- Megjött a Razer DeathAdder egerek legfrissebb nemzedéke
- Ismét minimalista miditorony érkezett a Fractal Design műhelyéből
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- Digital Fingerprinting: Így buktat le a böngésződ a neten - Tech Percek #18
- Prezentálta PCI Express 6.0-s SSD-vezérlőjét a Silicon Motion
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- OLED TV topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
z67
őstag
Olyan kérdésem lenne, hogy egy DS218play-ben basic módból át tudok térni JBOD módra, vagy ez csak teljes újraformázás után lehetséges? 2 db 3 TB-s lemezt szeretnék egynek látni.
Köszönöm szépen!
-
gyugyo79
addikt
Akik használnak Open VPN -t :
VPN Server 1.4.3-2838
The current DST Root CA X3 root certificate used by Let's Encrypt will expire at the end of September. To ensure continued connectivity, please update the package and re-export the configuration file to your OpenVPN client as soon as possible. -
-
válasz
gyuri81 #72095 üzenetére
Nem Intel proci van benne, szóval x86_64 Docker nem fog rajta futni.
Arm verziókat elvileg fel lehet varázsolni rájuk, kell némi linux ismeret hozzá.
Ez is segíthetHa nem akarod sokat kézzel adminisztrálni akkor viszont egy Intel CPU-s Synology a megoldás, vagy nem a Syno-n futtatod a Dockert.
-
Nézem a Docker kompatibilitást listát, de szomorúan látom, hogy szinte csak a + os NAS-okat támogatja. Esetleg valahogy fel lehet varázsolni a sima DS218-ra?
-
Sanya
nagyúr
bitwarden RS, vagy az új nevén Vaultwarden:
vaultwarden/server - Docker Image | Docker HubA környzeti alatt a következőket add hozzá:
ADMIN_TOKEN --> ide egy nagyonnagyonnagyonerős adminjelszót adj meg! máshol ezt ne tárold. EZ az admin jelszó, ami nem azonos a felhasználód jelszavával.
SIGNUPS_ALLOWED --> false mármint idegenek ne csináljanak ide neked új felhasználót maguknak. ( ezt a saját felhasználód után is beállíthatod)
adj meg egy data környvtárat:
Mivel a bitwarden-vaultwarden csak és kizárólag aláírt https alól fut, így meg kell adj egy http portot:
3012-3012( ez nem tudom most mihez kell)
8085 (nálam ez) -80 ( itt jösz be)Namost reverz proxval a http portjára a dockernek át kell irányítani egy https kérést (Remélem érthető):
majd beengeded a routeren a 8086-os portot.
így https://<domaincimed.synology.me>:8086-on fog működni a bitwarden/vaultwarden
-
Magnat
veterán
válasz
#46824192 #72089 üzenetére
Igen, a "fő" melóhelyemen nekem is így van, sőt van egy módosított Win telepítő is, illetve a személyes- és csapatmappák is mind fileszerveren vannak, de sajnos így is van pár speciális cucc amivel szívni lehet, pl az Abev telepítését nem lehet megúszni ha olyan gép dől össze ahol használatban van.
-
törölt tag
-
aDtG
tag
Sziasztok!
Egy jelszókezelőt keresek amivel a NAS-ra tudom menteni a jelszavaimat. Tudtok valamit ajánlani? Nem lenne hátrány ha iPhone és Windows készülékekkel egyaránt tudnám használni.
Tudtok valamit ajánlani?köszi
-
nor.bert
csendes tag
válasz
AiRLAC #72084 üzenetére
Remélem jól értelmezem, hogy akkor a bemásolt hsz-ban johans érvelése Synology-ra nem vonatkozik, de ezen kívül érvényes? Esetleg csak a HW RAID-re vonatkozik?
Szerencsére nekem nem okoz így gondot. A RAID5 a HDD defekt egyszerű helyreállítása érdekében, a Btrfs meg a SynologyDrive dupla helyfoglalásának kivédése miatt volt szempont az új NAS telepítésénél.
Sajnálom, hogy a Synology folyamatosan fejleszti a CloudStation-t, a régebbiek sokkal egyszerűbbek és gyorsabbak voltak. A SynologyDrive meg kész őrület első látásra. -
Magnat
veterán
válasz
#46824192 #72083 üzenetére
Annyiban nem rossz a rendszerpartíció mentése, h kb annyi idő alatt vissza lehet dobni egy működő rendszert mint ahogy egy alap Windows felmászik telepítőből (na jó, kicsit több, de csak mert elég lassan másolja vissza az Aomei az adatokat) ... persze ha annyira nincsen semmi a munkaállomáson egy Win+Office-n kívül akkor tényleg felesleges.
-
törölt tag
válasz
Magnat #72080 üzenetére
Köszi a tippet. Komplett partíciót értelmetlen menteni. Legalábbis nekünk a cégnél.
A freefilesync is elbukott sftp -vel,ugyanis van pár fájl amibe megmagyarázhatatlanul beletörik a bicskája és nem tölti fel. Közben észrevettem hogy w10-en a gyári drive client alkalmazás csak addig zabál cpu-t még összegyűjti a kijelölt fájlokat/mappákat. Sikerült mindent bekonfigolni , 3 gépről megy a folyamatos mentés.Már csak (telefonon android és ios) kelle megoldani ,hogy a drive vagy a ds file csatlakozzon. De jelenleg egyik sem működik és több órám ráment a semmiért! Ez nagyon bosszantó.
-
nor.bert
csendes tag
válasz
ArthurShelby #72016 üzenetére
Köszönöm a gyors választ. A Te esetedre talán az lehet magyarázat, hogy a rádugott plusz HDD-t Hot Spare vinyóként használva feltehetően egyszerűbb a rendszer újraépítése. Ezt arra alapozom, amit a súgóban olvastam:
"Hot Spare
Hot spare drives are standby drives that can automatically repair degraded storage pools with RAID types supporting drive fault tolerance. When a drive crashes and results in storage pool degradation, the hot spare drive will automatically repair the degraded storage pool, thereby repairing the degraded storage pool and restoring it to healthy status (however, if two drives have crashed but only one hot spare drive was assigned to repair one of the crashed drives, then the storage pool status will remain as degraded). After the hot spare drive has replaced the crashed drive, the hot spare drive will be added to the storage pool and will no longer act as a hot spare drive for storage pool protection." -
nor.bert
csendes tag
válasz
gyugyo79 #72015 üzenetére
Köszönöm a gyors választ. Azóta ki is próbáltam, úgy működik, ahogy írtad. Frissen telepített RAID 5 -re adatokat írtam, majd HDD-t cseréltem és az újraépítés után minden klappol. A próba kedvéért nem a végleges HDD-ket raktam bele indulásnál., de most már azokkal üzemel.
Ez a hsz. bizonytalanított el:
-
Magnat
veterán
válasz
#46824192 #72077 üzenetére
Én az Aomei Backuppert használom teljes image mentésére időzítve, a régebbi ingyenes verziók még valahány partícióig működtek, ami a gyakorlatban annyit jelent, h mbr-re telepített Windows-zal műxik, gpt-vel sajnos nem, mert ott létrehoz még egy marék kisebb partíciót telepítéskor, amivel már eléred az ingyenes verzió limitjét. (Persze van megoldás arra is, csak kicsit kutakodni kell
).
Fel van mountolva a nas egy könyvtára, oda ment időzítve minden gépról az Aomei, amit aztán egy a nason futó időzített mentés áttesz egy olyan könyvtárba amihez a klienseknek már nincs hozzáférése. Emellett könyvtár szintű szinkronizációra meg ott a Synology Drive. -
boba6
senior tag
válasz
Peathee #72045 üzenetére
Garid nem lesz rá itthon az tuti, hisz nem magyar importőrön át jött be. Ha baj van és Németországba vissza tudod juttatni biztonságosan, gyorsan és költséghatékonyan, valamint így, hogy kint élsz és 730 EUR-ért tényleg a küszöbödön van (egyébként 795 lenne, direkt végignyomkodtam), NEKED megérheti.
A szerviz a brexit miatt sajna EU-n kívül ragadt, így a direkt odaküldés extrém macera és költség. -
törölt tag
válasz
Patice #72074 üzenetére
Kicsit olvasgattam a témában.
Valószínűleg a figyelt mappa közé kell betallózni , amit egyébként is szinkronizálandó mappapárként megadtam a batch fájlban. Csak így egy kicsit számomra értelmetlen. Létrehozom a párokat , de ha nem rakom figyelt mappába akkor nem lesz mentve ?! Akkor már miért nem rakja a batch alapján automatikusa a szinkronizálandó mappát a figyelt mappába? Így lenne logikus szerintem.Egyelőre keresem a legjobb megoldást néhány laptop mentésére, ez a drive client windows app eléggé lezabálja a procit ha dolgozik. Emlékeim szerint a freefilesync egy SFTP kapcsolattal nem ilyen erőforrás igényes.
-
gyugyo79
addikt
Minimum a konténer log -ja kéne ahhoz, hogy érdemben segíteni tudjon bárki.
Ami tuti, hogy a linuxserver/piwigo az simán elindul és bejön a konfig felülete a beállított portokon mondjuk én nem a leírásod szerint indítottam hanem ahogy a konténer oldalán van leírva, hogy fel kell / lehet paraméterezni ...
A leíráshoz képest van (443) kapásból https port beállítási lehetőség is amihez generál ön-aláírt tanúsítványt. -
Patice
Topikgazda
-
tjsz
senior tag
Sziasztok!
Adva van 2 telephely, az egyiken DS220+, a másikon pedig egy DS220j. A 2 telephely közötti site-to-site vpn nem igazán kivitelezhető. Milyen BIZTONSÁGOS megoldást javasoltak arra, hogy a DS220+ mentése menjen a DS220j-re, a DS220j mentés pedig a plus-os eszközre?
Előre is köszi!
-
Borisz76
nagyúr
Köszönöm szépen a megerősítést mindenkinek.
-
zex
aktív tag
Sziasztok!
Telepítettem a piwigo képgalériát Docker-be, az alábbi leírás szerint:
https://mariushosting.com/how-to-install-piwigo-on-your-synology-nas/
Telepítés után a NAS_IP_címe:8633-ra 403-as hibát kapok és rá nem tudok jönni mit rontottam el. -
Borisz76
nagyúr
Sziasztok.
Gyors kérdés :
Megy nálatok az NC*re oldal ?
Tegnap még ment....ma már : Az ön kapcsolata nem privát....hibaüzenet fogadott. -
beteg
őstag
hello,
Ha van itt tapasztalat, megköszönném!
A Cloud Sync által támogatott felhős tárhelyek közül melyik a legolcsóbb kb 3 TB adat tárolására, ami normálisan használható is?Köszi!!
-
mtz81
tag
válasz
gyuri81 #72053 üzenetére
Szerintem gyorsabb lett. Úgy veszem észre a 414slim-en, hogy optimalizálták az erőforrás igényeket. Eddig, ha bármit csináltam rajta, a CPU 90% felett pörgött, a RAM pedig 20% alatt. Elég volt csak bejelentkezni a DSM-be.
Most a CPU nem nagyon megy 75% fölé, de a RAM 50% felett mozog. Végeredménybe viszont sokkal gyorsabb lett, gyorsabban jön be a DSM, és gyorsabban nyitogatja az ablakokat. A "homokórázás" is sokkal kevesebb lett.
416play-en (8g ram) is mintha gyorsabb lenne, de az eddig sem volt lassú. -
Peathee
senior tag
válasz
sziszi-fuszi #72047 üzenetére
Én kint dolgozom, Euróban kapom a fizetésem.
Az áfa különbséget tudom, itt 16% otthon világrekord 27% -
Patice
Topikgazda
válasz
#46824192 #72042 üzenetére
Az eddig itt olvasottak alapján csak akkor van probléma, ha valaki aktívan használja valamelyik szolgáltatást.
Pl. Photo Station után a Synology Photos működik, csak újraszkenneli a képeket és új metaadatokat generál, kvázi mintha előröl kezdené az ember a Photo Station-ben is.
Cloud Station esetén úgy olvastam rosszabb a helyzet. Ott újra kell konfigurálni minden mentést, a frissítés után nem megy tovább a Cloud Station és nem is migrálódnak a beállítások. Az adatok gondolom maradnak a mentések helyein.
Amúgy a Synology Drive DSM6 alatt is van, így szerintem ha valaki már azt használja, akkor az upgrade DSM7-re ennél az alkalmazásnál nem fog problémát okozni. -
ArthurShelby
addikt
válasz
gyugyo79 #72040 üzenetére
Én értem, hogy te nem érted szakmailag, én még inkább nem látok bele (ráadásul felejtek is, és így utólag nem vagyok elég precíz), viszont hidd el nekem, hogy így volt, és nem is értem miért hazudnék egy ilyen piti dologban. Ne haragudj, de utólag már nem tudom rekonstruálni a dolgot számodra videóval (és nem is szeretném, nem fűznek boldog emlékek hozzá).
Ahogy az előző hozzászólásomban is látszik, a 3. Hdd tönkrement, viszont a 4. Hdd-n csak a helykiosztás ment tönkre, és azt sejtem, hogy valahogy még pótolni tudta a hibás 3. Hdd-ről a 4.-en a helykiosztást (annyira valószínű még használható volt, vagy csak olyan rész veszett el a 4-esből, ami a 3-masból még kiolvasható volt). De ez mind csak feltételezés, hogy mi volt mögötte.
Az események sorrendje:
1. Tönkre ment a 3-mas hdd, és 1-2 hétre rá a 4-esen is a helykiosztási állapot.
A rendszer partíció/ rendszer működött, és a fájlok is megvoltak, viszont felkiáltó jellel jelzett (az, hogy már ebben a fázisban piros, vagy narancs sárga színű volt már nem emlékszem), hogy gáz van a rendszer állapotával.
2. Első körben megpróbáltam az általad is ajánlott, rossz hdd-t (3-mas) kiveszem, új hdd-t beteszem megoldást. Ekkor piros felkiálto jellel jelzett hogy minden meghalt, összeomlott, nem voltak meg a fájljaim. Itt rendesen megijedtem.
3. Visszatéve a rossz 3-mas hdd-t (kikapcsolt állapotban), visszatért az 1. pont szerinti állapot. Gyorsan lementettem minden adatot.
4. Az 5. slotba betéve az új hdd-t (magyarán 5db hdd volt benn) már sikerült a 3-mas hdd-t kijavítani, viszont a 4-es hdd-n a helykiosztási állapot továbbra is tönkrement (degradálódott) volt.
5. A 4-es hdd-n kijavítottam a helykiosztási állapotot. Itt arra már nem emlékszem, hogy előtte, vagy csak a művelet után vettem ki a rossz hdd-t, de szerintem előtte.
6. Örültem magamnak, hogy megvannak az adataim.
7. Azóta egy másik nas-ra hyper backuppal mentem a legfontossabb adataim (képek).Vége!
Aki nem hiszi, járjon utána! -
válasz
sziszi-fuszi #72049 üzenetére
En is úgy tudom hogy javítattni lehet, csere esetén viszont kint kell intézkedni.
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz
Sanyi.mTs #72048 üzenetére
Én nem hinném, hogy az MM magyar vállalatának kellene helyt állnia a német vállalat helyett. Fura lenne. Mert akkor visszaélésre is lehetőséget adna. Hiszen a javíthatatlan terméket vagy cserélni kell, vagy vissza kell adni a pénzt. S erről a vevő dönt. A dolog végig gondolását rád bízom! (S nem csak 100.000-es nagyságrendű eszköz létezik, hanem több milliós is!) Belföldre természeténél fogva igaz, amit írtál.
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
sziszi-fuszi #72047 üzenetére
Ha jól tudom, német MM-ben vett eszközöket lehet gariztatni magyar MM-ben.
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz
Peathee #72045 üzenetére
Bocsi, de szóljál ha kapsz valahol 355-ért eurót! Mert a bankközi piacon is 360 fölött. Ráadásul nem ebből adódik az árkülönbség, hanem a kicsiny hazánkban alkalmazott világrekorder áfa miatt. A garanciális ügyintézés pedig meglehetősen problémás lehet, ha itt szeretnéd a garit érvényesíteni. A magyar forgalmazót nem kötelezhetik a garanciális igény érvényesítésére, hacsak a gyártóval nincs ilyen megállapodása.
-
-
Patice
Topikgazda
Frissítettem a téma összefoglalót, betettem az elejére egy DSM7.0-ről szóló részt + linkeket.
Ha valamit esetleg hiányoltok belőle, akkor szóljatok nyugodtan! -
gyugyo79
addikt
válasz
ArthurShelby #72039 üzenetére
Figyelj linkelj egy leírást, videót ahol mdadm al végig csinálják amit állítasz ("betettem az új hdd-t, és a 3-mas 4-es hibás hdd-k olvasható adataiból felépítette az új 3mas hdd-t." = 2 hibás hddből felépítenek 1 hibátlant) egy RAID5 -nél vagy Synologyn vagy bármin. 2db valóban hibás HDD -t maga a RAID5 nem állít, hogy le tud kezelni ...
A fenti képből például kb nem derül ki semmi azon túl, hogy a Synonak egy már nem aktuális felületén van hiba üzenet. Az sem, hogy amikor rádugtad a új HDD -t pld a 3. helyére azt jól dugtad e rá (mert ugye ez egy Xpeno) és nem azért nem tudtad pld javítani stb ...Még a Syno is büszke lenne arra ha tudná azt amit írsz és ráadásul ha tudná akkor pld a tárhely növelésre berakott nagyobb HDD -nél ha van hely biztos nem első körben cseréltetnék a HDD-t és nem a biztonságosabb előbb létrehozzuk az újon a másolatát és utána csere ... Nem inkább előző kivesz (raid degraded ) új berak raid újraépít = szerncsejáték mert az jobb ...
-
ArthurShelby
addikt
válasz
gyugyo79 #72035 üzenetére
Mit tudtam elnézni?
Mindkettőt hibásnak jelezte. Emlékszem, mikor kivettem a hibás hdd-t és visszatettem a helyére az újat, és nem működött, be voltam csokizva, hogy minden adatom elveszett.
Miután betettem az 5. slotba az új hdd-t, a javítás már nem volt kiszürkülve, és meg tudtam javítani.Ebben az állapotban egyébként még működő képes volt a nas, így végül első körben nem javítottam (miután kiderült, hogy egy sima hdd csere nem elég), hanem adatot mentettem.
-
gyugyo79
addikt
válasz
gyugyo79 #72037 üzenetére
+
Az első hozzászólásodat nézve. Ja és az alapján ha egyszer beállítottad már manuálisan a 16881 -et mint külső port ami a NAS 16881-re mutat akkor utána a 16881 foglalt lesz az UPnP nem fogja tudni beállítani meg kb más sem ezért nem is azt állítja be #71978 (62245) .Ha be tudod a portokat állítani és mint látom be tudod az UPnP -t ne használd ne engedélyezd a routereden. Kár vállalnod a használatával járó + kockázatot.
Tehát az első #71973 -ben lévő képen lévő beállításokból azt vedd ki és állítsd be manuálisan a port átirányítást (Később láttam, hogy jól le is ellenőrizted nyitva van e).
A BT protokol kódolást rakd automatikusra ha Magyarországról vagy olyan helyről / helyen használod ahol nem kell, kötelező a kódolás. Úgy olyan kliensekkel is beszél majd a tied akiknél ez nincs bekapcsolva meg olyanokkal is akiknél be van ...A DHT -t látom azóta már kínodba bekapcsoltad azt kapcsold ki vissza ha használsz olyan oldalt ahol számít a feltöltési mennyiség + nem mellesleg szeretnéd, ha a kliensedben látható meg egyezzen az oldalon láthatóval.
-
gyugyo79
addikt
válasz
ArthurShelby #72034 üzenetére
Ez szép mese, de valamit elnéztél max ...
A Syno SHR1 (4HDD-nél) = RAID5
A RAID5 az amit tud :
"A RAID 5 vezérlők a hibás meghajtó helyére betett új, üres meghajtót automatikusan fel tudják tölteni az eredeti adatokkal." wiki
Ha nem a "helyére" raknál hanem hozzá adnál egy + HDD-t a tömbhöz akkor már a rotating parity is 5 HDD -re kerülne elosztásra ha előtte 4-en (
Már persze ha engedne ilyet degraded mode -ban.) volt és ez 5. eltávolítása után meg vissza 4-re ha ilyet lehetne .Olyat nem tud a RAID5 -hogy rámutatsz egy a tömbön kívüli HDD-re, hogy erre pakoljon össze mindent ami az egyik raid tömben lévő HDD -n van pláne nem fogja 2 hibásról össze rakosgatni pláne a Synoban nincs ilyen ...
Szóval az szép és jó amit állítasz csak éppen a RIAD5 nem tudja és a Syno sem tudja. Speciális mentő szoftverrel ezt megcsinálhatod csak az lehet többe kerül mint egy SOHO Synology ...
-
ArthurShelby
addikt
válasz
gyugyo79 #72031 üzenetére
Nem.
Szóval a felállás 4db hdd, shr, btrfs. Első körben hardver hibás lett a 3-mas hdd-m, amit nem siettem kicserélni, majd a 4-es hdd-n is sérültek az adatok.
Hiába vettem ki a hibás 3-masat, és tettem a be helyére az új hdd-t, összeomlott a kötet, nem tudta javítani (értelemszerűen ugyanez volt a 4-esnél is). A megoldás az lett, hogy az 5. slotba (ami nagy mák, hogy volt) betettem az új hdd-t, és a 3-mas 4-es hibás hdd-k olvasható adataiból felépítette az új 3mas hdd-t. Majd a rossz hardverhibás hdd-t kivéve (de ezt nem lett volna muszáj) tudtam kijavítani a 4-es hdd-t. -
dkess
őstag
válasz
gyuri81 #72032 üzenetére
Kevés párhuzamosan aktív torrent van engedélyezve. E mellé amennyire jól emlékszem állítottál egy maximum 1 MB/s -es feltöltési limitet is. A kettő együtt már tud hasonlót okozni ...
Meg persze az is lehet, hogy soka seed -elik, kevesen húzzák illetve olyanok, akik nem tudnak jobban tölteni ...
-
Szerintetek miért van az, hogy alig szedik tőlem a torrenteket? Kb a 20 seed-elendő torrentem áll, néha néha ugrik fel 1-1 upload...15kb es 800kb között( Sokak által seed-elteket töltők vissza)
-
gyugyo79
addikt
válasz
ArthurShelby #72030 üzenetére
A lényeg:
A rossz HDD -t ami nem volt már a raidben akár rögtön kivehetted volna. Az, hogy a helyére raktad volna a jó HDD-t amivel a RAID tömb helyre van állítva vagy egy üres slotba semmin sem változtatott hisz az a HDD már nem volt a RAID tömb része.Biztos, hogy első a leromlott RAID tömb helyreállítása.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
gyugyo79 #72025 üzenetére
Írtam is, hogy az a jó, amit te írtál, amit én írtam csak extra eset (jeleztem hogy extrém esetben ilyen is előfordulhat).
Nálam (ha jól emlékszem) mikor betettem a plusz hdd-t első körben a rossz hdd-t javította, majd a sérült adatosat (itt már ki is vettem a rossz hdd-t, és újra rámentem a javításra, talán paritás konzisztencia ellenőrzés volt). -
Peathee
senior tag
Sziasztok,
Én sokat vagyok idén Németországban. Itt jóval olcsóbbak a NAS-ok (920-ast vagy a 1520-ast venném)
Ezekben is benne lehet a magyar nyelv? Illetve a garancia érvényes lehet itthon is? -
gyugyo79
addikt
válasz
ArthurShelby #72016 üzenetére
Mivel nem írta pontosan, hogy már leromlot a raid állapota (meg lemezek száma) vagy csak észrevette a hogy van egy rossz HDD (amit még nem dobott ki raid tömbből) ez az univerzálisan jó válasz , mert amúgy a jó HDD-t hozzáadva ("hozzá kell adni az új lemezt") és utána kivéve a rosszat lesz egy leromlott RAID tömbje ugye ...
Az elég nyilvánvaló, hogy bárhol lehet slot ügyileg amivel javítjuk a leromlott tömböt, hisz többek közt a hot spare sem működne egyébként (De ha már nincs a raidben egy HDD mert kidobódott kb tök feleslegesen tartjuk bent a NAS -ban) ...
Te is elsőnek hozzáadtál egyet amivel a már leromlott tömböt javítottad de a megsérült adatos HDD-t már biztos nem így cserélted ugye ....
-
oroszlan12
tag
Sziasztok! FTP elérésevel vannak problémák. 7 Dsm van fent.
Port nyitás megvolt, engedélyek megadva (azt hiszem minden ami kell).
De sehogy sem tudom elérni az ftp megosztást.
Tudna vki segíteni!? -
dkess
őstag
válasz
Arolotifar #72020 üzenetére
Amennyire jól emlékszem, akkor a negyedik évadból vadászik még pár részre ...
-
Magnat
veterán
válasz
ArthurShelby #72010 üzenetére
Az nem lenne legális, linux disztrókat gyűjtök
-
fecke78
senior tag
918+ ban 1866mhz es ram van ?
megprobàlkozok ram frisitéssel 2x8 gb 1600 mhz est is rakhatok bele ha jól sejtem , nem történik semmi számottevő tragédia ?
talàltam kingstin hyperx-et 1866 ban ,megprobàlom azt -
ArthurShelby
addikt
válasz
nor.bert #72014 üzenetére
Normál esetben az előttem szóló hozzászólás a mérvadó. Nálam viszont volt olyan is, hogy 1 hdd tönkre ment (hardver hiba), de egy második hdd-n megsérült az adat(extra eset, illetve nem cseréltem időben az első hdd-t), és csak úgy tudtam javítani, hogy előbb adtam hozzá az újat, és utóbb vettem ki a rosszat (nekem mákom volt, mert volt még plusz egy hdd slot).
-
gyugyo79
addikt
válasz
nor.bert #72014 üzenetére
Mindegy igazából, hogy btrfs vagy ext4. Kiveszed a rosszat berakod a jót és javítod a RAID -et.
https://kb.synology.com/en-af/DSM/help/DSM/StorageManager/storage_pool_repair?version=6#degraded -
nor.bert
csendes tag
Sziasztok!
Btrfs fájlrendszerű RAID5, vagy SHR esetén HDD hibát lehet javítani a remove/add módszerrel, vagy előbb hozzá kell adni az új lemezt? Egy régebbi írásban olvastam, hogy csak add/remove sorrenddel lehet újraépíteni, de ott nem Synology-ról értekeztek. Talán tudja valaki a naprakész választ? -
törölt tag
Az valós lenne ,hogy sem ios , sem androidon egyszerűen nem kapcsolódik sem a drive sem a ds file?
Már 3x átnyálaztam minden beállítást, de kb az appoknak mint ha a nas nem is létezne.Hiba,hiba,hiba
Mivel sok reményt nem fűzök így ezekhez, tudtok mondani appot ios-re webdav-hoz? Androidon nálam a cx file explorer a best. Légezik ebből ios verzió?
-
Multibit
nagyúr
válasz
ArthurShelby #72010 üzenetére
Nem, linux iso
-
Valaki tudna nekem torrent seed-ben segíteni?
Egyszerűen nem akar visszatölteni...köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Feketelista, avagy a rossz boltok topicja
- World of Tanks - MMO
- Futás, futópályák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- iPhone topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Reklámblokkolók topikja
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Asztali PC , i7 6700K , 1080 Ti 11GB , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 500GB HDD
- Asztali PC , R5 8400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 500GB NVME , 2TB HDD
- Legion Go 1TB
- Lenovo LOQ 15IRX9 - i5 13450HX, 16GB, RTX 4060 8G, 1TB M.2 (Gari: 2027.03.11.)
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- KAMATMENTES Részletfizetés Alienware DELL monitor
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest