- Megjött a Razer DeathAdder egerek legfrissebb nemzedéke
- Ismét minimalista miditorony érkezett a Fractal Design műhelyéből
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- Digital Fingerprinting: Így buktat le a böngésződ a neten - Tech Percek #18
- Prezentálta PCI Express 6.0-s SSD-vezérlőjét a Silicon Motion
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dumcsi7
csendes tag
válasz
Patice #74097 üzenetére
Értem.
A gyerek igazából bekapcsolja a tv-t rámegy a letöltésekre és ott lát mindent, ezt szeretném elkerülni..
A lényeg akkor hogy újra kell telepíteni az egész NAS-t ?
Mennyire bonyolult ezt megtenni és nagyon másabb mint a mostani gyári progi rajt, kezdtem megszokni-tanulni?
Nem lehet, hogy mindkettő fusson rajt szinkronban? -
dumcsi7
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég szereztem be egy DS 220+., eddig szuper nagyon.
Szeretném tudni, van olyan lehetőség rajta, mikor töltök filmet le, viszont nem szeretném ha a gyerek látná a tv-n mikor elkezd keresni a letöltött filmek között? (16-18 + kategória)
Létre lehet hozni külön mappát ezeknek, oda töltöm bele, én pedig egy kóddal feloldom és látom egyből a tv-n is külön mappában?
Nem vagyok nagy szaki ezért kérdezem...
Előre is köszönöm a válaszokat. -
Sanyi.mTs
addikt
Ha docker alól futtatom a plex servert, akkor is fog működni a HW transzkódolás?
-
d.bali
csendes tag
válasz
urban racer #74086 üzenetére
Köszi az infókat, működés van, köszönöm a megerősítést!
Bár továbbra is nekem olyan emlékem van/volt, hogy a "tárhely" menüben mindkét tárolókészlet fel volt tüntetve. Most 1 kötet van, de a HDD menüben látszik mindkét lemez.
#74088 Csabroncka ezzel mondjuk tisztában voltam, de a 1 lemez csere után nem szűnt meg a sipolás!
-
Vasti74
senior tag
válasz
urban racer #74081 üzenetére
Jaaa, de azért ennyire nem egyszerű ;-)
Mert ez "nettó", de az adatfolyam meg nem nettó adatcsomagokból áll, hanem bruttókból - fejléc, elveszett, időt túllépett csomagok újraküldése, stb.
Ugyanakkor pl. tömörített is lehet az átvitel.
Szóval azon kívül, hogy a nagyságrendet benéztem, a többit csak tippelni lehet ;-)De a kérdezőnek szerintem valahol itt van a problémája, mert az internet kapcsolat paramétereit nem mondta, lehet, hogy valami 5/0,3Mbit-es dsl ;-) , de az is lehet, hogy a szolgáltatók bizonyos portokon korlátozzák az igénybe vehető nemzetközi sávszélességet.
-
Csabroncka
addikt
válasz
d.bali #74084 üzenetére
Ez mindenkit megviccel! Igen, a kötet akkor nyeri el a nagyobb mértet, ha mindkét nagyobb lemez benne van.
-
n@p@lm
őstag
Sziasztok!
Nemrég beszereztem egy Syno DS220+, egyik oka az volt hogy a Google immáron kvótát szab a fényképeknek.
Ha már hálózati eszköz legyen mindenkinek tárhelye, nekem, asszonynak, fiamnak. Tehát lett annyi user ahányan vagyunk.
Felmásoltam a családi képeket, albumokat egy általam készített Képek mappába.
Miként tudnám ezt bevarázsolni úgy a Synology Photosba úgy hogy mindenki lássa?
Mint megosztás az működik (látom én és a többiek is, adtam hozzá jogot), de olyan Google Photos nézet jó lenne (helyek, emberek stb). -
d.bali
csendes tag
válasz
urban racer #74083 üzenetére
-
d.bali
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Synology DS216J melyben 2x2Tb HDD van/volt. Tárhelybővítés miatt vettem 2db 4tB-os HDD-t (WD40EFZX) elméletileg kompatibilis a Syn. oldal szerint.
Menet a következő volt:
-NAS leállít 2 tárhely 2TB ki 4Tb be
-bekapcsol és javítás (5 óra)
Sajnos azóta a tárhelykezelőben nem látja a 2. rekeszt és hibaüzenetet (bár a javasolt helyen nincs is ilyen menürész a pontoknál)) is jelez.
A HDD/SSD menüben viszont látja! -
Vasti74
senior tag
Mert a legtöbb internet kapcsolat aszimmetrikus! :-)
Tehát ha otthon van egy 100/30Mbit-es internet kapcsolatod, az azt jelenti, hogy letölteni az internetről kb. 10MB/s, feltölteni az internetre meg kb. 0,3Mb/s-al tudsz.
Ha kívülről, az internet felől alkarod elérni az ezen az internet kapcsolaton lévő pl. NAS-t egy gyors internet kapcsolattal rendelkező gépről, akkor ebből következik, hogy a NAS-ra feltölteni 10MB/s sebességgel tudsz, letölteni róla meg 0,3MB/s sebességgel (ami 300kB/s ;-)
(Ezért szokták a "szervereket" valamilyen szimmetrikus internet kapcsolatra tenni, mert általában az internet felé kell a nagyobb sávszélesség, az otthoni kapcsolatoknál meg az internet felőli sávszélesség a nagyobb.)
Szóval az általad tapasztalt jelenség teljesen normális és logikus ;-)
-
Primary92
senior tag
Létre lehet hozni egy megosztott mappán belül egy olyan mappát, amit külön jelszó véd, és titkosított?
-
cpt rodgi
tag
válasz
Magnat #74047 üzenetére
siker . az volt.
( kikapcs, net nelkül be, azonnal belep, ezt soxor, es sikerult agyonverni. )
most :visszatert a beke.... [kép]
ugye jol gondolom, ha nekem pusztan adattarolni kell fökent csaladi foto/ video es par docx, meg ilyesmi. akkor felesleges a sok akarmilyen addon telepites futtatas?
valahogy ra birni, hogy hetente csinaljon egy copyt a mashova, es annyi . ugye?
-
arn
félisten
válasz
rednifegnar #74061 üzenetére
En egy olcso 8tbos usbsre backupolok, vmi 120 eur volt, a wdredek meg 220. Igaz csak havonta, meg remlassu az usb protokol miatt (kis fajlok), es valszeg nem is cmr vinyo. De nalam nincs sok valtozas, igy relativ hamar megcsinalja, radugom a nasra, aztan eldolgozgat.
-
TBMC
addikt
A NAS-val mit tudnék kezdeni, hogy fusson rendesen?
(van benne egy másik kis kötet jelenleg, ssd, amin csak a rendszer főbb csomagok vannak) a másik köteten ami megadta most magát 2 csomag volt(ami rendszert érintő) , synology photos, + vmi még, illetve a /homes folder.A NAS elindul, de iszonyat lassú, status narancssárgán világít. A /homes foldert jelenleg is vol2-re írja, ami ugye nincs, ezt nem tudom megváltoztatni vol1re, mert error dob azonnal. Helyre lehet ezt hozni valahogy, hogy legalább a NAS fusson megfelelően, és várja majd az érkező új vinyót?
arn: igen, csak sajnos ez volt a korábbi offline vinyóm backupja, majd én hülye betettem a nasba ideiglenesen amíg az gariban van, erre most ez is megadta magát
, rajta minden adattal, mentéssel. Van egy másik backupom, de hiányzik róla kb 2-3 évnyi adat...
-
TBMC
addikt
válasz
rednifegnar #74054 üzenetére
ami most adta meg magát, (2019.01.09 gyártás) 2019.02havi vásárlás, még garis szintén.
a korábbi ami jelenleg ügyintézés alatt (de arról volt backup) 2020.08 havi vásárlásVasti74: köszönöm az infókat!
arn: parádésan hangzik -
Sanyi.mTs
addikt
Költöztetett már valaki plex szervert natív app-ról dockerbe? A folyamat érdekelne.
-
Vasti74
senior tag
Ilyen esetben mielőbb kikapcsolni a masinát !!!! , mert ha valami olyan mechanikai probléma van a vinyóval, gyakorlatilag percről percre romolhat az adat visszaállítás esélye!!!! És ha kattog-zöröt, az már azért probléma.
Aztán pl. Kürt Kft., legalábbis amikor még ilyenekkel foglalkoztam, mi nekik szoktunk halott vinyókat küldeni... De már tizenéve is 300.000 forint felett volt a mentés, és azt, hogy az adatok nem sérültek, nem tudják garantálni (pl. volt olyan ügyfél, akinek a képeit ugyan lementették, de sok sérült volt, csak egy kis része jelent meg)
Hogy van-e még ezzel foglalkozó, és hozzá értő cég, azt nem tudom...
Amúgy ez egy rémálom, és éppen ezért (meg pl. a vírusok miatt) kell egy offline mentés, és az sem árt, ha a RAID-hez a tartalék vinyó ott lapul a NAS mellett, és ha egy kihullik, azzal a mozdulattal, ahogy kivette az ember, már tolja is be helyette, és épülhet újra a dolog.
-
TBMC
addikt
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Ds218+ban lévő WDred 8TB megadta magát. teljesen.Sípol a NAS folyton, a vinyó kerregő sípoló hangot ad, nem indul el.
Tudtok adjánlani megbízható adatmentőt aki tudna segédkezni az adatok helyreállításban?
Illetve a nassal mit tudok kezdeni, hogy ne sípoljon folyamatosan és írkálja a drive missing és egyéb litániákat tartalmazó errorokat?
-
nFlex
tag
Üdv urak.
Lenne egy kérdésem.
Hónapok óta használom kulfoldrol az otthon elhelyezett NASomat.
Webdav segisegevel. Nem repeszt a sebesség. De fullhd-s filmet tökéletesen néztem. Áramszünet volt, volt már többször is. Most valami megvaltozott. Semmi hibauzenet. Egyszerűen beállt a sebesség 500kb/s-re. 3 napja szenvedek minden atalaitottam. Tanusitvanyokat. Egyszeruen. Szar lett. Net otthon tokeletes. Itt is. Valami más megoldason gondolkozom. A lényeg a Kodi tudja kezelni. Vpn fut a NASon. Sima SMB-t vagy NFS -t el lehet érni ? Illetve sebességben melyik a legjobb ?DS118 a gép. Videoststion Plex kilőve. Sosem volt jó. -
Madwe
nagyúr
válasz
paolinho #74041 üzenetére
Mert rosszul migráltad
1. Jelentkezz ki a plexből az app.plex.tv oldalon
2. Állítsd le a plex-et a syno package centerben
3. Töröld a plex Preferences.xml-jét (ne aggódj, semmi lényegi beállítást nem vesztesz vele!) ez a plex install/Library/Application Support/Plex Media Server útvonalon lesz (a plex install valszeg a plex megosztási mappában lesz, amihez a userednek először jogot kell adni a control centerben h lássa)
4. Indítsd el a plex appot a package centerben
5. Menj el a nas.ip.cime:32400 címre, a setup résszel kezd
6. Jelentkezz be a plex accountoddal.
7. Ne adj hozzá lobraryhez semmit, skippeld - eljutsz a dashboardodig minden ott lesz, mint elötte. -
paolinho
őstag
válasz
blakey #74037 üzenetére
Én nem neveztelek bunkónak, távol álljon tőlem a sértegetés, csak egyszerűen ügyetlen vagyok valószínűleg a témában, és lehet olyat kérdezek, ami másnak evidens. Sajnálom tényleg.
Mint korábban is írtam, lépésről-lépésre végigcsináltam ezt a "How to fix Plex migration issues in Synology DSM 7.0" oldalon történő bemutatót, és nem a béta Plex-szel, hanem amit az oldalon is lehet belinkelve találni. De hiába csináltam mindent úgy, ahogy ott le van írva, nem kapom vissza a korábbi Plex beállításaimat, ugyanis amikor indítanám a Plex Media Server-t, akkor az írja, hogy Nem hitelesített - Nincs hozzáférése ehhez a kiszolgálóhoz. Itt sikerült elakadnom. -
gyugyo79
addikt
válasz
kraftxld #74035 üzenetére
Nem tudom DSM 7.0 -án megy e még egy
synonet --help
megmondja (root ként) a lehetőségeit ha egyáltalán van még synonet mint olyan 6.xx -en a;
tuti nem kell de azt lehet csak ide írtad .
Szerk elvileg van.
root@VDSM:~# synonet --help
Copyright (c) 2003-2021 Synology Inc. All rights reserved.
Usage: synonet
......
--wake xx:xx:xx:xx:xx:xx ethX
.......
csak az ide vonatkozó részt másoltam be. (holnap tudom letesztelni, hogy jól is működik e 7 -ről. 6.X -ról tuti ment) -
kraftxld
félisten
válasz
gyugyo79 #56808 üzenetére
Nekem valamiért nem megy a synonet --wake parancs, másik windows gépről a Nirsoft-os WOL alkalmazással felébred a gép, de a NAS-ról nem.
DS220+, DSM 7.0Ez a pontos parancs: synonet --wake 48:0F:CF:49:31:27 eth0;
Root-ként fut és nem jön vissza hibakót a futtatáskor.Valakinek ötlete, hogy mitől lehet?
-
paolinho
őstag
válasz
blakey #74032 üzenetére
Kedves blakey, hidd el az évek óta felgyülemlő tagság mindenre megtanított, többek között a kereső használatára. Veszem mindenre a fáradságot, csak nem mindig van találat. Amikor kérdezek, akkor általában azt megelőzi a kereső mezőben történő kutakodás. Ez esetben is ez történt, de sajnos nem azt kaptam meg azt, ami megoldotta volna a problémámat. Ezért bátorkodtam érdeklődni. Sajnálom, ha ez idegesít Téged, hidd el engem is idegesít!
Na mindegy, akkor majd csak megoldódik valahahogy a gondom, legfeljebb nem zavarom a türelmetlenebbül olvasók/gondolkodók köreit.
Bocs, hogy feszültséget generáltam benned a problémámmal!gyuri81: Nagyjából válaszoltam fentebb, de lévén Te udvariassabban szólítottál meg, Neked is elmondom, hogy ilyen esetben azzal kezdek, hogy Összefoglaló. Ha nincs ott megoldás, akkor a kereső mezőben kútászkodom tovább. Ha itt sincs megoldás, kérdezek. Egyelőre próbálok célba érni, de egyelőre még van mit kutakodnom, ugyanis nincs találatom a végső megoldásra.
-
válasz
paolinho #74029 üzenetére
Ha meg szabad kérdezni, visszaolvastál, hogy pontosan mit is kell tenni a Plex-el, ha dms6-ról 7-re váltunk? Egyébként az általad jelzett probléma ki lett tárgyalva
No para, minden ok a DSM 7-el.
A plex mappának adni kell hozzáférési jogokat. (fentebb le van írva, hogy pontosan hogy kell beállítani)
Illetve ha belépsz a plex-be, akkor ott felajánlott verziót kell telepíteni. -
blakey
titán
válasz
paolinho #74027 üzenetére
Én csak azt nem értem, hogy itt vagy a topikban érdeklődsz, de annyi fáradságot nem veszel, hogy használd a keresőt vagy olvasgasd a hsz-eket, hogy hátha megvan a megoldás, ugyanis többen linkeltük, én is, ráadásul a linkek képekkel van illusztrálva, simán, akadásmentesen frissítettem DSM7-re majd a Plex-et is. Szerintem többek közt az a lényege az ilyen topikoknak, hogy a sok megoldás egy helyen legyen, márpedig nagyon sok okosság olvasható itt is. Itt a Plex hivatalos frissítési megoldása.
Egyébként nem tudom, hogy mit és hogyan frissítetté, de nekem is lett Béta-csomagom, viszont a benne lévő Plex-et inkább ne használd.
-
paolinho
őstag
válasz
Ear001 #74017 üzenetére
Nekem nincs béta csomag opció, de a Plex oldali lehetőség jó ötletnek tünt, ahonnan sikerült is letölteni az appot. Viszont sajnos ezzel is elakadtam annak ellenére, hogy egy egész jó leírásba botlottam a telepítését illetően. Viszont amikor végigmentem a protokolon, az írja, hogy Nem hitelesített - Nincs hozzáférése ehhez a kiszolgálóhoz. Szóval ez sem hozott eredményt sajna.
-
cpt rodgi
tag
sziasztok .
216j met frissitettem en balga... dsm7 re . azota ( 3 napja) dolgozik mint örült, villog a lan, es a 2 hdd melozik es villog is. belepni szinte lehetetlen, ( 40-50 perc) bent egy oldal 2-8 per kozott jon .
bersze belsö halo hiba kizarva, több bongeszö, több geprol, probalva. gyakorlatilag a pici nas 132% on porog . a fotok, videok inexelese kikapcsolva.
mit tudok tenni, mert innen bajban vagyok . jah dhh 2x3T wd red -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
urban racer #74002 üzenetére
Azt nem használom, bocsi de nem rossz
-
Steady74
addikt
Nálam is hasonló van, 920+, 4x6TB WD Red Plus, és mikor semmilyen le-feltöltés nem megy, akkor is kerregnek a vinyók szépen-lassan-egyet-egyet. Nem tudom micsoda de kezd zavarni.
szerk: Megnéztem az erőforrások figyelésében, és a kötetnél 80-90-170 kb/s írási sebességet mutat a diagram, miközben a download stationban meg a le és a feltöltés 0.
-
paolinho
őstag
Tudom, hogy velem van a baj, de nekem nem elég "szájbarágós" a Tasker leírása, de próbálkozom még vele, hogy megértsem, mert kényelmes lenne, ha megoldaná a Plex-kérdést.
Igazából a downgrade is elég cifra, és félő, hogy az ember bukhatja az adatait, szóval azon is hezitálok, de túl sok eddig negatív nálam a 7-es verzióban. Persze lehet, hogy van megoldás mindenre, csak apránként kell rájönni. -
Madwe
nagyúr
válasz
paolinho #74012 üzenetére
Speciel pont a task scheduleres rész az ami full opcionális az egészben, elég a docker appon belül összekattintgatni. Igazából tényleg csak annyi, h felteszed a dockert, leszeded a plex image-et, elindítod s a fenti volumeokat (illetve létrehozod ehhez a docker/plex mappát) meg változókat beállítod (ehhez egyedül a 2 id-t kell kideríteni pl sshn keresztül, ami macera) s kész.
szerintem egy downgrade sokkal több macera, de te tudod
-
paolinho
őstag
válasz
paolinho #74012 üzenetére
Szerintetek ez a DSM downgrade megoldás lehet a 7-ről a 6-ra történő visszaállításra is?
-
paolinho
őstag
válasz
AiRLAC #74008 üzenetére
Hát én ha beírom a kereső mezőbe a Plex szót, kidob ugyan valami PlexPy Custom nevűt, de ez szerintem nem az amit én keresek. Szóval nálam nem jelenik mek maga az app.
Madwe: köszi a tippet, de nekem rohadt cifra ez a Tasker-es megoldás. Azt hiszem megpróbálom downgrade-elni, bár még teljesen egyértelmű megoldást erre sem találtam.
Már bánom, hogy 7-re váltottam! -
Bobbacsi
veterán
A DSM 7-ben található Plex-el nekem is gondjaim vannak,az eddig jól múködő könyvtárakat hiába szkennelem be ujra mindig csak üres könyvtárakat ír ki
pedig engedélyezve vannak.
A Plex 1.24.3.5033-7000 verzió
A fiókadatok is jók a TV látja a Plexet de szintén azt írja ,hogy jelenleg üres a hozzáadott kónyvtár ( Film, Sorozat...stb ami jogos is ) -
arn
félisten
Ds720+, dsm7 tegnap este is feltunt, hogy baromira tekeri a vinyot vmi, azt hittem a letoltesek. Ma reggel megint rakezdte. Leallitottam az osszes servicest, nem csatlakozik ra senki, a log es az aktivitasmero sem mutat semmit, kihuztam a netet, de a vinyok ezerrel tekernek.
Ejjel nem megy, reggeli bekapcsolas utan lefut rajta egy quick scan, de az par perc szokott lenni.
Mi a szar ez? Finoman szolva is nyugtalanito… olyan, mintha vmi virus scannelne az egeszet. Tegnap is feltunt, hogy egy sima zenehallgatasnal is belassult.
-
Madwe
nagyúr
válasz
AiRLAC #74008 üzenetére
Vagy dockerből is futtatható, s akkor a dsm 8 9 10 akármi upgradenél se kell külső fordításra várni… nameg az nem is beta
(aki nem tudja merre induljon, [link] itt pl egy megoldás - nem feltétlen a legjobb - plex docker installhoz. Honlapján amőgy legtöbbet leírja h érdemes elindulni. -
paolinho
őstag
DSM 7 kapcsán kérdezném, hogy van-e, aki ezt a rendszert sikeresen használja. Én ma váltottam (próbaképpen), de bevallom eddig nem lettem rajongója az újnak. Nálam első nézetre két fontos opcióban hozott visszalépést a 7-es. A TV-m nem látja a NAS-t, illetve a PLEX sem használható, már csak azért sem, mert a Csomagkezelési központban sincs Plex.
Azt gondolom, hogy jelenleg a downgrade a megoldás (feltéve, ha ez kivitelezhető). Vagy van megoldás a DSM 7 komfortizálására? -
urban racer
senior tag
válasz
Formaster #73997 üzenetére
realtime szinkronizálva (backupolva)
Ezt írtam fentebb is, felejtsd el. A szinkron nem backup!
Neked hyper backup kell, napi 1x(vagy ha releváns többször) futtatva x rotációval. Ha a backup nasra nincs szükség, akkor állítsd be, hogy a backup előtt a nas 10-15 perccel kapcsoljon be, majd a szokásos mentés+50% időtartam után kapcsoljon ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia
- ÚJ CORE I7 12700 Z690 RIPTIDE GAMER MAX PC 32Gb RAM 1.0TB SSD GEFORCE RTX 3070TI 8GB DDR7 2ÉV GAR!
- Elektronikai hulladékot vásárolok!
- Bambu Lab P1 Series Hardened Steel Upgrade Combo
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest