Hirdetés
- Hivatalosan is elkezd védekezni az Intel csodafegyvere ellen az új Geekbench
- Természetfeletti erő? Acer Nitro V 16 AI notebook Gorgon Pointtal
- Még több képet generál és shadert is előfordít az új NVIDIA App
- Ráugorhatnak a Samsung 2 nm-es node-jára a TSMC megrendelői
- Last contact: rejtélyes körülmények között semmisült meg a 34343-as műhold
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Autós kamerák
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lac-coo
addikt
Iven, fékezés közben amikor jobban terhelődik az első tengely sokkal jobban bekemenyit az FFB...
Sokkal tágabb értékek között dolgozik most az FFB : ha semmi nem történik, pl egyenesben akkor elég laza ha terhelodik valahova akkor sokkal jobban felerősödik.
Elsoren nekem fura , vagy inkabb szokatlan de logokus es szokható.
Picivel még jobban érezni így mi történik a tengelyeken. -
n3m3r3
tag
Én most kicsit meglepődtem, érzésre nálam sokat finomodott a megcsúszás és az irányítás, sokkal jobban átjön a kormányra. A gázra jobban figyelni kell az íven tartáshoz. Az FFB valóban határozottabb. Mindezt úgy hogy nem nyúltam semmihez a patch óta. Ezt most jobban élvezem. Még mennem kell vele .. Majd más is elmondja a véleményét.
-
Hummin
tag
GT3-nál nekem erősebbnek tűnik az FFB.
GMR SIM-2-SIM daily-nél van practice szever? Vagy csak azért nem láttam, mert mindegyik slot be van telve?
-
Rony949
őstag
Azt még megkérdezném, hogy szoktatok tartani PH-s közösségi versenyeket?
-
Nem tudom, nekem update óta rosszabb az FFB.
-
Lac-coo
addikt
Meglepetés autó .... :
-
IntelKiller7
nagyúr
-
Lac-coo
addikt
Mondjuk 44 auto pl Imolara szerintem qva sok !

-
bence1885
aktív tag
Most jobb lesz állítolag a teljesítmény, mert eddig a megjelnített autók számával tudtál játszani, viszont ettől független a CPUnak számolni kellett az összes létező autót. Most úgy lesz hogy a játékos által valóban látható autók lesznek csak kirenderelve a többi nem. Valamint cserélik az egész UI-t futtató rendszert. Nagyon kiváncsi leszek este érek haza és töltöm is le a frissítést. Állítolag nagyon fluid lett az egész. Örülök, hogy ennyire foglalkoznak a játékkal a fejlesztők. Minden egyes forintot megér ez a game.
-
lehi89
csendes tag
válasz
Rony949
üzenetére
A grafikát szerintem úgy érdemes állítani, hogy offline verseny a lehető legtöbb kocsit beállítod, ami most 44 lesz a korábbi 38-ról, mert ez tudja még megenni a rendszert. Ha csak egyedül körözgetsz practice-en az kevésbé terheli. Így érdemes belőni a 165hz-et, mert akkor nem fog hirtelen beesni ha online egy full lobby-ba kerülsz.
-
Rony949
őstag
válasz
RobbyJr
üzenetére
A pályák offline-ban való betanulása alap, e nélkül nem is mernék belekezdeni online.
A Force Feedback-et már sikerült beállítani egy guide alapján. Még munka előtt letoltam pár kört Bahrain-ben, a kormány jónak érződik.
A grafikát feltoltam ultrára (1440p), jó a teljesítmény, de 120-170 között képes ugrálgatni, szóval később feltétlenül állítok a grafikán hogy meglegyen nagyjából a fix 160-165. (165 Hz-es a monitorom)
-
válasz
Rony949
üzenetére
Sokan úgy ülnek le versenyezni, hogy fogalmuk sincs hol vannak a féktávok, és ebből adódnak az első körben az ütközések, na meg hogy az első kanyarban meg akarják nyerni a futamot. Ha új vagy én ajánlom elsősorban, hogy offline az AI ellen menjél, és szokd a játék fizikáját, így sokkal rutinosanabban fogsz majd versenyezni online.
-
Rony949
őstag
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Ennyire rossz a verseny kultúra hogy megy a dodzsem ezerrel?
-
Rony949
őstag
Üdv néktek!
Gamesplanet-en behúztam 20 fontért. Még kezdő szimulátoros vagyok. Van valami, amit a játék nem magyaráz el teljesen, de nagyon fontos hogy figyeljek rá? -
bence1885
aktív tag
Genesis Hypercar [link]
-
lehi89
csendes tag
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Same here. Ferrari-t mainelem, szomorú látni hogy ilyen kevés Ferrari van, de az 1.3-as updateben majdnem minden pályán súlycsökkentést kap a bop változással, úgyhogy valószínűleg meta lesz egy-két pályán.
Lemans -10, Qatar -10, Bahrain -10, Spa -10, Silverstone -5, Portimao -10, Imola -10, Monza -6, Sebring -15, COTA -10, Interlagos -5
-
Lac-coo
addikt
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Akit akart, jól célzott!
-
Lac-coo
addikt
válasz
ForRedGlory
üzenetére
No igen, ez a legalja... Ezt mindenkeppen jelentsd.
Bar lattam én már ilyent Verstaeppentol is
-
ForRedGlory
félisten
Én vagyok a Ferrari btw...
Így még nem jártam. Most sem én voltam a célszemély, de a divebomber retkes g*ci elszámolta magát. A piros BMW mondjuk szintén egy tetvedék, milyen szépen leszorította a Mekit.
Csak teljes le a türelmi idő és jelentem is fel a francba.
SR: B0...
-
Lac-coo
addikt
válasz
TestamentDNR
üzenetére
Szerintem ez nem probléma.....
-
TestamentDNR
senior tag
válasz
ForRedGlory
üzenetére
1.5 honapja irtam errol a problemarol, hogy a kollega nekiallt fankozni a cel utan, befordult elem, felloktem, es kaptam is a rossz badge-et.
-
IntelKiller7
nagyúr
válasz
ForRedGlory
üzenetére
ACC-ben is számolja.
-
ForRedGlory
félisten
Azért az zseniális (nem tudtam), hogy a verseny utáni ütközést/falazást is beszámítja a játék az SR-be. A futam végén hátulról beledurrantam egy csávóba, aki közvetlen előttem ért be, és ahogy átszelte a célvonalat (szerintem) már kereste az ESC gombot és úgy lelassított, hogy strike-oltam.

Szomorú, hogy mennyire kikopott a köztudatból a GT3-as Ferrari (dailyn). Persze megértem, mert egy vicc, amilyen retek lassú az egyenesben. Lassan gyorsít, így alacsonyabb a végsebessége és olyan lazán kapok Monza hosszú egyeneseiben 1-2 tizedet, hogy öröm nézni.
Sebaj, azért nekem jó lesz a Ferrari, de már kb ott tart a lobby, hogy egyedül vagyok ezzel az autóval.
Tegnap kipróbáltam a Chevit... mert a leaderboardra az első 3 millió ember kb ezzel került fel. Estem-keltem. A Ferrari vezetési stílusával kb minden közepesen gyors kanyarban pörögtem ki a picsába és a trailbreak totál felejtős. Iszonyatosan izgága a segge, amin az sem segít, hogy állítom a fékerőt (bár lehet nem eleget állítottam).
Minden esetre esve-kelve is majdnem hoztam az első jó körömben a Ferrarival futott legjobbamat, szóval lehetne vele gazdagon fejlődni, csak fingom sincs, hogy kell ezt a tákolmányt vezetni és a fékerőt hogy kell beállítani. Lusta voltam utána olvasni, inkább visszamentem a Ferrarira.
Az viszont 200+ óra után esett le, hogy nekem hanyagolnom kell az understeeres ABS-t (9), mert a stílusomhoz nagyon nem jó. Most átállítottam 3-ra (oversteer) és annyival jobb lett, hogy elmondani nem tudom. Sokkal jobb arányban találom el a kanyarcsúcsot és jóval gyorsabban át tudok rajta menni, mert nem tolja az orrát kifelé, hanem a seggét csúsztatja be a kanyarba.
-
Lac-coo
addikt
OFF : Hát én ezt imádom !
-
Lac-coo
addikt
-
Lac-coo
addikt
Csak megcsináltam a fenyszoro scriptet, Simhub-ban nem sikerült, HotKey programban működik.
Egy gombnyomás a kormányon rövidet villog, folyamatos nyomás alatt folyamatosan villog. Dupla gyors nyomás lámpa ki-be kapcsolás. Bárhogy is villog mindig alakp állapotba ter vissza: ha be volt kapcsolva a lampa akkor úgy marad ,ha ki akkor ugy... Jóval gyorsabb, agresszivabb a villogas sebessege is...Ablaktörlő okositassal küzdök, de azt egyelore nem akarja LMU.... -
válasz
TestamentDNR
üzenetére
9-12 között amikor nem dolgozom, illetve a speciális / weekly futamokon szoktam délután menni, oda kevesebben regisztrálnak be.
Illetve ha van energiád még este, akkor 10-11 felé is általában normálisak vannak / brazilok amcsik.
Pálya függő is. Qatart sokan nem szeretik, aztán mentem azon is párat, mondom jól begyakorlom, aztán nem lesz gond. 20 perces futam volt, de szerencsére open setupos volt. -
Lac-coo
addikt
válasz
TestamentDNR
üzenetére
Féktávon már nem váltunk iranyt/ oldalt , ez alap. Nem véletlen van ugy irl is .
-
válasz
TestamentDNR
üzenetére
Én értem amit mondasz. Láthatlanban nem tudom megítélni, hogy jogos volt-e amit sérelmeztek. Ha töltesz fel privátban videót, akkor tudom véleményezni.
Lehet tisztességesen is védekezni, meg lehet ökör módjára is. Szerencsére utóbbival ritkábban találkozok.
Én most a kora délelőtti órákra álltam rá versenyezni, ilyenkor értelmes emberek vannak, nincsenek a kis nokedlik, akkor életük árán védekeznek.
-
TestamentDNR
senior tag
válasz
RobbyJr
üzenetére
En egy iranyba kanyarodtam, fek es megkezdtem a kanyarodast.
Idoben zartam az iveket, mielott beugrottak volna. Ha beugrott, akkor mar engedtem, nem huztam ra, es kulso iven fordultam. Ugy kerultem vissza ele, hogy az egyik kanyart elkottazta, es kiforgott. Majd par kor utan megint utol ert.
Ezert sem ertettem ezt a felhaborodast. Kicsit ugy tunt, mintha nehezmenyeztek volna, hogy vedekezem, es nem engedem el oket. De azert majd igyekszem a jovoben meg korrektebb lenni.
-
válasz
TestamentDNR
üzenetére
Fékezés közben kiszámíthatónak kell lenned, ezért irányt nem válthatsz fékezés alatt, értem azt, hogy nem rotálhatsz se jobbra, se balra.
Egyenesben lehet kicsit kígyózni, de azt se szabad a végtelenségig tolni.Egyébként ha a mögötted lévőt látod, hogy bedobja belső ívbe a kocsit mert így akar megelőzni, akkor nem tudsz az ideális íven elfordulni, mert össze fogtok érni. Ilyenkor neked is szélesebben kell miatta fordulni. Sokszor rosszul mérik fel a helyzeteket, és van belőle kocc.
-
TestamentDNR
senior tag
Ma - eloszor - kiakadt ram 2 enemy is, hogy elrontottam a versenyuket, mert fekezes kozben mozogtam (ezt nehezen ertelmezem).
Most eloszor mentem LMGT3 Mercivel es ugy tunt, fekezes kozben jobban fordul, emiatt kanyar elott jobban megfekeztem, hogy szuken tudjak fordulni (ez kesobb meg erdekes lesz).
Nem valtottam iranyt tobbszor, egyszeruen csak 1 iranyvaltassal zartam a tamadasi iveket, ahogy azt a szabaly megengedi. Pozicioert (5. hely 35-bol) ment a harc. Lehet velem van a baj es en tudom rosszul, de en a Formula 1-en nevelkedve ugy gondolom, hiaba gyorsabb a mogotted jovo, ha jol vedekezel, akkor megtartod a poziciod.
Top 5 koridoket mentem konstans, csak talan mas stilusban, mint ok. Az egyik le is koccolt hatulrol, mert szerintem meglepte az ivem. 2 versenyre volt ma idom. Az elson 2. lettem, a masodikon igy 5.
Tok nehez megitelni sokszor, hogy velem van a bak, vagy egymast gerjesztve ventillalt a 2 ellenfel… -
TestamentDNR
senior tag
válasz
TestamentDNR
üzenetére
Az volt a tipp, hogy a Win default SDR-t allit be, ra kell eroltetni a HDR-t. Valoban jobb lett. Nem tunt el teljesen, de merseklodott. Ezzel mar egyutt tudok elni. Majd ha nyakamba szakad az OTP egyszer, veszek oled monitorokat, addig meg zuzok ezekkel.
-
válasz
TestamentDNR
üzenetére
Akkor ez a panel az ezt tudja.
-
válasz
TestamentDNR
üzenetére
Nekem van IPS, és Mini-Led VA monitorom. Egyiken se ilyen a kép játék alatt mint nálad. Szerintem ez a monitor ilyen. Nézd meg azért más játékkal is.
-
bence1885
aktív tag
válasz
TestamentDNR
üzenetére
Ülj messzebb akkor majd kevésbé látod talán
.
Érdekes amúgy eddig itt mindenki mindig ha monitort ajánlott az IPS volt. Nekem VA van, de ghostingot nem látok. Lehet csak a szemem nem látja. Én a PPI re vagyok allergiás, nem szeretem ha látom a kis pixeleket a monitoron. -
TestamentDNR
senior tag
válasz
bence1885
üzenetére
Maradj is rajta!
1000 óra nyomozás után kiderült, hogy amit látok, az IPS jellegzetesség.
Van itt egy 34"-os VA-m (eddig ezen játszottam), és mostmár 3x27" IPS-em.
OBS felvételen visszanézve is látom a rácsozódást mind3 IPS-en, de így összehasonlítva meg kitűnik, hogy a VA-m meg némileg ghostingol!
Szóval valamit valamiért.
Így, hogy megfejtettem, megnyugszom és együtt élek vele!
-
Lac-coo
addikt
A piros, nulla % tapadású gumi az micsoda ? Nem defekt volt ...
-
bence1885
aktív tag
válasz
TestamentDNR
üzenetére
VA monitorjaim vannak. Mind a 3 már DP-n csatlakozik a VGA-ra.
-
ETOM
addikt
válasz
TestamentDNR
üzenetére
Valami más játékban is megnézném.
-
Lac-coo
addikt
azért ki leeht ofgni jó versenyt is. Bár sok dolgom nem volt ,sorban estek ki előlem ,végén 2. lettem. Igaz a multkori fiaskó után most a 4-es splitbe rakott ...
-
Lac-coo
addikt
válasz
TestamentDNR
üzenetére
Hogy micsoda ?
-
TestamentDNR
senior tag
válasz
bence1885
üzenetére
IPS monitoraid vannak?
Most jottem ra, hogy a VA monitoromon neztem vissza a felvetelt.
Megkerdeztem a droidot, mi errol a velemenye:
“A TE monitorod sajátosságaA GS27QA:
IPS panel gyors válaszidő éles kép nincs valódi motion blur
👉 Ez azt jelenti:
➡️ mindent kristálytisztán mutat
➡️ még azt is, amit nem akarsz látni 😄❗ Mi történik pontosan?
Mozgásnál:
a kép „lépked” pixelenként a szemed követi nincs blur → nincs ami elrejtse
➡️ ezért látod „rácsnak””
Lehet, hogy igaza van, de kitesztelem!

-
bence1885
aktív tag
Nekem is 3 monitor van, de nincs ilyem jelenség. Élsimítás mennyin van neked ? Próbáld ki úgy egy teszt erejéig, hogy kilövöd az Nvidia Surroundot és úgy nézed meg csak a középső monitorral.
-
TestamentDNR
senior tag
válasz
TestamentDNR
üzenetére
Nvidia drivert regebbire csereltem, az sem segitett. Amugy OBS felvetelen nincs rajta a jelenseg.
Egyutt lehet ezzel elni, de mostmar megfejtem. A tobbi tippre nem maradt idom sajna. Majd jovoheten. -
ETOM
addikt
válasz
TestamentDNR
üzenetére
Monitor beállításaiba is szét néznék hátha. Overdrive stb.
-
válasz
TestamentDNR
üzenetére
Post-Processing Effects nálam lowon van azt hiszem, ha ezeket feljebb állítod, még rosszabb lesz az egész, mert sokszor olyan kamu effekteket tesz rá a játék, aminek köze nincs a valósághoz.
-
Lac-coo
addikt
válasz
TestamentDNR
üzenetére
Gemini mit mond?
szerk, Gemini ezt mondja :
Amit leírsz (rácsháló szerű jelenség mozgás közben), az Le Mans Ultimate-ben és más rFactor 2 alapú motoroknál általában két dologra vezethető vissza: a színátmenetek hibájára (dithering) vagy az antialiasing (élsimítás) sajátos viselkedésére.
Próbáld meg az alábbiakat, ebben a sorrendben:
1. Post-Processing Effects (Ez a legvalószínűbb)
A játék motorja (rF2 alapok) hajlamos a "Dithering" használatára, hogy elkerülje a színcsíkozódást (banding). Ez mozgás közben apró, rácsos zajnak tűnhet.
Megoldás: A játék grafikai beállításai között keresd a Post-Processing opciót. Próbáld meg lejjebb venni (Medium-ra vagy Low-ra), vagy akár teljesen kikapcsolni teszt jelleggel. Ha ez segített, a Post-Processing okozta a zajt.
2. MSAA és az "Alpha to Coverage"
Mivel triple setupod van, az erőforrás-igény magas, de a játék élsimítása trükkös lehet.
Javaslat: Az Anti-Aliasing legyen MSAA-n (legalább 4x vagy 8x).
Nézd meg a játék indítófelületén (vagy a Config fájlban), hogy a Transparency Antialiasing nincs-e bekapcsolva az Nvidia Control Panelben. Ha igen, kapcsold ki, mert ez gyakran okoz "hálós" textúrákat a távoli tárgyakon vagy kanyarodáskor.
3. FSR (FidelityFX Super Resolution)
Ez a legnagyobb bűnös a "rácsosodásban".
Ha be van kapcsolva az FSR (Upscaling), az alacsonyabb belső felbontásból dolgozik és utólagos élesítést használ. Ez mozgás közben, főleg triple setupnál, szemcsés, hálós textúrát eredményezhet az aszfalton és a környezeten.
Megoldás: Kapcsold ki az FSR-t (Off), és használd a natív felbontást. Ha kell a FPS, inkább vegyél lejjebb az árnyékokból.
4. Nvidia Control Panel - "Texture Filtering"
Keresd meg az Nvidia Control Panelben a Le Mans Ultimate profilját.
Texture filtering - Quality: Állítsd High Quality-re.
Anisotropic filtering: Legyen 16x (a játékon belül is).
Mit érdemes még megnézned?
Mivel a műszerfalon nem látod, ez megerősíti, hogy a hiba a "világ" renderelésénél van, nem a UI-nál. Ha használsz Reshade-et, nézd meg, hogy nincs-e benne "Deband" vagy "Film Grain" effekt bekapcsolva, mert ezek mozgáskor borzasztóan néznek ki triple-ön. -
TestamentDNR
senior tag
Koszi a tippet! Egyelore meg nem tudom hol keressem, de beleasom magam!
Elobb meg ki akarom probalni, hogy OBS-el felveve a felvetelen is rajta lesz-e a jelenseg, vagy csak a monitoron latszik. Es ha a felvetelen nincs, akkor kezdek igazan vakarozni, hogy mi is ez, es merre kene tovabb kutakodni.
A legjobb az egeszben, hogy kulfoldi forumokban sem tudok rakeresni, mert nem tudom mit is latok! Az biztos, hogy a 34-es monitoromon nem volt jelen ez.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen autót vegyek?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Befutott a Death Stranding 2 PC-s változatának az utolsó előzetese
- Így lehet kiszúrni, ha kamu AirPods fülest akarnak eladni neked
- Eredeti játékok OFF topik
- Crimson Desert
- Bundle topik
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Thinkpad X13 Gen5 13.3" FHD+ IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- T14 Gen1 27% 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- ZBook 17 G6 17.3" FHD IPS i9-9880H RTX 3000 32GB 512GB NVMe ujjlolv új akku gar
- Káprázatos 18 karátos fehérarany gyémánt gyűrű szett (Eljegyzési és Kísérőgyűrű) Eladó
- ASUS TUF Gaming F16 (2025) RTX 5050 115W/Core i5 13450HX / 16GB DDR5 Garancia 2028-ig Újszerű!
- Xbox Wireless Headset 3 hó garancia, számlával!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 27% - MOMODS 15.6" 1080P FHD IPS FreeSync Portable Hordozható monitor!
- Huawei Watch GT 3 42 mm 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
, azért. Gumik, tapadas dettó.