-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
vandeminek #98243 üzenetére
Ugyanez szokott lenni a régebbi APC BackUPS CS/PRO vonalon is, egyszer kell windows alatt kikapcsolni a sípolást. Fényt nem igazán.
-
válasz
zsamiatt #98120 üzenetére
Egy általános trendet látok én itt, mégpedig hogy a DSM meg a fő applikációk vannak frissítve és a kis csellengeket elhagyták szép lassan. Eleve megváltozott a technológia, mostanában minden konténerben fut, azt meg a saját fejlesztője fejlesztgeti, DSM oldalról elég az alapokat biztosítani (mondjuk ott sem törik össze magukat a frissítésekkel). De pl. a saját ABB verziójuk is konténer alapú lett nemrég a 3.0-tól, szóval még az is arrafelé megy.
-
válasz
Dr.FantastiK #98104 üzenetére
Azért az egy 13+ éves modell már. De az is tud még mindig btrfs-t, konténereket futtatni stb. Egyetlen hátránya a lassúcska proci meg a max 4GB RAM.
-
válasz
Intelligencs #98095 üzenetére
Ugyanez itt nálam is, volt Asus és QNAP több is, végén maradt a DS1821+ és az FS1018.
-
válasz
Dr.FantastiK #98077 üzenetére
Én kb. 13 éve (DSM4.x talán) használok Synology-t, azért volt "némi" hasznos fejlesztés azóta. Például én még nem találtam teljesértékű ingyenes alternatívát az Active Backup for Business-re.
-
Most már ilyent is láttam
FS1018, 6x4TB SATA SSD -
válasz
fatal` #97754 üzenetére
A hivatalos Intel doksi szerint 2 csatornán támogat összesen 8GB RAM-ot.
Nem akarták a saját üzletüket rontani.
A nem hivatalos felhasználói tapasztalat az hogy DDR3 esetén 2x8GB, DDR4 esetén 2x16GB is megy simán (már persze ahol két foglalat van, azaz nincs ráforrasztva az egyik RAM). -
válasz
burgatshow #97601 üzenetére
Még egyszer, a fenti esetben a SMART adatokat hamisítják/nullázzák, az általad leírt helyen nem fogja mutatni.
-
válasz
VANESSZA1 #97597 üzenetére
Persze, nem a Seagate maga csalt, hanem akik a refurbished lemezeket eladták (vagy akitől beszerezték). Ugyanúgy lehet más gyártó is érintett ha ott is találnak valamilyen barkácsmegoldást hogy a SMART adatokat meghamisítsák/nullázzák. Kilóméteróravisszatekerés, láttunk már ilyent
-
válasz
TazLeacher #97586 üzenetére
A típust mondjuk nem árultad el. Logokban mi látszik? IP címet kap ilyenkor, pingelhető? Webfelületet eléred?
-
válasz
Sanyi.mTs #97483 üzenetére
Egy NVMe esetén csak olvasási cache van, olvasási esetén nincs adatvesztés értelemszerűen. Kettő NVMe esetén állithatsz be írási és olvasási cache-t, ott akkor lehet adatvesztés ha mindkettő egyszerre meghal vagy mindkettőt eltávolítod fizikailag anélkül hogy előtte a hozzá rendelt kötetekről eltávolítanád. A mai NMVe árak mellett én mindig kettö egyforma használatát és R/W cache javaslok.
-
Összegezve: a DS423+ bashing indokolatlan és konfigurációs/PEBKAC hiba. De legalábbis valaki olcsón jut alig használt újszerű Synology-hoz
-
-
válasz
Virag.h #97316 üzenetére
Egy évtizede még a 2-3TBos HDDk voltak ár-érték arányban a megfizethetőek a piacon akkor volt inkább jogosultsága a soklemezes lehetőségnek, azóta már egy 4 lemezesbe is bele tudsz tenni 60-70TB-ot. Gondolom médiatárolás, általában otthoni környezetben ez foglalja a legnagyobb helyet.
-
Synology E10G22-T1-Mini helyettesítő SKN-A113-MINI tapasztalatok (150€ helyett 50€)
Hozzájutottam egy ilyenhez egy DS1522+-ban, gyári DSM nem ismeri fel, ezek a lépések kellenek neki:
1. VMM telepítése és elindítása, ami engedélyezi az OpenvSwitchet
2. SSH engedélyezése
3. SSH-n belépni, majd "sudo -i" hogy root-á váljunk
4. Ellenőrizzük a PCI-ID-jét a kártyának:lspci
A kimenetből ez a sor érdekel minket:
"01:00.0 Class 0200: Device 1d6a:14c0 (rev 03)"
Ez a parancs:
lspci -q
lekérdezi a neveket is"01:00.0 Ethernet controller: Aquantia Corp. AQC113C NBase-T/IEEE 802.3an Ethernet Controller [Marvell Scalable mGig] (rev 03)"
5. A PCI Class és Device értékeket ide behelyettsítjük (ha más mint az enyém) és futtatjuk a parancsot:
/usr/bin/echo 1d6a 14c0 > /sys/bus/pci/drivers/atlantic_v2/new_id
6. Elvileg megjelenik egy új network script aktuális timestamppel itt:
7. Kell neki egy
/etc/rc.network restartés a GUI-n is megjelenik az ötödik hálókártya:
Bónuszpont:
Az ebben a népszerű NAScompares leírásban linkelt scriptet NE töltsd le és NE futtasd, felesleges a fentiek miatt és furcsa dolgokat csinál (busybox-ot tölt le pl. ami egy big no-no). -
-
válasz
J0shu4M1ll3r #97224 üzenetére
Fogalmam sincs a HDD árakról és én személy szerint külön árulnám a kettőt.
-
válasz
J0shu4M1ll3r #97222 üzenetére
HDD-k nélkül tekintettel hogy kb. a DS1621+nak felel meg használtan én kb. 650-700€ körül mondanám itt a német használtpiacon.
-
válasz
burgatshow #97168 üzenetére
Nem igaz, DS423+-ban is ugyanúgy ott van a 2x NVMe slot. Memóriából is kezel 20GB-ot szerintem, nem mintha kellene annyi, ezek a procik virtualizációra nem igazán alkalmasak. Egyedül a 10G miniNIC slot szól a 923+ mellett, de annak meg olyan ára van hogy inkább mennék más modell felé vagy USB 2.5G hálózati kártya.
-
válasz
Intelligencs #97059 üzenetére
A migrálás még mindig ott lesz mint workaround szerintem, meg a fent már idézett drive database patching is.
-
válasz
PedroPascal #96932 üzenetére
Nem, ugyanaz az AMD Ryzen proci van benne mint a 923+-ban, nincs bennük GPU.
-
-
válasz
hódmaci #96763 üzenetére
Igen, bár sípolni fog, de ezt indulás után letilthatod. Illetve a törlést mindenképpen csináld meg a visszatükrözés előtt (pl. PC-ben, ne a Synology-ban), különben gond lehet a két különböző rendszer.
B verzióként bármilyen másik kéznél levő HDD-vel vagy SSD-vel is kísérletezhetsz
-
Ami gond lehet a jövőben hogy a filerendszer ext4 jelenleg, az új javasolt pedig btrfs, ami kell pl VM-ek futtatására, ABP-hez stb. Érdemes lenne elgondolkodni esetleg az új lemez, új telepítés módszerben vagy az adatok mentése+új telepitésben. A lemez költözéssel megmarad az ext4 sajnos.
btrfs-el lenne snapshot, replikáció, tömörítés lehetőség is.
-
válasz
Csabroncka #96427 üzenetére
Ez pl. nálunk nagyon kevés lenne, itt 5-7-30 napos snapshot megtartási szabályok vannak attól függően hogy miről van szó és még néha így is kevés lehet (bár ez inkább az 5-7 naposokkal fordul elő). Ezen felül vannak persze VM snapshotok is külön ha kell.
-
válasz
kareszkaresz #96416 üzenetére
JBOD-t meg RAID0-t légyszi ne javasolj senkinek.
-
válasz
kareszkaresz #96358 üzenetére
A kötet beállításainál (3 pötty a Storage Manager-ben) tudod a százalékot állítani.
-
válasz
Magnat #96248 üzenetére
Ha már Docker, akkor ott a Gluetun, nekem az mögött fut a qbittorrent. Előnye hogy nem fog minden forgalom a VPN felé menni, a Synology-n beállított VPN kliensnél meg igen.
Persze ez csak konténereknek jó, a NASon kívül hálózatból egy klienst kiszolgálni talán egy proxy/caching szerver lenne jó mint pl. a Squid.
-
válasz
boborján2 #96196 üzenetére
Nem sok értelme van az egyik DNS-t reklámszűrni ha a másik nem az (round robint csinál a legtöbb soho router).
Miért nem állítod be másodiknak az Adguard Home publikus DNS-ét? (94.140.14.14, 94.140.15.15 a két sima, 94.140.14.15 94.140.15.16 a két family protection). Ezek ugyanúgy szűrik a legtöbb reklámot mint a sajátod, persze a saját szabályok/szűrők nélkül.Vagy ahogy javasolták egy második eszköz, nekem az egyik a Synology-n fut konténerben, a másik egy Odroid N2+-on szintén konténerben (ezek egyébként Home Assistant megy, de van konténeres lehetőség ebben is).
-
válasz
hemaka #96198 üzenetére
Nem a kártyák ára a gond (persze a gyári drága, de ahogy RAM-ot meg SSD-t/HDD-t nem gyártanak, úgy hálózati kártyát sem, szóval mindenből tudsz olcsóbban venni kivéve a dobozt magát), hanem hogy PCIe slot csak a nagyobb modelleken van (a többi nagyobb gyártó azért már akár 4 lemezes modellekben is kínál PCIe bővítési lehetőséget). Az én 10Gbit-es hálókártyám konkrétan 20€ volt használtan és DS1821+-ot vettem hogy bele is tudjam rakni
Persze így utólag nem bánom, de ha lett volna 10G bővítési lehetőség a DS1019+-ban akkor maradt volna az.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- SSD kibeszélő
- Futás, futópályák
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- A OnePlus Nord 5 sem sokkal marad le akkuméretben
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 14 PRO 5 G 8/256 DUAL garanciával
- Dell Precision 7670 FHD+ i9-12950HX 16C / 64G D5 / 1T G4 / Quadro RTX A4500 16GB / HU vb Pro tervező
- LG OLED55G42LW LG Gyári garancia 3 év
- HP EliteBook 840G6 ! AKCIÓ!!! a készlet erejéig!
- Kobo Aura Edition 2 (N236) 6" háttérvilágításos kijelzővel, 4 GB-os tárhellyel - jó állapotban
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest