- Megjött a Razer DeathAdder egerek legfrissebb nemzedéke
- Ismét minimalista miditorony érkezett a Fractal Design műhelyéből
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- Digital Fingerprinting: Így buktat le a böngésződ a neten - Tech Percek #18
- Prezentálta PCI Express 6.0-s SSD-vezérlőjét a Silicon Motion
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Magnat
veterán
Új telepítésnél kicsit trükizni kell: [link] (Nincs 25-ös nasom, szóval nem próbáltam) ... vagy amit a kolléga linkelt.
Van szkript ami minden indításnál átírja, de ha nem izgat a deduplikáció akkor igazából mindegy, mert ugyanott vagy mintha áttetted volna régi nasból a diszket, azt is engedi működni, csak új kötetet nem tudsz létrehozni.
-
burgatshow
veterán
SMART-ban látod a power on időt. Azt visszaszámolod és ha kb. klappol a vásárlás dátumával akkor jó vagy.
Szerk.: adminnal lépj be, nyisd meg a Storage Manager-t, menj el a lemezekhez, válassz ki egyet, felül megnyomod a Health Info-t és ott van a Power on time (órában).
-
Igen, az fog most is menni majd. Én úgy veszem észre hogy a mikró rezgések megszűnnek tőle amiket a HDD-k okoznak. De alá szivacsot én nem tennék.
Most kellet vegyek (mert akciós volt) 2db DS923+-t és egy DS1522+-t és szerintem ezeket is fel kell majd tuningoljam, ha minden telepítés, beállítás kész.
-
Ez a kép ami be lett téve ez az egyik ismerős DS723+-ba fog jövő héten belekerülni.
Van amelyik DS-be PWM javasolt és van amelyikbe FLX. A PWM több levegőt képes megmozgatni ugyanazon a fordulaton és ha VM-eket futtatsz, magasabb erőforrásigény esetén hatékonyabbak, és aerodinamikai szempontból is kicsit más.
De itt elérhető a Notchua hivatalos ajánlása a 3-4 PIN-el kapcsolatban. -
burgatshow
veterán
Ha jól tudom, műszakilag a PWM a feszültség szabályzásával már a bemeneti oldalon variálja a fordulatot, az FLX pedig beépített feszültség szabályozóval ér el különböző fordulatokat (tehát fix betápon üzemel). Utóbbi viszont nem enged olyan finom szabályzást.
a venti hangjára nem tudom melyik van nagyobb hatással. -
Magnat
veterán
Akkor vedd fel a host táblába a lokál ip-t a ddns névhez (ha van jogod a host filet szerkeszteni)
Vagy kicsit bonyibb megoldás de több gép esetén egyszerűbb is lehet, ha a nason konigolod a dns szervert és ott felveszed a lokál ip-jét is egy zónába és a routerben úgy állítod be a dhcp-t, h a kliensek a nas címét kapják meg dns szervernek. -
Delfi
tag
Természetesen eszembe sem jutott téged hibáztatni, sőt köszönöm szépen, hogy megnézted nekem. Én sem értem, mert amikor én valamit eladok, akkor az első válaszoló után mindenkinek meg szoktam mondani, hogy van már előtte jelentkező, így csak akkor tudom neki odaadni, ha ő visszalép. Nem kerül semmibe és legalább senki sem érzi úgy, hogy át lett verve.
Az meg amit Intelligencs írt, hogy pár ezer forintért égessem magam... hááát, ennyire sohasem voltam megszorulva.
Az a bosszantó, hogy a Synology beletesz egy Non-ECC ramot, aztán az ember meg szív azzal, hogy nem tud mellétenni semmit.
Komolyan elgondolkoztam most, hogy mégis inkább megveszem a DS923+ NAS-t, abban legalább ECC RAM van, és tudok venni hozzá kiegészítést. -
Delfi
tag
Nos, a 248 pozitív értékelés úgy tűnik egy igazán hamis kép, mert lebeszéltem vele, hogy érdekel a ram, azóta pedig offol engem, nem válaszol semmire, miközben bent járt és jegelte - logikusan valaki másnak - a terméket.
Néztem, hogy lehet-e jelenteni ezt a viselkedést, de nem lehet, pedig így könnyű jó értékelést gyűjteni, ha a rosszat nem lehet jelezni... -
Delfi
tag
Persze, ezért jó az értékelés.
Ugyanakkor én viszont láttam tucatnyi hibás memóriát már és inkább azt nevezném ritkának, amikor valaki megsüti. Az úgyanúgy egy elektronikai alkatrész, tönkremegy és kész.
Ettől még persze futok vele egy kört, a srác is írta, hogy próbagaranciát vállal. -
Delfi
tag
Köszönöm szépen! Általában nem veszek használt terméket, mert általában tartok tőle, hogy milyen állapotban van, de talán egy memória modult még megreszkírozhatok.
Már csak azt lenne jó tudni biztosan, hogy másnak működik-e ez a 423+-ban.Közben megtaláltam, régebben írták ezt a [tesztelést] és abban benne van.
-
Én az update-ek miatt keresem lassan az utódját a DS918+-nak, minden egyéb paramétere alapján még kiszolgálna. Egyedül az a fránya gigabit bosszant, most állok át éppen 2,5Gbps-re, és ott választanom kell az USB-k miatt:
- egy kell a szünetmentesnek
- a másikba mehetne a hálózati adapter, amíg a driver mehet, csakhogy rendszeresen mentek a NAS-ra SD-kártyáról, amihez megintcsak kell USB...
Nem megoldhatatlan, csak éppen a kényelem volt a Syno erös oldala
Egy 2022-es modell vagy 2023-as még játszhat, de nem tudom, a megkötések miatt elbizonytalanodtam. -
realist
őstag
Ugyan azt a nem admin usert használom PC-n, azaz ezzel dobom be a torrent fájlokat az erre használt mappába.
NAS-ra bejelentkezve ezzel a userrel eltudom indítani a DS-t, de itt sem látom a taskokat ->
Admin userrel megnéztem és a DS alatt a taskoknál a felhasználó az admin user.Ez lehet a gond. De miért ha nem ez a user amivel PC-n csatolva van a mappa?
-
-
Magnat
veterán
Szia,
ActiveBackup sztem tudja, de ha olyat kellene mondjak amiből már álltam is vissza, akkor Aomei Backupper. Tud csinálni boot pendrive-ot is, nas-t is be tudsz állítani benne ahova a backup image-ot menti, egyedül azt érdemes lepróbálni, h a lan csatit kezelje a boot pendrive-ról indulva (mármint ha nasra mentesz, nem külső lemezre) ... pont pár hete csináltam meg egy IT-hoz nem nagyon értő ismerős gyerekinek az ssd bővítést így távolról (bootolást meg a pendrive dugdosást persze ők csinálták) ... elvileg a wifi meg lan drivert is belefordítja a boot pendrive-ba, de a wifit nem találtam meg boot után, h hol kell beállítni (vagyis nekem nem jelent meg ahol kellett volna, de nem sokat tököltem vele, mert volt kéznél lan kanóc meg így gyorsabb is volt a restore).
Egy másik helyen meg ahol egy DS114 van lerakva amihez ugye nem jár Active Backup szintén az Aomeit használom, minden éjjel magától csinál egy full rendszermentést a nas-ra, azt meg időzítve átmásoltatom egy másik könyvtárba ahol a gép már nem éri el + külső diszkre is ... pont ott az egyik gépen volt is már ransomware attack pár éve, szépen vissza lehetett állítani mindent. -
Gardaai
senior tag
Nálunk a céges NAS-nál, DSM7-re frissítés után volt hasonló.
Talán a minimum SMB protocol-t kellett SMB1-re állítani, plusz még az is rémlik, hogy ugyanitt az Advanced Settings-en belül az Others fülön, ezt az opciót be kellett kapcsolni: Enable NTLmv1 authentication
Régen volt, már nem tudom biztosan, de utóbbival kezdenék. -
burgatshow
veterán
FAT32-t tud Windows olvasni de a fájlrendszer korlátai miatt egy fájl nem lehet nagyobb mint 4 GB.
EXT4: "bármekkora" lehet egy fájl, cserébe Windows nem olvassa.
Esetleg exfat nem játszik ha felrakod a csomagtelepítőből az exfat Access csomagot? Azt egyaránt olvassa Windows és Linux/Unix is.
-
ffodi
veterán
-
merqree
őstag
A mobilra amikor telepited, akkor megkérdezi, hogy mentse-e a mobilon levő képeket. Azt is megkérdezi, hogy az összes képet, vagy csak azokat, amiket a telepítés után csinálsz.
Es ez is tudja a mappákba mentést, amiket magának hoz létre, nem kell vele foglalkozni.
A NASon futni a kell a Synology Drive Servernek.Én nem is használom a DS File-t, a Drive nekem elég/bőségesen megfelelő.
-
Patice
Topikgazda
Jó gondolat!
Mindenképp külön user kell hozzá, csak annyi mappajoggal, amennyi kell.
Tapasztalatom alapján még azt is lehet csinálni, hogy ahová mentesz, csinálsz almappákat, pl. Év+Hónap, meg akár aktuális telefonmárka.
Könnyebb lesz keresni, ha már valamit a NAS-ról kell előszedni. -
Megtaláltam a megoldást. Valamiért ez a user hibásan működött. Valószínűleg anno még 6-os DSM-en email cím nélkül hoztam létre a felhasználót és valahogy a frissítések során az új DSM verziókkal ez már nem működött, hiába állítottam be neki utólag email címet (eddig működött anélkül is).
Csináltam egy új felhasználót ugyanazzal az email címmel és beállításokkal és az hibátlanul működik. A régit átneveztem és deaktiváltam, az új pedig megkapta a régi nevét, így minden megy tovább, mintha mi sem történt volna, de már jönnek az értesítő mailek. -
-
-
-
-
Szétb@sz az ideg, már mindent átnéztem, beállítottam, de egyszerűen nem hajlandó működni
.
Lehet, hogy jobban járnék, ha nulláról telepíteném újra a DSM-et?
De elvileg mennie kellene, mert látszólag a rendszer rendeben van. A sikertelen letöltésekről küld üzenetet, tesztüzenet megérkezik.
Még ami eltérés a sikeres és sikertelen letöltések között, hogy a sikeres az "Információ" típusú a beállításokban, a sikertelen, pedig "Figyelmeztetés".
Olyan, mintha az információ típusú üzenet nem jönne létre, vagy nem kerülne küldésre. Az email küldéseknél a default típus van beállítva, próbáltam az all-t, az sem segített...Próbáljam meg újratelepíteni a Download Stationt?
-
kgymac
őstag
Nekem a 4TB-s ironwolf-ok tele raw read és seek hibákkal. Bedöglött, nem nasba szánt toshiba aca-t cseréltem vele, még épp működő shr kötet javítással. A hdd sérülésmentes volt, lezárt csomagolásban, 0 bekapcsolással és üzemidővel, akciós árral. Amíg tartott a javítás, nem lehetett a smart attribútumokat lekérdezni.
Device Model: ST4000VN006-3CW104
Serial Number:
1 Raw_Read_Error_Rate 0x000f 082 064 006 Pre-fail Always - 157641964
4 Start_Stop_Count 0x0032 100 100 020 Old_age Always - 3
7 Seek_Error_Rate 0x000f 072 060 045 Pre-fail Always - 14273388
9 Power_On_Hours 0x0032 099 099 000 Old_age Always - 1424
194 Temperature_Celsius 0x0022 036 043 000 Old_age Always - 36 (0 28 0 0 0)
241 Total_LBAs_Written 0x0000 100 253 000 Old_age Offline - 4978003872
242 Total_LBAs_Read 0x0000 100 253 000 Old_age Offline - 8899496983
Device Model: ST4000VN006-3CW104
Serial Number:
1 Raw_Read_Error_Rate 0x000f 084 064 006 Pre-fail Always - 227493394
4 Start_Stop_Count 0x0032 100 100 020 Old_age Always - 2
7 Seek_Error_Rate 0x000f 072 060 045 Pre-fail Always - 15112958
9 Power_On_Hours 0x0032 099 099 000 Old_age Always - 1420
194 Temperature_Celsius 0x0022 035 042 000 Old_age Always - 35 (0 28 0 0 0)
241 Total_LBAs_Written 0x0000 100 253 000 Old_age Offline - 5144576170
242 Total_LBAs_Read 0x0000 100 253 000 Old_age Offline - 17537346352 -
kgymac
őstag
Vezérlőpultból, a konfig mentése/visszaállítása.
Userek/groupok/megosztások/beállítások - kivéve gépnév, hálózati és a túzfal konfig - visszaállításra került.
admin user és jelszó ugyanaz volt előtte mindkét nas-on, a gépnevek és ip-k is be voltak állítva, a konfig mentés/visszaállítás előtt.
Az adatokat meg átmásoltam az eredetiről, az átmásolásához fel voltak csatolva az első nas megosztásai (kb. 15 mappa) egyesével a "klónra". Másolás FS volt, de lehet hogy mc, passz. Vagy 3 éve volt. De rsync-cel is megoldható, ssh-n.
Utána tc-ben összehasonlítás minden megosztásnál (méret+file-ok száma). Az első nason két shr kötet 2x2x3TB kb. 2TB adattal (média+fotók) került át 2x3TB shr-re. -
kgymac
őstag
A 6.1 visszatöltötte (6.1.7u3). Egy másik, azonos típusú nasra állítottam vissza egy mentést, a megosztásokat, jogokat, felhasználókat, csoportokat is visszaállította. Mivel akkor csak 1 kötet volt benne, ezért minden megosztást a volume1-re tett. Tűzfal beállításokat nem (ez érdekes, mert az iptables tud menteni/visszaállítani, más linuxos gépeken használtam már). A gépnevet, hálózati beállításokat megtartotta, maradt az eredeti, talán azért, mert a nas, amiről a mentés készült, ugyanabban a hálóban elérhető volt visszatöltéskor.
Adatokat, telepített csomagokat, azok beállításait nem, de nem is vártam, lévén nem része a konfig-nak.
7-essel nem próbáltam, de működnie kéne. Talán a tűzfal beállításokat is megoldhatták azóta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ CORE I7 12700 Z690 RIPTIDE GAMER MAX PC 32Gb RAM 1.0TB SSD GEFORCE RTX 3070TI 8GB DDR7 2ÉV GAR!
- Elektronikai hulladékot vásárolok!
- Bambu Lab P1 Series Hardened Steel Upgrade Combo
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Asztali PC , i7 6700K , 1080 Ti 11GB , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 500GB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Szerezd meg a tökéletes házat most!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest