja hogy melyik usernek milyen jogosultságai vannak. Ha jól emlékszem vezérlőpultban a megosztott mappára kattintva jön elő a felső sorban.
-
0xY
tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem az openVPN beállításához. A logout-os leírást néztem, de az nem teljes.

Routerben megadtam a port forward-ot az általam beállított portra(Syno VPN server-en belül).
PC-re feltelepítettem az openvpn klienst. A NAS tanusítványait kiexportáltam és bemásoltam a szükséges, prog-files\openvpn\config mappába. Átírtam benne a remote részt.Ahogy csatlakozni szeretnék a vpn kliensen keresztül kiírja hogy nem tudja feloldani a xy.quickconnect.to címet.
A logout leírásban szereplő xy.synology.me cím nekem nincs. Lehet hogy az a baj?
ha IP-t írsz be a remote részbe, akkor működik?
-
Borisz76
nagyúr
-
noorbertt
őstag
Ma is ez fogadott, mi lesz, lehet ez?
-
_kovi_
aktív tag
200-300??
Huhh
3db van most benn.
Igen, csak megszoktam, hogy PC-n az utorrent mindig birizgál valamit felfelé...
Mégha kicsit is és néha. -
Patice
Topikgazda
Megerősíteni tudom csak, amit Borisz76 írt.
Ahhoz, hogy folyamatosan feltöltésed is legyen nem elég 10-20 torrent seed-ben tartása.
Én átlag 200-300-at tartok seed-ben, volt már kevesebb is, de gyakran fölmegy 400 fölé. 24/7 megy a NAS és így mindig van valamennyi feltöltésem.
-
Borisz76
nagyúr
Ha látod az oldalon magadat mint SEEDer , akkor gond egy szál sem.
Jelenleg a legtöbben Utorrent-et használnak...ez a legnépszerűbb a PC-n.
Én is azt használom a magyaoroszági gépemen.Itt kint németben a NAS-on a Download Station fut de a torrent oldalon a listában Transmission néven jelenik meg.
Szeintem a hasonló kliensek előnyben részesítik egymást attól függetlenül, hogy a torrent protokoll elviekben nem tesz különbséget kliens és kliens között.
Tarts több torrentet is folyamatosan seedben és akkor mindig lesz felfelé irányuló töltésed.
Ha tippelnem kellene , akkor azt mondanám , hogy 50-60 tori minimum, hogy folyamatosan legyen feltöltésed.
Nálam most 100 fut és 5 aktív belőle. -
_kovi_
aktív tag
Szia, szerintem igen, mert a quickconnect relay alapú s nem szereti a vpn?
synology.me (vagy van még egy csomó ingyenes alternatíva ahol azt kiválasztod) címet simán tudsz csinálni a control panel/vezérlőpult - external access/külső hozzáférés vonalon.
(#23998) partytime25 Az adott user nincs benne esetleg egy olyan csoportban, aminek vannak írási jogai a kérdéses fileokra?
Köszi szépen!
Csináltam DDNS-t!
A másik kérdésem a Download Stationnel kapcsolatos. Nem tölt fel. A port ki van engedve a routeren.
A torrent weboldalán csökken a seed idő, tehát ott látszódik, hogy seedelne.
Nem hiszem hogy ennyire senki nem vinné az adott filmet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
24100 - 24001
101755 - 100001 100000 - 98001 98000 - 96001 96000 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 25901 25900 - 25801 25800 - 25701 25700 - 25601 25600 - 25501 25500 - 25401 25400 - 25301 25300 - 25201 25200 - 25101 25100 - 25001 25000 - 24901 24900 - 24801 24800 - 24701 24700 - 24601 24600 - 24501 24500 - 24401 24400 - 24301 24300 - 24201 24200 - 24101 24100 - 24001 24000 - 23901 23900 - 23801 23800 - 23701 23700 - 23601 23600 - 23501 23500 - 23401 23400 - 23301 23300 - 23201 23200 - 23101 23100 - 23001 23000 - 22901 22900 - 22801 22800 - 22701 22700 - 22601 22600 - 22501 22500 - 22401 22400 - 22301 22300 - 22201 22200 - 22101 22100 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- ELADÓ: 16GB (2x8GB) HYPERX Fury 3200MHz DDR4 memória /gyári dual-kit/ (+gari/számlás)
- PowerColor RX 6700 XT 12GB GDDR6 Hellhound Eladó!
- Synology DiskStation DS1019+ NAS // + 5x 4TB HGST Deskstar SATA3 lemez
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/512 NVIDIA T1200 4GB FHD
- Acemagic Tank 03 PC - Intel Core i7-12700H, 16Gb DDR5, RTX 3060M 12Gb, 1Tb M2, WiFi 6 - Windows 11
- Hibás Dell Precision 7730 - 17,3", i7 8750H, 32GB RAM, Quadro P3200 6GB VGA
- Wacom Bamboo One CTF-430 rajztábla
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Helix - i5-3427U I 4GB I 256SSD I 11,6" FHD Touch I Cam I W10 I Gar!
- Dell Precision 7550,15.6",FHD,i7-10850H,32GB DDR4,256GB SSD,T2000 4GB VGA,WIN11,IR KAMERA
- Apple Watch Series 11 46mm Jet Black BONTATLAN
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest

, az 50GB-os filmek korában. A torrent lényege lenne, hogy sokáig visszatölt az ember, így azért győzzük tárhellyel

A Syno cseszett el valamit? Mert akkor írok nekik..

többen hajtunk olyat de csak te jössz be ide arazni random...