-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dzsekó
addikt
válasz
blakey #97815 üzenetére
Természetesen fix IP van mac cím alapján. Ugyanúgy van beállítva, mint a fotón, amit belinkeltél. A lenti frissítés mostra kell rányomnom, és akkor frissül. Még megnézem másik DNS-el, hátha azzal van a gond, bár, akkor a frissítés most-al sem menne. Illetve találtam egy boot scriptet, amit beírok, ha nem fog menni sehogy sem. Eddig elvoltam így is, de most volt párszor, hogy le kellett állítanom a NAS-t.
AiRLAC: azt lehet tudni, hogy sima gombelem, vagy ez a lefóliázott vezetékes kivitel a végén fehér kéteres csatlakozóval van a Synology-kban?
-
válasz
blakey #97488 üzenetére
Igen, köszi, tényleg jóval olcsóbb. Valószínűleg ezt vettem volna, ha nem akartam volna mindenképpen ECC RAM-ot venni. De mivel ez a NAS most támogatja az ECC RAM-ot, és előfordulhat hogy jól jön ez a tulajdonsága, inkább ECC-s RAM-ot vettem.
Használok Embyt. De csak pár napja vált számomra világossá, hogy a hardveres gyorsításhoz licencet kellett volna vennem, szóval 5 éven keresztül gyakorlatilag szoftveres gyorsítást használtam úgy, hogy azt hittem engedélyezve van a hardveres. Ezek szerint nem igazán volt rá szükség, mivel sosem akadt. Illetve a húgomnak néha akadt távolról, de mint arra rávilágítottak, annak az oka is csak az volt, hogy a kliensekben manuálisan be kell állítani a sávszélességet. És kipróbáltam, és tényleg. Szóval úgy vagyok vele, akkor inkább veszek olyat, amiben erősebb a processzor, aztán ha kell vmiért mégis, 1080p-vel még ez is elboldogul. De valószínűleg most már nem lesz rá egyáltalán szükség. (Meg egyébként sem akartam megvenni 120 dollárért az Emby szerverlicencet, ezért az egy funkcióért.)
-
merqree
őstag
válasz
blakey #97488 üzenetére
Az az érdekes ebben a memória mizériában, és valamelyik nap írtam is.
Teljesen ugyanaz a NAS (DS220+), teljesen ugyanaz a DSM verzió, teljesen ugyanaz a Crucial SO-DIMM 16GB DDR4 3200MHz CL22 modul .
Egyikünknél elindult és működik, másikunknál nem.
Itt kifejezetten érvényes a puding próbája az evés. -
válasz
blakey #97455 üzenetére
És mi a helyzet a 224+-szal? Az tűnik a 218+ természetes utódjának, és kb. 50 ezerrel olcsóbb.
Nekem most 220+ van. Ha most valamiért nem kattantam volna rá a 4 lemezesre, én szerintem 224+-ra váltanék. Őszintén szólva ennek a 220+-nak is bőven elég a teljesítménye még most is.
De persze kicsit magam ellen is beszélek, hiszen miért nem elég nekem a 423+, miért kellett nekem a 923+? Nem tudom valójában...
-
válasz
blakey #97430 üzenetére
Igen, én is ezen vacilláltam. Megnéztem mind a QNAP, mind az Asus modelljeit. Mindkettőnek többször is megnéztem a DEMO felületét, nyomkodtam, nézegettem az alkalmazásboltokat, megnéztem, hogy az általam használt alkalmazásoknak mi a megfelelője.
A QNAP-ot aztán elvetettem, valahogy nekem nem tetszik, nem áttekinthető olyan jól, nem letisztult. Maradtam az Asusnál. Viszont aztán belegondoltam abba, hogy most akkor én elindulok ezen az úton, nekem most akkor egy vegyes környezetet kell majd üzemeltetnem a többi Synology mellett már lesz egy Asus is, aztán szép lassan át kell térnem majd mindenhol Asusra. De addig is össze kell hoznom, hogy az Asus és a Synology együtt üzemeljen, egymásra tudjanak menteni, fájl szinten egyikről a másikra tudjak másolni, stb. Biztos meg lehet ezt oldani, elvégre azonos protokollokat használnak, amik révén nem lehet akadály a kommunikáció. De mindig tartok ilyenkor azért az új dolgoktól, a Synologyról meg tudom hogy jól és üzembiztosan működik.
De amúgy az Asus tényleg ígéretes, sok alkalmazás van, és amennyire meg tudtam ítélni, minden van, ami nekem kell. Viszont árban nem volt olcsóbb, sőt. Amit kinéztem, az simán drágább volt, mint a DS423+, amit korábban referenciának vettem. Igaz, van rajta 2.5 Gbites csatlakozó.
Szóval úgy vagyok vele, most nem. Még nem. Lehet legközelebb már nem lesz hova hátrálnom, és váltanom kell. De még egy ciklust kihúzok azzal, amit most veszek. Ami nálam kb. 5 év. Utána megint megvizsgálom a kérdéskört.
-
Hooper
őstag
válasz
blakey #93271 üzenetére
Ez jogos, átállítom.
Igen világított de a rá kötött eszközök nem kaptak áramot. Ha megnyomtam a power gombját felsípolt ami elvileg a bekapcsolást jelzi. 2x volt ilyen, 3. alkalommal a falban sem volt áram, ekkor ugyanúgy be kellett kapcsolni hogy a rá kötött eszközök feléledjenek.
Az a baj hogy nem nagyon emlékszem mit művel áramszünet alatt mert alig volt pár ilyen alakom de amit be volt dugva a fali konnektorba nem rémlik h áram szünet után ujra be kellett volna kapcsolni. 7éves sanszos h megadta magát az aksi, csak amig áramot kap fura hogy lekapcsolja az eszközöket. -
kis.zsolt
aktív tag
válasz
blakey #93253 üzenetére
Igen, regisztrációval, és a Plex.tv alá bevont kliensekkel.
Én arra gondolok, hogy pl: https://akarmi.quickconnect.to:32400/web... és ekkor úgy tudod beállítani, mintha helyi hálón futna.
A Plex alatt is, ha bejelentkezel a Plex.tv-n, majdnem ugyanazt kapod, de a quickconnet-es picivel többet ad a felhasználók kezelésében - pontosan ugyanazt, mintha pl. a http://192.168.1.99:32400/web felületen lépnél be... Legalábbis a hivatkozott időszakban. azóta volt 1-2 verzióváltás. -
paolinho
őstag
válasz
blakey #93044 üzenetére
Mindenesetre úgy, hogy az 50 alatt megadtam a nas fix ip címet (ami 1-esnél volt), aztán az Asus címét átírtam 50-ről 1-re, így már felbukkant, és elérhető a nas, viszont most meg nem tölt be a synology.me oldalról. Biztos az Asus routerben kell valamit beállítani, de erre még nem jöttem rá, hogy hol.
-
-
MeSKA
aktív tag
válasz
blakey #92980 üzenetére
Szünetmentesen van a NAS, a router és a modem is. Viszont ha elmegy az áram, a modemre se érkezik már adat. Pedig ő ugye működik. Lehet a szolgáltatói internetelosztó áramszünetkor nem üzemel.
Ear001: tudtommal a modem utáni tplink routerem. Ott adtam a NAS-nak is fix Ip címet. -
boborján2
senior tag
válasz
blakey #92972 üzenetére
ebben az esetben a kérdés sem helyénvaló, hiszen internet nélkül is működik a belső hálózat.
Nos ez azért nem ennyire egyértelmű, ugyanis azt biztosan állítom ,hogy ha a kérdező csak szolga modem/routert használ, akkor telekom koax kapcsolat esetében biztosan szétesik a belső háló net nélkül, +vodafone eszközzel is bérelt telekom koaxon mert a szolga cucc addig fog nonstop újraindulni amíg fel nem építi a kapcsolatot a koaxon.
(És itt feltételezzük hogy nincs olyan eset hogy él a koax összes fel/le csatorna de nincs internet ,mert olyan nem szokott lenni,csak olyan hogy fizikailag nem épül fel egyetlen fel/le csatorna sem , mert konfigurációs hiba van ,vagy a koaxban nincs delej, mert mondjuk bexart egy erősítő a közelben)Magyarul ebben az esetben ha nincs net , nincs belső háló.
Hogy más szolgáltatóknák ,illetve optika és dsl esetén hogy van azt nem tudom, de talán a dsl újraindulgat ha nincs vonal. Az optikai ont lehet nem ,azt nem tudom. -
lewisfm
aktív tag
válasz
blakey #92910 üzenetére
A DLNA-t a Video Station kiegészíti a saját logikai fa struktúrájával, így lehetővé teszi a tartalom különböző szempontok szerinti listázását.
A Plex vagy az Emby és társai a gyenge, alsó polcos NAS-okon nem futnak jól, míg a Video Station akár 3-4 klienst is ki tud szolgálni egyszerre, ebből pl. az én DS118-am akár kettő videó live transzkódolását is elvégzi, ha legfeljebb full HD a felbontásuk.
A Plex még úgy, ahogy jól fut rajta, de az Emby és a Jellyfin vállalhatatlan.
Továbbá miért fizessek pl. a Plex-ért, ha a Video Station járt a NAS-hoz?
A Plex fizetős része a hozzáféréskezelés miatt kell, az a része már fizetős.Szóval igenis,a Syno önkényesen elveszi azt, amiért egyszer már fizettem, innentől kezdve nekem a cég hiteltelenné vált, avagy visszautal számomra egy örökös Plex Pass előfizetésnyi összeget?
-
lewisfm
aktív tag
válasz
blakey #92858 üzenetére
A Video Station szerver oldali része nagyon jó volt.
Anno, amikor megvettem a NAS-t, ez volt számomra a selling point, s most elvesznek tőlem egy funkciót.Amiért jó:
Egy vérszegény DS118-as NAS-on (ARM v8, 1GB RAM) is képes (volt) hardveresen transzkódolni.
A kliensekkel valóban volt gond, főleg akkor, ha nem Androidot használtam.Kb. ez és a Download Station amit használok belőle, kb. azt afunckiót veszik el, amit nekem van NAS-om.
Nekem ez azt jelenti, hogy a kövekező NAS-om (ha lesz egyáltalán következő), akkor az nem Synology lesz, valószínűleg egy épített lesz majd.
A JellyFin és az Emby gyakorlatilag használhatatlanu lassú ezen a NAS-on. A Plex nagyjából jól működik, de, fizetni nem szeretnék csak azért, hogy a jogosultságokat kezelni tudja, pl. a gyerekeknél szabályozni tudjam hogy mit nézhetnek és mit nem.
-
-
boborján2
senior tag
válasz
blakey #89739 üzenetére
Ott az igazság. Jó ,mint adatbázis.
De a lejátszója szerintem gány.
Egyébken a csilivili részénél , nekem a sorozatokhoz nem tudott értelmes botítókat leszedni.
Pedig rászántam a google időt rendesen és azért nem amúgy sem egy pilótavizsga a konfigja.Pl F1 versenyek borító nélkül maradtak, a híd c. sorozathoz valami teljesen nem odaillő kínai borító volt kínai stáblistával, meg ilyenek. Erre értettem hogy adott esetben foglalkozós , mert úgy meg nagyon gáz hogy 10 ből 1 nél anomália van.
Mivel egyébként sem vagyok fölöslegesen mindent is tárolós fajta, igy nekem értelmetlen. De az adatbázis részének egyszer lehet nekiugrok és kodival teszt jelleggel összehozom. Már csak kíváncsiságból is.
-
boborján2
senior tag
válasz
blakey #89736 üzenetére
Úgy más.Nekem egyébként sem kellenek adatbázisok.
Egy fájl kell meg mellé max egy srt. Ha megnéztük ,akkor delete.Mkv vs. DoVi.
Ha tudod mit higyan rakj össze , akkor semki gond vele. Vimu lejátsza. Csak a dolog ott bukik el hogy hybrid kókány remuxokat gyártanak a rilízerek. Ezt megfejelik azzal ,higy az nfo nem tartalmaz érdemi infót
.
Miután beleástam magam a dovi tudományába, gyakorlatilag csak abban nézek majdnem mondent.
Hogy mi a gyenge a dlna-ban , azt nem igazán értem.
Nekem csak 1 lejátszó van , 2 appal , nekem sem kell kódolgatni semmit. Az avit csak azért kódoltam ,hogy legyen belöle egy kornak megfelelő kodekkel gyártott verzió.Én személy szerint garantáltan agyf..... kapnék ha az értékes es kevés filmezős szabadidőmet azzal húznám el ,hogy az adatbázist építgetem , borítókat rendezgetek , meg hogy azon gondolkozzam éppen melyik lejátszó kell ,ahhoz hogy xy film rendesen menjen
.
Persze nyilván nem egyformák vagyunk. Engem a tartalom érdekel körítés nélkül. -
boborján2
senior tag
válasz
blakey #89731 üzenetére
Nem csak kodi és plex van a világon
A plex amúgy is kalap sz@r.
Szép meg csinos , a lejátszója meg nulla.
Mindenbe beleüti az orrát , indokolatlanul transzkódolni akar. Sokmindenbe bele is törik a bicskája.A kodi jó választás. Csak sokszor fölösleges. Ha nem használod ki csak a halvány töredékét a tudásának, akkor mezei lejátszóként egy túlkomplikált app.
Nekem droid tv-n két lejátszó van.
Egy vimu player és a sajátja.
A kapcsolat dlna és smb.
Nincs puffer , nincs lagg, nincs nem lejátszató tartalom,nincs tranazkód. Tcl tv van ,ami mindent is tud.
Avi fájlokNemá
, 10 éve átkódoltam h264-re ,azt a pár órányi caaládi videót ami még abban maradt.
A 10éves samu tv szintén ugyanabbó a forrásból táplálkozik ,csak neki h264 kell fixen. De cserébe ez még dts kompatibikis. Dlna-n itt is elmondhatom, higy nincs puffer , nincs lagg , nincs transzkód.
Én tudatosan építkeztem idáig , hiszen attól nincs kellemesebb ,amikor a azerver csak kiszolgál a kliens meg hardverből lejátsza a tartalmat.
Nálam ez így is marad. -
boborján2
senior tag
-
Syl
nagyúr
válasz
blakey #87784 üzenetére
Akkor egy plusz a WD RED mellett.
A 218+ -ban két piroska működik, egy 2 és egy 4 terás. Egyik négy a másik hét éves (32000+ és 61000+ üzemóra) és tökéletesen hibátlan mindkettő.szerk.
Az irodánkban egy kétfiókos qnap-ban szintén két (1 terás) WD RED üzemel, kb 77000+ üzemóra óta. -
-
-
Gardaai
senior tag
válasz
blakey #83305 üzenetére
De miért szeretné? Szinte ugyan az a kettő. A hangsáv miatt lenne, mert AC, a másik EAC?
Plex appon belül játszom le (Samsung QN95A). Ott nem írja, hogy gyenge a szerver. Elindul, de akadozik. A másik hibátlan. Online felületen az egyik elindul, a másik egyből hibát dob, hogy gyenge a szerver.
-
Magnat
veterán
válasz
blakey #82599 üzenetére
Kicsit túl van lihegve ez a lejátszó dolog sztem azért ... elhiszem, h te kényes vagy rá meg még néhányan, de nekem a véleményem az, h az emberek baromi nagy részének qrvára nincsen szüksége ilyen hókuszpókuszokra, h kadenciahelyes lejátszás, 120Hz, HDR meg hasonló varázsszavak ... elég csak megnézni (direkt figyelni szoktam, ha olyan helyen járok), h a tv-k képe hogy van beállítva: jellemzően a színek az egekbe csavarva, kontraszt és fényerő legtöbbször szintén ... legtöbbeknek egyszerűen arra sincsen igényük, h a tv képe a valósághoz konvergáljon, így ha a le tud játszani minden mkv-t ami a Magról lejön, plusz a streaming appok futnak rajta (amit kb egy alap androidos készülék vlc-vel röhögve megold), onnantól kezdve egy dedikált lejátszó semmi más, csak porfogó meg még egy felesleges távirányító. Pont mint a veszteségmentes audióformátumok ... biztos jó valakinek, de valahogy 99.99%-nak mégis tökéletes az mp3.
Ezzel persze nem azt akarom mondani, h akinek dedikált lejátszója van az idióta, csak sztem nem nagyon van rá tömegigény.Transcoding meg sztem is felesleges (legalábbis nekem biztosan az), bár mintha azt olvastam volna vhol, h a Plex akkor is transcodeol, ha feliratot kell kitenni, szóval ez nem igazán tiszta, mert nálam az is működik, pedig tiltva van a transcode, v ilyenkor megoldja szoftveresen és csak a hw-hez kell fizetős Plex? Mondjuk a cpu használat sem nagyon ugrik meg ilyenkor a 718+-ban ..
-
törölt tag
válasz
blakey #82599 üzenetére
Értsd jól!
Nem minden helyzetben van szükség a külső "tisztességes" lejátszóra.
Legalábbis nekünk nincs ilyen kattanásunk , hogy márpedig az utolsó Mancs őrjárat résznek is full extrában kell mennie :-)De ahogy mondod , a versenypályán is szoktak az F1 versenyzők lassú autóval menni.
-
törölt tag
válasz
blakey #82597 üzenetére
Nekem pl. bármilyen általam nézett tartalmat tisztességesen lejátszik a tv is ha kell.
------
@grabber
Egyetértek!Ez a trankódolós parasztvakítás max arra jó ,hogy sávszélességet spróroljon az ember.
Megvan az anyag jó minőséggben , majd arra extra pénzt és energiát áldozok hogy lerontsam sz.rabbra. Vagy esetleg kompatibilisre alakítsam.
Logikusabb kompatibilis lejátszót használni , illetve pár perc alatt beszerezni spórolósabb verzióban. -
Varszegig
veterán
válasz
blakey #82569 üzenetére
Én vettem 2 db 4 TB wdd red plus-t. Betettem a synoba, 1 nap alatt mind a kettő tele lett bad sectorral. Gariztattam, visszakaptam pár hét után 2 újat, dec. elején betettem őket, a múlt héten az egyiken már van 50 bad sector. F*sz ki van már. Vihetem megint gariztatni. Amiket kivettem még a régi wd red-ek, 8 éve (!!!) mentek 24/7-ben synoban, és semmi bajuk, csak kezdtem kinőni őket. Ezek az újak meg szarok, de legalább k*va drágák. Ja, a szomszédban meg meghalt egy wd purple egy hivision recorderben. Jó széria.
-
blakey
titán
válasz
blakey #82214 üzenetére
Karácsony előtt megvettem a 2 HDD-t (WD63PURZ), ebből egyik hibás volt, aztán kiderült, hogy fizikai sérülés is van rajta (gondolom valaki, valahol leejtette), garanciáztattam, most úgy néz ki, hogy visszakapom a pénzt, amúgy rendkívül csendes.
A lényeg, hogy bekerült a meglévő HDD és mellé az egyik régi (az 4TB-os Purple), végül EXT4-et próbáltam ki, mivel sima "fileserver"-ként használom és azt kell írnom, hogy úgy tűnik megérte, egyrészt gyorsabban reagál a NAS, bekapcsolás utáni első percben "harcra" kész, előzőleg több, mint 2 perc volt, beállítások, appok ua. A tárhely is több lett, "nyertem" 200+ GB-ot a két HDD-n. Hosszútávon nem tudom, hogy milyen lesz, 1 hete működik ebben a formában, de eddig jó. -
crissprivat
senior tag
válasz
blakey #82541 üzenetére
Akkor nálam valami nagyon félre ment. Az SMB nem, csak az AFP működik.
A Findernél meg igen, ott a lehetőség, hogy "Kapcsolódás mint", de ha ráklikkelek nem adja ki, hogy felhasználóként kapcsolódjak.
Köszönöm az eddigi segítő akaratot, de nálam ez jelenleg nem működik. -
válasz
blakey #82230 üzenetére
Fura egy bug lenne, de persze előfordulhat.
Itt egy lista melyik modellen támogatott
Itt van pl. hogy hogyan lehet parancssorból kapcsolgatni -
-
TOZ
addikt
válasz
blakey #80841 üzenetére
Tapasztalataim Plex temaban.
Kornyezet 1:
Syno 220+ PP-vel, otthon 120/12, anyoseknal 60/6, meg transzkodolva is volt, hogy megfingott a a tavoli lejatszas.
Kornyezet 2:
Syno 220+ PP-vel 1000/1000, anyoseknal 60/6, nem javult igazan a helyzet.
Kornyezet 3:
Anyoseknal 500/500 lett (tobbi, mint fent) transzkod nelkul is hasit (akar a 4K HDR/DV is), pikk pakk. -
vektornfl
tag
válasz
blakey #80826 üzenetére
Próbáltam egy xiaomi androidos boxszal is a lejátszást plex klienssel, de semmi különbség. Viszont közben megnéztem a feltöltési sebességet az otthoni szolgáltatónál: 40 Mbit/s 28 Mbit/s garantált. A 28-nak szerinted alapvetően elégnek kéne lennie egy full hd-s tartalom közvetlen átküldéséhez transzkód nélkül vagy az gyenguska?
-
vektornfl
tag
válasz
blakey #80824 üzenetére
A feltöltési sebességre nem is gondoltam
Utána fogok nézni, hogy az mennyi. Van plex passom, azzal nem lehetne gond. Azért fura, mert az 1080p filmet a full hd-s külső tv-re is transzkódolja. Eddig azt hittem a lejátszandó tartalom miatt kódol (nem értek a bitekhez, meg a codekekhez), de akkor lehet emiatt van.
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz
blakey #80456 üzenetére
Nekem nem sikerült csak hálózaton belülről használni. VPN-t mobilon mellőzném, mert szerintem túl nagy a sávszélkorlát miatta. Márpedig kocsiban jó volna. De egyelőre csak a DS-t sikerült rávennem többé kevésbé "normális" működésre. Persze nincs kizárva, hogy én vagyok láma.
-
Statikus
senior tag
válasz
blakey #80029 üzenetére
Úgy csinálod, ahogy akarod és azt javasolsz bárkinek, amit akarsz, én pedig annak mondom el a véleményemet akinek akarom, sőt mást is javasolhatok akárkinek, mint te.
Ha azzal van problémád, hogy másnak más véleménye van, másképp gondolkodik, mint te, akkor ne fórumozz.
És elképzelni nem tudom milyen frusztrált állapotban lehetsz, hogy így nekemjöttél... Minden estre próbálj meg lazítani, vasárnap éjszaka van, biztos van valahol egy jó film, lányos, fiús, állatos, lövöldözős, amilyen éppen jól esik.
Kellemes estét!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi 14 PRO 5 G 8/256 DUAL garanciával
- Dell Precision 7670 FHD+ i9-12950HX 16C / 64G D5 / 1T G4 / Quadro RTX A4500 16GB / HU vb Pro tervező
- LG OLED55G42LW LG Gyári garancia 3 év
- HP EliteBook 840G6 ! AKCIÓ!!! a készlet erejéig!
- Kobo Aura Edition 2 (N236) 6" háttérvilágításos kijelzővel, 4 GB-os tárhellyel - jó állapotban
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest