- OLED TV topic
- Kötelező frissítésnek számít a Microsoft legújabb csomagja a Windows 11-hez
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen nyomtatót vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- TCL LCD és LED TV-k
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen széket vegyek?
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.12.07)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Reinhardt
őstag
válasz
AiRLAC
üzenetére
Van benne egy 2 portos 10G kartya, azt hasznaltam.
Most atdugtam egy beepitettbe, de semmi valtozas.
Csak 1 port volt mindig bedugva.
Foldszinten van a NAS, 5m kabellel radugva a routerre (Linksys Hydra Pro 6E), onnan 10m kabellel jon fol a masodik emeletre egy switchbe (Vimin VM-S250801P) onnan 2m kabellel a PC. Majusban koltoztem ide, januarig hibatlanul mukodott.
Most valamiert munkabol mar nem is tudom elerni.
8db Toshiba 14TB MG08ACA14TE van benne, Raid5. Meg 2db 1TB Samsung NVMe SSD cache. 32GB RAM.
Ha ma hazamentem megprobalok benchmarkolni. -
IRO21
senior tag
válasz
AiRLAC
üzenetére
Lemaradtál az elejéről:
Az volt a kérdés, hogy a 3200 Mhz-es memória ad-e valami pluszt a 2666-oshoz képest egy DS925+-ban.
Szóval úgy tűnik, hogy csak 2400-on megy, és ha ugyanez a helyzet a 2025-ös modellekben is, akkor teljesen mindegy melyiket teszed bele.
Erről tudsz esetleg valamit? -
Rent
senior tag
-
-
niof
veterán
válasz
AiRLAC
üzenetére
Igen, sajnos ezt olvasom mindenhol, most, hogy kezdem beleásni magam.
De ahogy látom, egy 10T-s lemez sem aprópénz (mondjuk anno a WD is kb. egy 100-as volt).
Itt a kérdés az lenne, hogy azt meg lehet e játszani, hogy amit le akarok menteni, azt átrakom valami külső eszközre (meg lementem a konfigot), és mikor berakom a mostani lemezt az új vasba, akkor ne utasítsa el, hanem migrálja, de "újratelepítéssel" a WD-re. Aztán meg a konfigot meg a cuccokat visszamásolom. De ebben az esetben még mindig kérdéses, ha veszek bele még egy lemezt, akkor azt engedi e csatolni, bővíteni a tárhelyet? -
BullZeye
veterán
válasz
AiRLAC
üzenetére
Köszönöm a tippet amúgy, el is felejtettem már, de most megnéztem HyperBackupot, mert ugye is van, és csinált is hajnalban egy backupot. De nem megoldás.
Shared Foldereket (amiről van külön backup) és packageket tudok visszaállítani, de abból meg nem az összeset, valamint rendszerbeállításokat, amire ugye nincs szükség jelen esetben.
Container manager pl nincs Packagek között, és így a containereket se állítja vissza.Tehát működik és van backup csak amivel valóban probléma van ahhoz nincs mentés itt sem.

-
leroyclub
senior tag
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
AiRLAC
üzenetére
Nem ez volt, hiába raktam át, ugyanúgy olvasta. Illetve még rosszabb volt, mert most már 30 MB/s-el olvassa a HDD-t, amivel folyamatosan 100%-ra terheli.
+ #100230 IRO21
Igen, ez nem hozott megváltást.Már 1-2 hónapja szenvedek ezzel, de úgy érzem nincs jó szoftveres megoldás. qBittorrent-et/Transmission-t nem lehet átrakni az SSD-re, Download Station csak egy magot használ. Igazából 2 lehetőség maradt: vagy veszek egy 2TB-os SSD-t a NAS-ba vagy a NAS-t cserélem le. Csak idegesítő, hogy működne ez, de egy ilyen banánhéjon csúszik el a dolog.
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
AiRLAC
üzenetére
Sajnos ez egy DS118, nem nagyon lehet ezen konténert futtatni. Volt már olyan felállás (SSD volt benne és a HDD USB-n csatlakozott), de akkor meg abba futottam bele, hogy hiába volt kikapcsolva a meghajtó hibernálása (az USB meghajtókra is), a SATA-USB kábel vezérlője folyamatosan elaltatta a HDD-t.
Ha esetleg ezt átraknám az SSD-re az segítene? Vagy ez nem az a log, amit ilyen bőszen olvas?
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
AiRLAC
üzenetére
Van arra lehetőség, hogy ezt átrakjam az SSD-re?
Alapvetően nem zavarna ez a 20 MB/s-es olvasás, de néha ez felviszi 100%-ra a HDD terhelést és akkor a DSM is fuldoklik.A Download Station átpakolt mindent az SSD-re, ha azt választottam ki ideiglenes helyként, csak ott meg az volt a gond, hogy nem hajlnadó több magot használni és egy mag használata mellett nem bírt 13 MB/s-nél gyorsabban letölteni.
-
Downsampling
senior tag
válasz
AiRLAC
üzenetére
Köszi a linket, de sajnos még mindig nem működik.
Ha majd lesz időd, segítesz? (addig is persze próbálkozom)
Amit nem ír ez az útmutató: ezt a File Station-ben kell megcsinálnom, ugye? A cél NAS-on (új), vagy a régin (ahonnan akarom átmozgatni a mappákat)?
Amibe beleütközöm: "A cél egy üres mappa kell legyen"Ahova másolni akarom, az üres. Vagy a kuka is mappának számít?
-
Downsampling
senior tag
válasz
AiRLAC
üzenetére
Ha szépen kérlek, le tudnád írni lépésről, lépésre, hogy ezt miként tegyem? Egyelőre sehogy nem tudtam rábírni a két NAS-t, hogy lássák egymást (a megosztott mappákat).
Most jobb híján tényleg a laptopról TC-vel másolgatom a mappák tartalmát a régi NAS-ról az újra. Az egy dolog, hogy így a sebesség 15-18 MB/s (a teljes mostani kb 11 TB így eltart majd vagy egy hétig), de ez a kisebb gond (amúgy nem tudom, hogy akár NFS, akás SMB megosztással a két NAS File Station mappái között gyorsabb másolás elérhető-e?).
Írtam, hogy a másolás után a régi NAS (DS215J) lenne részben az egyik biztonsági mentésre használt eszköz. Tehát mindenképp kell majd kapcsolat két NAS között. -
Downsampling
senior tag
-
Csabroncka
addikt
válasz
AiRLAC
üzenetére
Nem félrevezető, tudom hogy normál esetben nem ez a célja. Nem erről van szó, hanem erről a bug-ról.
-
Sinu
senior tag
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
AiRLAC
üzenetére
Azt bírta, nálam 32 MB/s-re van korlátozva a letöltési sebesség és ilyen tempó mellett (mielőtt elkezdte gyilkolni a HDD-t, mert nem egyből csinálta) 28-30%-os volt a CPU terhelés és az I/O várakozás 5% alatt maradt.
Most arra jutottam, hogy két lehetőségem maradt: vagy megbarátkozom ezzel a 3 MB/s letöltési sebességgel, amit még elvisel a HDD vagy veszek egy 2 fiókos NAS-t, átrakom abba az SSD-t és a HDD-t, a DSM és az app-ok mennek az SSD-re, plusz a Transmission ideiglenes mappája is, és a HDD lesz a torrentek végső helye, mert az 1,3 MB/s-es seed-et elbírja a HDD.
-
Downsampling
senior tag
válasz
AiRLAC
üzenetére
Köszönöm! Biztos lesz még miben segíteneket...

Most egy darabig félre teszem a NAS telepítést, megvárom, amíg visszatérítik a tegnap visszaküldött HDD-t, mert ahogy nézem, kezd egyre drágább mulatság lenni ez az egész DS215j--->DS224+ projekt. A NAS-t jó áron vettem, de most már ott tartunk, hogy ha biztos forrásból akarok HDD-t (biztos forrás itt egyenlő Amazon, mindenhol máshol szarnak az ember fejére, jó skót szokás szerint minden jó úgy, ahogy van - egy Oázishoz, Aqua-hoz, Alza-hoz hasonló helyen simán szarnak a szállításra, a csomagolásra, és még arra is, hogy eladják újnak a már több mint 1000 órát futott HDD-t, vagy lecserélik a kerekeidet télire, de nem a gyári Honda csavarokat rakják vissza, hanem ami épp a szerelő kezébe kerül a földről, és utána még én érzem szarul maga, mert érzem, hogy ők nem értik, nekem az miért nem jó?) az 220-230 font egy 8 TB-s IronWolf vinyónál, és ugye most rendelem a negyediket (eddig egy volt jó, kettő szar).
Viszont tegnap és ma elgondolkodtam mégis a Raid0-án vagy még inkább a SHR-en, mert ahogy Multibit is írta, a bizonsági mentés megoldott és a cucc ami a NAS-on van 80 százalékban újra beszerezhető (csak hatlamas meló, ezért jobb, ha van egy mentés), ami pedig megvásárolt, azt lifetime vásároltam meg. Viszont ha azt nézem, hogy a mostani 8,1 TB nettó tárhely bizony kicsi (van két HDD is rádugva a DS215j-re pluszban), akkor a lemezenkénti 7,2 TB elfogyhat, és nem tudok majd átmenni a másik kötetre. Hm, meglátjuk.
-
Multibit
nagyúr
-
Sketch001
aktív tag
válasz
AiRLAC
üzenetére
Ha két lemezből volt egy tárolókészlete az akkor raid 0 vagy jbod volt. Más opció nem nagyon van... Ha feltételezem hogy nem next next next finish módon, nem olvasva telepítette egyszerre a két lemezt, mert akkor sikerült egy shr-1-et ráhúzni és tükrözni az egészet...
A raid 0-jbod készletre viszont miért csinálna otthon bárki két kötetet? Oké ha céges környezetben lun-okat csinálsz akkor a kvótázás miatt lehet értelme, de otthon azért kevesen használnak bármit ahol a legkisebb haszna is lenne egy ilyen megoldásnak...Két készletre egy kötetet meg nem tudsz csinálni normál esetben, anno volt erre a petaspace ami szerintem már nincs is, meg az egy nettó problémaforrás home use.
Magnat:
"-én személy szerint egy raid tömbbe nemhogy eltérő méretű, de még különböző típusú lemezeket sem tennék főleg az eltérő hozzáférési idők miatt, szóval ha tegyük fel 4 lemezes nasom van és bővítenem kell, vagy kapható még az a típusú diszk ami az eredeti kettő volt, vagy csinálhatom azt mint 2 lemezes esetén, h adom el a régieket"De ez egy saját magadnak kreált probléma... smr és cmr lemezeket vegyíteni nyilván nem szerencsés raidben, de ott se mindig okoz gondot. Azon túl meg simán beszórsz wd red mellé egy ironwolfot meg egy exos-t meg egy toshi n300-at és kacagva elszalad vele bármilyen raiden a syno. Ha valaki green-t akar exos közé tenni az vad, de ott sem lesz semmi különös egyébként ami miatt adatvesztés lenne, max a green hamar hullik ki mert nem arra van hogy 0-24 terheld. A wdred smr balhé is csak azért pattant ki, mert amikor túlírta a cache-t, akkor olyan extrém válaszidőket produkált a lemez, amire joggal hihette azt a nas, hogy az meghalt.
De egy mittom én wd40efpx-et simán beteszel egy efrx mellé és pont semmi nem történik tőle
-
Downsampling
senior tag
válasz
AiRLAC
üzenetére
Semmiképp nem akarok Raid 0-át és JBOD-ot sem. Mellesleg ma reggelre kiírta az egyik új HDD-re (ez volt, amit cseréltek, mert az első (is) rossz volt), hogy kritikus állapot (aztán HD Sentinel is egyből a kuka kategóriába tette), tehát amit kb 30 évig nem tapasztaltam, hogy egy HDD tönkre mehet, itt két hét alatt ment tönkre kettő új!!! (amúgy a búbánatos jó büdös francba, mi van itt Skóciába, hányszor kell vennem HDD-t, hogy végre egy jó legyen??? Most fogom másodszor visszaküldeni, 3-4 nap mire visszaér, utána 5-7 nap, mire jóváírják, azért basszus, kb. 200 font itt egy 8TB IronWolf. Nagyon tele van a tö....
) -
bexinho23
őstag
válasz
AiRLAC
üzenetére
Másodpercre nem tudtam megnézni, de automatára van állítva mindkettő, ugyanazt az időt mutatják. Azért fura, mert párom telefonján és esetemben az előző telefonomon 2 éven keresztül hibátlanul működött.
Közben azért megnéztem a NAS beállítást, az időzóna ugyan +1en volt, de az amsterdam, brüsselin, és nem az alatta lévő budapestin. Átállítottam, frissítettem, 2x kérte most.
-
kis.zsolt
aktív tag
válasz
AiRLAC
üzenetére
Nos, ma gyanúsan gyorsan kijött a DSM 7.3.1.
De a témánál maradva:
Íme a négy db lemezem a megosztás-áthelyezés előtt (az első kötetre fogok átpakolni
1,8TB-nyi megosztást a harmadikról):
Aztán az áthelyezés után, ahol jól látszik, hogy a 3. kötet mérete nem csökkent 1,8 TB-tal, de az 1. kötet nőtt ennyivel.
Most lefuttatom a szkriptemet, ami egy kis idő... Ja, és telepítettem a DSM 7.3.1-et... nagyon kíváncsi vagyok, hogy a kötet visszahelyezésekor mi lesz az ábra. Ha a 7.3.1 is ilyen ergya, akkor ez a DSM vonal megy a levesbe. -
kis.zsolt
aktív tag
válasz
AiRLAC
üzenetére
Igen, biztos. Nem használok ilyesmit. A NAS nálam már csak Plex szerver, ezért egyszerű (BASIC) köteteket használok. Biztonsági mentésre nincs szükség, mert ha egy meghajtó tönkremegy, a cseréje után egyszerűen újratöltöm a hiányzó filmeket.
A fontosabb dolgokat – a Home Assistant virtuális gépét, a Docker környezetet és a szkripteket – a Volume1-re tettem.Ha gondolod, kíváncsiságból megpróbálhatok egy tesztet: áthelyezek egy nagyobb megosztást a Volume1-re, majd megnézem a méretváltozást az eredeti és az új kötet között. Ezután visszamozgatom.
Ha a hiba az én oldalamon volt, akkor valószínűleg nem jelentkezik újra az a korábban emlegetett anomália (vagyis az, hogy a foglalt hely a megosztás más kötetre való áthelyezése után nem csökken le). Ha viszont előjön, már van rá működő megoldásom, szóval legfeljebb némi időt vesztek, amíg egy több terás megosztást ide-oda mozgatok – de az belefér. -
válasz
AiRLAC
üzenetére
Nem feltétlen kell, hogy a 100 TB egyben, a lényeg, hogy összesen legyen annyi.
Köszi, ez hasznos infó.
Szerintem az lesz, hogy a meglévő mellé felhúzok egy teljesen különálló rendszert. Esetemben egyáltalán nem probléma, hogy mekkora egyben a tárhely vagy épp, hogy az adatok azonos NAS-on vannak, vagy sem.
A DS1825+ szimpatikus egyelőre, de még nézelődök. -
kis.zsolt
aktív tag
válasz
AiRLAC
üzenetére
Szia, linkem nincs, home made a szkript:
időzítve van heti egy alkalomra, minden alkalommal más-más BTRFS kötetet ellenőriz.
Hozz létre e "scripts" megosztás azon a köteten, ahol a saját egyedi szkriptjeidet tárolod
Ezen belül hozz létre egy "btrfs_balance" mappát
Azon belül pedig egy "logs" mappát.A btrfs_balance mappába tedd be a btrfs_balance.sh fájlt, az alábbi tartalommal:
PasteBin: [link]
Ha ez kész, mentsd el (nekem a volume1-en van).
Utána a feladatidőzítőt vedd elő.
Létrehozás/Feladatok/Felhasználó által definiált szkript: megnyílik a Feladat szerkesztése ablak.Általános
Feladat: BTRFS Balance Vol1
Felhasználó: rootÜtemezés:
Hetente
Hétfő
01:00Feladatbeállítások:
Parancs futtatása:/volume1/scripts/btrfs_balance/btrfs_balance.sh volume1Készíts meghajtónként egyet-egyet.
Kész.
Ilyesmi lesz a naplófájl, ha minden oké:
==== 2025-10-16 01:00:01 | volume1 balance indítva ====
Done, had to relocate 2 out of 28 chunks
>>>> Kész: volume1 balance sikeresen lefutott.
@emre33
Nekem az a megoldás nem vezetett eredményre, ezért írtam ezt a szkriptet -
copass
veterán
válasz
AiRLAC
üzenetére
közben találtam egy ilyet:
"Just a mod break to stop the spread of misinformation.
I’ve been talking with a Synology rep and nothing has changed.
Only certified 3rd party drives are allowed in the 2025 models, this has been the case from the very beginning.
Synology outsourced the certification process from an internal team to the HDD manufacturers themselves. So the manufacturers have to invest in test labs and it’s clearly not happening.
So the blogpost is misleading. Synology has no plans of allowing uncertified drives again. And it seems the manufacturers are not interested in certifying them. Though from the comments in the blogpost, it seems Synology is still trying to convince them to do so. "
magyarán akkor arról van szó hogy a hitelesített meghajtókat fogadja el a 3party gyártóktól, ami ugye nincs. -
Dzsekó
addikt
válasz
AiRLAC
üzenetére
A gond, hogy miért úgy van megírva, hogy mindent töröl? Amikor windows 7-et frissítesz windows 10-re, akkor is megmaradnak az adatok. Azt szerettem volna, hogy legyen egy olyan választásom, hogy dsm törlése, de adatok megtartása, akkor azt választottam volna. Felteszem máshogy a kérdést, ha valakinek pótolhatatlan adata van 115j-n, vesz egy használt 120j-s nast, amire előzőleg rárakták már a 7.2.2 dsm-et, akkor mit kéne tennie, hogy hdd kimásolás nélkül át tudja tenni a hdd-t az újabb nasba és az adatai megmaradjanak? Mert ha ezt nem lehet megtenni na az a gond. Erre szerettem volna kilyukadni.
-
Dzsekó
addikt
válasz
AiRLAC
üzenetére
Gondoltam.. Egy kérdés eszembe jutott ezzel kapcsolatban. Ha egy nasra rátettem pl. A 7.2.2 dsm-et, utána csinálok egy gyári visszaállítást, akkor már nem tudom rátenni a 7.1.1-es dsm-et soha semmilyen körülmények között? Erről az iphone jut eszembe. Ez esetben nem tehettem semmit. Persze, figyelmeztet pirossal, hogy minden adatot töröl, de nem tudtam mást csinálni. Éles helyzetben nyilván először mentek, de ez most backup nas volt csak. Itt igazából amit nem értek, hogy dsm telepítéskor miért kell neki mindent törölni? Mi köze a dsm-nek az adatokhoz, még ha a dsm-et a hdd-n tárolja is, miért nem lehet ezt szeparáltan kezelni? A kérdés költői, a dsm fejlesztőket kéne erről kérdezni.
-
Downsampling
senior tag
válasz
AiRLAC
üzenetére
Nem, semmi baj, csak annyi, hogy ilyen pont nem volt itthon... ma veszek belőle.
Az lenne még a kérdésem, hogy lehet csinálni a NAS-on valamiféle resetet, gyári visszaállítást anélkül, hogy a mostani kötetem törlődne/megsérülne? Azon agyalok, hogy ha a kötet nem sérülne, talán egy visszaállítás, és minden fontos dolog újra beállítása talán segítene. (mondjuk szét- és összeszerelés után legalább már http://-vel indult el és nem az 5021-es, hanem az 5020-as porton, de sajnos még mindig nem tudok rajta semmit állítani) -
Downsampling
senior tag
válasz
AiRLAC
üzenetére
A NAS-on nem csináltam gyári visszaállítást (csak a két routeren), azt csak újraindítottam talán tegnap.
A gyári visszaállításnál a Kötetem is elveszik, vagy az marad?
Most van egy jól működő SMB megosztásom a TV felé (az a DLNA mellett csak ezt ismeri, de ez a jobb) és egy szintén jól működő megosztásom a médialejátsók felé NFS és SMB protokollal. Ezekre van leginkább szükségem. Ezeket nem szeretném elveszteni (nem volt egyszerű, főleg a Panasonic TV-vel összelőni az SMB-t.
Az admin fiók le is van tiltva és deaktiválva is van. Erről nem csináltam képernyőmentést, de így van.
A belső IP címet egyáltalán nem akartam https-el elérni, nem tudom, hogy ezt hogyan kavarta oda. Nincs is bejelölve a kis négyzet (ez látszik a képernyő mentésen).
A dupla routeres dolgot valamikor megoldom, a Nighthawk RAX200-at átteszem AT módba, de ezt max egy hét múlva tudom leghamarabb (nincs időm most, plusz kell a home office-hoz a netelérés). -
Downsampling
senior tag
válasz
AiRLAC
üzenetére
Na ja... éltem rövid ideig Németországban is (mondjuk ezer éve). Ott elhiszem, hogy ezt megcsinálják, talán itt is. De mire 8 ügyfélszolgálatoson átjutsz, aki esetleg meg is érti, hogy mit szeretnél... ááááá, ez Skócia! Itt az emberek 90 százaléka boldog egy 80/80 MBps internettel, amiért fizethet havi 30-40 fontot. Nekünk kb 2 hónapba telt, mire ezt beszerelték, addig meg adtak egy mobilnetes kis router-kütyüt (persze vagy 80 fontért), amihez a SIM-kártya egy feltöltős adatkártya, tehát szintén fizetős. A gond csak az, hogy nagyon szar a mobilnetes lefedettség. Semmire nem volt jó.
Azt hiszem, kezdem feladni ezt a távoli elérős dolgot. Csak most vissza kéne térnie a NAS-nak a pár nappal ezelőtti állapotához, amikor még működött legalább a QC. -
Downsampling
senior tag
válasz
AiRLAC
üzenetére
Köszönöm!
A másik, fontosabb kérdés (nagyon nem vagyok szakértő):
Szeretném távolról is elérni a NAS-t (késöbb nyilván a DS218-at vagy a DS220-at), nem kell rá PLEX, csak hozzá szeretnék férni bárhonnan az otthoni zenékhez, filmekhez, mappákhoz.
Viszont akárhogy próbálom, nem sikerül. Néztem az itteni segítséget is és YT videót, illetve a Synology cikkeit. A gond ott lehet, hogy nálam az otthoni hálózat routere előtt van a szolgáltató Vodafone UK routere (itt Skóciában ők ezzel a noname routerrel adják a gigabites, amúgy tényleg fasza netet). Csakhogy ez a router elég alap, nincs megfelelő hatótávja, és ami rosszabb, hogy nagyon rossz vele ping. Ezért van mögötte egy Netgear Nighthawk RAX200 Wifi 6-os router. A telejes itthoni hálózat ezen van.
Tehát:
Vodafone router - ez az első, innen jön az internet a szolgáltatótól. Le van tiltva a Wifi.
Nighthawk RAX200 router, ennek a WAN portjába megy az első router LAN1 portjából egy CAT 6 kábel - minden itthoni vezetékes és vezeték nélküli eszköz erre kapcsolódik, a DS215j NAS is.
Az itthoni hálózat tökéletes, működik az SMB és NFS megosztás is a NAS és a TV, illetve két médiajátszó-streamer közt is, de akár telefonról is el tudom érni a NAS zenéit.
Az RAX200 IP cím kiosztása 10.0.0.x tartományban van, a Vodefone router címe 192.168.1.1
Tudnál/vagy valaki tudna segíteni beállítani a NAS-t (esetleg a routereket), hogy mondjuk mobilnettel, vagy bárhonnan, akár Magyarországról is el tudjam érni a Skóciában lévő NAS-t?
Köszönöm!
-
Sketch001
aktív tag
válasz
AiRLAC
üzenetére
ez lesz a következő amit megnézek... Előtte teljes tesztelés volt felületteszt írás-olvasásra hdsentinel, sebességet is néztem, nem látszott semmi.
Viszont gyanús hogy ez volt az első vinyó amit beszúrtam a 4x4 tb mögé és bővítettem a kötetet, és nem tudom hogy ilyenkor a dsm hova teszi shr1-nél a paritást. Logikus lenne ha mondjuk rá, mert ez a legnagyobb lemez és utána már csak azzal vagy nagyobbal bővíthetek. Lehet ez a lemez maradt a paritásra most is hogy több 10 tb került be, és ott van valami huncutság ahogy azt számolja meg írja...
Az a terv hogy ha kész -ebben a tempóban még vagy 24 óra rebuild és még a paritás ellenőrzés ami megint vagy két nap- akkor kikapom a nasból és teszek helyette egy exos-t ami még kint van. Amíg az épül addig a redet leformázom aztán megnézem hogy hdsentinel mit mond rá... Ha a sentinel teszteken elhasal akkor nyilván az a gond, ha a 100%-os terhelés meg átmegy valami másik 10-es lemezre ami most nem 100%-on pörög akkor valószínűleg a paritás vagy hasonló lesz a gubanc...
Csak az a fura, hogy semmi nem mutatja hogy mi az ami ennyire dolgoztatja a lemezt, és ez mindig nagyon tud idegesíteni

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- OLED TV topic
- Kötelező frissítésnek számít a Microsoft legújabb csomagja a Windows 11-hez
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Tőzsde és gazdaság
- Óra topik
- Milyen nyomtatót vegyek?
- További aktív témák...
- Gamer PC - i5 / GTX 960/12 Gb Ram (Erősebb, mint a 1050 Ti!)
- Eladó AKG Ara, dupla kapszulás mikrofon! Bontatlan, garanciás! Több darab is elérhető!
- Logitech Superstrike x2
- D-link 16 és 24 portos, sima és POE, gigabites managelhető switchek
- Gigabyte H510M PRO-E alaplap + Intel Core i5 10400F CPU (+ram, táp, vga igény szerint)
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- 2db Kolink kontinium 1200w platinum
- Corsair VENGEANCE RGB PRO 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CMW16GX4M2Z3200C16
- 27% - GIGABYTE RX 7800 XT GAMING OC 16G Videokártya
- iPhone 13 mini 128GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Elsőre PC-n formáztam NTFS-re.

)

Az AFP és a Bonjour kéz a kézben járnak pedig, és a frissításig is így használtam, zéró problémát okozott, holott sok sok éve SMB-zik az apple is
Patice