- HP notebook topic
- OLED TV topic
- Androidos tablet topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Újra instabilitásba futott a Raptor Lake generáció
- Akciókamerák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rozsa
csendes tag
válasz
Borisz76 #98281 üzenetére
Sajnos ez nem segít. Először a pgsql-adapter.service állt le és nem indult újra, de ezt sikerült megoldani a következő képpen és újraindult.
login SSH, then "sudo -i" to get root access.
Make a backup with: "mv /volume2/@database/pgsql /volume2/@database/pgsql-bk" Then create the folder: "mkdir /volume2/@database/pgsql"
Change the rights: "chown postgres.postgres /volume2/@database/pgsql"
Then you can start the pgsql: "systemctl start pgsql-adapter.service"A sima mail server indul, de a mailplust nem tudom újratelepíteni se.
Nem szeretném az egész rendszert újrahúzni, 8 diskes
-
válasz
Borisz76 #98214 üzenetére
Egyszerű, külön felhasználókat kell létrehozni a kategóriáknak, és mindegyiknek egyenként beállítani a mappát ahova letölt, és a mappát amit figyel. És csinálsz mondjuk egy @downloads shared foldert, amiben vannak a figyelt mappákat, és ezt a @downloads shared foldert mappeled fel a számítógépen.
Ha mondjuk egy sorozatot akarsz letölteni, akkor csak bedobod a torrent fájlt a @downloads/sorozatok mappába, amit a sorozatok "user" figyel, és letölti a sorozatok könyvtárba. Ha egy filmet akarsz letölteni, akkor bedobod a @downloads/filmek mappába, amit a filmek "user" figyel, és letölti a filmek mappába, és így tovább.
Én ezt a rendszert használom, csak én nem kategóriák miatt hoztam ezt létre, hanem az emberek miatt, hogy ne egy közös torrent mappa legyen. Ha apám kéri, hogy töltsek le valamit neki, akkor azt a torrent fájlt egy olyan mappába másolom be, amit az ő usere figyel, és az ő mappájába tölti be. Ha öcsém, akkor az övébe, stb.
-
ekkold
őstag
válasz
Borisz76 #98192 üzenetére
A qbittorrent is át tudja helyezni a letöltött tartalmakat, úgy hogy a seed is megmarad. annyit kell tenni, hogy kategóriákat kell létrehozni (pl. filmek, sorozatok, mese, stb...). minden kategóriához meg lehet adni célmappát. Ezután a letöltésnél ha kategóriát váltok, (akár a letöltés közben is) akkor áthelyezi a fájlokat az új mappába, úgy, hogy folytatja a letöltést és/vagy a seed-t is. BH-n általában ezt a megoldást használom.
Ncore-on pedig ugye eleve lehet kategóriák szerint több RSS csatornát beállítani, azon már minden eleve a neki megfelelő mappába fog letöltődni.
Nálam a Qbit és a DS is telepítve van. A Qbit sokkal gyorsabb, jobban ki tudja használni a procit, a DS viszont nem csak torrentre jó, hanem bármilyen letöltésre... pl. egy lassan csordogáló http letöltést is oda lehet neki adni... -
Patice
Topikgazda
-
valaki7697
csendes újonc
válasz
Borisz76 #98181 üzenetére
Hali!
Úgy tűnik, telibe trafáltad a hiba megfogalmazását!
Köszönöm szépen eme segítségedet, illetve gyorsan is jött a válaszod.
Szóval most már pontosan "tudjuk", mi miatt van a probléma.
Már csak a megoldását kellene megtalálni.
De az már nem ma lesz, ha egyáltalán találok rá megoldást, vagy valaki esetleg megossza velem az általa tudott megoldást.Amit előre is nagyon szépen megköszönnék!
Kipróbáltam, hogy letöltöttem valamit, ugye nem látszódott a TV számára.
Aztán:
DSM/Vezérlőpult/Szolgáltatások/Indexelési szolgáltatás/Újraindexelés
Pár perc alatt végzett vele.
Utána pedig azt láttam, ahogyan a TV-n rákerestem a mappára, majd leléptem a NAS-ról, aztán vissza... hogy folyamatosan frissülnek a mappa tartalmak, azaz tényleg újraindexelődött... onnantól kezdve, hogy semmi mappát nem látott, folyamatosan egyre többet látott... kb. 2 perc múlva látta az összes mappát.
-->
Tehát tényleg valami olyasmi megoldás kelhet, mint ahogyan Borisz76 is írta, hogy amint a "qBittorrent" konténerben elkészül egy letöltés, azt a tartalmat automatikusan újraindexelje! -
Virag.h
aktív tag
válasz
Borisz76 #98176 üzenetére
Igen ezt ertem de mi jelent a fent emlitett elso lepes
illetve ha esetleg aramszunet lepne fel akkor minden elorol?
-
Virag.h
aktív tag
válasz
Borisz76 #98172 üzenetére
Mi volt az első lépés ?
Mi volt és mit csináltál ?
erre gondoltam
A wifi tudja a 2.4 es 5ghz et is.
egy macbook pro 2019 16" szoktam filmezni a magy kijelzo miatt...
van mellette egy m1es macbook air de az filmezesre nem szoktam -
Virag.h
aktív tag
válasz
Borisz76 #98169 üzenetére
Te jo isten....🤦♀️ mi lesz ha esetleg az elso is ki kesz cserelve nagyobbra....🫠
amugy mit a masodik lepes? Mert csak az elso lepesnek ir kozel egy hetet....🫣
amugy a kabeles 4k videonezet kiprobaltam es tokeletes.... de felmerul a kerdes ha teraszon stb nincs kabel.... akkor le kell mondjak a 4krol?
-
Sanya
nagyúr
válasz
Borisz76 #98138 üzenetére
Hát, ha linuxot teszel rá, akkor dockerben futtathatod a virtuális DSM-et, amellyel a legfrissebb DSM-hez juthatunk, amíg van Synology NAS-od, még majdnem legálisan is.
A probléma ott kezdődik, hogy bizonyos szolgáltatásokhoz, mint DDNS, mailplus, stb, szükség van a NAS eredeti azonosítóira, mint mac Address, és sorozatszám, stb, tehát ha ezek még a birtokodban van, akkor jó eséllyel beparaméterezve ezek futtathatók. Elméletben.
Ja, meg Xpenology, de hasonló szívás az is. -
wolf13
őstag
válasz
Borisz76 #98040 üzenetére
Igen, én is így gondoltam, hogy nem lehetséges. Mivel fut rajta a rendszer , így
nem tudja felülírni a beállításokat.
Visszahoztam a régi NASt , (még nem járt messze) beüzemeltem. S most
Migration assistat-al költöztetném, ha nem ütköznék hibába.ÓÓÓ nem egyezik a régi és új filerendszere...
2db 3TB HDD kerül az eszközbe. Raidbe szeretném majd használni.
Amiről költöznék az egy terabájtos.Köszönöm a gyors választ
-
Pékmester
tag
válasz
Borisz76 #98000 üzenetére
Megmondom őszintén, hogy a RAID1es lemezeken vannak a fontos adatok, plusz a PC-n. a másik köteten lévő dolgok annyira nem fontosak.
kábelt cseréltem.
felcsatlakozattam a virtuális meghajtókat. egyelőre szépen, gyorsan mennek. tesztelgetem őket.
Ami instabil az a transmission. ezt használom torrentre. ez a synology felületről is nehezen nyílik meg, ha megnyílik egyáltalán. ehhez ugye van pc kliens is. ami szintén hol megy, hol nem. -
Pékmester
tag
válasz
Borisz76 #97994 üzenetére
A NAS és router közötti kábel csatlakozó pöcke letört, a csatlakozó mozog az aljzatban. Ez most cserélem.
A NASnak fix IPje van, bár az csak a NASon van beállítva.
(Lehet, hogy nem volt szerencsés abból a tartományból választani fix IPt, amelyik tartományból a router osztja automatikusan az IP címeket?)
Átvariálom azt is más címre. -
Pékmester
tag
válasz
Borisz76 #97977 üzenetére
Még mielőtt válaszolnék, annyit tudni kell az előzményekről. Ez a rendszer egyszer már működött nekem normálisan ezekkel a hardverekkel. Pár hete vettem még HDD-t a NAS-ba, és már benne lévő kettőt is variálni akartam. (RAID 0-ból, RAID 1-be) Természetesen ez az adatok elvesztésével és a DSM újratelepítésével járt.
A 2 db 8TB-os HDD ment RAID1-be, ez lett a Tárlókészlet 1, alatta kötet 1
a 2 db 10 TB HDD meg ment RAID 0-ba, ez lett a Tárolókészlet 2 kötet 2. (Itt tenném hozzá, hogy bármikor megnyitom a tároláskezelőt, kiírja, hogy a Beállítások alkalmazása sikeretelen. DE hogy itt mire gondol, azt nem tudom.Szóval lassú a NAS elérése, akár a böngészőn keresztűl a kezelőfelületen, akár a NAS-ra való másolás is. Ezt általában FTP-n keresztű szoktam, a total commanderen keresztűl.
Nagy méretű fájloknál sem másol 10-11 MByte-nál gyorsabban, holott kb 90-110 között másolt korábban.
Nincs felcsatlakozva a megosztott mappa virtuális meghajtóként.Én úgy gondolom, hogy a hálózati beállításoknál cseszhettem el valamit.
Ezekkel az port beállításokkal hadilábon állok.
A routeren engedélyezve van az UPNP, a NASnak megmondtam, hogy állítsa be a routert. Egy darabig gondolkozott, de hibaüzenet lett a vége. Ugyanakkor a routeren is vannak virtual serverek beállítva. ftp-nek, transmission-nak, stb. Valahol itt lehet a gubanc. -
Pékmester
tag
válasz
Borisz76 #97972 üzenetére
Szia!
Köszönöm, hogy időt szánsz a problémámra.
A Digi routerébe optikai kábel megy és bridge módban van. (Ezt az ügyfélszolgálat erősítette meg)
A saját routerem router módban van, Ő osztja az IP címeket
A switch a saját routerre csatlakozik, DHCP kikapcsolva rajta. Ő csak többfelé osztja a netet a nappaliban. (PC, média lejátszó és streamer)
A NAS a saját routerre csatlakozik.Bejön az optikai kábel és csatlakozik a bridge módban lévő digi modemhez. Ehhez csatlakozik a saját TP-Link routerem. A saját routerhez csatlakozik közvetlenül a NAS, illetve a switch. Ezek az előszobában vannak. Innen, a routertől jön be a nappaliba egy CAT5 kábel a switchhez. Megvan a gigabites kapcsolat, ezt a switch hátulján a zöld led jelzi, illetve a switchbe belépve, látom is.
A switchez csatlakozik a PC, meg két hálózati lejátszó.
Az általad említett 2. pont a helytálló. -
poirot
őstag
válasz
Borisz76 #97919 üzenetére
Nálam helyrejött, először azt írta ki, hogy mindent visszaosztottam, csodálkoztam is, de most ismét néztem, már bent vannak a visszamaradásaim, csak stoppedben, most futtatom végig az ellenőrzést.
Ha gond, van mint ma is, akkor kiírja, hogy karbantartás, stb. Ma azt írta, hogy egyeseknek jelszavát megváltoztatta, figyeljék a postaládájukat. -
válasz
Borisz76 #97836 üzenetére
Köszi, eddig más márkát használtam, de úgy döntöttem szépen lassan lecserélem idővel mindet ezekre, csak jót hallottam róluk.
Amit linkeltem, akkor szerinted is megfelelő, legalább is azt írj hogy CMR, valamint a típusszám, ST6000VN006 alapján is azt találtam a táblázatban.
-
-
Virag.h
aktív tag
válasz
Borisz76 #97752 üzenetére
Nem. Biztos h aktiv vagyok... ez mar 1000% amennyit futottam ezen a koron is...😂
kozben ujrainditottam a nas t es vegre elindult....
Amugy az normalis ha pl 10mb/s megy a feltoltes de kozbe elinditok egy letoltest ami mondjuk 8mb/s jon ke akkor automatice leesik a feltoltes pontbannyival amennyivel a letoltes megy....🙄
-
Virag.h
aktív tag
válasz
Borisz76 #97734 üzenetére
Ertem. Akkor vegulis mehet kotesbe nyugodtan...
Es ez mitol lehet?
A teljesitmeny fulon a ram kozel 75% van
De a feladatkezo szerint csak 150mb t hasznal...
Osszesen van 2gb nemiria -
Virag.h
aktív tag
válasz
Borisz76 #97725 üzenetére
Mert azon az egy hdd n csak torrentek vannak...
erdemes ezzel foglalkozni mert ha nincsen raid kotetben a hdd hanem csak egyedul van akkor jobb az irasi sebessege... kesobb jonnenek melle shr be a tobbi hdd amin nem lenne torrent?vagy inkabb az egeszet shr be fuzni "annyit ugysem lehet vele nyerni"?🙂
-
válasz
Borisz76 #97705 üzenetére
Igen azt ismerem, de valamiért egy régebbi telefonom csinált olyanokat, hogy egy normál kép, és automatikusan egy kisebb belőle. tehát ugyanaz a fájlnév +(1) van a végén és kisebb felbontásban. na ezeket akarom "kigyomlálni", és a Visipics-et használtam, erre korábban, de nem tudtam, hogy esetleg valami beépített a SP-ben nincs-e.
-
Virag.h
aktív tag
válasz
Borisz76 #97312 üzenetére
Ertem ez nagyon jo megoldas a synologytol.
Amugy sebesseg vagy barmely elteres van a raid 5 es a shr kozott? Vagy szinte egy az egyben ugyan azt tudja a shr irasban 4 lemezzel mintha raid5 lenne?Es meg akkor is megeri a negy
kazettas😀 fiokost valasztani ha egy jo darabig csak ket lemezzel uzemelne? -
Virag.h
aktív tag
válasz
Borisz76 #97303 üzenetére
Akkor nem erdemes huzni olcsobb ugysem lesz gondolom....
igy Te is azt javaslod h ahol a legolcsobb onnan erdemes beszerezni mivel hasznaltan tuti nem lesz mostanaban....
esetleg van megbizhato bevalt uzlet ahol erdeves venni?
gondolom nagy valtas lesz egy ds218j utan...😂 -
Lacc
aktív tag
válasz
Borisz76 #97244 üzenetére
Köszönöm, úgy tűnik, már sikerülni fog. (Igen van benne lemez és működik)
Hiba az volt, hogy én a Synology Assistan programban duplán kattintottam a keresési eredményre, ami ugyanúgy behozta a az IP címét, de az URL path-ban más paraméterek voltak, csak a Keresés Tab mellett lévő Csatlakozás-ra kattintotam és akkor a path már valami "webui" volt, és elindult a telepítő.
(De a böngészőből ugyanúgy nem találta meg) -
válasz
Borisz76 #96942 üzenetére
Ezt most nem is értem.
Most kérdeztem egy Linux-ban "jártasabb" kollégámat, és Ő talált erre leírást, hogy bizony lehetséges. Miért is ne lehetne?
Nekem is ez van az emlékeimben, jó sok évvel ezelőttről, hogy lehetséges.
Valahol, valamilyen házon jártam munka ügyben, és ott csináltak ilyet.
Tárhely van bőven az általam említett példában.
Na, majd nyomozok még egy kicsit! -
tobias40
veterán
válasz
Borisz76 #96887 üzenetére
Nincs beállítva rendszeres mentés beállítva,most winscp-vel töröltem dockerből olyan image-t (1 GB)ami ssh-val lett feltéve de még mindíg nem jó..
Abból a dir-ből amit írtam onnan nem tudok csak ssh-val törölni?Docker-ből fut a qbittorent,abban sem sok kb 100 torrent fut.
-
futureboy
tag
-
olajbogyo
aktív tag
válasz
Borisz76 #96826 üzenetére
Lehet user error, de nekem is a file station volt a megoldás, míg egyszer észre nem vettem, hogy random, bizonyos képeket vagy 3000 szer mentett a mappába. Van egy Samsung galaxy mappám ebbe ment a mentés ugye, és amikor az otthoni wifimre csatlakoztam, és volt mondjuk 20db kép a mobilomon, ezt rá is másolta a nas samsung mappára. De, a 20 kép közül 2-3 kép vagy 3000 × rajta volt a nason. Ez úgy derült ki, hogy egyszercsak a tárhely figyelmeztetés jött hogy fogytán a hely..... mondom hogyan, és megnézve a mappát akkor látom hogy egyes képek rengetegszer ismétlődnek. Pedig úgy volt beállítva, hogy mikor rákerül a nasra a kép, akkor telóról törlődik. Azóta sem értem hogyan lehetett sokezerszer egy két kép, teljesen esetlegesen ennyiszer soksorozva. Azóta inkább kézzel feldobom amit menteni kell.
-
cidalain
veterán
válasz
Borisz76 #96836 üzenetére
Kb ez vár rám is. Most volt időm nagypénteken rászántam több óràt, hogy a PC-ről a telómentéseket feltegyem a NAS-ra.
Már ez is durva volt, ott is összevissza voltak: időnkénti mentések, teló cserekor full mentés, volt átfedés is, stb
Utána vagy fél napig indexelt szerencsétlen NAS -
cidalain
veterán
válasz
Borisz76 #96833 üzenetére
Hát igen, képeket átnevezni egyesével tényleg gáz, azt kihagyom, az tuti.
Talán virtuális albumba rendezés lesz első körben, aztán ha ez megvan, akkor később azokat a virtuális albumokat fizikailag betenném egy almappába éven belül. Így akkor a Syno kereshetőség is tuti lesz, és a filestruktúra is kereshető lesz valamelyest.
Azért érdeklődtem, ki, hogyan csinálja, de úgy látom, ennyire nem gondoljátok túl, mint én30k csak az okostelefonos korszak képei (ez 10 év, amikor már érdemesebb volt telóval fotózni, mint kompakt géppel). Az előtte évek digitális fényképezőgépes dolgai még fel sem mentek, az lesz vagy mégennyi.
-
cidalain
veterán
válasz
Borisz76 #96826 üzenetére
Én is így csinálom.
De ez nem kategorizálás, csak tárolás.
Ha egy konkrét képet keresel, pl lányom a macskával a kertben, akkor most melyik évbe keressem? Nyilván mondjuk x éven keresztül keletkeztek ilyen képek, bármely hónapban, szóval ha egy konkrét cuki fotót keresek, akkor esélytelen. A 2022 karácsonyi képekre rákeresni, vagy a Pistike 5. szülinapja nem téma, az megy dátum szerint. -
galaxys80
veterán
-
csomi1977
aktív tag
válasz
Borisz76 #96750 üzenetére
Igen csak ami benne volt gyárilag Crucial RAM azzal el se indult . Ezért vettem bele Kingston-t azzal meg minden ok volt . Persze kérdés ha csak HDD van benne akarjak e rá Virtual PC-t rakni . Pont egy Windows kéne és nem hiszem hogy túl izmos lesz ehhez ez a gép . Lehet maradok egy MiniPC-nél ,
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP notebook topic
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- OLED TV topic
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- One mobilszolgáltatások
- Formula-1
- Androidos tablet topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- N€T0X|N: SSD cserék
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R640 1U rack - 1xGold 6226 (12c/24t, 2.7/3.7GHz), 128GB RAM, 4x1G RJ45, HBA330, áfás
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest