- Kompakt MSI alaplap érkezett Ryzenek alá
- ASUS blog: hódítsuk meg az online tabellákat ROG egerekkel!
- Egy 2,4 milliárd dolláros Alphawave-üzlettel erősített a Qualcomm
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Az NVIDIA vezére szerint a brit AI mögött nincs megfelelő infrastruktúra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ricardo
titán
válasz
Parallaxis #20 üzenetére
Az tényleg nem túl beszédes.
-
Zotya84
őstag
válasz
Napfénysüti #15 üzenetére
Igen, évek óta - még az előző órán lett először engedve...
Egyébként F7 saját fórumán az FR570 kézikönyvéből van egy kép, amin van leírás, de webes felületen sehogy sem találom, hiába nyitom meg, így nem tudom linkelni. -
Ricardo
titán
válasz
Parallaxis #16 üzenetére
Hogy adja meg? Mit ír ki amikor van adat?
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Parallaxis #16 üzenetére
Na igen, ezért is írtam korábban hogy értelmezni nem tudom ezt az alvási apnoe dologt a Garminnál. Nekem mondjuk sport miatt kellett az óra, arra jó szerencsére.
-
Parallaxis
addikt
válasz
Napfénysüti #15 üzenetére
Nem mindig, 10-ből 4 esetben valóban a nincs adat van a rublikában. De ha van az is semmitmondó, még a Garmin saját FAQ oldalán sincs semmi részletes infó, hogy ez mire jó, adott mérésinfók mit jelentenek.
Ez tipikus Garminos egészségfelügyeleti funkció, amit beleraktak a rendszerbe, de nagyjából semmire nem jó, de el lehet mondani, hogy van.
A Garmin sajnos az egészségfelügyeleti téren fényévekkel le van maradva. Aki nem kizárólag sportolásra akar órát, az sokkal jobban jár, ha másik gyártótól választ. -
Zotya84
őstag
válasz
Napfénysüti #4 üzenetére
Nem is lesz egyszerű. Mert nem a leírás alapján ugyan lehet, de...
Mondjuk nekem rendszeresen azt írja a F7Pro, hogy nincs adat. Arra meg azt írják, jó, mert nincs variancia. De akkor meg miért nem azt írja?
Mindegy, majd kiforrja magát. -
TODI1111
veterán
A cikk címe is megtévesztő. Azt kellett volna írni, hogy elérhető lesz. Az óra topikjába beleolvasva is látható, hogy nálunk egyik verzión sem elérhető a funkció.
-
Ricardo
titán
Alvási apnoe:
[link]
idézet a linkről.
"
Az alvási apnoe olyan rendellenesség, amikor alvás közben a szokásosnál gyakrabban fordul elő légzési szünet vagy felületes légzés.[1] Mindegyik intervallum néhány másodperctől néhány percig tarthat, és éjszaka sokszor előfordul.
A legtöbb esetben ez a tünet a személy hangos horkolását okozza.[2] A légzés újraindulásakor fulladás vagy horkolás hallható.[3] Mivel a rendellenesség megzavarja a normális alvási mintát,"És ott van a hírben is.
Idézet a hírből."Bár egy okosóra nem orvosi eszköz, bizonyos modellek képesek lehetnek az alvási apnoe jeleit detektálni és orvos felkeresését javasolni a véroxigénszint változását (és bizonyos esetekben a horkolást, illetve az alvási légzésszüneteket) figyelemmel kísérve."
Vastag kiemelés tőlem.
Szívesen.
-
gusthy
veterán
válasz
Napfénysüti #4 üzenetére
Igazából nem bonyolult. Ha tartósan 5 felett van, akkor az nem jó. Rengeteg betegségnek lehet előrejelzője, úgyhogy ha ez van, akkor érdemes dokihoz menni.
-
PDA_FAN
tag
Gondolom, nem fért ki az a két mondat, hogy mi a tököm az az apnoe... Vagy rajtam kívül mindenki tudja, és csak én hiányoztam arról az óráról, amikor tanították?
-
TODI1111
veterán
Nekem watch ultrám van a legfrissebb szoftverrel (2 napja jött), de nem találok ilyen funkciót.
-
formax
tag
Ez a funkció az újabb Garmin órákon, pl. a Forerunner illetve Fenix órákon is elérhető, igaz, nem alvási apnoé figyelésnek, hanem "légzésváltakozási adat"-nak ("Breating Variations Data") hívják.
"A Forerunner 970 eszköz optikai pulzusszám-érzékelője olyan pulzoximéter-funkcióval rendelkezik, amely képes az éjszakai légzési változások mérésére. A légzésváltozások mutatója az alvási környezetre való odafigyelés növelését és az általános jóllétet szolgálja. Az eseti vagy gyakori légzésváltozások az egyéni életvitelének tényezői vagy az alvási környezet eredménye lehet. Beszéljen orvosával vagy egészségügyi szakértőjével, ha aggályai merülnének fel a légzésváltozások mértékével kapcsolatban."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Watch 8 Cellular (Esim) 41 mm, 12 hónap garanciával, 100%-os akkumulátorral + ajándékkal
- Apple watch Series 7 41mm Stainless steel gyönyörű
- Apple Watch 5 44mm Nike Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4285
- Apple Watch Ultra 2 49MM Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 99%/p4271
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest