-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
boborján2
senior tag
válasz
Patice #98198 üzenetére
Nálam is hasonló. Ds-t a telefonról kezelem , a tartalom a filmek vagy sorozatok mappába megy. Amit jellemzően nem tud kategorizálni a lejatszó (jellifyn) pl. f1 futam , azoknak van egy egyéb mappa és ehhez nem keres neten sem borítót sem leírást.
A plextől sajnos kifolyik a szemem, annyira apróra van szabva a karakterkészlete. Hozzáteszem csak android eszközök vannak és google tv. Így nálunk is egységes a felület,ugyanúgy saját profilokkal.
Nem értem a plexnek miért ilyen elcseszett a karakterhasználata. Brleállításoknák óriásra (legnagyobbra) kell venni a felirat méretét ,hogy a 45" tévén nagyjából megfeleljen az átlagnak, ami kényelmes. Innentől már lehetőség sincs esetleg egyel nagyobbra venni ,hogy távolabbról is kényelmes legyen.
-
Tyson5
tag
válasz
Patice #97961 üzenetére
Azért nem gyanakszok a kliensre, mert android tv boxon és hisense tv-n is bufferel, ha synologyról streamelek, valamint ha rpi streameli ugyan azt a filmet, akkor érdekes módon nem bufferel 10 másodpercenként egyik lejátszó sem.
Tegyük fel, valóban a klienssel van a gond. Hogyan tovább ebben az esetben? Kezdek lemondani a plexről... -
csomi1977
aktív tag
válasz
Patice #97949 üzenetére
semmi köz hozzá a NAS-nál. Syno router van+DS423+ . ráadásul egymás mellett . ez az opció nincsen kipipálva ,napi szinten megy a NAS-ból USB-s HDD-re több száz giga és semmi baja a wifinek . Eleve a routernél van csak jelentősége mivel az antennák közel vannak az USB csatihoz.
-
udna999
tag
válasz
Patice #97880 üzenetére
@ekkold
Céges nas, valószínű egy fertőzött email csatománnyal az egyik kliens gépről. Profi cucc, nem zárolt azonnal mindent, hanem megvárta az éjfélt, amikor minden mentődik egy második nas-ra, így az is kuka. Februári az utolsó mentés, minden céges adat, számlázás, munkaidő, kapcsolati adatok, kontaktok. 30ezer eurot kérnek, nem hiszem hogy kifizetik...
-
kerlac
őstag
válasz
Patice #97764 üzenetére
köszönöm mindenkinek, közben szereztem egy másik tápot tesztelni és bingó... a táp szállt el, egyelőre akkor veszek egy új tápot és még had küzdjön ezaz öreg masina, de rövid távon nézek egy DS124-et, illetve nem nagy a difi árban, esetleg egy DS223J nem volna jobb? úgy látom uaz csak 2 HDD fér bele?
-
bnorci71
addikt
válasz
Patice #96753 üzenetére
ehh akkor lehet elengedem
1x régen használtam az ssh-t talán routerből csináltam így torrent klienstde akkor is gugli meg minden kellett nincs kedvem belebonyolódni megint
a port számot akartam megadni, hogy -tól-ig miből választhat, a routeren modemen is így van megadva a port forward, mert egy időben a szolgáltató tiltotta a portjaimat amin ment a torrent.
Kellett kis idő mire rájöttem ami hetekig működött miért nem működik átállítva meg megint, de egy ideje azt vettem észre nem elengedték a dolgot. Meg ugye ehhez mindig újra kellett indítani a pc-tAz miért van, hogy a transmission kínai és nyelvet se lehet sehol állítani?
Mondjuk remote-t használok így nem akkora tragédia csak érdekes -
cigam
titán
válasz
Patice #96679 üzenetére
Ott melyik paramétert kellene nézni?
A kihasználtság 50% körüli, az írás/olvasás 100/20MB/s alatt van. Elméletileg a merevlemezek tudnának ennél többet is nem? Vagy a sok pozícionálás miatt össze vissza rángatja a fejet, és ez levesz a teljesítményből? Mondjuk a CPU sem mai gyerek, egy ANNAPURNALABS Alpine AL314, 2GB RAM-al.
Esetleg ki lehet deríteni melyik program/szolgáltatás rángatja meg ennyire? -
válasz
Patice #96393 üzenetére
Nem ismerem a szitut, de a KKV-kat igen. Az is egy érdekes adalék lehet, hogy miért csak egy NAS és egy külső HDD volt összesen a rendszerben eddig (bár rendesen beállítva 1 NAS és 2 forgóban lévő külső HDD is elég lehet, egy max 15-30 napos vesztésig, ha nagyon durva a szitu). Lehet, hogy adatmentés előtt még arra a szerencsétlen 415+ NASért is könyörögni kellett, hogy megvásárolható legyen - volt hasonló eset, milliárdos árbevételű KKVnál, ahol kb. az asztal alól kellett összeszedni az ügyvezetőt, amikor tálalva lett neki, hogy a windows alatti könyvtármegosztás jogosultságok nélkül rohadtul nem jó ötlet, ahelyett legalább valami alap fileservert/nast használjanak és az mibe kerülne -....
De nyilván, az, hogy a backupokról nem futja át az értesítéseket senki, az nagyon nagy hiba, főleg, hogy a Syno még a levél tárgyában is írja, ha valami gáz van, tehát könnyen észrevehető - már ha be van állítva.
Protezis: Ott ahol néhány tíz GB az össz. céges adat, fölösleges 10-20 TB-os HDDket használni.
-
válasz
Patice #96393 üzenetére
Rajta vagyunk, de időbe tellik mert a levezésünket is ő kezeli, mondanom sem kell az utóbbi pár évben ott is voltak eltűnt levelek. Volt amikor egy hétig nem volt levelezésünk. Szóval majd azt próbáljuk hogy a microsot 365 előfizetéshez adott mailszerverre megyünk át.
@ AiRLAC : Köszi, köszi! Utánanézek ennek az Active Backup for Business-nek !
Akkora apc-t vettünk hogy mind a négy nas-t rá tudjuk kötni !@ PhoenixK: Neked is köszi! A nasokhoz megvan az összes admin jelszó! A mailre csináltunk egy admin@cegnev.hu fiókot ami a managernek, és a főnök fiának is be lesz állítva a thunderbirdben és a cég pót gmailes címe küldi ki a Nasokról a warning meg critical üzeneteket. Ez az admin@cegnev.hu fiók csak erre lesz!
S igen egy kicsit parázunk mi is, mert bár finoman kommunikálunk de semmi hibát nem hajlandó elismerni a rendszergazda.@cigam : Hát igen, nem kis összeg volt, de a cégvezetés belátta hogy ha itt elveszett volna minden adat ( összes futó munka, valamelyikben évnyi meló és tervezés van ) akkor a cég lehúzhatta volna a rolót, szóval atombiztos rendszert szerettünk volna. A raid 6 egyébként közel sem overkill ! A 12 wd hdd-ből egy el sem indult, a másik elindult de folyamatosan vinnyogott, és egyiket sem ismerte fel a bios. ( kollága autóval hozta el a boltból és lelkére volt kötve hogy úgy bánjon velül mint a hímes tojással ) Utána a maradék 10-et megnéztem hdsentinellel, és egy gyors tesztet is nyomtam. 100/100 volt mindegyik, egyik mégis elhasalt a synology 214+-ban mikor az shr tömb lett létrehozva, és utána már csak 100/7-es volt. A rendszert elmagyaráztam és megmutattam a managernek is, meg neki odaadtam az admin jelszót. Dokumentálva nem volt, de ez jó ötlet megcsinálom !
Azért magára ment, mert fontos volt hogy legyen egy fullos backup rendszerünk, 30-napra visszamenőlege növekményes mentéssel. Így ha valami miatt elfüstöl a 923+ és viszi az összes hdd-t ott van még a 415+ szintén 30 napnyi növekményes mentéssel, és csak egy napnyi melót bukunk, és azonnal munkába tudjuk állítani.
( Mégegyszer mondom laikus vagyok, nem tanultam ezt sehol)
-
válasz
Patice #96393 üzenetére
Az a második.
Elsö: MINDEN admin jelszót, valamint a céges e-mail-hez a hozzáférését!
A NAS-okon az e-mail-beállítások alatt sehol ne legyen a "rendszergazda" címe megadva, SSH legyen kikapcsolva.
Sajnos a kontárok általában nem a jóindulatukról híresek, gyorsan fordul világnézetükSzerk.: bocsánat, de nem nem akarok bántani senkit, csak sajnos láttam már hasonlót
-
válasz
Patice #96390 üzenetére
Sajnos de! Mind a négy nas az irodában van, ezért is raktuk még bele a rendszerbe a synology c2 felhő szervert, mert így azért megvan a 3-2-1 backup szabály. Az ötlet egyébként az volt hogy ha maga a nas döglene meg, és vinné a hdd-ket is akkor gyorsan be tudjunk állítani egy másikat max. egy napnyi adatvesztéssel. ( Ennyi kiesést elbírnak a munkák )
-
-
stanley00
aktív tag
válasz
Patice #96135 üzenetére
Köszi a segítséget. Kipróbáltam már, hogy kikapcsolom az indexelést de úgy is dolgozik a HDD elég sűrűn. Hogy őszinte legyek fogalmam sincs mit csinál egész nap folyamatosan, mert DMS-ben semmi adatforgalom nincs közben (direkt néztem közben a le vagy feltöltési sebességet a HDD-ről, ami nulla)
Indexelés kikapcsolva, nincs adatforgalom, a HDD meg dolgozik. -
lesliew
csendes tag
-
stanley00
aktív tag
válasz
Patice #96125 üzenetére
Gondoltam az indexelésre de ha jól emlékszem azt a funkciót nem lehet ki-be kapcsolgatni. Van egy Dune médialejátszó ami NFS proktokolon és gigabites LAN-on keresztül kapcsolódik a NAS-hoz de igen, be van állítva külön médiaszerver (DLNA) az LG tv-hez. Így ugyanúgy el tudom érni a tartalmakat a tv belső médialejátszóján. Photo Station-t nem használok, nincsenek képek feltöltve a HDD-re.
-
kareszkaresz
tag
válasz
Patice #95987 üzenetére
Van bármi értelme egyaltalan akkor az nvme ssd hasznalatanak? Nincs rajta adatbaziskezeles, normal szerverkent mukodik ehhez ahhoz.
Ha sata hdd kiszolgalja a NASt bőven, video lejatszasnal nagyobb fileoknal esetleg videokonverzioknal (lásd Plex) 4K to 720p hasznalná az SSD-t cachenek hogy gyorsabb legyen vagy teljesen felesleges ebben is gondolkodni hisz nem akad a tesztek szerint a legnagyobb minosegu video konverzio sem?) - sajnos nem tudom a látott teszteken mi volt a pontos konfig ) igy akkor egyaltalan a kerdes az hogy ertelmet latjatok e az ssd cache hasznalatanak ilyen felhasznalashoz?
Kötetként nem fogom hasznalni az biztosIlletve ti is ugy gondoljatok hogy a 423+ bosegesen jo mindenre teljesen felesleges uj konfigra várni a kozeljovoben? A termektamogatasi ciklussal a 423 már -2 év sajnos.
RAMot hogyan erdemes belevenni? Gondolom ahhoz a 2GB azert keves erdemes kimaxolni jobban legyen memoria mindenre. A gyarival erkezot hogyan kell kimaxolni jó?
A tobbieknek is nagyon szepen koszonom az idejuket es a velemenyuket hogy megosztották velem.
-
Gardaai
senior tag
válasz
Patice #95944 üzenetére
Ezt értem, de a logikát nem értem.
A fenti példámat hogyan oldanád meg?Azt szeretném megcsinálni, hogy létrehozok 4-5 group permission-t és ahogy felveszek egy usert ebből a 4-5-ből annyit adok neki amihez kellhet hozzáférése. Semmi mást nem állítok csak bebököm a group-okat.
Usereket egyesével mindent végig vizsgálni és bepipálgatni a hozzáféréseket / tiltásokat nem hinném, hogy ennél nincs jobb megoldás. -
gabka86
csendes tag
válasz
Patice #95783 üzenetére
90%-ban 720p-ben szedem le a filmeket, annak át kellene mennie. Bár gondolom azon is múlik, hogy mivel játszom le. Én most csak telefonnal, mobilnettel tudom próbálgatni, de ott kódolgatja (és még a minőség is gyenge). Ha letiltom az átkódolást akkor meg vagy hisztizik a lejátszáskor, hogy nem akarja, esetleg elindul de 0:00-nál nem megy előrébb. Na majd laptopon, vendéghálózatos wifivel próbálgatom.
-
stigma
addikt
válasz
Patice #95779 üzenetére
#95778AiRLAC : Erre nem is gondoltam
, estefele jelentkezem, kipróbálom valamikor.
#95779Patice : Video-k leírások alapján akkor rosszul értelmeztam azt amit mondanak.
Én első engedélyező részhez azt hittem első körben minden olyan alkalmazást amit ahsználok engedélyezzek, Tiltó részben pedig csak azokat tegyem bele amiket az első engedélyező résznél nem kattintottam be, így lefedek minden alkalmazást. Ezt javítom.Docker.hez létrehozott sorban (172 kezdetű) csak egy belső hálózatot adtam meg, portot nem definiáltam.
Estefele jelentkezem, kipróbálom mindenképp amit írtatok.
Köszönöm a segítséget. -
merqree
őstag
válasz
Patice #95749 üzenetére
Mivel 8 kamerát használok jelenleg, ezért az SS nálam szóba sem jöhetett a licensz árak miatt, így nekem egy 36 csatornás NVRem van, 8TBnyi HDD kapacitással
Applikációból gyönyörűen tudom menedzselni vagy online nézni a kamerák képét.Ez nem az a topic, ezért be is fejeztem
-
s7evcsenko
addikt
válasz
Patice #95742 üzenetére
TP link C500 a kamera aszem.
-
-
tobias40
veterán
válasz
Patice #95311 üzenetére
Szia!
Nekem is van egy 212j-m ami nem itthon van és backupra használnám hogy ne egy fizikai helyen legyen a 2 gép.Ha nem engedem ki netre a 212j-t akkor hogy tudok menteni rá itthonról?(vpn-el esetleg vagy hogyan?)Ezek szerint már torrent feltöltő gépnek nem javasolt egy nem támogatott öreg gép? -
lewisfm
aktív tag
válasz
Patice #95227 üzenetére
Itt a lényeg, hogy ugyan ez a vas, ugyan ez a HDD és az első pár évben sokkal jobban teljesített. Ami változott az idők folyamán az az, hogy volt amikor szinte tele volt a HDD, most olyan 1 TByte szabd hely van.
Én két dolgora gondolok:
- Az újabb DSM és az újabb package-ek, szolgáltatások jobban terhelik a NAS-t és a HDD-t.
- Mivel a HDD volt már tele, ezért valami defrag kéne neki - bár EXT4 partíciónál nem tudom, hogy ez egyáltalán számít-eHibajelenség, HDD Smart hiba nincs.
-
mrots
tag
válasz
Patice #95106 üzenetére
"Össze lehet fűzni a két LAN csatlakozót, nagyobb sebességet elérve hálózat felé.
De ehhez a hálózat többi részének is tudnia kell ezt."Ez papiron nagyon jol hangzik, de erdemes tudni, hogy a valosag ennel bonyolultabb. A ket lan csatlakozo osszefogasa kulonosen kulonbozo gyarto eszkozei kozott csak szabvanyositott protokollon tortenhet, ami az esetek 99%-aban LACP, akkor is, ha mas roviditest hasznal a termek hozza, esetleg PAgP, ami cisco szabvany.
Amennyiben van egy ilyen osszefogott kapcsolat, amit nevezhetunk etherchannel-nek vagy port channelnek (merthogy ez a neve) erdemes tudni, hogy a halozati eszkoz implementaciojara van bizva, hogy ezt hogyan kezeli. Egeszen konretan az a lenyeg, hogy mi alapjan donti el, hogy melyik csomagot (harmadik retegben) vagy melyik keretet (masodik retegben) melyik fizikai kabelen kuldi ki. Az ember azt gondolna, hogy bedugott ket kabelt, osszeallt a dupla kapacitasu link es akkor majd dupla akkora sebesseget fog elerni.
Halozati eszkoztol fugg, hogy milyen algoritmust hasznal a keretek kikuldesere. Altalaban az olcsobb eszkozok valamilyen matematikai muveletet vegeznek a MAC cimmel, ami lehet a forras vagy lehet a cel MAC cim is. A legprimitivebb, hogy mondjuk a parosra vegzodo MAC cimrol erkezo kereteket az egyik, a paratlanra vegzodo MAC cimrol erkezo kereteket a masik fizikai linken kuldi ki. Ebbol az kovetkezik, hogy ha egy vegpont nez filmet, akkor sem a forras, sem a cel MAC cim nem valtozik kozben, tehat a kapcsolat minden egyes kerete ugyanazon a linken fog kozlekedni oda is es vissza is. Megduplazodott a sebesseg? Nem.
Szerencsetlen esetben mindket vegpont aki filmet nez, paratlanra vegzodo MAC cimmel bir, tehat mindkettonek ugyanazon fizikai kabelen megy a forgalma mindket iranyban. Lett sebessegnovekedes? Nem.
A paros-paratlan csak egy pelda volt. A dragabb eszkozok ennel szofisztikaltabbak tudnak lenni: tudnak forras es cel MAC cim kozotti XOR alapjan donteni, tudnak IP cimek alapjan donteni: bekonfiguralhato, hogy csak forras, csak cel, vagy mindketto, tudnak port szam alapjan is donteni, beallithato, hogy mindezek kombinacioja alapjan, tehat mac cim IS es ip cim IS es port szam IS, sot, lehet valtoztatni, hogy a forras, a cel, vagy mindketto alapjan szamoljon.
Az azonban konnyen belathato, hogy barmit csinal is az ember, a ket kommunikalo vegpont kozott egy session minden csomagja / kerete ugyanazon linken fog kozlekedni, hiszen egy session-on belul nem valtozik semmi: sem MAC, sem IP de meg a port szam sem.
Szoval nem csak arrol van szo, hogy a halozat tobbi elemenek (leginkabb a drot masik vegen levo switchnek) kell ezt a funkciot ismernie, de ha nincs sok felhasznalo, sok kulonbozo vegponton akik sok kulonbozo session-t inditanak egyszerre, akkor bizony a legvaloszinubb eset, hogy semmilyen sebesseg-novekedest nem fogsz tapasztalni.
A lenyeg tehat az, hogy mielott valaki tudatlanul varja, hogy majd duplajara no a sebesseg, olvassa el, hogy milyen algoritmust hasznalnak a drot ket vegen levo eszkozok. Minden esetben arrol van szo, hogy az algoritmus valamilyen matematikai muvelet vagy hash kepzes soran kidob egy sorszamot es az annak a sorszamnak megfelelo linken kuldi a forgalmat. Ha a sorszam mindig ugyanaz, akkor semmifele gyorsulas nem lesz.
-
realist
őstag
válasz
Patice #95072 üzenetére
"Védelem" nélkül lenne az 1 db SATA SSD a rendszernek, próbálom kitalálni van-e értelme a rendszeren kívül egyebet ezen tartani és adott esetben naponta menteni a SHR-ben lévő lemezekre. Otthoni használat mellett ennek lehet értelme? Esetleg a frissebb Plexbe tallózott tartalmakat egy ideig itt tartani?
A méretet próbálom belőni (500GB vs 1TB)... -
realist
őstag
válasz
Patice #95067 üzenetére
Akkor DS423+, benne mondjuk egy egy kötetes Samsung 870 EVO (vagy Crucial MX500) ezen a rendszer (és mondjuk a torrent mivel sokat olvas).
Másik kötet pedig SHR-ben az adatokkal.Az SSD-ről mentem napi szinten az alkalmazás beállításokat és hiba esetén ugyan megáll a NAS, de egy új SSD-vel és az alkalmazás mentésekkel megoldható.
Kösz az ötletet, ez így gyorsabbak tűnik.
-
realist
őstag
válasz
Patice #95065 üzenetére
Eddig nem gondolkoztam olyan SATA diskben ami nincs a kompatibilitási listán. ill. DS423+ -ban úgy tudom a 2 NVMe csak cache használat lehet nem normál tárhely.
Tehát menjen bele akár 2 nem túl nagy mérető SATA SSD ami nagy írástűrést tud 2 db esetében ez is mehet akár SHR kötet. Ide települjenek az alkalmazások, minden egyéb pedig mehet egy másik SHR kötetbe (12tb seagate ironwolf amit tervezek ár/érték arány miatt)?
-
-
kiss_tomi
csendes tag
válasz
Patice #94640 üzenetére
Zaj nem igazán számít mert lent lesz a pincében. nGayon sok videót, tesztet megnlztem de elveszettem a fonalat. Ha 8 TB körül vennétek valamit akkor melyik a nyerő nálatok?
- Seagate Exos 7E10 8TB Standard SATA - 74e - https://www.alza.hu/seagate-exos-7e10-8tb-standard-sata-d7704500.htm
- Seagate Exos X18 10TB Standard Model FastFormat (512e/4Kn) SATA - 99e - https://www.alza.hu/seagate-exos-x18-10tb-standard-model-fastformat-512e-4kn-sata-d7704502.htm
- 8TB Seagate 3.5" IronWolf NAS merevlemez (ST8000VN004) - 85e - https://aqua.hu/alkatreszek/8tb-seagate-35-ironwolf-nas-merevlemez-st8000vn004-t820557
- Toshiba N300 8TB - -82e- - https://allegro.hu/ajanlat/merevlemez-toshiba-n300-8tb-hdwg480uzsva-3-5-13995010848?utm_feed=34ecacec-5028-405c-8830-8ae761743198&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=HU%3EGeneral%3EFallback%3E3P%3EPLA&ev_adgr=3P%20-%20Fallback&ev_campaign_id=21800312303&gad_source=1&gclid=CjwKCAiA34S7BhAtEiwACZzv4c8XS6qh3zYHl-mG0mQM4YZXJGO-vV6ePeNU9YlgnJuwT1W75W-swRoCbgMQAvD_BwEkösz
-
Csabroncka
addikt
válasz
Patice #94640 üzenetére
Nekem Red sajnos többször hibásodott meg (nem csak sajátban), de a Toshiba-val szerintem nem lehet ,melléfogni tartósságban. Nekem ár érték arányban az MG széria már rohadt drága, éppen akciós volt 2 hónapja az N300-as ból a 6 terrás, akkor 55e körül, de ahogy néztem a forintgyengülés ide is kihatott.
Kicsit hangosak, meg régebbi széria, de otthonra tökéletes. -
Blaster
junior tag
válasz
Patice #94446 üzenetére
Mondjuk a kérdésem kicsit bővebb volt. Tehát akkor nincs olyan, hogy egy szabadon választott nevű mappába kerülnek ezek a user mappák?
Teljes katyvasz máskülönben, nincs semmi user-vezetés. Azt hittem, ezeket sikerül leegyszerűsíteni az évek folyamán, de látom, semmit se fejlődött a rendszer. Talán jobb is, hogy lemaradt az előző hozzászólásom vége... Az OpenVPN beüzemelési igény a hab a tortán, de arra legalább találtam jó videót.
-
válasz
Patice #88814 üzenetére
Vettem egy Annke NC800-as kamerát. Ez megfelel a Hikvision DS-2CD2087G2-L típusnak. A mozgásra induló felvétellel van problémám. Amikor a survillance station-re bíznám a kezelését, mint a másik kamerámnál, nem vesz fel semmit akárhogy állítom az érzékenységet, vagy bármit. Viszont, mikor a kamera szerint kéne felvennie a mozgást, akkor nem veszi figyelembe a kamerán kijelölt megfigyelési területet és beállításokat, minden mozgástípusra és a megfigyelt területen kívüli mozgásra is indítja a felvételt.
Mit kell beállítanom, hogy a kijelölt területen csak emberi mozgásra induljon a felvétel?
-
válasz
Patice #94310 üzenetére
Érthető, bár az ok valahol azért sántít azért ez a dolog. Nálam sajnos a házban már bent voltak a kábelek mikor megvettem, így az maradt CAT5E - bár lehet akkor kellett volna még cserélni CAT6ra, de már mindegy -, így nálam az eléggé limitált funkció. Nincs garázs sem, ha lenne, akkor már lenne egy 38U-s rack szekrény, benne minden földi jóval, helyette van a szívás az előszobában.
Nálam Plex megy, a hálózat belül gigabites - bár TVk ugye a legtöbb esetben csak 100/100-asok - , WAN oldaláról szintén 1000/1000, de nyaraláskor van, hogy kell a transzkódolás, mert a vendég wifi, stb. miatt nem jön át a tartalom 1:1--ben.
-
F_Gergely
őstag
válasz
Patice #94310 üzenetére
Samsung tv-k vannak, régebbi (értsd 2017-es széria) típusok kb lejátszanak mindent, de 2 éve vettem egyet, az pl semmit nem játszott le mindenre azt írta, hogy nem támogatott fájl formátum. El is adtam, mert számomra használhatatlan volt. Kérdés, hogy a transzkódolás ezen hibát kiküszöböli-e, tehát simán streamelhetővé válik az adott médiatartalom? A net az 1000-es digi.
-
RockCNC
őstag
válasz
Patice #94310 üzenetére
Én Ziddoot használok külső lejátszónak, mindent formátumot vissz, DS920+ melett.
És csak 300/70 nettes csomagom van, de wifivel csatlakoztatva bármilyen nagy fájlokat lejátszik gond nélkül.
Igaz ahol több tv van a lakásban, nem ez a megoldás, hogy minden tv-re vegyen az ember egy külső médialejátszót -
F_Gergely
őstag
válasz
Patice #94298 üzenetére
NAS-on tarolt videokat szeretnem lejatszani tv-n (tobb tv-n, valamint mobil eszkozon) ez az egyik fo elvaras. (Mkv, avi fajlok) Mellette szeretnek majd tesztkent virtualis rendszert futtatni, kepeket tarolni, illetve az eszkozok teljes szinkronizalasat es biztonsagi menteset. Illetve lenne egy sajat VPN is.
Sose volt NAS-om de evek ota szeretnek, csak mindig masra kellett a penz, de mostmar szeretnek egyre beruhazni. Illetve a hazra szeretnek majd kamerakat tenni amik szinten a NAS-ra rogzitenek majd a felveteleket.
A mediaszerveren valo atkodolas az mit jelentene? -
Scoobyte
tag
válasz
Patice #93789 üzenetére
Köszi, néztem.
Nem tudnád visszakeresni a pontos típusát? (megrendelő email vagy valahol)
A DS923+ és a DS1522+ kb ugyanaz a hardver.Az továbbra is kérdés nekem, hogy a gyári 8GB mellé be lehet tenni 8GB (vagy esetleg 16GB) unofficial ramot vagy csak párban? Valaki?
A DS918+-om simán fut a gyári beépített 4GB ram mellett egy 8GB modullal... ttl 12GB
-
tomboy1000
tag
válasz
Patice #93725 üzenetére
Nem is zavarna, csak egy problémám van vele, hogy telefonon sok programon ( Home Assistant, Jellyfin, Plex)ddsm van beáálítva a belépéshez. Ez külső hálozatról szuper, de ha itthon vagyok a saját wifin,akkor már nem tudok hozzáférni egyikhez sem. Nem szerettem volna már ezeken, ezért kerestem más megoldást.
Keresgettem a router beállításaiban a NAT Loopback-et,de nem találtam. Melyik beállítási fülön szokott általában szerepelni? -
Syl
nagyúr
válasz
Patice #93717 üzenetére
> amin van USB is, hogy a NAS tudja vezérelni
Ez még nem garancia. Nekem pl. van egy njoy usb porttal, de a synology rá sem néz. Az eaton az tetszik neki, azzal kommunikál. Így aztán az njoy tartja a modemet, routert, kamera nvr-t, az eaton a nast. (egy fsp pedig a desktop gépet, cyberpower pedig a pincében a gázkazánt)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- BESZÁMÍTÁS! MSI H510M i5 10500 32GB DDR4 960GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest