- Megjött a Razer DeathAdder egerek legfrissebb nemzedéke
- Ismét minimalista miditorony érkezett a Fractal Design műhelyéből
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- Digital Fingerprinting: Így buktat le a böngésződ a neten - Tech Percek #18
- Prezentálta PCI Express 6.0-s SSD-vezérlőjét a Silicon Motion
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hővezető paszták
- Ha a fejlesztőkön múlik, akkor nem tér vissza a GPU-s PhysX
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- E-book olvasók
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borisz76
nagyúr
válasz
AlexDaywalkr #92099 üzenetére
Azt írja, hogy tápellátás hiba.
Vedd ki a merevlemezeket és fújd ki levegővel a gépet, minden irányból.Kivett lemezek esetén látszik az "alaplap" és rajta a Sata/táp csatlakozók. Azokat is fújd ki.
Egy kép a sajátomról , takarítás előtt :A nyomtatott áramkörön a fehérrel bekeretezett fekete csatlakozók...amibe a HDD "pattan" bele....fenékkel.
Na azokat fújd , takarítsd ki.Aztán minden lemez vissza és reménykedj, hogy "csak" ennyi a gond.
-
AlexDaywalkr
tag
Sziasztok!
A képen látható hibát tapasztaltam. Megcsináltam az adattisztítást is, de a hiba újra visszajött. Ez most tulajdonképpen a NAS vagy a HDD hibája? Van ötletetek, hogy hogyan javítsam ki a hibát?
Köszönöm -
Ala
tag
válasz
Borisz76 #92096 üzenetére
1. kérdés:
SHR1 vagy SHR2 tömb használható ekkora méretre?
Azért is merült fel bennem a kérdés, mert a nagyobb DS15xx, DS16xx NAS-ok leírásában nem láttam, hogy szerepelne az SHR, csak a RAID-et illetve egy másik, az SHR-hez hasonló formátumot láttam csak.2. kérdés:
Melyik Synology NAS-t érdemes ilyenre befogni?
Melyik a jobb irány? Ikább több, de kissebb HDD, vagy inkább kevesebb, de nagyobb HHD?3. kérdés:
Mitől függ a max. kötet méret?
Ha nem új NAS-ban gondolkozik valaki, akkor honnét lehet tudni, hogy mekkora a max lemez méret és mekkora max kötet méret amit létre lehet hozni? -
Ala
tag
60-80 TB adat tárolásánál mire érdemes odafigyelni?
-
Sziasztok. Van egy DS420+ nasom.
Érdeklődnék hogy egy usb 2,5 g lan port működne e vele. Előre is köszönöm a válaszokat. -
Borisz76
nagyúr
1. Nem éri meg bajlódni vele.
2. Egyszerűen átteszed a lemezeket az újba.
Bekapcsolás után felajánlja a Migrálás-t.....azaz a költözést.
Ha mégsem , akkor adatot kell menteni ( visszatéve az eredeti NAS-ba.)...majd a lemezeket athelyezed az új NAS-ba , telepíted a rendszert , beállítod és a mentett adatokat átmásolod rá. -
Ala
tag
Sziasztok!
Két kérdéssel fordulnék hozzátok.
1. kérdés: Jelenleg egy DS 414j-ben ketyeg 3db 6 TB-os HDD SHR1-ben, egy tömbben. Csak adat tárolásra használom. Gondolkozok a NAS cserén. Jelenleg a DS 423-on gondolkozok. Tudom ez a leggyengébb, viszont a kérdés, hogy a nagyobbaknál adatmozgatás terén mekkora sebesség növekedést lehet elérni? (jelenleg Gigabites hálózatom van, és szereznék be egy link aggregate képes switchet)2. kérdés: a 414j-ről hogyan tudok beköltözni az új NAS-ba?
Van egy olyan érzésem, hogy a régiből kiveszem a HDD-ket és berakom az újba verzió nem fog működni. A jelenlegin DSM 7.1 van, ha jól tudom, akkor még a 423-ra sem lehet elérni a 7.2-t. -
Protezis
őstag
válasz
burgatshow #92087 üzenetére
Én néhány hete használom 2.5 Gbites USB-s adapterrel a 918+-t. Otthoni felhasználó vagyok. A videóvágás, képszerkesztés érezhetően gyorsabb. Nálam messze a legszűkebb keresztmetszet a gigás háló volt. Minden más tekintetben számomra elégséges a 918+ 12 GB RAM-mal, 3x12TB Ironwolf-fal.
Hogy megért-e annyit az upgrade, az más kérdés. -
burgatshow
veterán
Én pont ma váltottam és üzemeltem be a 418 utódját a 923+-t. Nézegettem a 423-t de pont azokon a területeken nem tudtam volna vele előre lépni, ami miatt a 418-as leváltása elkezdődött.
A hálózati interfész sebességét miszerint nincs 2,5 Gbps, azokat nem értem, de lehet ők nem "csak" otthoni felhasználásra használják. Szerintem ez nem szűk keresztmetszet. A Ryzen proci teszi szépen a dolgát és nálam is a memória bővíthetősége ill. a NVMe 2 foglalat az, ami az én szememben is jövőállóvá tette.
Szerintem jó választás és főleg, hogy "annyival" nem drágább a 423-hoz képest, mint amivel többet tud.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
mobilizmo #92085 üzenetére
Bemásolod a letöltési könyvtárba, ahova alapból tenné a DS, akkor csak önellenőrzést futtat a torrent alapján, és megy a seed. Arra figyelj, hogy a torrent fileban levő könyvtár és fileneveket használd, mert itt nincs lehetőség attól eltérni. Pontosabban eltérhetsz, csak akkor feleslegesen lett odamásolva, csak a helyet foglalja, a DS meg újra letölti az egészet.
-
mobilizmo
addikt
Sziasztok!
Van arra valami lehetőség, hogy más nem Syno NAS-on letöltött torrenteket áttegyek DS224+-ra, akár Download Station-re, akár Transmission-re, hogy megmaradjanak, ne kelljen újra letölteni csak ellenőrzést futtasson? -
fatal`
titán
válasz
Multibit #92081 üzenetére
Nem volna rossz, de egy ~10 ezres USB adapterrel megoldható, nekem is így van.
@dni A 923-ban nincsen GPU, esetleg az emby miatt számíthat, ha transcodeolsz néha.
Szerintem idén nem jön új modell, majd jövőre vagy 26-ban.
RAM-ot bővíteni sem kerül sokba, nem kell a Synologyé, nekem egy 16-os kingston van a 423+-ban (így összesen 18).
-
dni
őstag
Sziasztok,
DS415+ NAS-om cseréjén gondolkozom, lévén már nem egy mai darab. Az kevéssé zavar, hogy új funkciót már nem kap (7.1-es az utol DSM rá) amikre használom az stabilan működik (SMB megosztás, p2p, Emby, Clod Sync, Omada WiFi vezérlő, 1-2 kisebb Docker konténer futtatás). Bár lehet a jövőben szeretnénk kamerákat is felszerelni a házra, melyek mentésre a NAS-ra menne, valamint a telefonok felhős kép mentését lokálissal is kiegészítenénk (Synology Photos) a 100 éves filmek, sorozatok tárolása helyett amit majd egyszer megnézünk
Két modellel szemezgetek DS423+, 923+. A kérdésem az volna, hogy a közeljövőben érkezhet-e olyan modell ami valamilyen "világmegváltó" funkciót, új procit kap a nagy AI hypeban amire érdemes lehet várni idén?
A NAS CPU-ját tekintve úgy sejtem, hogy az Inteles is bőven kiszolgálna, de RAM-mal vélhetőleg bővíteném az alap 2GB-ot és ekkor gondolkodtam el az AMD-s modellen, amiben 4GB RAM van, ami egyenlőre biztosan elég, viszont hosszútávon (Mostani NAS is kb 9 éves) lehet jól jönne az extra erő. -
-
parijani
tag
Sziasztok!
416play-ben elromlott egy 8TB WD Red, helyette akarok valami megbízható típust tenni. Raid-et nem használok, helyette rendszeres backup van a fontos dolgokról. Mekkora merevlemez mehet bele, mert a datasheet szerint max 40TB-ot támogat (gondolom 4x10), de fórumokon azt írják, hogy 108TB a max, illetve a synologynál is találtam erről egy doksit. Ehhez frissíteni kellene? Jelenleg még 6.1 DSM van rajta. MIlyen lemezt érdemes bele venni, mert néztem a 14TB-osakat megy vele?
Köszi! -
Borisz76
nagyúr
válasz
Szabz856 #92072 üzenetére
A 2 fiókos NAS-oknál ( márkától függetlenül ) választanod kell !!!
A választás oka :
Több tárhely vagy több rendelkezésre állás ?- Több tárhely :
2 db lemezt bele teszel és külön-külön kötet lesz.
( Kb mint egy PC esetében a 2 db HDD , D:/ és E:/ meghajtó )
Ha bármelyik lemez meghal, akkor az azon lévő adatok ugrottak.
A rendszer elindul a másik , jó lemezről és az azon található adatokat eléred.- Több rendelkezésre állás :
A 2 db lemezt egymás tükörképe lesz ! ( RAID1 vagy SHR kötet )
Azaz csak 1 "lemeznyi" kapacitásod lesz.
Előnye, hogy bármelyik lemez meghal, attól még a rendszer elidndul és az adatokat is maradéktalanul utoléred !2 fiók esetében ezt kell mérlegelni !
Vagy több tárhely vagy magasabb rendelkezésre állás.Ezért szoktam 4 fiókos NAS-t javasolni.
Ott megoldható mindkettő egyszerre !
2-3-4 db lemez 1 db SHR kötetben.Minden esetben ÉRDEMES / AJÁNLOTT biztonsági mentést készíteni. Naponta , hetente, havonta.... Mert nem csak a HDD mehet tönkre....akár maga a NAS is ! ( Bár ez elég ritka , szerencsére. )
Tehát legyen legalább 1 db USB-s külső HDD , amire rendszeresen ment az ember !Másik : LG TV a családban.
A NAS-re telepíteni kell a Médiaszerver nevű gyári alkalmazást.
Ezután a helyi hálózaton csatlakozó eszközöket ki tudja szolgálni.Külső - másik hálózatról csatlakozó eszközök esetében azt hiszem a PLEX jó lehet....erről nincs tapasztalatom.
[Régebbi összefoglaló.]
Akkor a rendszer még a DSM6 volt....azóta már DSM7 van. -
Szabz856
csendes tag
Sziasztok, synology nas vásárlása előtt állok. Nem volt még csak apósomnál láttam ilyet. Már én is úszok a sok fényképépben file-ban amiket szeretnék biztonságban tudni. Első körben csak erre használnám valamint filmek nézésére. Lg tv-k vannak a családban amelyre nem elérhető a videó station. Utána keresgélve a plex programot ajánlották. A ds223 jó lenne plex szerverhez? Láttam róla videokat de esetleg valaki meg tudná osztani a tapasztalatát vagy ha nem jó ajánlani mást? Előre is köszi a választ.
-
huan
őstag
Sziasztok,
Egy WindowsXP-re hogyan kell internetet varázsolni wm-ben, ha nem ismeri fel a hálókártyát? Milyen driver kell hozzá?
Köszi -
Gez02
tag
Sziasztok!
DS223-am van, és néha kimaradó internet szolgáltatóm.
Meglehet oldani, hogy internet kiesés esetén mobil stick-en, vagy mobil telefon+USB internet megosztáson keresztül legyen elérhető a NAS? Sokat keresgéltem, de nem találtam erre megoldást. -
Borisz76
nagyúr
válasz
V.Stryker #92066 üzenetére
Esetleg itt hamarább kapsz választ :
Milyen belső merevlemezt vegyek? -
Borisz76
nagyúr
Manapság minden műszaki termék a futószallagról jön le.
És MINDEN GYÁRTÓNÁL előfordulnak hibás , szériában gyártott termékek.
Ezért érdemes vásárlás előtt olvasni, kérdezni, tájékozódni, hogy a kiszemelt termék - sorozat - nem hibás e esetleg.
Többek között ezért is érdemes más-más gyártótól , eltérő szériából vásárolni mert ha valamelyik hibás is, akkor a másik széria nagy eséllyel jobb.....azaz nem egyszerre ( egymáshoz közeli időpontban ) mennek tönkre.
Én Toshiba lemezekkel jártam így ....egy adott szériából 6 db-t is vettem. Ebből már csak 2 db van a NAS-ban.
Amúgy nem kötelező NAS-hoz tervezett , gyártott lemezeket venni.
Ezek a NAS-ok szinte bármilyen lemezzel elmennek.
A hangjukban és a hőtermelésükben lesz eltérés !
Valamint érdemes tudni, hogy ha több lemez kerül egy kötetbe, akkor nem érdemes keverni a lemezeket.....azaz figyelni kell a vásárláskor , hogy CMR vagy SMR tipusú e a lemez !!!A CMR az ajánlottabb !!! ( hagyományos, régóta gyártott )
Az SMR a sávok átfedése miatt egy idő után belassul.
( Újabb megoldás a kapacitás növelésére.....de vannak hátrányai ) -
jerry311
nagyúr
En mar hallottam ellene is es mellette is szonokolni.
Van aki azt, monjda, hogy legyen egyforma, mert akkor jobban mukodik egyutt. Van aki azt monjda legyen kulonbozo, mert akkor valoszinubb, hogy nem egyszerre hibasodnak meg.Nalam mindig WD RED volt/van/lesz. 4x 2TB-rol indult, most 4x 2TB, 4x 3TB + 4x 8TB.
De a WD teljesen erzelmi alapu dontes volt. -
Edorn
senior tag
NAS-ba mennyire ajánlott/nemajánlott azonos márkájú és tipusú HDD-ket tenni?
WD Red Pro-t raknék bele, de elég borsos az ára, így a kettőből az egyik lehet csak WD Red Plus lenne... -
Borisz76
nagyúr
válasz
Pubszon #92058 üzenetére
Régebben készült a DSMonitor ami a NAS-on fut.
És elviekben szépen listázza a torrenteket...valamint jelzi az "unregistered" állományokat....azaz azokat a torrenteket amiket a tracker-ről már töröltek valamiért.
Ekkor könnyű azokat megkeresni és törölni.
A gond az, hogy pár 100 db torrent után már nem mutat semmit.
Nem emlékszem pontosan....talán 200-300 torrent esetében még ment is....igaz akadozva, nem mindíg de még használható volt.
Jelenleg nálam nem mutat semmit ....pedig kb 2000 torrent fut.
Egyszerűen nem képes lekezelni ennyi állományt :
Ezek után én is kézzel, egyessével nézem át a torrenteket... -
Pubszon
veterán
Sziasztok.
Futtatok sok torrentet és van hogy a tracker oldalról törölnek X torrentet, de ezeket továbbra is seedelem.
Mi a legegyszerübb módja ezeket törölni a DS-ből?
Egyesével végigmenni fárasztó. -
válasz
adambo86 #92056 üzenetére
Ez így kevés lesz (hivatalosan pl. xxxj-ből +-os modellbe nem mindig megy). Amúgy ha elég régi a forrás akkor ext4 filerendszer van, az újabbak meg már támogatják a btrfs-t, ami jobban ajánlott (VM-ek, snapshotok, snapshot replikáció stb).
Szóval igen, lehet, de van amikor javasolt az új telepítés és adatok másolása az egy az egyben migrálás helyett. -
adambo86
újonc
Szisztok!
Ha veszek egy új NAS-t és a régiből átteszem HDD-ket, az újba, akkor az új NAS-ban úgy fognak működni mint a régibe? Nem kell leformáznom?
-
ekkold
őstag
válasz
csomi1977 #92051 üzenetére
Qbittorrentet használok én is a torrentezésre, mert arra sokkal jobb, de a DS-t is érdemes fent hagyni, mert tud pár dolgot amit a másik nem.
Pl. szoktam arra használni, hogy youtube videókat töltök le - elég csak odaadni neki a video linkjét, amit a böngészőből kimásolok. Jó lassan tölti le, de végülis a NAS 24h-ban megy, belefér az idejébe.
Ezen kívül mindenféle egyéb letöltési módot is tud (pl.: http, ftp) - és néha ez is jól jöhet. -
Dave567
addikt
Sziasztok
Nem rég vettem egy Ds224+-os Nas-t.
Pc-n csatlakozva is vagyok a mappákhoz, meg van osztva minden, SMB ba van kapcsolva, sajnos a Zidoo Z9S viszont azzal nem tudok csatlakozni.
Ip cím az rendben van, beírom a jelszót, és csak ezt kapom.
Szolgáltató általkapott router van, és az megy közvetlen a Switch-be, Pc-n simán látom a NAS-t, de az Mp se hogy se működik. -
ekkold
őstag
-
csomi1977
aktív tag
Sziasztok . Synology routerem van. Letöltöttem a NASra a Download Stationt. Minden féle port nyitás nélkül megy a letöltés és aktív a kapcsolat . A NASon direkt le is kapcsolatam a DS portokat.
Ez a NAS tűzfala -
Borisz76
nagyúr
válasz
balpis #92039 üzenetére
A "rendszer"-be ezt is beleértettem. De akkor ez a felhasználókat és jogosultságokat jelenti eszerint?
Igen. A rendszer felkerül minden - a NAS-ba helyezett - lemezre.
A felhasználókkal és a hozzájuk tartozó jogokkal.
Ha több lemezed van és több kötetet is hoztál létre, akkor a telepített APP-ok ( Download Station , Audio Station...stb. ) első alkalommal meg is kérdezik !!! , hogy melyik kötetre szeretnéd telepíteni.
DSM 6-nál biztosan így volt.....sőt ott , akkor , be is lehetett állítani, hogy jegyezze meg a választ és ezután bármilyen app telepítésénél azt a kötetet használja mint alapértelmezett telepítési kötet.
A Download Station esetében pedig te megadtál egy "cél" könyvtárat, hogy hol jelenjen meg az anyag....miután letöltődött.
Ezt a könyvtárat kell átmásolnod az új kötetre.....egy MEGOSZTOTT mappába. A .torrent fájlokat vagy letöltöd újra a forrás weboldalról vagy ....magából a DS-ből is visszanyerhető !
- DS / azon belül katt egy torrentre.
- Jobb oldalon kis nyíl....részleteket fogja mutatni.
- Általános fülnél , legalul van arra lehetőség, hogy az eredeti torrent fájlt letöltsd. Ekkor a PC-n beállított alapértelmezett letöltési helyre másolódik a .torrent fájl.
Ha sok torrented van mint nekem....akkor így is sokáig tart.
Van másik lehetőség is , amit majd mások leírnak mert én nem szeretek belemászni root , meg anyám kínja módszerekkel..... -
V.Stryker
nagyúr
-
balpis
őstag
válasz
Borisz76 #92038 üzenetére
köszi!
A "rendszer"-be ezt is beleértettem. De akkor ez a felhasználókat és jogosultságokat jelenti eszerint?
Sok app nincs, de pl. hyper backup, synology drive, download station, surveillance station mind újra kell konfigurálni eszerint. A download station lesz leginkább fájdalmas, akkor a jelenlegi megosztások esélyes, hogy eltűnnek? -
Borisz76
nagyúr
válasz
balpis #92037 üzenetére
Az ötlet jó.
A rendszer minden lemezre felkerül.
Az adatokat file station-al másolhatod.
A korábban kivett , 4. Lemez , ami 1 kötet azt vissza tudod tenni.
Ezt a 4 Tb-s lemezt viszont nem tudod majd a nagyobb lemezhez hozzáfűzni , SHR-ben.....ha tervezted.Viszont a telepített App-okat is át kell majd helyezni....vagy újra telepíteni az új kötetre.
-
balpis
őstag
sziasztok!
4 lemezes NAS-ban van 3x3TB SHR-ben (a 4. külön kötet jelenleg).
Van egyszerű lehetőség, teljes újrahúzás nélkül 2x8-10-12TB-re átállni a 3x3TB-ről? A Synology fórumokon egyelőre nem találtam disk csökentésre módot...
(A fontos adatokról van biztonsági mentésem egy másik NAS-on Hyper backuppal.)Ez az ötletem működhet? : a 4. disket kiveszem, oda beteszek egy nagy HDD-t, SHR-ben, egyelőre magában. Átmásolok mindent és kiveszem az első 3-at, ezután bővítem az új SHR-t a másik nagy HDD-vel.
Kérdések:
- a rendszer hogy kerül át az új volumera? Eseleg nem sima másolással kellene az adatokat átvinnem? Vagy a rendszer minden volume-on rajta van, azaz ezzel nem is kell foglalkoznom?
- a korábban kivett 4. HDD-t visszatéve fogja tudni kezelni, mint korábban?
- a diskek sorrendjét visszacserélhetem a NAS-ban? -
Multibit
nagyúr
válasz
zsamiatt #92034 üzenetére
A letöltő NAS-omban volt egy 4TB és egy 6TB HDD. Ezek helyére egy 8TB SSD került. A médiás szerverben 2db 4TB HDD volt, ezeket 2db 8TB SSD váltotta. Csak a hálózatos cuccaim összfogyasztásáról tudok nyilatkozni, ezt megmondja a routeren futó NUT szerver: ups.realpower: 78. Ez router+2 switch+AP+2 NAS.
-
Multibit
nagyúr
Ha már UPS. Nem rég SSD-re cseréltem a HDD-ket a két NAS-omban. A NUT diagnosztika szerint 960 mp-ről 1450 mp-re emelkedett a battery time. Nem ezért cseréltem, de ezzel az előnnyel is járt.
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Sok felénk az áramszünet. Tettem egy régebbi egyszerű szünetmentest egy új aksival a nas és a router elé. USB-vel radugtam, felismeri, de nagy dolgokat nem kommumikálnak. De remélem azt igen, ha elment az áram.
Mit kéne a nason beállítani, hogy áramszünet esetén szabályosan állítsa le magát? Sajnos azzal az egy 12V 7Ah aksival 5-10 percet bír az UPS.
-
z67
őstag
Jól gondolom, hogy SHR-ben működő DS220+-nál ha 2x2 GB-ról akarok 2x4-re bővíteni, akkor csak leválasztom az egyik lemezt és betolom a helyére az újat, majd ezek után ha kész ugyanez a másikkal? Kell valamire figyelni? Sorrend számít?
Köszönöm!
-
ekkold
őstag
válasz
boborján2 #92019 üzenetére
Wireguardot használok, jó és működk is, de.. egy sima usernek akarok hozzáférést adni ilyen módon. Mobilon egyszerű: beírja a címet a DsFile ablakába + név + jelszó, és már működik is. Aki abszolúte csak sima felhasználó, és esetleg nem is érdekli, hogy mi hogyan működik, csak használni akarja, annak hiába mondanám, hogy telepítsen fel egy VPN klienst (és az most mindegy, hogy WG vagy OVPN), majd konfigurálja, vagy importálja a beállításokat, és utána hogyan éri el a megosztott mappát, mert ez túl sok.
Bár lehet, hogy egy L2TP-n azért elgondolkozom, az elvileg be van építve a windowsba, néhány képernyő-képpel segítve esetleg beállíthatja magának... De tényleg jobb lenne valami sokkal inkább felhasználóbarát megoldás. -
e90lci
senior tag
válasz
kmarci25 #92020 üzenetére
Azért van mert natolod magad a saját belső hálózatodon.Állítsd be az asust csak AP-nek switch-nek.Egy DHCP szerver legyen a hálózatodon.A wifire meg az IGMP snoopingot kapcsold be.Vagy ha mindkét DHCP szerverre szükséged van,akkor old meg VLAN-okkal és terelgesd a csomagokat kinek hova.
-
kmarci25
veterán
válasz
kmarci25 #92013 üzenetére
KIderült mi a probléma csak a megoldást nem tudom. Az Asus routeren engedélyezni kellet az IPTV szolgáltatást arra a LAN portra, amin az stb van, így az stb olyan IP címet kapott, ami a szolgáltatói routerhez tartozik, nem az Asus-hoz, ezért nem látja az NFS megosztást.
Ha wifin csatlakoztatom a boxot, akkor az Asus-hoz kapcsolódik és máris van NFS. Így viszont nem működik az IPTV szolgáltatás.
-
-
kmarci25
veterán
válasz
AiRLAC #92012 üzenetére
Igen, kábelen van ugyanazon a routeren a NAS és az STB is (be kellet kapcsolnom a routeren az IPTV támogatást, hogy működjön a tv adás, nem tudom ez lényeges-e). Az NFS jogosultságon nem állítottam semmit, csak engedélyeztem, és a File Managerben beállítottam, hogy minden felhasználónak írási/olvasási joga van.
Ezt a subnetet hol tudom beállítani? Router vagy NAS? -
válasz
kmarci25 #92011 üzenetére
Kábellel van rákötbve a NAS és az STB is a routerre? Támogatja az az STB az SMB/NFS-t?
Szerk.: látom, android, szóval akkor igen.
Hogy van megadva az NFS jogosultság a Synology-n?
Android tipikusan nem szokott működni ha csak a /24 subnet van felvéve, nekem explicit kellett mellé egy /32 ami az android ip címére mutat hogy működjön. -
kmarci25
veterán
Sziasztok! Nem teljesen értem a helyzetet, ezért kérem a tanácsotokat. A helyzet Telekom szolgáltatói router, amögött egy saját Asus, arra van kötve van a NAS és a T-s androidos settopbox. Az stb-re feltettem a kodit, de nem látja a NAS-t, sem NFS megosztással, sem SMB-vel. Korábban ugyanígy egy firestick volt az stb helyén, azzal simán működött az NFS megosztás, ahogy rákattintottam az NFS lehetőségére, meg is jelent a megosztásom. Most nem érem el. Van ötletek, hogy mi a megoldás?
-
boborján2
senior tag
Mobilra beüzemeltem a VPN elérést. Csatlakozik minden ok. Látszik a NAS környezetében a belső háló is.(ez direkt be van kapcsolva)
Azonban abba a problémába ütköztem , hogy a mobilos DS file nem akar kapcsolódni.
A 192.168.x.x címen csak akkor elérhető , ha a routerban a DSM HTTPS portot beengedem.
Tehát 192.168.x.x:DSMportszáma formában csatlakozik a mobilos DS file.Értelemszerűen ha csak lehetséges az openvpn nem alapértelmezett portját akarom nyitva hagyni.
Mi a megoldás? Mit rontok el?
Köszi
-
csomi1977
aktív tag
válasz
Patice #92005 üzenetére
Bridge módban fut a Qbittorrent. Semmilyen portot nem nyitottam és aktív kapcsolatot ír . Ez normális ? Vagy valamit nagyon elbasztam .gondolom a NAS saját ip címe kell a port nyitáshoz .
Synology RT6600 routerem van , a router felé csak Adguard ,a Synology Driver,a DSM és a Plex van nyitva . A qbittorrent webguit se érem el hiába írom be portforwardba a port számot . -
Borisz76
nagyúr
Sziasztok !
A csomagkezelési központban találtam egy :
Advanced Media Extensions csomagot.
Feltettem már korábban de ma a főoldalon rákattintottam.
Video és audio kodek támogatást ígért !
Na mondom hajrá !!!
Be kellett jelentkezni a Synology fiókomba.
Ezt egy felugró ablakban bedobta.
Majd e-mail cím + jelszó beírása következett.
Elfogadta és indult is a telepítés.
1 perc alatt lefutott és ez lett a vége :
Majd kiderül, hogy hol is van / lesz ennek haszna.
Ha tippeknem kellene, akkor a Video Station használja.... -
csomi1977
aktív tag
Containerben futtatom a qbittorentet. Ugyanúgy nyitok portot mintha natívan futna ?
-
huan
őstag
Sziasztok,
Két Qbittorrentet futtatok évek óta dockerben, tegnap azonban leállt az egyik az alábbi hibával:
6c17410a04fd07ce851dfd495bc1c28718a70f7930bd13247576d7dca0f07fb9
docker: Error response from daemon: driver failed programming external connectivity on endpoint qbittorrent2 (4c5685ceb85e7c8da8822dedd5541d412a1f740404ef0a0df9849a0f708d0170): Error starting userland proxy: listen tcp4 0.0.0.0:53307: bind: address already in use.Töröltem a docker alatti mappát és újratelepítettem többször feladatidőzítővel és portainerrel is, de ugyan az.
Mi történt itt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- DUNE médialejátszók topicja
- iPhone topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen NAS-t vegyek?
- Hővezető paszták
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kuponkunyeráló
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Ha a fejlesztőkön múlik, akkor nem tér vissza a GPU-s PhysX
- További aktív témák...
- Elektronikai hulladékot vásárolok!
- Bambu Lab P1 Series Hardened Steel Upgrade Combo
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Asztali PC , i7 6700K , 1080 Ti 11GB , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 500GB HDD
- Asztali PC , R5 8400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 500GB NVME , 2TB HDD
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest