- Nem elégszik meg egy panellel a Philips világelső monitora
- Visszahozzák a legjobb gaming CPU-t – és még mindig veri az újakat
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- E-book olvasók
- Akciókamerák
- Meglepően árazta az AMD a Ryzen AI Halo minigépet
- Napokon belül váratlan versenyzővel bővül a VGA-piac
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2025-12-07 18:07 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
burgatshow
veterán
Nekem fut szepen, igaz en rsync targetre.
-
Intelligencs
őstag
érdekes. DS423+
7.3.2-86009 Update 2 elérhető. rányomok, hogy letöltés, a rendszer küld üzenetet, hogy telepíthető, de a vezérlőpult / frissítés és visszaállítás / DSM frissítésnél a telepítés gomb nem jelenik meg
volt már NAS restart is, nem segített
szerk.: most nézem, hogy a synology letöltőközpont honlapja se akar betölteni
Szerintem ez az internetszolgáltatóval összefüggő hiba. Miért mondom ezt? Én 5 NAS-on frissítettem, és abból egy nekem is ugyanezt csinálta. Ráadásul egy olyan modell (DS124), amiből van még egy ugyanolyan, és azon simán felment. Az egyetlen különbség, hogy az másik netszolgáltatónál van.
Az én gyanúm az, hogy ez konkrétan a Vodafone (UPC) szolgáltatással összefüggő issue, mert ott nem ment fel a frissítés, ahol ez a szolgáltató. Szerintem a NAS látja a frissítést, le is akarja tölteni, de valamiért (a szolgáltató hibájából) nem éri el a frissítő szervert. Én úgy meg tudtam oldani, hogy letöltöttem itthon, telekomos nettel a DSM-et, betallóztam a távoli NAS-on, és úgy feltöltve/áttöltve már ment a frissítés. Neked azért nem járható az út, mert eleve a letöltőközpontot sem éred el.
Alternatív megoldásként megpróbálhatod letölteni mobilinternetet használva a DSM-et, és utána betallózod.
(Tudom, hogy már minden Telekomtól független otthoni szolgáltató elvileg a ONE, de technikailag azért a háttérben gondolom még nagyon is eltérnek, Digi, Voda (UPC), Invitel, meg mit tudom én hány szolgáltatót olvasztottak magukba.)
Én egyébként is szenvedek a Vodafone-os nettel (anyósnál van), a közte és köztem lévő Asus routereken hol működik a VPN, hol nem. Ha én is vodás netre váltok a routeren (két internet előfizetésem van itthon), egyből működik. Bezzeg a Telekom - Digi között mindig fent van a tunnel.
-
AiRLAC
veterán
érdekes. DS423+
7.3.2-86009 Update 2 elérhető. rányomok, hogy letöltés, a rendszer küld üzenetet, hogy telepíthető, de a vezérlőpult / frissítés és visszaállítás / DSM frissítésnél a telepítés gomb nem jelenik meg
volt már NAS restart is, nem segített
szerk.: most nézem, hogy a synology letöltőközpont honlapja se akar betölteni
Várj vele egy két napot, még szerintem nincs szétterítve a CDN-en + mindenki most frissítene.
-
Gipsz75
csendes tag
Így van a purple család lényege, hogy 0/24-ben bírnia kell a folyamatos írást, míg a red inkább a NAS-ba való, ott kifejezetten a 0/24 üzemmódra van tervezve, de az nem bírja elvileg a folyamatos írást. Kamerához előbbi, adattároláshoz az utóbbi javasolt. Persze NAS-ba én inkább a Pro változatát ajánlom.
-
Mezga Aladár
veterán
-
Csixi68
tag
Hurrá, akkor mindent lementek. Ezek szerint érdemes jól átgondolni az új felépítést.
Az új NAS-on (1821+) 2 db 24 TB és 6 db 3TB lesz, erre akkor 2 kötetet érdemes felrakni?
Itt a vállalkozás és személyes dolgaim lesznek.
A másik NAS-on (918+) 4 db 8TB lesz amire a távoli mentés megy és a torrent. -
IRO21
senior tag
File Station, eszközök, megosztott hivatkozások vagy valami ilyesmi.
-
sztothj
tag
-
sztothj
tag
-
PhoenixK
őstag
-
Tamarel
senior tag
Igen, kipucolja időzített takarító feladattal.
A helyfoglalás sokszor ki lett tárgyalva. Ha a célmappában még megvan és a kettő egy köteten van, akkor nem szabadul fel hely. -
Csabroncka
addikt
Csak a feladatot és a torrent fájlt tudod automatikusan töröltetni... de legalább a 4.1.1 - 5008 verzióval az üzenetküldés újra megy.
-
Borisz76
nagyúr
Elviekben a feladat törlődik a DS-ből de a célmappában megmarad az anyag. Az anyagot a célmappában kézzel kell / lehet törölni.
Én nem próbáltam soha....mindíg saját kezüleg állítom le és törlöm a feladatokat és állományokat , amit már nem akarok seed-ben tartani.
-
jozsi252
veterán
Köszönöm!

Akkor csak annyi a teendőm hogy leállítom a klienst a DSM-ben, törlöm a jelenlegit figyelve arra hogy az adatokat meghagyjam mikor rákérdez, majd manuálisan telepítem a 4.0.4-4733-as verziót, és mikor megnyitom akkor a torrentek benne lesznek a kliensbe?
-
unown
csendes tag
Ötletek, nem vagyok benne biztos:
Nem lehet, hogy a két szerver "újraindítás" után beolvassa az állományait? Saját topikjukban érdemes lehet rákérdezni.
Download station vagy más torrent kliens nem fut véletlenül? Azok is beolvassák a fájlokat induláskor.
Ha sok dolgot kell csinálnia induláskor, akkor az összes feladata miatt belassulhat (cpu és hdd io), torlódhatnak a feladatok, ami sokáig eltarthat.Hát ja, a download station is fut, erre nem is gondoltam. Egy rengeteg fájlból álló torrent van benne, lehet, hogy az volt a ludas. Köszi a tippet. Most megpróbáltam azt a torrentet kivenni, de valamiért nem is engedi. Szerintem ez volt a jó tipp.
-
313313
addikt
-
csomi1977
aktív tag
-
S3cu
tag
-
IRO21
senior tag
-
Jim74
nagyúr
-
Jim74
nagyúr
-
Jim74
nagyúr
Visszatettem egy korábbi verziót a Download Station-ből és azóta újra kapom az email értesítéseket.
.
A 4.1.0-5005 hibás verzió, senki ne frissítsen rá szerintem.
A 4.0.4-4733-mal működnek az email értesítések. -
Jim74
nagyúr
nekem még van egy gondom a DS-sel, még frissítés előttről, ami megmaradt: DS figyel egy mappát és ha .torrent fájl kerül bele, akkor automatikusan felveszi letöltési listába és átnevezi a fájl kiterjesztését .torrent.loaded -re. Nos emellett még "megmarad" egy ugyan ilyen nevű .torrent fájl 0kb mérettel. Ez csak akkor gond, ha a DS-t (vagy akár a NAS-t) újraindítom, mert akkor a 0-ás méretű torrentet is újra betölti, ami persze hibás lesz. Persze ez nem állandó, azt mondanám 10-ből talán 1-2-szer fordul elő.
Én RSS-t haszálok, a mappafigyelés nálam nem releváns.
-
Jim74
nagyúr
-
Jim74
nagyúr
Nálam is ugyanez a helyzet. Tesztüzenet megy, de ha kész egy torrent, akkor nem kapok róla mailt
Download Station frissítés óta nem megy.
Ha valaki rájön a megoldásra, ne tartsa magában.
-
IRO21
senior tag
Eddig nem használtam, de kipróbáltam és nekem sem megy.
Ha a tesztüzenetre nyomok az látszik az értesítéseknél, de letöltés végén nem jelez.Alapból nálam a szabályok sem látszottak, hibát dobott, ha meg akartam nézni őket.
Kiderült, hogy üres volt a /usr/syno/etc/packages/DownloadStation/notification_settings.filter fájlom.
Miután azt kitöltöttem a szabályok már megvannak, de az értesítés továbbra sem működik. -
AiRLAC
veterán
-
atees
őstag
-
atees
őstag
Akkor marad a 8as vetele😅, nem baj, kell bővítenem, csak így olcsóbb lett volna😂
-
Downsampling
senior tag
-
Sanya
nagyúr
Ma egy érdekes dolgot vettem észre. Vezérlőpult/biztonság/tanúsítvány fülön az "abc.synology.me" címemen túl van egy "*.abc.synology.me" alternatív cím is. Így például teszt.abc.synology.me címmel is a dsm bejelentkező felülete jön be.
Ez miért is van? Úgy emlékszem, én nem kértem alternatív címeket.
Az a wildcard. Nem csak a domain, hanem a subdomain címek is aláírtak. Jó ez így.
-
Magnat
veterán
Ma egy érdekes dolgot vettem észre. Vezérlőpult/biztonság/tanúsítvány fülön az "abc.synology.me" címemen túl van egy "*.abc.synology.me" alternatív cím is. Így például teszt.abc.synology.me címmel is a dsm bejelentkező felülete jön be.
Ez miért is van? Úgy emlékszem, én nem kértem alternatív címeket.
Hogy miért lett az, nem tudom, de pont arra van, h tetszőleges subdomainra is legyen certed: [link]
-
Tamarel
senior tag
-
boborján2
őstag
Használja még valaki úgy a dowload station-t (DS), hogy adott mappát figyel és ha belekerül egy .torrent fájl, akkor elkezdi a DS letölteni azt?
A gondom, hogy a beolvasott fájlokat normál körülmények között átnevezi .torrent.loaded kiterjesztésre. Viszont néha megmarad egy .torrent fájl is, ami 0 kB. Ez akkor okoz gondot, ha a DS valamiért újraindul, mert akkor ezeket a 0kB-os torrent fájlokat is megpróbálja újra beolvasni, de sikertelenül és hibás sorként jelenik meg a DS-ben.
Más is tapasztal hasonlót? mi lehet a gond?
Viszonylag ritkan használom így ,de nem találkoztam még ezzel a hibával.
Viszont ma raktam fel a frissítést hozzá,aztan majd kiderül.
-
Tamarel
senior tag
Használja még valaki úgy a dowload station-t (DS), hogy adott mappát figyel és ha belekerül egy .torrent fájl, akkor elkezdi a DS letölteni azt?
A gondom, hogy a beolvasott fájlokat normál körülmények között átnevezi .torrent.loaded kiterjesztésre. Viszont néha megmarad egy .torrent fájl is, ami 0 kB. Ez akkor okoz gondot, ha a DS valamiért újraindul, mert akkor ezeket a 0kB-os torrent fájlokat is megpróbálja újra beolvasni, de sikertelenül és hibás sorként jelenik meg a DS-ben.
Más is tapasztal hasonlót? mi lehet a gond?
Igen, így is használom.
Amit felvett, azt törli, szóval nem láttam még az említett problémát. -
kis.zsolt
aktív tag
-
IRO21
senior tag
-
IRO21
senior tag
-
burgatshow
veterán
-
blakey
titán
PC-ről böngészőből és vpn-en.
Https, port megváltoztatva, routeren átengedve. Már hónapok óta működik/működött, pénteken még ment mindkét elérés (dsm, vpn).Kicsit próbálkozva meg van mi lehet a probléma: pc-n cmd-ben > nslookup "DDNS cím"-re kiadott IP cím különböző, mint a DSM alatt lévő DDNS IP címe. Utóbbival tudok csatlakozni távolról, de ugye ez bármikor változhat.
A kérdés, hogy nslookup miért rossz IP-t mutat?
Milyen DDNS-szolgáltatót használsz? Ott ellenőrizd, hogy miért nem követi a változásokat.
NAS-on vagy routeren van beállítva a DDNS? -
Gardaai
senior tag
Böngészőből, valamelyik Synology App-ból próbálod elérni?
http vagy https-el?
Gondolom megváltoztattad a külső elérés portját, ez ki van engedve a routeren (biztosan? nem dobta el?)? -
csomi1977
aktív tag
-
komyka
tag
Bocs, Tailscale-el csatlakozok a NAS-ra. Amíg otthon laktunk a plex egész simán működött lokál hálózatról, viszont mióta külföldön vagyunk a plex fizetős is lett, illetve így távolról elég lassú is volt sokszor openvpn-el meg ts-el is (Lehet a DS118 sara amúgy). A jellyfin még rosszabb, viszont a kodival meglepően jól működik. Igaz nem olyan fancy mint a plex volt, de működik rendesen.
-
jerry311
nagyúr
-
sbazsi
veterán
Egy DS416play-en, amiben 8gb ram van, a DSM 6.2.4-25556 Update 8 -> DSM 7.0.1 frissítés milyen mértékű lassulást okozhat, milyen egyéb problémákra lehet számítani?
-
makoss
veterán
Jaja, olvasgattam vissza, érdekes megoldás lehet ez a AXAGON ADE-25R, 2.5 Gigabit Ethernet USB-A Network Card is
ha működik...#98665 Multibit Háát mivel nem porszívókról beszélünk, vagy főzőpoharakról, szerintem még a Synology témába vág
-
makoss
veterán
-
makoss
veterán
-
makoss
veterán
-
Steady74
addikt
Jelenleg egy 920+ fut, 923+nem lenne jelentős előrelépés, a 925+ 2 generáció difi, ez lett volna az opció, de lehet megvárom a következőt, hátha addigra megfordul a szél és ettől a hülyeségtől elállnak. Mert még a HDD-re azt mondom, hogy jó, a felárat megfizetem, de az is 4 db 8TB diszknél már 100k, de RAM ot sem tehetek be akármit, SSD-t cache-nek sem, így már közel 250k lenne a feláram mondjuk egy Kingstone SSD pároshoz és 2 db RAM modulhoz képest. Nonszensz.
-
Steady74
addikt
-
Virag.h
aktív tag
-
Magnat
veterán
-
Patice
Topikgazda
-
Borisz76
nagyúr
-
smc
addikt
12 éve használom és mindig azt hittem hogy 48 óra a kötelező seed idő, adattól függetlenül.
Köszi!Olyanról hallottatok már hogy powebankot használnak "UPS"-nek?
Én nem találok erről semmi infot, de egy kollégám határozottan állította hogy ő így oldotta meg.. -
CactuS
Arcképgyáros
Sajnálnám elengedni a Synology-t, de ez egyébként már tényleg undorító (a vacak hardveren meg sem lepődtem, az a Syno védjegye. Terveztem egy 1525+ modellt és nagy ovációval bejelentették a ryzen v1500b-t, mint világmegváltó újdonságot, ami egy 2018as proci...) A cikk pontatlan, már egy 8TB-os HDD esetén is dupla a felár mondjuk egy SeagExos vs Syno HDD esetén (75k vs 150k). Lassan tényleg kell valami alternatívát nézni az ABB helyett, ami univerzálisan viszonylag tűrhetően működik...
-
Borisz76
nagyúr
-
Primary92
senior tag
-
IRO21
senior tag
"pluszos nasról át lehet menteni a felhasználókat (jogokkal, jelszavakkal, 2FA adatokkal együtt) másik pluszos nasra?"
Igen, minden gond nélkül.
Én utoljára DS215+-ról DS220-ra költöztem így. (Korábban DS211-ről DS215+-ra is ment simán.)
Régebben még csak fájlba tudta menteni a konfigot, most már syno felhőbe is megy.Visszaállításnál ki is tudod választani, hogy a mentésből miket állítson vissza.
-
Borisz76
nagyúr
Vezérlőpult / Frissítés és visszaállítás résznél a Konfiguráció Biztonsági Mentése fül alatt az Exportálásnál ezeket menti :
Ezek alapján lehet menteni a kívánt jogosultságokat.
De , hogy egy másik NAS-ra ezt hogyan teszed át....
Mert ugye sok más dolgot is ment és azok meg nem kellenek....sőt biztosan más beállítások ( hálózat , megosztott mappa stb...) miatt még lehet el is ronta azok beállításait.
Tehát.....szerintem....nem lehet. -
Sub-ZeRo
nagyúr
Ha lenne is rackem, csak akkor vennék RS822+-t, ha az 1U-s kialakítás a legfontosabb lenne.
Én mondjuk megvárnám az idei DS425+-t, az már 1db 2.5G LAN-nal érkezik.
DS423+-szal szemben:
- drágább kb 200k-val (kb 220k vs 430k)
- hangosabb (19.8dB vs 27.4dB)
- többet fogyaszt (28.3W vs 47.7W)
- nincs benne IGP (de erősebb CPU van benne)
- tovább támogatott a 423+, a 425+ meg még tovább
423+-hoz meg venni kell a tálcátAz 1u méret pont jó lenne nekem, mert nem magas a rack-em. Így hát az lenne a legjobb megoldás rá. A 822+-t meg pont azért venném meg, mert ehhez még hozzá lehet fúzni rack-et.
DS széria nem igazán érdekel, mert a rack-be tenném a lehet hogy minden egy helyen legyen.Raid dolgon nem gondolkoztam még el, így hát egyelőre külön köteteten mennének (ha egyszer meglesz a nas).
Már van amúgy egy 12 terás a másik nasban, de az tele van. Elsőnek a rack kellene, menne bele még memória, meg utána egy 12 terás hdd. Ez nem egy napos vásárlás lenne, csak agyalok rajta hogy ez jó lenne. Néztem másik gyártótól is egy 1u magas racket, de a mobil procitól félek. Oké, ez is az, de ez messze erősebb mint amit néztem. -
prochris
csendes tag
Ha a feltöltési sebességre gondolsz, az is gigabiten megy, a Plexben az átkódolás automatára van állítva, van egy átkódolás tiltása opció, azt is próbáltam, jobb nem lett sajnos.
-
makoss
veterán
-
makoss
veterán
-
hemaka
nagyúr
Én is ezt javaslom, annak már értelme is van, otthon is kiépíthető normális összegből, optikai nettel is kihasználhatóbb, mint a 10gigabit, ami nem mostanában lesz, pláne upban.
-
Multibit
nagyúr
-
MrTwister
őstag
Exos-on kívül van más féle HDD a NASban? Ha igen, annak le tudod kérdezni a smart adatait?
Lehet rosszul emlékszem, de mintha az XS(+) szériáknál már csak a saját synology HDD-vel működne tökéletesen együtt. De az is lehet, ez csak annyi, hogy a syno HDD-k fw-je frissíthető NAS-on keresztül.
Én a helyedben átváltanék angol nyelvű felületre és a képernyő képekkel és minden adattal (nas típusa, dsm verzió, exos-ok típusa és fw száma, shr, stb) nyitnék hibajegyet synologynál.
Csak Exos-ok. 4 db. Azért nem ez lesz a probléma amit leírtál, mert eddig tökéletesen mentek, SMART-ot is tudtam ellenőrizni az Állapot információk alól amióta megvan a NAS, ezekkel a vinyókkal (kb. egy éve). A fenti hibát nagyjából 3 hete csinálja. Fura. Mondjuk HDSentinel azóta is ellenőrzi naponta és persze ő minden további nélkül le tudja kérni. Biztos valamit elbarmoltak a DSM 7.2.2-72806 Update 3-ban, hiszen ha nem is rögtön, de utána jött elő kb. 2-3 héttel miután frissítettem erre az Updatre. Más semmi nem változott a NAS-ban.

-
MrTwister
őstag
-
MrTwister
őstag
-
atees
őstag
-
atees
őstag
-
Multibit
nagyúr
Igen, ez gond, főleg, ha nálad elsődleges fontosságú a tárkapacitás és kizárólag új meghajtókban gondolkodsz. De nem kell azonnal teletömni azt a hat foglalatot és némi türelemmel ki lehet fogni jó deal-eket pl. a HA-n

Az én NAS-om négy SATA portjából három foglalt, úgy, hogy az összes SSD csak kb. félig van tele. -
hemaka
nagyúr
Attól függ mi a felhasználás módja, ha nagyméretű videókkal és/vagy fotókkal dolgozol, a HDD no-go zone erősen, ha nem akarsz idegbajt kapni.

-
Multibit
nagyúr
-
Schnorkel
tag
A port maga él, mert egy power line adapteren keresztül kapcsolódik.
A topológia kb így néz ki:
[router] -- [PowerLine_1] ..... [PowerLine_2] - Asztali PC | [PowerLine_3] - NAS(nem egy helyiségben és nem egy emeleten vannak, albérlet, furkálni nem lehet)
A power line adaptert már kicseréltem (típusazonos), azon mind a 3 led világít, és asztali PC-n is van Internet kapcsolat (és ezzel együtt LAN is)
Most még megpróbálom, hogy megcseréltem a PC és a NAS UTP kábeleit, bár gyanítom nem ez lesz a baja... -
Schnorkel
tag
-
AiRLAC
veterán
-
Patice
Topikgazda
-
Magnat
veterán
-
54laci
csendes tag
-
Gyok2
senior tag
-
AiRLAC
veterán
Ma kipróbáltam (volna) az active backup for business, de már mentéshez is btrfs-en létrehozott megosztást kért.
Keresgélés után synology oldalán ezt találtam: "A biztonsági mentés célhelyén lévő fájlrendszernek Btrfs formátumúnak kell lennie"Akkor bocs, sosem próbáltam ext4-en mert amióta használom azóta csak btrfs-t használok mindenhol. Logikus egyébként, gondolom a tömörítés/dedup miatt kell neki.
-
AiRLAC
veterán
-
AiRLAC
veterán
-
Kisnyikhaj
csendes tag
-
AiRLAC
veterán
-
Magnat
veterán
Sztem is, de csak mert már betette a nas-ba az új lemezt és a nas átállította a tárolót 2 lemezes shr-re ... ha a külső rendszerben klónozással kezdett volna akkor működött volna az AiRLAC által adott tipp ... sztem mostmár mindenképpen kell az mdadm trükközés, mert le kell degradálni a tömböt 1 lemezes shr-re.
-
Guenwhywer
tag
Köszi. Talán ma este lesz időm kicsit foglalkozni vele. De alighanem már csak 1 hét múlva kezdem igazán a beüzemelést
-
zedok
őstag
-
BenceShearer
aktív tag
-
delta1017
aktív tag
két ötlet:
0. Használod a VS-t? Ha nem, akkor csak töröld és úgy próbáld.
1. Ha használod, képernyő mentéssel mentsd le a VS beállításait (biztos, ami biztos), törlöd a VS-t, frissíted a dsm-et, majd újra töltösd le a VS-t
2. lehet olyan VS-re akar frissülni, ami már sokkal újabb verzió, mint amit az adott dsm vár, így meg se jelenik. 22-es csapdája: frissíts, de nem tudsz olyanra frissíteni, mint, ami kellene, így nem tudsz dsm-et frissíteni. Így az 1-es ponttal próbálkoznék.A 0. pontot vittem végig, települt a frissítés.
Köszi szépen a segítséget!
-
Sanya
nagyúr
Nem tudtam, hogy bad sectoros, odáig nem mentem vissza a szálban

Kérdés, hogy mikor omlik össze, amikor átmásolod róla az adatokat, vagy ő újraépíti a raidet és átmásolja a szoftveres vezérlő az adatokat.
Mindkettő rizikós, de talán a te megoldásod ilyenkor jobb lehet, mert az olvasási oldalon egyszerre van jelen mindkét hibás lemez, és az a rossz állapot, hogy mindkét merevlemezen egyszerre ugyanazok a szektorok rosszak, annak az esélye kisebb. De ez csak egy becslés tőlem. -
Black Dragon
addikt
A NAS állítása szerint a Drive 1-en van bad sector, elviekben 855 ami tavaly november óta kezdett gyűlni a semmiből. Tegnap futtattam le rajta data scrubbingot, nem tudom az többé kevésbé megfogja-e a dolgot vagy semmit nem ér, tehát hogy még van-e így benne mondjuk 1 hónap.
A Drive 2-n a NAS állítása szerint nincs bad sector és a smart sem jelzett semmit, legalábbis arra nem.
Ettől függetlenül hybrid backuppal a fontos mappát lementettem egy külső vinyóra és futtattam rajta backup integrityt is.
-
Sanya
nagyúr
Én azért a művelet előtt lementeném a nason lévő adatokat, beállításokat az egyik új lemezre (amit USB dugnék a nasra), nehogy raid helyreállítás közben a régi HDD megadja magát.
Ha lefutott az első új HDD-vel a helyreállítás és mindent jónak látsz, akkor már berakhatod a második HDD-t is.Mert amit kivettél, azon még rajta vannak az adataid.
-
Black Dragon
addikt
-
Intelligencs
őstag
Szerintem nincs havi, a gyáriban biztos. Én is használom ugyanilyen célból, mondjuk én pont heti mentésben gondolkodom, szóval nekem megfelelő.
Amit tehetsz:
1) Hetente egyszer bekapcsolja magát a NAS, de a négy alkalomból csak egyszer történik rá mentés.
2) Kipróbálsz valami 3rd party csomagot, például ezt, hogy ez tudja-e.
3) Saját scriptet írsz, azzal szerintem meg lehet valósítani. Esetleg létrehozol egy heti poweron task-ot, és CLI-ből módosítod, hogy havonta egyszer fusson le. Ha lehet ilyet, ennyire mélyre még nem mélyedtem le a DSM lelkivilágába. -
Isikamika
tag
-
csizo
aktív tag
-
Magnat
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Jelentősen ronthat a memóriahiányon egy holnap kezdődő sztrájk
- Parfüm topik
- Ismerős lehet az iQOO Pad6 Pro
- Nem elégszik meg egy panellel a Philips világelső monitora
- BestBuy topik
- Visszahozzák a legjobb gaming CPU-t – és még mindig veri az újakat
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- E-book olvasók
- További aktív témák...
- Új bontatlan garanciás MSI vector 16! rtx 5070 ti r7 8840hx 32 ram 1 tb ssd 240 hz 2k kijelző!
- Apple iPhone Air 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Macbook Pro 14" M1 Pro - 10/8 GPU, 16/14 CPU, 32/16 RAM, 1 TERA / 512GB - garancia (111)
- Vostro 3590 15.6" FHD i3-10110U 16GB DDR4 256GB NVMe SSD (PCIe 4.0) magyar bill gar
- Samsung Galaxy S24 Plus - Titanium Black - 12/256GB - Megkímélt, szép állapotban.
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Starlight -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5398, 97% AKKSI
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max 128GB Space Gray használt szép állapot 100% akku 6 hónap garancia
- Asus ROG MAXIMUS Z690 EXTREME Alaplap!
- Keresek - Chieftec hdd tartó sínt.
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest

.
Van-e értelme?

Patice