Hirdetés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Pánik a memóriapiacon
- Őrületes specifikációkkal rendelkezik a Tachyum csodaprocesszora
- Hővezető paszták
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Dell notebook topic
- Milyen RAM-ot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsozsa74
őstag
Még VR-ban is elég necces tud lenni. Pont most mentem vele Interlagosban. Hát néha csak tippelgettem, hogy még a pályán vagyok-e.
De amúgy jó kis gép. Lehet olyat csinálni, hogy ne csak 8 db LMP3 menjen? Mondjuk én egy teljes mittomén 20-as mezőnyt akarok LMP3-al és semmi mást. Nem látok rá lehetőséget, de be is nézhetek valamit. -
tusi_
addikt
Bakker ti latjatok az apexet az lmp3 bol? Jobbra nemtudok apexelni, lof..t nem latok. Meg vrban okay, de monitoron...
-
tusi_
addikt
Sracok!
Van BOP a HY Caroknal a jatekban?
Imadom a Peugeotot es szivesen megyek vele, ha mar unom az Astont, de nekem erotlennek tunik. Sao Pauloban olyan a celegyenes vegen, mintha vissza akarna gurulni az emelkedo utolso 1xx meteren. -
v2
senior tag
Üdv. LMP2 Sebringre nincs valami jó setup-otok? Főleg a rugózás érdekel, botrány az a pálya.
-
v2
senior tag
Üdv. Az normális, hogy LMP2-vel Le mans-ban ofline megyek 3.38.450-et, online meg csak 3.42.740 megy? Ofline nem állítok semmit csak a féket, de az úgy van mint az online. Nem olyan régen online Monzában GT3-al 2,5 másodperccel voltam lassabb futamon mint qualin. Már azt sem értettem. Vr-ban megyek 60 FPS-el stabilan, nincs lagg vagy mikrolagg. Mi lehet ez?
-
zsalesz
aktív tag
KB két hete nem mentem LMU - val. Azért az látszik, hogy nagyon népszerű a játék, és az is, hogy higul a felhasználó bázis. Sajnos rengeteg a tahó...
-
zsozsa74
őstag
Azért a DR számítással szerintem vannak itt gondok.
Kvalin megvertem 8 magasabb rangút, és egyetlen alacsonyabb sem vert meg.
Versenyen megvertem 6 magasabb rangút és egyetlen alacsonyabb sem vert meg.
19. helyre vártak, 13. lettem, igaz 2 pozíciót vesztettem a verseny során.Végeredmény: DR-t vesztettem...
Még mi a faxt csináljak? Úgy tudtam, hogy az alapján történtik az előrelépés, hogy mennyi magasabbat versz meg és mennyi alacsonyabbtól kapsz ki. Akkor most mi van?
-
JulesTS
addikt
Javítás a "karosséria"-hoz:
https://drive.google.com/file/d/15sI-7AVhyDtJW6RX73BGPJXmKs6qhDk-/view?usp=drivesdk -
Géjza
őstag
válasz
András12345
üzenetére
Pontosan, remekül látod.
Lehet, hogy az. -
PapírVilla
aktív tag
Nem a legfontosabb, csak kérdezem. LMGT autóknál nincs backfire effekt? (A többit nem néztem most).
-
Géjza
őstag
Cipy zseniális
qrvára sajnáltam, de ezen szakadtam
[link] -
kzolee216
senior tag
válasz
RobbyJr
üzenetére
Köszönöm a segítséget, közben meglett szerintem, mert ma reggel toltam 3 versenyt, amiből 2 különböző pálya és nem tapasztaltam a problémát.
1. jött valami frissítés, nem figyeltem.
2. kikapcsoltam a GameInput Service-et. Valamelyik formon olvastam, hátha ez volt, most már így is marad akkor.
Beállításaimhoz nem nyúltam, azok mind maradtak a fentiek.
-
-
bence1885
aktív tag
válasz
kzolee216
üzenetére
Nálam is ez volt a napokban. Én kilőttem a Vsyncet azóta jó lett. Amúgy én tudom, ha az fps meg van, de még is laggok mikrolaggok vannak akkor az CPU limitre adhat okot. Viszont kétlem hogy egy 9800X3D ne tudná kiszolgálni.
Egy újratelepítést megérne a dolog mindenképp.
-
kzolee216
senior tag
-
kzolee216
senior tag
válasz
RobbyJr
üzenetére
Nem/, más minden szuperül fut.
Nekem így van a beállításom:
Res:7680x1440
Refres rate: 170
Vsync: off
FSAA: MSAA4x
Multiview: On---
Circuit: High
Texture: High
Player: Ultra
Opp: High
Texture filter: x16
Spec: Off
Shadow: High
Shadow blur: Opt
Soft Particles: Low
Többi pedig medium.
A látható kocsik száma pedig 20. -
-
kzolee216
senior tag
Valaki esetleg tudna abban megoldást adni, hogy mérés alapján folyamatosan 120-140 fps között mozog a játék (3x1440p) nálam viszont én szemre úgy látom, mintha ez nem lenne meg. Olyan mintha microstutterem lenne, viszont az Afterburnerben ez nem látható. Ti esetleg találkoztatok ezzel? Gépem az megvan és nem azzal lesz a probléma.... új rendszer és csak ennél tapasztalom: 9800x3d + 32Gb + 3080. Mi lehet a probléma? Kak@óóóó az engine?
-
Ratrak
aktív tag
Sziasztok,
Az őszi vásár keretein belül megvettem a játékot, mert kíváncsi voltam, mi ez a hype körülötte. Eddig tetszik, de van pár furcsaság vele kapcsolatban, kérdeznék a tapasztalataitokról:
Moza R9-et használok, az alap/legolcsóbb pereccel, amin viszont van millió gomb, meg kb. egy komplett "kontroller". A többi általam ismert/játszott játékban jellemzően lehet a menüben mozgást ezekkel a nyilakkal megoldani - itt erre nem találtam módot egyelőre. Van?
Olyat találtam, amikor az egér mozgást lehet gombbal megoldani, ez közvetlenül a beállítást követően működött is, azóta viszont nem - pedig be van rá állítva minden. Belőttem még egyszer, akkor sem. Szóval egyszer egy nagyon rövid ideig ment, aztán már nem.
Ennek azért lenne jelentősége, mert bár még nem abban próbálgattam a játékot, de később VR-ban fogok játszani, és ott nem mindegy, hogy kell-e egeret, rosszabb esetben billentyűzetet is keresgélnem a "kinti világban" vagy nem
Másik, hogy a Moza Pit House hibát ír, amikor a játékot hozzá akarom adni/setupolni. Ettől még megy minden a játékban, de azért ez fura. Mondjuk néha nincs FFB a verseny kezdetekor, de egy verseny újraindítás ezt eddig megoldotta. Online még nem mentem, nem hiányzik, hogy kezdeti vacakolással tönkretegyem bárki versenyét, de ha ez később is előfordulhat, az nem túl jó dolog. Van erre már tapasztalat? Elvileg legújabb verzión van a Moza cucc.
-
dino_m
őstag
Már azt hittem, hogy valami újabb megjelenés volt az LMU-ban!
-
Lac-coo
őstag
Igen eza fontos IR ben ,ha éjje lnappal onlinozn iakarsz akkor bár roháadt dága, mert az, barki barmit mond, akkor megéri. Ha ennél lazábban gondolod teljesen felesleges....
Azt csendben jelzem ,ha engednék offline is használni előfizetés nélkül akkor még költeték is tartalomra... De nem .Szóval máshová megy az a pénz
-
válasz
András12345
üzenetére
De én állítom, szépek, nekem tetszenek, na akkor most mi van? Szívrohamod lesz?
-
válasz
pRoject22
üzenetére
Nem rossz.
Daniel Moradot néztem tegnap, ő full grafikán nyomja, de úgy se olyan csili vili, de nem is ez a lényeg, hanem az ami karambol ott lement, hasonló volt mint LMU-ban.
Félvezető körön már valaki tolatva ment
iRacingről majd akkor alkotok egy hosszabb véleményt, amikor játszottam vele vagy 100 órát, de az nem most lesz.
-
válasz
András12345
üzenetére
Ez egy 2014 körüli kontent, a grafikát ahhoz kell mérni, folyamatosan újítják fel a pályákat, ez is sorra fog kerülni, a 2025-ös grafika ÍGY néz ki, de ezt te is tudod...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Köszi nektek!
-
Laby
őstag
válasz
RobbyJr
üzenetére
Mások évente vesznek új kiadást CoD-ból meg többi játékból, az nem előfizetéses, mégis közel ugyan azt az összeget az új kiadásra elköltik évente...szóval ez is nézőpont kérdése.
Hát igen, itt elég azt az 1 kocsit megvenni amivel menni akarsz, nem kell hogy az összes meglegyen. Ízlés kérdése, hogy ki mire gerjed. 200k-ból brutál fullos content profilt raknál össze, de kevesebből is és ugye nem muszáj mindent egybe, szóval évek alatt elég felépíteni a profilod.
Minden hétvégén vannak special eventek, rohadt jó endurance mókák vannak...stb. Szóval azért kapsz a pénzedért cserébe sok mindent, mégha valóban nem egy olcsó dolog, főleg magyar pénztárcával nem. -
válasz
RobbyJr
üzenetére
Én azt javaslom ,hogy akkor ruházz be iRacing-be ha komolyan akarsz szimezni, ha elég csak egy hébe-hóba egy-egy koca futam LMU-ban akkor ne iRacingezz, én pl amikor elkezdtem szimezni akkor még a GTR2 ment, aztán jött a Forza sorozat konzolon, utána R3E majd AC és onnan léptem be 2015-ben iR-be, nem bántam meg, és valóban ott is vannak balesetek de viszont van lehetőséged reportolni amit át is néznek illetve még fel is lebbezhetsz amit szintén néznek.
A teljes csomagot tekintve az iR messze jobb a többitől, pl én bass shakerrel megyek, VR-ban amikor rezeg a segged a kerékvetőkön meg a többin az hatalmas immerziót ad, és pl az iR-ben nativan benne van a shaker támogatás is, nativ OpenXR és megannyi dolog ami miatt kiemelkedik a többitől, drága? igen, de a jót megkell fizetni, pl eddig Samsungos voltam teló téren, de kihánytak egy olyan updatet ami miatt nem tudtam kinyitni a telefonom, beakadt stb, pedig 180K-s teló volt, vettem egy iphone 16-ot és akkor jöttem rá, hogy mennyivel jobb mint a samsung, ilyen az iR-is, szóval ha valóban komolyan érdekel a szim, mármint szereted napi rendszerességgel űzni és nem pedig csak hébe hóba akkor mindenképp az iR-t ajánlom.
Itt megnézheted pontosan mik a tartalmak
-
Lehet egyszer beruházok az iRacing-be, csak ott a havi előfizetés nem tetszik, meg az, hogy ha nem fizetsz elő, akkor offline se használhatod a tartalmat.
Ami jobban érdekel, az a GT3, LMP2, Hyper, mint LMU-ba, ez nem tudom hány autót takar, nyilván az összes GT3 nem kellene, de pályából jöhetne minél több.
Ha 200k-ból meg lehet úszni, az még hagyján.
5k-ig lehet el tudnék jutni, meg nyilván jó lenne egy 24 órás versenyen is menni, ahol épp Verstappen is menne, az azért nagy élményt adna.
-
Laby
őstag
válasz
RobbyJr
üzenetére
Ezt csak az LMU hit gyülisek állítják, mármint hogy 500 ezreket kellene elkölteni rá. Mármint nyilván nem olcsó, de amikor embereknek van 500 ezrük-1 milliójuk kormány szettre, monitorra, cockpitre és egyéb kiegészítőkre, akkor bele kellene hogy férjen (akár szép apránként megvéve) 100-150 ezer is amivel már elég fullos tartalmas profilt lehet összerakni iRacingban, de legyen 200k és akkor már tényleg kifulloztad a lényegi tartalmakat. Cserébe kapsz egy rakás pályát, rallycrosst, indycart, nascart, open wheelt, zárt kasztnit, imsa-t...gyakorlatilag bármit amihez kedved van.
Olyan tartalom mennyiséget, minőséget kapsz amit más nem ad. Persze vannak hibái és számomra is idegesítő már-már irritáló dolgok, de ugyan úgy van minden szimulátornak hibája. Számomra pálya, autók, FIZIKA (!) terén magasan verhetetlen (tehát ami igazán számít), egyik szimulátor sem ad közel sem ennyit.
Azért kevés olyan iRacing hater van, aki rakott bele időt, tartalmat és mégis kiábrándult, mint András12345
(+Lacooo de őt azért nem szeretném idevenni. András véleményét totálisan elfogadom, vannak olyan igazságok benne amivel egyetértek, de azért a teljes képet nézve más állásponton vagyunk, de ez szubjektív ugye.
)Arról nem is beszélve, hogy milyen szintű versenyzőkkel tudsz közösen versenyezni (főleg te, aki ha ráfeküdne a játékra biztos elég komoly iRatingra tudnál felmenni)...a valódi versenyzők ~90-95%-ban tuti iRacingba nyomulnak.
-
zsozsa74
őstag
Azért szerintem vannak bajok az LMU-val is. Most mentem egy 40 percest Interlagoson. Kétszeres benya fogyasztás volt, tehát mindenképp tankolni kellett. A tankolás előtti körben éreztem, hogy már elég könnyen megcsúszok a kb. 80%-os gumikon, mondom, akkor lecserélem a kvalis gumikra, amik 96%-osak voltak. Meg is volt a csere.
Na miután kijöttem, a tapadás nem lett jobb, hanem inkább rosszabb és a maradék 9 körben pörögtem, mint a láncoskutya, úgy, hogy a kerékcseréig egyetlen egyszer sem. Olyan volt, mintha vagy nem cserélt volna gumit, pedig a menet közbeni csekkolás szerint igen, vagy valami rosszabbat tett volna fel. Nem voltam boldog.
-
Úgy állítsd be,hogy:
turbo mode ON
élesítés FX CAS 100%foveated rendering tetszés szerint nálam quality és wide on van.
A képi beállításokban a post processing menü után van egy opció ami alapból 100%-on áll, ez a vizszintes fov, na most ha olcsón akarsz sokkal szebb képet akkor ezt 100%-ról leveszed mondjuk 90-re, ezzel egy nagyon picit csökken a fov viszont képileg annyival lesz élesebb mintha 150%-os felbontást tolnál rá, mivel a melévő pixeleket kissebb területre sűríti be az OpenXR toolkit, nálam a Q3-al 88%-on áll jelenleg.
-
v2
senior tag
Aki használ VR-t és openxr-ben indít, megnézné, hogy az openxr grafikai állítására változik a szim megjelenése? Én bármit állítok semmi nem történik
-
Na mentem egy utolsó LMU-t, Le mans LMP3 /GT3, start után a T2-ben a komplett GT3 élmezőny repült át a fejem felett, hát ezek a devek olyan ostábák ,hogy a szinte azonos sebességű kocsikat 5 tized különbséggel indítják, annyi ész nem volt már, hogy legalább egy 3-4 sec legyen köztük, ilyet én még nem láttam, meg 100% rain, nem esett egy csepp sem
-
válasz
RobbyJr
üzenetére
A hardverigény az beállítás függő, ha leveszed a 3D füvet meg fát akkor dupláztál illetve a jobb grafikus motor DX12-t és jobb teljesítményt is magával hoz, nem csak a grafikai fejlődés lesz a legnagyobb attrakció hanem a teljesítmény növekedés, de ezek levannak írva a fejlesztői naplókban
-
válasz
Marci79
üzenetére
Szegeden a BYD építkezés melletti kúton épp tankolok amikor jön a kínai munkás kannával és elkezdi a kannába tölteni a benzint, gondolom vmi munkagéphez kellett, de ugye a cigi közben lóg a pofájából, mondom a kutas gyereknek te menjél oda mert ez felrobbant minket, oda szalad a kutas és izombol kiveszi a szájából a cigit majd elszalad vele és eldobja, aztán kiabáltak egymással, DE! a kinai kinaiul a kutas meg magyarul anyázott neki, én meg álltam ott úgy röhögtem majd be szartam, mondom mi van itt
-
Marci79
senior tag
Hogy ez mennyire igaz rájuk bakker! Kész életveszély a vezetéstudásuk. Párszor majdnem sikerült törniük a kocsimat. A legjobb, mikor a kínai nő megáll a kereszteződés közepén Kőbányán és elkezd tolatni. Mi meg mögötte hiába dudáltunk és szidtuk masszívan a felmenőit, le sem szarta. Az összestől bekellene vonni a jogsit. Ha van nekik egyáltalán.
-
válasz
András12345
üzenetére
Olvastam már, egy részével egyetértek egy részével nem, de mindentől függetlenül amikor beülök és próbálkozom más szimekkel akkor a nap végére a konklúzió mindig az marad, hogy hát igen, csak az iRacing az igazi, pedig lenne kedvem a többivel is menni.
-
mokus1
addikt
Sziasztok, elkezdtem játszani vele, tetszik. Viszont van egy olyan problémám hogy elvileg fix60fpsem van mégis néha mintha laggolna,pedig nem látom hogy beesne az fps. Ez mitől lehet mi a megoldás, ha valakinek volt hasonló baja?
-
-
Géjza
őstag
LMU-nál a gond ott van, hogy a hülyegyerek is kifizette a game árát, erre maga az LMU tiltaná ki ezeket mondjuk csak az online részéből a játéknak. Ez azért nem annyira sima ügy szerintem. Pár nap esetleges felfüggesztés messze nem akkora visszatartó erő, mint a permanens ban.
Emiatt sokkal jobb, egyszerűbb az LFM, ami kvázi független a játéktól. Ha onnét kitiltanak, attól még minden részét teljesen használhatod a játéknak, csak az LFM szervezte futamokon nem vehetsz részt.
Nagyon kellene takarítania népeket, mert ez meg fogja mérgezni, ölni az online részt, ha nem kezelik.
-
András12345
aktív tag
Az int. wreckereket igenis ki kell takarítani. Egy dolog ha valaki kezdő/lassú, más az ha szándékos baleseteket okoz... A normális rating rendszer alap lenne... Nem megyek mostanában túl sokat, max a hosszabb eventeken, nem tudom annyira megítélni hogy mennyire össze -vissza teljesítményű emberek közé rak be.
-
válasz
RobbyJr
üzenetére
Én 10 éve kezdtem az iRacinget, valóban sokba kerül visszont minőségi kontentek jönnek és van mindenféle verseny, ha jó vagy akkor pénzt is tudsz kivenni belőle.
Nekem megvan a Road és Formula tartalom kb 90%-a, az évek alatt szépen lassan megvettem mindig ami tetszett, és habár ott is vannak balesetek de ilyen ami az LMU-ban van ott nincs, és lehet szidni az iR-t de nem véletlen van esténként 20K player online benne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Pánik a memóriapiacon
- Őrületes specifikációkkal rendelkezik a Tachyum csodaprocesszora
- BestBuy topik
- Torrent meghívó kunyeráló
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autós topik
- Óra topik
- Hővezető paszták
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPad 9th Gen 256GB, Wi-Fi+Cellular, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Ha mindkettőt viszed, 170ért tied! - Apple Thunderbolt Display
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 Dock
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 13s-IML - i5-10210U I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
De amúgy jó kis gép. Lehet olyat csinálni, hogy ne csak 8 db LMP3 menjen? Mondjuk én egy teljes mittomén 20-as mezőnyt akarok LMP3-al és semmi mást. Nem látok rá lehetőséget, de be is nézhetek valamit.

)
Nem normális a többségük, az már fix.