Hirdetés
- Autóhifi
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- SSD kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz lewisfm #41213 üzenetére
"Csak azért kérdezem, hogy kiderítsem, hogy én bénázok, vagy tényleg vacak a TV (DVB-T) kezelése a Synology/Video Station-nek"
Nemigen használja senki sem, mert csak USB csatlakozású (ill. talán LAN Ethernet csatlakozós, de ez utóbbiban nem vagyok biztos) DVB-T tunereket kezel és a Conax kódolt adásokhoz (Mindig TV Extra csomagok) ráadásul CI CAM-os tuner is kell. (Ennek hiányában pedig csak a 8 db közszolgálati/kereskedelmi Free To Air Mindig TV adás lenne nézhető.)
Én használom a NAS-t TV nézésre/rögzítésre/streamelésre, de ezt a komplett 3rd party megoldást használom és FTA DIGI DVB-C szolgáltatással. (... mert, a prémium kódoltakat nem kezeli a tuner, nincs benne CI+ CAM fogadó.)
[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz lewisfm #41212 üzenetére
Csak egy különkiadások része van tehát nincs XY évad karácsonyi különkiadása stb.
Évad (S00):0 -ba kell rakni amit ide akarsz csoportosítani és utána lehet a részeket számozni (E01,E02 stb.) Nem kezeli / keresi le ezeket se rendesen ezt kézzel kell megadni/ lekeresni legtöbbször.Ami nem jó annál videó adatok szerkesztése és ott add hozzá a már meglévő sorozathoz (választás létező ...)
és adj egy 0 -ás évad számot meg egy epizód számot annak megfelelően, hogy a különkiadásoknál hanyadik helyen szerepeljen. A címét stb meg vagy lekeresed vagy megadod.
Igazából nem is a fájl elnevezéssel érdemes ezért játszani, hanem a VS -be meg kell csinálni az ilyeneket sajnos.A DTV részét egyszer néztem de nagyon fapad volt. Nekem úgy rémlik ment a stream böngészőbe meg gépen futó mpc-hc meg vlc -be is meg tudtam nyitni az adást. De annak aki látott már rendeset annak fizikai fájdalom úgyis a használat. Kb mint jelenleg a PLEX megoldása.
NAS-ra én egy normálisat láttam eddig és az a DVB-Link volt most, hogy TV-Mosaic lett/lesz nincs webes felület csak kliensekből használható. Ha tehát a webes felület nem fontos és fizetnél is esetleg a programért akkor ezt nézd meg : https://tv-mosaic.com/en/ (lehet, hogy még ingyen tesztelhető meg is tudod nézni milyen ha érdekel.[ Szerkesztve ]
-
Stanley-B.
őstag
válasz lewisfm #41479 üzenetére
szia!
ezt csináltam meg végül, sajnos a 8TB-os red sokkal jobban vibrál mint a kisebb modellek.
Ilyen puha anyagot ragasztottam rá kétoldalú ragasztószalaggal, a rezonancia nagy része abból adódik, hogy a HDD keret rázkódik a helyén. Így nem tud mozogni már és szinte alig ad át vibrációt a készülékháznak. -
appel
őstag
válasz lewisfm #43188 üzenetére
Az Emby is hibátlanul működik DS118-al is, semmi extra proci pörgetés nincs. Transzkódolni is tud, de max a hangot érdemes rábízni, mert videónál elvérzik (a hw dekódert csak a video station tudja használni (köcsög egy limitáció). Sokkal jobban jár az Embyvel a kolléga, ha nem kell transzkódolni. Kicsit lehetne még gyúrni ezen a video station szerveren és mindjárt vonzóbb lenne.
-
appel
őstag
válasz lewisfm #43201 üzenetére
Nem csak az Androidos ingyenes, de a többsége valóban fizetős. Én pl. LG TV-s WebOS-sel használom, ott ingyenes, viszont van egy Android TV-m is, de ott már fizetni kell érte (szerencsére nem kell premiere, elég egy egyszeri 3 v. 4 dollár, nem emlékszem). A transzkódolás más téma, én bedobtam a sarokba egy 35k-s i5-ös hp üzleti notit, tettem rá egy plexet (média forrás a nas), ami remélhetőleg kiszolgálja pár évig a transzkódolós cuccokat. Be sincs kapcsolva, csak ha kell, akkor wake on lan aztán hajrá.
-
gyugyo79
addikt
válasz lewisfm #43207 üzenetére
Nálam nem csinálja. Lejátszás minősége: Magas, Videó átkódolás: Ki, Audió újramuxolás : Ki.
Az AC3 -at kezeli rendesen.Nem EAC3? A DTS-hez kellet szerver oldalon a cytec féle ffmpeg (synocommunity). De utána volt egy időszak amikor a Syno változtatott valamit és nem ment. Most nem tudom hogy áll.[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
addikt
válasz lewisfm #43215 üzenetére
Ha kényelmes lennél akkor bőségesen elegendő lenne a mappaszerkezet!
Én soha nem akartam moziban kompromisszumot (elsősorban formátum terén), igaz szinte 80%-ban magas bitrátás mkv-kat és BD-ket nézek a Dune lejátszómon Jukebox nélkül.
Mi a lényeg: legyen felirat és induljon el a film hanggal együtt - ere majd te is rájössz miután ez/az órákon át tartó szenvedés után sem akar működni
"in medias res"
-
Csabroncka
addikt
válasz lewisfm #43224 üzenetére
Azért nem lényegtelen, mert a videólejátszó app vagy nevén nevezve ha streamet használsz akkor örökké korlátokba fogsz ütközni! Ez nem az én mantrám, hanem nagyon sok, nálam még százszor tapasztaltabb emberek is belátták (tehát ne hidd nem próbáltam), hogy esélytelen normálisan megcsinálni.
Ugyan így lebeszéljük az emberek többségét a médiaszerver használatáról is amennyiben tehetik, mert a streamhez hasonlóan erősen erőforrás igényes (memória és hálózati sávszélesség).
4-es szabály: formátum, proci, memória, sávszélesség - ebből egy szinte mindig korlátja a megfelelő streamnek.
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
Sanya
nagyúr
válasz lewisfm #43229 üzenetére
mert nem akarnak videólejátszót fejleszteni, hanem csak egy keretrendszert, ami a megfelelő videók linkjeit átadja a videólejátszónak. Videólejátszót neked kell beszerezz. Ha UWP-s a windows-od akkor nézd meg a beállításait, hátha meg tud hívni egy medialejátszót médiát lejátszani.
[ Szerkesztve ]
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
MrCsiT
addikt
válasz lewisfm #44081 üzenetére
Jól, mert tud másik nas-ra backup-ot készíteni. (tapasztalat.) Azonban a Hyperbackup mentés nem olyan formátumban szinkronizál, mint a fájlok eredetije, hanem csomagokat képez. Tehát az otthoni NAS-on lévő pl. "kiskacsa.doc" fájlt a távoli NAS-on a HyperBackup mentés után nem fogod megtalálni, ott nem lesz a fájl olvasható.
Van a NAS főmenüben egy szinkronizálás opció, amit még nem próbáltam (volt itt a topicban kép róla.. update: megtaláltam. ) az lehet, hogy 1:1-ben olvasható szinkront készít.[ Szerkesztve ]
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
Core2duo6600
veterán
válasz lewisfm #44862 üzenetére
Azokkal az egyszerű eszközökkel ezt nem fogod tudni megoldani.
Vagy ez :
Az asusból jövő drót ot a tp link lan portjába teszed, és a tp linkes hálózatot is a 192.168.1.0 hálóra állítod akkor műkődni fog, ekkor a tp linke switch ként üzemel.
TP Linkel dhcp szerver kikapcsol.Vagy normális hálózati eszközöket kell választani, amikre fel lehet venni statikus root szabályokat !
[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Core2duo6600
veterán
válasz lewisfm #44866 üzenetére
Nem, a statikus rout és a port átírányítás teljesen más .
Te valami ilyesmit akarsz ?
https://systemzone.net/static-routing-configuration-in-mikrotik-router/Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Core2duo6600
veterán
válasz lewisfm #44869 üzenetére
Akkor az internet felöl, ha jól emlékszem, akkor az asus van fronton, és abban a nas, ebben az esetben nyitottá tennéd a külvilág felé, tehát minden portja a nas nak kivülről elérhető lenne, nem javaslom !
A port átírányítás és a routolás 2 hálózat között nagyon nem ugyanaz a fogalom.
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
-
-
válasz lewisfm #45012 üzenetére
Akkor tudnál olyat csinálni, hogy a Synology lesz a Domain Controller, a gépeket tartományba lépteted, és egy felhasználóval férsz hozzá mindenhez.
Épp most csinálok hasonlót, Azure AD Domain Services-be van egy DS218+ léptetve, és a tartományi gépek szépen automatikusan hozzáférnek a megosztáshoz a NAS-en.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
-
gyugyo79
addikt
válasz lewisfm #45131 üzenetére
A szülői felügyelet nem működik ? (sose próbáltam) Most ahogy néztem csak max az az út járható.
Az a tippem, hogy a DS Video az ilyenkor már a rendszer DS Video felhasználójával fér hozzá a könyvtárakhoz ezért mi állíthatunk ilyen szinten bármit. Ami szerintem se jó! Esetleg írja Synologynak -
gyugyo79
addikt
válasz lewisfm #45139 üzenetére
A legtöbbet most így tudod kihozni: beállítod a szülői felügyeletet. Belépsz a gyerekek felhasználójával és a mappa láthatóságnál kiveszed a többi mappát csak a meséket hagyod.
Nyilván vissza tudják kapcsolni ha megtalálják, hogy lehet de utána még véd a szülői felügyelet.[ Szerkesztve ]
-
WaterWave
veterán
válasz lewisfm #45627 üzenetére
Első pontnál megakadt a szemem...
Minek egy nast alvó módba rakni? Hát nem az a lényege, hogy 0-24 ben menjen?
Ez kb olyan sarkítva, hogy veszel egy ferrarit de nem mész ki vele az utcára.Quickconnectre meg ráhúztam a dsm elérést, igy ha arra megyek átirányit a dms loginra. Akkor fogod tudni használni
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
WaterWave
veterán
válasz lewisfm #45631 üzenetére
hangos? itt van tőlem 3 méterre de nem hallom...
de akkor rakd át máshova és nem fog zavarni
teljesen fölösleges így a nas• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
tomi5244
őstag
válasz lewisfm #45833 üzenetére
Kéken is tud világítani? 1 órája bontottam ki, bedugtam és így jelez csak, kék világítással nem találkoztam. Az útmutatót átnézve amúgy azt írja, hogy - ugyan felöltve szállítják- az első bekapcsolás után 6 órát töltsük fogyasztó csatlakoztatása nélkül.
DS 116 NAS lesz rákötve és egy két fiókos HDD külső rack.
-
tomi5244
őstag
válasz lewisfm #45889 üzenetére
Nálam is ennyit ír, annyi difivel, hogy akku %-ot nem ír. Lehet elhamarkodtam és nem vártam eleget az első töltés alkalmával, bár az LCD maxot mutat. Majd még próbálkozom, próba áramszünetet még nem is csináltam.
Amúgy, hogy hogy nem állítottál be lekapcsolási időt? Vagy, ha azt nem pipálom be, akkor akku merülésig hagyja a rendszer és a legvégén kapcsolja csak le a NAS-t?
kgymac
Nekem DS116 van, kollégának az újabb DS118, bár a DSM felület elvileg ugyan az.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz lewisfm #45892 üzenetére
Ennél a beállításnál a DSM az UPS minimális - az UPS-ben beállított - akkuszintjénél állítja a NAS-t biztonsági üzemmódba. (Így abban esetleg már nem marad semmi tartalék egy esetleges második/harmadik rövid időn belüli áramszünetre.)
DE! Amúgy is nehéz lenne megítélni az időt, mert nincs becsült akkumulátor idő visszajelzés, ezért nem lehet megállapítani, hogy jelen terhelésnél mennyi lenne az áthidalási idő.
Célszerűbb lenne olyan UPS-eket vásárolni amik Synology kompatibilisek, tehát követhető a töltöttség és a terhelésfüggő becsült akku idő a DSM-ben (is).[ Szerkesztve ]
-
Pubszon
veterán
válasz lewisfm #46173 üzenetére
SMB esetén akassza a gigabites hálózatot.
Sebességadatok a gyártó szerint Windows alatt SMB-t használva (3 GB-os fájl másolása közben):
írás: 111,2 MB/másodperc,
olvasás: 112,31 MB/másodperc.Torrentet nem tudom, de szerintem néhány 10MB/s.
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
törölt tag
válasz lewisfm #46309 üzenetére
"Ha most vennék UPS-t, akkor ennek az LCD nélküli verzióját venném, mert nem lehet kikapcsolni az LCD háttérvilágítását, valamint pont nem érdekel az, amit az LCD mutat - sosem nézem."
No, én pont ezért nem veszek ún. vásárlómágnes-kijelzős cuccokat. ... és nálam a két sima csavarral való falra szerelhetőség is szempont volt.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Iqos cigaretta
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Autóhifi
- Megújult a Nokia 105 4G és 110 4G
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Witcher topik