- Megjött a Razer DeathAdder egerek legfrissebb nemzedéke
- Ismét minimalista miditorony érkezett a Fractal Design műhelyéből
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- Digital Fingerprinting: Így buktat le a böngésződ a neten - Tech Percek #18
- Prezentálta PCI Express 6.0-s SSD-vezérlőjét a Silicon Motion
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- E-book olvasók
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
válasz
PhoenixK #80098 üzenetére
A qc dologgal egy baj van csak, ha ott belépsz, onnantól a bejelentkezési adataidat nem a fejedben tárolod, ami ugye csak neked hozzáférhető, hanem központilag egy szerveren, ezáltal bármiféle sérülékenység, adatlopás miatt esélyes, hogy egyszer valamikor mások számára hozzáférhető lesz.
Lehet sose történik meg, de a nasa, fbi szerverekről, és minden más helyről loptak már adatokat, szóval arra fogadni se érdemes, hogy megtörténik-e valaha vagy sem, sose tudni, mikor jön el az a nap...Ugyanez a synology ddns dolog, lehet vele egyetérteni vagy sem, de a tényen nem változtat, hogy egy halmazban elérhetőhasonló oprendszerrel működő nasokat azonos módon támadni kifizetődőbb, mint az interneten random ip-kre mindenféle módon küldözgetni adatokat, előbb- utóbb sikerül valakinek, és biztos lehetsz benne, hogy van valaki, aki otthon nonstop azt keresi, hogy tud bejutni egy syno nasra.
Még maga a synology is azt ajánlja, a fontos adataidat mentsd egy külső eszközre, vagy második synology nasra, ha biztosra akarsz menni, tehát senki se garantál semmit.
-
válasz
direwolf #80088 üzenetére
Még mindig nem vagyok meggyőzve, hogy miért jobb egy saját magam által kezelt ergo ugyanolyan biztonsági szintű (vagy karbantartott, vagy nem) VPN portnyitással, mint a QC.
Az általad linkelt cikk szép és részletes, de ugyanakkor (ezt a kommentek között is kiemelik páran) semmi hátrányt nem jelent.
Ha biztosra akarsz menni, bezárod az ajtót, kihúzod a netkábelt és megtöltöd a puskádat... Realisztikusan hangzik? -
Gus-T.
tag
Köszönöm.
Átnéztem.
Ezek szerint ez is viszi 1080p 10Mbps H.264 eredeti lejátszásban... annál nekem nem is kell nagyon több. Kódolgatni meg nem akarok...
Pedig már gondolkoztam a régebbi 1520+-ban, arra sokan esküsznek hogy jobb médiában..
Ha meg mindenképp 4k akkor jobb egy direkt medialejátszó v. media nas, külön nem? -
Syl
nagyúr
Megjegyzem, az információm március végéről származik, ugyanis akkor zúztam össze az iPhone-t és váltottam Samsungra. Akkor még előtérben futnia kellett a Photo appnak, hogy menjen a feltöltés. Ha lezártam a kijelzőt, leállt az upload.
Hogy ezt azóta módosította-e az Apple (mert ez nem Synology korlátozás volt), nem tudom. Androidon amikor hazaérek, rácsatlakozik az itthoni wifire és már indul is a feltöltés, nem kell vele foglalkoznom. -
huan
őstag
Sziasztok.
A Synology Photo iOS-en tud olyat, hogy automatikusan feltölti a fotókat a háttérben? -
Gus-T.
tag
Üdv.
A jelenlegi DS1517+ nas-t szeretném frissíteni. Azonban a kiszemelt DS1522+ -ban jól látom hogy egy 2magos proci van?
Miért csinálják ezt? (1517+ - Intel Atom C2538 4mag vs 1522+ AMD Ryzen R1600 2mag)
A szokásos használatban gondolom nem gond, de pl ha csak a PLEX-et nézzük, akkor rosszabbul járok az újjal mint a régi 1517-el? pedig az sem bírt sokat felbontásban- bitratá-ban... Van esetleg tapasztalat?
Ja és most a 1517-ben 5db WD RED 6T 5400rpm 256MB van az újba pedig 5db HGST Ultrastar DC HC550 16TB 7200rpm 512MB kerülne.
Számít-e hogy gyorsabbak a vinyók a PLEX-nek, vagy csak a proci?
Köszönet. -
válasz
PhoenixK #80076 üzenetére
Na ez az összefoglalóba is mehetne
Én sem tudtam eddig magam orientálni ebben a témában.
Ha nem nyitok portot és úgy használom a quickconnectet az miért is nem biztonságos
A western digital nasom is hasonlóan ment azzal a gyári megoldással dupla naton keresztül nyitott portok nélkül. -
lewisfm
aktív tag
Nálam a specifikáció alapján így néz ki:
NAS: Synology DS118Áramfogyasztás*
9.4 W (hozzáférés)
4.22 W (HDD hibernálás)HDD:
WD 8 TB, ha működik, akkor 8-9 W körül fogyaszt.Szóval kb. 12-13 W a spórolás az esetemben.
Ha minden nap 10 percenként leállítom új újraindítom, akkor várhatóan 10 év alatt megy tönkre a HDD.
Én 20 perc tétlenségre állítottam és elég ritkán használom a NAS-t - van, hogy 1 hétig se kell hozzáférnem.
-
Dany76
tag
válasz
crazyzozy #80074 üzenetére
Ha nem vagy nagyon otthon a beállitásokban talán legegyszerűbb a quickconnect. Itt nem kell portokat nyitni. Vezérlőpult->Távoli elérés ->Quickconnect. Engedélyezed és megadsz egy ID nevet ami még nincs használatban. Természetesen regisztrálni kell a Synology fiókban (mindjárt ott megteheted ha még nincs) aztán minden megy simán. Ezt az ID-t használhatod a bejelentkezésnél és a többi Synology alkalmazásnál is.
Bejelentkezésnél ne a helyi hálózatban lévő NAS-ra keress rá mert akkor csak a helyi hálózatban fogsz tudni vele dolgozni.
-
laracroft
senior tag
Sziasztok
Néha szükséges FTP-keresztül nagyobb fájlokat másolnom a NAS-omról.
Miért lehet az, hogy nagyobb (2-3 GB-os) fájloknál véletlenszerűen többször is megszakad a letöltés.
A log-ban nem látom ennek okát.
A routerben az FTP port mellett a passzív tartományt is forwardoltam.
előre is köszi -
Sanyi.mTs
addikt
válasz
AiRLAC #80071 üzenetére
Közben tegnap nézegettem a ds220j-t dsm-ben, meg a syno oldalán is a fiókomban. Valószínűleg ha kikapcsolás utasítással áll le a gép, akkor azt "lejelenti" synology felé a hearbeat érzékelőnek. Ami akár logikus is lehet, mert minek riasszon, ha normál leállítás történt.
-
válasz
Statikus #80078 üzenetére
Az tény, hogy gyorsabb! Viszont nekem itt csak IPv6 alapú DS-Lite net van, public IPv4 nélkül...
Cserébe ott a port-nyitások dolga, stb., stb. Volt már erről ezer vita, más fórumon én voltam a barbár a QC miatt, mert "beengedem Kínát". Nincs teljes biztonság, afelett pedig a lehetőségeinkhez és képességeinkhez mérten próbálgassunk, válogassunk.
Érdemes a kulcsszavak alapján egyszer keresni, aztán ha van elképzelése a kollégának, akkor segítünk!
-
válasz
crazyzozy #80074 üzenetére
3 lehetőséged van, mind le van írva már:
- Quickconnect: Ez a Synology saját megoldása, port-nyitás és DDNS nélkül. cserébe a kapcsolat először a QC-szereveren át épül fel. Sokan ágálnak ellene, de én speciel ezt használom.
- DDNS: Valamilyen Dinamikus DNS-szolgáltatónál bejegyzel egy domain nevet, meg kinyitod a szükséges portokat a routeren. Az alapértelemezett portokat meg kell változtatni!
- VPN: Egy VPN-hálózatot állítasz be, ezen belül utána ugyanúgy eléred, mintha otthon lennél.Viszont mindegyikhez az alap biztonsági beállításokat meg kell csinálni: admin fiók legyen zárolva, legyen egy saját felhasználód admin jogokkal, kétfaktoros azonosítás, tűzfal legalább régiókra leszürve...
-
SharpSA
veterán
Sziasztok!
Van már valamilyen megoldás iCloud szinkronizálásra? A képeken kívül a fájlok lennének fontosak. -
crazyzozy
tag
Sziasztok!
Tudna nekem valaki segíteni abban, hogy mik azok a beállítások, amik lehetővé teszik, hogy távolról is elérjem a Nat-t? Synology 220 j tipusú. Letöltöttem a DS filet, és Findert, működik is amíg otthon vagyok wifin. De ha már nem tartózkodom otthon, nem lép be egyik sem. -
Sinu
senior tag
Sziasztok,
Problémám adódottrendszer frissítés közben. Tegnap délután 5 körül indítottam a folyamatot, kb 67%-nál mentem aludni. Ez már alapból furcsa volt, mert kb 10 percet jósolt a frissítésre. Most volt időm ránézni, és nem elérhető a hálózaton. Gondolom lefagyott vagy akármi. Mi ilyenkor a teendő? Simán indítsam újra?
DS218Play
Köszi,
Aron -
Sanyi.mTs
addikt
Folyamatos üzemben van egy ds218+ (DSM6) otthon. Most éjszaka megszakadt a net a router miatt. jött is email synologytól, hogy nem elérhető a DDNS.
Van egy ds220j (DSM7) szülőknél. Heti egyszer kapcsol be 2 órára, hogy ds218+-ról megcsinálja a heti mentést. itt is syno ddns van használatban. Itt viszont nem szokott email jönni kikapcsolás után, ddns nem elérhetőség miatt.
Mi lehet a gond? Talán azért nem jön értesítés, mert a router (IP-je) továbbra is elérhető? -
Statikus
senior tag
Sziasztok,
a HDD-k hibernálásával is lehet energiát megtakarítani.
Sosem mértem mennyit, nem is akarom, csak azért írom, hátha valaki nem tudja, hogy létezik ilyen.
Persze csak akkor fog hibernálni, ha nem megy a torrentezés, vagy valamilyen folyamatos szinkronizálás. -
G.A.
aktív tag
Jelenleg végezet a NAS az indexeléssel, így én is "végeztem" a kereséssel...
Az előző hozzászólásomban az Universal Search Indexelésének a ki/bekapcsolása az üzemel DSM 6.2-n.
A Media Server-hez tartozó Thumbail (miniatűrök) konvertálását a következővel tudtam elindítani:
synowebapi --exec api=SYNO.Core.MediaIndexing.MediaConverter version=1 method=resume
Ezzel meg pár paramétert tudtam kiolvasni:
synowebapi --exec api=SYNO.Core.MediaIndexing.MediaConverter version=1 method=status
Viszont bármennyit is böngésztem, sehol sem találtam választ/megoldást a folyamat szüneteltetésére.
Kipróbáltam a method-ok között a pause, hold, stop, break, delay... meg ami csak eszembe jutott, de egy API dokumentáció nélkül csak is a:
maradt. -
Rick4
félisten
válasz
Jackie_Chan #80065 üzenetére
A sata portok elég gyengék ezekben a nasokban, még szállítani se célszerű úgy, hogy benne vannak a vinyók, de ezek szerint a port se bírják.
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Jackie_Chan #80063 üzenetére
Érdekes. A hiba előtt esetleg nem takarítottad?
-
-
Rick4
félisten
válasz
Jackie_Chan #80061 üzenetére
Melyik gombra nyomtál a ds finderben?
-
Jackie_Chan
senior tag
Üdv!
Tudna valaki segiteni nekem ,hogy az alábbi hiba esetén mi a teendő?
Kapcsolnám be az eddig hibátlanul működő 920+-omat és nem tudok rácsatlakozni.
Mondom megnézem a mobilomon lévő DSFinder nevü progival erre a következőt írja a 920+-ra:
"Konfiguáció elveszett."
Ilyenkor mi a teendő? Amik rajta vannak képek,zenék,videok azok ugrottak? -
eihwaz
tag
Sziasztok!
Van valaki aki sikeresen tudja telepíteni a Vaultwardent dockerben és el is éri távolról?
Köszönöm szépen!
-
válasz
BrandonXXV #80058 üzenetére
Köszi, azt megtaláltam.
Egyelőre hűtőt, fagyasztót mérem ki, mert mindkettő 10+ éves. Elképzelhető, hogy nem a legoptimálisabb a fogyasztásuk... -
-
Sanyi.mTs
addikt
Elkezdtem nézegetni a HDD-ket, hogy bővítsem a 2x4TB-t (SHR) 2x8TB-re.
Itt a WD red plus adatlapja: [link]
Az hogy lehet, hogy a 12TB 7200rpm-es HDD-k halkabbak (idle és seek) a 8TB 5640rpm-es társaiknál (WD80EFZX/WD80EFZZ)? -
Rick4
félisten
Jogos, ülve nem látszott a számológép alsó részén a pont, és eldöntöttem, mennyi lenne jó.
Sebaj, az is belefér a két gép monitorokkal megy napi 12 órát, azok benyalják a 230w-ot nassal együtt, tehát fél nap alatt összejön 2.5kW, havi 25 napra ez még +62.5kW.
Na majd innentől ennyivel többet mondok a hétfői első vevőknek...
-
G.A.
aktív tag
Folytatás:
Elkezdtem a fenti parancsokat lépésenként kipróbálni, SSH-n keresztül.
Elsőnek a synoservice --hard-(en/dis)able synoindexd parancsokkal játszottam, de az indexelést se nem indította el, se nem állította le. Legalábbis a DSM-ben a kis Index ikon nem változott.Ismét böngészgettem a neten és találtam egy másik javaslatot itt.
If anyone needs this, I got a reply from Synology :
The following command can be used to pause and resume indexing :
Pause:
synowebapi --exec api=SYNO.Finder.FileIndexing.Status method=pause length=0 version=1
Resume:
synowebapi --exec api=SYNO.Finder.FileIndexing.Status method=resume version=1
Ezt kipróbáltam SSH-ban és ez bejött, akár csak az ütemezőben is.
Ezen az infón elindulva tovább böngészgettem, hátha rábukkanok a másik folyamat ki és bekapcsolására is....
Ez annyiból nehezebb, hogy nem tudom mi a folyamat neve.
A folyamatot ki/be-kapcsolgattam, miközben figyeltem az Erőforrások/Folyamatok ablakot.
Itt találtam egy ígéretes folyamatot a synoscgi_SYNO.Core.MediaIndexing.MediaConverter_1_resume-ot.A következő böngészés eredménye a következő API-k:
SYNO.Core.MediaIndexing
SYNO.Core.MediaIndexing.IndexFolder
SYNO.Core.MediaIndexing.MediaConverter
SYNO.Core.MediaIndexing.Scheduler
SYNO.Core.MediaIndexing.ThumbnailQuality
Sajnos itt megállt a tudományom és a böngészés sem segített tovább.
-
Alex91
félisten
Latom megy mar itt a rezsi optimalizacio…
-
válasz
Bacusuz #80041 üzenetére
1. DSM-ben engedélyezd a Wake On LAN-t.
2. ASUS routerben regisztrálj egy DDNS címet (én az egyszerűség kedvéért asuscomm.com-ost választottam. (ez a VPN-hez kell).
3. ASUS routerben a hálózati eszközök, Ébresztés LAN-ra menüben kliens listába felveszed a NAS-t.Ha eddig eljutottál, akkor már belső hálózaton tesztelheted a WOL-t. 3. pontban lévő menüben a kliens listában a NAS-ra klikkelsz, majd fölötte, ha beemelte a címet az ébresztést megnyomod.
Ha működik, jöhet a VPN. Router VPN menü, OpenVPN, bekapcsol. Választasz egy random szerver portot, én minden mást hagytam, ahogy volt. Adhatsz hozzá külön felhasználót, de én lusta voltam és a router belépő usert használom egyelőre. Alkalmaz gomb
Ezután OpenVPN konfigurációs file exportálása. Ezt a file-t mentsd le arra az eszközre, amivel távolról el akarod érni a helyi hálózatodat.Én androidos telefonról érem el. Telefonra OpenVPN kliens program telepítés: [link]
Kapcsolat hozzáadás, fent lemetett konfigurációs file importálása, csatlakozás, jelszó beírás, csatlakozás.Ha mindent jól csináltàl, akkor létrejön a VPN kapcsolat a telefon és a router között és olyan, mintha a helyi hálózatodon lennél. 192.168.x.x címen eléred a routert bárhonnan és mehet a NAS WOL.
Ha elakadsz kérdezz nyugodtan.
-
Tényleg, ne civakodjatok
Az egész nem ér annyit. Megoldódott 0 Ft-ból és közben megtanultam végre a VPN-t. -
blakey
titán
válasz
Statikus #80034 üzenetére
Ne haragudj, de ez volt a problémád: "Ha valamit biztonságosan kell megoldani, akkor nem baxom le az áramot okoskonnektorral az adattárolón, pld. írás közben... ENNYI
Miért kell ilyen tróger-barkácsolós megoldásokkal bűvészkedni, amikor van rendes, jól működő lehetőség?" - az a problémám, hogy máson keresztül "üzengetsz", mert egyértelműen rám "céloztál", nem mersz a "szemembe nézni", tehát neked van problémád, mert máson keresztül lefikázod a hsz-em, ahelyett, hogy nekem írtad volna. Nem gond ha más a véleményed, elég lett volna nekem címezned, ENNYI. -
Statikus
senior tag
válasz
blakey #80029 üzenetére
Úgy csinálod, ahogy akarod és azt javasolsz bárkinek, amit akarsz, én pedig annak mondom el a véleményemet akinek akarom, sőt mást is javasolhatok akárkinek, mint te.
Ha azzal van problémád, hogy másnak más véleménye van, másképp gondolkodik, mint te, akkor ne fórumozz.
És elképzelni nem tudom milyen frusztrált állapotban lehetsz, hogy így nekemjöttél... Minden estre próbálj meg lazítani, vasárnap éjszaka van, biztos van valahol egy jó film, lányos, fiús, állatos, lövöldözős, amilyen éppen jól esik.
Kellemes estét! -
G.A.
aktív tag
Üdv!
Nem volt más lehetőségem, mint a forced shutdown használat. PWR gomb nyomása amíg le nem kapcsol.
Amint sikerült ismét elérnem, azonnal lekapcsoltam az indexelést és a konvertálást.Közben megtaláltam az oldalt is ahonnan a parancsokat szereztem amik a problémát okozták.
Stop script:
synoservice --hard-disable synomkthumbd
synoservice --hard-disable synomkflvd
synoservice --hard-disable synoindexd
Start script:
synoservice --hard-enable synomkthumbd
synoservice --hard-enable synomkflvd
synoservice --hard-enable synoindexd
Hol ronthattam el?
-
Srácok, ne vesszetek össze
.
VPN-nel meg lesz oldva, csak még az OpenVPN beállítást nem tudom megoldani, de azzal átmegyek a router fórumába.
Köszönöm a segítséget.
-
blakey
titán
válasz
Statikus #80028 üzenetére
1. Ha az én megoldásommal van problémád, akkor nekem címezd a kérdést.
2. Senki nem írta, hogy az okoskonnektor arra való, hogy "lebaxa" az áramot írás közben. A kérdés az volt, hogy egy kikapcsolt NAS-t miként tudna távolról bekapcsolni, tehát maga a NAS kikapcsolt állapotban van és akkor pl. egy okoskonnektor miért nem lehet megoldás? Egyébként nem csak a konnektornak hanem a felhasználónak sem árt okosan gondolkodni. -
-
válasz
blakey #80023 üzenetére
Ezt az okoskonnektoros megoldást egyelőre félreteszem, mert azt már kipróbáltam, hogy az ASUS router menüjéből a WOL résznél, ha hozzáadtam a NAS-t, akkor tudtam ébreszteni.
De köszönöm a segítséget.
Átmegyek az ASUS routeres topikba, hogy hogyan tudnám kívülről elérni az router felületét biztonságosan.
-
blakey
titán
Ha az okoskonnektorba van az UPS csatlakoztatva - UPS-be az okoskonnektor-NAS.
Ha az UPS-be van dugva az okoskonnektor és abba a NAS, akkor amikor lekapcsolom az okoskonnektort, akkor gyakorlatilag olyan, mintha UPS nélkül lenne a NAS és elmenne az áram - Que?A NAS készenléti (kikapcsolt) állapotban van, az okoskonnektor is, ha a konnektort bekapcsolod akkor a NAS is bekapcsol.
Egyébként meg kikapcsolt állapotból szeretnél bekapcsolni, tehát nem értem, hogy számodra miért probléma ha az okoskonnektor ki van kapcsolva. A NAS-ban beállítod, hogy áramszünet esetén a UPS működésbe lép és a NAS 1 perc után kikapcsol, addig menni fog a router, okoskonnektor, stb. Amint leállt a NAS akkor tovább működik a router, okoskonnektor, stb. Ha a UPS közben lemerül majd később újra lesz áram, akkor minden bekapcsol, ez így normális. NAS-t távolról le tudod kapcsolni, majd a konnektort is, megint minden működik.
-
válasz
gezatata #80013 üzenetére
El tudnád mondani a beállításokat, mert nekem nem akar összejönni. Amit eddig megcsináltam:
- AiCloud-ot telepítettem, routert hozzáadtam.
- Routeren a DDNS menüben asuscomm-os címet regisztráltam.
- NAS-on a WOL funkciót engedélyeztem.AiCoudban meg i sjelent a NAS, de amikor a telefonon ráklikkelek, akkor valami bejelentkezési adatokat kér. Se a NAS, se a router loginjait nem fogadja el.
Köszönöm a segítséget
.
-
válasz
blakey #80018 üzenetére
Biztos én vagyok foggyos
, de nem értem a koncepciót. Ha az okoskonnektorba van az UPS csatlakoztatva és lelövöm az okoskonnektort, akkor elindul az akkuról működés és, ha nem kapcsolom vissza, akkor lemerül az UPS, NAS lekpacsol, de a router+modem kombó is.
Ez nem jó, mert csak a NAS-t szeretném lekapcsolni és ébreszteni távolról.
Ha az UPS-be van dugva az okoskonnektor és abba a NAS, akkor amikor lekapcsolom az okoskonnektort, akkor gyakorlatilag olyan, mintha UPS nélkül lenne a NAS és elmenne az áram. Ez sem jó megoldás... -
blakey
titán
Egyszerűen, távolról, egy alkalmazás segítségével bekapcsolod az okoskonnektorod, Wifin kommunikál, kis túlzással úgy éred el, mint a Plex-et
, nekem is van ilyenem, de nem a NAS-nál használom, NAS-hoz most érkezik egy szünetmentes, oda egyelőre nem lesz szükségem okoskonnektorra.
-
az okoskonnenktort eléred a telefonoddal a saját app-jén keresztül. azzal bekapcsolod. a nas-ban meg valahol van egy olyan opció hogy mit csináljon ha visszajön az áram. induljon el vagy maradjon kikapcsolva, ha jól emlékszem.
benyomod az app-el a konnenktort és erre elindul a nas. -
-
crazyzozy
tag
válasz
Tamarel #79997 üzenetére
A DS finderrel be akarok lépni a mobilomon, és a következő hibaüzenetet dobja ki:
Nem lehet kapcsolódni a kiszolgálóhoz.Kérjük ellenőrizze:
- Az IP-cím megfelelő
- Hálózati kapcsolat
A kiszolgálóhoz történő könnyebb kapcsolódás érdekében javasoljuk a
QuickConnect használatát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest