- Engedélyezte Hollandia a Tesla önvezetést, az EU többi része következhet
- Hordozható Linux terminál billentyűzettel és érintőképernyővel
- Professzionális Intel videokártyák az ASRock receptje szerint
- Nagy méretű EIZO monitor jön nyáron színkritikus alkalmazásokhoz
- Hogyan verte le egy telefon chip az egész laptop ipart? – x86 vs ARM
- 3D nyomtatás
- Kábellel oldaná meg a 12VHPWR gondjait az ASUS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.12.07)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
PhoenixK
üzenetére
Log Center
"Level : Warning
Log : Network Backup
Time : 2026.mm.dd hh:mm
User : System
Event : Shared Folder Sync failed to sync task [Test-Sync] to [Ds216-T] due to some files' attribute cannot be set, or they are vanished temporarily. Please refer to Help for more information."vagy
"Level : Error
Event : Shared Folder Sync failed to sync task [Test-Sync] to [Ds216-T]. (error code: 53)"De van, hogy nincs hibaüzenet. Gondolom ilyenkor sikerül neki.
"Level : Info
Event : Shared Folder Sync failed to sync task [Test-Sync] to [Ds216-T]." -
Magnat
veterán
válasz
PhoenixK
üzenetére
Nekem is van kettő, de sajnos elég kaotikus a Reolink elnevezési rendszere meg alkalmanként a weblapja is, itt pl: [link] 5mp-esnek írják, de ha a keresőjükbe beírod, 4mp-es jön fel, aztán ha tányomsz, megint ezt az 5 mp-es hozza be ... miközben a valóságban nekem mind a kettő 4mp, viszont az egyilen van lan csati, a másikon meg nincs
Amúgy tényleg nem rossz kamerák, azt mondjuk sajnálom, h 2.8mm-es nincs belőle csak 4. Viszont a wdr-t nagyon hiányolom belőlük (mint az össze Reolinkből) ... a supportjuk viszont nagyon jó, mikor jeleztem nekik pl, h a dual lencsés kamerák indokolatlanul nagy képet csinálnak, a level 1 egy darabig nyomta a hülyeséget, h azért nagyobb a kép mert 2 lencse van rajta, mondom, ok, de attól még ugyanúgy 8mp mint az 1 lencsés csak a képarány más, végül a level 2 felajánlotta, h a mérnökök fordítanak nekem custom firmwaret amin kisebb lesz a képméret ... és így is lett

-
boborján2
senior tag
válasz
PhoenixK
üzenetére
Most akartam megkérdezni mi a pcsa van synologyéknál, de látom nem csak engem szivat.
Nas azt írja update-ra ,hogy kapcsolódas sikertelen , szokásos webes felület meg error 1027.
Gondoltam most gyorsan szaladjon le a frissítés, amikor épp nem kell senkinek a nas elérés.
Na majd talán holnap... -
válasz
PhoenixK
üzenetére
Egyébként lehet engedélyezni a nason futó jellyfinben (container) a gpu gyorsított transzkódolást?
ds218+ jellyfin, cpu-ból 20 perc volt egy video átkódolás, cpu szinte végig maxon, mert torrent is ment rajta.
beüzemeltem egy 8500t mini pct, ezen már egyből engedélyeztem a gpu gyorsítást, ez 2 perc alatt végez vele és persze kevesebb cpu terhelés mellett.
Csak pont elgondolkodtam rajta, hogy ha engedélyezném a nason is (ha lehet) a hw gyorsítást, azzal milyen eredményt érnék el, cpu J3355 celeron. A video pedig 3-400MB MPEG4. Ezt mind TV-n, mind laptopon transzkódolni akarja a jellyfin. Eddig ezt nem is figyeltem, csak most futottam bele egy adag ezer éves videonál. -
A.K.
tag
válasz
PhoenixK
üzenetére
PhoenixK: Közben megtaláltam én is. Lefuttattam és így már megjelenik a trim opció de ezt már csak kiváncsiságból csináltam. Sajnos attól, hogy beírja egy adatbázisba az nem változtat azon, hogy esetleg valami hardveres inkompatibilitás van és hogy előbb utóbb elcseszi az adatokat.

A Synology oldalán ehhez a típushoz csak a DS620slim-t mondja kompatibilisnek miközben a DS118-ban is működik. Ráadásul ami abban van SSD az meg fent sincs a Synology oldalán. Így mégis hogy a fenébe rakjon össze az ember egy konfigurációt? Két naponta vigyem vissza az újabb és újabb NAS-t az üzletbe mert nem támogatott a háttértár? Katasztrófa.

Köszi mindkettőtöknek a segítséget!
-
kis.zsolt
aktív tag
válasz
PhoenixK
üzenetére
Nincs link, csak szomorú tapasztalat.
Nem kell elfogadni, egyszerűen az én felelőtlen döntésem miatt ez van. Ki-ki döntsön saját belátása szerint:
A 918+ ext4-en meglepően jól muzsikál — főleg 7.3 alatt. Nem lesz snapshot, de a rendszer lélegzik, az I/O is lineáris marad, és a CPU sem pörög föl állandóan a Btrfs metadata miatt.
Ha újratelepíted, érdemes figyelni pár apróságra:- Volume újra létrehozásakor kézzel válaszd az ext4-et, ne hagyd automatikusan Btrfs-en.
- A DSM újratelepítése előtt a köteteket érdemes teljesen törölni (Storage Manager → HDD → Wipe), mert a Synology szereti „visszajelölni” a Btrfs maradványokat.
- A Plex, Drive és Docker ugyanúgy működik ext4-en — csak a fájlrendszerszintű snapshotok és “versioning” funkciók hiányoznak.Cserébe kapsz:
Kevesebb CPU-terhelést
Jobb fájlrendszer-választ és sebességet
Stabil hibernálást
Tiszta lap, tiszta lelkifurdalás nélkül.
De ki mit szeret. Mindenesetre sajnos a DSM 7.3.x után nincs visszaút, ebből a legjobbat akarom kihozni. Nekem most ez a legjobb... másnak nem biztos.
Később, ha valaki feltalálja, akkor én a 7.1.1-re fogok visszatérni. Addig is ez van. -
Downsampling
senior tag
válasz
PhoenixK
üzenetére
A QC korábban be volt állítva, működött, telefonról tudtam QC ID-val csatlakozni. Igaz, csak helyi hálózaton tudtam kipróbálni. Késöbb a QC-t letiltottam, mert nem ezzel akartam beállítani a távoli elérést, hanem https-sel. Tgenap óta, amikor vissza akarom kapcsolni nem engedi. De a DDNS sem működik, mindenre piros hibát ír. Amikor a rámegyek a Frissítés visszaállításra, automatikusan megpróbálj alekérdezni a frissítéseket, de hibával leáll, és kéri, hogy ellenőrizzem az internetkapcsolatot.
Viszont a helyi háló szerencsére működik. Minden eszköz lát mindent, a NAS-t is eléri minden. -
Nemo1
tag
válasz
PhoenixK
üzenetére
Nem bond-ban vannak, Az egyi egy alaplapi hálózati kártya, a másik egy Qnap-os, USB-s 5gbit-es hálózati kártya (külön-külön, ha csak az egyik van bedugva, tökéletesen müködnek). De IP cím alapján, egyiknél sem lehet elérni az eszközt, csak név alapján.
Mért borul a routing? Mind a kettőnek ugyan az átjárója (DHCP-től kapják). -
Oldmobil
aktív tag
válasz
PhoenixK
üzenetére
A J1800/J1900 procis nasokkal vigyázz, nekem két Qnap is megdöglött már egy javíthatatlan CPU hiba miatt: https://www.reddit.com/r/qnap/comments/klbogi/warning_many_qnap_nas_are_dying_due_to_a_cpu_bug/
-
Magnat
veterán
válasz
PhoenixK
üzenetére
"A támogatás itt kb azt jelenti, hogy ennyinek látták értelmét hozzá, és ennyivel tesztelték" - meg a Synology részéről annyit, h az Intel is csak 8GB-ot mond maximumra, nyilván ők is tudják, h többel elmegy, de gondolom hivatalosan nem mondhatnak többet mint amit a chipset hivatalosan tud. A 6GB meg gondolom onnan jön, h a gyári modult némelyik modellben nem lehet teljes szétszerelés nélkül cserélni vagy vmi ilyesmi.
-
robesz26
tag
válasz
PhoenixK
üzenetére
Hát nem tudom milyen vezión voltam., egyik napról a másikra meghalt. Azon filózok, hogy nagyobb biztonságra vágyom, így 4 lemezes meghajtóban gondolkodom, a ds215+ (shr-ben vagy raid1 ben összeomlott, szerintem hardver hiba miatt) maradna biztonsági mentésnek. Nem szeretném 5 éven belül cserélni, viszont nincsenek nagy igényeim. Fényképek mentése telefonokról, tabletekről (android+ios+ipados) és ezen kívül torrentezés és 2-3 médialejátszó kiszolgálása..
-
-
vektornfl
tag
válasz
PhoenixK
üzenetére
Akkor lehet megpróbálom bepakolni a hddket találomra, ha működik így a rendszer az már jó, mert akkor valamilyen formában (valószínűleg a saját nasomra) csinálok biztonsági mentést és utána, már végülis tét nélkül próbálkozhatok a migrálással. Valóban azt sem tudom milyen DSM verzió van rajta, de biztos régi.
Egyelőre tényleg az a legfontosabb, hogy ha random behelyezem a hddket a DS409+ba nehogy valamilyen adatvesztés legyen. Mondjuk azért csak ki van ez találva, hogy legrosszabb esetben ne induljon el a DSM ha rossz a sorrend, de adatvesztés nem lesz.
-
Downsampling
senior tag
válasz
PhoenixK
üzenetére
Köszönöm!
A minimum eddig is smb1-en volt és van. A maximum van smb3-on. A TV szerintem smb1-es, de pl a Dune valószínűleg újabb, azért kell az is (bár az meg megyeget NFS-sel is).
Viszont én ezekhez nem nyúltam, a TV-k is évek óta megvannak (mindkettő 5 éves), a beállítások is millió éve ugyanazok. De tényleg köszi! -
Nekton
aktív tag
válasz
PhoenixK
üzenetére
PhoenixK! Köszönöm szépen!
túl Windowsosan gondolkoztam és nem szürta ki a szemem a Tools(Eszközök) lapfül. Így már sikerült is.
A külső HDD egy NTFS rendszerű backup. Nem tudom, hogy van-e jelentősége, de úgy gondolom, hogy a RAID1-ről másolva talán kevesebb adatvesztés lehet, mint egy sima NTFS fájlrendszerből. Vagy ez hülyeség?
-
taboros
tag
válasz
PhoenixK
üzenetére
Hello,
216+-ról tervezek váltani újabbra. Mielőtt egyáltalán megveszem az új NAS-t és opcionálisan az új HDD-ket, lenne pár kérdésem.
Most van: DS216+ / 1GB / 2 x 3TB HDD, DSM 7.2.2 - Háló 1Gb, full duplex, MTU2000.
Felhasználás elsődlegesen:
- média szerver Android TV alá (végig kábeles, router is 1GB (kimérve, nem elvileg)
- backup: adat és fotók
- sok letöltés (főleg videók)
- némi Docker
- max 4 userA váltás oka:
- Nagyon lassan tölt be a DSM és bármilyen DSM akcióra nagyon lassan válaszol, frissít, stb. Most 7.2.2 alatt kicsit jobb, mint 6.x vagy 7.1.x alatt volt, de már unom.
- Média lejátszás közben meg-megáll.Ha újra indítom, akkor pár óráig jobban megy, de aztán megint...
- Feltételezem, hogy egy újabb, ergo erősebb proci és pl. 6GB RAM megoldaná ezeket.Kérdéseim:
- jelenleg Hybrid RAID (SHR) van, lemezek Btrfs. Szeretném esetleg az megoldani, hogy a 3 TB-ból csak 1 vagy 1,5 TB legyen RAID1, a maradék meg JBOD vagy RAID0. Ez nem volt megoldható, amikor 216+-t vettem. Most már van erre lehetőség?
- Ha 2 lemezen nem lehet, lehet-e, ha 4 lemezest veszek (DS423+ )? 2 lemez lenne RAID1, a másik 2 meg JBOD/RAID0.
- Ha végül csak a NAS-t upgradelem, akkor a megadott fájlrendszer maradhat, és - a Migration Assistant-tal - simán átrakom a meglevő HDD-ket az újba? Vagy jobb lenne a fáljrendszert is upgradelni?
- érdemes-e egyáltalán a 224+ helyett a DS723+-t számba venni (SDD cache miatt)? -
boborján2
senior tag
válasz
PhoenixK
üzenetére
Mindenesetre a külsö legalább átmenetileg akkor is kikapcsolnám
Milért kellene kikapcsolni? És a legközelebbinél majd megint, utána megint és így tovább... akkor minek van a nas?
Nem azért vette , hogy kikapcsolja az elérést. Be kell konfigolni rendesen és akkor no para. -
Lasersailing
senior tag
válasz
PhoenixK
üzenetére
Köszönöm!
Várakozás után ismét megpróbáltam. és bár várt vagy 1 percet, de végül beengedett. A gond az, hogy a HDD-n van 1.3 TB szabad hely, nem ezért ennyire lassú.Mi lehet még a gondja???
Most hogy benne vagyok CPU: 0% RAM 0%
De ha közben elindítom a hyperbackup-ot, akkor 30 sec mire megjelenik az alap képernyője a hyperbackupnak... -
poirot
őstag
válasz
PhoenixK
üzenetére
Egy nagy mentésben voltam a NAS-ról, végeztem és már töröltem a file-okat, mikor bejött ez a hiba tegnap éjjel.
Köszönöm.
Na gyorsan lefuttattam.Szövegesen, ha túl hosszú, kérem törölje az admin.
Examining hard disk configuration ...
HDD Device 0: /dev/hda
HDD Model ID : ST6000VN0033-2EE110
HDD Serial No: ZAD8D7JA
HDD Revision : SC60
HDD Size : 5723167 MB
Interface : S-ATA Gen3, 6 Gbps
Temperature : 37 °C
Highest Temp.: 44 °C
Health : 100 %
Performance : 100 %
Power on time: 1562 days, 18 hours
Est. lifetime: more than 262 days
The hard disk status is PERFECT. Problematic or weak sectors were not found and there are no spin up or data transfer errors.
No actions needed.
HDD Device 1: /dev/sda
HDD Model ID : ST6000VN0033-2EE110
HDD Serial No: ZAD8D7JA
HDD Revision : SC60
Temperature : 37 °C
Highest Temp.: 44 °C
Power on time: 1562 days, 18 hours
The hard disk status is PERFECT. Problematic or weak sectors were not found and there are no spin up or data transfer errors.
No actions needed.
HDD Device 2: /dev/sdb
HDD Model ID : ST6000VX001-2BD186
HDD Serial No: ZCT16HC6
HDD Revision : CV11
Temperature : 35 °C
Highest Temp.: 41 °C
Power on time: 1562 days, 17 hours
No actions needed.
Report file saved as: /volume1/video/hdsreport.html -
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
PhoenixK
üzenetére
Utánanéztem, valóban jó kis eszköznek tűnik. Kicsit bennem van a para, hogy ha lecserélem a 114-et, vajon bírja-e majd 4-5 évnél tovább? Bár valószínű, hogy a 114 már nem fogja bírni 4-5 évig, szóval előbb-utóbb a csere muszáj lesz.
Annyit hadd kérdezzek meg, hogy van bármilyen korlátozás a bele pakolandó HDD terén? A méreten kívül? A mostaniban talán valami WD Caviar Red 4TB van.
-
degec
senior tag
válasz
PhoenixK
üzenetére
valami jbod kaki volt. legyalultam SHR lett most, és itt lenne még egy kérdés, és köszönöm a válaszod is amúgy..180GB adat két gépről gigás lanon, nem megy át 24 óra alatt, méga felénél se jár, hálózat kihasználtság 0,2%, nas cpu-ja 0-1% között ugrál, ram 85% szabad. ez miért ennyíre rohadt lassú? titkosítást nem kapcsoltam be.. pendrájvot belenyomom ezen menteni való adattal, nem tudom átmásolni mechanikusan ?
aztán majd szinkelget.. Köszi
-
Multibit
nagyúr
válasz
PhoenixK
üzenetére
A DS918+-om negyedik éve teszi a dolgát tökéletesen...
A DS713+ NAS-on a mai napig kifogástalanul működik. Gyári táppal, gyári ventilátorral. A DS116 NAS-om (már nem az enyém) a lányoméknál üzemel probléma nélkül, pedig nálam 7/24-ben torrent NAS-ként üzemelt. Bírják ezek... -
FeRRaR1
őstag
válasz
PhoenixK
üzenetére
Táp volt. Nagy kő esett le a szívemről mikor az új táppal felpörögtek a lemezek és be-bootolt ahogy szokott. Öröm é bódottá. Nem kell chipeket vadásznom, forrasztanom, vagy mélyen a zsebbe nyúlnom miközben ugranak a cuccok róla...
Egyébként az új 120 wattos táp vagy másfélszer akkora mint a gyárilag hozzá adott 100 wattos.
-
hajnalbros
tag
-
boborján2
senior tag
válasz
PhoenixK
üzenetére
Semmi extra ,csak többször riogatott hdd esetén, hogy pár nap van hátra, meg azonnali adatmentés ,meg jujj mind meghalunk

Na ezután még évekig vidáman mentek a lemezek, sőt ha a lomosból előveszem akkor még ma is mennek ha kell.
De nincs gond , csak nálam leszerepelt , így értelmetlennek látom a használatát. Számomra előnyösebb smart adatot nézni körítés nélkül (ingyen!)
És hogy milyen angolos és menő szagokat érzel , nyilván a Te dolgod , de ez talán segít. Ez az orrodat is tisztíccsa.
-
$atirka
őstag
válasz
PhoenixK
üzenetére
Természetesen igen, be van kapcsolva közben

Erre én is gondoltam, holnap be is viszem magammal a melóba és rövidre zárom manuálisan, ha kell ki is cserélem a kapcsolót.
A spam mappába nem jön értesítés, viszont a synology rendszertől kapok rendes mailokat most is, például megszakad a kapcsolat, újra csatlakozott, stb...tehát ez a rész rendben van, mégsem jön a vész email, amit ki is ír, ha rányomok az elveszett mobileszközre.
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte Geforce RTX 3090 Eagle OC
- Budget Gamer - i5 7600 / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Eladó Apple Watch SE 2 Rose Gold
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U904 - i5-4G I 10GB I 500GB I 14" QHD+ I Cam I W10 I Gari!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Lenovo ThinkPad T15 Gen 2 i5-1135G7 16GB Ram 256 GB SSD FHD IPS Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LENOVO X380 Yoga 360 touch - 13,3" FHD - i5 8250U, 8GB RAM, SSD, jó akku, - számla, 6 hó gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4332
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Az E340 8MP modellt néztem ki, ez elvileg tudja a trackinget?

az az érdekes hogy a 7,3 TB ból 4 TB látható összesen,a 3 TB valahol háttérben van,tudok úgy resetelni hogy minden adatom megmarad?

Patice